FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srbija nece u nato !

Ići dole

Srbija nece u nato ! Empty Srbija nece u nato !

Počalji  Milan taj Pet Mar 20, 2015 1:35 pm

Одмах по окупацији Београд је постао центар окупационе власти у Србији. У граду су формирани логори, Бањица и Сајмиште, кроз које је прошло око 450.000 људи, а стрељано је преко 70.000 затвореника. Током читавог рата у Београду је постојао јак покрет отпора, који је вршио саботаже и диверзије, а неколико хиљада Београђана је отишло у партизанске одреде који су дејствовали у околини Београда. Београд је 16. 17. априла 1944. године, доживео још једно бомбардовање, савезничко, у којем је погинуло око 1.200 грађана.

Борбе за ослобођење града су почеле 13. и 14. октобра, а град је коначно ослобођен 20. октобра 1944. Ослободили су га заједничким снагама, јединице НОВ Југославије и Црвене армије.

Због хероизма својих грађана, као и жртава које су поднели, град Београд је 20. октобра 1974. године одликован Орденом народног хероја. Twisted Evil
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Srbija nece u nato ! Empty Hoce hoce nego sta ce..?

Počalji  Milan taj Uto Mar 24, 2015 4:26 pm

turam guram u cipele tudje,.."dvojca vuku a troica tuku'.....?


24. mart – ni po čemu poseban dan, zar ne?

micko1Znate li, gospodo, koji je danas datum?!
Znači li vam više išta 24. mart, iskreno, ili je postao tek jedan u nizu jalovih data u prenatrpanim agendama vaših gluposti?!
Da vas podsetim: i tog 24. marta bili ste na vlasti, baš kao i danas, s razlikom od 16 godina, koliko vam je trebalo da kožu žrtve zamenite kožom saučesnika, kao i svaka zmija, uostalom!
Preterujem?! Moguće, pa zato i nemojte meni, nemojte nikome živom, nikome osakaćenom, obolelom, obogaljenom odgovoriti, već odgovorite mrtvima! U potaji, ne mora niko da čuje i zna, odgovorite sebi u čemu je danas razlika između vas i njih.
Njih, koji su nas tada bombardovali tvrdeći kako nam čine uslugu, i vas, koji danas Srbiju njima servirate kao lako meze tvrdeći da nama činite uslugu?!
Njihov se zločin zvao „Milosrdni anđeo“, a ima li vaša „pravda“ kakvo lirsko ime? Ne lupajte glave, zveče kao stare šerpe, ima: „Povratak milosrdnog anđela“, jer šta je drugo sporazum sa NATO-om o preoravanju i zapišavanju Srbije nego vapaj silovanog za pravdu silovatelju?!
Je l’ Toni Bler zapravo bio samo dobošar jahača apokalipse, koji je svratio da proveri kakon1 KUD „Srbija“ napreduje sa spletom udvoričko-poniznih igara i priveže svežu šargarepu za vrh štapa koji, naravno, vi i nosite i trčite za njim?
S kojim pravom, u čije ime i zarad kakvog boljitka ste ožalošćenu porodicu potpisali kao donatore organa stradalog deteta?!
Odakle vam, pobogu, ideja da Srbiju premetnete u onaj plastični klozet krajputaš za NATO, svakog od nas ponovo u kolateralnu štetu njihove eventualne bahatosti, suverenitet u besplatnu parking-zonu Alijanse za čijim su „gusenicama“ krvave brazde kud god je zaorala?!
Ljudski je praštati, bez pogovora, ali ljudski je i ne dozvoliti sebi da oprostiš jer, gospodo, postoje grehovi za koje nema pokajanja!
Mislim upravo na Isusove reči: „Oprosti im, Bože, jer ne znaju šta čine!“
Oni su znali, baš kao što znate i vi, pa ima li tu mesta oprostu onda?!
Ponavljam, samo odgovorite mrtvima, u dve reči, šturo, nemušto, zamuckujte, samo im kažite nešto! Objasnite zašto?
Morate, jer isti ste oni koji su nas ’98. godine izveli na referendum protiv ovoga što ste danas prihvatili SMS porukom, pretpostavljam!
Od ovog 24. marta pa doveka oni više nisu krivi ni za šta jer ste ih svojim potpisom ispovedili – odsad je 78 dana pakla zaslužena kazna Srbije potvrđena od te iste Srbije!
nNi na čije razumevanje više nemamo pravo, ni na čiju samilost, ni na čije saosećanje jer to je pravo ljudi, a vi ste, gospodo, učinili da postanemo baba-sere kraj tih plastičnih klozeta, njima na usluzi!
Naravno, nisu obavezni da plate upotrebu, tu smo tek da zasučemo rukave, operemo za njima i ljubazno pridržimo vrata sledećem, a ako je potrebno i nešto više od vrata, da ne prljaju ruke…
Za 16 godina od „Srbija se saginjati neće“ do „Srbija se uspravljati neće, ne sekirajte se, samo da vam dodamo toalet papir“ – metamorfoza za svaku pohvalu.
Nego, znači li vam, gospodo, nešto 24. mart?
Da, prijatan dah ranog proleća, data u agendi prenatrpanoj glupošću.
Šta više od toga, sutra je već 25. „Budućnost u koju verujemo“, tako beše slogan?

Mihailo Medenica
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu