Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo...

Strana 1 od 10 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći

Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo...

Počalji  Milan taj Čet Maj 06, 2010 1:47 pm

*Ogoljeni do iscrpljenosti, skrhanih nada i još tananijeg verovanja, radnici kompanije Robnih kuća "Beograd" u godinama koje dolaze od jagnjadi postaju vukovi. Štrajk za štrajkom, smena direktora za direktorom, ugleda i robe u policama je sve manje. Poverenja dobavljača gotovo da više i nema. Firma je počela da tone k’o "Titanik". Luku Mačkića, začetnika propasti kompanije, nasleđuje Ratko Marić, visokokotirani pripadnik SPS-a, zapamćen po tome što je prvi izdao deo poslovnog prostora kompanije RK "Beograd" u zakup privatniku. Posle njega, jer ga radnici motkama isteruju iz fotelje i firme, zajedno sa finansijskim direktorom Zdravkom Pjanićem, zapamćenim po velikoj aferi u "Grmeču", dok je bio direktor u tom poznatom SPS-ovom privrednom gnezdu, kompaniju Robnih kuća "Beograd" nastavlja da vodi Slavoljub Gavrilović. Doajen firme, čovek sa dve godine do penzije. On pokušava da podračunima, koje će imati nekoliko udruženih robnih kuća ili svaka posebno, pretvarajući ih u profitne centre, spase što se spasti može. "Beograđanka" sa direktorom Aleksandrom Savić na čelu okuplja oko sebe robne kuće u Valjevu, Užicu, Bajinoj Bašti, Somboru i Kuli, ali se Milošu Dimitrijeviću, novoustanovljenom direktoru, kadru SPS-a koji "dok dlanom o dlan" smenjuje Slavoljuba Gavrilovića, "ti podračuni i te egzibicije s kompjuterima, te trice i kučine čine kao bajka". Mlada i sposobna, prodorna 32-godišnja Aleksandra Savić nije mu se dopala.

Njegova se u to vreme slušala, mogao je da vedri i oblači, bio je zamenik ministra trgovine Srbije Srđana Nikolića, vranjskog kadra. A zna se šta je Vranje bilo za SPS. Odozdo je stizalo milion glasača sa milion glasova. Svi za Niš, sve za SPS.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty Ni mi nismo *Titoisti*..mi smo....

Počalji  Milan taj Čet Maj 06, 2010 2:55 pm

TAJNA ISPOVEST
Istoričari, ali i simpatizeri četničkog pokreta tvrde da je Draža Mihailović tokom suđenja imao posebno poverenje u sudiju Josifa Malovića, pravnika koji je tokom rata bio komandant Durmitorskog odreda. I da se iskreno ispovedao ovom Titovom sudiji. Sudija Malović je Dražinu ispovest zapisao u svom dnevniku. Na pokušaje istoričara da dobiju i pročitaju Malovićeve zapise o Draži Mihailoviću, sudijin sin je, navodno, odgovarao: „Još nije vreme za to!“ Istoričari i čuvari četničke tradicije pretpostavljaju da je ministarska pravde Snežana Malović kao rođaka pokojnog sudije Josifa Malovića videla njegov dnevnik i da želi da se otkrije istina o grobu Dragoljuba Mihailoviću.
TITO UNIŠTIO DOKAZE
- Tito je bio pametan, a Ozna je bila mudra. Sakrili su ili uništili sve dokaze o egzekucijama, tako da su i sva dokumenta o streljanju Draže Mihailovića uništena – tvrdi jedan vojni istoričar, koji već decenijama istražuje sudbinu ovog četničkog komandanta.

affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty ...

Počalji  Milan taj Čet Maj 06, 2010 5:53 pm

DOČEK MLADIH SOCIJALISTA: U Priboju vele da Filaret kod njih više neće ući, ima motkama da ga dočekaju. Eparhijski razrez uzima unapred, priloge za izgradnju nove crkve, koja je bez vrata i prozora, odneo, 12.000 maraka. U Prijepolju najbolje gledaju i beleže. Prošle godine, posle poziva mobilnim, prekinuo službu na Veliki četvrtak i otišao helikopterom kod Miloševića; na vernike pri pričešću viče da ne mašu glavama kao konji, uz dernjavu ih podučava kako se loži badnjak, posle službe otvoreno govori da glasaju za komuniste; Šešelja dočekuje zvonima i jagnjećim pečenjem, u Mileševi dva puta primio socijaliste, uz razvijen transparent ”Dobro došli mladi socijalisti”; za Ivanjdan prošle godine organizovao vašar u porti Mileševe sa Tozovcem i Cunetom Gojkovićem, kojima je, uz svađu, isplatio 12.000 maraka, bilo dogovoreno dvadeset, pa navode primere kupljenja para na crkveno-narodnim saborima ”za obnovu manastira”, od čega manastiri ne dobiju ni cvonjka...

Saznamo da je vladika Filaret u manastiru, odemo da vidimo šta on ima da veli. Dok smo fotografisali manastir, primetimo da nas je iskusno Filaretovo oko primetilo, čak je izašao da osmotri pridošlice. Fotografišemo Miloševićevu rupu za temeljac, koja se uprkos snegu dobro drži, i pozvonimo na vrata konaka. Objasnimo monahinji ko smo i kojim povodom, da bi do vladike, ode, vrati se, prenosi da vladika nikoga ne prima prve nedelje Velikog posta, pa nek neko kaže da Filaret nije dostojan imena. Vratimo se u Prijepolje, da izbliza osmotrimo episkopsku rezidenciju koju zovu i vladičanski dvor. Jeste dvor, a i rezidencija, osnova zadržana, sa podrumom četiri nivoa, sve kvalitet, prozori i na krovu, trem, iznad terasa, sprat u staklu, ostali pendžeri sa kapcima, pored ulaznih vrata, levo, metalna tabla, metalna slova – Za vreme episkopa g. Filareta obnovi se ovaj objekat uz božju pomoć i pomoć vlade Srbije... Vidimo i imanje preseklo ulicu, kameni stubovi, metalna ograda, lukovi kamenih kapija baš na ulici. Da uđemo, kad pristiže jedan sveštenik sa ”pasatom” bez registarskih tablica, tek pazario. Dok smo se lomili sa njim, ući ili ne ući, pristiže drugi otac sa audijem bez tablica, preseče, da nema ulaska bez vladikine dozvole. Tako ne videsmo unutrašnjost dvora, sve te silne sobe, salone, biblioteku, muzej, čak ni džakuzi o kome se priča.

K’o što je red, na kraju, sednemo u jedan prijepoljski kafić, baš sa taze i mladim sveštenikom. Upoznat kojim smo povodima u Prijepolju, kaže, sve ti je to, brate, zbog para, posle jednog narodnog sabora lično broj’o priložene pare, u životu nije toliko para video, džak nisu mogli da podignu.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty mi smo pesnici

Počalji  Milan taj Sre Maj 12, 2010 10:52 am

irika utoke
Piše: Predrag Lucić
SKUPŠTINKA DJEVOJKA
(iz narodne poslaničke pjesmarice)


Uranila Skupštinka djevojka,
Uranila rano u nedjelju,
U nedjelju prije jarka sunca;
Zasukala najlonke čarape,
Zasukala do b’jelih koljena,
Na plećima svilen-bluze frtalj,
U rukama dva kondoma zlatna,
Dva kondoma ko dva amandmana
Što se vazdan po Skupštini nose.

Ne, ne ide Skupštinka djevojka,
Ne, ne ide na Kosovo ravno,
Nego ide međ’ skupštinske klupe,
Da prevrće zaspale junake.
Kog junaka u klupama nađe,
Nazuva ga zlaćanim kondomom,
Pričešćuje rumenim karminom
I zalaže prahom bijelijem.

Namjera je namjerila bila
Na junaka Dačića Ivicu,
Na kneževa mlada barjaktara.
I njega je našla polegloga,
Polegloga u skupštinske klupe.
Desna mu je ruka utrnula
Od javljanja za umnu besjedu,
Vita su mu rebra izlomljena
Od ležanja na skupštinskoj klupi,
Vide mu se džigerice b’jele
I srdašce što za narod bije. Razbudi ga Skupštinka djevojka,
Umiva ga kolonjskom vodicom,
Nazuva ga zlaćanim kondomom,
Pričešćuje rumenim karminom
I zalaže prahom bijelijem.
Kad junaku srce zaigralo,
progovara Dačiću Ivica:
„Sestro draga, Skupštinko djevojko,
Koja ti je golema nevolja,
Te prevrćeš po klupi junake?
Koga tražiš po Skupštini mlada:
Jal ministra jali poslanika,
Koga, zašto i iz koje stranke?“

Progovara Skupštinka djevojka:
„Dragi brate, delijo neznana,
Ja nikoga posebno ne tražim:
Nit ministra niti poslanika,
Za mene je svaka stranka ista,
Ako gaji dužno poštovanje
Ka zanatu mome najstarijem,
Ako zlatnih ne žali dukata
Da pošteno za uslugu plati!“

Rasrdi se Dačiću Ivica,
Krv mu navr’je u džigere b’jele,
Te besjedi povrh sebe dami:
„Bjež’ sa mene, Skupštinko djevojko,
Dok te nisam u tamnicu poslo
I u sitne okovao lance!
Ti ćeš meni, huda bestidnice,
U Skupštini jednačiti stranke
Besjedeći da razlike nema
Međ’ De-eSom i međ’ eS-Pe-eSom!
Ti ćeš meni vr’jeđati zanata
Dvjesto ljeta starijeg od tvoga!“ Pozva stražu Dačiću Ivica
Da djevojku u tamnicu vodi,
U Skupštini da ostanu stranke
Jedna drugoj usluge što daju
Naplative državnim budžetom,
Da ne troše poslaničke plate
Po klupama skupštinskim za ono
Što se radi na klupi u parku.

Gorko plače Skupštinka djevojka
Dok je vode mrgodni stražari
Iz Skupštine u tamnicu hladnu,
Plače, pišti, kuka da ne shvata...
Za njom viče Dačiću Ivica:
„Zapamtićeš jedared zasvagda:
Bez mandata nema ni zanata!“
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty Tacno je da *nisu Titoisti*, ali su pod petokrakom postali

Počalji  Milan taj Čet Maj 13, 2010 11:08 am

*Laburisti*...Svetozara Markovica nisu pominjali, preveli su i narod i komuniste *zedne preko vode*...skinuli petokraku, skinuli Mirin cvet iz kose, poslali je *preko bare*...socijalizam u krilu kriminala i kapitalizma moze da pocene. Nemora covek da bude *titoista*, dovoljno je da bude normalan covek...a to *nije ideologija*,..netreba covek *da ide u crkvu ako mu je do postenja*...neka ostane kod kuce, neka ostane na poslu, neka zivi zivot dostojan coveka...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Bez ukidanja privatne svojine, naročito bez postavljanja tog pitanja na prioritetno mesto, teško se može zamisliti radikalna levica. Odnos prema ekonomiji je ključan, jer u poslednjoj instanci ekonomska baza određujući činilac. Pokreti za ova ili ona politička prava, lišeni antikapitalističke oštrice, ostaju unutar konteksta političke emancipacije koja ne dopire do šireg, društvenog oslobođenja. A o tom oslobođenju, bitno povezanom sa ukidanjem privatne svojine, Marks govori na briljantan način: „Vi se užasavate što mi hoćemo da ukinemo privatnu svojinu. Ali u vašem postojećem društvu privatna svojina ukinuta je za devet desetina njegovih članova; ona upravo i postoji zato što ne postoji za devet desetina. Vi nam, dakle, prebacujete što hoćemo da ukinemo svojinu koja ima za nužnu pretpostavku to da ogromna većina društva bude bez svojine. Jednom reči, vi nam prebacujete da hoćemo da ukinemo vašu svojinu. Doista, mi to i hoćemo“.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty Borisav Jovic.

Počalji  Milan taj Sub Maj 15, 2010 4:06 pm

*sto se nas tice, mozete da ih nabijete na kolac*..Vladu RSK niko ne konsultuje sta misli o *novom zdruzenom* nabijanju na kolac....

http://www.politika.rs:8080/uploads/rubrike/128962/i/1/kocic.jpg
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty Pa znaju Rusi da *niste Titoisti*...

Počalji  Milan taj Pet Maj 21, 2010 5:57 pm

Ali, šta Rusija kaže o Srbiji? Nju, na žalost, svrstava u grupu sa zemljama-otpadnicima, što su posebno naglasili i komentatori „Njuzvika“. „Obezbediti ekonomske efekte, uključujući povlašćene uslove (režim najpovlašćenije nacije za robu, investicije, povlastice u transportu i drugo) iz dosledne podrške RF nizu država (konkretno Jermenije, Uzbekistana, Irana, Kube, Sirije, Srbije) u meri njihovog izlaska iz međunarodne izolacije“, piše u spoljnopolitičkom programu. A u posebnom delu o Srbiji, stoji šturo: „Aktivizirati saradnju sa Srbijom u naftno-gasnom sektoru, u prvom redu izgradnju magistralnog gasovoda Južni tok, kao i bilateralnih veza po liniji vojno-tehničke saradnje“.
Šta se iz ovog može saznati i zaključiti? Prvo, za razliku od zvaničnog Beograda, Rusija vidi Srbiju kao izolovanu zemlju, bezmalo u rangu Irana, Kube i Sirije i želi da pomogne u izlasku iz izolacije, nudeći investicije. Ali, ruski biznis dosta teško ulazi u Srbiju. Pun prepreka je i put do povoljnog kredita za srpsku infrastrukturu, ali nije isključeno da ćemo ga ipak dobiti. Drugo, Moskva želi vojno-tehničku saradnju, odnosno, po svemu sudeći, orijentaciju („aktiviziranje“) Beograda na nabavke ruskog naoružanja i vojne opreme. Ovo je pitanje strateškog usmerenja i još je teži ispit za zvanični Beograd, koji upravo ovih dana najavljuje otvaranje kancelarije pri NATO-u. U njemu je suštinski deo odgovora – zašto nije bilo „Marša na Drinu“ 9. maja na Crvenom trgu.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty Mi smo koalicioni partnei u vlasti

Počalji  Milan taj Sub Maj 22, 2010 10:51 pm

Zvezdaši odali počast Draži u Čikagu!

Crveno-beli na Dražinom spomeniku! Ekspedicija Fudbalskog kluba „Crvena zvezda", koja se nalazi na turneji u Čikagu, obišla je spomenik generala Dragoljuba Draže Mihailovića, kao i drugih četničkih velikana Momčila Đujića i Pavla Đurišića.
1
Poklonili se Čiči... Fudbaleri Crvene zvezde kod spomenika Draži Mihailoviću

Predsednik Vladan Lukić, predvodeći svoje fudbalere i funkcionere, koristi svaki slobodan trenutak u pauzi između treninga i utakmica da obiđe veliku srpsku koloniju koja živi u Čikagu i okolini. Srbi koji su tokom ratova u 20. veku masovno emigrirali preko Atlantika najviše su se naseljavali oko Čikaga i, prema nezvaničnim informacijama, trenutno ih tamo ima više od 400.000. Većina njih se trudi da, na što je moguće bolji način, ugosti posetioce iz Beograda i da im boravak učini što ugodnijim.
a

Crveno-beli protiv PSŽ-a za trofej

Crvena zvezda noćas u tri sata posle ponoći igra finale međunarodnog turnira u Čikagu, a protivnik je francuski PSŽ. Napad Parižana predvodiće bivši srpski reprezentativac Mateja Kežman.

Ratko Dostanić i na ovom meču planira da isproba igrače koji ranije nisu dobijali šansu.

- Želimo pobedu i svaki trofej, ali hoću i minutažu za igrače. Videćemo kako će šansu iskoristiti protiv Parižana koji su bez sumnje velika evropska ekipa. Trudićemo se da još jednom obradujemo naše navijače, drago mi je što smo im svojim prisustvom ulepšali vreme - rekao je trener najtrofejnijeg srpskog kluba. (M. Č.)

Prvotimci su dan posle polufinalne utakmice u kojoj su pobedili poljsku Legiju (1:0) zajedno sa rukovodstvom kluba obišli velelepni spomenik komandanta četnika iz Drugog svetskog rata, generala Draže Mihailovića. Oni su zatim obišli i spomenike druge dvojice istaknutih četničkih vođa Momčila Đujića i Pavla Đurišića.

Crveno-beli su posetili i manastir Svetog Save u Libertivilu, gde su imali čast da upoznaju mitropolita Hristofera. Mitropolit je izrazio zahvalnost klubu što je došao u posetu, naglašavajući da je srpskom narodu s druge strane Atlantika uvek čast kada im u goste dođu Srbi iz matice.

- Drago mi je da ste ovde i da možete da se upoznate sa jednim dosta nepoznatim delom istorije srpskog naroda. Na ovom mestu se pisala istorija i lepo je što je baš Crvena zvezda ovde kao predstavnik matice Srbije. Na ovom mestu je sahranjen kralj Petar Drugi i on je jedini evropski kralj sahranjen na tlu Južne i Severne Amerike, odnosno Australije - rekao je mitropolit Hristofer.

Posle manastira Svetog Save, obišli su i Novu Gračanicu, kako naši iseljenici popularno zovu manastir Presvete Bogorodice, koji je takođe smešten u Libertivilu. Crveno-bele je na vratima sačekao vladika Longin i ispričao im kratku istoriju nastajanja manastira.

M. ČOLIĆ
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty Nije stvar u tome biti ili nebiti Titoista,,,

Počalji  Milan taj Pon Maj 24, 2010 4:18 pm

Stvar je u tome da se bude pre svega patriota, a to je *neideoloska* kategorija. Jer, ova lazljiva tvrdnja o levicarima, internacionali je sto se tice Srbije mnogo pogubnija varijanta od one *boljsvicke* varijante Staljinovog *inetrnacinalizma*. Upregnuti, celu naciju, narode, prirodne i privredne resurse, da bi se ostvarena dobit, profit, nakon traljavog i nikakvog podmirenja *troskova proizvodnje i poreskih obaveza*, prebacilo u inostranstvo, ojacale strane banke, od kojih se posle jedva isprosjace krediti i *pomoc*, je sve dublje upadanje u stupicu imperijalizma. Izneti profit, pa isti angazovati kao kredit svojoj drzavi i drustvu, stvarnom *vlasniku*, okamatiti ga pa opet izneti napolje je cin teske diverzije na privredu, drustvo i drzavu, govoreci za takve stvari, veleizdaja, sa teskim posledicama.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty Mi nismo...samo smo imali vezbu, crvenih kravata..

Počalji  Milan taj Uto Maj 25, 2010 11:05 am

*..Crvena je krvca, što kipi u nama,
Crvena je munja, što oblak prolama,
Crveno je nebo, kad se zorom smije,
Crven nam je barjak, što se gordo vije;
Crvena je mržnja u našim grudima,
Pa i gnev je crven, što nas obuzima;
O, tirani, čujte - ne treba vam kriti -
I osveta naša - crvena će biti!...*

http://www.pressonline.rs/upload/boxImageData/2010/4/23/102983/1207-beta.jpg
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty Mi smo kpitalisti breee,

Počalji  Milan taj Pet Maj 28, 2010 11:57 am

Радници треба да се изборе за своја права. Они који су купили фабрике нису робовласници, него власници дела капитала", рекао је Дачић и оценио да су „неки прелазак Србије из једног система у други 2000. године схватили не као прелазак у модерни каптилизам, већ у првобитну акумулацију капитала".
„Ако председник САД Барак Обама говори о реформи здравственог система и о већој доступности образовања свим категоријама становништва, онда не видим разлог да се и код нас о томе не говори јавно и веома отворено", рекао је Дачић.
„Уверен сам да је пред нама време у којем ћемо сачувати постојећа и отворити нова радна места. Нико не може живети боље ако нема рада и нових радних места", рекао је Александар Антић и честитао 1. мај свима који живе од свог рада.

Министар Дачић честитао је припадницима полиције и свим грађанима Међународни празник рада - 1. мај, поручивши да Србија мора да постане држава социјалне правде.
„Сматрам да Србија не може да буде права држава уколико не буде држава социјалне правде, што уосталом пише у српском Уставу“, рекао је Дачић на првомајском уранку у Наставном центру МУП-а на Макишу.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty Nismo..mi, ovaj jesmo malo...?

Počalji  Milan taj Uto Jun 29, 2010 11:17 pm


SPS se ne odriče socijalizma
No­vi­na u pro­gra­mu so­ci­ja­li­sta je ja­san so­ci­jal­de­mo­krat­ski kon­cept ko­ji je u pro­gra­mu sta­rom sko­ro dve de­ce­ni­je bio ne­ja­san i sa­kri­ven
SPS se ne odriče socijalizma

De­mo­krat­ski so­ci­ja­li­zam i me­šo­vi­ta pri­vre­da i da­lje su srž pro­gra­ma So­ci­ja­li­stič­ke par­ti­je Sr­bi­je ko­ji se me­nja po­sle 18 go­di­na. Pred­sed­nik Ivi­ca Da­čić re­kao je da su ide­je so­ci­ja­li­zma i de­mo­kra­ti­je ne­raz­dvoj­no po­ve­za­ne u de­mo­krat­ski so­ci­ja­li­zam i ute­me­lje­ne na osnov­nim vred­no­sti­ma – slo­bo­de, so­ci­jal­ne prav­de i jed­na­ko­sti i so­li­dar­no­sti. „SPS se za­la­že za slo­bo­du u dru­štvu i pri­vre­di, jed­na­kost svih pred za­ko­ni­ma, prav­nu dr­ža­vu i vla­da­vi­nu pra­va, so­ci­jal­no od­go­vor­nu dr­ža­vu, efi­ka­snu, de­par­ti­zo­va­nu i jef­ti­nu jav­nu upra­vu, re­for­mi­sa­nu lo­kal­nu sa­mo­u­pra­vu, rav­no­prav­nost svih gra­đa­na, bez ob­zi­ra na nji­ho­vu ve­ru ili pol, ostva­ri­va­nje pra­va na­ci­o­nal­nih ma­nji­na…”

„Za dve de­ce­ni­je pro­me­ni­le su se okol­no­sti u ko­ji­ma smo na­sta­li i u ko­ji­ma je pro­gram pi­san”, ka­že pro­fe­sor dr Mi­lan Jo­va­no­vić, pred­sed­nik Po­li­tič­kog sa­ve­ta SPS-a, ru­ko­vo­di­lac gru­pe ko­ja je sa­či­ni­la no­vi pro­gram. On će bi­ti pre­zen­to­van na sed­ni­ci Glav­nog od­bo­ra 17. ju­la, na dva­de­se­to­go­di­šnji­cu osni­va­nja stran­ke, po­sle če­ga će bi­ti pu­šten u jav­nu ras­pra­vu po op­štin­skim od­bo­ri­ma, a usvo­ji­će ga na kon­gre­su stran­ke kra­jem go­di­ne.

„Pro­šli smo kroz sve ne­da­će rat­nih stra­da­nja. Ne­sta­le su tri dr­ža­ve u ko­ji­ma smo ži­ve­li. Osta­li smo bez su­ve­re­ni­te­ta na de­lu te­ri­to­ri­je. Pro­me­njen je si­stem vred­no­sti. Iz­me­njen je po­li­tič­ki si­stem i sve po­li­tič­ke in­sti­tu­ci­je. Iz­vr­še­na je pri­va­ti­za­ci­ja. Svet­ski po­re­dak se iz­me­nio u ge­o­stra­te­škom, eko­nom­skom i po­li­tič­kom smi­slu. Pro­me­ne u na­šem re­gi­o­nu su još oči­gled­ni­je. Eko­nom­ska kri­za otvo­ri­la je iz­no­va di­le­me raz­vo­ja, re­sur­sa, ener­gi­je, eko­lo­gi­je, su­ve­re­ni­te­ta, ljud­skih pra­va, me­đu­na­rod­nih or­ga­ni­za­ci­ja, ve­li­kih si­la. Pro­me­ni­la se sa­ma SPS. Pro­me­ni­le su se par­ti­je u sve­tu – nji­ho­vo de­lo­va­nje i funk­ci­o­ni­sa­nje. Pro­me­ni­li su se na kra­ju i pro­gra­mi par­ti­ja”, ka­že Jo­va­no­vić.

No­vi pro­gram, usvo­jen na GO, pod na­slo­vom „Sna­ga mo­der­ne le­vi­ce za 21. vek – slo­bo­da prav­da so­li­dar­nost” pi­san je po uzo­ru na pro­gra­me srod­nih par­ti­ja Ne­mač­ke, Ita­li­je, Fran­cu­ske i dr­ža­va u re­gi­o­nu Slo­ve­ni­je, Hr­vat­ske, Ma­ke­do­ni­je…

Ključ­na no­vi­na u pro­gra­mu je ja­san so­ci­jal­de­mo­krat­ski kon­cept opre­de­lje­nja ko­ji je pre dve de­ce­ni­je, ka­da je pi­san ak­tu­el­ni pro­gram, ka­ko ka­že Jo­va­no­vić, ostao pri­gu­šen, ne­ja­san i po­ti­snut. Pro­fe­sor ka­že i da SPS dve de­ce­ni­je te­ži član­stvu u So­ci­ja­li­stič­koj in­ter­na­ci­o­na­li. „Ovaj tekst je pi­san ta­ko da od­go­va­ra kri­te­ri­ju­mi­ma in­ter­na­ci­o­na­le za je­dan ak­tu­e­lan i sa­vre­men pro­gram­ski akt.”

„SPS je le­vi­ca po vred­no­sti­ma ko­je za­stu­pa i prin­ci­pi­ma na ko­ji­ma je ute­me­ljen ko­je ba­šti­ni po­kret le­vi­ce u sve­tu isto kao pre dve de­ce­ni­je. A le­vi­ca tra­ži od­go­vo­re na iza­zo­ve ko­je na­me­ću ak­tu­el­ni pro­ce­si u sve­tu i iz­no­va pre­i­spi­tu­je i re­de­fi­ni­še ra­ni­je kon­cep­te. Od de­mo­krat­skog so­ci­ja­li­zma za sa­da ne­ma bo­ljeg od­go­vo­ra ni u te­o­ri­ji ni u prak­si. SPS osta­je pri­vr­žen vi­zi­ji i ide­a­lu ta­kvog dru­štve­nog ure­đe­nja, kao uosta­lom i sve so­ci­ja­li­stič­ke i so­ci­jal­de­mo­krat­ske par­ti­je u sve­tu”, ob­ja­šnja­va Jo­va­no­vić.

U dru­gi deo pro­gra­ma – eko­nom­ska de­mo­kra­ti­ja – naj­vi­še je une­to no­vi­na. Pro­fe­sor ka­že da so­ci­jal­de­mo­kra­ti­ja ne­ma dru­gog od­go­vo­ra u ob­u­zda­va­nju sti­hij­nog de­lo­va­nja tr­ži­šne pri­vre­de osim na­gla­še­ne ulo­ge dr­ža­ve. „Za­to se u ovom tek­stu po­ten­ci­ra ko­ri­šće­nje svih me­ra dr­ža­ve u za­šti­ti onih ko­ji ži­ve od svog ra­da, sin­di­kal­nih or­ga­ni­za­ci­ja i po­tre­ba par­ti­ci­pa­ci­je za­po­sle­nih, so­ci­jal­nog di­ja­lo­ga i part­ner­stva od ko­ga dve de­ce­ni­je be­ži i dr­ža­va i po­slo­dav­ci. In­stru­men­te na ko­ji­ma se in­si­sti­ra ko­ri­ste i čla­ni­ce EU. Su­štin­ski to je osta­ja­nje na kon­cep­tu me­šo­vi­te pri­vre­de, ali uz ja­ča­nje in­stru­me­na­ta jav­no-pri­vat­nog part­ner­stva u ni­zu de­lat­no­sti. Dr­ža­va tre­ba da šti­ti po­zi­ci­ju onih ko­ji ži­ve od svog ra­da, ko­ri­gu­je ulo­gu tr­ži­šta i ob­u­zda­va eks­plo­a­ta­ci­ju”, do­da­je Jo­va­no­vić.

Iva­na Anoj­čić
------------------------jedan komentar na gornji tekst..
Tanasko Raji' | 20/06/2010 18:47

Т.Рајић Социјализам,свиђало се то неком или не, је систем
будућности.Његово време неумитно долази. Та мора мучи капиталисте зато га они са толико жестине и руше. Милошевић је поред осталог,пао у немилост запада јер је
у Уставу задржао и друштвену својину.А питај мо се шта је фалило РК"Београд" у своје време што нису биле у својини Мишковића.Титово доба у Југослвији биће поређено са Перикловим добом у Грчкој.Историчари ће то кад тад то ирећи.Слажем се са годподином Градимиром Слободан Милошевић је један од највећих државника 20 века, њега су као и Кнеза Михаила срушили људи жељни власти,који су имали подршку страног фактора.СПС ће из године у годину
добијати све више поверења у народу,само треба да остане веран својим изворним принципима да земљу и народ треба да воде они који стварају вишак вредности а не власници капитала.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty Razorno, antikomunisticko delovanje SPS se nastavlja,

Počalji  Milan taj Sub Jul 17, 2010 11:46 am

Nemerljiva je steta, koju je izvela SPS, svojim udarom na savez komunista i socijalisticki savez...zarad, nekoliko gajbi piva, tv kosave..placa na dedinju...drugih efekata nema. Drustvo sa *Milosevicevog kanabeta*..*sortirano* po strankama i falangama, imalo je *jedinstven cilj*...unistavanje Marksisticko-komunisticke ideje, drustva, i otimanje partijske i druge imovine. Bilo bi krajnje vreme, da prekine sa zloupotrebom naziva SOCIJALISTICKA..morbidnom lazi, nizom prevara i obecanja. Ugodno smesteni u krilu kapitalizma..(njih to nezulji, to je eu)..sa stotinama hiljada najurenih radnika, upropascenih porodica..kao uslovom za lov u mutnom, sa besramnom predsednicom skupstine, ciji suprug uz njenu vlast, direktno, ne tlaci, nego pljacka par stotina ljudi...mora da donese *vlastitu* odluku i ukine postojanje SPS..sramotu i bruku, zloupotrebljenog radnickog pokreta, provucenog i kroz ogromna ratna i nacionalna razaranja.

Smrt fasizmu sloboda narodu !
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty Srbija, vlast, ideje..*nekredirni novac*..??uslovi.?

Počalji  Milan taj Sub Jul 17, 2010 1:54 pm

sadasnju situaciju, kao i sve prethodne situacije stite ustavi i prateci pravni akti..znaci, nije sporna ideja, sporne su prepreke koje se svesno formiraju od strane institucija sistema. Poznato je da funkcionise relacija Sorosevih, Segedinskih kursisa i aktivista... Znaci, mora da prethodi promena pa i teorijske postavke drzave i drustva, a to znaci, mora se doneti odluka da se ponistava ludilo Zorana Djindjica..i proklamovana i ostvarena deviza..* radnik nema pravo na rad*..koja proizilazi iz ja je tako zovem..*burzoaske politicke ekonomije, londonskog popa i filozofa Maltusa*. Jer, primanja, bilo nadnica ili penzije moraju da budu proizvod ljudskog rada i stvaranja nekakve vrednosti tokom rada. Mi i sada u ovoj varijanti *Djindjic-Krkobabic*, imamo situaciju da se eksploatisu, umni,fizicki i mineralni resuri, drzave i drustvca, a pitanje raspodele svodi na poklon... Proizvodnja, potreba drustva, ljudi je motorna snaga razvoja, i sopstvene brige o sebi i porodici. Teren se priprema za vid *srednjevekovne ekonomie*, takozvane *srednje ekonomije*, u kojoj ce brigu da vodi grupa kapitalista i drzava, a ostali gradjani, da zivotare u nekakvim kucama i okucnicama, dok bi crkva raspodeljivala, sta i koliko kome treba..kako napisa, u jednom pravoslavnom listu neki pop..*kao sto je nekada bilo*. Taj ogavni, primitivizam, toboze religiozni, a u stvari cisto eksploatatorski smo imali u proslosti, opis takvih drustava moze se naci u pismenim zapisima nekog Veselina Maslese, Dimitrija Tucovica itd. Znaci, osnov mora da bude zaradjeno...grub primer, ne odnosi se na vas stav, imamo u listi politika..danas, da bi se resilo pitanje, raseljavanje, beskucnicka, radi se o romima, sto ne navodim kao nacionalno, nego uporno nepismeno..400.000.000 evra, vrednost nekog telekoma i slicno. Na drugoj strani, imamo masu radnika, koji su radili, stvarali, ulagali i ostali *bez sopstvenog uloga u buducnost*, a poduprte sa NVO, neke populacije to mogu da steknu *poklonom,*..prostim razapinjanjem satora na nekoj od po pravilu skupih lokacija. Znaci, zakonskim odredbama regulisati kako se obracunava *nadnica*, doprinosi, penziono...a, *poklon* moze da bude samo, eventualno beskamatna pozajmica u proizvodne svrhe, opet sa rokom vracanja, prosti potrosacki mlin nije mnogo od koristi, mora da postoji, povezani privredni i reproduktivni lanac,koji regenerise privredno i finansijsko tkivo. To sto poklonite penziju, platu..a efekte pokupi neka Delta, Ikea..nije resenje, mazati masnoj guski dupe je jalov posao. Znaci, sve se svodi na ciklus, koji bi se zavrsio u dzepovima, manje grupe ljudi, visokog standarda...a, neopravdana potrosnja, potrosnja djindjuva i sljokica, razvija nekakvu kic privredu koja nije resenje za busucnost.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty vi ste !!! (pozajmljen komentar)

Počalji  Milan taj Sre Dec 08, 2010 2:08 pm

Socijalisticka Internacionala je savremeno ime bivse Komunisticke Internacionale ciji prvi kongres je sazvao Karl Marks u Zenevi 1864 godine. Kako je Komunisticka Internacionala (kao i Komunisticka Partija svake zemlje sveta) oduvek bila pod iskljucivom direkcijom Jakobinizma ili Jakobinske Sekte, koja danas iz senke vlada Amerikom i Evropskom Unijom, tako je i Socijalisticka Internacionala pod striktnom kontrolom iste Jakobinske Sekte. Krajnji i jedini cilj te Sekte, od iskonskih vremena do danas, je osvajanje sveta i svetska dominacija. Sve ideologije pod kojima se Jakobinci kriju - lazne su ideologije. Jakobinci nemaju nikakvu ideologiju, pa im je zato tranzicija od Komunista u Socijaliste bila laka, bezbolna i neprimetna. Ukus Jakobinizma svet je prvi put osetio tokom Jakobinske Diktature za vreme Francuske Revolucije, 1789-94. Posto su koalicioni partneri u vladi Srbije - SPS Ivice Dacica i DS Borisa Tadica - clanovi Socijalisticke Internacionale, to je Vlada Srbije pod direktnom kontrolom i direkcijom internacionalne Jakobinske Secte. affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty Ramon Merkader sluzbeni vozac...hm, hmm

Počalji  Milan taj Sub Dec 11, 2010 11:13 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty hm, hmm...a sta ste...??? ako ovako *branite drzavu*

Počalji  Milan taj Pon Dec 13, 2010 3:04 pm

Vapaj vremešne starine-Kukala nam majka!

- Dok jedni grade, drugi razgrađuju. Dok se pametni ujedinjuju, budale se dele. Gde smo mi u celoj priči, ne moram da vam objašnjavam. Dovoljno je videti samo šta nam se radi sa državom, narodom i crkvom, pa shvatiti da nam se ništa ne dešava slučajno. Kukala nam majka sa nama ovakvima! - kaže nam Slavko Ivančević, vremešna starina, koga su tokom rata mobilisali i četnici i partizani, priznajući da je uporno bežao i od jednih i od drugih. affraid affraid affraid king queen Cool
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty Tacno je da niste Titoisti, vi ste dim..hm,hmm od tompusa

Počalji  Milan taj Ned Dec 26, 2010 12:05 am

pozajmljen komentar

*Titovu veličinu mnogi od nas nisu shvatali.Negde početkom sedamdesetih godina bio sam u Americi i nekoliko puta sam čuo pitanje "Šta ćete vi kad umre Tito? Krajem sedamdesetih bio sam duže u Engleskoj i ovo pitanje sam čuo mnogo puta. Bilo mi je neshvatljivo da sve može da zavisi, bukvalno, od jednog čoveka i nisam nikada pomislio koliko su ta pitanja bila umesna. Ma šta govorili o Titu, njegova veličina se ogleda i u tome da na Balkanu nikada duže, u istoriji, nije vladao mir, a na ovim prostorima nije bilo lepše, bogatije, i perspektivnije zemlje, a na žalost, neće je ni biti.*
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty tacno je da niste Titoisti

Počalji  Milan taj Pon Dec 27, 2010 11:50 am

"Svi su me obožavali i slavili dok su imali koristi - direktori, ministri, svi verski velikodostojnici svih konfesija. Bio sam svetac za njih", rekao je Kertes u svojoj odbrani i dodao da je istovremeno bio izložen napadima "šakala sa svih strana".
Tužilaštvo je sudu predložilo da Kertesa proglasi krivim i osudi ga po zakonu, jer je njegova krivica dokazana na osnovu izvedenih dokaza i utvrđenog činjeničnog stanja.
Objavljivanje presude koju će izreći sudsko veće kojim predsedava sudija Nada Zec zakazano je za ponedeljak, 27. decembar, u 12 sati.
Slobodan Milošević umro je u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala 11. marta 2006. godine, Zebić je umro marta 2007. godine, a Nikola Šainović je osuđen pred Haškim tribunalom na 22 godine zatvora.
Kertes izdržava kaznu od godinu i po dana zatvora na koju je osuđen zbog umešanosti u ubistvo četiri funkcionera Srpskog pokreta obnove na Ibarskoj magistrali, 3. oktobra 1999. godine.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty mozda ste *Canisti*...???

Počalji  Milan taj Pon Dec 27, 2010 1:53 pm

Suđenje Miri Marković odloženo jer se nije pojavio Kertes

Suđenje u odsustvu bivšoj predsednici Jugoslovenske levice (JUL) Miri Marković, kao i bivšim funkcionerima te stranke i SPS-a, zbog nelegalnog prisvajanja stanova Vlade Srbije, ponovo je danas odloženo, a nastavak je zakazan za 9. ferbruar, pošto u sud nije priveden jedan od optuženih, bivši direktor Savezne urpave carina Mihalj Kertes
Uprava požarevačkog zatvora Zabela obavestila je sud da nije u mogućnosti da dovede Kertesa na suđenje u Višu sud u Beogradu jer mu je pred specijalnim sudom u podne zakazano izricanje presude, saopštio je sudija Dragomir Gerasimović.
Prema rečima Gerasimovića, krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu još nije odlučio da li će udovici bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića suditi u istom procesu sa ostalim optuženima na čelu sa bivšim sekretarom Vlade Srbije Živkom - Cicom Knežević, ili će postupak protiv nje biti razdvojen.
Isto veće, dodao je Gerasimović, obustavilo je postupak protiv nekadašnjeg komesara za izbeglice Bratislave Morine 20. decembra zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja.
Sud je ranije odlučio da Miri Marković sudi u odsustvu, jer je u višegodišnjem bekstvu i za njom je raspisana međunarodna poternica.
Markovićeva je u bekstvu od 2005. godine i od tada je postupak protiv nje razdvojen i u prekidu. Njoj je posle bekstva iz Srbije propalo jemstvo od 15.000 evra, koje je potom pripalo pravosudnom budžetu Srbije.
Kako su potvrdili predstavnici Generalnog tužilaštva Ruske Federacije ona u toj državi uživa status političke izbeglice i ne može da bude uhapšena po poternici srpskog Interpola koja je raspisana za njom po naredbi nekadašnjeg Okružnog suda i još uvek je na snazi.
Po nedavno izmenjenoj optužnici Višeg tužilaštva, Markovićevoj će se suditi za zloupotrebu službenog položaja zato što je od 1. septembra do 13. oktobra. 2000. godine, koristeći svoj tadašnji društveni položaj kao predsednica Jugoslovenske levice, uticala da se Pešićevoj nelegalno dodeli stan.
Pešićeva je zapravo bila dadilja njenom unuku od sina Marka Miloševića koji je takođe u bekstvu i ima status političke izbelgice u Rusiji.
Prekvalifikacijom krivičnog dela na teži oblik tužilaštvo je sprečilo zastarevanje krivičnog gonjenja, jer će postupak protiv Markovićeve biti moguće da se vodi do 2012. godine, do kada bi najkasnije trebalo da bude izrečena prvostepena presuda.
Protiv Markovićeve se u Specijalnom sudu u Beogradu vodi istraga zbog sumnje da je zajedno sa sinom organizovala šverc duvana u Srbiju tokom devedesetih godina prošlog veka. Taj postupak je u prekidu pošto su u bekstvu, a biće nastavljen kada budu uhapšeni..... affraid affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty Vi ste pod udarom *ratnog saveta*...??

Počalji  Milan taj Sre Jan 05, 2011 1:39 pm

ЕКОЛОШКИ ПОКРЕТ НОВОГ САДА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ОБРАЗОВАЊА РАТНОГ САВЕТА ЗА ОДБРАНУ СРБИЈЕ ОД ГЕНЕТСКИ МОДИФИКОВАНИХ ОРГАНИЗАМА И КОДЕКСА АЛИМЕНТАРИУСА

Због злочиначких планова Владе Србије да изменама и допунама Закона о генетички модификованим организмима (ГМО) легализује узгој и промет ГМО у комерцијалне сврхе и да незаконито усклади српско законодавство са геноцидним Кодексом Алиментариусом, јуче, 02. јануара 2011.године, основан је Ратни савет Србије са Зеленим бригадама као својом легитимном армијом за одбрану Србије од ГМО и Кодекса Алиментариуса.
Циљ Ратног савета Србије је Србија без ГМО и без примене геноцидног Кодекса Алиментариуса, за шта ће се борити својом армијом свим расположивим средствима бранећи природно и уставно право на своје животе, не угрожавајући притом туђе животе и физички интегритет.
Влада Србије обмањује сопствени народ и спрема геноцид под изговором усклађивања закона са Европском унијом у коју нећемо бити примљени још двадесет година, док год постоји народ на овим просторима.
Кодекс Алиментариус, то савремено упутство за убијање људске популације и који представља директни наставак нацистичке идеологије о чистој раси и преполовљеном броју становништва света, не може законито да се примени у Србији. Међународне конвенције које је Србија потписала у Ротердаму и Копенхагену, које спречавају примену Кодекса Алиментариуса у Србији, имају већу важност од било ког закона у Србији. Зато Влада Србије незаконито и на мала врата ,,усклађује” наше законе са геноцидним одредбама овог упутства за убијање садашњих и будућих становника Србије.
Ово упутство за убијање људске популације је предуслов за улазак у Светску трговинску организацију (СТО) и обавезује земље потписнице на употребу искључиво генетски модификованог семена у пољопривредној производњи, враћање у употребу најотровнијих хербицида у пољопривредну производњу који су били забрањени још пре више деценија. Затим на употребу рекомбинованог говеђег хормона раста у исхрани говеда, на обавезу употребе антибиотика у исхрани свих животиња намењених људској исхрани и на обавезу зрачења свих прехрамбених производа.
Колико је Влада Србије корумпирана и заправо талац организованог криминала говори и чињеница да је, тада актуелна, министарка пољопривреде одобрила увоз сојине сачме од ГМО, или што је МК Група још 16. маја 2007. године потписала уговор са корпорацијом Монсанто да званично продаје њихово семе зла у Србији, иако је то у Србији још увек Уставом и законом забрањено.
Корпорација Монсанто је крајем 2010. године за грађане Србије расписала конкурс за запошљавање продаваца за њихово семе зла ,,на нивоу српских сељака”, иако је то у Србији противуставно и још увек законом забрањено!
Влада Србије се одрекла националне безбедности, јер је дозволила да је окупирају злочиначке приватне корпорације као Монсанто и друге мимо Устава и важећих закона. Бескрупулозни финансијери режимске странке добили су право да крше Устав и важеће законе.
Јавни тужилац се не оглашава, као да га Србија нема, јер још није добио инструкције од корумпираних и проданих политичара.
Зато се Србија мора пробудити или ће нестати са светске географске карте. Нико не сме остати изван ове борбе за опстанак.
Из тих разлога образован је Ратни савет Србије са циљем да се Србија прогласи територијом без ГМО и без примене упутства за убијање становништва садржаних у геноцидном Кодексу Алиментариусу, као и последичног уништавања природе.
Иницијално језгро Ратног савета Србије чине истакнути стручњаци и борци за заштиту животне средине који су сачували морални и стручни интегритет и који су и до сада давали свој допринос овој пресудној борби по опстанак становништва Србије. Пре свих у Ратни савет Србије је укључена председница Светског ратног савета за свет без ГМО и против Кодекса Алиментариуса, др Рима Леибоу из Панаме, као саветник, али и многи други истакнути стручњаци и борци за заштиту животне средине
За команданта Ратног савета Србије изабран је Никола Алексић, директор Еколошког покрета Новог Сада и члан Светског ратног савета за свет без ГМО и против Кодекса Алиментариуса.
Овим путем се позивају сви добронамерни, свесни и одговорни људи и стручњаци, да нам се придруже у одбрани права на живот, опстанак Србије и будућност.
Нека нам традиција и слободољубивост српског народа буде инспирација у борби за Србију без ГМО и примене геноцидног Кодекса Алиментариуса.

Директор
Никола Алексић, с.р. affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty Joska Broz i *vi*

Počalji  Milan taj Sre Jan 05, 2011 2:31 pm

Titov unuk smatra da svi na političkoj sceni Srbije polako dolaze na stavove komunista. Komunističkoj partiji ruku saradnje uputio je pravni naslednik nekadašnjeg Saveza komunista Srbije.

“Mislim da smo mi potpuno otvoreni za tu saradnju. Mislim da su male šanse da te stranke same ostvare neke značajnije rezultate, a mi jednostavno baštinimo sve te tradicije”, kaže Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije.

“Oni jesu naslednici imovine komunizma, ali su ideale ostavili komunistima. Mi delimo komniste i komunjare”, kaže Broz.

Analitičari ipak smatraju da ni donekle ujedinjeni komunisti nemaju šansu na političkoj sceni Srbije.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty naravno da niste *Titoisti*..vi ste..hm, hmm

Počalji  Milan taj Pon Jan 24, 2011 1:07 pm

U Apatinu zabranjena manifestacija Dani ruskog filma

Predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić zabranio je održavanje manifestacije Dani ruskog filma, koju je trebalo da organizuje Opštinski odbor Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, u saradnji sa ambasadom Rusije, u okviru godine rusko-srpskog prijateljstva

Prema tvrdnjama organizatora, Smiljanić nije odobrio korišćenje sale Doma kulture, jer smatra da bi kulturna manifestacija poslužila za političku promociju Pokreta socijalista, što je u gradu gde Smiljanićev SPS suvereno vlada godinama nepojmljivo.

affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... Empty Re: Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo...

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 10 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu