FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Komunisti Srbije

Strana 9 od 27 Prethodni  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 18 ... 27  Sledeći

Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Zasluzuje postovanje svih Komunista srije

Počalji  Milan taj Pon Maj 04, 2009 1:33 pm

www.Aleksa Dundic/sablja
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Komunist Jugoslavije

Počalji  Milan taj Pon Maj 04, 2009 3:12 pm

www.Jugosloveni u oktoarskoj revoluciji
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Re: Komunisti Srbije

Počalji  jugosloven taj Pon Maj 04, 2009 3:37 pm

Milan ::Namera vlasti u Srbiji je da smanji broj narodnih poslanika u Skupstini Srbije kako bi obezbedila laksu kontrolu parlamenta. Predvidja takodje da to bude 150 poslanikka...Desnica steze klesta oko *demokratije*...sto ce se sprovesti povecanjem broja clanova u okviru partija potrebnog za registraciju. Za ocekivati je da partije komunisticke orijentacije, naprave korak ka najmanje koalicionom vidu saradnje. Komunisti srbije, ocekuju od nekih KP da zamene svoju devizu *razbiti, razbiti, razbiti*...u neophodnu devizu..*ujediniti, ujediniti ujediniti*. Nije na odmet, da se utvrde stavovi koji mogu da se usaglase sa nastupajucim Pokretom socijalista, sa ciljem ojacavanja POKRETA LEVIH SNAGA, kao sireg spektra delovanja u teskim uslovima.
Broj narodnih poslanika treba svakako smanjiti. 250 narodnih poslanika za glasacko telo ove velicine je previse. To sto je u staroj skupstinskoj sali bilo mesta za 250 ljudi (u novoj ima jos vise), ne znaci da Skupstina Srbije treba da ima 250 narodnih poslanika. Jedan narodni poslanik treba da predstavlja oko 50.000 biraca, sto je sa 150 narodnih poslanika otprilike toliko. Time bi se ujedno omogucilo da pri nepromenjenom izbornom zakonu lista koja probije cenzus od 5% dobije najmanje 8, a ne 13 narodnih poslanika, a za stranke nacionalnih manjina bi se cenzus povecao sa 0,4 na 0,75%, sto je takodje u redu. Istovremeno bi smo imali jeftiniju, a efikasniju skupstinu.
Ja sam od uvek smatrao da je 250 narodnih poslanika previse za Srbiju, buduci da je bivsa SFRJ recimo imala 220 delegata u Saveznom vecu i 88 u Vecu republika i pokrajna, a SRJ je imala 138 poslanika u Vecu gradjana i 40 u Vecu republika.
Velika sala u staroj zgradi Skupstine Srbije, koja ima malo vise od 250 mesta je bila predvidjena za nekadasnje zajednicke svecane sednice sva 3 veca Skupstine Srbije, koja je do 1990. bila trodoma, jer su pored delegata tim sednicama prisustvovale i razne druge zvanice.
150 narodnih poslanika je sasvim optimalan broj za Skupstinu Srbije, jer se velicina demokratije ne meri brojem poslanika.
jugosloven
jugosloven

Broj poruka : 60
Datum upisa : 20.12.2008

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Nije u pitanju velicina sale..

Počalji  Milan taj Pon Maj 04, 2009 3:59 pm

u pitanju je manji broj od 150 , broj koji vladajuca stranka moze relativno lako *da popuni* i obezbedi vlast..kod veceg broja, nema bas toliko kadrova i tako se daje mogucnost drugima da uopste *prismrdi* u blizinu vlasti, a tokom rada saradjuje i parira.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Secanje.......

Počalji  Milan taj Pon Maj 04, 2009 4:25 pm

Danas je 29 godina od smrti generalnog sekretara SKJ Josipa Broza Tita.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Komunisti srbije

Počalji  Milan taj Pon Maj 04, 2009 6:04 pm

Pozivaju gradjane u Srbiji, da ne prepuste zaboravu vreme zla, vreme kada su bili sikanirani od strane Dinkicevih kriznih stabova, isterivani sa posla, bili pod pritiskom mobinga od bahatih ulizica DOS-e, to su veoma bitni elementi koji treba da uticu na koga ce da glasaju ubuduce. Naravno, ova secanja ce biti potrebna novim organima vlasti, nakon uspesnih izbora.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty *srpsa majka*..Drzavna komisija...?

Počalji  Milan taj Pon Maj 04, 2009 8:41 pm

www.interju Brana Prpa affraid What a Face affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Re: Komunisti Srbije

Počalji  jugosloven taj Uto Maj 05, 2009 5:42 am

Milan ::u pitanju je manji broj od 150 , broj koji vladajuca stranka moze relativno lako *da popuni* i obezbedi vlast..kod veceg broja, nema bas toliko kadrova i tako se daje mogucnost drugima da uopste *prismrdi* u blizinu vlasti, a tokom rada saradjuje i parira.
Skupstini Srbije apsolutno nije potrebno vise od 150 narodnih poslanika. Moze ih biti i 500 ili 1000, ali ce se mandati uvek rasporedeljivati srazmerno procentu osvojenih glasova na izborima.
Nama je potrebna jeftinija i efikasnija skupstina. Manji broj poslanika upravo to omugacava i istovremeno pruza mogucnost da budu zastupljeni poslanici iz svih krajeva Srbije.
Ako je nesto dikutabilno, to je izborni sistem. Da li je proporcionalni izborni sitem, pri cemu je cela Srbija jedna izborna jedinica, a cenzus za ulazak u skupstinu 5% (a za stranke nacionalnim manjina bez cenzusa) najbolje resenje? Da li mozda treba povecati broj izbornih jedinica ili ici na vecinski izborni sistem, pri cemu bi bilo onoliko izbornih jedinica koliko se bira poslanika? Postoji i mogucnost kombinovanog izbornog sistema, pri cemu se jedan broj poslanika bira po vecinskom, a drugi po proporcionalnom sistemu, mada on deli poslanike na dve grupe (neposredno i posredno izabrane), sto nije bas dobro?!
Postoji i mogucnost povlascenog propcionalnog izbornog sistema u kome lista koja je pojedinacno osvojila najveci btoj glasova dobija u startu 60% poslanickih mesta, a preostalih 40% se raspodeljuju izmedju svih lista koje su ucestvovale, ukljcujuci naravno i prvoplasiranu. Takav sistem nagradjuje prvoplasiranu izbornu listu, garanujuci joj dvotrecinsku vecinu poslanika u skupstini. Pri brojci od 150 poslanika, prvoplasirana lista bi u startu dobila 90 poslanickih mesta, a preostalih 60 bi se raspodeljivalo izmedju svih lista. Lista koja predje cenzus mogla bi da racuna na najmanje 3 poslanika, dok bi za stranke nacionalnih manjina cenzus bio 1,67%.
Po istom sistemu, a da se bira 250 narodnih poslanika, prvoplasirana lista bi u startu dobila 150 poslanika, a preostalih 100 poslanickih mesta bi se raspodeljivalo izmedju svih lista. Tada bi lista koja probije cenzus mogla da racuna na najmanje 5 poslanika, a za stranke nacionalnih manjina bi cenzus bio 1%.
jugosloven
jugosloven

Broj poruka : 60
Datum upisa : 20.12.2008

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Komunisti srbije..

Počalji  Milan taj Uto Maj 05, 2009 11:02 am

Da.. odes na pijacu, imas nesto para...sta je jeftinije..150...ili 250 ovaca ?manja grupa to je vec *kruzok*...*klan*. Tvoje tumacenje je za neko drugo drustvo ako ga ima
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Eduardo Galeano...

Počalji  Milan taj Uto Maj 05, 2009 3:13 pm

* Nase parce sveta , koji sada zovemo Latinska Amerika, ila je napredno...specijalizovalo seda gubi jos iz tarih vremena kada su Evropljani renesanse nasrnuli preko mora da bi mu zaronili svoje zube u grkljan.* Evropljani renesanse, danasnjice su kapitalisticke i imperijalisticke tvorevine, ciji se zubi zabadaju u grkljane ne samo Juzne Amerike, Jugoslavija, Srbija su dozivele mnoge krvolocne ujede *evropske renesanse i danasnjice*. Borba protiv kapitalizma je jedino moguce resenje od tog koljackog i pljackaskog *sistema vrednosti*.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Re: Komunisti Srbije

Počalji  jugosloven taj Uto Maj 05, 2009 5:21 pm

Milan ::Da.. odes na pijacu, imas nesto para...sta je jeftinije..150...ili 250 ovaca ?manja grupa to je vec *kruzok*...*klan*. Tvoje tumacenje je za neko drugo drustvo ako ga ima
Ne radi se o tome, vec o cinjenici da je za drzavu koja ima biracko tele ove velicine 150 poslanika sasvim dovoljno. Ne moze se za 150 poslanika reci da je to ,,kruzok", jel to nije mali broj. Bugarska je otprilike velicine Srbije, pa ima 120 poslanika u parlamentu. Velika Britanija ima oko 650, a visestruko je veca od Srbije. Nemacka oma oko 450, a takodje je visestruko veca od Srbije.
Kad smo kod toga, mi imamo i suvise veliku vladu sa 25 ministarstvai 27 clanova. To je previse. Postoje ministarstva za neke resore koji uopste ne bi trebalo da imaju posebna ministarstva, vec da budu unutar nekih drugih ministarstva.
Dakle i skupstina i vlada su nam kadrovski jako glomazne institucije, a razlog tome je da bi se sto vise njih docepali fotelja i da bi i stranke sa 4 ili 5 poslanika mogle da dobiju ministarsko mesto, kako bi se napravila parlamentarna vecina.
Recimo, formira se neka grupa od 123 poslanika i hvale ima 3 za parlamentarnu vecinu. Onda oni nadju neku stranku koja ima 4-5 poslanika i ponude joj ministarsko mesto, a time i razna mesta u okviru ministarstva, clanove nekih upravnih odbora itd. i tako se napravi parlamentarna vecina. Sto je vise poslanika, vece su i mogucnosti da parlamentarnu vecinu cini vise manjih stranaka, dok se ne dodje do famozne brojke od 126 poslanika. Tako sada vladajucu koaliciju cine DS, G17 plus, LSV, SPO, Stranka Rasima Ljajica, stranka Sulejmana Ugljanina, SVM, Koalicijia albanaca presevske doline, SPS, PUPS i JS, a to je cak 11 stranaka.
Sa 150 poslanika ne bi bilo tako. Parlamentarna vecina bi se lakse formirala, jer bi je cinilo 76 poslanika i u skupstini ne bi bilo mnogo stranaka sa malm brojem poslanika.
jugosloven
jugosloven

Broj poruka : 60
Datum upisa : 20.12.2008

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Najavljen je zakon po kome

Počalji  Milan taj Uto Maj 05, 2009 5:44 pm

vise nece moci da se kandiduju *kombi stranke*..poznate kao *jezicak na vagi*...a manji broj poslanika je manjii, laksi i jevtiiji plen za nekog poput Miskoviica, Kostica.....sto u krajnjoj meri, svodi vlast na manju *grupu*..ljudi, koja se kao manji broj lakse kontrolise, a neka brojna mesta gube svoje predstavnike.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Neoliberalna *kuhinja*..

Počalji  Milan taj Uto Maj 05, 2009 8:05 pm

* Dosta njih uzme 50-100 grama salame i pojede krisom u radnji*...kaze direktor marketinga fire *VERU*... Ako jedu svoje pprste, to je dobro, ako prste zamene salaomm (bez koske!) to ne valja...radniku ukradu zaradu, neko od njih ukrade salamu. Naravno mnogo cesce je da radniku ukradu zaradu.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Dan pobede nad fasizom-susedi

Počalji  Milan taj Sre Maj 06, 2009 5:51 pm

kucaj...SEMPER PARATUS PROMETHEUS...prociitaj
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty * neka bljesti bljesak*... ?

Počalji  Milan taj Čet Maj 07, 2009 1:00 am

kucaj SEMPER PARATUS CROATIE...citaj ! Shocked Shocked Shocked
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Komunisti srije...

Počalji  Milan taj Čet Maj 07, 2009 6:25 pm

Predsednik Tadic najavljuje izbore, raspisivanje istih krajem godina...bilo bi lepo da se odrzi *zatvoreni sastanak*.Predsednika..komunistickkih partija..tema...*nastupajuci izbori*...*ciljevi i zadaci na terenu*..* radna grupa-predizborne kampanje*...*lista mogucih kandidata*... Question Question Question
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty HAH

Počalji  danko taj Čet Maj 07, 2009 10:00 pm

Predsednik se smeje u lice narodu i vredja narodnu inteligenciju! Njegovo zadnje istupanje iz Uzica kao predsednika ne znamo koga, njegove stranke ili drzave je preslo granie pristojnosti i ukusa. Malo je reci da je licemeran!

danko

Broj poruka : 24
Datum upisa : 26.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Izbori ce da budu *ravnpravni* ?????

Počalji  Milan taj Čet Maj 07, 2009 11:33 pm

Drzava radi za izbornu pobedu..DS.., gradjani moraju da cekaju, da budu strpljivi..jer DS drzi dva *dzokera*...u rukavu predsednika Srbije i predsednika DS...*njih dvojica su cini se u sukobu sa ravnopravnim uslovima demokratskih izbora*..*monopol na predizbornoj kampanji*..
1*dzoker* nove izbore i trebalo raspisati neposredno posle stavljanja
Srije na belu sengen listu.
2*dzoker* ima obecanja iz vrha EU da ce Srija do kraja godine dobiti 200 milion evra sto bi popravilo eonomsku situaciju i oasalo poedu na izborima.
Navedeni *dzokeri* ce znaci preci iz rukava predsednika Srbije u rukkav predsednika DS...
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Danas........

Počalji  Milan taj Pet Maj 08, 2009 9:37 pm

Putin polaze cvece...Sarkozi polaze cvece...zar su samo njihove drzave pobedile fasizam... ? Ko se to muva oko *krecane* i prica da nije bilo ofanziva..da su to izmislili kommunisti.? Novine su najavile da ce se sutra okupiti na ranoj gori...itd itd itd
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Posto zelimo zajeniki nastup

Počalji  Milan taj Pet Maj 08, 2009 10:38 pm

POZIVAMO KOMUNISTE, SOCIJALISTE ,SIMPATIZERE i GRADJANE SRBIJE, da se 25 maja okupe, ispred muzeja 25 maj, odakle polazi* prva u niizu protestnih setnji.........* ustaj te vi zemaljskko roblje*
Sad je priika da vidimo *kko je jera a ko nevjera*....
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty *pekarsi radnik* selo Skorenovac

Počalji  Milan taj Sub Maj 09, 2009 3:45 am

*Posle 5. oktobra 2000. godine jedan covek iz tadasnjeg DOS-a, pokazao mi je plan koji su nase vlasti dobile....Razgradnja vojnih resursa i potencijalna u tom planu jedan je od kljucnih zadataka. Za njegovo ostvarivanje predstavnici DOS-a dobili su milione dolara, i to u kesu.* Ovaj *pekarski* radnik se inace usavrsio za pravljenje i mesennje testa od specijalnog brasna, krupno mlevenog *typ.F117, typ F16 i tip 2*...u tranziciji koja je na njemu obavljena, prekvalifikovao se za brasno typ 4oo, typ 500 i slicno. Shocked Shocked Shocked
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty O9.05.2009

Počalji  Milan taj Sub Maj 09, 2009 11:25 am

U Moskvi i svim vecim gradovima Ruska vojska gazi strojevi korak, obelezava dan pobede nad fasizom, dok se NATO..i Evropa koja je dan 09.05 proglasila za *dan europe*...muvaju po Gruziji.
*Dan Europe*..obelezava se i na Ravnoj gori...*nece iver dalje od klade*.. king queen Suspect

SMRT FASIZMU ! Srbijo uspravi se !
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Dimitrj Medvedev..

Počalji  Milan taj Sub Maj 09, 2009 12:18 pm

* Nikome necemo dozvoliti da falsifikuje istoriju i podvrgne sumnji podvig naseg naroda u Drugom setskom ratu.* Very Happy

(Dimitrije, sine dmitre, daj i ti neku izjavu !!!) Sleep Sleep
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Jos jedan prodje dan..

Počalji  Milan taj Ned Maj 10, 2009 1:37 am

Letimicno smo protrcali kroz dan pobede nad fasizmom, vise smo se setali po strafti, lepo vreme...RTS.je ipak ustupio vreme govorniku..predstavniku *antifasista* Vuku Draskovicu, covek ucesnik NORA.., zna vise od generala Stevana Mirkovica...*savremenik*, procitana je vest, da je Nediceva slika, bacena u krecanu..snimak i kratko o Jajincima...onako usput...80.000..za razliku od Draze, imali su *fer sudjenje*..uredno slozeni na gomili, netreba drzavna komisija..da traga za njima...kad se rehabilituje Draza i ostali, ostaje ona druga strana krivac, valjda ih je stigla *zasluzena* kazna,..? Antifasisti..Avalskog korpusa nisu davali pocasnu strazu, valjda su bili zauzeti na *centralnoj* proslavi, na Ravnoj gori... isli su zaobilaznim putem...seljaci u Vranicu spavaju pa da ih neprobude. king queen king rendeer
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Dan posle...

Počalji  Milan taj Ned Maj 10, 2009 1:29 pm

I pored govora,silnih zastava, na dan 9.maj ..ni centralni odbor za proslavu, ni lokalni odbor SPO nije polozio vence na grob zrtve fasizma, Sofije Ristic..i njene dve cerke..zene narodnog heroja, koja nije htela da oda gde su zemunice sa ranjenim partizanima,,mucene i isprebijane...dojku po dojuku, grkljan po grkljan..nijedna nije odala, par zemunica koje su nasli, ranjenike..grkljan po grkljan...ranjeni partizani. A kada su se *vratili*..naredili su skidanje spomen ploce sa kuce heroina srbije..sumadije..Jugoslavije.. Uca Krstic je iz mozda istog sela..pokojne Sofije Ristic...slava im.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisti Srbije - Page 9 Empty Re: Komunisti Srbije

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 9 od 27 Prethodni  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 18 ... 27  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu