FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Komunisti Srbije

Strana 14 od 27 Prethodni  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20 ... 27  Sledeći

Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Osvrnimo se oko sebe....*baza*..potencijal...?

Počalji  Milan taj Uto Okt 06, 2009 2:07 pm

Moramo biti svesni uslova u kojim zivimo, osim cinjenice da Srbija
belezi oko 26% bez osnovne skole, pismeni se izjasnjavaju..
.
Podržavate li rehabilitaciju bivših narodnih neprijatelja?
Da 44.2%
Ne 46.61%
Nemam stav 9.2%
ostale ankete
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty * istina je junak jaka je ko stena...* cika Jova Zmaj.

Počalji  Milan taj Pet Okt 16, 2009 11:32 am

Pisi brisi i uzdisi...
ali znaj listove mi necepaj...pisali smo jok ko deca u *spomenarima*.. sto upucuje, da covek od rodjenja *ne ideoloski* nevoli cenzuru i totalitarizam koji je ne jednom primenjen. U nemoci, i nemanju argumenata pribeziste se trazi u nasilnom friziranju uma. Ali moto sajta je upravo *Istina je junak drzi se ko stena*...rezultati izlaska iz onog drugog *omrazenog totaltarizma*..je..www.strajkgladju.com. Burzoazija i *prateci drustveni i dusevni faktor * o kome polemisemo, stvorili su uslove, da je oko 150.000 dece u gladi i bedi, dodato jos par stotine hiljada odraslih. Zbir *profita*..nekoga Karica, Miskovica, beka, iiiiitd daje rezultat srednje razvijene zemlje u evropi, bez prisustva pomenuti par stotina hiljada gladnih. To je ta *istina jaka kao stena*. Nju ni *genijalan pronalazak* Alfreda Nobela, Vuka Draskovica,Vojislava Seselja, Zorana Djindjica,Vojislava Kostunice..NEMOZE DA RAZBIJE ! Svi pomenuti u javnim sredstvima informisanja su prikazani kao vernici, *hadzi*...itd.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Vojska..ili vatrogasno drustvo...

Počalji  Milan taj Pon Okt 19, 2009 11:04 pm

STEVAN MIRKOVIĆ, BIVŠI NAČELNIK GENERALŠTABA JNA

VOJSKA NAM JE UŠTROJENA

• Armija je ostala bez aviona, artiljerije i avijacije, postala je prćija jedne stranke - G 17 plus • Uništeno je sve čime se narod ponosio
Naša vojska je kao evnuh. Ostala je bez aviona, artiljerije i avijacije što armiju čini armijom. Sve to su sprovele marionete u ime nekakvih transformacija vojske, civilne kontrole i ko zna kakvih fraza u trenutku kada je Srbija i Crna Gora suočena sa zaista ozbiljnim bezbednosnim pretnjama. Umesto formiranja respektabilnih oružanih snaga stvaraju se veštačke afere koje imaju za cilj dalje urušavanje Vojske, koja nikada u svojoj istoriji nije bila na tako niskim granama.
Ovako stanje u oružanim snagama, u svetlu najnovijih afera, komentariše nekadašnji načelnik Generalštaba Jugoslovenske narodne armije, general u penziji Stevan Mirković.
Kada je počelo diskreditovanje Vojske u javnosti?
- Taj proces je veoma dug, ali sve je postalo jasno nakon tragedije u topčiderskoj kasarni oktobra prošle godine. Istraga koja je vođena, nemušta saopštenja, kontradiktorne informacije, tendenciozna istupanja pojedinih stranačkih lidera... sve je činjeno smišljeno sa jednim jedinim ciljem - satrti Vojsku koja još nije potpuno pod kontrolom zapadnih moćnika. Uništiti u njoj sve ono čime se narod ponosio i što je duboko ukorenjeno u našoj bogatoj ratničkoj tradiciji. Znači cilj je bio potpuna diskreditacija armije što je više-manje i učinjeno.

Kome je trebala afera "Dragić"? Oficiri nisu krivi
- Sumnjam da je iko od visokih oficira upleten u aferu sa oružjem, jer je u pitanju veliki, složeni sistem nabavki, podložan kontroli u kome nema mesta krađi. Siguran sam da će inspekcija pokazati da je u pitanju običan ugovor kakvi su i ranije sklapani, ali da je u ovom političkom trenutku nekome trebala velika afera koja će dodatno srozati ugled vojske u javnosti.
Kako komentarišete najnoviju aferu sa nabavkom vojne opreme i optužbama za korupciju i kriminal ministra Davinića?
- Neko mnogo moćniji stoji iza svega nego što je ministar finansija Mlađan Dinkić. U pitanju je borba moćnih, interesnih grupa gde je G17 samo instrument političke borbe. U pitanju je obračun za konačne pozicije u Vojsci ali, na kraju krajeva, za veliku materijalnu korist. Poznato je da Vojska možda nema puno para, ali je veliko bogatstvo u nekretninama. Tu imamo brojne vojne objekte - kasarne, institute, nastavne centre, karaule, baze... čija se vrednost meri milionima evra. Sasvim je sigurno da su za taj novac zainteresovani mnogi kalkulanti, kako u zemlji, koncentrisani u polugama sistema i strankama, tako i napolju, koji u svemu vide profit.

Otvaranje Topčidera - izdaja

Sramno je i licemerno da Davinić nekoga proziva za odavanje vojne tajne, a da istovremeno poziva novinare i snimatelje da uđu u podzemni objekat na Topčideru koji je tajna nad tajnama. Da li ste ikada videli da je DŽordž Buš, Vladimir Putin pa čak i neki lokalni lider uradio nešto slično? To je vrhunska izdaja koja ide naruku svima koji su neprijatelji ove države - kaže Mirković.
Vi ne vidite značajnu razliku između ministra Davinića i Dinkića?
- U pitanju su isti ljudi. Pa oni su, na kraju krajeva, bili i u istoj stranci. To su klasični eksponenti Sjedinjenih Država, koji će učiniti sve što od njih traže nalogodavci. U datom trenutku su se sukobili, jer se ispred njih isprečio goli interes, odnosno novac. I Davinić i Dinkić su ogrezli u nečasnim radnjama u Vojsci koja je postala prćija jedne stranke - G17 plus.
Vojna imovina i javne nabavke u armiji i ranije su bile predmet spekulacija po kojima su u pitanju milionske malverzacije?
- Treba se samo setiti ubistva ministra odbrane Pavla Bulatovića. I on je stradao jer su se u datom trenutku sukobili interesi moćnika kojima je profit od Vojske bio značajniji i korisniji od institucije ministra odbrane. To ubistvo je pokazalo na šta je mafija sve spremna, ukoliko se neko ispreči na njenom putu. Ubistvo Bulatovića nije bilo običan atentat već mnogo više. Bio je to napad na državu i narod koji, međutim, nije imao adekvatan odgovor.

Lična karta

Stevan Mirković rođen je 27. oktobra 1927. godine u Valjevu. Učesnik je Narodnooslobodilačkog rata i odmalena se opredelio za vojni poziv. Završio je najviše vojne škole, a obavljao je i dužnost načelnika Generalštaba Jugoslovenske narodne armije.
Po odlasku u penziju, sa razvojem višestranačkog sistema u Srbiji, postaje jedan od utemeljivača Saveza komunista - Pokreta za Jugoslaviju. Ubrzo se, međutim, razočarao u tadašnju politiku bračnog para Milošević, pa ostaje jedan od retkih, doslednih poštovalaca lika i dela Josip Broza Tita. Interesantno je da je njegova supruga bila član Srpskog pokreta obnove u vreme dok je Stevan Mirković bio jedan od čelnika SK-PJ.
Zašto smatrate da se vlast nije adekvatno ponašala poslednjih godina kada je u pitanju uloga i razvoj oružanih snaga?
- Samo se setite izjava šefa diplomatije ministra Svilanovića koji je kazao da Srbiji ne treba Vojska. Po njima, ovoj zemlji prete samo terorizam i organizovani kriminal što je apsurd. Vojsku su sveli na nekakvu vojnu policiju koja treba da obavlja plaćeničke zadatke za račun Sjedinjenih Država u svetu. Pa oni su hteli naše vojnike da šalju u Avganistan i Irak, kao kakve moderne američke janjičare. Kao da mi nemamo naših muka i problema. Stav države je nedvosmislen - treba ući u NATO. Naši vlastodršci smatraju da to znači da nam ne treba Vojska, jer će nas Severnoatlantska alijansa štititi od spoljnjeg neprijatelja. Ja se u to ne bih kladio. Sada samo ubiremo plodove onih pogubnih postupaka u Vojsci, koje su osmislili Tadić, Čović i njihovi saradnici, po diktatu NATO.
Da li verujete da sadašnja Vojska može da odgovori bezbednosnim izazovima?
- Kakva je to Vojska koja nema aviona, artiljerije, tenkova, brodova...To nije armija već policija. Napravili su nakazu, neku vrstu evnuha koja može samo da služi, kao nekakav prirepak, NATO-u. Poslednja vežba u Kopnenoj zoni bezbednosti to i dokazuje. Po scenariju vežbe, NATO vojnici stradaju u nekakvoj saobraćajnoj nesreći, a onda naši stižu sa helikopterima i ambulantnim kolima da ih prevezu do medicinskih prihvatilišta. Eto, na šta se svela naša Vojska. Umesto da stvaramo armiju koja može u slučaju rata da odbrani državi i njene građane, mi šaljemo oficire u nekakve mirovne misije, afričke države, kako bi nadgledali primirje. Kao da mi ne znamo šta to znači i kakva je uloga, nazovi, mirovnih trupa. Naša Vojska je prestala to da bude, a njena buduća uloga je svedena na američku plaćeničku formaciju.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Beograde, dobro jutro....na uscu reka ispod Avale...

Počalji  Milan taj Uto Okt 20, 2009 10:55 am

*Једном је бивши председник САД Бил Клинтон дошао у Србију, све прегледао и пита: „Како сте се ви осећали када сте ратовали против најмоћније и најјаче државе на свету?“ Одговори му Србин на то: „Извините, али ми никад нисмо ратовали против Русијe.“ *
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty U bratsko se nisu poljubili lice....

Počalji  Milan taj Uto Okt 20, 2009 1:01 pm

Bio je to susret, kazu istorijski susret, vidimo bez prisnosti, bez tardicionalnog poljupca...jer docek je u nadleznosti druge Srbije *a pozdrave je Rusija poslala patriotskoj Srbiji*..onoj Srbiji koja nije visoko kotirala Gorbacova, koji ugodno *perestojka* u dolarima...po nekada reklamira torbe, sladolede... onoj Srbiji koja postuje svoj narod i zrtve u borbi protiv fasizma..drzavi koja se ne stidi sebe i svojih vrednosti, sve jedno, narodi se priblizavaju, a vlasti obe drzave imaju dosta iskustva sa svojim narodima.... kada su ih izneverile...
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Na cvenom od krvi proletera, tepihu u sava centru....

Počalji  Milan taj Uto Okt 20, 2009 8:40 pm

Da se primetiti, da su *neki novi klinci* pronasli resenje...Staljin i Tito su se *pomirili*...klinci bastine slobodu i borbu protiv fasizma...ne spominjuci Staljina i Tita...oni su sada u *kosu*...za otpatke...zajedno, rame uz rame...marsiraju u zaborav..dok se *istinski komunisti* ne zapitaju, da li bi oni uspeli da su imali desetak komunistickih partija..ka sto je to slucaj danas... ? Kapitalisti slave oslobedjenje Beograda..? od sopstvenih predaka i uzora...svasta su u stanju da urade za kredit od 1.000.000.000 $....u kom *esalonu* su komunisti...? affraid affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Mirko Djordjevic...

Počalji  Milan taj Čet Okt 22, 2009 7:26 pm

Ali nsi se preselili u zgradu CK SKJ
Jeste. Crkva je pokušala da osigura svoje mesto u društvu i osigurala ga je prihvatajući razne privilegije. Ona je danas centralna institucija u Srbiji, zastupljena u gotovo svim sferama vlasti. Zvučaće vam pomalo čudno, ali crkva je danas u javnom životu u potpunosti preuzela ulogu nekadašnjeg Saveza komunista. Ona je svuda!....... affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Idemo dalje....

Počalji  Milan taj Pet Okt 23, 2009 10:19 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Osnovni cilj neprijatelja Srbije...i kolaboranata

Počalji  Milan taj Sub Okt 24, 2009 8:09 pm

* Ovakvoj "političkoj teoriji" nije potreban komentar. Suština je u oduzimanju prirodnih resursa "nesposobnim nacijama" i uskraćivanje mogućnosti zemljama Trećeg sveta, da razvijaju poljoprivredu i industriju. Ukoliko ne prihvate koncept "globalnog planiranja", koji ne ide u korist tih država, onda će potonuti u spolja izazvanu krizu i haos. Ovaj koncept je dosledno primenjen u arapsko-izraelskom ratu, 1973. godine, kako bi se oštro istakla opasnost da svetskim resursima nafte ne mogu upravljati te zemlje, već globalni kontrolori. Naravno, ovaj kontrolor je Komitet 300, koji svoje delovanje pravda navodnom zabrinutošću za ugroženost resursa i sigumost sveta. Kakav cinizam. Potpuno je u skladu sa njihovora osnovnom političkom doktrinom, po kojoj tajno izazivaju konflikte, a onda ih javno rešavaju u sopstvenu korist. *
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Elita serBije...

Počalji  Milan taj Čet Okt 29, 2009 1:33 pm

Svejedno, u celoj lepezi srpsko-ruskih odnosa vojne veze su izgleda i najslabije. I Srbija i Rusija su članice Partnerstva za mir, pa bi upravo u okviru toga mogle vojno mnogo bolje i mnogo više da sarađuju. Da li je ruski vojni establišment „uvređen” srpskom orijentacijom na vojnu saradnju sa Nacionalnom gardom Ohaja, intenzivnim vojnim kontaktima s oružanim snagama SAD? Verovatno da jeste, jer koliko oficira i kadeta mi školujemo u zemljama NATO-a, a koliko u Rusiji? Disproporcija je ogromna. A zvanično smo vojno neutralni. Nezvanično, imamo status pridruženog člana. I Rusi smatraju da zapravo vojska Srbije ima sopstvenu spoljnu politiku. I onda jedna divna dama, državni sekretar gospođa Vesna Arsić mora da vadi stvar potpisujući ugovor sa Kurskom oblasti, što kod prosečno obrazovanog Srbina odmah izaziva asocijacije na tenkove i njihovu proizvodnju, a veterani kada to čuju verovatno i salutiraju.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Kraj *zutajame* i *fukarajame* kapitalizma !!!

Počalji  Milan taj Pet Nov 20, 2009 12:45 pm

КРАЈ ФУКУЈАМЕ
Док се пише реквијем неолибералном моделу многи се враћају литератури за коју су површни пропагандисти капитализма помислили да је похрањена у прашњаве архиве историје. Данас је у Лондону готово немогуће наћи примерак Марксовог „Капитала”
Власници капитала и бизниса ће код радника подстицати и стимулисати потребу да купују њихову скупу робу: станове, куће и технологију, обавезујући их при том да улазе у скупе хипотекарне кредите до нивоа неиздрживости. И на крају ти неплаћени дугови ће изазвати банкрот банака које ће морати да буду национализоване, па ће држава онда кренути путем који води у комунизам.
Карл Маркс „Капитал”
У комунизам, то јест реални социјализам, свет тешко да ће кренути јер је тоталитарна пракса у међувремену дискредитовала ову идеју омогућавајући „марксистима” 20. века да побију око 110 милиона сопствених људи. Не кажем да жртве није доносио и капитализам, али глобална финансијска криза затекла је свет који сада панично трага за одговором на питање како је до ње уопште дошло и како из ње изаћи.
Док се пише реквијем неолибералном моделу, многи се враћају литератури за коју су површни пропагандисти капитализма помислили да је похрањена у прашњаве архиве историје. Данас је у Лондону готово немогуће наћи примерак Марксовог „Капитала”. Траже га махом они који схватају контрадикторности неолибералне филозофије неограничене економске експанзије: ограничени ресурси то не могу да издрже, мајка Земља нема капацитете да свој својој деци испуни жеље. Не ни на богатом Западу.
Како се социјални односи заоштравају, црвене заставе развијају се по Европи. Колико почетком овог века, изгледало је да су шансе за реактивирање идеје социјализма равне нули.
„Уколико социјализам означава политички и економски систем у коме влада контролише велики део привреде и богатство зарад социјалне једнакости, онда мислим да је сигурно рећи да је вероватноћа да се он у наредној генерацији поново врати блиска нули”, писао је 2000. године у магазину „Тајм” Френсис Фукујама, аутор „Краја историје”.
Фукујама би могао ових дана да обиђе свет. Зар масивна интервенција државе у финансијски систем САД није нека врста социјализма у акцији? Истина усмереног на спасавање капиталиста, али ипак је то интервенција владе.
У Западној Европи се идеје социјализма, идеологије за коју је либерални капитализам тврдио да је мртва, враћају на сцену. Широм континента уочљиво је да доминацију партија центра-левице – оних које су похрлиле ка глобализацији и неолиберализму – угрожавају социјалистичке или социјалдемократске странке које нису следиле тај модернистички тренд.
За разлику од партија захваћених током последње две деценије тачеристичком или транзиционом опсесијом приватизације, ове странке супротстављају се потпуној либерализацији јавног сектора, чак траже и поновну национализацију неких приватизованих државних фирми. Захтевају оштрију пореску политику према богатима и равноправнију прерасподелу. Бране државу благостања и право свих на пристојне пензије и на здравствену заштиту.
Што је најважније, све се гласније оспорава економски систем у коме су интереси обичних људи драстично подређени интересима капитала.
Нигде тренд није тако уочљив као у Немачкој где метеорски раст бележи Die Linke, Левица, политичка групација формирана пре неких 18 месеци у чијем је врху „црвени” Оскар Лафонтен, социјалистички ветеран, који је дуго на фронту против великог бизниса.
Левица је на истоку земље главна опозиција владајућим хришћанским демократама. Ове године се на регионалним изборима убацила у бирачко тело социјалдемократа (СДП) улазећи у парламенте Доње Саксоније, Хамбурга и Хесеа. Заговарајући социјалистичку политику осваја гласове Немаца забринутих да би њихов мешовити економски модел могао да буде замењен англосаксонским капитализмом – што се догађало док је СДП био на власти.
Једно прошлогодишње истраживање јавног мњења показало је да 45 одсто западних Немаца, и 57 одсто источних, сматра да је социјализам „добра идеја”. Овог октобра масовно су се изјаснили за национализацију великих сегмената економије. Две трећине свих Немаца каже да се слаже са свим, или неким идејама програма Die Linke.
Слична прича важи и за Холандију. Тамошња Социјалистичка партија (СП) готово да је утростручила број посланика на последњим општим изборима 2006, а на провинцијским изборима 2007. остварила је велики успех. Предвођена харизматичним епидемиологом Агнес Кант, СП је на путу да прескочи холандске лабуристе, чланове владајуће коалиције на чијем су челу конзервативци, и постане доминантна снага левице.
Социјалисти говоре о друштву „људског достојанства, једнакости и солидарности” и оштро се обрушавају на „културу похлепе” коју је донео „капитализам заснован на бонусима и лаком новцу”. При том, због недостатка радних места залажу се за контролу имиграције процењујући да је политика отворених врата „капиталистичка замка” усмерена ка обарању цене рада, а не једнакости.
Грчка Коалиција радикалне левице, Сириза, изненађење прошлогодишњих избора, наставља да демонстрира сопствени утицај, посебно код младих. Док расте отпор неолибералној економској политици владајуће Нове демократије, истраживања данас Сиризи дају готово 20 процената – надомак Пасока, историјском симболу центра-левице који је последњих година тилтовао ка десници.
Социјалисти су већ на власти у Норвешкој. Откако је пре три године „црвено-зелена” коалиција преузела кормило проглашена је за најлевичарскију владу у Европи. Зауставила је приватизацију државних компанија, појачала улагања у социјалу, а јавно здравље и бригу о старијима прогласила својим приоритетима.
Европске партије центра-левице, оне које нису ентузијастички пригрлиле агенду неолиберализма, и другде потврђују доминантну позицију. У Шпанији је владајућа Социјалистичка радничка партија Хосе Луиса Родригеса Сапатера сачувала широку базу левице и у марту обезбедила нов четворогодишњи мандат који ће обележавати „социјалистичка економска политика” и фокусирање на потребе радника и сиротиње.
Србија је, показали су последњи избори, у европском соцтренду. Довољан број бирача је и овде, пре избијања глобалне финансијске и економске кризе, показао да жели енергичније супротстављање „дивљем капитализму” који је од милиона људи направио „жртве транзиције”. Са погоршавањем кризе, захтеви које артикулишу социјалисти постајаће све гласнији, масовнији и популарнији.
Не значи да је читава Европа „црвена”. Упркос недавном избору новог лидера Француске социјалистичке партије, тамошња левица подељена је у тренутку када би могла да капиталише на растућој непопуларности администрације председника Николе Саркозија, великог фана америчког неолибералног концепта.
У Британији упркос општем расположењу које је, што се привреде тиче, највише окренуто левици од краја Другог светског рата, ретко ко позива на социјализам. Британска левица је, као и она преко пута канала, уситњена и распарчана. За разлику од холандских другова, британски социјалисти нису артикулисали неку своју критику масовне имиграције са антикапиталистичке и антирасне позиције – чиме, процењује се, губе гласове радника.
Успех социјалистичких партија показује да долази време њихових изборних дивиденди уколико бирачи у њима нађу одговоре на кризу савременог капитализма. И док рецесија све више стеже, а неолиберализам се показује као компромитујући концепт, феномен социјалистичких партија са јасним антиглобалистичким порукама биће све присутнији у политичком и економском животу Европе.
Велике политичке битке, попут оних за демократију, нису се досад водиле на терену економије. Зато ту има деспотских господара. Зато прети оштрија поларизација. Глобална криза допринеће да ћемо све чешће слушати захтеве за „социјалну тржишну економију”, „социјална права грађана” или за „праведно друштво”.
Какав ће бити одговор неолибералне политике? Бонапартистички? Или ће се стварати неки кооперативни модел. Видећемо. Таквом сукобу још нисмо присуствовали.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Britanska *levica* u krilu popa Maltusa...DS, SPS, ????

Počalji  Milan taj Pet Nov 20, 2009 1:23 pm

*'Sva djeca koja se rode iznad broja potrebnog za održavanje broja stanovnika na željenoj razini, neizbježno bi morala nestati, osim ako se za njih napravi mjesta smrću odraslih osoba...To mora biti aktivna politika vlasti...Trebamo potaknuti djelovanje prirode u stvaranju tog mortaliteta umjesto da ga glupo i uzaludno sprječavamo.A ako se bojimo prečestih posjeta strašnog oblika gladi, trebamo pobunama potaknuti druge oblike prisilnog i prirodnog uništenja. Umjesto preporučivanja čistoće siromašnima potaknuti suprotne navike. U našim gradovima trebamo praviti uže ulice, nagomilavati više ljudi u kuće i izazivati povratak kuge. Na selu trebamo graditi naselja blizu stajaćih voda i osobito poticati u svim močvarnim i nezdravim uvjetima. Ali iznad svega trebamo strogo osuđivati specifične lijekove protiv harajućih bolesti i one dobronamjerne ljude, koji su pak u zabludi, a koji misle da su čovječanstvu učinili uslugu time što su osmislili projekte za potpuno istrebljenje neke određene bolesti'. *
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Srpski komunisti u krilu nestanka...*ujedinjenje ili.... *

Počalji  Milan taj Sub Dec 05, 2009 10:27 pm

Blize se izbori, jedinstveni nastup neophodan, jedinstveni *koalicioni* organ ili ti *CK* neophodan, zajednicka podrska listu KOMUNIST....*ostavke su moralni cin*...! Zavisno od rezultata pretvoriti sve u jednu listu za registraciju....*ujedinjenje ili ....* affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Ivica Dacic konacno priznao

Počalji  Milan taj Pon Dec 07, 2009 11:53 am

*Strajkaci su u pravu, treba hapsiti vlasnike privatizovanih firmi*...* S druge strane, medju tim istim poslodavcima koji otpustaju radnike imamo vrlo bogate ljude, da ne kazm da mnogi od njih spadaju u najbogatije u Srbiji. A ti najbogatiji su opljackali drzavu !* nema sumnje da je u pitanju *trenutak iskrenosti*, kao sto nije moguce pravit bogatstvo bez pomoci banke..i povlascenom poloaju kod nje. Da je drukcije ne bi bilo sirotinje. Ugo Cavez je napravio korak napred po tom pitanju, a po istom pitaanju nas *komsija* je izjavio..
.
*Smrznuo sam se kad sam pročitao da su banke iskamatarile od građana 4,8 milijardi kuna u prvih šest mjeseci ove godine", izjavio je priznajući neki dan veliki šef Zagrebačke Banke Franjo Luković i pritom se upitao jesu li banke kamatari ili stvaratelji novih vrijednosti?*

Ali koliko juce, i Mladjan Dinkic se prdiruzio Ivici u stilu *hapsi Ivice*(ko mozes ?), Ivica jos nije *priveo marcu*..da povedu Mladju na *Doncafe*... Cool
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Komunisti srbije su opozicija...!

Počalji  Milan taj Uto Dec 08, 2009 2:24 pm

ГЛАСАЈТЕ...........
СВИ ВИ КОЈИ СТВАРНО ХОЋЕТЕ ПРОМЕНУ И СВИ
ВИ КОЈИ НИСТЕ ЗАБОРАВИЛИ КО ВАС ЈЕ ОТПУШТАО И
ПРЕБИЈАО НАКОН 5. ОКОБРА
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Razlike postoje, ali rusenje vlasti je prioritet !!!

Počalji  Milan taj Uto Dec 08, 2009 2:34 pm

Stoga nema razloga da se u nekum politickim momentima daje podrska OPOZICIJI...kojoj pripadamo kao komunisti, primer Pokreta socijalista...

*- Зашто сте подржали напредњаке?
Сумњичења и непрекидне трзавице унутар опозиције чувају корумпирану и неспособну власт. И криви и дужни, они владају, а вероватно сваког дана се у себи захвале опозицији што се није окупила и организовала. Ова власт више и не покушава да се представи као поштена или способна, они просто кажу да се никада неће створити фронт који ће моћи да их замени. Подршка СНС-у је начин да кажемо да се тај фронт ствара и да ће свест о нужности заједничке борбе бити већи и чвршћи. Гласајте за СНС, сви ви који стварно хоћете промену и сви ви који нисте заборавили ко Вас је отпуштао и пребијао након 5. окобра.*
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Idemo dalje....napred samo napred !!

Počalji  Milan taj Sre Dec 09, 2009 2:52 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty neizbezna TV B92 sprovodi anketu...

Počalji  Milan taj Čet Dec 10, 2009 2:03 pm

*da li podneti krivicnu prijavu protiv radnika strajkaca koji blokiraju prugu*..mozda ce pozvati NATO da deblokira prugu..? ili ce podneti krivicnu prijavu, i naravno privesti vlasnika firme koji je pokrao zarade radnika i ulozio ih u drugi biznis, drugu firmu kojih ima nekoliko...* u krug u krug u krug u krug..igramo valcer ja i drug*. Naravno interesantno je i pitanje *vodateljice-skladateljice*..ko stoji iza radnika...? Po njoj, godinu dana pa i vise, raditi i ne biti isplacen nije razlog... Za ocekivati je da se konacno *rodi* solidarnost radnika i da zeleznicki radnici totalno blokiraju saobracaj kao podrsku svim opljackanim radnicima... affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Anketa..da li ste da se sprovede....prilog..?

Počalji  Milan taj Čet Dec 10, 2009 2:20 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Gde smo u svetu *demokratskih promena*

Počalji  Milan taj Pet Dec 11, 2009 2:26 pm

Mereno postojecim *vlastima* Amerika, Rusija,Kina...njihova dela govore da je u pitanju imperijalna desnica...*cedo* je kapitalizam...pravilo..*ziveti o tudjem trosku*, pogotovo kada je u pitanju spoljna politika. Za njih smo na neki nacin bili sitna buranija i kao SFRJ..22.000.000 stanovnika, da drugacije misle, svaka pojedinacno ne bi se raspala SFRJ, a o sitno seckanoj Srbiji nebi bilo ni reci. Ne iskljucujem ni *domaci faktor*, promotera tudjih i licnih interesa po cenu Srbije i cele njene slavne istorije stvaranja, odrzanja suvereniteta i drzavnosti. To je problem samih stanovnika i drzavljana Srbije koji moraju da resavaju pod hitno na izborima, ostalo kako sledi.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Krizni stabovi..gusari 17 +

Počalji  Milan taj Sre Dec 16, 2009 5:13 pm

G 17 +..izvrsni organ DS, zaduen a pretvaranje Srbije u *Potemkinovo elo*...stvorio je uslove za propast Srbije..upravo onako kako to nalazee *zakonomernost*. Nasilnim, kriminalnim radnjama, obaranjem vrednosti ossnovnih sredstava stvorni su uslovi za uppravo nezdravu ekonomiiju. Jdini *uspeh* su obogacni pojdinci koji *cede* viski u *klubu pprivrednka* i mudruju kako da se rese guvernera banke...da *izmuzu* sta se izmusti moze, do kraja i nemilosrdno.Proizvod njihove *Djindjicologije* je..1.000.000 nezaposlenih unistenih ljudi i porodica. Dali treba *dinar* da bude zrtva njihove alavosti i bahatosti, ili da se i PROFIT odrzava...da deli sudbinu trzista, nekada je veci a nekada manji u *mangupskoj trzisnoj utakmici* koju upravo vode oni sami. Nemoze obaranje cene rada i dinara da bude *sigurnosni ventil*..pohlepe. Bez dobre proizvodnje, bez kvalitetnog domaceg trzista, zadovoljenih potrba * I drzave drustva*...neema ni *trzisnog viska* koji bi se ponudio u izvoz. Sve drugo je *hudini ekonomija*...obracun sa uvoznickim i duznickim lobijem je neminovan. Drzava i cela Srbija su optereceni namerno izazvanim kamatama i pohlepnim nerealnim profitma. Podsetimo *istroene prezervative* da su oni za jdnokrtnu* upotrbu i da ih nuzno moramo menjati, zbog kkvaliteta nacije i drzave. Komunisti, Socijalisti moraju biti u jnom frontu oslobadjanja drzave Srbije i njenih gradjana od GUSARA...
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Srbija ko Jamerika....?

Počalji  Milan taj Čet Dec 17, 2009 5:15 pm

Ako jedna velika drzava, drzava silnik moze da postoji i napreduje sa dve stranke u *vlasti* (republikanci i demokrate) a ne sa 500, sto i Srbija ne bi mogla, mnogo manja da uspesno fukcionise sa dve stranke. Komunisticka partija i Pokret ocijalista, mogu da budu te dve partije koje ce da vode drzavu i drustvo i to vrlo uspesno za opste dobro. Ovo mucenje naroda i drustva pod palicom drzave mora da prestane.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty ZIMA, ZIMA E PA STA JE/(mis i macka spavaju zajdno ?)

Počalji  Milan taj Čet Dec 17, 2009 11:50 pm

*Свечану седницу су, својим присуством, увеличали и представници одбора Покрета социјалиста из Бачке Паланке, Апатина, Врбаса,Кањиже, Новог Сада, Пожаревца и Костолца.

Такође, позиву ОО ПС из Темерина одазвали су се и представници других политичких партија из општине Темерин – Српске напредне странке, СПО, ДСС и НС.

Седници, у препуној сали, су присуствовали Александар Вулин, председник Покрета социјалиста и ps-temerin-01.jpgДушан Гарибовић, организациони секретар Покрета социјалиста.* Shocked Shocked Shocked Shocked
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty *Obznana* nikog ne uzbudjuje...*ahtung, ahtung*

Počalji  Milan taj Sub Dec 19, 2009 3:13 pm

Polazci od (zakonske) predpostavke, da su pred zakonom vii jednaki (pa i Veran Matic)..drzava Srbija bi trebla da donese resenje, odluku o zabrani.....

1) Odrzavanja fudbalskih utakmica sa prisustvom gledalaca.
2) Odrzavanja prenosa tv B92 sa prisustvom gledalaca.

sa obaveznom merom *zadrzvanja* od 30 dana u kampu *ORA koridor 10* i predati na *drustvenu brigu i staranje* ministarstva Mrkonjica. Zadrzanim licima pod 1 i pod 2 bilo bi dozvoljno da komuniciraju medju obom za vrme trajanja *drustvene brige i staranja* kako bi se *socijalizovale* i oslobodile*govora mrznje*. U okviru slobodnih aktivnosti bile bi im dozvoljene fudbalske utakmice, obavestavanje *domace i svetske javnosti* o uspeima na trasi koridora 10, rezultatima odigranih utakmica. Zajdno bi posecivali predavanja *gradjansko vaspitanje* i trenutcima opustanja mdjusobno igrali drustvenu igru * ne ljuti se covece*, za raliku od nekadasnjih programa ORA, nee bi bilo obavezno gledanje TV dnevnika u 19,30...*vlikog brata* zbog loseg delovanja na stare i mlade.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Samarcina DS-e

Počalji  Milan taj Pon Dec 21, 2009 4:43 pm

Odbacivanjem *genijalne ideje i predloga* da proizvode *nogare za stolice*...od strane *velikog reformatora*, RTB Bor se odupire propadanju, naravno pouceni iskustvom kako je prosla Zelezara Smederevo...strah u Boru jos postoji !!!

RTB Bor je veoma znacajan za Srbiju....neme da *prodje* kao Smederevo i metalski komplek..vitalna proizvodnja oja stvara vrednost, donosi prihod i podize zaposlenost gradjana.Treba stalno, permanentno pratiti dogadjanja oko RTB Bor, tendera, i vega sto ide uz to. Exclamation
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 14 Empty Re: Komunisti Srbije

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 14 od 27 Prethodni  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20 ... 27  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu