Pronaći grob generala Draže Mihailovića????

Strana 10 od 11 Prethodni  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Sledeći

Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty Ceka..."amnestiju"

Počalji  Milan taj Sre Sep 19, 2012 4:43 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty Pricaju o demokratiji u republjik a ispod zita..hm,hmm

Počalji  Milan taj Ned Sep 30, 2012 1:13 am

RODBINA I PRIJATELJI U najvaŽnijem danu, uz princezu su i njene ćerke Katarina Oksenberg, koja živi u Kaliforniji, i sin Nikolas Balfur, koji je došao iz Londona. Zbog bolesti, princezin brat knez Aleksandar nije mogao da dođe, ali je tu njegov sin Mišel, jedini Karađorđević koji živi u Švajcarskoj. Ekshumaciji prisustvuje i ambasador Srbije u Švajcarskoj Milan St. Protić. Ovaj događaj smatra "povratkom nacionalnog dostojanstva". U ime predsednika Srbije Tomislava Nikolića, u Lozani je generalni sekretar Veljko Odalović.

affraid affraid affraid king queen jocolor affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty Kada ce cetnici da se vec jednom opamete ??

Počalji  Milan taj Ned Sep 30, 2012 12:16 pm

Najmanje petoro istaknutih sirijskih vojnih zvaničnika, koji su tokom aktuelne krize dezertirali i prešli na stranu pobunjenika, sada su uvideli da pobuna nije ono za šta su mislili da će biti.

Priznali su kako su bili zavedeni i potvrdili kako se više neće boriti protiv vlade.

Ova itekako važna vest još je i važnija ako u obzir uzmemo da je vođa „pokajnika“ pukovnik Khaled al-Zalem, zapovednik Vojnog Saveta FSA(pobunjenička ‘Slobodna Sirijska Vojska’) za jug Sirije.

„Objavljujemo kako odbijamo nastaviti oružane napade jer smo shvatili kako rešenje sirijske krize ne može biti postignuto oružjem“, istakao je pukovnik Khaled al-Zalem.

Takođe je napomenuo kako se on i grupa drugih oficira ponovo stavljaju na stranu državne vlade pa je pritom pozvao sve pobunjenike i dezertere da naprave isto.

Kineska državna novinska agencija Xinhua prenosi kako je istu odluku doneo još jedan dojučerašnji zapovednik pobunjenika, Yaser al-Abed – koji je vodio grupu pobunjenika na prostoru severne provincije Alepo.

Abed, kao i pukovnik Zalem, svoju odluku je izneo juče za vreme pres konferencije u Damasku u sklopu sastanka unutrašnje opozicije. „Razmislite malo i videćete kako je nošenje oružja protiv uma i slobode.

Sirija je naš dom, ali su ga želeli spaliti. Najviše su ciljali našu religiju, naciju i domovinu. Sada mi je sve to jasno i zato sam odlučio položiti oružje i biću miroljubiva osoba koja će stremiti ka dobroti i ljudskosti“, rekao je za vreme svog govora Yaser al-Abed.

Analiza: važna prekretnica
Sastanak interne opozicije u Damasku bio je pun pogodak i ovakve bitne stvari ne bi se dogodile bez njegove organizacije.

Ova, jedna od najvažnijih vesti u Siriji poslednjih nedelja, gotovo se nigde ne spominje u zapadnim medijima, što je naravno jako indikativno i mnogo nam govori o tome koliko je ovo zapravo važan događaj.

Da će povratak pokajnika u redove prave sirijske vojske sigurno biti omogućen pokazuje politika koju je usvojio Bašar al-Asad, mnogi pokajnici već su dobili amnestiju i gotovo svakog dana stotine ljudi se oslobađa krivice ukoliko su spremni stati na pravu stranu.

Upravo taj pristup mogao bi sada dovesti i do novih slučajeva kao što su Zalem, Abed i njihovi oficiri.

Postoji bitan razlog zašto se ovo događa upravo sada. Naime, u Damasku od nedelje traje konferencija tzv. „unutrašnje opozicije“ u kojoj učestvuje 15 opozicionih stranaka i 8 građanskih pokreta. Upravo zato vidljivi su sve brojniji teroristički napadi i pokušaji napada u Damasku.

U jučerašnjem napadu u centru grada život je izgubio hrabri sirijski novinar Maja Naser koji je bio korespondent Press TV-a.

Urednik iranske tv kuće istakao je kako su za smrt Nassera odgovorne „Turska, Saudijska Arabija i Katar“.

Jučerašnji teroristički napad samo je jedan u nizu pokušaja da se zaustavi skup interne opozicije. Jer za oružanu pobunu, koja se sada većinom sastoji od stranih plaćenika, ova interna opozicija još je opasnija od samog Bašara al-Asada i njegove vlade.

Ovo je korak prema „sirijskom rešenju“ na kojem su insistirale Rusija,Kina,Irani druge države koje se protive spoljnom rušenju Sirije.

Činjenica da je sirijska unutrašnja politička opozicija organizovana predstavlja veliku pretnju kvazi-opoziciji iz dijaspore koja živi po hotelima u Londonu, Parizu, Istanbulu i Kairu.

Uskoro bi se mogli naći potpuno politički izolovani i bez ikakve šanse da aktuelnu krizu okončaju vlastitom pobedom.

U prvim nedeljama izbijanja krize, većina pobunjenika su zaista bili Sirijci, naročito sledbenici Muslimanske Braće, organizacije koja je u Siriji strogo zabranjena već decenijama.

Ove grupe doslovno su otele pobunu iz ruku mirnih učesnika protesta koji svoj revolt nisu stigli niti uobličiti kako treba.

Nakon toga stvoreni su mitovi o tome kako „Asadova vojska“ ubija decu zbog grafita, informacija koja nikada nije potvrđena.

Kako je vreme prolazilo, oružana pobuna sve manje je bivala sirijska, a sve veću ulogu igraju strani elementi.

Nema nimalo sumnje da veliki broj stanovnika Sirije želi kraj autoritativne vlasti stranke Baath, naročito zbog činjenice da je proteklih godina sama stranka počela koketirati s raznim oblicima neoliberalne ekonomije što je naglo i bolno produbilo jaz između bogatih i siromašnih.

Nema te sektaške razlike koja može dovesti do takvog haosa kao klasne razlike. Ali, u ovom procesu Asad – verovatno i protiv volje vlastite stranke – odmah je krenuo sa provođenjem reformi i širom otvorio političku arenu ukidanjem jednostranačkog sistema putem državnog referenduma.

Od ovog istorijskog referenduma prošlo je gotovo 10 meseci i u tom periodu razne opozicione stranke stigle su se formirati, organizovati vlastiti program i spremne su isti predstaviti narodu.

Sirija ovim putem iz autoritativne vladavine stranke Baath prelazi u pravu demokratiju, ali demokratiju koju stvara sama.

Ta demokratija bila bi u interesu naroda, jer nije nametnuta NATO bombarderima kao u zemljama iz okruženja.

Naravno, sasvim je logično da ova nova sirijska – unutrašnja – opozicija, u potpunosti odbacuje oružane pobunjenike i strano uplitanje.

Njihov angažman danas je ključni faktor u očuvanju Sirije. Pritom ogromnu ulogu mora odigrati i predsednik Asad, mora biti spreman – ako ne danas, onda u bliskoj budućnosti – napustiti vlast, ukoliko narod tako odluči demokratskim putem, i predati je u ruke onih koji podednako žele budućnost nezavisne, suverene i snažne Sirije.

Sve upućuje na to kako Asad dobro zna šta mu je činiti i koje su opcije na stolu kada je reč o spašavanju Sirije od nemilosrdne invazije regionalnih i globalnih neo-kolonizatora.

Aktuelni povratak pukovnika Khaleda al-Zalema prvi je signal da je taj proces upravo započeo. I Zalem oseća da se Sirija nalazi u situaciji gde bi mogla sama, iznutra, pokrenuti promene i kako se aktuelna vlast tim promenama neće grčevito opirati.

Teroristički napadi u Damasku direktno ciljaju domaću opoziciju i to je svima u Siriji sada već jasno, taj paničan potez stranih infiltratora možda će biti ključna prekretnica i signal za buđenje svih onih patriotskih snaga koje su do nedavno smatrale kako se Sirija može reformisati samo oružanim sukobom.

Ogromnu ulogu sada bi mogao odigrati specijalni UN izaslanik za Siriju, Lahdar Brahimi, vreme je da prestane davati svoje defetističke komentare u vidu „ovo je nemoguća misija“ i slično, osim ako i on nije na platnoj listi anti-sirijske koalicije.

Čak da i je tako, to opet ne znači da Sirija iz svega ovoga ne može izaći sama. Pravom „sirijskom rešenju“ ne treba posredovanje UN-a niti bilo koga.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty Nije hteo da bude izdajnik,

Počalji  Milan taj Sre Okt 10, 2012 4:01 am

I pored svega, njegov unuk je postao Ravnogorac...

- Kad je počeo Drugi svetski rat, moj deda je dobio naređenje od Milana Nedića da preda svoj puk Nemcima. Dragutin Kojić tada je izvadio pištolj i upucao se u slepoočnicu od sramote.

affraid Shocked king queen affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty Evropejac..

Počalji  Milan taj Čet Okt 18, 2012 12:11 am

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty Tomislav Nikolic Oplenac i Jajinci../

Počalji  Milan taj Uto Okt 23, 2012 5:02 am

"Problem je u tome što ta dva mesta sećanja šalju međusobno suprotstavljene poruke, što se na njima neguju sukobljene tradicije i slave dve različite, nepomirljive istorije", napisla je Dubravka Stojanović.
Ona je podsetila da je knez Pavle podržao pristupanje Kraljevine Jugoslavije Trojnom paktu i zbog toga je 1945. godine bio osuđen. Posle političkih promena 2000. godine, kako je navela, tumačenje tog događaja u potpunosti je promenjeno, a glavnu reč u srpskoj javnosti dobili su oni koji su mislili i koji misle da je pristupanje Trojnom paktu bilo najmudrije rešenje u tom trenutku.
"Oni kažu da bi, da je na tome ostalo, Jugoslavija bila sačuvana od užasa koje joj je doneo rat. Puč koji se dogodio dva dana po potpisivanju Pakta, 27. marta, proglašava se u postpetooktobarskoj Srbiji za nerazborit, iracionalan i samoubilački čin", istakla je
Stojanovićeva.
Ona je dodala da je zahvaljujući takvoj sistematskoj pripremi, javno mnjenje dočekalo rehabilitaciju kneza Pavla 2011. godine s gotovo nepodeljenim odobravanjem. Ona je navela da je u Jajincima tokom Drugog svetskog rata streljano između 68.000 i 80.000 ljudi i da su dovođeni tu na egzekuciju iz logora na Starom Sajmištu, Banjici, iz Topovskih šupa i Milišićeve ciglane.
"Beograd je tada bio jedinstveni grad na mapi Evrope – koji je imao četiri logora. U njima su bili sakupljeni gotovo svi Jevreji iz okupirane Srbije, koja je sa izuzetnom efikasnošću, za pola godine, postala 'uden frei", navela je ona i dodala da su ubijeni jer je ključna ideologija Trećeg rajha bila rasizam.
U Jajincima su, pored Jevreja, ubijeni i svi oni koji se s tom ideologijom nisu slagali, koji su mislili da se vredi i mora boriti protiv tih ideja koje su suprotstavljene čovečnosti, odnosno u Jajincima su ubijeni politički protivnici kneza Pavla, napisala je Dubravka Stojanović.
Prema njenim rečima, oni koji danas slave kneza Pavla žele da kažu da jajinačkih žrtava ne bi ni bilo da je pakt koji je on podržao ostao na snazi, čime na prvom mestu "izražavaju poverenje u Hitlera, veru da bi se on držao slova ugovora i da bi Jugoslavija i njeni građani izašli netaknuti iz Drugog svetskog rata".
"Zatim kažu da je to sasvim u redu. Kažu i da su tri tajne note koje su išle uz Protokol o pristupanju Trojnom paktu sasvim ispravne, a naročito ona kojom Nemačka, Italija i Japan obećavaju Jugoslaviji izlaz na Egejsko more i luku Solun", navela je Stojanović i ocenila i da veruju i da bi građani Jugoslavije mirno gledali transporte nacističkih trupa, koji su, takođe, bili predviđeni tajnom notom.
"I, na kraju, kažu suštinu: da je bilo mudrije biti uz zločince nego postati njihova žrtva", istakla je Dubravka Stojanović. Pitajući šta su onda značila ta dva sećanja održana 6. oktobra 2012, ona je navela da "ovakvo nacionalno pomirenje ima jedno jasno značenje: rehabilitaciju saveznika Trećeg rajha i poruku žrtvama da su, uz sve žaljenje, pale za pogrešnu stvar".
Prema njenim rečima, jajinačkim žrtvama jasno je poručeno da je trebalo da se malo primire i da mudro, s knezom Pavlom, generalom Nedićem i Dražom Mihailovićem, sačekaju da se rat nekako završi i da nije bilo mnogo važno kako će se taj rat završiti.
Jajinačkim žrtvama poručeno je i "da su i fašizam i antifašizam za nas podjednako dobri. I da je samo važno da mi u tome što bolje prođemo. I da za taj cilj nećemo birati sredstva ni stranu istorije na kojoj ćemo se naći", navela je Dubravka Stojanović.
[Tag]
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty "monarhisti marsiraju"....??

Počalji  Milan taj Sre Dec 19, 2012 3:36 pm

Srbija nije izgubila rat od Siptara,ali je rat dobila nekakva "vlada i drzava u senci"..koja ima uticaja na sve medije, i uporno Tacija zvanicno oslovljava i promovise kao premijera, a titulise Karadjordjevice sa NJ.KV...itd... A, to znaci da Kosovo i nije bas "silom oteto"...nego je podmuklo predato ili prodato.Ako je vec tako, red je da ta "vlada i drzava u senci"..oglasi "novu geografsku kartu"..i pojavi se sa konacnim predlogom u parlamntu Srbije.

king queen jocolor Question Question Question Question
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty Cestitka drugu Zecevicu

Počalji  Milan taj Čet Jan 24, 2013 5:05 pm

У Републичком одбору одржана је мала свечаност: Секција бораца Пратећег батаљона Врховног штаба НОВ и ПОЈ, Гардијске бригаде, потомака и поштовалаца уручила је захвалницу председнику СУБНОР-а Србије проф. др Миодрагу Зечевићу.
Председник Секције Бранко Гајић са члановима своје делегације, у присуству чланова Председништва СУБНОР-а, рекао је да се то признање уручује поводом седамдесетогодишњице оснивања Пратећег батаљона и као захвалност за допринос очувању и неговању традиција.

affraid affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty Re: Pronaći grob generala Draže Mihailovića????

Počalji  Milan taj Uto Okt 15, 2013 12:39 am

Забрањена сахрана злочинца Прибкеа
Бивши СС капетан Ерих Прибке нема где да буде сахрањен, јер га његов родни град у Немачкој, његова друга домовина Аргентина и Рим у којем је умро не желе.
Бивши СС капетан Ерих Прибке нема где да буде сахрањен, јер га Рим у којем је умро у 100. години, његова друга домовина Аргентина и родни град у Немачкој не желе. Wink Wink Wink 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty Re: Pronaći grob generala Draže Mihailovića????

Počalji  Milan taj Pon Jul 14, 2014 4:49 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty Po romanu "Noz" Vuka Draskovica..

Počalji  Milan taj Čet Avg 21, 2014 2:20 pm

Poslije Baćovićeve zločinačke akcije, kad je zapalio 17 sela, "oderao tri živa katolička svećenika" i na putu prema Makarskoj ubijao "sve muškarce od 15 godina na više" i poslije Rokvićevog zločina u Poljicima, štoje učinjeno pod nadzorom talijanskih oficira, pitanje ustaško-četničkog sudjelovanja u operaciji "Dinara" sejoš više zapetljalo. Roattaje preko kapetana Radovana Ivaniševića, načelnika Birčaninovog štaba, obavijestio vojvodu — što vojvoda javlja Draži Mihailoviću 20. oktobra — "da se operacija uz učešće četnika uopšte neće izvoditi... iz bojazni da četnici ne izvrše pokolj Hrvata, kako se to već desilo, po njihovim obaveštenjima, u Biokovu i Omišu. Ipak, oni su i pored toga, što isključuju učešće četnika pod ovako teškom optužbom, zahtevali od Dinarske divizije da im ostavi na raspoloženje 500 četnika radi osiguranja boka jedne od njihovih napadnih kolona^36 Birčanin "gospodinu Ministru i dragom bratu" tvrdi da "taj predlog" nije prihvatio, našto je uslijedio prijeteći telegram generala Roatte:
"Molim da se dade na znanje Vojvodi Trifunoviću da ako odmah ne prestanu sa strane četnika nasilja prema hrvatskom i muslimanskom pučanstvu, biće obustavljena prehrana i plaćanje nadnica onim formacijama, kojima pripadaju krivci tih nasilja. Ako bi ta ilegalna situacija i napred trajala, preduzeće se strože mere."
Birčanin Mihailoviću piše da je Roatti odgovorio s mnogo obzira ("Ako bi taj stav poremetio kolaboraciju, neće biti krivica Vojvodina, jer on ne može i nema prava da utiče na Ekselenciju (Roatta) da svoje već formirano mišljenje o potrebi strožijih mera prema četnicima izmeni") i sa žaljenjem što je "čitavu godinu radio na jednoj strani, koja je Srbe koštala velikih žrtava bez nekakve osobite koristi" i što će "Vojvodi, ako ga komunisti i ustaše, koji su ga već osudili na smrt baš radi te kolaboracije, ranije ne ubiju, sigurno suditi njegovi Srbi za ovu nedovoljnu obazrivost".38
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty " ORA Draza, tudja im je lova draaza "...?

Počalji  Milan taj Uto Okt 07, 2014 8:16 pm

Poslanik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Čotrić apelovao je na nadležne da poprave put do Ravne gore gde se svakog maja okupljaju ljudi na saboru koji organizuje ta stranka kod spomenika generalu Dradoljubu Mihajloviću. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Čotrić je naveo da je put do Ravne gore u lošem stanju, da je asfaltiran pre 15 godina, ali da se ne održava i da će uskoro biti neprohodan, 8-) 8-) a da je taj putni pravac važna veza za meštane okolnih sela.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty Re: Pronaći grob generala Draže Mihailovića????

Počalji  Milan taj Pon Okt 27, 2014 9:48 pm

Belgija u Drugom svetskom ratu,njene trupe, nemacke trupe, i trupe drugih "nama dragih saveznica", bile su stacionirane sa namerom, da kada se slomi nemacka, zajednickim napadom, potisnu "saveznicu Rusiju"..."vrate na pocetene polozaje".."do pod Moskvu", a li Zukov je, opomene radi, naredio da se "artiljerijski val" namenjen Berlinu prebaci preko "crte"..pljusnuli su "jednu dozu granata" saveznicima, koji su shvatili,opomenu i odustali od planiranog "kontra napada na saveznicku Crvenu armiju", nastavljajuci, do dan danas da optuzuju Rusiju " za Berlinski zid" i kako vidimo pokusavaju opet isto.Jugoslaviji, i u njoj Srbiji su uzeli "meru" sto im nije bilo dozvoljeno da se iskrcaju na Jadran,pa goneci nemce, kao na primer u Italiji i Grckoj, pobiju po vise od 100.000 patriota,partizana i naravno Komunista, neuporedivo je u tim akcijama ciscenja manje poginulo nemackih vojnika. affraid affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty "rendzeri traze Drazu"..?

Počalji  Milan taj Pet Okt 31, 2014 11:36 am

" levo desno nigde moga stana oj ulice...."
Lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića od 1990. godine do danas napustilo je skoro dvadeset najbližih političkih saradnika, pa i kumova, a zbog približavanja LDP na pomolu je još jedan razlaz, i to s potpredsednikom stranke i ministrom dijaspore i vera Srđanom Srećkovićem, čiji će status u SPO biti na dnevnom redu današnje sednice Predsedništva SPO.

Za one koji su zaboravili, evo kako je Vuk do sada rešavao neslaganja u stranci.
Drašković se prvo 1990. godine razišao sa svojim kumom Vojislavom Šešeljem, istupio iz Srpskog četničkog pokreta Surprised Surprised Surprised Surprised Surprised Surprised i osnovao SPO. Vuk je tada Šešelja nazivao „crvenim vojvodom“, a nove saradnike našao je u lideru DSS Vojislavu Koštunici, profesoru Kosti Čavoškom i predsedniku SLS Nikoli Miloševiću.

Na skup na Ravnoj gori, gde je lider SPO obično promovisao svoje nove partnere, naredne godine došao je samo Nikola Milošević Shocked Shocked Shocked Shocked . Posle saradnje u DEPOS, Drašković se 1994. godine razišao i sa Koštunicom i sa Zoranom Đinđićem, iste godine napustio ga je i pašenog Borivoje Borović, a 12 meseci kasnije bila je završena i saradnja s Nikolom Miloševićem. Sledeća ozbiljna turbulencija u SPO desila se 1997, kada je iz stranke izbačen cetnicki pukovnik Velimir Ilić, navodno zbog snimka na kojem je Ilić pričao o Danici Drašković Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing .

U 1998. godini Vuka su napustili potpredsednici stranke Veroljub Stevanović i Vojislav Mihailović, i poslanik Bogoljub Pejčić (cuveni general Li...?). Zatim, 2005. SPO je napustila poslanica Blagica Kostić, 2008. iz SPO je izašao Bojan Dimitrijević, a 2009. i Vlajko Senić - sada poslanik URS. Iz SPO su otišli i Aleksandar Milutinović - nekadašnji direktor „Jata“, Vladimir Božović - bivši generalni inspektor MUP Shocked Shocked Shocked Shocked , Milan Božić - savetnik Draškovića, i Anđelko Trpković, bivši direktor Sajma.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty Re: Pronaći grob generala Draže Mihailovića????

Počalji  Milan taj Pet Nov 14, 2014 4:40 pm

Историјски музеј Србије и Спомен парк „Крагујевачки октобар“ организују у просторијама музеја 21.октобар у Шумарицама отварање изложбе „У име народа“ (политичка репресија у Србији 1944-1953. године) аутора Срђана Цветковића.

У наведеној промоцији како је најављено на позивници учествоваће Јелисавета Карађорђевић, Немања Девић, Срђан Цветковић, Славољуб Јовановић и Ненад Ђорђевић.

Изложба не би завредила пажњу да се о њој пише али ако се има у виду да се жели показати тзв „комунистички терор“ у Србији 1944-1953. године и да се организује у просторијама Музеја 21. октобар у Шумарицама који је посвећен стрељаним родољубима и патриотама од стране нацистичких хитлероваца и њихових слугу љотићеваца – показује патолошку увреду аутора и вређање успомене на шумадинске страдалнике у стварном терору фашиста у Другом светском рату.

Несхватљиво је да се у институцији као што је Спомен музеј „21 октобар“ који је посвећен једном од најмасовнијих злочина на територији Србије отвара изложба чиме се изједначава немачки фашизам и партизански покрет.

Аутор изложбе г. Цветковић био је секретар Државне комисије за тајне гробнице и добро је познат јавности кад се трудио да увећа број стрељаних у наведеном периоду. Напомињемо да смо установили да су стрељана лица уписивана више пута на списак (у неколико општина), да су измишљана имена, као и навођена лица која су изгубила животе у борбама и ван територије Србије.

Срамота је такође што се злоупотребљава институције Историјског музеја Србије и Спомен парка „Крагујевачки октобар“ за исказивање острашћености према партизанском покрету и НОБ-у у целини и умањује допринос Србије у антифашистичкој борби.

Ова најновија провокација ауторима изложбе и промотерима не смета да наново вређају патриоте и родољубе и њихове потомке, иако су у оном систему, који без аргумената нападају, остварили егзистенцијалне циљеве и уживају у плодовима – стоји у саопштењу Информативне службе Градског одбора СУБНОР-а Крагујевац.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty " nasla ga je na grob klekla i ovako sinu rekla"...?

Počalji  Milan taj Pet Feb 27, 2015 3:49 pm

Na dan početka poslednjeg putovanja žrtava otmice, u Beogradu je na železničkoj stanici bio i Šefko Alomerović, predsednik Sandžačkog odbora za ljudska prava. On je na stanici video Vladimira Matovića, savetnika za štampu predsednika SR Jugoslavije Dobrice Ćosića affraid , kako razgovara sa jednim bradatim čovekom. Ispostaviće se da je sagovornik bio čovek koji je glumio konduktera u vozu smrti, a zapravo je na poleđini voznih karata ispisivao „interesantna“, bošnjačka prezimena. Alomerović će za podsticanje i zataškavanje otmice direktno optužiti Dobricu Ćosića i Matovića, a u sudskom procesu protiv njega za klevetu, po tužbi ove dvojice, ponoviće optužbu i zapitati se kako to da ovaj navod nijedno srbijansko tužilaštvo deset godina neće da proveri. Ponovio je svoje osnovane pretpostavke date u intervjuu koji je objavio dnevnik Danas 27. februara 2002. i - bio oslobođen. Dobrica Ćosić nije se pojavio pred sudom affraid .
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty Re: Pronaći grob generala Draže Mihailovića????

Počalji  Milan taj Sub Feb 28, 2015 2:24 pm

"ZA DOM SPREMNI"....? affraid affraid affraid
Postupku u pokusaju rehabilitacije je prisustvovala „bitanga i princeza“..Seselj i Jelisaveta, iako nije u direktnoj vezi, radi se o „miljeima rehabilitacija“,korak po korak do vlasti i novim sudjenjima od strane „sudjaja afere index“, kada dodju na vlast ! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
………………………………………………………………………………………………………………………..
Ponudićemo svedoka, ne komunistu već poglavara SPC patrijarha Gavrila Dožića, koji je bio i svedok i učesnik svega toga oko kneza Pavla. To su „Memoari“ patrijarha Gavrila – Sfairos, Beograd 1990. On je vodio SPC u Pavlovom periodu i umro je pod Titom 1950. Bio je ubeđeni pa i tvrdoglavi antifašista i smatra se arhitektom 27. marta i njegove zasluge niko do danas nije doveo u pitanje. On se te noći lično s balkona Patrijaršije obratio „dragoj deci svetosavskoj“ da ne pognu glavu pred Hitlerovom nemani i da krenu u borbu – već oko podneva govorio je preko Radio Beograda u istom tonu. Vladu generala Simovića pozdravio je celi svet, a mladi kralj Petar II Karađorđević je držao situaciju u svojim rukama. Narod je bio na ulicama. Vlada i kralj su naredili da se knez Pavle, koji je bio krenuo dvorskim vozom u Sloveniju, odmah uhapsi i privede u Generalštab. Voz je zaustavljen kod Zaprešića na Savi i na otvorenoj pruzi knez Namesnik je bio uhapšen i pod stražom sproveden u Beograd. Uveden je u zgradu Generalštaba i niko nije hteo od oficira ni ruku da mu pruži – ađutant mu je rekao da s njim neće ni u lift. Knez je išao peške. Zaverenici su – kazuje patrijarh Gavrilo – „tražili od generala Simovića da se knez Pavle odmah strelja ako ne bude dao ostavku“. Patrijarh je bio uporan i knez nije streljan već je sa lisicama na rukama proteran iz zemlje bez prava na povratak Cool Cool Cool . Patrijarh ga je smatrao izdajnikom koji se „tajno sastajao sa Hitlerom“ ali da to nije za streljanje. Od streljanja se tako odustalo, neki su oficiri već držali ruku na futroli revolvera, patrijarh je tako knezu Pavlu spasao život i on je proteran iz zemlje i umro je u inostranstvu. Detalje iz „Memoara“ patrijarha Gavrila smo navodili često, ali niko ništa neće da zna – a memoari postoje i patrijarh je krunski svedok i učesnik. Detalji koje patrijarh iznosi su dragoceni i nema istoričara koji to zanemaruje, osim ovih današnjih kojima ni do istorije ni do Srbije stalo nije. Držanje patrijarhovo za vreme okupacije je čin retke hrabrosti – Nemci su ga bacili u zatvor i sve vreme je proveo pod stražom naoružanog nemačkog vojnika. Kada su videli da Titova vojska sa Rusima ulazi u Beograd – septembra 1944 – Nemci su ga sklonili u Dahau gde je proveo nekih mesec dana. Vratio se u Beograd i odsluženo je molepstvije oslobodiocima Beograda i novoj Jugoslaviji. A Nikolaj Velimirović je pobegao iz Jugoslavije – dalje o tome nećemo, uzalud smo sve to navodili kao i ono kako je zvanični organ SPC pozdravio oslobođenje Beograda oktobra 1944. Nikom to ne treba jer ovima danas treba samo magla u tetrapaku i falsifikovanje istorije. Ono na Oplencu je bilo velika laž i neviđeno licemerje – a šta sve sa ovima nije to.

Još jednom – „Memoari patrijarha srpskog Gavrila“, izdanje Sfairos, Beograd 1990, za one koji čitaju i ne lažu javno.

Zapisi iz palanke
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty "NASO GA JE NA GROB KLEKO I OVAKO VUKU REKO"

Počalji  Milan taj Pet Mar 06, 2015 4:19 pm

Po principu komandne odgovornosti i Vuk Drašković bi mogao da se prijavi i dobrovoljno ode u Hag kako bi objasnio šta su njegove paravojne jedinice radile na prostorima bivše Jugoslavije i time pomogne u rasvetljavanju svih slučajeva i odbrani Srbije - kaže za "Glas" general Nebojša Pavković povodom izjave Vuka Draškovića, novog ministra inostranih poslova, da bi optužena četiri srpska generala trebalo dobrovoljno da se predaju Haškom tribunalu. affraid king queen
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty "moz da bidne al nemora da znaci"

Počalji  Milan taj Ned Mar 08, 2015 11:31 pm

Četnik iz Slovenije
2011-04-21 00:45
Dragi Jovanović, Bozidar Bećarević i Dragoljub Draža Mihailović NISU STRELJANI!!! Zato komisija i ne može da nadje dokumentaciju o streljanju, JER JE NEMA. Dragi Jovanović i Bozidar Bećarević, radili su posle rata na formiranju OZNE za Srbiju u Beogradu, a Dragoljub Mihailović, bio je pomocnik načelnika KOSa pri komandi armije u Ljubljani, od 3. avgusta 1946. do 10 aprila 1967. godine, kada je i umro. Sahranjen je na srpskom vojnom groblju iz I svetskog rata u Ljubljani uz najviše vojne počasti. Sahrani su prisustvovali Mitja Ribičič, France Popit i Stane Dolanc kao i kći Gordana. Naime tadašnji novi republicki sekretar za unutr. poslove Slovenije, u svom sefu pronasao je fasciklu sa fotografijama i dokumentima o Draži Mihailoviću. Srpske istoričare obavestio je o ovome gospodin Grafenauer, ali u Beogradu nije bilo interesovanja da se tome posveti pažnja. Zato što je VAŽNO DA SE DRAŽA SRBIMA POKAŽE KAO MUČENIK a ne kao SAUČESNIK KOMUNISTIČKOG REZIMA. affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty Novi "memorandum" SANU..14 maj 2015

Počalji  Milan taj Sre Apr 22, 2015 12:47 pm

"oprostice nam Oliver Antic i Kosta Cavoski sto nas je Draza klao"..? affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty "trazi majka sina svoga'..??

Počalji  Milan taj Pet Apr 24, 2015 3:49 pm

Gospodin Nebojsa Pavkovic, je general pukovnik u penziji..pa sa ovim „trupnim zatvorskim dodatkom u Hagu“ ima dobru lovu.Coveku, mnogo boljem od njega, takodje general pukovniku,drugu Gojku Nikolisu..“ubi ga prejaka rec u Sava centru“ je ukinuta generalska penzija..zbog moze biti raznih Pavkovica,Gotovina,Dudakovica,Arkana,Giski….telo mu je u Francuskoj, nije „plave krvi“ pa da ga „vostala Serbije“, vrati kuci „tako razalovanog“, sa punim Hagom „njegovih protivnika“. affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty Djordje Karadjordjevic civil

Počalji  Milan taj Sub Maj 09, 2015 3:15 pm

"on je bio jedini normalan i imao onu stvar od svih tadasnjih karadjordjevica.kad su partizani pobjedili njega je jovanka izvadila iz niske ludnice,dali su mu obezbedjenje i poslugu,zivio je dostajanstveno,nije se mjesao u politiku i nije imao problema.on je govorio da bi se prikljucio partizanima da je mogao.cestitao im je na casnoj pobjedi protiv hitlera,cetnika,ustasa i nacista....umro je dostojanstveno.njegova porodica ga je unistila jer je bio srbin a on je bio pravi karadjordjevic."
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty "FOTO TARABIC"

Počalji  Milan taj Sub Maj 16, 2015 11:42 pm


http://cdn.tf.rs/2015/05/15/Dragoljub-D ... ilovic.jpg
Hm,hmm.. sud je verovatno cenio „nepobitne cinjenice“ "slikom u reci"
Oko ponoći 17. jula zatvorski berberin, na hodniku je brijao vezanog Dražu. Bio je ošisan do glave, a oči su mu bile pune suza. Te noći svi su bili obrijani, ošišani i presvučeni u beli ves. Naređenje za pokret dobili smo oko jedan sat posle ponoći, a ispred zgrade bila su parkirana tri vozila, nalik današnjim “maricama”. Njih desetoro, sa Dražom, bili su u tri grupe, sa lisicama na rukama, i dodatno vezani međusobno lancima. U vozilu su bile dve klupe. Sa jedne strane sedeli su osuđenici, a sa druge mi čuvari. Niko nam nije rekao gde idemo, niti smo mi smeli to da pitamo. Sve vreme u vozilu je bila tišina…
………………………………………………………………………………………………………………………
U nedostatku dokaza, slike streljanog,osisanog do glave i obrijanog Draze, verovatno je „pozirao“ Vuk Draskovic, pa je streljani Draza sa kosom i bradom, koju mu je po Vuku Draskovicu Krcun pocupao klestima, prilozena uz tekst Shocked Shocked Shocked Cool Cool Question Question Question
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty .

Počalji  Milan taj Čet Dec 29, 2016 11:10 pm

Hm,hmm..ovih dana, ocekuje se i akt rehabilitacije Kalabica

Nikola Kalabic-wikipeia Twisted Evil
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 10 Empty Re: Pronaći grob generala Draže Mihailovića????

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 10 od 11 Prethodni  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu