FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

17 odbora DSS preslo kod Palme

Ići dole

17 odbora DSS preslo kod Palme Empty 17 odbora DSS preslo kod Palme

Počalji  Milan taj Čet Nov 06, 2014 11:43 am

Koncertom u Beogradskoj areni pred 15.000 srboidnih obožavalaca, Riblja Čorba i četnički vojvoda Borisav Bora Đorđević obeležili su 35 godina rada i patriotskog zalaganja, petnaest godina u rock and rollu i dve decenije u nacional-četnolikom bauljanju. Razume se da su takav trenutak svojim prisustvom uveličali Vojislav Mick Koštunica i Slobodan Keith Samardžić, pojačani boljim i šarenim polovinama
Nakon telefonskog i ad-hoc sazvanog vikend Glavnog odbora DSS na kome se raspravljalo da li je Vojislav Koštunica “Too old to rock'n'roll and too young to die”, odlučeno je da da večiti, počasni i jedini predsednik ove dorćolske stranke, pojačan potpredsednikom i narodnim poslanikom Slobodanom Samardžićem, poseti koncert Bore Đorđevića, čuvenog četničkog vojvode, nekadašnjeg običnog pijanca. Pod tačkom razno, verovatno na inicijativu avangardnog Nebojše Bakareca, odlučeno je da se Koštunica u javnosti pojavi kako dolikuje događaju – u kožnoj jakni koja asocira na rock'n'roll, why not i na “Hell Angels”?
Rečeno, odlučeno i učinjeno, Koštunica i Samardžić, u društvu supruga sa mladalačkim frizurama, pojavili su se u Beogradskoj areni pred sam početak koncerta kada je, što je bilo razumljivo i očekivano obzirom na VIP goste, “najveća dvorana na Balkanu utonula je u mrak”, kako javljaju rokerske Večernje novosti.
Nebo tmurno i sumorno, ja se osecam umorno: Koštunica vežba hitove u sebi
Visoki dužnosnici DSS posebno su radosno cupkali u sedištima prilikom izvođenja pesme koja kao da govori o predsednikovoj političkoj biografiji “Ja ratujem sam”, potom i uz hašku tužbalicu “Tu nema boga, nema pravde”, ali i na reči neformalne stranačke himne “Mrtva priroda” i zaveta “Ostani đubre do kraja”, dok je pravi DSS tehno-trans nastupio prilikom izvođenja pesme “Pogledaj dom svoj, anđele” koju Koštunica sigurno doživljava kao odu Nikolaju Velimiroviću.
Programski zaokret: If you wanna hang out, you've got to take her out - cocain
Nepravdeno bi bilo ne istaći da je koncertu Riblje Čorbe prisustvovala i članica Upravnog odbora NIS Danica Drašković, mladalački nastrojena ali upadljivo bez Vuka koji valjda više voli grupu Smak.
Na kraju, vredi istaći i veliki politički pomak u delovanju DSS, avangardnu ideju koju je promovisao Bora Đorđević u svojstvu najvećeg simpatizera stranke i neformalnog portparola – predlog oživljavanja poljoprivrede sadnjom marihuane na njivama i kokaina na brdima.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

17 odbora DSS preslo kod Palme Empty Hm,hmm..."kalres bre dano"...?

Počalji  Milan taj Pon Mar 09, 2015 1:46 pm

Hotel Slavija nalazi se na ekskluzivnoj lokaciji, na Trgu Slavija u Beogradu. Samo lokacija vredi više milijardi dinara. Hotel nije privatizovan. Ovaj hotel bio je vlasništvo "JAT Ervejz"-a, i verovatno bi bio sa ostatkom kompanije poklonjen Vučićevim Arapima, da ga još 2005. godine Koštuničina Vlada affraid affraid nije dala na upravljanje Srpskom pokretu obnove.

SPO je tada na upravljanje dobio ceo JAT, njihov direktor Aleksandar Milutinović već početkom juna je izdvojio Hotele Slavija iz sistema JAT-a. Tada na mesto direktora hotela dolazi rođak Danice Drašković, Veselin Jovičević.

Prilikom poslednje raspodele stranačkih funkcija, upravljanje hotelom ponovo je prigrabila ekipa Srpskog pokreta obnove, odnosno političko krilo klana Danice Drašković, te je na mestu direktora firme Jat hoteli Slavija opstao njen rođak Veselin.

Veselin Jovičević je široj javnosti poznat kao čovek koga su hapsili zbog načina na koji je vodio J.P. "Gradske pijace", gde je dugo godina bio direktor. Njegovo direktorovanje beogradskim pijacama obeležile su afere nenamenskog trošenja novca, zapošljavanja po rođačkoj liniji, nameštanja poslova, reketiranja zakupaca tezgi...

Cena po kojoj se dolazilo do tezge na Kalenić pijaci bila je nekoliko hiljada maraka.

Kada je 2001. godine promenjena vlast u Beogradu, promenjen je i direktor. Protiv Jovičevića je tada podneta krivična prijava. On je proveo desetak dana u pritvoru zbog optužbe za zloupotrebu službenog položaja. Suđenje je potom došlo u ćorsokak, ročišta su odlagana, proces je rastegnut, i Jovičević nije osuđen.

On je, pokazaće se, dobro znao da ispunjava interese Daninog klana, pa je tako isposlovao i da Agencija za privatizaciju da mišljenje da se tender za hotel Slavija neće raspisivati dok se ne stvore uslovi, i ne pojavi kupac koji će ponuditi "realnu cenu". Potom je stvorena lažna slika u javnosti kako ne postoje zainteresovani kupci, i krenulo se u traženje kupca za prodaju direktnom pogodbom.

Od 2005. godine do danas traje direktno pogađanje, a hotel se vodi na način da mu se vrednost srozava, kako bi ga u jednom trenutku za male pare kupio neko podoban.

Jednom prilikom za medije direktor Jovičević izjavljuje da on ima sredstava da održava hotel, ali i da su mu potrebna sredstva da sredi enterijer. On navodi i da: "U starom delu hotela treba neke delove potpuno srušiti, a potom ih ponovo izgraditi...''
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu