FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

" CESTNA AFERA U KOMBINACIJI SA AFEROM INDEX"

Ići dole

" CESTNA AFERA U KOMBINACIJI SA AFEROM INDEX" Empty " CESTNA AFERA U KOMBINACIJI SA AFEROM INDEX"

Počalji  Milan taj Uto Okt 14, 2014 12:01 pm

ЈАРОМИР :: И онако успут титине хорде побиле стотине хиљада интелектуалаца и обичних Срба одмах након тзв
"ослобођења "
Пре титиних хорди, по последњем попису становништва спроведеном у Краљевини Југославији, 48,7% становништва старијег од 11 година је било неписмено.
На простору читаве Краљевине Југославије ван Београда, Загреба и Љубљане, од виших или високих школа су постојали још само по један факултет у Суботици и Скопљу.
У Босни, пре титиних хорди, није постојала ни једна виша школа или факултет, као ни у Црној Гори, Србији јужније од Београда ...
Србија је пре титиних хорди имала један једини асфалтирани пут - од Београда до Опленца, ширине 3 метра, а само нешто преко 3% становништва је имало купатило са текућом водом у кући или стану.
... и тако даље, да не набрајам више ... али су зато Срби имали интелектуалаца у пичку материну, на милионе. По целом свету да их извозе.
Smile
Подсети ме будала на Вука Драшковића који је тврдио да су титине хорде побиле 12.000 само лекара и адвоката у Србији после рата.
Ови четници кад почну да лажу, уопште се не осврћу на математику.
Што се тиче Јасеновца ... партизани га нису ослободили зато што нису могли да му приђу од храбрих четничких антифашистичких дивизија - босанских, херцеговачких, далматинских итд. који су логор опседала читав рат као осице, у покушају да га они ослободе.

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

" CESTNA AFERA U KOMBINACIJI SA AFEROM INDEX" Empty Kostunica napusta DSS, zadatak izvrsen...?

Počalji  Milan taj Uto Okt 14, 2014 1:53 pm

Поштовани господине Коштуница,

Обавезан сам да Вам, у име стотина хиљада прогнаних Срба из Републике Српске Крајине и Републике Хрватске, упутим протест, зато што сте се, приликом недавног сусрета с премијером Хрватске, сложили да се у Републици Хрватској Срби третирају као припадници националне мањине. Оваквим поступком сте нанели велику штету укупним српским интересима. У питању је преседан, који се може искористити и на штету Републике Србије – током преговора о аутономији Косова и Метохије.

Подржавајући хрватске ставове о српском народу, Ви сте занемарили чињеницу да је Социјалистичка Република Хрватаска, као једна од федералних јединица Југославије, била уставно устројена као двонационална – с државотворним статусом и хрватског и српског народа. Хрватска није имала аутономне покрајине као Србија, али је њен Устав гарантовао Србима права приближна правима у покрајинама, а у државотворном смислу и већа - јер су Срби имали право и на самоопредељење. Овако регулисан однос два народа у Хрватској је одговарао Србима, јер су, у подједнаком броју, живели и на својим етничким територијама и на територијама хрватске етничке заједнице. Слично уставно решење је било примењено и у Босни и Херцеговини, где су три верске заједнице (муслимани, православни и католици) биле једнако државотворне.

После сеционистичких ратова у Југославији, Међународна заједница се труди да ни један народ бивше Југославије (државотворан или не) не буде обесправљен. У том смислу се тражи решење за Аутономну Покрајину Косово и Метохију, али да новим решењем не буде нарушен територијални суверенитет Републике Србије и решење за Босну и Херцеговину, с циљем да све три верске заједнице (погрешно назване националним) задрже међусобну равноправност. Једино се Србима из Републике Српске Крајине и Републике Хрватске не уважава статус какав су имали у СР Хрватској 1990. године.
(Milorad Buha, premijer)
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu