FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sedi Morales 10+

Ići dole

Sedi Morales 10+ Empty Sedi Morales 10+

Počalji  Milan taj Ned Sep 29, 2013 7:24 am

Predsednik Bolivije Evo Morales održao je žestok govor pred Generalnom Skupštinom UN u kojem je rekao da bi sedište UN trebalo prebaciti iz SAD „negde drugde”.

Morales je nedavno rekao da bi Baraku Obami trebalo suditi za zločine protiv čovečnosti.

On je direktno optužio Obamu za izazivanje ratova na prostoru Bliskog Istoka, rekavši kako SAD to rade da bi izazvale što veći haos u kojem će imati čvrsti nadzor nad resursima tog regiona. Za primer je naveo Libiju: „Ubili su libijskog vođu i uzeli im naftu“.

„Sada finansiraju pobunjenike koji se bore protiv predsednika koji ne podržavaju kapitalizam i imperijalizam. A tamo gde državni udar nije moguć, pokušavaju razjediniti narod kako bi oslabili njegovu zemlju – to je provokacija koja za cilj ima intervenciju NATO i uvođenje „mirovnih snaga” Saveta bezbednosti. Pravi cilj svake takve intervencije je ugrabiti naftu i ostvariti geopolitičku kontrolu, a ne briga o ljudskim pravima“, rekao je bolivijski predsednik.

Pa nastavio: „SAD na isti imperijalistički način operišu i izvan Bliskog Istoka. SAD su spremne da upotrebe sve elemente svoje moći, uključujući i vojnu silu, da bi ostvarile svoje ključne interese.

Najugroženije su zemlje koje SAD prodaju naftu i gas. Planiram se da se sastanem s venecuelanskim predsednikom Nikolasom Madurom kako bismo raspravljali o ovome. Verujem da se Venecuela nalazi u direktnoj opasnosti jer da bi osigurao svoje energetske potrebe Obama je spreman za invaziju na bilo koju državu“.

Morales je svojoj inicijativi da se sedište UN prebaci iz SAD u neku politički neutralnu zemlju dodao: „Ako je to nemoguće, onda bi sedište UN trebalo rotirati između više zemalja, a kandidati za to mogu biti Švajcarska, Austrija, Brazil i Argentina.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi Morales 10+ Empty Hm,hmm..

Počalji  Milan taj Pon Okt 09, 2017 8:33 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu