FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Komunisti Srbije

Strana 21 od 27 Prethodni  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 27  Sledeći

Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty RTB Bor

Počalji  Milan taj Ned Jun 16, 2013 7:39 pm

Pamtim posetu Zorana Djindjica Boru i njegovu izjavu okupljenima.."bakra nema, mozete da pravite nogare za stolice"..kakva mu je bila namera...?
...................................
Nova istraživanja pokazuju da je okolina Bora još puna zlata i bakra. Sondiranja kanadskih kompanija „Friport“ i „Rezervoar minerals“ pokazuju potencijal nalazišta ravan onima iz Konga. Međutim, stručnjaci upozoravaju da će između ove faze i stvarnog otvaranja novih rudnika, proći dosta vremena.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty Projekt "monarhisti na kraljevskoj nozi"

Počalji  Milan taj Ned Jun 16, 2013 10:57 pm

-Čitave zime dovođeni su političari, kojima su davane gratis sobe. Jedne noći čak je celo rukovodstvo SPS, njih 12, sa Ivicom Dačićem, Milutinom Mrkonjićem i Borkom Vučić na čelu, noćilo za džabe, jer je i Nikola Vukanić, zamenik generalnog direktora, visoki funkcioner SPS. Potpredsednik SPO Srđan Srećković i njegova supruga počašćeni su sa nedelju dana besplatnog boravka, a vodi se kao da ga je dobio na nagradnoj igri. Sa 12 članova porodice gostio se i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, pošto je naš direktor član Krunskog saveta. Vladimir Božović,(clan krunskog saveta i mason) je boravio u najluksuznijem predsedničkom apartmanu, a platio je upola nižu cenu (prošao je 63.000 dinara jeftinije), kao da je bio u običnom apartmanu.
Direktor Premović, međutim, kaže da je odavno praksa da određeni visoki gosti besplatno dobijaju apartmane u "Grandu".
- Niko ne istražuje to što je 2005. godine bilo tri puta više besplatnih apartmana. Ovde se radi o revanšizmu Jeremijevića, koji, po Zakonu o turizmu, ne može da bude upravnik hotela sa diplomom VKV konobara, zbog čega nam je turistička inspekcija naložila da postavimo novog čoveka na to mesto. Osim toga, godinu dana njegovog stanovanja u VIP apartmanu koštalo nas je milion i petsto hiljada. Za ovu godinu već je potrošeno 500.000 dinara. To je više nego svi visoki gosti zajedno. Nudili smo mu garsonjeru, u kojima i svi mi stanujemo, ali on nije hteo ni da čuje. Moje je ekskluzivno pravo da odobrim gratis kome hoću, jer sam za to dobio dozvolu od generalnog direktora. Nama je čast da kod nas dođe prestolonaslednik Aleksandar, i to je velika reklama za nas - tvrdi Premović.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty Kljucna razlika je, medjutim, u broju onih koji je primaju

Počalji  Milan taj Pon Jun 17, 2013 9:06 am

Godina najveće industrijske proizvodnje, 1989, nije i vreme kada je standard bio najbolji. Plate su, pokazuje statistika, realno najviše vredele deceniju ranije – 1979. godine. Te godine, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku, prosečni građanin Srbije svakog meseca je primao 5.826 dinara. To je, na primer, bilo dovoljno da kupi više od 600 kilograma hleba. Dve godine kasnije prosečna zarada je iznosila oko 9.400 dinara i bila je dovoljna za 236 litara vina, skoro 20 pari dečjih cipela ili 200 odlazaka u pozorište.
Današnja zarada od 46.000 dinara plaća oko 480 kilograma hleba i jedva je dovoljna za 10 pari dečjih cipela. U vinu vredi oko 150 litara, a prosečnog radnika, ukoliko ulaznice ne kupuje na popustu, u pozorište može da odvede manje od 60 puta. S druge strane, dugačak je spisak namirnica i proizvoda za koje se danas izdavaja manje novca – krompir, šargarepa, kokošija jaja…
- Postoje razlike u relativnim cenama – objašnjava Zdravković. – Neke stvari je ranije bilo moguće kupiti u većim količinama, ali nešto je danas dostupnije. Kupovna moć za prosečnu platu skoro je ista kao i pre 40 godina.
Ključna razlika je, međutim, u broju onih koji je primaju.8)8)Cool
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty 700.000 radi na crno, znaci nema nezaposlenih...?

Počalji  Milan taj Čet Jun 20, 2013 2:59 pm

Kao sto nam se, bar meni na ekranu tv, pojavljuju "velikani naseg doba" istetoviranih i celavih osoba,, u crnim odelima, crnim kosuljama,..crnim dzipovima, crnim zatamnjenim staklima, tako mi se, sto bi reko Ljubisa Trgovcevic.." vidi mi se crna ekonomija, i crne slutnje".

Kao sto "srbska" ekonomija, nemnoze da se nosi sa evropskom azdajom,njenim trzistem, tako ni domaca mala,srednja i tezgaroska "ekonomija" nemoze da se nosi sa unutrasnjom i uvoznom azdajom, pa pribegava "tehnickom visku i vestackom profitu", koji nadomesta "neispunjenim poreskih i drugim obavezama". Nepostojanje, regulisnog domaceg trzista je rak rana ekonomije, i kao takvo, ne daje uslove za "izvozno trziste",ukljucenje veceg broja igraca, osim, njih nekoliko "Agrokoraca-tvrdokoraca"..."osmisljenih monopolista", radi uzmeravanja "novcane i materijalne" koristi prema "novoj drzavi EU", "crnoj drzaci i ekonomiji,unutar Drzave Srbije".

ShockedQuestion
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty Re: Komunisti Srbije

Počalji  Milan taj Sub Jun 22, 2013 3:09 am

FAŠIZAM I ANTIFAŠIZAM DANAS - RAT I ANTIRAT

Postoji nerazumijevanje fašizma kao društvene pojave. Ima mišljenja, da je fašizam moguće uništiti jednom zauvijek. Neki borci NOAR-a kritikuju što nisu radikalno uništeni fašisti poslije Drugog svjetskog rata.

Agresija je svojstvo samog života pa i čovjeka. Pojava humanističkog morala i prava do savremenog međunarodnog prava utemeljenog u Povelji Ujedinjenih nacija i u Univerzalnoj deklaraciji o pravima čovjeka, kao rezultat pobjede antifašizma u II. svjetskom ratu, primarno je sredstvo za civilizovanje agresivnosti, za osiguravanje mira i ljudskih prava.

Savremeni fašizam javlja se u mnoštvu oblika:

1. Generalno, svi oblici gaženja pomenutog savremenog humanističkog prava djelo su fašizma, erupcije varvarstva, necivilizovane agresivnosti. Tragedija naroda u Bosni i Hercegovini, u SFRJ i slične širom svijeta nisu se mogle, i ne mogu, dogoditi bez gaženja tog prava.

2. Novi svjetski poredak i savremena varvarska globalizacija, gdje je vladajući interes sticanje profita i finansijskog kapitala, po cijenu gaženja humanističkog prava i morala, produbljivanja i širenja ekonomskih i socijalnih razlika među državama i unutar njih, do ugrožavanja egzistencije i samog života milijardi ljudskih bića (ratovanjima i uništavanjima svim sredstvima do genocida) – ima svojstva savremenog fašizma.

3. Fašizam se danas javlja i skriva pod raznim znamenjima:nacionalističkim, demokratskim (najčešće), liberalnim, radikalnim, vjerskim itd. Poznaje se po gaženju ljudskih prava i po zločinima. Hitler je svoj fašizam skrivao pod nazivom nacionalsocijalizam, kao što sada postaje popularno biti antifašista i demokrata na riječima, a djelovati fašistički. Ima ih koji ne kriju da su fašisti i fašistička organizacija.

Tu su ciljevi antifašizma, društvenih odnosa u duhu bratstva i jedinstva, aktivne miroljubive koegzistencije i humanizma za koje se zalagao Tito.

Ratovi i zločini su sredstva fašizma. Antifašizam je antirat – ljudsko življenje u miru, međusobnom poštovanju, saradnji i prijateljstvu, toleranciji različitosti kultura življenja kao bogatstva. Sukobi su neizbježni, ali je moguće dogovorno rješavanje i najtežih ako se poštuje i koristi ljudski razum i iskustva istorije kao učiteljice života, ali i smrti.

Uvjerenje da su ratovi neizbježni nije tačno. Neizbježni su dok vladaju sadašnji trendovi »razvoja«, razarajuća vladavina profita i finansijskog kapitala i necivilizovanje agresivnosti političkih kriminalaca.

Moguća je reforma i kapitalističkog sistema bez ratovanja i uništavanja, da se spriječi katastrofalno propadanje ljudske vrste i života na Zemlji. To je složen i dugoročan proces za djelovanje reformisanih, sada birokratizovanih, Ujedinjenih nacija i svih humanističkih snaga cijelog čovječanstva, u prvom redu naučnika i stručnjaka antifašista i humanista za sagledavanje i ostvarivanje budućnosti za život vrijedan življenja.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty preuzet tekst

Počalji  Milan taj Pon Jun 24, 2013 2:30 am

To nije Švedska ili Norveška, to je Kina. Dva sata vožnje od Šangaja u jugoistočnoj provinciji Jiangsu. Selo Huaksi.
Ljudi žive u vilama od nekoliko spratova, sa dva automobila, garažama i lepo uređenim vrtovima. Da li je potrebno reći da se voze najmoderniji automobili, Mercedesi, BMW, kadilaci, svi uvezeni iz Amerike.
Obrazovanje je besplatno za sve stanovnike. Muškarci idu u penziju sa 55 godina a žene sa 50 godina.
Zdravstveni sistem je toliko razvijen da su svi troškovi pregleda i lečenja besplatni.
Da li ste pomislili da se oni bave poljoprivredom?
Svoje bogatstvo duguju fabrikama odeće i tekstila, kopovima uglja, industriji čelika i obojenih metala. Promet je neverovatan oko 40 milijardi juana ili 6 milijardi dolara za 2006 godinu.
Samo tri decenije pre toga selo su presecali blatnjavi putevi, a na njima tradicionalne kočije. Bilo je to selo kao i sva druga u Kini. Danas su putevi asfaltirani, staze za šetnju su pokrivene za slučaj kiše.

ShockedShocked:shock:Cool
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty Srpska ili.."dorcolska posla"

Počalji  Milan taj Uto Jun 25, 2013 1:58 pm

24. април 2013. код 02:42
Zdravka , Jelena je u pravu . Razgovaram ja danas sa rodjakim iz unutrasnjosti , po profesiji je doktor veterine , studirao u Beogradu , ima svoju praksu .Postavim mu ja par pitanja? Covek POJMA NEMA STA SE ZAISTA DESAVA . Kaze , pa mozda to i nije tako lose za Kosovo,bla , bla. Meni odmah skoci protisak .Ima kompjuter ali ga verovatno koristi samo u poslovne svrhe. Zamislite ljude koji su ogranicenog obrazovanja , nemaju ni kompjuter ?
STA MISLITE ZASTO JE PRILIKOM POPISA JEDNO OD PRVIH PITANJA BILO , DA LI IMATE KOMPJUTER I KAKO VLADATE SA NJIM ??? Sta se to njih tice da li ga imam ili nemam ? Kakve to veze ima sa popisivanjem broja stanovnika ? To pitanje je trazeno od stranih agenata da se stavi u popisni upitnik . Znaju kriminalci da su ljudi sa kompjuterima vise informisani. NISTA NIJE SLUCAJNO !

:shock:Cool
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty Sam sebe hvali u "privatizovanim medijima"..?

Počalji  Milan taj Pon Jul 15, 2013 2:06 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty Dlaku menja(ju) cud nikako...?

Počalji  Milan taj Pet Jul 19, 2013 4:52 pm

http://www.kurir-info.rs/komentari/spo-hvali-vucic-je-uradio-mnogo-za-srbiju-clanak-898581

Primio Nikolic na razgovor, ali njegov „seiz“ tera dalje..“vezi konja gde ti gazda kaze“..Merkelova…? Opasno je uklapati Srbiju,“ geopoliticki“ u interese IV rajha. Tim nasim „igracima sa farme“, jos nije jasno “ ko je podigao i ko je srusio Belinski zid“..Daleko doseze ruka iz Moskve..ovoga puta neuporedivo ubojitija nego „onomad 1941.godine“..a, Srbiju, razni domaci „dzeparosi i masoni“ trpaju sa „druge strane zida“..

affraid affraid affraid affraid Question 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty Komunisti u srbiji 7 juli 1941

Počalji  Milan taj Ned Jul 21, 2013 3:49 pm

7. juli, nije bila samo „puka pobeda u ratu“, bila je to raskrsnica, mentalna revolucija svih Jugoslovenskih naroda, dan iz koga je usledila sloboda, i raskid sa korenima, imperijalista, i rastanak sa „sluginskim mentalitetom“ prema domacim i inostranim lopovcinama i eksploatarorima. To je bila prava borba za ljudska prava, skolovanja, medicinske i druge zastite,za zivot „svoj na svom“ dostojan coveka ..i otvorila je novu eru „nezavisnost,suverenitet,razvoj, zaposljavanje i sveopsta izgradnja“. U celoj istoriji, period 1945-1990.godine je bio jedini normalan period, sa stanovista, drzava,drustvo.. Ukljucili su se ljudi, razni djilkosi,kojima je bio preci „polovan opel ili merdza“ od svega na svetu, da isture lakat kroz prozor, da mu zavide drugi „iz fice“.Bilo je to 50 godina mira, koji su razni „nacionalni korumpirani junaci“, od dijaspore pod diregentskom palicom CIA i slicnih sluzbi, nasrnuli na svoju drzavu, iz koje su morali da „beze od komunizma“. Srbija, nesme sebi da dozvoli, lanac tezgi, cepenaka, cevabdzija, sustera, kuvara i konobara,gologuzanske klubovie, razuzdane i po zivot opasne splavove….kao zamenu za industriju, izvoz i uvoz, radi zadovoljenja neophodnih potreba.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty "Placi Vojvodino "...opet...?

Počalji  Milan taj Sre Jul 24, 2013 10:56 pm

Ubitačne ''makaze''


Zato su se, još Oktobra 1920 godine, u Novom Sadu, okupili Industrijalci i Trgovci - na protest ''protiv nepodnošljivih preteranosti pri određivanju poreza na ratne dobiti''.

Pri svemu tome, ekonomskom uništavanju Vojvodine, pridružila se, i kasnije stalna ubitačna pojava - nepovoljno širenje ''makaza cena'' - između Industrije i Poljoprivrede.

Kad je, 1923 godine, dinar u Zurich-u kotirao na oko 5 centima - pšenica je bila 500 dinara za 100 kg.

Već 1925 godine, kad se dinar u Zurich-u oporavio, poljoprivredni proizvodi su pali za oko 50% - pa je cena pšenice bila tek 270 dinara za metričku centu.

Zbog boljeg deviznog kursa, izvoznici nisu nastradali - ali proizvođači jesu.

Sve to je nateralo čak i beogradske političke prvake da makar iz ''taktičkih'' (izbornih) razloga, počnu da ''brane'' Vojvodinu.

Tako je 1926, tada subotički poslanik, Demokrata, Milan Grol, ''konstatovao'' - ''da je Vojvodina - u ekonomskom pogledu - OBESPRAVLJENA; ''prava Makedonija''.
''Sa svoje strane, ja ne bih žalio ako bi Stjepan Radić sve nezadovoljnike uspeo da okupi pod iskrenu zastavu odbrane kulturnih i ekonomskih interesa sveg našeg seljaštva. I ja bih mogao prići takvoj stranci'', rekao je Grol, ali se u isto vreme usprotivio ''političkom opkoljavanju Beograda''.
U samoj Vojvodini, već je bila veoma raširena svest, da je ''finansijska politika tretirala Vojvodinu kao ''kravu muzaru'', na čiji račun su živele Radikalske pijanice - suvišnji činovnici, partijski korteši i paraziti''.

Gradska privreda u Vojvodini, zakidana je, ne samo porezima - već i grabežljivošću beogradskih krugova bliskih Vladi i Dvoru.

Kad je, 1927 godine, Narodna Banka izdala privredni kredit pod povoljnim uslovima, od 1.443 miliona dinara - polovina je data Beogradu, a u Novi Sad je stiglo tek 40 miliona.

Sve su to bili razlozi i uzroci postepenog rađanja autonomaške političke ideje.

Vasa Stajić je već 1918 godine govorio o Vojvodini kao o ''Švici'' (u kojoj je federalno kantonalno uređenje), a 1919 već se 10 demokratskih predstavnika Velike Narodne Skupštine usprotivilo Centralizaciji ''svega i svačega - na opći kalup''.

Već na prvu godišnjicu ''oslobođenja'', novosadska ''Zastava'', objavljuje uvodnik pod naslovom: ''Plači Vojvodino''.

Centralizam je, kako već 1921 piše ''Neven'', opravdan kao odbrana od ''nesretnih separatista, Jugoslovena, prečana, crno-žutih elemenata, radićevaca, republikanaca, komunista..''.

Zatim dolazi i danas sveža rečenica, da ''protiv takvih zakulisanih neprijatelja treba preduzimati podelu njihove zemlje i finansijski iscrpljivati prečanske oblasti, kako bi se obezvlastili (navodni) upropastitelji ratnih tekovina srbijanskih vojnika''.

Sve to se, dakle, postepeno slagalo na autonomašku ideju, da se ona definitivno konstituiše u Politički Program.

Pančevački bogataš, advokat i izdavač, Dušan Duda Bošković je 28 Marta 1928 godine, u Narodnoj Skupštini, govoreći o Autonomiji, kojoj teže njegovi samostalni Demokrati, u okviru Seljačko-Demokratske Koalicije, kaže:
''Vojvodina hoće da bude Svoja. Ona ima Prava na to, Istorijsko Pravo. Srem, Banat i Bačka žive u našoj svesti kao jedna Celina. Njih vezuje Prošlost. Njih vezuje Isti Život, Isti Rad, Isti Plug i Ista Brazda. Vojvodina je i Pokrajina Rada, u kojoj nema mesta za lenje. I neće Vojvodina trpeti Sistem i Režim Nesposobnijih od Sebe! I zato će Vojvodina biti uz One, čija borba ima za Cilj da svako bude u Svojoj Kući Gospodar!
Vojvodina će stati na čelo boraca, kojima je zadatak bolja budućnost naroda u svim pokrajinama.
Poći ćena čelo tog borbenog Fronta, jer joj to mesto, po Kulturi i Bogatstvu - pripada!''
................................................................................................................................................
Celo ovo podsećanje na elementarno gradivo, koje nikad, u Vojvodini, nije bilo - ni u jednom udžbeniku, a pogotovo nije bilo u nekim drugim udžbenicima, potrebno je, ne zbog nekakvog povratka u prošlost - već jednostavno da se Onima, koju su marširali (i marširaju, prim.aut.) na Autonomiju Vojvodine, tokom protekle dve godine (decenije), objasni ono - što oni i ne znaju (niti žele da znaju, prim. aut.)
Oni i ne znaju, da Vojvodina NIJE bila ''komunistička izmišljotina'', koja je trebala ''da slabi Srbiju''.
Autonomaštvo su mnogo ranije izmislili Oni - koji su pokušavali da zaštite Njen Ekonomski Prosperitet.

Shocked Cool 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty Potroseli su mastilo "za retusiranje"..?

Počalji  Milan taj Pet Jul 26, 2013 1:14 pm

Izložbu kako se živelo u SFRJ videlo više od 40.000 ljudi
"Živeo Život", međunarodna izložba lepog života od 1950. do 1990, koja će biti otvorena do 31. jula u prostoru Robne kuće Beograd (Knez Mihailova 5), tokom svog trajanja postala je svojevrsni fenomen koji je izazvao brojne pozitivne reakcije posetilaca.

Cool Cool Cool Cool 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty Sta vi mislite o njemu i on o vama...?

Počalji  Milan taj Uto Jul 30, 2013 7:12 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty Svaki pocetak je bio tezak..razmislimo malo kako..?

Počalji  Milan taj Pet Avg 02, 2013 11:30 pm

Окупљање синдиката у једниствену организацију у новооснованој Краљевини СХС догодило се на Првом конгресу Социјалистичке радничке партије Југославије (комуниста), од 22. до 23. априла 1919. године у Београду. Тада је формирано Централно радничко синдикално веће Југославије (ЦРСВЈ), које је окупљало преко 200.000 чланова и било под непосредним утицајем СРПЈ (к). Рад ЦРСВЈ забрањен је Обзнаном, децембра 1920. године, заједно са Комунистичком партијом Југославије.
Центрумашки и реформистички социјалисти су 1922. године основали Савез радничких синдиката Југославије (СРСЈ). Нешто раније, револуционарно оријентисано језгро дванаест струковних синдиката, раније повезаних са ЦРСВЈ, основало је, 27. децембра 1921. године, Међусавезни синдикални одбор, који је касније променио назив у Независне синдикате Југославије (НСЈ), 1923. године. Рад НСЈ је забрањен увођењем Шестојануарске диктатуре 1929. године. Синдикати унутар СРСЈ-а су на Конгресу уједињења, од 10. до 12. октобра 1925. године, основали Уједињени раднички синдикални савез Југославије.
Увођењем Шестојануарске диктатуре, рад УРССЈ-а био је накратко прекинут, али му је ускоро допуштен, за разлику од осталих синдиката. Због реформистичких тенденција, комунисти су позивали раднике да се не учлањују у УРССЈ, али је та политика до 1934. године оцењена погрешном и напуштена. С временом су комунисти све више задобивали утицај унутар УРССЈ-а. На Четвртом конгресу УРССЈ, априла 1938. године, постигнуто је организационо јединство синдикалног покрета.
Пошто је рад УРССЈ-а био све више револуционарно оријентисан, Влада Цветковић-Мачек је, 28. децембра 1940. године, забранила његов рад. УРССЈ је у том тренутку бројао преко 100.000 чланова.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty Gde ste radnicki sindikati "socijal demokrate"..?

Počalji  Milan taj Uto Avg 06, 2013 2:23 pm

U Švajcarskoj je završeno poslednje prikupljanje potpisa za incijativu da svaki odrasli stanovnik te države, bez obzira na to da li ima posao ili ne, mesečno dobija univerzalni dohodak u iznosu 2.500 franaka Shocked Shocked Shocked Cool 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty Pomeni u Srbiji

Počalji  Milan taj Pon Avg 19, 2013 6:36 pm

Komemorativnim okupljanjem i polaganjem venaca i cveća kod Spomenika obešenim rodoljubima, na Terazijama je danas obeležena 72. godišnjica zločina koji su nad civilima počinile nemačke okupacione snage.
…………………………………………………………………………………..
Na SrBsku zalost, nije primeceno prisustvo, venci,cvece,svece..“naj patriotskije Nimbus organizacije nazvane Dveri i to Srbske“..."Nasi".."krunski sovjet".."Delije".."Grobari" i ostalih "cuvara SrBstva,vere,slobode"..Shocked Shocked Shocked Shocked Wink 

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty neka secanja

Počalji  Milan taj Čet Avg 22, 2013 4:10 pm

KADROVI: Lazar Koliševski...


Prilikom jedne od ranijih poseta drugova Petra Stambolića i Lazara Koliševskog fabrici "Goša", imao sam dužnost da ih provedem da obiđu pogone. U mostovnoj radionici, gde je po običaju bilo mnogo postavljenog raznog materijala čak i na stazama za kretanje, u momentu kada smo prolazili pored radnih mesta "šablonera" (crtači dimenzija po metalu), držao sam ih ispod ruku, za svaki slučaj. Hala nije bila najbolje osvetljena, jer je radio manji broj radnika u drugoj smeni. Pošto je već padao mrak, upozorio sam druga Lazu da pažljivo gleda ispred sebe...

Na to mi on reče: "Pazi ti na Peru, jer on ne vidi baš najbolje! Za mene ne brini, ja sam ti ovde radio!?"

Kasnije mi je objasnio da je neposredno pred rat (1940) morao da pobegne iz Kragujevca u Palanku, jer su mu već bili na tragu i da se zaposlio u fabrici "Jasenica A.D.", kao šabloner u mostovnoj radionici i da je radio na istom radnom mestu, pored koga smo, upravo, prolazili!

Pored druga Tita i Lazar Koliševski je bio predsednik SFRJ. Tako su dva predsednika SFRJ radili u fabrici "Jasenica" (kasnije "Kosmaj", pa "Goša")...

(Fabrika za opravku i rekonstrukciju železničkih vagona "Jasenica" osnovana je 1923. kao akcionarsko društvo, kasnije je prešla u vlasništvo francuske firme "Loren". Neposredno posle rata (1949) odlukom vlade FNRJ fabrika je preimenovana u "Kosmaj". Ime "Goša" dobila je 1950, po Dragoslavu Đorđeviću Goši, radniku te fabrike i narodnom heroju, prim. red.)
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty " Dokle tako"...?

Počalji  Milan taj Pon Sep 09, 2013 2:56 pm

„BUDIMO REALNI TRAZIMO NEMOGUCE“

„Ono što, danas, iritira građane Srbije jeste nebriga za očuvanje i uništavanje javnih dobara ove zemlje, koja pripadaju svim građanima, bez vizije pa ni ideje o tome šta će biti sutra, nakon silaska sa vlasti.

Srbija, sa svojim političkim sistemom, postaje specifična po tome što lobi, etabliran kao „vlast iz senke“ nema potrebu da u sferi javnih finansija deluje iz senke.

Politički sistem toliko je korumpiran i netransparentan da današnji elitni stalež, potekao iz razvalina obaveštajno-bezbednosno-partijskog režima bivše Jugoslavije, upravlja tim sistemom skoro otvoreno, mimo uvida i kontrole javnosti.

Nemoćnim građanima ostaje samo da se nadaju i mole da, kad izbori ne pomažu, jer je ideološka borba zamrla, da će vlast iz senke u kojoj deluje bar otići mirnim putem, jer se, zarad opstanka nacije, ne postavlja pitanje da li odatle mora otići i da li država mora postati normalna….“
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty " STA DA SE RADI" ???

Počalji  Milan taj Pon Sep 09, 2013 4:40 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty Komunisti Srbije i u Srbiji

Počalji  Milan taj Ned Sep 15, 2013 10:49 am

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty Zamalo da se sam "rehabilituje" pre vremena..?

Počalji  Milan taj Pon Sep 16, 2013 12:18 am

„.Drug cica“….(nije Slavisa Vajner)..hm,hmm,,,?

Као најбољег официра у пуку, командант га је предложио за прелазак у краљеву гарду у Београд. У јесен 1919. године поручник Михаиловић је постао водник 3. чете 1. батаљона пешадијског пука краљеве гарде. Међутим, није се дуго задржао у краљевој гарди, због једног инцидента у кафани Слобода, уочи поноћи 31. децембра. Његов друг, гардијски поручник Стефан Бухоњицки, припит је држао здравицу, у којој је похвално споменуо бољшевичку револуцију. Када су Бохоњицком због тога упућене претње, Дража је извадио пиштољ, репетирао и ставио на сто, рекавши: Да видимо ко је бољи Србин од мене!. Добио је 15 дана затвора, а онда је већ 25. јануара 1920, враћен у 28. пешадијски пук у Скопље. Shocked Shocked affraid king queen 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty Re: Komunisti Srbije

Počalji  Milan taj Pon Sep 16, 2013 8:40 pm

Srpska pravoslavna crkva već godinama aktivno radi na rehabilitaciji ne samo četničkog pokreta, već i srpskih kolaboracionista iz Drugog svetskog rata, Dimitrija Ljotića i Milana Nedića. 9. maja 2009. godine, na Dan pobede nad fašizmom, u Sabornoj crkvi u Beogradu je održan pomen saradnicima fašista Milanu Nediću, Dimitriju Ljotiću i njihovim pristašama.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ove sotone bradate malo je jahati, to treba konjima o repove, pa ih na četir strane sveta poterati...
sve više sam ubeđen da sam već rešio za koju ću opciju glasati na sledećim izborima. Mislim da je krajnje vreme da se „levica“ pozabavi ozbiljnim prestrojavanjem u hodu, jer vremena više nema. U prethodnom istorijskom periodu levica je mnooogo izgubila na ugledu sve iz osnovnog zanemarivanja prisustva velikog broja LEVAKA u njihovim redovimam, a na uštrp levičara Vojvodini je i u principu najbliža leva politička opcija, pa taj momenat i onaj o kvalitetu svojih kandidata na izbornim listama, političke partije levog opredelenja najozbiljnije treba da razmotre mnogo pre sledećih izbora.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty AP Vojvodina...?

Počalji  Milan taj Pet Sep 20, 2013 10:24 am

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty " u obradi"...?

Počalji  Milan taj Pet Sep 20, 2013 10:57 am

http://www.autonomija.info/veliki-backi-kanal-kao-septicka-jama.html#comment-53906
................................................................................................................................
Zbog nekog "googlanja" ili nekog "moderatora" ovaj pasus se na portalu "cas vidi cas nevidi", ali nista nas nesme iznenaditi !
Lune
Nimbuse, kao sto su u kako kazes „izuzetoj Srbiji“, jedni postavljali bandere, a za njima nocu „isli drugi i sekli“, dokazivali da „titoisticka struja ne valja“, tako ste i vi, „hm,hmm..sitnog zuba“..“sitno sopstvenickog mentaliteta“..zatrpavali kanale, pravili „sebi prilaze“ kucama „i vidim gusili u sopstvenim govnima“, da bi, danas optuzivali Tita. Zasto niste organizovano brinuli o „vasim kanalima od 1922.godinea ne „Titinim“ od 1945 godine..?
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 21 Empty Re: Komunisti Srbije

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 21 od 27 Prethodni  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 27  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu