FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hm,hmm.."novo BRIK pakovanje"...ili...?

Ići dole

Hm,hmm.."novo BRIK pakovanje"...ili...? Empty Hm,hmm.."novo BRIK pakovanje"...ili...?

Počalji  Milan taj Sub Avg 02, 2014 1:11 pm

Како се људско друштво развија, тако расте производња па је потребно све више новца у оптицају. Али, као расте производња тако расте и доходак. Људи постају богатији па мењају структуру потрошње, луксузирају, а то води успорењу брзине оптицаја новца и смањењу тражње. Новац као да нестаје, па је потребан новац који би надокнадио недостатак новца, који је нестао због успорења брзине оптицаја новца и смањења тражње.

Отприлике, колики је пораст производње, треба два пута толико више новца. Ако је пораст производње 5%, пораст количине новца у оптицају треба да је 10%. За повећану производњу треба 5% новца, а 5% новца треба да купи производњу која се не би могла продати због успорења брзине оптицаја новца и смањења тражње. Сва производња биће продата по непромењеним ценама. Неће остати непродатих производа.

У ценама неће бити трошкова који се односе на враћање кредита, камате и неке порезе. Цене ће бити мање за потрошаче (купце). Њима ће остати непотрошен новац, као њхова добит, односно потрошачки вишак. Произвођачи (продавци) ће продати по цени која ће бити знатно виша од уложеног трошка. Оствариће профит, који ће бити много већи од профита који данас остварују.

Потрошачи ће моћи да штеде из потрошачке добити а произвођачи из профита, ако неће да улажу у повећање производње. Од банака ће добити камату за уложену штедњу. Ко је заинтересован за кредит, моћи ће да добије кредит и да плати камату за добијени кредит. Али и уштеђени новац и добијени кредит потичу од новца који је у оптицај ушао као поклон. Cool Cool Cool Cool Cool 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Hm,hmm.."novo BRIK pakovanje"...ili...? Empty ili nsto drugo.."bez razgradnje nema izgradnje"..?

Počalji  Milan taj Uto Avg 05, 2014 5:04 pm

Кина је већ далеко одмакла са амбициозним планом претапања великих златних полуга у мање од 1-кг. Кина то ради масовно. Кува се нешто велико што ће сигурно из основа пореметити глобалну трговину и глобални банкарски систем. Кинески пројекат претапања великих златних полуга у мање указује на кинеску припрему и успостављање новог система трговинског поравнања. Унутар тог процеса сигурно је уграђен нови темељ могућег новог монетарног система заснованог на злату који ће подржавати трговинска плаћања. У почетку ће бити коришћен за трговину, а касније и у банкарству. Америчке државне обвезнице базиране на долару биће гурнуте у страну. Посматрајте овај кинески пројекат као прелиминарни увид у колапс система заснованог на америчком долару. Кинези пребацују хиљаде метричких тони златних полуга из Лондона, Њујорка и Швајцарске. Они претапају те полуге како више не би биле мерене у тројној унци већ у килограмима. Све велике златне полуге се претапају у мање од 1кг и складиште се у Кини. Није потпуно јасно да ли се овај пројекат у потпуности обавља само у Кини, јер има показатеља да су у читав пројекат укључене и ливнице злата у Швајцарској, јер они имају доста искуства и капацитета.
Причу о претапању великих кинеских златних полуга потврдио је и мој најбољи извор из Лондона. Више је него очигледно да се Кинези припремају за нови систем трговинског поравнања, који ће се поклопити са новим банкарским системом светске резервне валуте. Они могу значајан део нових златних полуга од 1-кг понудити у малопродаји или их продати богатим појединцима у Кини. Они ће одбацити затрован систем америчких државних обвезница као основу банкарства. Две поруке су непогрешиве. Западни и британски систем базиран на фунтама и унцама добија средњи прст баш као и остатак мерних јединица. Али, можда постоје и други разлози кинеског пројекта. Можда Кинези воде истрагу о полугама филованим волфрамом која се спроводи тихо. Почетком 2010, прича о златним полугама које су филоване волфрамом постала је велика али очигледно задржана у тајности. Трагови су тада водили до Форт Нокса. Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked affraid 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu