FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pobegao u drugo ministarstvo, a "mrezu" ostavio iza sebe..?

Ići dole

Pobegao u drugo ministarstvo, a "mrezu" ostavio iza sebe..? Empty Pobegao u drugo ministarstvo, a "mrezu" ostavio iza sebe..?

Počalji  Milan taj Pon Jun 02, 2014 2:30 pm

Gospodine ministre,

I naša deca bi volela da nose originalne "najke", "pumu" ili "adidas" a nemaju para da kupe ni obične patike kod Kineza. Nemamo mi ništa protiv "Elektroprivrede" čiji radnici imaju prosek plata 55.000 dinara niti protiv bilo kog drugog ministarstva, niti preduzeća gde zaposleni imaju veće prihode. Ljudi hoće da žive bolje i svaki takav napor podržavamo. Ali da li se nas seti neko, ili nas se sete samo kad im zatrebamo?

I onda pričamo kako treba suzbiti korupciju.

Nismo mi neskromni, samo pitamo možemo li i mi da imamo pristojne plate, kao što je to recimo slučaj u "Elektroprivredi"?

Drugi problem koji je takođe gorući, jeste problem uniforme koju više i ne pamtimo kada je dodeljena. Policajci na terenu idu pocepani i bez cipela. Pojedinci kupuju cipele od svojih para i nose pantalone od prethodnog modela uniforme. Takvih problema nije bilo nikada ranije i stalno se dobijala uniforma. Pratili smo više puta Vaše izjave u medijima gde ste se stalno pozivali na poništavanje tendera za opremu i uniforme.

Prosto je neverovatno da Vi kao potpredsednik Vlade ne možete da date predlog Vladi da donese uredbu o nabavci uniformi policijskim službenicima, kao što je prethodna vlada donela Uredbu o zabrani štrajka. Nijedan normalan čovek ne bi Vam to osporio kad svi znaju da policija ide pocepana i gola.

Treći, i takođe veoma bitan problem je stambena izgradnja. Sindikat Vam se više puta obraćao dopisima i zahtevima za prijem i razgovor, ali ili dopisi ne stignu do Vas, ili nemate vremena da nas primite, ili ne želite da nas primite, to ne znamo, ali evo i ovim putem ćemo Vas podsetiti na probleme koje radnici MUP-a imaju sa stanovima. Velika većina nema rešeno stambeno pitanje. U Nišu smo pokušali da pokrenemo inicijativu za rešavanje tog problema, napravili idejni projekat za izgradnju neprofitnih stanova, i samo je grad trebalo da odobri lokaciju, gde bismo i komunalije za građevinsko zemljište platili na kredit pored izgradnje stanova. Međutim, i tu nismo naišli na razumevanje, ali nakon tri meseca sa tom istom idejom izlazi Skupština grada koja na taj način rešava problem vojsci, kojima će da gradi stanove na zemljištu dotadašnjih kasarni.

A policiji opet ništa. Da li ovoj državi uopšte treba finansijski situiran, stambeno obezbeđen i psihički rasterećen policijski službenik koji neće da razmišlja kako deci da omogući novac za užinu kad krenu u školu ili kako da plati struju. Mogu da Vam dam primer da je u Nemačkoj svaki policijski službenik oslobođen plaćanja PDV-a jer je taj službenik, u stvari, država i on predstavlja državu...
Nezavisni sindikat policije
Koordinacioni centar Niš

Dragan Zlatanović
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu