FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Krece se ladja francuska

Ići dole

Krece se ladja francuska Empty Krece se ladja francuska

Počalji  Milan taj Pet Maj 16, 2014 11:41 am

"Poslednjih dana svedoci smo bezočnih napada Mile Alečković, kontroverzne „profesorke“ - na Megatrend univerzitet. Bujica laži sa televizijskih ekrana, srećom malo gledanih televizija i sa, takođe, malo čitanih portala, ostavila je u čudu srpsku univerzitetsku javnost, kao i 27,000 studenata i više stotina profesora Megatrend univerziteta.

Ne birajući reči, a daleko od bilo kakvog akademskog, a i svakog drugog nivoa, ova žena, čiji je glavni biografski podatak (u šestoj deceniji života) „da je majka Mira vodila u francusko zabavište“ – blati Megatrend univerzitet. Srećom, svi oni koji je znaju svesni su njenih laži i podlosti, a i prevara. Ova žena, koja od sredine devedesetih godina pokušava da na „šarene laže“ ižicka neku paru, pala je u ludilo koje se ne može ničim opravdati.

Ona je, sa svojim „prijateljem“, nazovi – francuskim filozofom – Ivom Batajem, najveći „branilac Srba“. Svojim patetičnim tekstovima, koje stalno ponavlja i plagira sebe samu – ova kvaziintelektualka brani Srbiju. Niko joj nije rekao da ovo nije ni 1941. godina, a nisu ni rane devedesete godine prošlog veka. Srbiji ne treba branitelj. Srbija, na početku XXI veka, ima svoju poziciju u međunarodnom okruženju, cenjena je i poštovana. I svako ovakav, kao što je Mila Alečković, samo srozava ugled Srbije, kukajući i stvarajući paranoju da je „Srbija ugrožena“. Ne verujem da ova „intelektualka“ ne shvata da je njeno pisanije anahrono, patetično i bljutavo.

Znam samo da joj je „slaba i jadna Srbija, napadnuta od svih, vidljivih i nevidljivih neprijatelja“ potrebna, da bi sa pomenutim lažnim filozofom uzimala pare i živela od izmišljenih patnji srpskog naroda u dijaspori. Inače, Iv Bataj nije nikakav filozof. Blizu dvadeset godina je francuski obaveštajac, koji – kada popije nekoliko „loza“ - sâm počinje da priča o svojim obaveštajnim akcijama u Srbiji i regionu. Nazovi „filozof“ je zaboravio da je, u drugoj polovini 90-tih, autoru ovog teksta, a uz prisustvo još nekih ljudi – pričao o svojim špijunskim podvizima. U isto vreme, njegova prijateljica (ili ko-zna-šta već) Mila Alečković radila je u jednom privatnom institutu i hvalila se raznim pasošima. Nisam siguran, ali – čini mi se – da je tu bio i neki jermenski pasoš. Izbačena je iz tog instituta, zbog raznih malverzacija, o čemu postoji verodostojna dokumentacija.

Mila je, inače, radila kao „profesor“ na Megatrend univerzitetu od 2007. do 2009. godine, kada sam je primio na intervenciju jednog svog prijatelja. Vrlo brzo uočeno je njeno neodgovorno ponašanje. Kasnila je (ili nije, uopšte, dolazila) na svoja predavanja, pričala gluposti, folirala se svojom brigom za „Srbe u dijaspori“. Drugim rečima, kao predavač i pedagog – bila je ispod svakog nivoa. Štaviše, pokazivala je i „čudno“ ponašanje prema muškom delu studentske populacije, pa su stizala i pisma, u kojima su se studenti žalili na takvo ponašanje. Ja, kao rektor Megatrend univerziteta, pozvao sam Milu Alečković na razgovor i dogovorili smo se da, sporazumno, raskinemo saradnju. Prihvatila je. Rastali smo se, uz našu fer finansijsku nadoknadu i mislio sam da se stvar završila. Međutim, Mila je tužila Megatrend univerzitet, izgubila spor i morala je da nadoknadi sudske troškove od nešto više od 125,000 dinara! Tada je pobesnela, prosto podivljala i krenula je da blati Megatrend najstrašnijim lažima i izmišljotinama!

A, našla je svoje utočište na portalima izvesnog Željka Cvijanovića, pa su – i ona i on - utuženi, sa ukupnim odštetnim zahtevom od 6 miliona dinara. Dokazi o lažima i klevetama su toliko vidljivi, da im nikakva odbrana neće pomoći. Inače, Cvijanović, koga lično ne znam niti sam mu išta nažao učinio, bez ikakvog razloga, već nekoliko puta, učestvuje u klevetama. Zaboravljaju da je teško klevetati univerzitet, koji postoji četvrt veka, koji ima tradiciju, ugled i 27,000 studenata. Inače, Studentski parlament Megatrend univerziteta, odlučio je da se pridruži akciji odbrane svog univerziteta, tako što je – do sada – 6,211 studenata potpisalo peticiju, kojom se pridružuju tužbama. Biće ovo istorijski proces u Srbiji, sa najvećim brojem svedoka!

Najgora je činjenica, da postoje opravdane sumnje, da je ovaj sumanuti par Alečković-Bataj, najcrnje oklevetao Megatrend univerzitet i mene lično u francuskoj ambasadi u Beogradu, nazivajući me raznim pogrdnim imenima, a unižavajući najstrašnije Megatrend univerzitet. Moram da podsetim, da je moja biografija vidljiva na više od 36,000 stranica na Internetu, da sam autor 9 knjiga i u isto toliko koautor, da su moje knjige prevođene na više stranih jezika, da sam član mnogih svetskih i evropskih asocijacija, da sam – u dva mandata – bio član Izvršnog komiteta Evro-azijske asocijacije za studije menadžmenta. Moram da kažem i to da su me odlikovali i italijanski predsednik Đorđo Napolitano i španski kralj Huan Karlos I. Takođe da sam – u 38 godina dugoj univerzitetskoj karijeri – predavao na univerzitetima u Francuskoj, Engleskoj, Nemačkoj, Japanu, Južnoj Koreji... Iza mene je 61 godina časnog života i blistave univerzitetske karijere.

Moram, u ovom trenutku, da kažem da francuska ambasada ignoriše, od trenutka kada smo otpustili Milu Alečković – sve inicijative Megatrend univerziteta, a u vezi saradnje. Iako Megatrend univerzitet, već više od 20 godina, ima izuzetnu saradnju sa Visokom školom za menadžment iz Grenobla, sa CERAM-om iz Sofija Antipolis (Univerzitet u Nici), a sada SKEMA, sa profesorom De Žežerom u projektu dugovečnosti (Megatrendov Fakultet za Biofarming), a takođe pomaže, moralno i finansijski, fudbalski klub Okser (Auxerre) iz kog su ponikle fudbalske veličine, kao što su: Eric Cantona, Laurent Blanc, Philippe Mexès, Basile Boli i Djibril Cissé. Predstavnici francuske ambasade nisu došli, kada je Megatrend univerzitet dodeljivao titulu počasnog doktora Pjeru Kardenu, a – pre nekoliko meseci – počasni doktorat legendarnom francuskom političaru Rolandu Dimi. Istini za volju, dodeli počasnog doktorata ovom legendarnom tvorcu Evropske unije, ministru inostranih poslova, doživotnom predsedniku Ustavnog suda Francuske – prisustvovao je nevidljivi niži službenik ambasade!? Da napomenem i to da ja, već skoro 15 godina, imam drugi dom na jugu Francuske (u Kanu), da uredno plaćam poreze i učestvujem u mnogim dobrotvornim akcijama. Laži, intrige i klevete Mile Alečković, u francuskoj ambasadi u Beogradu – jače su od svega toga!

Inače, na Megatrend univerzitetu su, vrlo često, gostovali ambasadori SAD, Velike Britanije, Nemačke, Italije, Španije, Evropske unije, Izraela, gotovo svih latinoameričkih zemalja, a francuski ambasador ignoriše svaki poziv. Ono poslednje, što je mene lično, posebno pogodilo, ali i učvrstilo u odluci da više nikada ne pokušamo bilo kakve kontakte sa pomenutom ambasadom, to je odbijanje francuskog ambasadora da prisustvuje svečanosti otvaranja francusko-srpskog naučnog društva na Megatrend univerzitetu. Pored mnogih uglednih zvanica, toj svečanosti trebalo je da prisustvuje i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. Pošto je ambasador otkazao, odlučili smo da celu svečanost otkažemo trajno. Iako je ova institucija zvanično registrovana sa ciljem da promoviše francusku kulturu, nauku, obrazovanje, civilizaciju, sve francuske vrednosti – odlučili smo da “zamrznemo” njeno postojanje, na neodređeno vreme. Naravno, preko našeg Ministarstva spoljnih poslova, obavestićemo i nadležne institucije u Francuskoj o odnosu francuske ambasade, a u vezi sa ovom inicijativom.

Na kraju, ako je Mila Alečković, kvazi-intelektualka i lažov, kod Francuza jača od najvećeg i najstarijeg privatnog univerziteta u Evropi, ako je jača od 27,000 studenata, od nekoliko stotina profesora sa ovog univerziteta, od uglednih svetskih imena i nobelovaca, koji predaju na Megatrendu – svaka čast Francuskoj i njenim predstavnicima u Srbiji! Vive la France – Vive la Serbie!"

Prof. dr Mića Jovanović, rektor Megatrend univerziteta  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Shocked 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Krece se ladja francuska Empty Ma hebes nju viva Milunka !

Počalji  Milan taj Pon Jun 16, 2014 10:52 pm

Nije bila zatočena na Banjici

Još jedna priča o Milunki koja je prerasla u legendu, ali sa pogrešnim završetkom. Pričalo se, naime, da je jedan oficir Vermahta, čuvši da u Beogradu živi slavna Milunka, poželeo i da je lično upozna 1942. godine. Poručio je generalu Milanu Nediću da je dovedu. Milunka je odbila poziv rekavši policijskom službeniku: „Poručite Nediću: nikud ja ne idem! Ja nisam mečka, pa da me on pokazuje kao da sam na vašaru.“ Posle te njene izjave, Nedić je, navodno, naredio da je zatvore u logor na Banjici. Ovo ne odgovara istini, a o tome svedoči, između ostalih dokumenata, i spisak zatočenika logora na Banjici, svima dostupan u Muzeju banjičkih žrtava.  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Krece se ladja francuska Empty Francuska i zeleznica Srbije...?

Počalji  Milan taj Čet Jul 03, 2014 8:45 pm

U svojim memoarima „Ni rat, ni pakt“, profesor ekonomskih nauka Milan Stojadinović, u više vlada ministar finansija, a kasnije i predsednik Vlade Kraljevine Jugoslavije, napisao je da je Aleksandar Prvi Karađorđević, stupivši na presto po očevoj smrti, bio puki siromah, bar kad su kraljevi u pitanju, a da je umro kao multimilijarder.
Doista, ako je verovati pisanju engleskog „Dejli mejla“ od 12. novembra 1934. kralj Aleksandar je bio najbogatiji monarh u Evropi. Samo gotovina koju je držao u stranim bankama iznosila je oko šest miliona funti sterlinga. Usto, bio je, vele ove novine, najbolje plaćeni vladar starog kontinenta. Zna se da je bio vlasnik i dva zlatonosna rudnika na planini Deli Jovan, a delio je prihod sa francuskim vlasnicima borskog rudnika. Ostao je zvanično zabeležen podatak da su Francuzi samo do 1935. iz Bora odneli oko šesnaest tona zlata i trideset dve tone srebra. affraid  affraid  affraid  affraid  affraid 
Upravo stoga, Stojadinović će po naređenju kneza Pavla morati odmah nakon atentata u Marseju da putuje pod tuđim imenom u Švajcarsku, ne bi li nekako saznao tajnu šifru ubijenog monarha, jer se verovalo da su puni zlata.
Mada su mnoge nade u spas od bede pomoću ženevskih i njinih tajni uveliko raspršene, priče o bogatstvu Karađorđevića još su u domenu legendi. Šta su Karađorđevići uspeli da steknu za nepunih pola veka vladanja i jesu li se stvarno rađali kao puki siromasi, a umirali kao bogataši?
Sva trojica srpskih, a potom i jugoslovenksih monarha iz dinastije Karađorđevića umrli su u periodu od pola stoleća. Petar Prvi, od starosti u svojoj skromnoj kući, inače vlasništvu izvesnog trgovca Pavlovića, na Senjaku, 18. avgusta 1921. Aleksandar, njegov sin, od rana odmah posle atentata u Marseju, 9. oktobra 1934. Petar Drugi „bez zemlje“, od raznih bolesti, među kojima je prednjačila ciroza jetre, 3. novembra 1970. u Denveru (Kolorado, SAD).
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Krece se ladja francuska Empty Re: Krece se ladja francuska

Počalji  Milan taj Pon Jul 14, 2014 1:35 pm

AFERA S MUNICIJOM

1. Od firme „Šnajder-Krezo“, poznate po davanju bonusa svakome kome je to bilo potrebno, Mihailo Rašić i Damjan Vlajić 1908. nabavili su škart topovske granate


Srbija se na početku 20. veka spremala za ratove koji će uslediti deceniju kasnije. Određena su velika sredstva iz državnog zajma za nabavku oružja i municije kod francuskog „Šnajder-Krezoa“, korporacije u rangu „Krupa“, „Škode“ i „Vikersa“. Svi oni imali su razrađene mehanizme prodaje i davanja bonusa kome je bilo potrebno.

Mnogo škarta

Godine 1908, pošto je posao utanačen, Srbija je u Francusku uputila vojnu komisiju da nadgleda isporuku municije i opreme. Njome je rukovodio pukovnik Mihailo Rašić, a za tehničku ispravnost robe bio je odgovoran njegov kolega po činu Damjan Vlajić, načelnik artiljerijskog odeljenja Ministarstva vojnog.

Ubrzo su ostali članovi komisije, „manje važni“, primetili da je u topovskoj municiji mnogo škarta, što je imalo posebnu težinu s obzirom na činjenicu da su topovi „šnajder-krezo“ 75 mm predstavljali glavno artiljerijsko oruđe naše vojske.
O tome je s lica mesta obavešteno Ministarstvo vojno, ali ništa nije preduzimalo.

Verovatno bi tako i ostalo da se Srbija povodom austrougarske aneksije Bosne i Hercegovine nije opasno približila ratu. Na tajnoj sednici Skupštine jedan poslanik pokrenuo je ovo pitanje, a ministar Stepa Stepanović tri dana kasnije podneo je ostavku. Njegov naslednik odmah je smenio pukovnike Rašića i Vlajića, a skupštinska komisija utvrdila je da je više od polovine čitave porudžbine šrapnela primljeno „protivno tehničkim pogodbama i na sumnjiv način“. Osim toga, Rašić je pristao da nam Francuzi isporuče municiju slabije ubojne moći, što je imalo direktnu posledicu po borbenu gotovost naše artiljerije.
 affraid affraid affraid affraid affraid 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Krece se ladja francuska Empty Francuzi...??

Počalji  Milan taj Pon Jul 28, 2014 11:46 am

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Krece se ladja francuska Empty Re: Krece se ladja francuska

Počalji  Milan taj Pon Sep 08, 2014 1:28 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Krece se ladja francuska Empty Komsije Brizit Bardo ili nesto drugo..?

Počalji  Milan taj Sre Sep 24, 2014 10:34 am

Prvi sinhronizovani teroristički napad na tlu SAD izveo SOPO affraid affraid affraid affraid - Srpski oslobodilački pokret "Otadžbina", napadom na diplomatska predstavništva SFRJ širom Amerike i Kanade, da bi izdanak mlađe škole Nikola Kavaja kasnije prvi kidnapovao avion s idejom da ga obruši na jednu zgradu. Organizacija oformljena u stanu pored stana Brižit Bardo. Princ Mihajlo, unuk kralja Nikole, jedan od glavnih zagovornika. Osveta Udbe bila brutalna

Smrt Nikole Kavaje po starom "dobrom srpskom običaju" otvorila je niz pitanja. Jedno od njih glasi: u kojim terorističkim akcijama je učestvovao ovaj najveći srpski terorista? Zarad istine i tragova za buduće istraživače istorijata srpske političke emigracije Pressmagazin ukratko donosi zapis o jedinoj političko terorističkoj organizaciji SOPO (Srpski oslobodilački pokret "Otadžbina") i jedinoj terorističkoj akciji koja je izvedena na Svetog Savu daleke 1967. godine kada su dignute u vazduh ambasade i konzulati širom Sjedinjenih Država i Kanade.

Početkom leta 1964. godine u Parizu, u stanu Jovana Brkića, na aveniji Pol Dumerg broj 162, okupilo se tridesetak ljudi.

Nije bilo nikakvih naročitih govora. Andra Lončarić je kratkim biranim rečenicama saopštio prisutnima da se imaju smatrati osnivačima prve tajne srpske političke i terorističke organizacije.

Ovo tajno društvo nazvano je Krmčija. Ime je preuzeto iz Knjige pravila za duhovni život Srba "Krčmija" svetog Save. "Krmčija" - u slobodnom prevodu - "kormilo".
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Krece se ladja francuska Empty Otpozdrav na pismo "komandantu" Nikoli Perovicu,

Počalji  Milan taj Čet Sep 25, 2014 11:47 am

Pismo građanima Republike Srpske od Nikole Perovića, komandanta srpskih dobrovoljaca u Rusiji
Nakon mog poziva za opštu mobilizaciju bio sam stvarno iznenađen velikim brojem poruka koje su mi stizale od moje braće iz Srbije sa željom da čistog srca i duše pristupe brigadi koju smo osnovali i pruže svoj doprinos u borbi za slobodu Novorusije i pravoslavnog sveta.
Ja, Nikola Perović, komandant srpskih dobrovoljaca u Novorusiji, iako imam samo 25 godina, uspeo sam da zavredim poverenje srpskog i ruskog naroda.
Trudiću se da opravdam ukazano poverenje i pokažem da mogu i umem da povedem naše Srbe u zajedničku borbu protiv američkog imperijalizma, koji pod parolama demokratije okupira zemlje gej paradama, razvratom, nemoralom, pogrešnim vrednostima. Uveren sam da se srpski narod neće odreći svoje tradicije, istorije i vere.
Živeo sam u Francuskoj affraid i posmatrao kako pred stravičnom američkom propagandom, koja je zahvatila Evropu, ljudi gube dušu i odriču se svojih korena.U ovim trenucima moramo biti oprezni pred novim podvalama, „obojenim revolucijama“ koje se spremaju u našoj Republici Srpskoj, novim ucenama i pritiscima.Zbog je toga je važno da srpski narod shvati da se njegovi intresi i opstanak danas brane u Novorusiji i da je važno da svi pomognemo naš bratski ruski narod i zajedničkim snagama pokažemo Zapadu da ne mogu više da prekrajaju granice, okupiraju teritorije i porobljavaju narod.
Duboko verujem, da ćemo se svi koji smo danas ovde, u Novorusiji, i sva naša braća koja će nam se priključivati u narednom periodu, vratiti jednom na naše Kosovo i Metohiju i osloboditi našu kolevku. Bratski ruski narod, koji nikada nije napustio Srbiju, zahvalan je za svu ljubav, pomoć i podršku koju im pružamo u ovom trenutku.
Sada je došao trenutak da pokažemo našu snagu, jedinstvo, volju, slogu i veru! Da se odlučimo i opredelimo: laž ili istina, ropstvo ili sloboda, nevera ili vera, nestanak ili večnost!

Živela Srbija! Živela Rusija! Živela Novorusija!

......................................................................................................................................
KOMENTAR: I Legija je ziveo u Francuskoj
................................................................................
a "koru hleba zaradjivao u njenim kolonijama"..pamtim poruku "da se Srbija brani u Kninu"..doduse Vucic je branio sa Jevrejskog groblja u Sarajevu,Toma u Slavoniji..vidim mlad si, pitaj babu i djeda.."sta to uradiste sa RSK milu li vam majku", pa nam se javi radi dalje "startegije i taktike" Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Krece se ladja francuska Empty Re: Krece se ladja francuska

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu