FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ministar Tasovac "mozemo poceti"..!!!

Ići dole

Ministar Tasovac "mozemo poceti"..!!! Empty Ministar Tasovac "mozemo poceti"..!!!

Počalji  Milan taj Pet Nov 14, 2014 4:39 pm

Историјски музеј Србије и Спомен парк „Крагујевачки октобар“ организују у просторијама музеја 21.октобар у Шумарицама отварање изложбе „У име народа“ (политичка репресија у Србији 1944-1953. године) аутора Срђана Цветковића.
У наведеној промоцији како је најављено на позивници учествоваће Јелисавета Карађорђевић, Немања Девић, Срђан Цветковић, Славољуб Јовановић и Ненад Ђорђевић.
Изложба не би завредила пажњу да се о њој пише али ако се има у виду да се жели показати тзв „комунистички терор“ у Србији 1944-1953. године и да се организује у просторијама Музеја 21. октобар у Шумарицама који је посвећен стрељаним родољубима и патриотама од стране нацистичких хитлероваца и њихових слугу љотићеваца – показује патолошку увреду аутора и вређање успомене на шумадинске страдалнике у стварном терору фашиста у Другом светском рату.
Несхватљиво је да се у институцији као што је Спомен музеј „21 октобар“ који је посвећен једном од најмасовнијих злочина на територији Србије отвара изложба чиме се изједначава немачки фашизам и партизански покрет.
Аутор изложбе г. Цветковић био је секретар Државне комисије за тајне гробнице и добро је познат јавности кад се трудио да увећа број стрељаних у наведеном периоду. Напомињемо да смо установили да су стрељана лица уписивана више пута на списак (у неколико општина), да су измишљана имена, као и навођена лица која су изгубила животе у борбама и ван територије Србије.
Срамота је такође што се злоупотребљава институције Историјског музеја Србије и Спомен парка „Крагујевачки октобар“ за исказивање острашћености према партизанском покрету и НОБ-у у целини и умањује допринос Србије у антифашистичкој борби.
Ова најновија провокација ауторима изложбе и промотерима не смета да наново вређају патриоте и родољубе и њихове потомке, иако су у оном систему, који без аргумената нападају, остварили егзистенцијалне циљеве и уживају у плодовима – стоји у саопштењу Информативне службе Градског одбора СУБНОР-а Крагујевац.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ministar Tasovac "mozemo poceti"..!!! Empty " opet ste poceli"...?

Počalji  Milan taj Pet Nov 14, 2014 4:50 pm

U otadžbini postoje tri institucije koje dodeljuju Orden Karađorđeve zvezde. Dodeljuje ga princ Aleksandar Drugi Karađorđević jer je taj orden osnovan u vreme vladavine kralja Petra Prvog i nikad nije ukinut. Dodeljuje ga i Republika Srbija, kao i Republika Srpska. Međusobno su različiti, ali ako se pažljivo ne pročita ko ga dodeljuje na prvi pogled ne zna se koji je čiji, ukazuje u razgovoru za "Vesti" arhitekta i heraldičar Dragomir Acović, član Krunskog veća prestolonaslednika Aleksandra i odličan poznavalac srpskih odličja.
x Šta to konkretno znači?
- Nosioci Karađorđeve zvezde prvog stepena su Vojislav Šešelj i Novak Đoković. Đokovića je nedavno odlikovala Republika Srbija, a Šešelja svojevremeno Republika Srpska. Knez Pavle je uoči Drugog svetskog rata mislio da je pametno odlikovati Ordenom Karađorđeve zvezde najbliže Hitlerove saradnike Geringa i Ribentropa i to je i učinio. Svojevremeno sam predlagao da se današnji orden ne zove Karađorđeva zvezda nego Karađorđev krst. I onda bi postojala jasna razlika. Slično je i sa Ordenom svetog Save koji dodeljuje Kruna još od vremena Obrenovića, a koji je pod istim nazivom 1986. osnovala i Srpska pravoslavna crkva.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ministar Tasovac "mozemo poceti"..!!! Empty Milo "lombardini"...?

Počalji  Milan taj Pet Nov 14, 2014 5:10 pm

Шта тачно подразумевате под појмом титоизма и како се тај начин мишљења обнавља данас?

- Титоизам – у овом хоризонту – одређују три чиниоца: недемократско стање, противсрпско кретање, привид слободе. Свих ових елемената има у модерној српској историји, али је њихова згуснутост у титоизму највећа. Јер, било је у модерној српској историји недемократских раздобља. Када су, међутим, била испуњена противсрпским садржајем, онда је било очигледно непостојање националне слободе: као у Хабзбуршкој монархији. Када је постојао распон веће или мање националне слободе – у Србији и Црној Гори – долазило је до већих или мањих померања, како у демократским, тако и у националним садржајима. Било је – у XX веку – и периода у којима је национална слобода подређена наднационалној државности, све до фаталног поистовећивања са њом: они су, пак, били испуњени демократским облицима власти и политиком споразума. Само је у титоизму трајао период у којем је – са већом или мањом снагом – дошло до концентрације недемократског стања, противсрпског кретања и привида слободе. Само је у титоизму готово институционализовано поунутрашњивање српске кривице као готове чињенице. Те форме као да се понављају у једнообразности налога да Европа нема алтернативу.
Идеолошка конструкција по којој Европа нема алтернативу и афирмација ставова о титоизму подударају се, дакле, у два битна момента стварности. То су вишеструки процеси обнове ауторитаризма и непрестани процеси умањивања српских националних права. Подељени у грађане који политички постоје и не постоје, у интелектуалце који су погодни за културни образац и оне који нису, па отуд бивају избрисани из јавне свести, несумњиво изложени сузбијању демократске компоненте друштва, осведочавамо се да поништавање слободе није бесциљна радња, него је напоредно са сузбијањем елементарних права српског народа. Сузбијање демократске свести праћено је сузбијањем било какве националне самосвести у нашим приликама и околностима.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ministar Tasovac "mozemo poceti"..!!! Empty Re: Ministar Tasovac "mozemo poceti"..!!!

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu