FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pronaći grob generala Draže Mihailovića????

Strana 7 od 11 Prethodni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeći

Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty * Visnja na Pantovcaku * a ne na Tasmajdanu...

Počalji  Milan taj Uto Apr 13, 2010 12:17 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty Visnja Pavelic...agenciji *BIA*

Počalji  Milan taj Uto Apr 13, 2010 1:07 pm

* Draža je tražio da se njegovoj vojsci omogući povlačenje preko hrvatskog teritorija i moj otac mu je izašao u susret. Osim toga, 1944. godine mu je dao lijek protiv tifusa, koji je u to vrijeme bio teška bolest od koje se umiralo *

affraid affraid affraid affraid affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty ..

Počalji  Milan taj Sre Apr 14, 2010 7:12 pm

Свети Владика Николај Велимировић над одром покојног Димитрија Мите Љотића
14.04.1945

,,Да jе одсечена само jедна грана, стабло не би много осетило, али стабло jе одсечено до корена, и нама jе нанесен велики бол. Аj. Боже! То jе Твоjа воља и ми jоj се морамо покоравати.
Када се jедан камен баци у воду, он прави концентричне кругове коjи се шире. Тако и смрт Димитриjа Љотића иде тугом његовоj породици, његовоj маjци Љубици, тамо далеко у Смедереву, његовоj супрузи Ивки, његовом брату Jаши, његовим синовима и његовоj кћери. Други круг иде кругу добровољаца, његовим сапутницима и jедномишљеницима у миру и рату, у добру и злу, у радости и жалости. Трећи круг иде са дичним четницима, к оном коме jе већ четири године земља простирач а небо покривач. И сад долази и четврти круг, коjи обавиjа цео свет, jер Љотић ниjе био само наш, он jе припадао човечанству, Европи, свету.
Димитриjе Љотић био jе државник, учитељ и хришћанин. Он ниjе био само државник, он jе био хришћански државник. За последњих сто педесет година, ми смо имали великих политичара, великих људи као што су Гарашанин, Jован Ристић и Никола Пашић, али то су људи били велики за своjе време, и у границама Србиjе док jе Димитриjе Љотић зашао у велике кругове светске политике. То jе био политичар са крстом. Имао сам прилике да га jедном чуjем у манастиру Жичи када jе рекао: "Српски народ неће бити срећан док сав свет не буде срећан". Он jе био учитељ коjи jе учио наjпре делима, па тек онда речима, упућивао jе, и сам jе био пример. Никад ниjе говорио а да делом ниjе показао. Ништа ниjе било да jе говорио, а да ниjе делом остварио. О, да су такви били сви наши учитељи! Христос jе рекао:
"Треба радити па учити, а не само учити".
О њему ће се говорити као човеку, државнику и дубоким хришћанину, и то jе он био наjвећи. Он почиње од себе, а то користи свету. Ако почињеш од перифериjе, од другог, а не од себе онда не користиш никоме. То jе било његово гесло. Димитриjе Љотић jе био човек дубоке вере. Он jе као министар Правде додавао кадионицу свештенику у цркви. Многи су се томе ругали, али он се ниjе стидео. Он jе говорио: "Jа идем да испитуjем вољу Господњу, па кад jе сазнам, ићи ћу за њом, не обазирући се ни лево ни десно." Без Димитриjа Љотића осећа се велика празнина, а то jе празнина коjа се не може лако попунити.
Дрво jе одсечено, али Бог зна шта ради и ми се морамо покоравати Његовоj вољи. Ако jе дрво одсечено, али из одсеченог дрвета никле су многе младице, а то су многи и многи Љотићи. Ако jе пао Димитриjе Љотић, десетине хиљада српских jунака под оружjем заjеднички сjедињени, не поjединци, него заjеднички, су заменици Димитриjа Љотића. Димитриjе Љотић jе човек коjи jе надахњивао људе. Носио jе тешки крст и у рату и у миру, jер ни у миру му људи нису хтели дати мира. А у рату jе извршио своjу дужност и као воjник и као грађанин. Баш они коjи су били на површини и коjи су били глава народна нису га разумели. Зато смо и пропали што нисмо знали ценити такве вредности.
Бог га jе узео баш у своjе време. Рећи ће неко: узели су нам га. Али га нису узели, jер jе он дао упут своjим животом и своjим трудом до сада. Колика понизност, какав аскетизам, испосник Светогорски, какве молитве, дечиjе милине!
Ми благодаримо њему, његова Светост и jа, захваљуjемо му што смо дошли из заточења до Беча, и од Беча овамо. Ми не можемо то никад заборавити наjверниjем сину Српства.
Када сам говорио са њим у Бечу о сjедињењу наших народних националних снага, он jе, говорећи о ономе за кога сам рекао да му jе већ четири године земља простирач а небо покривач, смерно одговорио: "Он нека заповеда, jа ћу слушати. Он нека буде на врху, jа ћу на дну. Jа ћу му ноге прати." И дошло jе jединство.
Ко jе познавао тога човека, морао га jе волети. Он jе био идеолог, светски, широке душе, лав у храбрости а jагње у кроткости. Говорио jе: "Ако учинимо све народе срећним, бићемо и ми срећни". Чедо Милић, велики мостарски jунак, рекао jе: "Jош сам видео jунака, али jунака као Љотића нигде". О њему ће се зато писати књиге. Писаће не само Срби, него и сви Европљани коjи су га познавали.
Било jе људи коjи су говорили да он воли да прима од некуд, да сакупља, да гомила. Али где су његове куће? Где му jе имање? Где су му куле? Где су му поља? Jа тога не видим. Али jе био велики богаташ духом, поштењем, вером. Духован човек, карактеран, поштен, одлучан и религиозан. Он jе био толико богат душом, да jе од ње могао дати и другом, позаjмити осталима увек спреман да даде савета и лепу реч. За њега политика ниjе била акробатика, него етика. Он jе био репрезентатор душе и срца српскога, чари и истине српске. Он jе био идеолог хришћанског национализма.
Он jе волео све воjводе. Он jе то мени причао, а исто о њему причале су ми и воjводе, и кружиле похвалнице о њему. Jедан велики воjвода, коjи jе овде међу нама, рекао ми jе jедном приликом пре кратког времена: "Не могу се од њега одвоjити. Речи из његових уста теку као мед. Он jе прави репрезентатор српске политике." Он jе дао толико од себе, па да jе живео jош педесет година, он не би имао шта више да да. Он jе дао одговора на сва питања. Он jе у своjоj идеологиjи обухватио све гране народног живота.
Жалимо га сви, жали га свак. Жале га и Немци. Многи су му пребацивали да се сувише наслања на Немце. И то баш они коjи нису били народни људи, коjи поседуjу виле и богатства, и коjи као jазавци припремаjу себи унапред богатство за сто година. Али он jе наjвише критиковао Немце, и баш зато су га они поштовали. Критиковали су га само они коjи га нису познавали.
Колико jе само волео своjе воjнике. Причао ми jе jедан официр из његове пратње: "Када смо отступали из Београда, на путу смо застали и делили храну воjницима коjи су били гладни. Када смо поделили храну, пришао сам Љотићу и рекао му да jе jош остало хране за мене и њега. Нашта ми jе он рекао: "Подели и то. Ми ћемо лакше. Сад и тако идемо да спавамо, а лакше се спава кад се не jеде." "И тако сам учинио." Он jе поштовао човека изнад свега, само наjпре и изнад свега – Бога.
Он jе био велики човек. Оно што jе посадио, ухватило jе дубока корена. И све што jе урадио, мирисаће.
Добровољци, певаjте у славу Димитриjа Љотића! Четници, плетите венце славе! Срби, спомињите се Димитриjа Љотића!
Пала jе наjвећа жртва. Боже, не тражи више. Боже, доста, молимо Те: узео си много и као наjвећу жртву, њега! Боже, нека буде доста. Jа веруjем да jе ова велика жртва капиjа коjа ће нас довести до слободе. Димитриjе Љотић jе капиjа наше нове Отаџбине.
Зато сви, браћо, молимо се за душу великог човека и нека га прими у царство своjе. Нека нам Бог услиши молитве, а њему нека да место коjе заслужуjе.
Бог да прости душу Димитриjа Љотића! Во вjеки вjекова. Амин.
Ниjе мртав Димитриjе Љотић. Он сада припада читавом Српству. Он сада припада небескоj Србиjи. А мртви су jачи него живи. Он jе сада jачи, него када jе био жив и спутан. Он сада jош више ради и поседуjе jош више снаге. Он тек сада ради. Хвала му.,,
Објавио Srpski cetnici org у 00.19
уторак, 07. април 2009.
Poručuje bela vila, složite se braćo mila !
Објавио Srpski cetnici org у 06.12
недеља, 05. април 2009.
Voja Žanetić: KONKURS ZA POSAO
SRPSKA ANALITIKA


Voja Žanetić: KONKURS ZA POSAO


U skladu sa proklamovanom politikom nemilosrdne i globalne dominacije, a zbog povećanog obima poslovanja, uvođenja novih servisa, sistematizacije radnih mesta i reorganizacije poslovanja u Srbiji i na Balkanu, Centralna Obaveštajna Agencija Sjedinjenih Američkih Država, filijala Beograd, raspisuje
KONKURS ZA UPRAŽNJENA RADNA MESTA U ODSEKU ZA ŠPIJUNAŽU I OPŠTE OBAVEŠTAJNE POSLOVE
Agencija obaveštava sve zainteresovane pojedince da mogu aplicirati za posao na sledećim radnim pozicijama:
Domaći izdajnik
Strani plaćenik
Krtica
Drukara/Tužibaba
Trovač (u verbalnom, a ne nužno i u bukvalnom smislu)
Samostalni davalac informacija (junšpi običan)
Džems Bond u pokušaju
OPIS POSLA
* Saznavanje i dostavljanje informacija relevantnih za realizovanje interesa naručioca posla, a sa posebnim naglaskom na one informacije koje se, u najmanju ruku, ne smatraju javnim.
* Dostavljanje potpuno pogrešnih ili delimično tačnih informacija osobama, institucijama i medijima koje naznači naručilac posla, a u cilju delimičnog ili potpunog dezinformisanja navedenih subjekata.
* Indoktrinacija posebno određenih osoba moralnim i vrednosnim stavovima naznačenim od strane naručioca posla, a u cilju promene moralnih, vrednosnih i ostalih stavova koje indoktrinirane osobe već imaju - u pravcu koji odgovara naručiocu posla i njegovim interesima.
* U posebnim slučajevima od izvršioca posla će se zahtevati obavljanje radnih zadataka koji se ne mogu saopštavati u potencijalno ozvučenim prostorijama, preko mobilnih i fiksnih telefona, pa samim tim ni preko ovog oglasa.

POTREBNE SPOSOBNOSTI I KVALIFIKACIJE
* Osnovna sposobnost rukovanja tehničkim sredstvima pogodnim za obavljanje obaveštajnih delatnosti: automobil (minimum CiA kategorija), kompjuter, telefon, prislušni uređaji, dvogledi, durbini, kamere i fotoaparati.
* Fleksibilni moralni standardi i sposobnost lakog prilagođavanja etičkih principa višim interesima naručioca posla. Osobe sa umanjenim emotivnim reakcijama, sem onih prema novcu, imaju prednost pri zapošljavanju.
* Ranije radno iskustvo u obaveštajnim službama nije nužan uslov za dobijanje radnog mesta, ali omogućava prednost u bodovanju. Poznavanje rukovanja oružjem nije neophodno, ali se preporučuje za svaki slučaj.
* Poznavanje engleskog jezika može umnogome olakšati komunikaciju sa poslodavcem, ali u slučaju aplikanata koji svojim prethodnim znanjem, iskustvom i sposobnostima mogu unaprediti rad Agencije, ovaj uslov nije važan a ni neophodan.
* Aplikanti moraju podneti dokaz da protiv njih nije pokrenuta javna ili tajna optužnica u Haškom tribunalu, da žive ili da su pritvoreni na teritoriji Republike Srbije, te da, ako su muslimanske veroispovesti, nisu trajnije boravili u Iranu, Iraku, Avganistanu i severnim delovima Pakistana. Osobe koje žive na teritoriji Vojvodine prijave mogu, zasad, slati u Beograd, a osobe koje žive na području Kosova mogu se obratiti kancelariji u Prištini i slobodno izostaviti naziv Metohija iz svoje aplikacije za posao.
OSTALI USLOVI
* Kandidat za radno mesto mora biti spreman na neodređeno radno vreme, boravak u prirodi (šetnja po parkovima, noću), voljan da na sastanke često i rado putuje u inostranstvo, pozitivno orijentisan prema prerušavanju - čak i u osobe suprotnog pola. Diskretne osobe, voljne da se novim zaposlenjem ne hvale partneru, deci, rodbini, prijateljima i bivšim kolegama, više su nego dobrodošle.
* Agencija će svojim zaposlenima omogućiti prijatno radno okruženje u timu sa velikim brojem već angažovanih ovdašnjih agenata, solidna primanja i isprave sa svim nephodnim vizama, a bez čekanja u redu ispred ambasade. Falsifikovane isprave moguće su, uz blagovremeno podnetu i nevidljivim mastilom napisanu molbu nadležnom odseku Agencije.
* Aplikanti iz nevladinih organizacija, medija, pripadnika sadašnjih i bivših vladajućih stranaka, kao i pripadnici administracije Republike Srbije nemaju prednost pri zapošljavanju, sem u slučaju da se uprazni neko od već mnogobrojnih postojećih radnih mesta popunjenih kadrovima sa ovim kvalifikacijama.
KONTAKT
Prijave, bez biografije (biografije već imamo), mogu se slati na već poznatu beogradsku adresu ili na
Centralna Obaveštajna Agencija
Sektor ljudskih resursa
Vašington, Okrug Kolumbija, 20505
Konkurs je otvoren do završetka suđenja Jovici Stanišić Дражи Михаиловићу
+
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty Gde je chicha.. ?

Počalji  Milan taj Sre Apr 14, 2010 7:25 pm

Jovo Kapičić, general Udbe za „Blic”
Što bih se mirio s onim kome sam brata ubio

Autor: Vuk Z. Cvijić | Foto:Z.Raš | 17.09.2009. - 05:00

Nismo imali milosti, bili smo okrutni jer smo čistili smeće. Ubijeni su tada nemački zarobljenici, pa oni koji su radili za okupatora, a onda i četnici, kazuje za „Blic” Jovo Kapičić (90), koji je kao potpukovnik Ozne učestvovao u akciji zarobljavanja đenerala Dragoljuba - Draže Mihailovića. „Šta ja sada da se mirim sa nekim kome sam brata ubio”, ljutito dodaje.

Kapičić, između ostalog, potvrđuje da je verodostojan i tačan spisak imena 12 pripadnika Ozne, koji su zarobili đenerala Mihailovića i koji je „Blic” objavio juče.
On objašnjava da je 1946. bio načelnik Udbe za Beograd (pošto je te godine Udba osnovana iz Ozne prim. aut.).
- To je tada bilo kao da sam bog. Nije bilo propisa, a mogli ste da sudite i da odlučujete. Zato Draža nije dobio grob da se ne ide na poklonjenje, pa neću ja sada da mu pravim spomenik nizašta na svetu - kaže Kapičić i dodaje:
- Ne bi rek’o gde je Dražin grob ni da mi glavu uzmu, pa da pljunem na svoju borbu, ideologiju i mrtve drugove!?
On objašnjava da Mihailović nije sahranjen kako dolikuje da se ne bi stvarao kult ličnosti.
- Nije bačen u jamu, nego je negde pokopan pored Save, do Sremske Mitrovice, u Lisičijem potoku, na Adi, ne znam gde i ne interesuje me. Znate koliko kostiju ima tamo, bojim se samo da ne izmisle da su neke njegove. Srbija je većinom bila za četnike, ne za partizane, to vam ja kažem. Srbija je bila vezana za kralja, dinastiju, crkvu, koja je u duši naroda, i intelektualce kakav je bio Slobodan Jovanović - ispričao nam je Kapičić.
On je za „Blic” pristao da opiše svoju verziju hapšenja đenerala Mihailovića, navo*deći da ga je Aleksandar Ranković – Drug Marko, savezni ministar policije čiji je Kapičić bio pomoćnik, pozvao i obavestio ga da Nikola Kalabić, komandant kraljeve garde, sarađuje sa Oznom nakon što je priveden.
- Milovan Pejaković je Kalabića namamio u Beograd sa pričom da će biti Dražina veza u inostranstvu i tu je uhapšen. Data mu je mogućnost da sarađuje i spase sebi život i on je pristao. To je meni sve ispričao Ranković, kada mi je rekao da je grupa Ozne na terenu i da su istovremeno i pripadnici vojske na terenu. Svi oni su bili preobučeni u četnike i postojala je opasnost da se ne poubijaju. Bio sam zadužen za vezu i bio sam najstariji oficir na terenu, kao Rankovićev pomoćnik - navodi Kapičić.
Da nije bilo Kalabića, kaže, „đeneral Mihajlović nikad ne bi bio pronađen jer ga je krio narod”. Na naše pitanje šta je posle bilo sa Kalabićem, odgovara da je za to bila zadužena Ozna u Srbiji i dodaje: „Šta mislite da je takav čovek ostao živ, a njega smo jedino mogli na Mesecu da krijemo”.
Kapičić navodi da je Mihailović zarobljen na putu za Dobrun i da je to izvelo 12 pripadnika Ozne čija je imena „Blic” objavio u jučerašnjem broju.
On tvrdi da je đeneral Mihailović prilikom zarobljavanja izgovorio samo: „Šta bi, braćo Srbi”.
- Išli smo u Krcunovu kancelariju u Đušinoj ulici. Dražu smo ostavili sa naša dva čoveka, da ne uradi nešto. Krcun je bio u Novom Sadu, pa sam ga obavestio telefonom i on se dovezao posle 40 minuta da se uveri svojim očima. Javio sam i Rankoviću. Pričao mi je posle da mu je ispala slušalica kada je čuo. To je bila prvorazredna vest da je uhvaćen Titov konkurent - navodi Kapičić.
On kaže da je Josip Broz u to vreme bio u Poljskoj, pa mu je tamo javljeno.
- Kada se Tito vratio, odlučeno je da se Draži sudi u Srbiji i da može da ga brani koga on izabere. Bilo je tada intervencija iz mnogih zemalja da se Draži spase život, ali to nije prihvaćeno. Suđeno mu je i kazna je izvršena. Nije prema njemu moglo da se postupa kao prema čoveku, on je bio zločinac - kaže Kapičić.

Ratni zločini ne zastarevaju
Prema do sada prikupljenim podacima, komunističke vlasti u Srbiji ubile su oko 80.000 ljudi, od koji 60.000 Srba i 20.000 pripadnika nacionalnih manjina i ove zločine će ispitati druga komisija Vlade Srbije, kaže Slobodan Homen, državni sekretar u Ministarstvu pravde. „Ratni zločini ne zastarevaju. Tek predstoji težak rad komisije koja treba da utvrdi zločine tadašnjih vlasti”, navodi Homen.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty Sve za vlast,,,nikon vlast

Počalji  Milan taj Čet Apr 15, 2010 4:47 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty Pobednici....uvek !

Počalji  Milan taj Sub Apr 24, 2010 2:23 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty .

Počalji  Milan taj Uto Apr 27, 2010 11:10 pm

Hitlerov leš spaljen pa bačen u reku

Posmrtni ostaci Adolfa Hitlera su 4. aprila 1970. spaljeni i po naređenju KGB-a bačeni u jednu reku u istočnoj Nemačkoj, potvrdio je agenciji Interfaks general Vasilij Kristoforov, šef ruske Federalne bezbednosne agencije (FDA), koja je naslednik KGB.
U dokumentu sa oznakom "za tajnost", kako prenosi AP, stoji da je tadašnji šef KGB Jurij Andropov posle konsultacija s politbiroom KPSS naredio da se unište posmrtni ostaci Hitlera.
Naredba se odnosila i na posmrtne odstatke Hitlerove žene Eve Braun te šefa nacističke propagande Jozefa Gebelsa, njegove žene i svo njihovo šestoro dece (Gebelsovi su najpre otrovali decu, a potom ubili sebe).
Operaciju pod šifrom "Arhivi" izvršila je grupa agenata KGB u Magdeburgu, tada u Nemačkoj Demokratskoj Republici, gde su posmrtni ostaci - nakon što ih je Crvena armija premestila iz berlinske četvrti Ratenov - tajno zakopani 21. februara 1946. u jednoj kasarni.
Ostaci posle spaljivanja tela potom su bačeni u reku Bideric, u priobalnom kvartu Magdeburga. Andropov je tako odlučio kad je kasarna predata u nadležnost NDR.
Sovjetsko rukovodstvo se na potpuno satiranje svih tragova Hitlera odlučilo jer nije želelo da njegov grob postane mesto za slavljenje nacističkih ideala i okupljanje
firerovih ideoloških sledbenika.
Delovi Hitlerove lobanje i čeljusti, međutim, navodno se još drže negde u Rusiji.
[Tag]
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty tragac...

Počalji  Milan taj Čet Apr 29, 2010 3:58 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty Drugi NATO gerilac na Balkanu...

Počalji  Milan taj Sub Maj 01, 2010 7:29 pm

* Izmeni post
* Obriši post
* Prijavite ovaj post
* Odgovori sa citatom

Re: Stetno delovanje cetnika iz NATO u KG

Postod lune » 01 Maj 2010 18:25
Prema odluci nekih *lokalnih organa samouprave*, Kuca u kojoj je
stanovao Djura Jaksic u Kragujevcu, bice srusena uz obrazlozenje da *nije pod
zastitom drzave*..nije *priopceno*.. koje, prve ili druge
Srbije...Kuca je inace odolevala i odolila naletu *CRVENOG BARJAKA
SAMOUPRAVLJACA*, medjutim po svoj prilici nece odoleti naletu *CRNOG
BARJAKA SA LOBANJOM I UKRSTENIM KOSTIMA*, barjakom *kolege* *drugim
NATO gerilcem na Balkanu*....*sasvim (jedva) osrednjim piscem*...
Istovremeno, u neposrednoj blizini *selo gori a Tijanic se ceslja,
friz a la marinac*..i ako *vlasnistvo gradjana srbije*, bez teznje da
bude i *vlasnistvo Autonomnih pokrajina*, pomenuta TV BASTILJA se ne
oglasava po ovoj *kristalnoj noci*, unistavanja *Europske kulture na
Balkanu*.
--
affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty Djura Jaksic

Počalji  Milan taj Sub Maj 01, 2010 7:33 pm

Padajte braco

Padajte, braco! Plin'te u krvi!
Ostav'te sela, nek gori plam!
Bacajte sami u oganj decu!
Stresite s sebe ropstvo i sram!

Ginite, braco, junaci, ljudi!
Za propast vasu svet ce da zna...
Nebo ce plakat dugo i gorko,
Jer nece biti Srbina...

Mi nesmo braca, mi Srbi nesmo!
Ili vi neste Nemanjin soj?
Ta da smo Srbi, ta da smo ljudi -
Ta da smo braca - oh, boze moj!...

Ta zar bi tako s Avale plave
Gledali ledno u ognjen cas?
Ta zar bi tako - oh, braco draga!
Ta zar bi tako prezreli vas?

Prezrite bratstva, pokor i kletvu!
Sto nebo dade, pogaz'te vi!
Ta nije l' gresno, nije li grozno -
Krv dece vase gledamo mi!...

A gde je pomoc, il' suza bratska?
Il' "Juris, rode, za brata svog!"?...
U veljoj bedi, smrti i krvi
Danas vas, same, ostavlja bog!...

Al' opet, gresan, gresno sam pevo -
Ranjeno srce naroda mog!
Ta Srbin kipi - kipi i ceka -
Al' ne da djavo... il' ne da bog!
1862.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty biografija, stanara kuce koja se rusi i Kragujevcu

Počalji  Milan taj Sub Maj 01, 2010 7:36 pm

Biografija
Djura Jaksic je rodjen kao najstariji sin u svestenickoj kuci u Srpskoj Crnji.Trebalo je da produzi svestenicku lozu u svom rodnom mjestu, ali je ipak, poslije zavrsene osnovne skole obradnog karaktera u Srpskoj Crnji i nize gimnazije u Segedinu, otisao u Temisvar da uci slikanje.Uoci 1848. dodine bio je student umjetnicke akademije u Pesti, ali je zbog revolucionarnih dogadjaja morao da je napusti.Vrativsi se u rodni kraj produzio je da uci slikarstvo u Beckereku kod Konstantina Danjiela cuvenog slikara tog doba.Tamo trazi sopstveni umjetnicki izraz i produbljuje znanje njemackog jezika.U bogatoj biblioteci svoga ucitelja upoznao se sa klasicnim djelima evropske knjizevnosti,njemacke i engleske u prvom redu.U Danijelovoj kuci pored Jaksica slikara nazire se i Jaksic pjesnik,no on je jos uvjek u ubjedjenju da je slikarstvo njegova zivotna staza.Burni revolucionarni dani 1848. godine prekinuli su njegov uspon u slikarstvu.Tada on ucestvije u borbi protiv madjarskih revolucionara boreci se u ime pravde i slobode.U Beogradu se u nedostatku materijalnoh sredstava prihvata fizickog rada.Poslije toga dvije godine provodi u Becu gdje se upoznaje sa Brankom Radicevicem i Djurom Danicicem i gaji prema njima duboko postovanje.Upznaje se dublje sa stvaralastvom Getea,Silera,Sekspira i Petefija koji je ostavio na njega njdublji utisak. Njegovi poetski prvenci ugledali su svjetlost dana u 'Serbskom letopisu' 1853. godine.Iz Beca je poslije kraceg boravka u domovini,otisao u Minhen na Umjetnicku akademiju.Krajem 1855. nastanio se u Kikindi i poceo da zivi od slikarskog rada.Medjutim,pise i pjesme i stampa ih u 'Sedmici' s potisom Teorin.1856. je presao u Novi Sad i tamo bio u drustvu svojih prijatelja iz Beca,okupljenih oko novosadskih listova 'Sedmica' i 'Dnevnik'. Pocetkom 1857. godine radi kao ucitelj u zabacenim selima istocne Srbije,Podgorcu i Sumrakovcu.Iduce godine radi kao ucitelj crtanja u institutu za vaspitanje kcerki obogacene trgovacke burzoazije.U ljeto 1860. godine radi kao ucitelj u Pozarevcu i tamo se zeni,poslije cega ide u Bec.Na povratku iz Beca proveo je izvjesno vrijeme u Novom Sadu slikajuci,gdje je poceo da pise i dramu.Poslije ovoga radi u drzavnoj sluzbi u Pozarevcu,Kragujevcu,Jagodini,Kragujevackoj Raci i Sabanti.1871.godine otputen je iz drzavne sluzbe i bio primoran da slika po cjeloj Srbiji radi opstanka.Uz pomoc Stojana Novakovica 1872. godine bio je postavljen za korektora drzavne stamparije u Beogradu.Iako mu je zivot sada bio nesto snosljiviji,Jaksic je jos kuburio sa materijalnim teskocama,a uz to je i obolio.Ubrzo je umro,novembra 1878. godine.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty * INDEXOVCI*

Počalji  Milan taj Ned Maj 02, 2010 2:55 pm

BRIŽNA ČEDA SRPSKE CRKVE
Dan posle objavljivanja vesti u Blicu, Njegova Svetost Patrijarh Srpski g. Irinej primio je delegaciju Univerziteta u Kragujevcu, u kojoj su bili rektor prof. dr Slobodan Arsenijević, dekan Pravnog fakulteta prof. dr Predrag Stojanović i prof. dr Nenad Đurđević. Rektor Univerziteta u Kragujevcu, pozdravljajući Njegovu Svetost Patrijarha g. Irineja „posebno je naglasio da dobri odnosi između Univerziteta i SPC ne mogu i ne smeju biti narušeni samovoljnim i neodgovornim istupima pojedinaca kao što su javni istupi mr Zorana Čvorovića i mr Sonje Spasojević, asistenata Pravnog fakulteta, koji su se uključili u svojevrsnu kampanju protiv legitimnih odluka Svetog Arhijerejskog Sinoda povodom situacije u Eparhiji Raško-Prizrenskoj“. Dekan Pravnog fakulteta P. Stojanović pridružio se Rektoru u „ograđivanju“ od asistenata: on je rekao „da nijedan organ Univerziteta i Pravnog fakulteta ne stoji iza stavova koje u javnosti iznose dvoje pomenutih asistenata i od istih se javno ograđuje“.

Ljudska prava nisu za svakoga: magistar Zoran Čvorović ne neguje pravilni ideološki diskurs, te je stoga izložen torturi na Pravnom fakultetu u Kragujevcu

Zajedničko u izjavama Rektora i Dekana jeste to da na Univerzitetu u Kragujevcu pojedinci (naučnici!) nemaju pravo da misle (i izražavaju mišljenje), nego da to za njih imaju da rade organi Univerziteta i Fakulteta. Očigledno, radi se o mentalnom sklopu nasleđenom iz vremena kada se za mišljenje moralo ići u komitet (kompartijski). Reč je o vremenu u kojem je bilo zgaženo „ja“ za račun svemoguće kolektivističke firme sadržane u jedino „mi“. U skladu sa ovom ideološkom matricom, Rektor i Dekan uvukli su („samovoljno i neodgovorno“, da se poslužimo njihovim rečnikom) Univerzitet u Kragujevcu u jedan verski uobličen spor, koji se tiče Univerziteta u Kragujevcu isto toliko koliko i bilo koje druge društvene ustanove u Srbiji. Ipak, Rektor i Dekan preporučili su se za inkvizitore i dželate, koji bi da „srede“ dve sudbine (naravno, sa efektom „generalne prevencije“).
Navodno „samovoljni i neodgovorni“ istupi, koji su predmet inkvizitorskih poriva jednog Rektora i jednog Dekana su jedna konferencija za novinare na temu „izveštavanje javnosti o najnovijim događajima u Eparhiji Raško-Prizrenskoj SPC“ i jedna knjiga. „Strašna“ knjiga (stavljena na Index librorum prohibitorum univerzitetskih vlasti u Kragujevcu) ima naslov „Istina o slučaju vladike Artemija“. Knjiga je kompilacija različitih tekstova, sačinjena sa ciljem, kako su naveli sami priređivači „da se slučaj uklanjanja episkopa Artemija sa uprave eparhijom raško-prizrenskom osvetli s raznih strana“.
Priređivač Zoran Čvorović je inače magistrirao sa tezom „Hrišćanske norme u Eklogi“. U Izveštaju na osnovu koga je izabran za asistenta, Komisija (koju su činili prof. dr Sima Avramović i prof. dr Mirjana Stefanovski, sa beogradskog Pravnog fakulteta, i potpisnik ovih redova) je zaključila da Z. Čvorović je „zaslužio epitet najboljeg među pravnim istoričarima najmlađe generacije“. Mr Sonja Spasojević je posle višemesečnih boravaka na „Macx Planck“ institutu u Minhenu, izradila izuzetno kvalitetnu magistarsku tezu, iz koje su dva predloga pretočena u zakonska rešenja.
Kompilaciju tekstova „Istina o slučaju vladike Artemija“ mr Čvorović i mr Spasojević nisu priredili u okviru „opisa“ asistentskog posla, nego kao brižna čeda srpske crkve. Ipak, bez obzira na karakter knjige, protiv priređivača su pokrenuti mehanizmi kakvi su postojali u vreme komunističkih progona, za koje se činilo da su završeni sa čistkom prof. dr Mihaila Đurića i asistenata na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Zbog kompilacije tekstova "Istina o slučaju vladike Artemija", ugrožen joj položaj na Pravnom fakultetu u Kragujevcu: magistar Sonja Spasojević

JUNACI AFERE INDEKS
Ko su ličnosti koje se javljaju u ulozi najnovijih inkvizitora protiv dvoje mladih naučnika? Rektor Arsenijević je dosad bio poznat kao doktor-ginekolog, kao blizak rođak Slavice Đukić Dejanović, kao profesor koji je (sa bratom, dekanom Medicinskog fakulteta) plivao za bogojavljenski časni krst i kao „junak“ akreditacije Pravnog fakulteta u Kragujevcu pod bremenom „afere Indeks“. Predrag Stojanović je dosad bio poznat kao najistaknutiji komunistički omladinski funkcioner na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, kao potpredsednik „Batićeve stranke“ i kao jedan od hapšenih i optuženih u „aferi Indeks“. Treći novi inkvizitor je dr Nenad Đurđević za koga se ne bi mogao naći razlog za učešće u „delegaciji“ ako se ne bi znalo da je u prijateljskim odnosima sa Šumadijskim Episkopom. Inače, N. Đurđević je poznat kao istaknuti komunistički omladinski funkcioner, kao kandidat za gradonačelnika Kragujevca na prvim višestranačkim izborima, kao predsednik crkvene opštine, kao član u zakonodavnim komisijama iz oblasti sportskog prava i kao jedan od hapšenih i optuženih u „aferi Indeks“.
P. Stojanović i N. Đurđević su na osnovu (jezičkog tumačenja) pretpostavke nevinosti (po kojoj se svako smatra nevinim dok se pravnosnažnom presudom ne utvrdi da je kriv) vraćeni u nastavu i izabrani na fakultetske i univerzitetske funkcije. Međutim, ova dvojica novih inkvizitora (doktora prava) „zaboravila“ su da, pretpostavka nevinosti važi ne samo za njih, nego i za sve druge optužene, a naročito za one protiv kojih još nije podignuta optužnica, kao što je slučaj sa vladikom Artemijem. Što se tiče Dekana, protiv koga se vodi krivični sudski postupak, blago rečeno, neumesno je da on uzima sebi za pravo da rešava o bilo čijoj sudbini, a posebno o sudbini dvoje mladih naučnika, zbog izraženog mišljenja.
Kada se otvara pitanje slobode izražavanja mišljenja valja imati u vidu odredbe Etičkog kodeksa nastavnika Univerziteta u Kragujevcu, u čijem čl. 2 stoji: „Osnovni postupali Kodeksa, odnosno nastavničke etike su: profesionalna sloboda, odnosno moralna i intelektualna nezavisnost od političkih autoriteta i ekonomske moći bilo koje vrste; sloboda govora i istraživanja; istinoljubivost, odnosno otkrivanje i odbrana istine, onako kako je nastavnik shvata i prepoznaje…“ (Inače, „rektor i prorektor Univerziteta ne može biti lice koje je [...] prekršilo Kodeks profesionalne etike“ – čl. 70 Statuta.) Sledstveno, učesnici prijema kod Patrijarha, u svojstvu novih inkvizitora, tj. onih koji bi da „odlučuju o sudbini priređivača“ trebalo bi da budu predmet pažnje Suda časti Univerziteta u Kragujevcu. Trebalo bi, ali to će biti onda kada naša majka Srbija ozdravi.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty opet *Jovo nanovo*, malo u Jasnovac, malo u Jajince...

Počalji  Milan taj Pon Maj 03, 2010 5:43 pm

iz *ekoloskih razloga i prenaseljenosti*....* plin*..ali *nabuko*...?

*..U periodu od 1968 do 1972 godine, Rimski klub je postao definisano telo naučnika, zastupnika "nove nauke", globalista, planera budućnosti i internacionalista svih mogućih usmerenja. Pečeijeva knjiga "Ljudski kvalitet" je definisala doktrinu, koju je kasnije prihvatilo i političko krilo NATO pakta.
Osnovna ideja Pečeija je da se zaustavi "manija rasta", ili kako doslovno kaže, "nekontrolisani rast čovečanstva, energetska kriza, stvarni ili potencijalni gubitak resursa, degradacija životne sredine, širenje nuklearne energije i povezane posledice"...*
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty Opet *grobovi*, pretnje.....Srbiji to netreba !!!!

Počalji  Milan taj Uto Maj 04, 2010 6:42 pm

Večernje novosti nedelja, 27. jul 2008.
Večernje novosti: Surove pretnje Borisu Tadiću
Večernje novosti

Boris Tadić

TI si mrtav čovek, Borise! Ako Bog da završićeš kao Đinđić. Ti sebe nazivaš Srbinom? Izdao si ceo srpski narod!" Ovo su samo neke od pretnji, "začinjenih" psovkama, koje su poslednjih dana, posle hapšenja haškog begunca Radovana Karadžića, stigle na i-mejl pres-službe predsednika Srbije Borisa Tadića. "Novostima" je u kabinetu prvog čoveka naše zemlje potvrđeno da u pretećim porukama piše: "Kažite Tadiću da je ovim sa Radovanom sebi potpisao smrtnu presudu", "I svi ostali izdajnici među vama platiće glavom", "Ne šalimo se, videćete kada uskoro počnu da vam lete izdajničke glave"... Neke poruke su potpisane i navedeno je odakle stižu - navodno iz Banjaluke i Bijele. Predsedniku se psuje "mater evropska", a u nekima od poruka piše i: "Napred Voja, napred radikali".

Salva pretnji ovih dana stiže na adrese mnogih političara. Na "meti" su potpredsednik vlade i ministar policije Ivica Dačić, šef Nacionalne kancelarije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić i tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević. Preti se preko pisama ili telefonom, bar nekoliko puta dnevno. Zato je ovim funkcionerima policija, ali i BIA, podigla nivo bezbednosti na najviši.

A na viši nivo, ali politički, podignute su i pretnje. Prašina se podigla oko izjave radikalke Vjerice Radete, koja je poručila predsedniku da se "izdaja u Srbiji nikada nije praštala" i dodala da "možda neće imati sreće kao Zoran Đinđić, jer bog kažnjava do sedmog kolena, a nekada i do 11.".

- Podsećamo Borisa Tadića, žutog diktatora, da se u Srbiji izdaja nikada nije praštala - kazala je Radeta. - Ne pretimo, ali upozoravamo na prokletstvo koje je sve izdajnike u srpskoj istoriji pratilo. Podsećamo na krah dinastije Obrenović i rekla bih sadašnjim vlastodršcima da možda neće svi imati sreću Zorana Đinđića. Bog kažnjava do sedmog kolena i o tome bi trebalo da vode računa. Pozivamo Srpsku pravoslavnu crkvu i njene velikodostojnike da izdajnike izopšte iz SPC i da ih anatemišu.

- Jedno je iskazivati nezadovoljstvo i protestovati na ulicama, a sasvim drugo ukoliko narodni poslanici pozivaju na linč predstavnika državnih institucija - kazala je šef poslaničke grupe "Zajedno za Srbiju" Nada Kolundžija.

A, zbog izjava Radete posla će imati i vršilac dužnosti republičkog javnog tužioca Slobodan Radovanović. On je od medijskih kuća zatražio autentične snimke i transkripte konferencije SRS na kojoj je poslanica radikala govorila. Naveo je da tužilaštvo povodom svih dešavanja kojima se može ugroziti ustavno uređenje i bezbednost Srbije, javni red i mir, spokojstvo građana, postupa u skladu sa Ustavom i zakonom datim ovlašćenjima.

Snežana Rovčanin
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty * nisam ja mame mi* podmetnuli mi...

Počalji  Milan taj Čet Maj 06, 2010 2:57 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty Saopstenje...???

Počalji  Milan taj Čet Maj 06, 2010 10:37 pm

Zamajavaci naroda...
Saopstenje Danice Draskovic,
Prema saopstenju da bi problem oko djenerala Mihailovica bio resen da je desnica na vlasti, slucajno ili namerno potkrala se *mala* greska..desnica jeste na vlasti, levica nije na vlasti..i na vlasti nije ekstremna desnica, sto je spasonosno za Drzavu Srbiju...Republiku Srpsku...Republika Srpska Krajina nije imala tu srecu de je mimoidju *zdruzene snage* ekstremne desnice na terenu
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty Gavrilo Princip....

Počalji  Milan taj Pet Maj 07, 2010 7:01 pm

Sitan, izrazito slabasan, nacet tuberkilozom i toliko nejak da mu 1912. nije dozvoljeno da se pridruzi Tankosicevim dobrovoljcima, Princip je svojom upornoscu da ode u rat za koji nije imao pluca, iako jeste srca, toliko razdrazio cetnickog majora Voju Tankosica, otvrdlog u makedonskim i kosovskim planinama, gde se godinama klao sa bugarskim komitima, turskim askerima i arnautskim plemenima, da je krvnicki prtukao Gavrila. Toliko jako da je ovaj pricao kako nije zavrsio peti razred Beogradske gimnazije jer se oporavljao od batina...verovatno jos duze od ponizenja. affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty Spomenik u Vranicu, Jajincima, ...itd

Počalji  Milan taj Sub Maj 08, 2010 6:59 pm

Равногорски сабор 9. маја

Деветог маја на Равној Гори биће обележене три годишњице: 69 година од устанка против нацистичке окупације Југославије, 65 година од победе над фашизмом у Европи и 20 година од првог организованог изласка на Равну Гору поклоника и следбеника традиције Југословенске краљевске војске у Отаџбини.

Тога дана, са почетком у 12 часова, на Равногорском платоу говориће председник Српског покрета обнове Вук Драшковић и равногорски ветеран из Словеније Урош Шуштерич.

Представници Српског покрета обнове и Републичке асоцијације за неговање тековина Равногорског покрета положиће венце на споменик генералу Дражи Михаиловићу, а у Спомен дому на Равној Гори биће отворена изложба са именима и основним подацима о 70 хиљада припадника Југословенске краљевске војске у Отаџбини.

Свештеници Српске православне цркве служиће помен погинулим припадницима ЈКВуО, у храму Светог Георгија на Равној Гори.

Српски покрет обнове и Републичка асоцијација за неговање тековина Равногорског покрета позивају грађане Србије, Црне Горе, Републике Српске и из дијаспоре да се у што већем броју окупе 9. маја на Равној Гори и да на достојанствен начин одају почаст припадницима Равногорског покрета који су положили своје животе за слободну, демократску и европску Србију.

„Наша је обавеза да пронађемо гробове генерала Михаиловића и свих невино убијених на крају Другог светског рата и по његовом окончању, и да их у име државе и народа за које су се борили достојно сахранимо. Равногорски покрет борио се за државу која ће имати уз себе снажне Западне савезнике, што нам је аманет да Србију уведемо у Европску унију и да постане истински лидер Балкана на дипломатском, привредном, и културном пољу“, истакао је у председник Асоцијације, народни посланик Александар Чотрић.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty 9.maj dan pobede nad fasizmom...

Počalji  Milan taj Sub Maj 08, 2010 10:13 pm

* Nasa oslobodilacka borba imala je vec od pocetka dvostruki karakter, karakter oslobodilackog rata i karakter revolucionarne klasne oruzane borbe. Ovakav dvostruki karakter borbe bio je neimenovan, posto su bivsi vladajuci, izdajnicki krugovi, odnosno saradnici okupatora, ne samo izdali zemlju, vec i pomagali okupatorima u pljackanju i ubijanju gradjana Jugoslavije, a narocito u borbi protiv Narodnooslobodilacke vojske i partizana. Zato je nasa borba od 1941. do 1945. bila izuzetno surova i krvava, po broju ljudskih zrtava i po ogromnim razmjerama materijalnih razaranja. Vise nego svaki deseti gradjanin Jugoslavije izgubio je zivot u toj borbi, svaka peta kuca u zemlji do temelja je razorena, oko polovine cjelokupne nase industrije i transporta je razruseno, a medju postradalime u ratu bilo je oko 1.700.000 poginulih i nestalih, nekoliko stotina hiljada invalida i stotine hiljada ratne sirocadi i drugih zrtava rata. Velicina ovih zrtava tacnije ce se shvatiti kad se zna da je Jugoslavija uoci rata brojala oko 16 miliona stanovnika....*
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty Antifasisticka borba...

Počalji  Milan taj Sub Maj 08, 2010 10:34 pm

* Njemačko-bugarsko-četnička tzv. topnička-jablanička operacija počela je sredinom srpnja 1944. Cilj joj je bio da uništi divizije NOV-a u Srbiji. Iako su Nijemci uspeli potisnuti neke jedinice, pet divizija NOV-a u južnoj Srbiji uspješno je izbijeglo uništavajuće borbe, a zatim prešlo u napad. *
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty Povodom proslave 9.maj, dan pobede nad fasizmom

Počalji  Milan taj Sub Maj 08, 2010 11:09 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty .....

Počalji  Milan taj Sub Maj 08, 2010 11:12 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Pronaći grob generala Draže Mihailovića???? - Page 7 Empty Re: Pronaći grob generala Draže Mihailovića????

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 7 od 11 Prethodni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu