FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NATO i EU banda svih boja !

Ići dole

NATO i EU banda svih boja ! Empty NATO i EU banda svih boja !

Počalji  Milan taj Uto Maj 27, 2014 11:55 am

Mudri Jevreji su svoje nacističke dušmane, koji su nameravali da ih unište, gonili bez milosti i zato su opstali kao poštovana nacija. Prizovimo se i mi pameti inače nas, pored "privrednika" koji su nam dokazani dušmani, neće mnogo preteći, a jedino što će nam ostati za prodaju biće naša deca.

Većina nas, u nastupu iracionalnog optimizma, ponekad poveruje kako je nomenklatura u našoj zemlji iscrpela mogućnosti daljeg moralnog sunovrata. U tim situacijama, redovno se desi nešto što nas vrati u žalosnu stvarnost - neki među nama neće prestati da šire zarazu podlosti dokle god ih trpimo na slobodi.

U beogradskom hotelu 'Hajat', Delegacija Evropske unije u Srbiji i interesne grupe okupljene oko organizacija Srpski poslovni klub "Privrednik", Savet stranih investitora i Američka privredna komora u Srbiji organizovali su konferenciju "Srbija se okreće ekonomiji - odgovorno zajedno do izlaska iz krize".

Na jednom mestu okupili su se vodeći dobitnici privatizacije, koji su u uslovima tranzicije praktično ostvarili monopole. Nije se tu radilo o prvobitnoj akumulaciji, koja bi podrazumevala liberalni kapitalizam, već o procesu usmeravanja imovine i tržišta na grupu lica kojim je rukovodila država, Ispoljena pohlepa i moralna načela ovih ljudi, od kojih je veliki deo prisustvovao konferenciji, doveli su Srbiju u stanje u kome je sad. Da je sreće da se u našoj zemlji nikada nisu pojavili "privrednici" poput ovih.

U saopštenju, izdatim tim povodom, navedeno je da je konferencija „prilika da se napravi dogovor sa Vladom o pitanjima iz ključnih oblasti kao što su: šta znači pridruživanje EU za privredu Srbije, strukturne reforme i uloga države u privredi Srbije, završetak restrukturiranja preduzeća, fiskalna konsolidacija, radno zakonodavstvo, Zakon o planiranju i izgradnji - građevinske dozvole, siva ekonomija, primena zakona i administrativni kapacitet, poreska regulativa i primena poreskih zakona“.

U svom izlaganju na konferenciji, čovek koji je bez svojih para ostvario dominantan položaj u preradi industrijskog bilja, za čije preduzetništvo se vezuje i organizovanje podvođenja, Miodrag Kostić, predsednik Srpskog poslovnog kluba 'Privrednik' je izjavio: "Srbija može da bude kao Švajcarska. S potencijalima Srbije mogu se jedino porediti sa potencijali koje Saudijska Arabija ima u nafti i Ukrajina u poljoprivrednom zemljištu".

On je naveo da “Srbija ima dokazanih rezervi u vrednosti od 266 milijardi dolara, a koristi svega 3,7 milijardi dolara” i da bi od 4,5 miliona hektara poljprivrednog zemljišta vrlo brzo mogla da navodnjava 500.000 hektara što bi vrednost poljoprivredne proizvodnje povećalo za 1,2 milijarde evra godišnje.

Građani Srbije decenijama su iz bruto zarada izdvajali sredstva za navodnjavanje i regulisanje vodotokova. Te pare nekažnjeno su protraćene i nestale, a isti oni koji su to prećutali kroz prste su progledali Kostićevoj otimačini robe i poslova državnih šećerana. Od kada je postao veliki zemljoposednik, nije poznato sa je uložio išta u navodnjavanje sopstvenog zemljišta.

Naivan posmatrač pomislio bi da nema investicionog kapitala u zemlji, s obzirom da naši najbogatiji građani nisu poreski obveznici. Međutim, Kostić, koji nije uspeo da obezbedi opstanak ni šećerana koje je kupio za dolar, je rekao: "Nije tačno da nema novca. Novca ima, ali nam treba ambijent koji država treba da stvori... Dajte mi bilo koje državno preduzeće, neću da ga kupujem, nego da pomognem da postane profitabilno". Treba biti nedorastao da se poveruje da će on učiniti u opštem interesu nešto što nije mogao ni za sebe.

Kako su u laži kratke noge, nije trebalo dugo da "ugledni" privrednik Kostić razotkrije namere iza svog glagoljivog nastupa. On se požalio da troškovi rada u ukupnim troškovima kompanija rastu i da to postaje neizdrživo za poslodavce. Kako bi se dodvorio vlastima da podrže praksu savremenog robovlasništva u našoj privredi, poltronski je ocenio da je aktuelna Vlada izgleda spremna da kaže narodu da ako nastavimo ovim putem, Srbija nema budućnost i da država nije socijalna ustanova. Drskost državno uzgohenih šakala, poput Kostića, slikovito je izrazila njegova najava da će Srpski poslovni klub “Privrednik” i druge asocijacije privrednika, pružiti vladi punu podršku u sprovođenju bolnih, ali neophodnih reformi. Propustio je da precizira bolnih po građane, a neophodnih za individualno bogaćenje nekolicije, za koje je ta nekolicina spremna da plati administraciji.

Kao narod, ne smemo zaboraviti da je Kostić u staro gvozđe isekao mnoge šećerane, da mnogi poljoprivrednici zbog njegove poslovne politike više ne uzgajaju repu, jer su troškovi preveliki a cena neisplativo niska. Zato se od 17 dinara za kilogram žita, kroz 2 vekne, ostvari razlika od oko 50 dinara po kilogramu. Bar da se plati porez na razliku u ceni. On i njegovi obezvredili su naciju, poreze ne plaćaju i sad su im problem plate radnika. Nisu oni vešti s novcem, jer da jesu zarađivali bi ba svetskom tržištu. Oni su pokvareni i samoživi.

Kostić i bratija organizatori ovog skupa oteli su uz državni blagoslov sve što su oteli. Red bi bio da miruju i da nas ne uče pameti koja je svetsku privredu uvela u opštu krizu, a našu sasvim devastirala. Čovek, za čije privatizacije Evropska unija traži istragu, nastupa pred državnim funkcionerima i popuje naciji. A onda, vidimo da je ideja koju zastupa dalje forsiranje sve slabijeg plaćanja radne snage. Niko im ne ukazuje da bi prvo trebalo da u zemlju vrate pare koje su nakrali i ulože. Problem su radnici koji bi da prežive od svog rada.

Možda ne znamo kakvo će vreme biti za mesec dana, ali iz iskustva znamo da sve što ide u korist Kostića i organizatora ove konferencije nužno podrazumeva otimanje državne i javne imovine, a da se ono što se zaradi prelije u privatne džepove tajkuna i političara. Iz činjenice da javno istupaju, jasno je da im se osladilo i da sami prestati neće. Oni su izrasli u naše dušmane.

Mudri Jevreji su svoje nacističke dušmane, koji su nameravali da ih unište, gonili bez milosti i zato su opstali kao poštovana nacija. Prizovimo se i mi pameti inače nas, pored "privrednika" koji su nam dokazani dušmani, neće mnogo preteći, a jedino što će nam ostati za prodaju biće naša deca.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

NATO i EU banda svih boja ! Empty Re: NATO i EU banda svih boja !

Počalji  Milan taj Ned Jun 22, 2014 9:49 pm

Ta akcija je od 1949. godine, iza leđa vlade i javnosti, bila sprovođena, uz angažman oko 2.000 bivših oficira, a glavni organizator bio je nekadašnji inspektor Bundesvera Albert Šnec, saznaje ovaj magazin, koji piše da su za to pribavljane donacije raznih firmi.
Ljudi iz te tajne avojske špijunirali su levo orijentisane političare, poput socijaldemokrate Frica Erlera, dodaje "Špigel".
Konspirativne trupe imale su, kako se navodi, zadatak da se u slučaju sovjetskog napada na Nemačku prebace u inostranstvo, a zatim odatle krenu u borbu, kao i da deluju u zemlji u borbi protiv komunista, ukoliko bi došlo do građanskog rata.
Bivši i prvi posleratni nemački kancelar, demohrišćanin Konrad Adenauer je, kako se navodi, najkasnije 1951. godine saznao o "Šnecovim trupama", ali nije jasno zašto nije oštrije reagovao, prenosi ovaj magazin.
........................................................................................

Sta je bila svrha, kraljevine Jugoslavije, kada je "kapitulirala" i u stocnim vagonima "otpravila" , vini se kao "RR"..do 300.000 YU oficira,podoficira i vojnika u nemacke logore...???

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu