FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Orden sv Nikolaja Velimirovica

Ići dole

Orden sv Nikolaja Velimirovica Empty Orden sv Nikolaja Velimirovica

Počalji  Milan taj Sub Maj 03, 2014 2:44 pm

VALJEVO - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas orden svetog vladike Nikolaja za trud i brigu za Srbiju i srpski narod i neumoran rad na unapređenju odnosa između države i Srpske pravoslavne crkve, a orden mu je uručio episkop valjevski Milutin u manastiru Lelić.
........................................................................................................................................................................................................................................
Николај Велимировић је 1935. године упутио такве похвале Хитлеру у предавањима на Коларчевом универзитету, какве му је, ја ово засигурно тврдим, мало ко упутио за живота. Поредио га је са Светим Савом, при чему је Хитлер испао већи од Светог Саве, јер, наводно, он тек данас разуме велику идеју Светог Саве, а то је наводно некакав хришћански национализам. Узмите други пример – 27. марта, а то је један преломни датум у нашој историји, он се врло брзо преорјентисао и почео да даје подршку пучистима, па је почео да важи за енглеског човека. Из тих разлога су га Немци и интернирали 1941. године. Касније је он био кратко у Дахауу, врло кратко. Ни о каквом се ту мученику не ради, он је имао статус посебних особа и никаквој тортури није био изложен. На крају, најчуднија је, кад смо код тога, та његова књига 'Кроз тамнички прозор' – порука Србима из логора Дахау.  Shocked Shocked 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Orden sv Nikolaja Velimirovica Empty Re: Orden sv Nikolaja Velimirovica

Počalji  Milan taj Sub Maj 03, 2014 5:39 pm

UŽIVO DAN 75 Ruska vojska u roku od 48 sati ulazi u Ukrajinu da zaštiti narod!
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Orden sv Nikolaja Velimirovica Empty Re: Orden sv Nikolaja Velimirovica

Počalji  Milan taj Sub Maj 03, 2014 7:25 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Orden sv Nikolaja Velimirovica Empty Re: Orden sv Nikolaja Velimirovica

Počalji  Milan taj Ned Maj 04, 2014 1:17 am

Vladika Pahomije na meti žestokih kritika zbog izgradnje bazne stanice za mobilnu telefoniju na Šapranačkom groblju.

Više o ovom skandalu pročitajte u sutrašnjem izdanju Alo ! novina.

Već je pisano da kontrolu i raspolaganje nad velikim svotama neevidentirane i neoporezovane novčane gotovine u Eparhiji vranjskoj, koja jpremašiuje 500.000 evra, iskljućivo ima starešina vladika Pahomije, a pomažu mu najbliži rođaci koje je on okupio oko sebe.

Posećamo da je Vladika Pahomiju često pojavljivo pred sudom. On je ranije bio optužen za utaju poreza ali i seksualno zlostavljanje mladića, ali nije osuđen jer su neki slučajevi zastareli, a u drugim nije bilo dokaza. affraid affraid affraid affraid affraid affraid pig 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Orden sv Nikolaja Velimirovica Empty Re: Orden sv Nikolaja Velimirovica

Počalji  Milan taj Ned Maj 04, 2014 5:21 pm

BEOGRAD - Crkva zvrji prazna!
SPO je vlasnik parcele na Ravnoj gori na kojoj je devedesetih godina podignuta Crkva Svetog Đorđa, u kojoj ni dan-danas nema sveštenika.

Crkvu je 1995, od svog novca i donacija Ravnogoraca, podigao tadašnji potpredsednik SPO Velimir Ilić, ali ona do danas nije oživela jer sadašnje rukovodstvo nije prebacilo zemlju na SPC. Po kanonskim pravilima, neophodno je da SPC bude vlasnik zemljišta na kom je crkva da bi se u nju poslao sveštenik, i zbog toga ovaj objekat stoji prazan .

- Ne može politička stranka da bude vlasnik crkve! Vlasnik zemljišta je SPO, a Vuk Drašković, kao ovlašćeno lice, godinama nije prepisao SPC to malo parče zemlje na kom se crkva nalazi. Objekat sam podigao s prijateljima i svojim radnicima, kao i od donacija iz Amerike, koje su iznosile oko 30.000 dolara. Postavio sam temelje, dovlačio kamen, agregate... Eto, samo bakar nisam stavio - priseća se Ilić i dodaje:

- Vladika Lavrentije je osveštao crkvu, ali tamo nikoga nema. Ljutio sam se što je podizanjem memorijalnog centra Daninom bratu narušen ambijent Ravne gore. I SPO je tu posle uložio novac, ali činjenica je da crkva propada - dodaje predsednik NS.
Portparol SPO Nemanja Starović kaže da je proces prebacivanja zemljišta na SPC u toku:

- Pokrenuli smo proces za izdvajanje te parcele kako bismo je poklonili Crkvi i Eparhiji valjevskoj, koja bi organizovala vršenje službe i postavila sveštenika. Iako smo od naših donacija izgradili crkvu, želimo da je poklonimo SPC i, čim se sve u katastru u Gornjem Milanovcu završi, to će se i ostvariti.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Orden sv Nikolaja Velimirovica Empty Ziv je Jovo umro nije...?

Počalji  Milan taj Ned Maj 04, 2014 5:24 pm

Od Draže do Kapičića

Ministar vera i dijaspore i osnivač frakcije Izvorni SPO Srđan Srećković kaže da je neprijatno iznenađen svim tim i da će to „razočarati sve članove SPO i priložnike ove prelepe crkve“.
Mada, kad vidim kako su se neki preokrenuli, ništa me više i ne iznenađuje. Oni su i đenerala Dražu zamenili generalom OZNA Jovom Kapičićem - naglašava Srećković. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Orden sv Nikolaja Velimirovica Empty Hm,hmm.."koalicija"

Počalji  Milan taj Pon Maj 05, 2014 12:46 pm

Београд – Александар Карађорђевић упутио је честитке премијеру Србије Александру Вућићу и члановима његовог кабинета поводом формирања нове Владе Републике Србије.

У писму упућеном Александру Вучићу, новом председнику Владе Републике Србије, овај црногорски престолонаследник је истакао:

“Велико ми је задовољство да Вам упутим срдачне честитке поводом формирања нове Владе, и вашег именовања на место Премијера. Пажљиво сам саслушао ваш експозе у Народној скупштини јуче, и желим Вам од свег срца да успете да остварите амбициозне циљеве које сте поставили пред себе и свој кабинет. Сигуран сам да ће се под вашим руководством на најбољи начин остварити тежње и стремљења нашег народа. Као и увек до сада, у својим напорима за добробит Србије и свих њених грађана можете рачунати на моју пуну подршку и пријатељство”.

Александар је такође упутио писма честитке и новоизабраним министрима у Влади Републике Србије, са жељама да предано и савесно обављају свој посао у интересу своје Отаџбине и свих њених грађана.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Orden sv Nikolaja Velimirovica Empty Gde ce im dusa...?

Počalji  Milan taj Pon Maj 05, 2014 3:27 pm

Atanasije Jevtic,
Juče je cela Srbija bila svedok novog sunovrata Justinovaca. Odavno su oni krenuli nizbrdicom koja nema kraja, i koja vodi direktno u propast. Dugo je o njima građena slika tobožnjih patriota, boraca za pravdu i istinu, tobožnjih bogoslova na svetootačkom putu… Pažljivo, probrano, promišljeno, uporno, skoro neprimetno… Nije nedostajalo ni onih koji su neke od njih nazivali novim Njegošem.
Ali i ta slika nije mogla dugo trajati. Počela je, i to ne ni sa velikim zakašnjenjem, da se kruni, da se troši, da se nagriza, da se rastače… Jer je bila falsifikat, svakako, jer je bila rezultat propagande. Njeni tvorci, kojima je to bio samo jedan od proizvoda, uspešno su je stvorili, oslikali, ali njeni nosioci, pokazuje se, nisu imali kapacitet da je održe u životu ni približno onoliko vremena koliko se moglo očekivati.
Jedan od njih postavljen je u Crnu Goru, proglasivši sebe i Arhiepiskopom (sa perspektivom da postane poglavar samostalne crnogorske crkve; u tom pravcu vodi i stvaranje i delovanje tzv. Episkopskog Saveta Crne Gore već više godina), a drugi je promenio toliko nevesti, tj. Eparhija, da ih je teško i pobrojati. Zaista lepo iskustvo. Njemu to, pak, ništa ne smeta da igra onu staru ulogu, ne shvatajući da su kulise odavno promenjene.
Zato svako prozivanje od njega, svaka uvreda, napad, može biti samo čast i ukazatelj dostojanstva.
Sve je na jučerašnjem mitingu bilo dobro izrežirano, pripremljeno, osmišljeno. Dvojica Justinovaca bili su samo deo scenografije. Unapred pripremljene. Moglo se to videti danima unapred. I odigrali su, navedeni, svoje uloge primereno čitavom skupu.
Zato se može slobodno reći da je jučerašnja predstava uspela. Na način i po zamisli onih koji su je i režirali.
Bilo je groteskno videti da o Kosovu dolaze da govore dvojica koja već godinama rade na njegovom odvajanju od Srbije. I ne samo na teritorijalnom odvajanju Kosova i Metohije od tela srpske države, nego i na sprovođenju planova zapadnih planera (zna se i kojih, Vašingtona, Vatikana…) koji za cilj imaju brisanje tragova srpskog postojanja tamo. Teritorijalno odvajanje je privremenog i prolaznog karaktera. Ono što se otme, može se i vratiti. Planovi današnjih planera idu u pravcu brisanja hrišćanskog, tj. Pravoslavnog, tj. srpskog identiteta Kosova i Metohije. Taj plan ne može se sprovesti bez pomoći i aktivnog učešća činilaca iz Srpske Crkve. I ovi činioci na tome rade već godinama. Uspešno, sistematski, beskrupulozno, surovo i sirovo kada je to potrebno, nasilno, prevarno…
Pri čemu jedan dolazi iz Crne Gore, a drugi iz Bosne i Hercegovine! O tempora, o mores! Kada je njima neko išao tamo, u Crnu Goru, ili u Hercegovinu, da im rešava pitanja!? Ali očigledno, način na koji rešavaju probleme u svojoj kući, hoće da nametnu i drugima. Daleko bilo.
A Kosovo i Metohija misijsko su područje Vatikana. Stvar toliko jasna i nedvosmislena. Pomenuta dvojica, uz pomoć, saradnju i drugih činilaca iz Srpske Crkve naravno, perfidno, lukavo, pretvorno, prikriveno za mnoge oči, beskrupulozno već godinama se bore, svim snagama i autoritetom koji imaju, da se na Kosovu i Metohiji sprovode planovi anti-srpskih, anti-pravoslavnih, jednom rečju anti-hristovskih sila.
Danas se taj proces već odvija potpuno neprimetno i nevidljivo za skoro sve srpske oči, a među glavnim njegovim nosiocima su i Srbi. Što u mantijama, što u raznim organima i nadleštvima.
Eventualno biva reč o teritoriji, tj. o telu. O duši, o onome što je pretežnije, što čini duhovno nasleđe, duhovni identitet srpskog naroda, pokazatelj duhovne snage, stvaralaštva i večnog opredeljenja srpskog naroda, nema ni reči. Sve snage usmerene su, u najboljem slučaju, na barikade, mitingovanje (uglavnom kontrolisanih mitinga), hođenje putem koji neko već, veoma pametno, trasira.
Tako da delovanje pomenutih odnosi se ne samo na telo, tj. pretežno na telo, nego pre svega na dušu. I to ne samo u smislu prethodno pomenutom.
Postoji i drugo polje njihovog delovanja, koje im po prevashodstvu pripada, i koje prevazilazi ovo kvazi-patriotsko delovanje. A to je delovanje u crkvenoj prosveti. U učenju, u propovedi. U sprovođenju mnogobrojnih i raznoraznih reformi (o kakve li slučajnosti, pa reforme su upravo obeležje onih Vlada koje su došle nakon petooktobarskih promena, a za koje su se oni toliko borili; reformske Vlade, reformske mere, reformski Premijeri, reformski planovi…).
Unošenje novih i Predanju Crkve stranih učenja na Bogoslovski fakultet u Beogradu, a preko njega u niže prosvetne ustanove – Bogoslovije, među sveštenstvo, pa dalje u narod…
Promovisanje i primena Ekumenizma u životu Crkve, u predavanjima, na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu… Učenja koja se tamo prenose mladima predstavljaju sinkretizam koji ne izvire iz Predanja Otačkog i Apostolskog.
Ista ta učenja u osnovi prenose se i mladim generacijama kroz programe i udžbenike Veronauke u školama.
Širi se duh globalizacije, posvetovnjačenja, Novog Doba, sinkretizma, rastakanja i širenja granica Crkve… Uništava se asketski duh, izvorna i dubinska pobožnost u narodu, zarad širenja globalističkog, novodobskog duha. Propoveda se zbližavanje i istovetnost sa Papistima, novo osobeno bratstvo-jedinstvo, koje je, ne treba zaboraviti, masonska ideja. Kroz zastupanje teorija krštenjskog bogoslovlja, sestrinskih crkava (sutra se može očekivati i lansiranje nekih drugih srodničkih veza i odnosa među Crkvama, u duhu novodobskih ideja i prakse učestalih menjanja nevesti; suprotno međutim, pravoslavnoj eklisiologiji; pravoslavnoj eklisiologiji nepoznato je postojanje takvih vrsta srodničkih veza između crkava), teorije grana, evharistijskog bogoslovlja, dva plućna krila i ostalih izuma i novačenja u duhu zizjulovsko-jevtićevskog programa i mape rada.
Takvim činjenjima u velikoj meri urušili su prethodno pažljivo pripremanu, građenu i stvaranu sliku o njima. Kako u Srpskoj Crkvi, tako i u drugim pomesnim Crkvama, pre svega u Grčkoj. Gde takođe postoji jedan ne mnogo širok krug koji ih prihvata, i koji je sličnih nastrojenja; manje više već poznat i u Srbiji.
Ta se slika više ne može vaspostaviti. Pogotovo ne izjavama poput molitvenih želja za upokojenje Skupštine i Vlade jedne države (i to ne svoje matične države, u kojoj dotični živi)! Odraz zaista njihovog posrnulog unutrašnjeg moralnog i duhovnog stanja. Dovoljno je podsetiti se reči starca Pajsija Svetogorca, izrečene nakon perioda zajedničkog života – da se radi o veoma lukavoj zmiji. Ili pak nedavne posete rimskom jeretiku, prilikom njegovog ustoličenja na presto rimske jeresi, koga dotični priznaju i prihvataju kao Episkopa! Koji dakle ima sveštenstvo, zatim ima i Svete Tajne, obeležja Crkve, što je zapravo u praksi prihvatanje Balamandskog sporazuma iz 1993. godine; iako ga Srpska Crkva nikada nije zvanično prihvatila, usvojila, niti odobrila. Ali eto, pomenuti Justinovci imaju tu moć i harizmu da ga neometano primenjuju u praksi.
Čitava pojava, međutim, nastup, govor, na jučerašnjem mitingu, odiše izveštačenošću, licemerjem, pretvornošću, neprirodnošću. Možda, između ostalog, i zbog nečiste savesti. Dovoljno je setiti se samo njihovih nedela i bezakonja učinjenih 2010. godine na Kosovu i Metohiji, i prema Kosovu i Metohiji. Nekanonskih i bezakonih činjenja, iznošenja kleveta, laži, podnošenja lažnih krivičnih prijava, kada se tzv. Arhiepiskop Cetinjski nije libio da svesno i dobrovoljno stavi svoj potpis. Onoga drugoga (govornika) dovoljno je videti. Samo njegovo lice. Ne vredi ni trošiti reči na njega. Na mitingu su se pojavili sa grupicom sveštenika-sledbenika, predvođenih Džomićem.
Miting je svakako, prema zamisli nekih, uspeo, o tome svedoči i tako zdušno i složno izveštavanje svih (režimskih) medija o njemu. Trg je zaista bio poluprazan. Na njemu šačica ljudi, svega par hiljada. Bilo je tužno učestvovati u svemu tome. Shocked Shocked Shocked king queen jocolor 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Orden sv Nikolaja Velimirovica Empty Re: Orden sv Nikolaja Velimirovica

Počalji  Milan taj Uto Maj 06, 2014 1:06 pm

"Deveti maj je naš zajednički praznik pobede nad fašizmom. Rusi i Srbi su bili i tada i uvek na strani pravde i pravednosti. I dokazali su da pobeđuju ne oni koji imaju snagu i novac, već oni iza kojih je istina", rekao je Čepurin na prijemu u ambasadi Rusije.

Prijemu su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predsednik ruske Državne dume Sergej Nariškin, članovi Vlade Srbije, među kojima ministri unutrašnjih poslova, energetike, odbrane i finansija - Nebojša Stefanović, Aleksandar Antić, Bratislav Gašić i Lazar Krstić, poslanici ruske Dume i Skupštine Srbije.

"Nama su rekli da su praznici u Srbiji i da niko neće doći, ali vidimo da se odazvalo 99 odsto pozvanih", primetio je Čepurin.

Ambasador Rusije je ocenio da se danas odvija "tragedija bratskog naroda Ukrajine".

"Posle Balkana, Jugoslavije, radikalni nacionalisti su se podigli u Ukrajini. Kao i pre 70 godina u Hatinu, oni, ovog puta u Odesi, spaljuju žive civile", rekao je Čepurin, navodeći da je u Odesi na taj način ubijeno 50 ljudi.

"Oni i njihovi gospodari prete Rusiji", kazao je Čepurin i naveo reči ruskog cara Nikolaja II:"Pretiti Rusiji je lako, ali je uzaludno", izrečene pre jednog veka kada su Rusiji pretili zbog toga što je pomagala slovenskim narodima Balkana.

Komplikovane probleme, prema rečima ruskog ambasadora, treba rešavati političkim dijalogom, a ne pretnjama.

Delegacija ruske Dume, na čelu sa Nariškinom, danas je počela dvodnevnu radnu posetu Srbiji, gde učestvuje na naučnim srpsko-ruskim skupovima povodom 100. godišnjice Prvog svetskog rata.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Orden sv Nikolaja Velimirovica Empty Kobin intervju

Počalji  Milan taj Sre Maj 07, 2014 12:53 am

Vels: Kromvel je postupao na osnovu ustava i u ime ustavnog poretka.

Staljin: U ime ustava je pribegao nasilju, odsekao kralju glavu, raspustio parlament, pohapsio i pobio druge!
Ili uzmimo primer iz naše istorije. Zar nije dugo bilo jasno da se carski sistem raspada, da se ruši? Ali koliko krvi je morao biti proliveno da bi se srušio?
A šta je sa Oktobarskom revolucijom? Zar nisu mnogi znali da jedino mi, boljševici, ukazujemo na jedini pravi put? Zar nije bilo jasno da se ruski kapitalizam raspao? Ali vi znate koliko je snažan bio otpor, koliko je krvi moralo da se prolije da bi se Oktobarska revolucija odbranila od svih njenih neprijatelja.
Ili pogledajmo Francusku krajem 18. veka. Mnogo pre 1789. mnogima je bilo jasno koliko je trula kraljevska vlast, feudalni sistem. Ali narodni ustanak, sukob klasa, nije se mogao izbeći. Zašto? Zato što su klase koje moraju da siđu sa istorijske pozornice poslednje koje shvataju da je njihova uloga je završena. Nemoguće ih je u to ubediti. Oni misle da se pukotine na raspadnutim zidovima starog poretka mogu popraviti i spasiti.
Zato umiruće klase oružja posežu za oružjem i pribegavaju svim sredstvima da sačuvaju svoj vladajući položaj. Twisted Evil  Twisted Evil  Twisted Evil  Twisted Evil 

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Orden sv Nikolaja Velimirovica Empty "Ovo je Srbija", vise "ponosno ne klice"..?

Počalji  Milan taj Pet Maj 23, 2014 1:08 pm

General Rade Bulat izjavio je da je Milošević za svakog proteranog Srbina iz Hrvatske dobio po 20.000 maraka! Bivši šef hrvatske službe bezbednosti Hrvoje Šarinić tvrdi da je Karadžić trgovao sa Tuđmanom i da mu je čvrsto obećao da se neće mešati kada Hrvatska napadne RSK! To su ozbiljne informacije...
Ali, sve to je teško dokazati...
Krivi su radikali
Imate li još nade da ćete se vratiti u Hrvatsku?
Nisam se ja, niti bilo koji drugi izbeglica, ogrešio o propise ni Hrvatske ni Srbije. Nismo mi tražili "veliku Srbiju", niti smo zvali radikale da nas "brane" i mašu srpskim zastavama uz parole "Ovo je Srbija". Da nije bilo tih koji su nepozvani došli i pričali o granicama kod Karlobaga i Virovitice, ne bi bilo ovog stradanja. Zato se iskreno nadam da ćemo se vratiti svojim domovima.
Vidite, za 16 godina nijedna vlada, ni Jugoslavije, ni Srbije, nije uputila nijednu protestnu notu Hrvatskoj za maltretiranja, ubistva i silovanja ljudi, niti za opstrukciju povratka izbeglih. Ova tema nikad nije bila na dnevnom redu Skupštine. Svi dosadašnji ministri spoljnih poslova izjavljivali su da Srbija nema otvorena pitanja sa Hrvatskom. Da li je to zato što je srpska imovina ostavljena Hrvatskoj kao deo nadoknade za ratnu odštetu? Vrlo moguće, jer ni Hrvatska više ne spominje da će podići tužbu za ratnu odštetu od Srbije. Kad su izbeglice došle u Srbiju, opštinski SUP-ovi delili su im formulare u kojima su oni potpisivali izjave da se po dobijanju jugoslovenskog državljanstva automatski odriču hrvatskog državljanstva. Po zakonu, oni su se na taj način direktno odrekli svojih nekretnina u Hrvatskoj!
Sve je, dakle, isplanirano unapred?
Naravno da jeste. Neposredno pre napada hrvatskih snaga demontiran je čitav raketni sistem odbrane RSK, hrvatske snage imale su kompletan raspored minskih polja, smenjen je ratni komandant, a doveden general čija je specijalnost evakuacija stanovništva.
Na nedavnom obeležavanju godišnjice "Oluje" u Beogradu bilo je jedva stotinak ljudi. Kako to objašnjavate?
To je najbolji dokaz da je izbeglicama svega dosta. Dosta je bilo paljenja sveća i parastosa. Dosta je više da nas predstavljaju neka udruženja koja još u kancelarijama drže slike Miloševića i Karadžića. Mi hoćemo ili da se vratimo u Hrvatsku ili da dostojanstveno živimo u Srbiji. Za našu muku odgovorne su obe ove države i zato ćemo ih tužiti.  Shocked  Shocked  Shocked  Shocked  Shocked  Shocked 


Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Orden sv Nikolaja Velimirovica Empty Re: Orden sv Nikolaja Velimirovica

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu