FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sedi kec Aleksandre Vucicu !

Strana 1 od 11 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Sledeći

Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty Sedi kec Aleksandre Vucicu !

Počalji  Milan taj Pon Sep 02, 2013 5:05 pm

Još nismo propali, ali smo na pravom putu!
» 03 Maj 2009 08:53
Svakoga dana, svakoga trena sve vise propadamo....pomoc propadanju, neaktivnost ucesnika proizvodnje u kreiranju buducnosti, podmuklo podupiru *elektronski i stampani mediji*... 18. godina gradjani Srbije na primer slusaju kritike, vatrene govore, pretnje...Tomislava Nikolica, Aleksandra Vucica..profesionalne telale, da gradjani cuju ono *sto zele da cuju* ali bez efekata....kada ih covek slusa rekao bi...evo spasa za gradjane, radnike...to im je zadatak, politicki projektil MI-6....da im na bazi pazljivo biranih kritika i grdnje..gradjani ukazu poverenje..i cekaju resenje bez licnog politickog angazovanja.... da preuzmu ulogu IDIOTA !
Stoga, levicari socijalisticke, komunisticke orijentacije moraju da dopru do svesti, i zivog kontakta sa radnicima i objasne da su to price politickih klovnova..prilagodjene *radnickim usima*, a da je i dalje u pitanju desnica...gde su bili lelemudi desnicari 1. maja..? a imaju toliko poverenje gradjana na izborima..????


Poslednji izmenio Milan dana Uto Jul 18, 2017 3:07 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty Kosovski "boshuri" u Beogradu,

Počalji  Milan taj Uto Sep 03, 2013 10:34 pm

BRAĆA KARIĆ imaju brojnu familiju. Iz nekog razloga, trude se da dokažu elitizam, pa guraju novokomponovani grb kao porodični i druže se s političkim i kulturnim kremom[11]. Osnovali su 1970.-ih „Kosovouniverzum“, jednu od prvih i najuspešniju „ugovornu organizaciju udruženog rada“. Već tada braća su stekla „mercedese“ i po kuću u Peći i Tivtu.
Kasnije, postali su finansijeri okupljanja Srba sa Kosova i kao nagrada prećutano je da su ukrali projekte i inžinjere Minela koji su radili rashladne sisteme u Rusiji. Doselili su iz Peći u Beograd, prvo u sedam novobeogradskih stanova za koje je kupljeno sedam klavira, da bi ubrzo počeli da se šire Dedinjem. Dok je zemlja propadala, a klima za preduzetništvo bila gora nego ikad, njima je sve polazilo od ruke i bili su prvi u svemu. Vlast je uvek rado sarađivala s njima i niko nije pitao da li bi neko dao više za koncesije koje su dobijali Karići. Bogoljub je postao prvi komšija Slobodana Miloševica i s njim često ručao i igrao karte.
Tokom 1998/’99. Bogoljub je postao ministar za kapitalne projekte u Vladi Srbije, a potom ministar bez portfelja. Inicirao je i finansirao osnivanje Socijaldemokratije, a bio je i kandidat za predsednika Srbije. Pomogao je da 1999. godine u Beograd dođe misija Džesija Džeksona koja je ubedila Miloševića da oslobodi zarobljene američke vojnike. Bio je jedini gost iz Srbije na rođendanu Bila Klintona 1996. godine.
Karići su imali prvu srpsku mrežu mobilne telefonije „Mobtel“. Naknadno je utvrdeno da nisu platili ceo iznos osnivačkog kapitala. U inostranstvu imaju 41 preduzeće, uglavnom u trgovini i građevinarstvu. Karići stalno gase i osnivaju firme, tako da izvorna „BK kompanija“ već godinama ne postoji. „Astra grupa“, a posebno „Astra Simit“,je u 2000. godini ostvarila najveću dobit u Srbiji zato što je na njene račune prebačen najveći deo prihoda „Mobtela“.
Porez na ekstraimovinu po osnovu bespravne gradnje platilo je pet članova porodice Karić. Bogoljub – za vilu od 650 kvadrata (imao dozvolu na 450), njegova ćerka Danica na 1.100 kvadrata, Zoran na 2.000 kvadrata podignutih bez dozvole i Sreten za vilu od 1.200 kvadrata (od čega je 658 bez dozvole).
Mlađan Dinkić izjavio je, kao ministar finansija, da oni koji su se u Miloševićevom režimu obogatili neće polagati račune o načinu sticanja bogatstvu, ako budu redovno plaćali porez, a krivični progon braće Karić objasnio je posledicom toga što oni nisu shvatili da su posle pada Miloševića nastupila nova pravila igre. Njegov stav o odustajanju od istraga o načinu na koji su se pojedinci obogatili za vreme sankcija i ratova deli i direktorka brokerske kuće tajkuna Miodraga Kostića (M&V Investments), Dragijana Radonjić-Petrović. Prema njenom mišljenju deset najvećih domaćih tajkuna, okupljenih u Klubu privrednika, predstavljaju temelj srpskog ekonomskog razvoja. Reč je, ističe ona, o ljudima izuzetnog preduzetničkog duha, što je važnije od toga jesu li oni do prvog miliona došli na regularan ili neregularan način. Njihovo bogatstvo će se i dalje uvećavati, a to treba iskoristiti za povećanje standarda stanovništva i otvaranje “prozora u svet”. Nasuprot izjavama nje i Dinkića, domaća privreda nalazi pod upravom tih tajkuna zahvaljujući naklonosti političke elite koja zazire od stranih ulaganja. Nije reč o sposobnim i darovitim preduzetnicima, već o povlašćenim pojedincima, koji su zadržali status iz Miloševićevog vremena i u sadašnjim političkim strukturama[12].
Da bi se ovladalo sistemom neophodni su i kanali prohodnosti. Profil idealnog tranzicijskog manipulanta u Srbiji danas mogao bi se opisati: a) u vezi je s vladom, ali nije državni činovnik, c) pripada miljeu moći koji kadrira državne službe, ali nije funkcioner stranke, d) u vezi je s preduzetnicima u regionu, ali nije tajkun ni oligarh. Niko ne zna šta tačno radi, a što se manje zna, utoliko je uspešniji.

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty Onako usput na putu "prave SNS levice"

Počalji  Milan taj Sre Sep 04, 2013 5:44 pm

1973. - Predsednik Čilea Salvador Aljende ubijen je u vojnom udaru, koji je uz pomoć SAD organizovao general Augusto Pinoče. Aljende, lekar psihijatar po profesiji, osnovao je Socijalističku partiju Čilea i 1970. postao prvi marksista u zapadnoj hemisferi koji je dobio predsedničke izbore, izazvavši veliko uznemirenje Vašingtona. Direktor CIA Vilijam Kolbi kasnije je priznao da je "u tu svrhu (obaranje Aljendea) utrošeno osam miliona dolara"...Shocked 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty i to u direktnoj vezi !!

Počalji  Milan taj Čet Sep 05, 2013 9:55 am

Jel se ko seca Crnog Bika prvog Albusovog detrdzenta .Ja se secam kao mala majka ga je stalno kupovala bio je vrhunski detrdzent .Jel pamtite da su ranije deterdzenti bili pakovani u platnene vrece od kojih ste mogli dobiti kuhinjsku krpu Smile

A sad ovako stvari stoje sto se tehnoloske strane deterdzenata tice

Merix Rubel jos uvek kosriste staru recepturu tj ti deterdzenti nisu nista realno promenili u poslednjih 20 godina i dalju imaju u sebi dva enzima sto drugim recima znaci da postaju BIO aktivni tek na temperaturama vecima od 55C
Sa druge strane noviji detredzenti Bonux Tide Ava imaju 3-4 enzima i postaju aktivni na 40C.Ovo je jako bitno za sareni ves jer detrdzenti sa dva enzima nisu u stanju da na nizim temperaturama od 55C skidaju fleke organskog porekla.Saponija je ulozila dosta novca u modernizaciju formule nekada najpopularnijeg praska u Jugoslaviji Faks Helizima tako da on sada spada u klasu boljih deterdzenata
Ujedno pojavila nova 5 enzimska tehnologija ( u americi je odavno prsutna) koju su uzeli Ariel Persil Dash itd ...
Takodje svi ste primetili da se nekadasnji nacin JUS doziranja deterdzenata pri pranju zamenjen sa americkom Ultra tehnologijom ili kako se to u zemljama EU naziva Euro compact .Dakle postojece merice za doziranje praska koje su bile od 250-330 ml su zamenjene za 150 ml koncentrovanijeg praska a samim tim ekonomska racunica je drugacija .
Kada sma bila nedavno u americi primetila sam da oni najvise koriste Tide i Dash i to u tecnom (liquid) stanju koji su perfektni jer vec u hladnoj vodi postaju aktivni i skidaju gotvo sve fleke.Njihove masine za ves su totalno drugacije od nasih ali to je vec prica za sebe
Inace primetila sam da USA mnogo stvari ne samo detredzenti vec samponi sapuni pomade izgledaju po ambalzi slicno ovome sto mi imamo ali unutra je neuporedivo boljeg kvaliteta u odnosu na ove koje ja kupujem u Beogradu.U pocetku sam mislila da mi se to pricinjava medjutim kad sam donela Panten sampon iz USA ili recimo Colgate pastu za zube to je bilo neuporedivo sa ovom koju sam kupila ovde.Onda sam saznala da oni imaju posebne fabrilke za trziste istocne evrope koje se nalaze u Poljskoj Ceskoj i Bugarskoj .Ali o toj diskriminacije mozda u nekoj drugoj temi Smile
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty Sto se tice "lika i dela'..hm,hmm..

Počalji  Milan taj Pet Sep 06, 2013 7:51 pm

Hm,hmm.. bio je to „sveopsti vise stranacki napad na SFRJ“..republike sa „vise vlasti u okviru sebe“..su, demokratski dozvolile da svaka stranka ima svoju „TO“ i oruzje. Sa jedne strane „vozi misko“..a sa druge strane „vozi miskec“, a svi autobusu su podsecali na autobus Lordana Zafranovic “ okupacija u 26 slika“.
…………………………………………………………………………………
Istoričar Ranko Končar kritikovao je politiku srpskog nacionalizma i rekao da je bilo “suludo i nedoučeno” otvarati pitanje granica unutar Jugoslavije.
“Granice koje su se vukle 1945. godine su one granice koje su postojale i 1918. godine, s tim što su samo u toku rata narodi imali pravo da izraze svoj stav hoće li živeti u toj Jugoslaviji ili neće, što nisu imali 1918. godine. AVNOJ-evske granice nisu administrativne, već državne granice, koje su nacije konstituisale svojom voljom, na principu samoopredeljenja”, kazao je Končar.

On je ocenio da je Memorandum SANU iz osamdesetih godina prošlog veka danas već sasvim rehabilitovan kao dokument koji je imao svoje puno političko-istorijsko opravdanje, što je “tragično shvatanje”.

Cool Cool Cool Cool Question 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty " kontra Dinkiceve revolucije" na pomolu

Počalji  Milan taj Sub Sep 07, 2013 4:21 pm

RTS,po svemu sudeci, i ako deluje "nezavisno",rezimski medij, je danas u 15,07 casoca, dao kvalifikaciju, vezano za delovanje "dela vlasnika RTS"..u svojim vestima, da su nezadovoljni poljoprivrednici.. "nastavili SABOTAZU puteva itd, itd", ali bez podnosenja "krivicne prijave"..? affraid affraid affraid affraid 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty " na srednjaku medenica zveci".../

Počalji  Milan taj Čet Sep 12, 2013 6:18 pm

- Jaz između bogatih i siromašnih u Srbiji sve veći. Srednji sloj danas ne može da priušti život kakav je imao sedamdesetih. Srednja klasa je ozbiljno uzdrmana krizom, ali će prva osetiti ekonomski napredak, ocenjuju pojedini sociolozi i ekonomisti.
Srbija sve više važi za socijalno raslojeno društvo - sa malim procentom ekstremno bogatih i sve više siromašnih. Duga tranzicija i ekonomska kriza tanjili su srednji sloj, pa ono što je tom staležu sedamdesetih bilo normalno, današnji srednji sloj ne može da priušti.
Sve nijanse "zlatne sredine" staju u želju "da živimo normalno", pa se postavlja pitanje šta je to što bi trebalo da srednja klasa može da priušti.
"Nekada sam i sebe računao u srednju klasu i onda sam mogao dva puta godišnje da idem na more, da putujem do Danske, u inostranstvo, sve u istoj godini, da kupim kameru", seća se jedan Beograđanin.
Da je tako nešto danas luksuz, pokazuje istraživanje Ninamedije, prema kome 71 odsto ispitanika kaže da nijedan član njihove porodice tokom prošle godine nije bio na letovanju, dok je tek pet odsto ispitanika odgovorilo da su na letovanju bila četiri člana njihove porodice.
Na pitanje "Koliko je članova vaše porodice išlo na zimovanje", 94 odsto ispitanika odgovorilo je "nijedan", dok je odgovor "četiri člana porodice" dalo svega 0,06 odsto ispitanika.
Prema mišljenju ekonomista, srednjem sloju pripadaju ljudi koji imaju dvostruko veća primanja od republičkog proseka, u našem slučaju između 80 i 90.000 dinara.
Jovan Zubović sa Instituta ekonomskih nauka objašnjava da su nekada cene bile niže, pa je srednja klasa mogla mnogo više da ostvari od svojih primanja.
"Neko letovanje od dve nedelje ili zimovanje od nedelje mogli su da priušte. Danas, od prosečne profesorske plate od oko 70.000 dinara, teško je to ostvariti, osim uzimanjem kredita", navodi Zubović.
Srednju klasu ne određuju samo primanja, već i uloga u društvu, objašnjavaju sociolozi. Istraživanja pokazuju da su, u poređenju sa 2003. godinom, sve klase u lošijem materijalnom položaju. Tako i visokoobrazovani, koji srednji sloj nose.
Slobodan Cvejić sa Filozofskog fakulteta u Beogradu smatra da društvo može da postigne političku i ekonomsku stabilnost kada ima najmanje između 20 i 25 odsto pripadnika srednje klase.
"Problem je što kod nas opada, jer se zatvaraju mnoga radna mesta, nova se ne otvaraju i mi imamo mnogo ljudi koji su u statusu zavisnosti jer žive od penzija od onoga što im šalje rodbina iz inostranstva i drugih oblika socijalne pomoći", objašnjava Cvejić.
"Ukoliko ta klasa ostane bez svoje ekonomske i političke moći, onda će svake promene u društvu biti teže izvesti", kaže Zubović.
Sociolozi i ekonomisti su saglasni - srednja klasa ozbiljno je uzdrmana krizom, ali će biti i prva koji će osetiti ekonomski napredak.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty Sve se zna i svi se "prave ludi"

Počalji  Milan taj Ned Sep 15, 2013 11:59 am

A, „vojvoda“ Momcilo Djujic, je imao „vise srece od Draze“..pa je imao cast, da komanduje ,utice , operacijama i tokom 1990-1995, godine, tako da je tokom operacije „Medacki dzep“, 1993.godine, imao obezbedjenu, otvorenu telefonsku liniju „10 sati nedeljno“ i razgovarao, sa Milanom Babicem..i vrlo poslusnom „TO sa kokardama na glavi“,koju „nitko vise ne spominje“…a koja je funkcionisala „uporedo“ sa Vojskom Krajine…!!! i, svedoci smo, ne treba nam ni Draza ni Rankovic..sporazum Stojadinovic Pavelic je zdusno sproveden..
………………………………………………………………………………………………………………………………………….
U članku objavljenom 15. siječnja 1945. Petar Drapšin, zapovjednik 8. korpusa, pisao je da se pop Đujić izvukao samo sa „šačicom krvoloka“. (Matović, str. 28) I u Vojnoj enciklopediji (1972.) tvrdi se da su četničke snage bile gotovo uništene. Međutim, T. Radošević već 1965. iznosi da se prema četničkim i njemačkim dokumentima Đujić sa glavninom snaga probio prema sjeveru 1. prosinca, dan prije odlučnog napada NOVJ na Knin. (Radošević, str. 277; Jelić-Butić, str. 239-240)
Povlače se na sjever uz podršku dijelova njemačke 373. divizije. Dana 21. prosinca stižu u dolinu Gacke; tu su im se priključili četnici iz gornje Like. Provode prisilnu mobilizaciju praćenu žestokim zastrašivanjem stanovništva. Ante Pavelić, na zahtjev Nijemaca, izdaje 21. prosinca naredbu da im se omogući prolaz preko Zagreba i Zaprešića ka granici Reicha (kojem je Slovenija anektirana), prijeteći vojnim sudom onima koji bi to ometali. Nekoliko dana ranije ustaše su u Hrvatskoj Kostajnici poubijali grupu od 123 ranjenih četnika iz Dinarske divizije, koji su bili prevoženi vlakom. Zato Đujić izbjegava taj put.
Uz pomoć Dimitrija Ljotića, koji boravi u Istri, dobivaju dozvolu Nijemaca da pređe u Istru. Preko Velebita i Hrvatskog primorja, vršeći usput žestoki teror nad stanovništvom, oko 6.000 četnika i dio njihovih obitelji dolaze 1. siječnja 1945. u Sv. Matej (Viškovo). Spajaju se sa snagama pod zapovjedništvom Dobroslava Jevđevića i Dimitrija Ljotića. Još uvijek gaje iluzije da će ih Amerikanci prihvatiti (nakon što su ih Englezi „izdali“) i opremiti za borbu protiv komunista. Zatim se prebacuju u Sloveniju i u ožujku spajaju sa slovenskim četnicima, čiji je zapovjednik pukovnik Ivan Prezelj. (Jelić-Butić, str. 240-242)
Formiraju jedinstvenu postrojbu pod zapovjedništvom SS-ovca Odila Globočnika. Početkom svibnja 1945. te jedinice prelaze u Italiju i predaju se saveznicima. (Vidi o četnicima u Istri: iz knjige Nikolaja Tolstoja.) Sve zarobljene četnike Amerikanci su uputili u logor Palma Nova, nakon čega slijedi raseljavanje u razne savezničke zemlje; kninski četnici su uglavnom izbjegli izručenje Jugoslavenskoj armiji i pogubljenje. (Vidi članak Bleiburški pokolj) Po nekim navodima Amerikanci su pokušali nagovoriti Đujića da se iskupi borbom protiv Nijemaca, ali on je to odbio. Kasnije se nastanio u SAD i doživio duboku starost. Godine 1947. u Jugoslaviji mu je u odsutnosti suđeno za ratne zločine i proglašen je krivim. Godine 1988. Jugoslavija je zahtijevala izručenje, što su SAD odbile. Slijedeće je godine proglasio .....Vojislava Šešelja četničkim vojvodom. Shocked Shocked Shocked Shocked affraid affraid affraid affraid affraid 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty Smena "pa na..hm,hmm paradu ponosa..ali,

Počalji  Milan taj Sre Sep 25, 2013 12:23 am

Lune

Smenjen je "moj klasni neprijatelj" Dragan Djilas, zto sto su "troskovi pilona i mosta", skoro isti kao izgradnja celog Novog Beograda, koji su gradili "moji klasni prijatelj"..inace, ispljuvani od "smenjenih" i smenjivaca" onako djuture..

http://oz48.blogspot.com/

affraid affraid affraid 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty Zasto cutis...?

Počalji  Milan taj Sre Sep 25, 2013 5:20 pm

Прва емисија новог „Инсајдера“ пуна је манипулативних кондиционала. Све је тобоже аргументовано са „можда“, „отвара могућност“, „могуће је“, „највероватније“, „скоро без контроле“… Уосталом, информација да Гаспром оснива заједничке компаније са европским партнерима у Швајцарској, вест је само за „Инсајдер“ и вернике Б-92. Да сам на месту Алексеја Милера, пресавио бих табак и уштедео барем километар гасовода кроз Србију.

Гледаоци телевизије Б-92 почетком ове недеље присуствовали су медијском линчу Гаспрома. Руска државна компанија окривљена је у емисији „Инсајдер“ за злоупотребе гасовода, који још не постоји. Све на штету српских грађана, која још није причињена. Недостајао је само опис мука девојке која ће тек бити силована и пљачке банке која ће тек бити основана.

Претпоставка невиности постоји у правој кривичној истрази и судском процесу, али не и у „Инсајдеру“. О новинарској хајци на непочинство, које ће можда бити извршено једног дана, да не говорим. Нисам заступник Гаспрома, али да сам Алексеј Милер обратио бих се суду и уштедео барем километар гасовода кроз Србију.

Швајцарска – европско уточиште Гаспрома

Али, пођимо редом. Информација да Гаспром са европским партнерима оснива заједничке компаније у Швајцарској, вест је само за „Инсајдер“ и вернике Б-92. О начинима на које се Гаспром штити од штетних одлука Европске комисије знатно пре „Инсајдера“ писали су многи руски и европски медији.

Међу њима су „Наша газета“ од 17.октобра прошле године (мрежно издање) и портал „Newsproject.ru”. Свако ко је протеклих година пратио однос Брисела према Гаспрому, зна о чему говорим. Руска компанија је неке од кључних пословних јединица, због лошег односа Европске комисије, напросто морала да оснује у Швајцарској. Да буду у Европи, али не и у ЕУ.

Уосталом, Гаспром је у тој земљи још 2008. године регистровао заједничко предузеће са француским „Тоталом“ и норвешком државном компанијом „Статоил хидро“. Француски удео у заједничкој компанији за испоруку гаса био је 25, а норвешки 24 одсто. Да ли је неки париски „Инсајдер“ због тога ламентирао како ће Руси са 51 посто власништва покрасти Француску? Није. Да ли је неко у Норвешкој због тога био покраден? Колико знам, није.

Интерес јавности по Зорани Михајловић

Али, Норвешка није Србија и нема Зорану Михајловић, главну саговорницу и снабдевача „Инсајдера“ документима. Феноменомима њене специфичне личности и стручних недоследности бавио сам се у чланку „Јужним током дотицаће и стабилност у Војводину“, 16. фебруара 2011. године. Подсетио бих да се ради о особеном изданку невладиног сектора и узданици Трилатералне комисије у Србији.

Зашто то помињем? Напросто зато што је Михајловићева још пре него што је постала министар и знатно пре него што је потписан гасни споразум са Москвом увелико критиковала све руске инвестиције у Србији: од „Лукоила“, преко обнове хидро-електране Ђердап, до НИС-а и Јужног тока. Зато „Инсајдер“ не саопштава истину када тврди да Михајловићева Јужни ток критикује пет година након што су данашњи напредњаци, са осталим посланицима, гласали за тај пројекат.

Михајловићева је у анализи писаној за ИСАК фонд, труст мозгова у функцији НАТО пакта, како се сами одређују, знатно раније устврдила да је енергетски споразум српске и руске владе из 2008. године потпуно незаконит и да није у складу ни са прописима ЕУ. Који министар може после тога да дође у владу, која се придржава тог истог „незаконитог“ споразума?

Јавност Србије олако је заборавила инцидент из октобра прошле године, када је Зорана Михајловић, тада већ министарка енергетике, самоиницијативно и без знања јавности мењала одредбе уговора у жељи да из гасног споразума са Москвом истисне „Југоросгас“. Да ли је то модел јавног деловања и европског поштовања договореног, воље и интереса грађана, на шта се Михајловићева у последњем „Инсајдеру“ стално позива?

Манипулација чињеницама

Прва емисија новог „Инсајдера“ пуна је манипулативних кондиционала. Све је тобоже аргументовано са „можда“, „отвара могућност“, „могуће је“, „највероватније“, „скоро без контроле“… Тако се у емисији констатује да је за поделу добити заједничке, руско-српске компаније, потребна сагласност српске стране, али се потом, без икакве чињеничне везе, насумице наводе три општепозната сценарија по којима тајкуни могу да злоупотребљавају „оф-шор“ компаније. Притом се не наводи пример или податак да су се Гаспром или Србија-гас икада тако понашали на тржишту. Тврди се да ће се две компаније вероватно тако понашати и та претпоставка узима се за чињеничну основу емисије која се не доказује!

Затим следи права посластица: тврдња министарке Михајловић да, ето, држава може да контролише Србија-гас и његове ћерке фирме, али да не може потпуно да исконтролише кога би све Србија-гас могао да именује у органе фирми – ћерки. Како је то могуће? Ту је и неумесно сумњичење да се иза понуде Русије да комплетно финансира инфраструктуру Јужног тока у Србији, што би Београд отплатио из такси за транспорт гаса, крије нека подмуклост.

„Инсајдер“ са правом помиње да је Србија једина пристала да има мањински удео у заједничком предузећу за Јужни ток. У емисији се на више места помиње могућност да новац буде склоњен у иностранство, што иначе банке из ЕУ на српском тржишту годинама марљиво чине, иако нису у „оф-шор“ зони. „Инсајдер“ нигде не наводи податке или упоредне детаље из примера у окружењу, које помиње само када се говори о месту регистрација заједничких фирми.

У уговору са мађарским „South Stream Hungary ZРТ“, на пример, пише да ће се у случају спора са Гаспромом поштовати швајцарски прописи Међународне арбитраже Привредне коморе у Женеви. Нема мађарских судова, како би се посредно, из тврдњи „Инсајдера“, дало закључити, иако је поменута руско-мађарска компанија за Јужни ток уредно регистрована у Будимпешти, у Улици Надор, на броју 31.

Зашто се „Инсајдер“ није бавио „Ју-Ес стилом“?

Посебан сет произвољних тумачења у емисији изнет је на рачун продаје половине компаније НИС. Следећи тврдње „Инсајдера“, неко неупућен могао би помислити да је Србија продала целу компанију упола цене. То, наравно није истина и НИС по већини параметара јесте најуспешнија компанија у Србији и највећи платиша српског буџета.

Како то да „Инсајдер“ никада није истражио, рецимо, катастрофалан аранжман са „Ју-Ес стилом“ у Смедереву? Економски стручњаци и правници никада нису утврдили стварна дуговања железаре. Нису одговорили ни на питање јесу ли Американци у обавезе бившег „Сартида“ урачунали и отписане дугове угашеним српским банкама, Париском и Лондонском клубу поверилаца.

Американци су изгледа у укупан дуг „Сартида“ урачунали главницу од око 800 милиона, камате од 400 милиона, 400 милиона долара дуга „Беобанци“, „Југобанци“, „Београдској банци“ и „Инвест банци“. Свечано су отварали одавно изграђене погоне, као што је био случај 22. јуна 2005. године, када је пуштена у рад „Висока пећ 1“, изграђена 18 година раније.

Нико ту околност тада није помињао, баш као ни чињеницу да су Американци српске раднике плаћали вишеструко мање од њихових словачких колега, а нико није истраживао ни колике обавезе су Американци оставили у наследство српској влади. Према неким информацијама, железара је годину дана пре одласка Американаца дуговала више од 670 милиона евра.

Ипак, можда најпикантнију тајну продаје „Сартида“, свакако достојну „Инсајдера“, крије наговештај да су Американци, као реалан трошак ове аквизиције, наводно укњижили укупно 550 милиона долара. Из овога се рађа инсајдерско питање: где је разлика од 527 милиона долара испарила? Подједнако озбиљно је и питање истопљених српских тенкова и тешког артиљеријског наоружања у тој железари и добит остверана само од тог посла.

Ко је грађане Србије, уосталом, икада питао слажу ли се са бесплатним уступањем јавних површина компанијама из ЕУ и других западних земаља? Милијарде евра јавног новца спискано је на име галантних субвенција и бесплатних погодности, само да би кома српске економије била продужена.

Последњи пример долази нам из Ниша. Компанији „Џонсон електрик“ уступљен је плац за халу од десет хиљада квадратних метара, а компанија ће добити девет хиљада евра по запосленом раднику. У плану је запошљавање хиљаду људи. Девет хиљда евра пута хиљаду радника, Бог да их види! Ко одређује субвенције и подстицаје, којих се, подсетимо, грози ЕУ и какав је уплив јавности у ове одлуке?

Почетком недеље, одгледали смо инсинуације с предумишљајем и истраживачко новинарство у политичком покушају. Мета дискредитације је пројекат, којим би Србија могла да постане не само актер енергетске безбедности Старог континента, него и добитник значајних финансијских средстава. Поводе емисије „Инсајдер“ о Јужном току треба тражити на другом месту. Можда у делу кабинета у Немањиној, на који је указао министар Милан Бачевић, рекавши својевремено да неко у Влади Србије кочи Јужни ток. Због Србије? Сумњам…affraid affraid affraid Shocked 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty Sibicarenje, kao 5 oktobra,,

Počalji  Milan taj Ned Sep 29, 2013 4:03 pm

Kada se, genral "narodne milicije" dogovorio sa "Covicevcima" u Lazarevcu, "da mora i on nesto da radi".., da on drzi kapiju zatvorenom, a oni funkcionisu kroz isecenu ogradu.."on ga umuva, oni ispadnu, on ga umuva oni ispadnu"...isto tako, zabrana stupila na snagu, a"narodna milicija ceka huligane", dok im pederi i lezbijke, "umuvavaju kroz mrezaste carape, drzavi i drustvu", a nikako da ispadnu" Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Wink 
...........................................................................................................................................................................................................................................
Huligani, jesu pobedili drzavu, odrzali su zabranjeno okupljanje ispred parlamenta i time dokazali ! Srecom, nisu zapalili zgradu, kao njihovi "rodonacelnici" 5 oktobra, koji i stoje iza ovakvi "manjinskih nezadovoljstava", da nasilno "dovrse zapoceto 5 oktobra", i ostanu bilo kako na vlasti, koja im polako ali sigurno klizi iz "ljigavih saka".

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty "zal za prosloscu se vaskrso"

Počalji  Milan taj Pon Sep 30, 2013 12:25 am

Najeo se kao na Zadušnicama
Hrana „za dušu” na grobu oduvek je bila namenjena najsiromašnijima. U starom Beogradu postojao je izraz „Najeo se kao na Zadušnicama”, kad su groblja obilazila siromašna deca, đaci i studenti kojima su porodice pokojnika najradije davale hranu. I danas hranu s grobova odnose najsiromašniji građani, i to ne samo Romi već i ljudi koji su u proteklim godinama izgubili dostojanstvo, posao i dom, pa sada obilaze groblja s kesama skupljajući hranu koju inače sebi ne mogu da priušte.

Svetogrđe za Ruse
Pre dve i po godine Skupština grada donela je odluku o zabrani dolazaka na groblje mlađima od 10 godina bez pratnje roditelja, ostavljanja hrane na grobnim mestima, paljenja sveća van kućišta, kao i deljenja flajera, posetnica i drugog propagandnog materijala. Propisane kazne su od 2.500 do 75.000 dinara. Inače, iznošenje hrane na grobove predaka je svojstveno mnogobožačkim religijama, a taj običaj sem u Srbiji ne postoji ni u jednoj drugoj zemlji na svetu. U Rusiji bi on bio proglašen za veliko svetogrđe, jer su tamo groblja svetilišta.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty Re: Sedi kec Aleksandre Vucicu !

Počalji  Milan taj Pon Sep 30, 2013 5:07 pm

Vladati srbima

Sinergični napadi na Srbiju koji u poslednje vreme stižu od crnogorske hunte, lokalnih mađarskih političara i njihovih kolega iz matice, “Tribunala” u Hagu, Kontakt grupe, američke administracije kao i međumuslimanski sukobi u Novom Pazaru, izazvali su kod građana osećanja slična onim koje su imali neposredno pred uvođenje sankcija ili agresije NATO pakta. Jedno je jasno -i pored svih uveravanja sa Zapada, događaće nam se i radiće nam još dosta ružnih stvari. Bitka za Srbiju još nije gotova. Srpskih žrtava u ljudstvu i teritorijama još nije dovoljno. Ni pisma “dragom Džordžu” niti to što Vuk Drašković sada ne ljubi ruke Madlen Olbrajt već neke druge delove tela nekim drugim njenim evropskim i američkim istomišljenicima, neće zaustaviti mašineriju koja je samo na kratko, dok njeni puleni ne pokušaju da se još dublje instaliraju , bila usporila rad u daljem drobljenju i uništavanju srpske države. Pretnja za pretnjom stiže u Nemanjinu ulicu ,na Andrićev venac i u Kneza Miloša a iz njih se u svet šalju sve umiljatija pisma i sve nežniji odgovori dok narod sve teže i teže preživljava. Režimski novinari pokrivaju vladine poteze izjavama tipa “ Kao Karađorđe ne možemo, kao Miloš moramo” zaboravljajući da je Miloš čak i nezasitu Portu zadovoljio samo jednom viđenom srpskom glavom dok ovi današnji, loše glumei Miloša, bi da ih pošalju ili poseku sve. Ultimatum za ultimatumom, ucena za ucenom, 31.mart, 01. oktobar, 23. oktobar, 50 miliona, 100 miliona. Rokovnici nam se pretvaraju u knjige koje opisuju apokalipsu, svakodnevnica nam postaje vreme za saznanja o novim iskušenjima. Mentalni teroristi u odorama novinara RTV B92 i svih ostalih, bez izuzetka vladinih medija, odmah nam nakon završetka emisija na Slobodnoj Evropi, Dojče Vele-u ili Glasu Amerike šalju iste poruke i naredbe samo izpresecane domaćim reklamama slovenačkih i hrvatskih proizvoda. Radikalski talas na izborima oni doživljavaju kao najavu opasnog i pretećeg uragana a mi tek kao blago osveženje. U Vojvodini je ovaj talas za sada neutralisao najvećeg Srbomrsca od Pančeva do Beča, Jožefa Kasu, dok se u ostalim delovima Srbije za Drugi krug izbora ubrzano uče Solanina iskazanija naizust. Iza plavozutog psihijatrijskog sata za hipnozu koji se putem domaćih medija Srbima neprestano klati levo-desno čuju se promukli i od ponovljanja iznemogli glasovi „ nikako Radikali, nikako Radikali ! „ Nisu to više onako jaki i snažni glasovi, sve je manje usta u Srbiji koja hoće da za njih pričaju. Sve je manje duša koje će njihovi klateći satovi odvojiti od države i naroda kojem pripadaju. Oligarhija koja je vladala Srbima tako što je pravila koalicije sa strankama nacionalnih manjina će morati, da bi još koji trenutak ostali na vlasti, sada da pravi međusobno koalicije a to je početak njihovog kraja. Ono čime ih je Zapad pre četiri godine spojio - novcem, sada će ih još brže razdvojiti jer ga više od tog istog Zapada ne dobijaju. Moraće da ga uzimaju jedni od drugih a ovde i onako ima još samo malo toga materijalnog što nisu potrošili ili prodali. Neka im ovaj Drugi krug 03. oktobra bude poslednji krug uspeha u njihovom zajedničkom poduhvatu vladanja Srbijom protiv volje Srba. U svim budućim, vladaćemo svojom državom sami.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty Vucicu, secanje na SPS-SRS ne bledi !

Počalji  Milan taj Pet Okt 04, 2013 3:14 pm

У тексту „Крајишка гробница“ Лазић се обраћа Србији, огуглалој на муке својих Срба, поготову ако су избеглице од усташког ножа: „Мој Крајишник, Ђуро Маровић, рођен у прелепом селу Голиња на Кордуну, нађен је у трафо станици смрзнут и раскомадан од стране паса. Овај несрећник једно време је био смештен у избегличком насељу код Краљева. Међутим, кад је „принудни логор“ укинут, Крајишници, који су у Србији „потрошна роба“, морали су код који. Пошто је био добар мајстор и разумео се у котлове, успео је да заради и преживи. Радио је од данас до сутра. Колико год се мучио, на родни крај није престајао да мисли. Али, у родну груду није могао, јер су се усташе за то побринуле у „Олуји“. Тугу је свио у тој трафо станици у коју је долазио са сувим хлебом и ракијом. Грејао је тако душу и тело док је напољу било минус 20. Пред очима му се указивао његов премили Кордун који је у пролеће блистао на сунцу./.../ И тако је једно вече мирно и заувек заспао. Послужио је као гозба за псе луталице /.../ Само у Чортановцима недалеко од Инђије у задњих неколико година умрло је више од 400 Крајишника. Нестају напуштени, оковани немаштином, далеко од завичаја којег су заувек изгубили. Многи су већ на њиховом путу. Алал ти вера, Србијо!“

Или, у чланку „Српска вера, туђа вечера“: „На огласној табли уреда Државне управе Задарске жупаније, свакодневно се могу видети решења о промени имена. Стеван у Стјепан, Јован у Иван, Душан у Дује. /.../Та трагедија не траје од јуче. Према подацима СПЦ;од 1990. до данас, само на подручју Загреба покрштено је више од 20 000 српске деце, док је на територији Хрватске та бројка дупло већа“.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty Ooo,zar se i to moze...?

Počalji  Milan taj Ned Okt 06, 2013 10:25 amOko 550.000 državnih službenika na grbači milion zaposlenih u privatnom sektoru. Uz to, prosečna plata činovnika veća za 13.000 dinara od one u privredi

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Shocked Shocked Shocked Embarassed 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty Re: Sedi kec Aleksandre Vucicu !

Počalji  Milan taj Ned Okt 06, 2013 10:28 am

Rupa bez dna!
Verovali ili ne, u Srbiju je posle petoktobarskih promena po raznim osnovama ušlo preko 80 milijardi evra, a veći deo tog novca potrošen je bez ikakvog plana, tvrde ekonomisti. Srbija posle 13 godina nema novi auto-put, industrija je praktično uništena katastrofalnom privatizacijom, dugovi zemlje su udesetostručeni, a na državnim jaslama je više od 550.000 građana...Shocked affraid affraid affraid affraid 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty Evropa nece LGBT manijake,

Počalji  Milan taj Pet Okt 11, 2013 4:14 pm

Париз – Француски медији су демонстративно игнорисали занимљив догађај код капије амбасаде Русије у Паризу. Како је познато, протекле недеље је у главном граду Француске одржана демонстрација више стотина људи против усвајања закона, који дозвољава хомосексуалне бракове и пружа право за посвајање деце моногендерним паровима.

Паралелно је француска влада учинила обавезним учење у основној школи дела у духу ЛГБТ (лезбијке – хомосексуалисти – би- транссексуали). Талас протеста у земљи очито још није постигао врхунац, али је протекла недеља очито демонстрирала неприхватање нове социјалне политике Франсоа Оланда од знатног дела националног електората.

Током протестне демонстрације део учесника се упутио капији руске амбасаде с молбом о помоћи, упућеној Русији. Тим догађајима је присуствовао наш колега, независни новинар Александар Ејруде.

То се десило 26. маја, а недељу. Тада су људи изашли на «демонстрацију за све» да би осудили закон о једносполним браковима. Сви су се окупили на тргу испред комплекса Инвалиди (у центру Париза, близу моста Александра Трећег). Једна од три колоне демонстраната је изашла из метроа Порт Дофин близу амбасаде Русије.

Група људи са транспарентом доста провокативног карактера – тамо је писало: Русијо, у помоћ!, и познати политичар Жан-Ив Ле Галу пришли су амбасади. Ле Галу се обратио Русији са молбом о помоћи, неки су демонстранти скандирали: Русијо, у помоћ! Ево какав је програм тих заштитника људских права: Русија је чланица Савета Европе, те мора да иступи против Француске због озбиљног кршења људских права. Мора да се каже, да је недавно један италијански посланик већ поднео Савету Европе доказе кршења права у Француској. Затим су се ти људи прикључили основној демонстрацији.

Тешко је проценити број учесника те акције: 100, 300, 1000 људи… Могуће је само да се тврди да су поред амбасаде у време тог догађаја прошле стотине хиљада демонстраната.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty Re: Sedi kec Aleksandre Vucicu !

Počalji  Milan taj Ned Okt 13, 2013 11:56 pm

Luka
12 minutes ago

Narandzaste kape su identifikacija ljudi za one koji su glasali za SNS. Glasas, snimis to mobilnim telefonom, odneses kod coveka sa narandzastom kapom (narandzasta jer je lako za raspoznavanje) pokazes mu fotku i dobijes 8.000 dinara. Ako ljudi sebe tako vide i svoju ulogu u drustvu, a svoju buducnost prodaju za mesecni racun za gas koji je poklonjen Rusima, ja stvarno ne znam sta da mislim. Zar je narod toliko polupan? Je li uopste legalno kupovati glasove biraca? Je li neko zna za neke slicne slucajeve u svetu ili je to srbijanski specijalitet?
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty Kec ko vrata !

Počalji  Milan taj Čet Okt 17, 2013 8:03 pm

Daleko od toga, da branim Staljinove sudove,ali mislim, da Evropa ima puno vlastitih primera da bi nas bolje razumela. Toj evropi nisu bili potrebni “sudovi”, a, odluke su donosili “jednoglasno bez CK”, primera radi, u Africi, pohvatati preko pet miliona afrikanaca, i prodati ih “po povoljnoj trzisnoj ceni” evropskim iseljenicima u SAD, kao “rezervnu, besplatnu armiju rada-humanitarnu pomoc”, i to isto uraditi sa rudnim i mineralnim resursima zemalja iz kojih su “deportovani da grade novi svet”. Njih, evropljane, ne brinu ni danas iseljenici afrike, eventualna socijalna pomoc, obezbedjuju se iz njihovih zemalja, naftom,zlatom,dijamantima,kobaltom,bakroim itd..itd.. Isto to vazi i za Vojislava Seselja, koji ih je nadviso poznavanjem prava, kojim su ga napadali, a sami sebi i drugima propisivali. Oni jednostavno divljaju,Radi se o novoj eri fasizma evrope..i stvari treba nazivati pravim imenom, jer reci da je nesto NVO i slicno neznaci nista, ali ta “politicka pozadina” znaci mnogo, pa i “pojava nekog novog Staljina”..da ih zaustavi “ne pitajuci za cneu”, kad vec druge “ideologije” nisu u stanju. A ta “njihova demokratija”, ogleda se malo u vicu, koji je plasirala, svojevremeno novinarka Vesna Veizovic…”Pitali vernici, odzu na dzamiji..”sta je to bolan demokratija”, a odza im odgovori..” demokratija je, kada ja imam pravo da vas popisam sa minareta, a u isto vreme i vi imate pravo mene da popisate na minaretu”..moz da bidne al nemora da znaci, zato Zukorlic, zida novu i najvecu dzmiju, da ga slucajno ne doakaju na minaretu.

Srbija, nesme da bude nicija kolonija, Srbija mora planski da koristi svoje rudne mineralne resurse, a ne da dovede "medjunarodne gulanfere", da u sto kracem roku "da se vlasi ne dosete", raskopaju bakar,nikal, ugalj,zlato srebro..ostave razvaline i pobegnu, takodje, privacenim propagiranjem "turizma i ugostiteljstva" kao osnovne privredne delatnosti, jeftino dolaze do skolovane radne snage iz Srbije "vostale naopacke"..a, nama nude kuvare,konobare cistacice i bartlere..protiv, kojih nemam nista, ali oni nemogu da budu nosioci razvoja i progresa.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty Luis Brito Garsija

Počalji  Milan taj Sub Nov 16, 2013 8:28 pm

Holivud prikazuje fašizam kao ekipicu loših u uniformi koji remete standarde i izdaju naređenja. Stvarnost je još izopačenija. Prema rečima Franca Leopolda Nojmana (u Behemoth: The Structure & Practice of National Socialism, 1933–1944) fašizam je apsolutno saučesništvo između krupnog kapitala i države. Tamo gde interesi krupnog kapitala postaju interesi politike, tu je blizu i fašizam. Nije ni čudo što se javlja kao odgovor na komunističku revoluciju u Sovjetskom Savezu.

Fašizam negira borbu klasa, ali u toj borbi predstavlja naoružanu mišicu kapitala. Nižu srednju klasu i marginalizovane slojeve ispunjava strahom od ekonomske krize, od levice i proletarizacije i predstavlja ih kao paramilitarce, kako bi brutalnom silom smanjio broj socijalista, sindikalaca, radničkih i društvenih pokreta. Musolinija su plaćali fabrika oružja „Ansaldo“ i engleska tajna služba; Hitlera su finansirali proizvođači oružja iz Rura; Franko je imao podršku veleposednika i privrednika, Pinoče – SAD i čileanske oligarhije.

Ekonomska kriza je kćer kapitalizma i majka fašizma istovremeno. Uprkos tome što je bila u pobedničkom timu u Prvom svetskom ratu, Italija je iz rata izašla toliko uništena da je srednja klasa urušena i priređeno joj je masovno učešće u Musolinijevom maršu na Rim. Na majskim izborima 1924, Hitler je dobio samo 6,5 odsto glasova, u decembru iste godine samo tri procenta. Međutim, 1932. je dobio 37,2 odsto i došao je na vlast, što je iskoristio za ukidanje drugih partija. Ali fašizam ne ublažava krizu – on je otežava. Za vreme Musolinija životni troškovi su trostruko porasli. Hitler je nezaposlene zaposlio u proizvodnji naoružanja koja je dovela do Drugog svetskog rata koji je opustošio Evropu i ostavio iza sebe 60 miliona mrtvih. Franko je započeo građanski rat čija je cena bila više od milion mrtvih i nekoliko decenija propasti. Argentinski fašisti su pogubili oko 30.000 sunarodnika, Pinoče je ubio oko tri hiljade Čileanaca.

Fašizam okuplja mase, ali služi aristokratijama. Njegove vođe dolaze iz visokih klasa i uspostavljaju hijerarhijske i autoritarne sisteme. Istoričar Čarls Majer naglašava da je 1927. godine 75 odsto članova italijanske fašističke partije bilo iz srednje i niže srednje klase, samo 15 procenata su bili radnici, a 10 odsto je dolazilo iz elite. Oni su međutim zauzimali visoke pozicije i određivali su konačne ciljeve. Hitler je uspostavio Fuhrer-Prinzip: svaki funkcioner treba da koristi podređene kako mu drago zarad postizanja cilja, a račune polaže isključivo nadređenom. Kaudiljo falangista je odgovoran samo pred Bogom i istorijom, bolje rečeno, ni pred kim.

Fašizam je rasistički: Hitler je postulirao superiornost arijevske „rase“, Musolini je zbrisao Libijce i Etiopljane, a planirao je i žrtvu pola miliona „varvarskih i inferiornih“ robova u korist 50.000 superiornih Italijana. Fašizam zbog svojih ciljeva žrtvuje narode i kulture koje prezire. Falangisti su uzeli kontrolu nad Španijom uz pomoć mavarskih trupa iz Melilje. Albert Šper, Hitlerov ministar privrede, produžio je Drugi svetski rat za još dve-tri godine proizvodnjom oružja u kojoj je radilo tri miliona robova „nižih“ rasa.

Fašizam je blagosloven: sveštenici su podržavali falangiste koji su izlazili da ubijaju bližnje i streljaju pesnike. Papa je blagoslovio trupe koje je Musolini poslao u rat. Nikada nije osudio Hitlerovo nasilje. Crkva se klanjala Franku i Pinočeu kao idolima.

Fašizam je ženomrzački. Misija žena se svodi na Kirche, Kuchen, Kinder, to jest na crkvu, kuhinju, decu. Nikada nijedna pratilja nije javno nastupala uz svog lidera – oni koji su ih imali, krili su ih ili su ih potpuno potisnuli. Nikada nisu prihvatili da jedna žena napreduje svojom zaslugom ili inicijativom. Hitler ih je zatvarao na farme za uzgoj kako bi rađale arijevce; Musolini im je dodelio ulogu utrobe za povećanje italijanske demografije; Franko i Pinoče su ih ograničili na crkvu i salu za porođaje.

Fašizam je antiintelektualan. Sve avangarde prošlog veka bile su napredne: ekspresionizam, dadizam, nadrealizam, konstruktivizam, kubizam, egzistencijalizam, nova figuracija. Sve njih je, izuzev futurizma, tretirao kao „degenerisanu umetnost“. Fašizam ne izmišlja, već reciklira. Veruje samo u juče, jedno imaginarno juče koje nikada nije ni postojalo. Fašizam je ubio Mateotija, zatočio Gramšija, streljao Federika Garsiju Lorku, pogubio u zatvoru Hosea Ernandesa. Pinoče je ubio Viktora Haru. „Kada čujem reč kultura, vadim pištolj“, govorio je Gering. Kada budemo čuli da se govori o fašizmu, vadimo našu kulturu!

Venecuelanski pisac i esejista, tekst objavljujemo povodom 9. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, u znak sećanja na početak progona Jevreja u Nemačkoj 1938. („Kristalna noć“)


Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty Re: Sedi kec Aleksandre Vucicu !

Počalji  Milan taj Pet Nov 22, 2013 2:23 pm

Ових дана актуелни су састанци Чедомира Јовановића и Вука Драшковића са Александром Вучићем. И, врло интересантно, користећи утицај на скоро све медије у Србији Вучић је успео да расправу о томе окрене на сасвим супротну страну. Класична замена теза. Сви се баве оним што је Вучић некада говорио о овој двојици и то свакако није без значаја јер говори о политичком кредибилтету ових "моралних громада". Ипак, нећу се бавити подсећањима на то. Нека Чеда и Вук размишљају о томе када се ујутру погледају у огледало. Нека се запитају да ли виде себе сада или себе онакве каквим их је описивао први манипулатор Србије Александар Вучић. Да се разумемо, Вучић је некада о њима говорио истину. Данас сусретима са Чедом и Вуком износи истину о себи. Показује да се политика његове напредњачке власти не разликује од политике коју заступају Драшковић и Јовановић. Чедомир Јовановић од почетка бављења политиком, а Вук Драшковић у свом новијем издању. Идентичност политика показали су на Косову и Метохији. Вучић је урадио оно што никада није обећавао, али су обећавали и заговарали Чеда и Вук. Та политика је политика издаје, данас Косова и Метохије, сутра неког другог дела Србије. Којег? Њима тројици је свеједно. Они само чекају налог својих западних пријатеља и финансијера. Они су продали веру за вечеру и ту критријума више нема. Опет се намеће питање због чега се онда јавно састају и најављују сарадњу, а неспорно је да су сарађивали и до сада. Није то само због пукок уласка у неку будућу власт. Разлог је много озбиљнији. Разлог је промена Устава Републике Србије. Увелико се најављује доношење Уставног закона о Заједници српских општина на КиМ. Наравно сам назив закона је ругање Србима са Косова и Метохије и вређање интелигенције сваког мислећег човека. Нажалост, Вучићев режим је предао КиМ у шиптарске руке и тамо више нема српских општина. Нема разлике да ли ће председник Косовске Митровице бити извесни Дева или извесни Пантић. Ко год да буде биће предедник шиптарске општине. Биће подређен Хашиму Тачију и самопроглашеној држави Косова. Држава Србија тамо више нема ингеренција. Тако је одлучио Вучић.
Вучић и његови неће стати на томе. Они ће доношење тог Уставног закона искористити за промену устава. Брисаће Косово и Метохију из Преамбуле. Либерализоваће могућност отцепљења и створити услове за све сепаратисте у Србији, и ко зна шта још...Да би реализовао паклени план Вучићу је потребна двотрећинска већина у Народној скупштини Републике Србије и монструм је смислио. Обелоданио је љубав са Чедом и Вуком у циљу припреме јавног мнења на још једну издају, а све под изговором "за добробит грађана". Када се за који месец појаве са предлогом за измену Уставу Чедина и Вукова подршка у Скупштини неће бити изненађење и неће бити наменска. Биће заједнички став истомишљеника. Ето, зато се Вучић састаје са Вуком и Чедом. Могу да се зауставе ако се ово озбиљно схвати. А баш је озбиљно!
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty SNS i SPO.."na Srbiji razbijaju vrata"...?

Počalji  Milan taj Pet Nov 22, 2013 4:21 pm

Giska (na slici) je prvi put uhapšen u Briselu, zajedno sa Svetom Marašem, ali je ovaj poznati kockar uspeo da se izvuče. Giška je ležao šest meseci u istražnom zatvoru, pa su ga pustili jer nisu imali dokaze. U Briselu se upoznao sa Arkanom i Vlastimirom Denićem Metom, koji je kasnije umro u Nemačkoj. Ja sam mu se na višemesećnim "turnejama" po Evropi pridružuje 1977. godine.
Tih godina Interpol beleži dva Giškina bekstva: iz suda u Nici i iz Zinare, sicilijanskog zatvora. U Ženevi je, sa jos nekoliko drugova, zbog pljačke uhapšen 1979. godine. Odredili su mu zloglasni Candolon, i danas jedan od najsavremenije obezbedjenih zatvora, iz koga, niko pre Giške, nije uspeo da pobegne.

U Nemačkoj je bio sastavni deo klana Ljube Zemunca. Družio se sa Arkanom. Za Djordja Božovića njegov pajtaš Goran Vuković je govorio da je vitez ulice veci i od Željka Ražnatovića:
Za Gišku se moglo reći da je bio nekrunisani Vitez ulice. Nikad nije maltretirao nijednu devojku. Ni sa jednom devojkom nije spavao na silu, nikome nije oteo pare. Ako je mogao nekome da da pare, on je dao, da ga ne tereti na sudu, da mu da za advokate. Giška je uradio samo ono što je samo hteo. U tome je bila ogromna razlika izmedju njega i Arkana.

Arkan (na slici), što je uradio, morao je da uradi, mada ne kazem da Arkan nije za sebe napravio veliki posao. Sa Arkanom sam isuviše dobar prijatelj i ne mogu ništa drugo da kazem, osim da je i kao kriminalac imo veliku reputaciju, kao i sada kao vojni komandant.

On je od naših najviše banki opljačkao: ulazio je u njih gotovo kao u samoposluge. To ne može niko da mu ospori. U politiku neću da se petljam, ali što se tiče pljački, bio je zaista nenadmašan. Celog života je samo to i radio. Giska (na slici) je prvi put uhapšen u Briselu, zajedno sa Svetom Marašem, ali je ovaj poznati kockar uspeo da se izvuče. Giška je ležao šest meseci u istražnom zatvoru, pa su ga pustili jer nisu imali dokaze. U Briselu se upoznao sa Arkanom i Vlastimirom Denićem Metom, koji je kasnije umro u Nemačkoj. Ja sam mu se na višemesećnim "turnejama" po Evropi pridružuje 1977. godine.
Tih godina Interpol beleži dva Giškina bekstva: iz suda u Nici i iz Zinare, sicilijanskog zatvora. U Ženevi je, sa jos nekoliko drugova, zbog pljačke uhapšen 1979. godine. Odredili su mu zloglasni Candolon, i danas jedan od najsavremenije obezbedjenih zatvora, iz koga, niko pre Giške, nije uspeo da pobegne.

U Nemačkoj je bio sastavni deo klana Ljube Zemunca. Družio se sa Arkanom. Za Djordja Božovića njegov pajtaš Goran Vuković je govorio da je vitez ulice veci i od Željka Ražnatovića:
Za Gišku se moglo reći da je bio nekrunisani Vitez ulice. Nikad nije maltretirao nijednu devojku. Ni sa jednom devojkom nije spavao na silu, nikome nije oteo pare. Ako je mogao nekome da da pare, on je dao, da ga ne tereti na sudu, da mu da za advokate. Giška je uradio samo ono što je samo hteo. U tome je bila ogromna razlika izmedju njega i Arkana.

Arkan (na slici), što je uradio, morao je da uradi, mada ne kazem da Arkan nije za sebe napravio veliki posao. Sa Arkanom sam isuviše dobar prijatelj i ne mogu ništa drugo da kazem, osim da je i kao kriminalac imo veliku reputaciju, kao i sada kao vojni komandant.

On je od naših najviše banki opljačkao: ulazio je u njih gotovo kao u samoposluge. To ne može niko da mu ospori. U politiku neću da se petljam, ali što se tiče pljački, bio je zaista nenadmašan. Celog života je samo to i radio.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty "dzakuzi diplomatija"

Počalji  Milan taj Sre Nov 27, 2013 9:11 pm

Tako se ubrzo saznalo i za ljubavnu vezu supruge doktora Milana Stojadinovića, tadašnjeg predsednika vlade, i atašea za štampu Pjetra Bisa. Uprava je saznala da se premijerova supruga kupala gola u kadi napunjenoj šampanjcem sa italijanskim špijunom, ali o tome niko nije smeo da raportira prevarenom mužu.
Zbog svega toga, pripadnici Trećeg odseka imali su pred sobom vrlo težak zadatak, s jedne strane, bili su to predstavnici diplomatskog kora zastićeni imunitetom, ali još gore, branile su ih razne veze koje pruža neprikosnoveni i svemoćni viši krug beogradske elite. Shocked Shocked Shocked Laughing Laughing Laughing 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty "pppppppp Srbije"

Počalji  Milan taj Pon Dec 09, 2013 9:13 pm

РОЂЕН: У Београду 24. новембра 1976.

РОДИТЕЉИ: Отац Мирко, рођен у Пећи (стицајем околности, деда био официр па се често селио), редовни професор на Биолошком факултету Универзитета у Београду. Мајка Златинка (дев. Кљајин, из Кикинде), лекар.

КРСНА СЛАВА: Свети Јован (и по оцу и по мајци)

О ПРЕЦИМА: По оцу, баба и деда су Владимир и Анђа, и деда је био официр. Са мајчине стране, баба је Лепосава, а деда Добривоје је био ковач. Породица мог оца потиче из Босне и Херцеговине, из места Бастаси – општина Босанско Грахово. Фамилија по мајци је из Кикинде, од продице Кљајин.

РАТНА ПРИЧА: На жалост, ратови су увек много коштали моју породицу и са очеве и са мајчине стране. Мој деда, по ком сам добио име, носилац је више ордена. Учестовао је у биткама на Козари, Неретви, Сремском фронту… Прадеда са мајчине стране погинуо је у биткама на Симићевом салашу. Кикинђани су и данас поносни на те дане. Пуно њих је страдало и по логорима. Доста књига, међу којима издвајам издања господина Величковића, посвећено је логорима у Норвешкој. Тамо има много података и о мојим прецима.

БИОГРАФИЈА: Завршио је Прву београдску гимназију и Правни факултет Универзитета у Београду, где је био студент генерације. На том факултету је и магистрирао. Тренутно пише докторат. Посланик је Српске напредне странке чије идеје заступа у Скупштини Србије. До 2010. Године био је члан Демократске странке, а обављао је и функцију генералног секретара Председништва Србије. Ожењен је и има сина Луку.

ИЗВОР: Владимир Цвијан за портал Порекло. Приредила сарадница портала Порекло Весна Живановић.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty Re: Sedi kec Aleksandre Vucicu !

Počalji  Milan taj Uto Dec 24, 2013 2:57 pm

Споредни пут од волана до фотеље
За председника општине Земун је постављен Дејан Матић, бивши шофер Александра Вучића (2000-2008.год), а за помоћника му је изабран Славиша Топаловић, бивши шофер Томислава Николића (пре 2009.год.).
Топаловић је био ауто лимар, куповао слупане аутомобиле па их сређивао, препродавао и тако зарађивао. Живео је у скромном домаћинству са родитељима и братом, а сада има велелепну кућу у Угриновцима. Једини званичан посао био му је возач у СРС, и то Томин, па је са тог радног места постао напредњачки члан општинског већа, а онда и помоћник председника општине.

Живи у Србији, а плаћен као у Швајцарској

Потпредседник савета за међународну сарадњу Српске напредне странке, Братислав Грубачић, бивши новинар ТАЊУГ-а, постављен је на место председника Надзорног одбора Агенције за контролу летења Србије и Црне Горе (СМАТСА), са платом која не може бити мања од неколико хиљада евра (према доступним информацијама, сваки функционар ове Агенције има плату између 4.00 и 10. 000 евра, у зависности од позиције на којој се налази). А, како је Грубачић прешао пут од писца скромног информативног билтена за потребе дипломатских представништава у Београду, до једног од најплаћенијих функционера СНС, посебна је прича и захтева посебан осврт.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! Empty Re: Sedi kec Aleksandre Vucicu !

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 11 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu