FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sedi kec Aleksandre Vucicu !

Strana 2 od 11 Prethodni  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Sledeći

Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty Re: Sedi kec Aleksandre Vucicu !

Počalji  Milan taj Uto Dec 24, 2013 7:18 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty Re: Sedi kec Aleksandre Vucicu !

Počalji  Milan taj Čet Dec 26, 2013 1:12 pm

BEOGRAD - Nastavlja da niže gafove.
Nakon što je savetnik predsednika Srbije , i advokat u rehabilitaciji Draze Mihailovica...hm,hmm...Oliver Antić izvređao dojučerašnje kolege iz SNS rekavši da su „primitivci koji idu po kafanama“, ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže:

- Izjava Antića govori o njemu, a ja mogu reći da nije lepo da se tako izražava o stranci u kojoj je do juče bio. Kao savetnik predsednika Srbije izjava koju daje je neprimerena funkciji koju obavlja, a to je još jedan razlog više koji ide u prilog tome da je šteta što obavlja tu funkciju - rekla je Mihajlovićeva.
Antić je izjavio da je s Vučićem ostao u „normalnim odnosima“, ali da su problem „primitivci,.

- Vučić i ja se i dalje dopisujemo. Ali problem su primitivci . Ti mediokriteti ne podnose inteligentne ljude koji imaju opštu kulturu. Udružuju se u grupe i prave neke lobije kako bi po kafanama ogovarali i širili intrige protiv ljudi koji mogu da ugroze to njihovo preimućstvo - rekao je Antić.

Mihajlovićeva kaže da je zapanjena:
- Zapanjena sam da jedan profesor univerziteta može da izgovara ovakve reči. Neka kaže na koga to misli - poručila je ona.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty Drzava ubila Curuviju...? hm,hmm..OZNA...?

Počalji  Milan taj Pon Dec 30, 2013 2:10 pm

Pa, tih vrucih godina, vrsen je "visestranacki,vise obavestajni" napad unutrasnjeg neprijatelja na drzavu...i, drzava nije ubila "Curuviju" nego saradnika CIA ili slicno...! Na primer "ibarci" i slicno...?  Twisted Evil  Twisted Evil  Twisted Evil  Twisted Evil  Twisted Evil  Twisted Evil 
"U ranu večer 4.6.1991. godine, ti si svoj plan izložio Belom i Giški. Oni su to sa oduševljenjem prihvatili. Prihvatili su da to i finansiraju. Neću da ulazim, niti, pak, da iznosim iz kojih su izvora ta sredstva. Ti se, Vuče, njih dvojice samo po sredstvima finansija sada sećaš. Danas bivši pripadnici Srpske garde, odlazeći na njihove grobove, proklinju dan kada su upoznali tebe i Danu.
Njih dvojica i cela Srpska garda služili su SPO-u, tebi i Danici, kao alibi, jer je garda svojatana, uprkos pacifizmu koji ste vi propovedali.

Ti si spremio gardu za preuzimanje vlasti, kako ti to reče: “vlasti koja se valja po ulici”. U tom cilju si hteo i na skupštinskom zasedanju 2.7.91. godine da proguraš predlog o osnivanju Srpske vojske, koja će u “jednom dahu da porazi ustaše”. Kada ti predlog nije prošao, tvoja Srpska garda postala je paravojna formacija, prva u Srbiji. Ti si i dalje stajao i svojatao gardu kao partijsku vojsku i oko 1. septembra 1991. godine je šalješ u Hrvatsku, tačnije na front kod Gospića, pod komandom Božovića-Giške.

Na sav glas si se, Vuče, gardom ponosio, ponosio si se njihovim borbama, pogibijom Giške i ranije Beloga. Formirao si paravojne formacije, slao ih na front, a sa druge strane, pozivao na sav glas na dezerterstvo iz regularne vojske. Sredstva koja su pristizala za gardu si zadržavao, ne dajući ih onima kojima su bila namenjena."
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty Re: Sedi kec Aleksandre Vucicu !

Počalji  Milan taj Pon Dec 30, 2013 3:35 pm

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Cvijan dao je danas ostavku na sve funkcije u toj stranci i zatražio da bude izbrisan iz spiska članova.
Cvijan zahteva da bude obrisan iz spiska članova SNS: Besmisleno je očekivati fer kampanju!

"U atmosferi straha, pritisaka, medijske blokade, zastrašivanja i pretnji hapšenjima besmisleno je očekivati fer kampanju te povlačim kandidaturu za predsednika onoga što je ostalo od SNS", naveo je Cvijan u pismu Predsedništvu SNS, koje je dostavio i medijima.

Cvijan je izrazio uverenje da SNS nema budućnost i da će "mnogi simpatizeri, iskreni članovi i glasači prepoznati potrebu stvaranja nove snage".

"Uvek sam spreman da svoja mišljenja i ideje suprotstavim Aleksandru Vučiću pred najširim auditorijumom - ako on to sme", navodi Cvijan.

On je rekao da se učlanio u SNS jer je verovao u program i ideju da "nikada više neće jedan čovek vladati Srbijom".

"Umesto toga, dobili smo stranku koja u većini gradova ima po više razjedinjenih odbora, smenjeni su ili po hitnom prostupku izbačeni iz SNS svi koji su se usprotivili volji jednog čoveka. U kampanji smo mnogo toga obećali i skoro ništa nismo ispunili...", naveo je Cvijan.

On je rekao da je SNS obećala nova radna mesta i bolji život za sve, strane investicije, zaštitu srpsko naroda gde god da živi, slobodne medije, fer izbore, slobodno pravosuđe i fer suđenja, kao i da će svako ko je hrabar imati svoje zasluženo mesto u Srbiji.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty Vucicu "duno si u cabar".."gotov si "

Počalji  Milan taj Pon Dec 30, 2013 9:41 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty Smrt fasizmu !

Počalji  Milan taj Sub Jan 04, 2014 10:01 pm

Književnik Srđan Tešin, bivši direktor Kulturnog centra Kikinda, saopštio je danas da neće potpisati Aneks ugovora o radu po kojem treba da obavlja poslove domara u toj insituciji.
Srđan Tešin
- Neću potpisati ovaj ponižavajući Aneks ugovora i, kao što je to bilo 2005. godine, kada su sadašnji lokalni funkcioneri bili članovi Srpske radikalne stranke a danas Srpske napredne stranke, opet ću ostati bez posla - naveo je Tešin u otvorenom pismu javnosti.
On je precizirao da je od Kulturnog centra Kikinda dobio ponudu za zaključenje Aneksa ugovora o radu, po kome treba da bude raspoređen na mesto referenta za tehničke poslove i poslove održavanja, to jest domara Kulturnog centra.
- U finansijskom, egzistenicjalnom smislu, ponuđena mi je plata u visini koeficijenta 9,6, što je najniži koeficijent koji se može dodeliti nekom zaposlenom u Kulturnom centru. Doskora sam imao koeficijent 22,17 - napisao je Tešin.
On je u obrazloženju pisma koje je stiglo u našu redakciju naveo:
- Imam samo jednu poruku za predsednika opštine Markova, njegovog savetnika Blažića, zamenika predsednika Vukmiricu, predsednicu Skupštine Majkićevu, članicu OV za kulturu Hrnjakovu i v.d. direktora KCK Mandićevu: MARŠ U PIČKU MATERINU, BANDO FAŠISTIČKA! Ili, na srpskom: MARŠ U PIČKU MATERINU, BANDO POKVARENA!
On je od februara 2009. do novembra 2013. godine obavljao funkciju direktora Kulturnog centra Kikinda. Izabran je, kao nestranačka ličnost, na javno raspisanom konkursu na mandat od četiri godine, a razrešen je dužnosti pre isteka mandata, kada je vlast u Kikindi "upodobljena" po republičkom modelu.
Srđan Tešin je dobitnik književne nagrade "Borislav Pekić" iz 2004. godine, kao i nagrade Društva književnika Vojvodine, iz 2010. godine. Njegova dela prevođena su na engleski, nemački, francuski, češki, albanski, poljski, mađarski, makedonski i slovenački jezik.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty Re: Sedi kec Aleksandre Vucicu !

Počalji  Milan taj Pet Jan 10, 2014 4:30 pm

Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, nastupiće u subotu, 11. januara, u jednoj od kafana na Paliću. Poznat po svom multičetničkom pristupu, kojim dominira želja za istrebljenjem svega što nije srpsko a i onoga što je „pogrešno srpsko“, Knindža će tako uveseljavati multietnički Palić.

U svojim pesmama Knindža se uglavnom okreće veličanju „srpstva“ i srpske „istorije“, kao i ljubavi prema primitivizmu, ženama i alkoholu. Popularnost je stekao ratnih devedesetih godina, kada je popularizovao Radovana Karadžića, a za Vojislava Šešelja i njegovu Srpsku radikalnu stranku snimio je album pod nazivom „Srpskim radikalima“ i često je pevao i na njihovim mitinizima. Nepoznato je da li će sada možda snimiti album „Srpskim naprednjacima“, ali postoje i takve indicije.

Baja Mali Knindža imao je uspešnu muzičko-kafansku saradnju i sa pevačem Borom Čorbom. Iako u jednoj od svojih pesama tvrdi da „ne može ravnica sa planinom“, eto nama Baje na Paliću, sa „ratno-rodoljubivim“ pesničkim opusom, poput ovoga „stiha“:

„Moj je tata zločinac iz rata, vi se potrudite pa ga osudite…“
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty Skonite se sa puta da prodju zavejani !!!

Počalji  Milan taj Ned Feb 02, 2014 8:00 pm

Svi u Feketić

Sneg do pola leđa,
I duva košava,
Eto našeg spasitelja,
Smrznute spašava.

Pogledajte akciju,
Pravog supermena,
Na svim programima,
Udarna je tema.

Bez kape i šala,
Skidam kapu dole,
U pomoć je krenuo,
i teniser Nole.

To je naš Nole,
Legenda je prava,
Reketima sada
Sneg raščišćava.

Babe,deca i trudnice,
A kuda ste pošli?
Ostali ste zavejani,
Šta da nismo došli?

Evo jedne u bundici,
Donosi nam mleka,
Ponela i kucu,
Hej... pa to je Seka.

Topli čaj i keks,
I barena jaja,
Al du*ence golo,
Stigla i Soraja.

U kolima hladno,
Topli čaj baš prija,
Još da du*ence,
Pokaže Stanija.

Ko nikad do sad,
Pričale se priče,
Još da Alibaba,
Donese sendviče.

Dugo u koloni,
Baš mi krče creva
Naručujem Maju
Da dođe i peva.

Al' da bude uverljiva
Ova snežna slika,
Obavezno da povede,
Svoga verenika.

Smetove će pesmom
Da rastera Era,
I raščisti put,
Do helikoptera.

U telo mi ušla zima,
I kosti probija,
Hej...ja sam,Vendi,
Zvana Vujaklija.

Došla bi i Jovana,
Da ovde pomaže,
Ali nema vremena,
Još vibrator traže.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty Re: Sedi kec Aleksandre Vucicu !

Počalji  Milan taj Sre Feb 05, 2014 3:05 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty kaki kec, ispisnica !!!

Počalji  Milan taj Čet Feb 06, 2014 7:33 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty Dragovoljcu sa jevrejskog groblja u Sarajevu !!!

Počalji  Milan taj Sre Feb 12, 2014 3:00 pm

Упркос напорима националистичких олигархија, што се више буду уверавали у сопствену безначајност у оквиру ЕУ, Јужни Словени ће се све више сећати Југославије као битне државе

Светски ратови су Југославију изнедрили, без њих би стварање обеју Југославија било немогуће, упркос израженом југословенству међу интелигенцијом српском и хрватском. Битно је увидети да је након оба светска рата Немачка била поражена и понижена, а да је стварање Југославије било у интересу сила победница. Краљевина СХС настаје када оне одлучују да растуре Аустро-Угарску, у којој су Немци водили главну реч, а Немачкој натуре понижавајуће услове. Краљевину Југославију разара Трећи Рајх, најмоћнија држава у Европи. Социјалистичка Југославија настаје када је Немачка окупирана и подељена на два дела, док се СССР бори за превласт са САД. Југославија је почетком деведесетих растурена, пошто се коју годину раније Немачка ујединила и постала најјача сила у Европи, а СССР се 1991. и сам распао.

Разуме се, то не значи да настојања Јужних Словена нису била важна. У Србији су најумније главе – радикални демократи Јован Цвијић и Јован Скерлић, али и просвећени конзервативац Стојан Новаковић – пред Први светски рат заговарали уједињење Срба, Хрвата и Словенаца, јер је југословенска идеја била динамит испод темеља Аустро-Угарске, велике силе која је од смене Обреновића 1903. активно радила на поновном потчињавању њихове отаџбине и њеном свођењу на банана-државу, каква је уистину била и пре и после номиналног стицања независности 1878. Слично је било међу Хрватима, масовно незадовољнима државом Хабзбурга, па иако је Стјепан Радић, који ће тек у Краљевини СХС постати њихов национални вођ, писао ћесару Францу Јозефу химну, а своје сународнике бодрећи испраћао са загребачког колодвора у рат на Србију. Хрватска интелигенција била је незадовољна чињеницом да је Далмација била под управом Беча, а Хрватска и Славонија под Пештом. Отуда је Хрватско-српска коалиција, створена 1905, била најјача у предратним годинама међу Хрватима и Србима у Хабзбуршкој монархији, док су у Србији радови Скерлића, тог апостола југословенства, били најчитанији у београдској Народној библиотеци.

Наравно, хрватска и српска елита су имале веома различите концепције југословенства, а разлог томе налазио се у тежњи једних и других да остваре хегемонију у оквиру Југославије. Што су једни били ближи остварењу сопствене концепције, то су се више осећали Југословенима, док су ови други од југословенства све више одступали, и обрнуто.

Ова супротстављеност југословенских идеологија, српске и хрватске, водила је сталним тензијама, па и чињеници да су различите Југославије за 70 година трајања имале пет устава и један уставни закон. Односи снага између Срба и Хрвата утицали су на конкретно уобличавање устава и државно устројство. Каткад су били незадовољни једни, каткад други, а неретко и једни и други. У последња три рата међусобно су се немилосрдно клали. Па ипак, ако се осврну на прејугословенску и послејугословенску националну вазалну или бананодржавну историју, схватиће да су само у Југославији, здружени, имали шансу да буду релативно равноправни чинилац у европској, па и светској политици.

Није Југославија била антихрватска „тамница народа”, јер Хрватима је, који у Југославији први пут у историји остварише национално јединство, много лакше било да се такмиче и сарађују са Србима него с Немцима и Маџарима, пре Првог светског рата, и него што ће им бити с Немцима, Французима и другима, након уласка у ЕУ. Није држава, у којој је долепотписани рођен и у којој је угодно живео првих 20 година, а коју проучава у последњих двадесет година, била ни „највећа српска заблуда и грешка”, већ је она била држава у којој су Срби први пут остварили националистички сан да живе заједно у једној држави. Они никада у историји нису били моћнији политички чинилац. (За оне који живе у митовима треба рећи да се у време хрватског краља Томислава или српског цара Душана обичан народ није питао низашта, па ни сам појам нације није постојао).

Југославија је разорена по милости Немачке; олигархији Европске уније сећање на Први светски рат, дотад невиђену кланицу, изазива нелагоду, стид и кајање. Монументална национална памћења сила победница за ЕУ нису функционална. Инсистира се на општеевропском памћењу ратних страхота. У ЕУ нема места за сећање на Југославију, чедо Првог светског рата, па се отуда више ни не говори о државама наследницама Југославије, већ о „региону” или „западном Балкану”. Ипак, извесно је да ће се ускоро, упркос напорима националистичких олигархија, што се више буду уверавали у сопствену безначајност у оквиру ЕУ, Јужни Словени све више сећати Југославије као битне државе у којој су и они за понешто били питани.

Доцент Филозофског факултета у Београду
Јово Бакић
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty Re: Sedi kec Aleksandre Vucicu !

Počalji  Milan taj Pet Feb 14, 2014 7:45 pm

Црногорске дневне новине "Дан" преносе да је консултантске услуге предузећу Футура плус, у којем је челник управног одбора био Небојша Јестровић, блиски сарадник одбеглог Дарка Шарића, пружао Синиша Мали, један од најближих сарадника потпредсједника Владе Србије и лидера Српске напредне странке Александра Вучића.

Према документацији у коју је Дан имао увид, фирма Синише Малог имала је пословне везе са Футуром плус, коју је контролисао Дарко Шарић.

Наиме, Оли консалтинг, чији је власник Синиша Мали, поднела је тужбу Трговинском суду у Београду тражећи да Футура плус плати преко пола милиона евра на име услуга консалтинга. У оснивачкој документацији Оли консалтинг наводи се да Синиша Мали има 100 одсто удела у том пословном друштву.
С друге стране, Футура је у власништву контроверзног Станка Цанета Суботића, али српско тужилаштво сматра да је Шарић преко Јестровића контролисао пословање те фирме. Према сведочењу Небојше Јестровића пред београдским специјалним судом, Синиша Мали био је консултант Футуре плус усред акције „Балкански ратник”, у којој је код уругвајске обале заплењено више од две тоне кокаина.

mali
Сходно профилу Дарка Шарића који је објавио „Пројекат за извештавање о организованом криминалу и корупциији” (ОЦЦРП), као директна Јестровићева веза са Шарићем наведена је управо фирма Футура плус.
Неколико месеци након што је Јестровић постао директор управог одбора Футуре, а усред акције „Балкански ратник”, у Женеви су се састали Јестровић, Суботић, Шарић и представници фирме руског тајкуна Олега Дерипаске „Рос печат”. Сам Јестровић је на суђењу у Београду испричао да се на том састанку разговарало о продаји Футуре плус Дерипаски, а и неки медијски извештаји из тог времена потврђују да су Руси хтели да купе ту фирму.
Када је у питању улога блиског Вучићевог сарадника Синише Малог, предлог за извршење, достављен Трговинском суду у Београду, показује да је Футура плус дуговала његовој фирми преко 560.000 динара, па је затражена судска блокада рачуна Футуре до наплате дуговања.
Власник фирме Оли консалтинг, Синиша Мали, председник је привременог органа Београда и један је од најближих сарадника Александра Вучића, коме је био и саветник за економска питања.
Интересантно је да је Небојша Јестровић, Шарићев школски друг из Пљеваља, именован за директора управног одбора Футуре плус само две недјеље након што је Оли консалтинг фактурисао Суботићевој фирми консалтинг услуге (у питању су рачуни фактурисани 2. и 3. марта) 17. марта 2009. године. Њега је тужилаштво означило као лице које је било задужено за прање новца нарко-боса Дарка Шарића.

У оптужници српског тужилаштва против Дарка Шарића за прање новца на неколико места помињу се индиције да је Јестровић у Суботићевој фирми радио управо по инструкцијама одбеглог пљеваљског нарко-боса. Упркос Суботићевој причи да је његово познанство са Шарићем површно (наводно их је упознао Марко Мишковић, син Мирослава Мишковића), изгледа да су ти односи ипак били нешто дубљи, јер је приликом претреса једне од Шарићевих вила у Новом Саду пронађен Суботићев мотор, са његовом саобраћајном дозволом.
У тужби се наводи да је Оли консалтинг био извршни поверилац, а Футура плус извршни дужник.
Истакнуто је да су направљена два рачуна, која са затезном каматом укупно износе преко пола милиона динара.
Предлог за извршење достављен је Трговинском суду у Београду 16. октобра 2009. године, када је већ било назнака да ће у Футури плус бити покренут стечајни поступак. То Суботићево предузеће отишло је у стечај шест дана касније, 22. октобра 2009. године.
Услед огромних дугова према издавачима новина, Државној лутрији Србије и Телекому, али и према пореским органима и државним фондовима, Футура плус је банкротирала. Предстечајни поступак у Футури плус, компанији која се бавила дистрибуцијом и продајом штампе, покренут је у октобру 2009. године. До јануара 2011. године поднете су 4.352 пријаве потраживања, од чега је око 3.200 било од радника на име неисплаћених зарада.

Синиша Мали је у фебруару 2001. године постављен за помоћника министра за приватизацију у Министарству за привреду и приватизацију Владе Републике Србије.

У том периоду био је задужен за припрему законске регулативе у вези са новим концептом приватизације. Након оснивања Агенције за приватизацију 17. јула 2001. године, све оперативне активности у вези са приватизацијом прелазе са министарства на то владино тело. У том периоду Мали прелази у агенцију, где постаје директор Центра за приватизацију у оквиру којег води тендерску и аукцијску приватизацију, реструктурирање и тржиште капитала. Он је био задужен за приватизацију предузећа путем тендера. На тој позицији је остао до краја 2003. године.
Након тога, Мали је основао своју компанију која се бави саветовањем у области куповине и продаје предузећа. Једно време био је саветник потпредседника Владе Александра Вучића, а крајем прошле године преузео је вођење привременог органа Београда. affraid affraid affraid 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty "crna KV banda"...?

Počalji  Milan taj Sre Feb 19, 2014 2:57 pm

Cvetković, sada i šef izbornog štaba SNS, u svoju biografiju je uneo čitav niz netačnih podataka - od svog obrazovanja, do radnog iskustva.

Ipak, i sa takvom biografijom postao je opštinski većnik i mesečno zarađuje preko 80.000 dinara.

Završio Ekonomsku školu?

Dok na sajtu Opštine Medijana piše da je "osnovnu i ekonomsku školu završio u Nišu", u Cvetkovićevoj radnoj knjižici piše da je završio smer za metalostrugara u Tehničkoj školi "15 maj" i srednju Trgovačku školu.

U razgovoru sa novinarom "Južnih vesti" Cvetković je rekao da je reč o zabuni, do koje je došlo jer je on završio "Trgovačko-ekonomsku školu".

I na konstataciju novinara da takva škola ne postoji, odnosno da je reč o dve odvojene škole - Ekonomskoj i Trgovinskoj, Cvetković je ostao pri tvrdnji da je reč o zabuni.

- To je jedna ista škola. Znate gde je to? To je Ekonomska, Trgovačka... One su zajedno. Jedino je Ugostiteljska odvojena... - pravdao se Cvetković.

Predsednik Upravnog odbora AD "Višnjica-dućani" Beograd?

Prema podacima do kojih su došle "Južne vesti" netačan je i podatak o njegovoj navodnoj funkciji u tom preduzeću.

U administrativnoj službi preduzeća tvrde da prvi put čuju njegovo ime, a nema ga ni u evidenciji Agencije za privredne registre, staroj skoro 10 godina.

Međutim, Bojan Cvetković je u razgovoru sa novinarom insistirao da je podatak da je on predsednik Upravnog odbora tačan, ali zastareo. Tačnije, da on više nije nije na toj funkciji.

Ipak, uputio je na direktora "Višnjice" Dragoslava Čihovića, jer ni okvirno nije mogao da se seti kada je bio obavljao tu funkciju.

- Pa, tamo.. kad je bilo to, kad je počeo (Čihović).. kad je uzimao Višnjicu i to. Pošto smo ja i on dugo godina sarađivali. Ja sa mu prodavao robu.. - kaže Cvetković.
Foto: Južne vesti Foto: Južne vestiVlasnik preduzeća "Ilirija d.o.o." od 1992. godine?

Ni podatak iz biografije da je vlasnik preduzeća "Ilirija" od 1992. godine nije tačan, s obzirom na to da je preduzeće ugašeno pre više od 10 godina.

Tačnije još 2002. godine Bojan Cvetković je novinarima rekao da je i ovde reč o grešci i da je tu u stvari trebalo da piše da je on "bio vlasnik".

Međutim, Dragan Popović, koji je, prema saznanjima "Južnih vesti", bio vlasnik tog preduzeća, kaže da je Cvetković tu radio, ali tvrdi da nije bio vlasnik.

- Ja sam bio vlasnik, a on je moj sestrić. Eto, toliko je i on bio vlasnik - kaže Popović.

Član Upravnog odbora "Udruženja za poboljšanje ekonomske saradnje Ruske federacije i Srbije"?

Predsednik ovog udruženja sa sedištem u Beogradu, Stevo Vranić, tvrdi da Bojan Cvetković nije član Upravnog odbora i da nije ni bio.

Ipak, Cvetković tvrdi da je i ovde reč o zabuni, koju izaziva to što u Srbiji postoji mnogo udruženja sličnog naziva.

Vredi pomenuti da se ubrzo nakon razgovora sa novinarom, "Južnim vestima" javio izvesni Goran Živković, tvrdeći da je Cvetković "najverovatnije pogrešno preveo naziv udruženja", ali i pojašnjavajući da je on u stvari član uprave "lokalne podružnice" pomenutog udruženja.

Međutim, treba pomenuti i to da je ta "podružnica" registrovana 7. novembra 2012. godine, odnosno tek nekoliko meseci nakon što je Cvetković već predao svoju biografiju, pišu "Južne vesti".

Nakon objavljivanja ovog teksta stranica sa biografijom Bojana Cvetkovića na sajtu opštine Medijana ugašena je.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty Stariji o njemu...?

Počalji  Milan taj Pon Feb 24, 2014 3:42 pm

Prvi potpredsednik Vlade i prvak SNS još je mlad čovek a na političkoj sceni ga vide kao Mesiju i spasioca – ovo je samo osvrt na to.

„Rani jadi“ su sintagma iz doba sentimentalizma u evropskoj literaturi, no ovde se nećemo baviti recimo ljubavnim jadima ovog političara. Njegova biografija je bogata sa obrtima koje neki nazivaju „kopernikanskim“, ali sve u našem viđenju nema veze sa nesrećnim Nikolom Kopernikom. Ali ima veze sa Maxom Weberom, koji se religijskim problemima bavio i utemeljio učenje o rađanju modernog kapitalizma iz duha protestantizma. Dosta dobro poznajemo – to nam je struka – delo Weberovo i nema naznaka da je Vučić daleko odmakao u studijama, i stoga će ovo biti samo napomene ili skica.

Pre toga još nešto. Recenzirao je Vučić svojevremeno knjigu o Vatikanu u smislu da je to „satanino gnezdo“ . Ozbiljan političar tako ne čini – četnički vojvoda Toma N. bio je na intronizaciji pape Franje – no obrti zaista postoje, ali nisu „kopernikanski“ sigurno, već ono što kazuje naša sintagma – „okretanje ćurka naopako“. Ono o Weberu i protestantizmu je mnogo važnije – sticanje bogatstva je dobro delo i korisno je za društvo jer tako je – po Weberu – nastala srednja klasa, koja je osa dinamike ekonomskoga razvoja, to je put bogu i blagostanju. Taj duh protestantizma je nespojiv s duhom pravoslavlja i katolicizma, i s načinom života društava utemeljenim na njima. A ako ima kriminala, to je drugo pitanje, s tim se društvo bori i na istoku i na zapadu. Kako će Gospodar Vučić izvesti na sudu nekog Miškovića. to nikom jasno nije – te teškoće Vučićeve proističu iz lošeg poimanja kapitalizma iz duha protestantizma. To je samo jedan primer, ali političari ne mare ni za religiju ni za ekonomiju, oni sve vide kroz svoje političke naočari i to može biti opasno. Deluje paradoksalno, ali za političara ne bi sve smelo biti politika. Ističemo ove napomene ne samo radi samog Vučića nego u širem smislu. Bio je Vučić drugi i u stranci i u vladi, gde je formalno još uvek. U izbornoj groznici ima kombinacija mnogo, a u sedištu je ne samo Vučićev odnos prema vojvodi Tomi N. nego odnos prema u Vladi prvom čoveku Ivici Dačiću, koga navodno hoće da pomeri, smeni i da sam bude premijer. Stoga Vučić hita u Brisel, jer Dačićeva vizija privlači pažnju i pominje se nominacija za Nobelovu nagradu – ne zajedno sa Vučićem nego sa Hašimom Tačijem. A to se meri ne samo ovde u Srbiji nego i u Briselu, Vašingtonu ili u Moskvi, te Parizu.

Ko će biti prvi, a ko drugi – pokazaće vreme i formalni rezultati izbora marta meseca, ali političar mora da ima viziju, a Vučić je nema.

Onako kako se odnose političari prema religijskim konceptima tako se odnose i prema istoriji. Svi su se aktivirali povodom stogodišnjice Prvog svetskog rata – a to je posao istoričara. Jedan primer pada u oči i njime ćemo potkrepiti naše primedbe. Naumio je bio neko u Vladi, a podržao je to i Gospodar Vučić, da Gavrilu Principu podigne ogroman spomenik na Kalemegdanu; i legendarni mladi Bosanac bi gledao prema Evropi. Nije sporan spomenik jer i toga ima kao i ulica – sporna je simbolika u sadašnjem trenutku a takve i slične greške političar ne sme da pravi. Oglasio se vodeći evropski komentator G. Altman – a njegovo mišljenje se u Briselu uvažava – i jasno stavio do znanja jednu činjenicu: „Ukoliko su rezultati istraživanja javnog mjenja ispravni, izborni rezultat koji će podrazumevati snažniju ili čak apsolutnu većinu SNS izaziva bojazan na koji će stranka, odnosno Aleksandar Vučić to iskoristiti. Možemo samo da se nadamo da će Vučić ozbiljno uzeti u obzir bojazni svojih evropskih partnera, ali zalaganjem za podizanje spomenika Gavrilu Principu na Kalemegdanu zaista ne šalje pozitivne signale.“

Sad se u smislu naših napomena nameće pitanje kako će Vučić postupiti, i niko u ovom momentu ne zna šta sve može biti, jer zemlja je na putu za prijem u EU. Ni u politici nije sve neka uska politička računica, jer kako kaže Mark Tven – istorija se ne ponavlja, ali se „rimuje sa sadašnjošću“. Ima se utisak da je Dačić to rimovanje s Kosovom bolje razumeo. U Ustavu stoji da je Kosovo sastavni deo teritorije Srbije, ali ono što se u Briselu utanačuje i potpisuje u raskoraku je sa ovim ustavnim odredbama. Politika nije samo veština kombinacija oko izbora, koalicija javnih i tajnih – politika ima više dimenzija. Ako neko hoće da bude Prvi ili čak Mesija ili Spasilac, on mora da vodi računa i šta čita i o čemu govori, i kad čita i kad govori. Lako je bilo De Golu, on je u Remsu držao svoj najvažniji predizborni miting, i na primedbu novinara kako u njegovom govoru nema reči o istoriji – a Francuzima je Rems kao nama Žiča – De Gol je odgovorao: „Ja sam istorija, ja čuvam Republiku i od istorije i od sadašnjosti bez pompe jer nisam Mesija“.

Rani jadi u internom životu budu i prođu, ali kad potraju, budu teret svima – a u Srbiji nije Vučić jedini koji se nudi kao Spasilac i Mesija.  affraid  affraid 

(Autonomija)
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty To nije "ideolosko pitanje" nego "drzavno"

Počalji  Milan taj Čet Feb 27, 2014 2:07 pm

Normalni Srbi, su svesni da se rusi “Klintonov i Vuka Draskovica”..”novi Berlinski zid”..Rusija, takodje tezi neodoljivo “prema zapadu”..a, Ukrajina je “sazidala kucu na sred puta”..na putu prema Srbiji.

 Cool Cool Cool affraid 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty Ti nevidyucya da je Berlinski zida pao...? A ?

Počalji  Milan taj Čet Mar 06, 2014 7:00 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty Vucicu u magarecu klupu sa Dacicem i ostalima

Počalji  Milan taj Sre Mar 12, 2014 7:04 pm

KOMUNISTICKA PARTIJA ZBOG MATERIJALNE SITUACIJE NIJE BILA U MOGUCNOSTI DA SAMOSTALNO IZADJE NA PARLAMENTARNE IZBORE. ZBOG IZUZETNE MEDIJSKE BLOKADE I NEMOGUCNOSTI DA SE CUJE GLAS KOMUNISTA I PREZENTIRAJU STAVOVI KOJE ONI ZASTUPAJU, DATA JE PODRSKA PREDSEDNIKU KP DRUGU JOSIPU JOSKI BROZU DA NA PREDSTOJECIM PARLAMENTARNIM IZBORIMA UCESTVUJE NA LISTI MANJINSKE CRNOGORSKE LISTE , DA BUDE NOSILAC TE LISTE I DA PREKO NJE ZASTUPA STAVOVE KOMUNISTICKE PARTIJE DEFINISANE PROGRAMOM I STATUTOM KOMUNISTICKE PARTIJE. ZBOG TOGA POZIVAMO SVE CLANOVE I SIMPATIZERE KOMUNISTICKE PARTIJE DA SVOJE POVERENJE UKAZU I GLASAJU ZA LISTU BR.13 - CRNOGORSKU PARTIJU-JOSIP BROZ. KOMUNISTICKA PARTIJA. Cool  Cool  Cool  Cool  Cool  Cool  Cool 


Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty Ali, opet pobedjuje neki "putin"...?

Počalji  Milan taj Sre Mar 19, 2014 3:03 pm

MILANA Stojadinovića niko nije bolje opisao od agenata Udbe dajući mu - na početku njihove saradnje 1952. godine - konspirativno ime: Mercedes. Jer, zaista dr Milan Stojadinović, tri **** ministar finansija, dva **** predsednik vlade i ministar spoljnih poslova, nesumnjivo najveća politička i ekonomska ličnost predratne Jugoslavije, bio je - srpski Mercedes.

U predgovoru njegovih memoara "Ni rat ni pakt" profesor LJubodrag Dimić, jedan od naših najpriznatijih istoričara Drugog svetskog rata, postavlja pitanje: "Ko je bio Milan Stojadinović? Veliki čovek, kako su mislili jedni? Fašista, kako su ga videli drugi? Finansijski mag, kako su tvrdili treći? Uspešni predsednik vlade ili korumpirani političar, autoritarna ličnost ili demokrata, anglofil ili germanofil, vešti demagog ili realan čovek, potencijalni srpski kvisling ili patriota..."

Posle uvida u obimnu dokumentaciju Udbe, u koju "Novosti" prve ulaze posle tačno 60 godina, može se reći samo jedno: Milan Stojadinović bio je - od svega ovoga po malo. Jer, kao što će biti objašnjeno u feljtonu "Novosti", Nemci će tek 1942. otkriti da je Stojadinović, u stvari, sve vreme bio "engleski čovek", Udba će znatno ulagati u njihovu saradnju, sve do tzv. "tršćanske krize", kada će se Stojadinović "na raspolaganje" staviti Italijanima. Milan Stojadinović svoj život jednostavno je vodio kao i svoju politiku, koju tako lepo obrazlaže u memoarima:

"Ja sam prirodno - radi zaštite interesa svoje zemlje - bio u dobrim odnosima s celim svetom, s direktorima centralne Evrope, kao i državnicima zapadnih demokratija. Tako sam 1937. zaključio Pakt o nenapadanju i prijateljstvu s Italijom, a iste godine produžio Ugovor o prijateljstvu s Francuskom. U roku od četiri meseca, oktobar 1937 - januar 1938, učinio sam zvanične posete Parizu, Londonu, Rimu i Berlinu."

NJegov govor na finansijskom odboru Narodne skupštine 4. februara 1937. još bolje pokazuje na koju kartu je uvek igrao:

- Gospodo, jedan i po milion vojnika u budućem evropskom ratu rešiće rat. Gde se naših jedan i po milion vojnika budu stavili, na toj strani biće sigurna pobeda. Pa, čak, i ako ne bi ušli u rat, jedan i po milion vojnika, to je tako važan jedan faktor, da i posle svršenog rata mi ćemo trebati i pobednicima i poraženima".

Stojadinovićeva kalkulacija veoma je jasna: uvek biti uz pobednika. Zato on 1952. godine, kao već zaboravljeni srpski političar, opet radi za pobednika: Titovu Jugoslaviju.  affraid affraid affraid affraid affraid affraid affraid affraid affraid affraid affraid 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty "cetnici pocetnici i vlast"

Počalji  Milan taj Uto Apr 01, 2014 2:47 pm

Зашто напредњацима треба Вук Драшковић

Коалиција СНС – СПО нема политичке логике, једино објашњење је да Александар Вучић жели да уђе у историју као српски Конрад Аденауер, помиритељ, каже Драгомир Анђелковић
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty 60 5 gradjana nije izaslo na tvoju "opciju" jer ima drugu !

Počalji  Milan taj Uto Apr 01, 2014 8:08 pm

"Izgradnja tri najskuplja vojna objekta u Jugoslaviji, luke Lora u Splitu, Titovog atomskog skloništa u planini Prednja kod Konjica i čuvenog bihaćkog podzemnog aerodroma, koštala je bivšu državu skoro 18 milijardi dolara!
Ta prokužena SFRJ je prema procenama nekih istraživača potrošila neverovatnih 90 milijardi dolara na četrdesetak objekata strateške namene! Hoćete brojevima - 90.000.000.000 dolara. Nekih 80 puta više nego što je Srbiji ponuđeno za 51 odsto „Telekoma".

Sad verovatno mislite da ću ostatak teksta da optužujem vođstvo nekadašnje države za rasipništvo. Ne, hvaliću ih za neverovatno dobro organizovan ekonomski sistem koji je uspeo da napravi tolike pare. A kako odmah ne bi skočili netalentovani kritičari društvene i državne svojine i plaćeni pobornici liberalnog kapitalizma, valja podsetiti da je SFRJ svoj životni vek završila sa spoljnim dugom od oko 20 milijardi dolara, što će reći da je ogroman deo svega što je napravljeno finansirano sopstvenim parama! A pomenuli smo samo strateške vojne objekte, šta je sa kompletnom industrijom, tolikim putevima, prugama, mostovima, hotelima duž Jadrana...

Zaključak nije teško izvesti. U poređenju sa današnjom jadnom srpskom privredom, efikasnost ondašnje ekonomije bila je kolosalna! Sve još više dobija na težini ako se zna da je ostvareno u komunističkom režimu, koji svojim građanima nije garantovao neke osnovne slobode, pa se s pravom postavlja pitanje - kako je moguće da su ljudi u ovoj zemlji pre tridesetak godina bili toliko organizovaniji i pametniji od nas danas?

A stvar je relativno prosta - ondašnja država napravila je bar po jednu fabriku za sve proizvode koji su građanima bili potrebni i strogo kontrolisala uvoz. I to je sve. Rezultat su bili ogromna proizvodnja i izbalansiran spoljnotrgovinski bilans. Nije, doduše, u prodavnicama bilo popularne zapadne uvozne robe, ali je standard građana bio neuporediv.

Danas bi naravno bilo potpuno deplasirano zabranjivati uvoz bilo čega, ali bi skoro isti posao napravile pametna carinska i poreska politika, uz bilateralne sporazume o uvozno-izvoznim kvotama. Jer, insistiranje Zapada, koje mi bespogovorno potpisujemo, da Srbija potpuno otvori svoje granice za svu njihovu robu, a sve u uslovima njihove apsolutne tehnološke superiornosti, ima svoje pravo ime - ekonomsko porobljavanje...."
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty " sveska svastara "...?

Počalji  Milan taj Sre Apr 02, 2014 10:09 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty Zamenjivao je "rabina"

Počalji  Milan taj Čet Apr 03, 2014 8:38 pm

Uskoro će iz Haga doći i njihova noćna mora, Vojislav Šešelj, koji je nedavno na suđenju Radovanu Karadžiću u Hagu, kazao da je sa sadašnjim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem "sve zajedno radio" tokom ratova u Hrvatskoj i BiH! Pa je precizirao, na insistiranje sudije: "...Ako sam ja umešan u ratne zločine, onda je Tomislav Nikolić moj direktan saučesnik!". Nije ni Vučića zaboravio pa je rekao da je on bio "dobrovoljac Srpske radikalne stranke kod vojvode Slavka Aleksića na jevrejskom groblju u Sarajevu" i da je zatim radio na TV „Pale". Kao ratni huškač. Shocked Shocked Shocked Shocked Wink 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty Dragan Todorovic

Počalji  Milan taj Pet Apr 04, 2014 5:06 pm

Kako je opljaČkana Srbija (1): Dragan Todorović, eks narodni poslanik SRS
i bivšI predsednik Odbora za bezbednost Skupštine Srbije
Važno je da nisi mali lopov, onda obavezno ideš u zatvor, ako si veliki lopov - onda si kontroverzni biznismen
Piše: Piše: Vladan Dinić

Mnogima je u vlasti, ondašnjoj i sadašnjoj, laknulo kad su se radikali sapleli na izbornom cenzusu i nestali, privremeno ili za stalno, sa srpske političke scene.
Jer, danas, u Parlamentu Srbije, verovali ili ne, svojom kritikom vlasti glume - demokrate! Upravo oni na koje su, iz današnjeg ugla gledano opravdano, radikali svakodnevno „ispirali usta“ i upozoravali na brojne afere.
Tada, to, naravno, nisu bile, ali sada izgleda jesu?! A ništa se nije promenilo od onoga što su tvrduili radikali da je Srbija, sumnjivom, pljačkaškom i burazerskom privatizacijom opljačkana do gole kože?!
Redakcija „Svedok“ odlučila je da od ovog broja podseti na sve krupnije afere koje su bile pokrenute, ali brže bolje zataškane. Za prvog sagovornika odabrali smo Dragana Todorovića, bivšeg narodnog poslanika SRS u poslednje dve decenije, bivšeg predsednika Odbora za bezbednost u Skupštini Srbije i čoveka koji se, čini se, povukao iz političkog života Srbije (i iz Srpske radikalne strane)?!
Svedok: Ova Vlada još tokom stvaranja najavila je žestoku borbu protiv organizovanog kriminala i obećala da niko neće biti „preskočen“, ma kako se zvao i iz koje stranke bio? A, počelo je, čini se, žestoko - otvaranjem slučaja „Agrobanka“, hapšenjem nekih poznatih direktora i najavama hapšenja još zvučnijih imena?!
Dragan Todorović: Neću da budem skeptik pre vremena, ali ovo što se sad dešava liči mi na zujanje bumbara, a bumbare, poznato je, ne puštaju u košmici i s bumbarom se med ne bere. Dobro je što je otvoren slučaj „Agrobanka“, radi se o enormnoj pljački, o mnogo velikom zamešateljstvu, ali bojim se da se akcija vodi od repa, a ne od glave!
S: Najavljuju se po medijima brojna nova hapšenja. Pominje se čak i moguće hapšenje dojučerašnjeg premijera Mirka Cvetkovića, Zvonimira Nikezića, Laleta Sekulića, ali i onih kojima su oni, navodno, davali novac?
D.T: Dobro ste rekli - najavljuje se po medijima. Otkud mediji imaju podatke ko će biti uhapšen, odakle im to, iz istrage? Pa, ne bi to smelo tako da curi. Ili, što da ne, zar ovo nisu i svojevrsme dojave i upozorenja nekim centrima moći da se pokupe iz zemlje i da nestanu dok ne prože prvi talas. Zar se sad ne istražuje ko je dojavio Antoniću iz „Agrobanke“ da nestane na vreme?! Lično, protivim se tome da mediji hapse. Ali i mediji su danas to što jesu, a u mnogima se ne zna - čiji su i čije pare koriste. Dok se to ne istraži nema ništa od slobodnog, istraživačkog i odgovornog novinarstva.
S: Na šta, konkretno, mislite?
D.T: zar se ne sećate koliko smo puta mi iz SRS i ja pokretali pitanje privatizacije „Novosti“, Luke Beograd, Cementare u Beočinu, Centra „Ušće“? Postoje stenogrami u skupštinskoj dokumentaciji. Tako mi je sad malo smešno da one argumente koje smo iznosili tadašnja „žuto-crvena vlast“ nije htela ni da sasluša, a danas su to krunski dokazi o aferama!
S: Da li je afera „Agrobanka“ samo početak raspleta pljačkanja Srbije posle 5.oktobra, ili samo bacanje prašine građanima u oči?
D.T: U poslednje dve decenije svedok sam zaklinjanja u borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali pored sporadičnih medijskih hapšenja, nijedna afera nije raspletena do kraja. Bojim se da će tako biti i sad. Mnogi se danas više i ne sećaju imena Kolesar, Janjušević, Krišto, a još manje u šta su upleteni. U slučajevima nekih od njih odustalo se od optužbe, a sećate se da su nekima bake i deke dostavljale milione evra, pa onda nisu.
S: Da ne mislite da je i ova borba inicirana spolja, iz EU, recimo?
D.T: Evropska komisija zatražila je proveru za samo 24 navodno sporne privatizacije. To je samo kap u moru! Šta je sa ostalim pljačkaškim i burazerskim privatizacijama, od Sartida, „Ušća“, Cementare u Beočinu?! Uostalom, o tome sve zna sadašnji guverner Jorgovanka Tabaković. Pitajte je. Sećam se da je prodaja te cementare bila „gotova stvar“, za nekih, čini mi se, 150-160 miliona maraka i onda je neko odavde dojavio „tamo gde treba“, pa je prodaja obustavljena zbog nekakvog kršenja spoljnog zida sankcija, da bi, kad je trebalo, bila prodata za upola manju svotu. Pa, niko ovde nije lud!
S: Svojevremeno ste u skupštini pitali kako je privatno preduzeće „Difens round“ uvezlo mašine za asvaltiranje Srbije, a da carina za te mašine nije plaćena i kako je ta firma, bez tendera dobila posao?
D.T: Sećate se tada smešnih objašnjenja premijera Đinđića da su te mašine uvezen na lizing, a da je to preduzeće dobilo posao na licitaciji! Stvarno?! čovek mora da ima jak želudac da sve to proguta. Zapravo, svi su znali sve, ali sve je bilo baš briga. Pogotovo one koji su iz tih poslova bili namireni.
S: Da ne preterujete?
D.T: Dobro se sećam izjave nekadašnjeg ministra policije Dušana Mihailovića (čije se ime takođe vezuje za neke afere) kada je predložen zakon o ispitivanju porekla novca (20.000 DM odnosno 10.000 evra) koji je rekao „da je svima jasno da se prvi milion zaradi kriminalom, a posle prelazi u legalne tokove“. Ali, kod nas izgleda da su i legalni tokovi debelo naslonjeni na organizovani kriminal. Uostalom, sama definicija organizovanog kriminala jasno pokazuje da ga nema bez sprege mafije i vlasti.
S: Hoćete da kažete da svaka država ima mafiju, a kod nas mafija ima državu?
D.T: To ste vi rekli, a ne ja. Pa, naravno, kako neki kriminalci mogu da steknu toliko para, da mogu da se kasnije upuste u trku za vlast, za mesta poslanika ili za odgovorne funkcije. Istina je, međutim, da i svetu nije bolje.
S: Vi, opet, sumnjičite Novi svetski poredak?
D.T: Svakodnevno pljačkanje brojnih država u svetu od tzv. „nove elite“ iz MMF, Svetske banke, multinacionalnih kompanija i sistema banaka pokazuje trend - nastavlja se, a došlo se dotle da su zemlje sve siromašnije, a elita sve bogatija. Tako je tamo negde, tako je i ovde. To smo mi uočili na vreme, ali naš put bez alternative nas je i doveo da ćemo i ubuduće debelo da ispaštamo, da rasprodamo bud zašto i ovo malo što nam je preostalo, a posle ne pomaže - „kuku lele“. Uostalom, da ne zaboravim: ne isplati se biti mali lopov. Tad, ako si mali lopov sigurno odgovaraš i ideš u zatvor, a ako se veliki lopov, onda si uspešan biznismen, koga svi tetotušu, do poslednje pare...
S: Vi ste svojevremeno govorili o brojnim aferama, sećam se i o aferi o prisluškivanju, ali?
D.T: Nema „ali“. Ne postoji nijedna afera o kojoj se danas priča, a da je SRS u Skupštini nije otvarao. Ali, uzalud. Niko nas nije „fermao“, ali su nas, uveren sam - slušali. Na izborima smo prošli kako smo prošli. Očito je nešto i kod nas škripalo, ali mislim da je narod najviše prevaren ispadanjem radikala iz parlamenta. Pa, jel možete da zamislite da su DS i LDP sad prava opozicija?! Ja ne mogu. Jer, poznato je sa vrana vrani oči ne vadi.
S: Dobro, vratimo se slučaju koji je sad u modi, aferi „Agrobanka“.
D.T: Očigledno je da je slučaj „Agrobanka“ otvoren da bi se dovela u vezu Narodna banka Srbije. Ali ako se tu i stane - džaba smo krečili. Jer, ako neko „debelo iz NBS ne plati“ onda će biti jasno da je ovo samo još jedan „politički obračun“ sa tužnim krajem. Jer, ovde se ne radi o Agrobanci već o Narodnoj banci Srbije. Zapravo, u svakoj aferi u Srbiji uvek se uhapsi „rep“ dok glavu niko ne sme ni da pomene, a kamoli pipne. Jer, ako sve ostane na repu, bojim se da se radi samo o političkom obračunu koji će da prestane kad se glavni igrači iz senke - nagode
S Pominjete „trange-frange“ privatizaciju Centra „Ušće“?
D.T: Pogledajte ko je kupio, ko prodao i preprodao, a ko zaradio? To je „kamen-temeljac“ svih kasnijih pljačkaških privatizacija. Za koliko para je direktor DS, tada, kupio „Ušće“, a za koliko (pre)prodao? Uostalom, ta sumnjiva transakcija morala je odmah da bude poništena. I, to bi svaka Vlada, naravno ako radi po zakonu, morala da poništi!
S: Ova Vlada sa Dačićem i Vučićem, tvrdi da hoće?!
D.T: Daj Bože! Srbija je posle 5. oktobra imala vladu sa Đinđićem, Živkovićem, Koštunicom, Cvetkovićem, i sad Dačićem. Sve te vlade su se klele u borbu protiv korupcije i organizovanog krimiala, a situacija sve gora!
S: U čemu je problem?
D.T: Suština je da niko iz „prethodne“ i one pre nje vlasti nije ozbiljnije odgovarao, a i tada se muvalo, kralo, muljalo i otimalo. Uz to, tako je to, mnogi iz prethodne vlasti unapred su šurovali sa „novima“, a onda su se jednostavno prestrojili uz novu vlast, ili, čak postali, opet, vlast!
S: I vi ste, čini se, kivni na banke?!
D.T: Rekoh da je NBS odgovorna za banku, ali i njeni nalogodavci. Ali, zar ste Vi već zaboravili - šta je sa stečajem četiri najveće srpske banke? Zašto je ukinuta Služba društvenog knjigovodstva? Slučaj „Poštanska štedionica“. Pa to su bili virtuozni potezi za sadašnji virtuelni život u Srbiji. Jel primećujete kolika je nervoza kod pojedinih moćnika iz vlasti da nekome na pamet ne padne da vrati Službu društvenog knjigovodstva?! Ovako sve su nas uterali u tor stranih banaka, mada je pitanje koliko su zaista „strane“, da nam uz odobravanje monetarnih vlasti u Srbiji rade šta hoće, kad hoće i koliko hoće.
S: Za sve ovo što prićate imate i papire?!
D.T: Recimo, za „Ušće“ Tihomir Živanović ima sve, crno na belo, ali šta čoveku vredi. Kako da se izbori da dokaže pljačku Srbije? Nikako. Jer, oni koji su je opljačkali, trebalo bi to da razreše, dakle da sami sebe pošalju na dugogodišnju robiju, a to će biti - malo sutra. Samo, uveren sam da kad vlast u aferama pojede sebi rep, preći će i na trup, pa i na glavu, a tada - zna se...
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty Srafnciger industrija njet !

Počalji  Milan taj Ned Apr 06, 2014 6:41 pm

Zaključak nije teško izvesti. U poređenju sa današnjom jadnom srpskom privredom, efikasnost ondašnje ekonomije bila je kolosalna! Sve još više dobija na težini ako se zna da je ostvareno u komunističkom režimu, koji svojim građanima nije garantovao neke osnovne slobode, pa se s pravom postavlja pitanje - kako je moguće da su ljudi u ovoj zemlji pre tridesetak godina bili toliko organizovaniji i pametniji od nas danas?
A stvar je relativno prosta - ondašnja država napravila je bar po jednu fabriku za sve proizvode koji su građanima bili potrebni i strogo kontrolisala uvoz. I to je sve. Rezultat su bili ogromna proizvodnja i izbalansiran spoljnotrgovinski bilans. Nije, doduše, u prodavnicama bilo popularne zapadne uvozne robe, ali je standard građana bio neuporediv.

Milan Grujic
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty Vucic trazi "rupu na saksiji",sluzi imperijalizmu zapada

Počalji  Milan taj Pon Apr 07, 2014 12:18 pm

Zaključak nije teško izvesti. U poređenju sa današnjom jadnom srpskom privredom, efikasnost ondašnje ekonomije bila je kolosalna! Sve još više dobija na težini ako se zna da je ostvareno u komunističkom režimu, koji svojim građanima nije garantovao neke osnovne slobode, pa se s pravom postavlja pitanje - kako je moguće da su ljudi u ovoj zemlji pre tridesetak godina bili toliko organizovaniji i pametniji od nas danas?
A stvar je relativno prosta - ondašnja država (SFRJ) napravila je bar po jednu fabriku za sve proizvode koji su građanima bili potrebni i strogo kontrolisala uvoz. I to je sve. Rezultat su bili ogromna proizvodnja i izbalansiran spoljnotrgovinski bilans. Nije, doduše, u prodavnicama bilo popularne zapadne "firmirane".."brend"..uvozne robe, ali je standard građana bio neuporediv!!!!!!!!!
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec Aleksandre Vucicu ! - Page 2 Empty Re: Sedi kec Aleksandre Vucicu !

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 11 Prethodni  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu