FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...?

Strana 3 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći

Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty Ma kakvih 100, mnogo brze !

Počalji  Milan taj Pon Jan 05, 2015 9:02 pm

Pet privrednika iz Jagodine obezbedilo je 250 miliona dinara jemstva za puštanje iz pritvora Radosava Savatijevića Keneta Shocked . Među njima je i Palmin sin.
Savatijević je priveden zbog sumnji da je učestvovao u malverzacijama sa mašinama u Kolubari. Sada se sa slobode brani zahvaljujući jemstvu od 250 miliona dinara, koje su obezbedila četiri preduzeća i dva privrednika, uglavnom dajući nekretnine kao zalog, potvrđeno je u Specijalnom sudu.
interesantan je podatak da je nekolicina jemaca bliska prvom čoveku Jagodine i lideru Jedinstvene Srbije Draganu Markoviću Palmi, a jedan od njih je i njegov sin.
Novac za Savatijevića obezbedili su Dalibor Marković, sin Dragana Markovića Palme, preduzeće "Papir Komerc" čiji je vlasnik Zoran Vasić, visoki funkcioner Jedinstvene Srbije i poslanik u Skupštini Srbije, preduzeće "Alfa" iz Jagodine, čiji je vlasnik Vladica Vasić, jagodinski bisnismen, zatim Aleksandar Miladinović, takođe biznismen iz Jagodine, Branislav Jović, vlasnik "Trend kompani" iz Jagodine i firma "Devix" iz Lazarevca, čiji je vlasnik Vitomir Dimitrijević.
Dragan Marković Palma negira da ima bilo kakve veze sa Radoslavom Savatijevićem i jemstvom koje su za njega obezbedili jagodinski privrednici.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty Re: Dacic, sta smo uradili za 100 godina...?

Počalji  Milan taj Pet Feb 27, 2015 7:05 pm

Ciljevi naših odreda jesu:[5]

1.) Borba za slobodu celokupnog našeg naroda pod skiptrom Njegovog Veličanstva Kralja Petra II.

2.) Stvoriti veliku Jugoslaviju i u njoj veliku Srbiju, etnički čistu u granicama Srbije – Crne Gore – Bosne i Hercegovine – Srema – Banata i Bačke.

3.) Borba za uključenje u naš državni život i svih još neoslobođenih, slovenačkih teritorija pod Italijanima i Nemcima (Trst – Gorica – Istra i Koruška) kao i Bugarske, severne Albanije sa Skadrom.

4) Čišćenje državne teritorije od svih narodnih manjina i nenacionalnih elemenata.

5.) Stvoriti neposredne zajedničke granice između Srbije i Crne Gore, kao i Srbije i Slovenačke čišćenjem Sandžaka od Muslimanskog življa i Bosne od Muslimanskog i Hrvatskog življa.

6.) Kazniti sve Ustaše i Muslimane koji su u tragičnim danima nemilosrdno uništavali naš narod.

7.) Kazniti sve one koji su krivi za našu aprilsku katastrofu.

Cool U krajevima očišćenim od narodnih manjina i nenacionalnih elemenata izvršiti naseljavanje Crnogorcima (u obzir dolaze siromašne nacionalne ispravne i poštene porodice).

9.) Osiguranje jednog takvog političkog tela koji će voditi državni brod smerima opštih narodnih težnji i interesa.[6]

10.) Ciljevi su ogromni zato je borba utoliko zahvalnija za one koji se bore za njihovo ostvarenje.[7]

Učinite sve što je u Vašoj moći da se i sav nacijonalni elemenat u Crnoj Gori što pre svrsta u naše odrede jer događaji se redaju vrtoglavom brzinom i ne smeju nas zateći nespremnim.

Sa Komunistima – partizanima ne može[8] biti nikakove saradnje jer se oni bore protiv dinastije i za ostvarenje socijalne revolucije, što nikada nesme biti naš cilj, jer smo mi jedino i isključivo samo vojnici i borci za Kralja, Otadžbinu i slobodan narod.

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty A, hm,hmm.. sta bi uradili za 3 meseca ???

Počalji  Milan taj Sub Feb 28, 2015 2:55 pm

BEZ PROSLOSTI NEMA BUDUCNOSTI
vaso [neregistrovani] (25. 02. 2015, 19:57:48)
pukovnik

Draza je napredovao do djenerala,a pade kao golub od kraljevackog obucara.Leka to bese gospodo seljaci.Eh da moze danas da se pojavi,pa da vidi bivsi sef zandara KOFERCE kako se radi.Za samo 3 meseca. nista nebi bilo isto.Svi ovi tkz.tajkuni pali bi pod led baja moj! Shocked Cool Twisted Evil
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty Re: Dacic, sta smo uradili za 100 godina...?

Počalji  Milan taj Čet Mar 05, 2015 1:26 pm

Kompanija Esmark saopštila je da će podneti tužbu odgovarajućem sudu u SAD protiv slovačkog biznismena Petra Kamaraša zbog namerne sabotaže privatizacije Železare Smederevo. Odštetni zahtev koji će Esmark tražiti iznosi 100 miliona dolara.

Tužba će biti podneta nadležnom sudu u Pensilvaniji zbog kršenja ugovora, zloupotrebe poverljivih informacija, nepoštene konkurencije i drugog. U saopštenju kompanije Esmark Europe navodi se da je Kamaraš zloupotrebio poverljive informacije i učestvovao u sistematskom varanju kompanije Esmark zarad lične koristi.

U tužbi Esmark navodi da se Kamaraš priključio kao investitor i agent na strani Esmarka Europe, da bi došao do poverljivih informacija o Esmarkovoj strategiji za Železaru, a da je istovremeno potkopavao Esmarkove napore tokom pregovora za privatizaciju Železare.

Kamaraš je korist ostvarivao tako što je znao da njegove kompanije snabdevaju Železaru gvozdenom rudom nižeg kvaliteta od standardnog, kao i drugim materijalima po višoj ceni od tržišne, a takva praksa i varanje kada je reč o kvaliteteu i sadržaju materijala nije deo Esmarkovog plana za revitalizaciju Železare, navodi se u saopštenju američke kompanije.

Zato je sabotirao Esmark, pošto bi u slučaju uspešne kupovine njegovi interesi bili ugroženi. affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty Koad vec pitas ce ti kazem

Počalji  Milan taj Sub Mar 07, 2015 11:58 pm

U prvom Ustavu Federativne Narodne Republike Jugoslavije (FNRJ) 1946. godine, žene su i formalno dobile pravo glasa. U 24. članu se navodi da svi građani, bez razlike pola, narodnosti, rase, vjeroispovijesti, stupnja obrazovanosti i mjesta stanovanja, koji su navršili 18 godina starosti, imaju pravo da biraju i da budu birani u sve organe državne vlasti. Ipak, žene Jugoslavije, uključujući, dakle, i žene BiH, imale su pravo glasa i prije Ustava Federativne Narodne Republike Jugoslavije iz 1946. godine. Naime, u dokumentu pod naslovom Zadaci i ustrojstvo narodnooslobodilačkih odbora ženama je potvrđeno aktivno i pasivno biračko pravo koje su one koristile već 1941. godine u izborima za narodne odbore.

Kako navodi Godrana Stojaković, nakon donošenja člana 24. Ustava FNRJ uslijedio je sistem zakona koji je zaista utemeljio sva ta prava na ličnom, porodičnom i političkom planu. To je bio važan argument kojim se agitovalo za veće učešće žena u političkom i privrednom životu zemlje. Žene su u prvim godinama stvaranja socijalističke Jugoslavije krenule ka poziciji interesne grupe gdje su se sa jedne strane suočile sa situacijom u kojoj treba da formulišu svoje interese i da se za njih bore, a sa druge strane su postale interesna sfera, jer je bilo jasno da se obnova i izgradnja zemlje a i stvaranje jednog novog socijalističkog društva ne može desiti bez ozbiljnog aktivnog učešća žena, i tu je AFŽ odigrao nesporno važnu ulogu. Žene su se u socijalizmu izborile i dobile prostor da unutar nove ideologije aktivno učestvuju u stvaranju novog odnosa među spolovima, da uspostavljaju ravnopravnost, a AFŽ je organizovao mehanizme koji su mogli da uključe većinu žena.

Osim prava glasa, žene su u socijalizmu dobile još nekoliko važnih zakonskih mogućnosti.
Kroz zakon o braku (1946) izjednačen je položaj žena i muškaraca u braku, zakonima iz oblasti porodičnog prava iz 1947, izjednačena su prava bračne i vanbračne djece, zakonom o socijalnom osiguranju uvedeno je i osiguranje za sve rizike, što je obuhvaćalo i plaćeno porodiljsko odsustvo i ostvarivanje prava na penziju pod istim uslovima i za žene i za muškarce, iako su žene ranije odlazile u penziju. Pravo na abortus je omogućeno zakonom iz 1951, a Ustavom iz 1974. ženi se garantuje puno pravo na slobodno rađanje, a od 1977. dozvoljen je abortus bez ikakvih ograničenja do deset nedelja starosti ploda. U tadašnje jugoslovensko zakonodavstvo ugrađene su sve međunarodne konvencije koje se odnose na položaj žene.
SFRJ je 1979. godine potpisala Deklaraciju o eliminisanju svih oblika diskriminacije žena (CEDAW), usvojenu na Generalnoj skupštini UN-a, koja je stupila na snagu 1981. godine i koja se automatski prenijela i na Republiku Bosnu i Hercegovinu nakon raspada Jugoslavije.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty Izdajnicima ce biti sudjeno kad tad !

Počalji  Milan taj Pon Mar 09, 2015 11:35 pm

Najveća američka vojna baza posle rata u Vijetnamu sagrađena na privatnim parcelama proteranih Srba. Nepristojna ponuda od 15 evro-centi za kvadratni metar godišnje.

Najveća američka vojna baza izgrađena posle vijetnamskog rata, ‘“Bondstil“ na Kosovu i Metohiji, nalazi se u selu Sojevo kod Uroševca, na šestom kilometru puta prema Gnjilanu. Selo Sojevo je do Nato agresije na Jugoslaviju bilo mešovito, naseljeno i Srbima i Albancima, a danas se ovde na skoro dve i po hiljade hektara srpskih privatnih njiva nalazi utvrđenje koje su sami američki marinci prozvali „Diznilend na Balkanu“.

O tome koliko je bio grandiozan ovaj uzurpatorski poduhvat dovoljno govori podatak da je u okviru „Bondstila“ izgrađeno 25 kilometara puteva, više od 300 stambenih zgrada, helikopterski hangari, heliodrom, sportske hale i tereni, tržni centar.

Srbi iz Uroševca, koji su posle Nato bombardovanja 1999. godine proterani iz svojih domova, a na čijim je imanjima je sagrađena ova vojna baza ni 14 godina posle početka američke okupacije Kosova i Metohije ne mogu da se vrate na svoju zemlju, niti da saznaju ko je gotovo besplatno ustupio Amerikancima njihova imanja.

Teritorija za „Bondstil“ je zauzeta odmah po ulasku američke vojske na Kosovo u junu 1999. godine. Srbi koji poseduju kompletnu dokumentaciju da su vlasnici imanja i imaju tapije na svoju zemlju, o ovoj otimačini su odmah obavestili Ujedinjene nacije, Unmik, ambasadu SAD u Beogradu i Prištini, Vladu Srbije i ostale nadležne. Njihova nekada plodna zemlja je pretvorena u pustinju, na kojoj su izgrađeni američki vojni objekti, a većini niko nije plaćao nadoknadu.

U „Bondstilu“ su Srbima u početku govorili kako su mislili da je u pitanju državna imovina, a ne privatna, zatim su obećavali da će se potraživanja vlasnika rešiti između država (?!?), da će im neko plaćati pristojnu kiriju, ali su to sve ipak bile samo prazne priče u koje Srbi nisu poverovali. Zato su pre nekoliko godina rešili da pravdu potraže u Međunarodnom sudu u Strazburu, ali odgovor ni odatle nisu dobili. Ovi Srbi su još dodatno ogorčeni jer iza njih kao vlasnika otetog privatnog zemljišta na Kosovu i Metohiji nije stala ni jedna dosadašnja Vlada Srbije.

Amerikanci su sagradili još jednu bazu kod Dragaša koja, samo manja po površini, u pravnom smislu ne predstavlja ništa blaži prestup od “Bondstila”, jer je i ona sagrađena na otetim privatnim imanjima proteranih Srba sa Kosova, a kojima je Kfor svojevremeno dao krajnje nepristojnu ponudu za godišnju naknadu od 15 euro-centi za kvadrat plodnih oranica, i to bez prava žalbe i eventualnog neslaganja sa ovako bezobraznim i siledžijskim potezom.

I nažalost, nije to jedini primer bahatosti Kfora prema srpskoj imovini. Sredinom juna 1999. godine, u 27 stanova proteranih Srba u Prizrenu, uselili su se nemački pripadnici takozvane “Multinacionalne brigade jug ” i u njima ostali naredne četiri godine, bez plaćanja kirije i ijednog eura obeštećenja vlasnicima. Zvaničnici Kfor-a su tada izjavljivali da će platiti zakup, ali samo onim osobama čije vlasništvo potvrdi Agencija za stambena i svojinska pitanja, koju je tada osnovao specijalni predstavnik generalnog sekretara UN. Onda su, pozivajući se na navodnu neobaveštenost da su ovi stanovi u vreme kad su ih zauzeli, bili u privatnoj svojini, rekli da nemaju obavezu da srpskim vlasnicima plaćaju zakup za prethodne četiri godine, pošto je tobože Kfor za to vreme ulagao u njihovu imovinu i time poboljšao njen kvalitet, pa je na kraju ispalo da vlasnici – Srbi, u stvari, Kforu treba da nadoknade troškove zbog uzurpiranja njihovih sopstvenih stanova.

Vrhunac bezobrazluka je da je nastavljajući dobro poznate tradicije mnogih okupatorskih armija, specijalni predstavnik generalnog sekretara UN na Kosovu svojevremeno doneo uredbu prema kojoj Kfor i Unmik i njihova kompletna imovina, fondovi, sredstva i osoblje, uživaju imunitet u svakom pravnom postupku. Doduše, u toj uredbi je napisano i da postoji mogućnost da Kfor i Unmik odgovaraju u slučajevima kad su njihovi predstavnici odgovorni za gubitak ili oštećenja imovine, nečije povređivanje, bolest ili nečiju smrt, ali i u tim slučajevima zahteve za obeštećenjem rešavaju njihovi organi po svojim pravilima.

Uništenja i oštećenja srpske imovine bilo je proteklih godina i u Peći, Dragašu, Prizrenu, u opštinama Vučitrn, Košutovo i Zubin Potok. U Košutovu su pripadnici danskog Kfora svojevremeno uzurpirali zemlju i objekte, oštetili ih i onda napustili, bez ikakve dozvole i naknade srpskim vlasnicima, a sudski procesi koji su tom prilikom pokretani završavani su u ćorsokaku, jer su se uglavnom lokalne vlasti pozivale na Kfor, a on kao u ping-pongu vraćao lopticu na odluke opštinskih vlasti, i sve to van ikakve pravne logike.

U „Bonstilu“ je svojevremeno boravilo i po 5.000 američkih vojnika, dok ih danas ima svega nešto više od 700. Tu radi i oko hiljadu lokalnih civila, ali kroz njega godišnje prođe i preko tri hiljade prostitutki, koje tu dolaze zahvaljujući gomili dolara, ali i direktnoj umešanosti kosovske carine i policije u trgovinu belim robljem.

U poslednjih godinu dana se dosta pričalo i da će „Bondstil“ biti zatvoren, jer je redukovan broj vojnika koji tu borave, a njegova teritorija ograđena bodljikavom žicom poprilično smanjena i pojedine barake demontirane i vraćene nazad u Ameriku. Kao rok pominjan je jun ove godine, ali za sada su Amerikanci tu gde jesu, bar do sredine 2014. godine. Uzurpirana imovina će Srbima verovatno biti vraćena, ali je veliko pitanje da li će srpski vlasnici nekadašnjih plodnih oranica ikada dobiti pristojnu nadiknadu za bezmalo 15 godina uzurpacije, ili će još morati Pentagonu da plate američka ulaganja u njihove sopstvene parcele, na kojima će Amerikanci ostaviti sve ono što ne mogu da demontiraju i odnesu, poput izgrađenih puteva, heliodroma i sportskih terena.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty " RADILI STE "DRUGOVI" KOLIKO STE HTELI"

Počalji  Milan taj Sre Mar 11, 2015 6:32 pm


Драган Радевић
ЗАШТО НИСАМ „ШАРЛИ“
(23.01.2015.) {fastsocialshare}

Гнусни и терористички чин ликвидације готово читаве редакције париског сатиричног листа „Шарли Ебдо“,коју су извршила браћа - муслимански фанатици и фундаменталисти у име одбране Алаха Мухамеда,заиста заслужује сваку осуду и нема никаквог оправдања.Нити га може бити.
Али све што је уследило, пре и након тога, нагони нас да добро проанализирамо и стање и узроке који су довели до ове трагедије.Пре свега згражавање западног света ,њихово поимање слободе говора ,демократије и људских права.
Наводно уједињени у осуди ,под паролом „Сви смо ми Шарли“,у милионској поворци париским улицама у првим редовима међу државницима Запада ,корачали су можда највећи терористи на свету.Они који убијају хиљаде деце у Гази;који су разорили Авганистан,Ирак и Либију;који су на гнусан начин ликвидирали Садама Хусеина,Гадафија или Слободана Милошевића у хашком казамату...Они који данас убијају црнце по Америци,зато што сматрају да су разбојници;они којима су смешне фереџе и вера у Алаха...
Највећи број њих и њихових земаља ,су 1999.године у агресији против СР Југославије ,терористичким чином ,додуше бомбама са неба, разорили Радио телевизију Србије ,побивши при том 16 њених новинара.Пре тога, прогласили су српску телевизију за легалну мету,само због тога што је ,сликом и речју,приказивала читавом свету,како Нато и Америка,утерују демократију и како штите људска права и слободе.О слободи речи и да не говоримо.Није им падало тада на ум да тај типичан терористички чин и страшан злочин,као што су често чинили ,подведу ни под „колетералну штету“.
Тада није било никакве осуде са Запада, нити протестног марша са паролом „Сви смо ми РТС“.Напротив ,жртве су проглашавали за злочинце у својој прљавој медијској кампањи.У тој кампањи видно место имала је и редакција париског сатиричног листа „Шарли“,предвођена француским левичарем и интелектуалцем Левијем,где су Србе извргавали руглу ,описујући их као највеће убице,кољаче и силоватеље.Ни једне речи осуде за страхоте које су нама тада чинили.
Зато нисам и не могу да будем „Шарли“,и због тога што та парола данас не решава ни један од проблема , већ их само радикализује.Нити је истина да је реч,како би они да представе- о толератности либералног Запада и
нетолерантности агресивног муслиманског Истока.
Није ли истина да су карикатуре нациста ,средином тридесетих година прошлога века,које су Јевреје извргавале руглу,биле увод у један страшан геноцид.Слобода није анархија .Оно што не желиш себи и своме народу , не чини ни другима.Слобода јавне речи има своју границу,али има и одговорност.Скарадне карикатуре ,Христа,Мухамеда,Мојсије или Буде ,свеједно ,немају никаквог оправдања.
Да се ,примера ради, у демократској Америци неко усуди да тако скарадне карикатуре објави, не би опстао ни трен. То је тамо немогуће и због етичких разлога. Зато поглавар римокатоличке цркве папа Фрања, ових дана упозорава:“Провокатори попут карикатуриста сатиричног недељника „Шарли Ебдо“,који се изругују религији,могу очекивати одговор сличан ударцу.Не можете да провоцирате и вређате туђу веру“.А посланик Европског парламента Жан Мари Ле Пен иде много даље и оптужује да су „масакр у редакцији париског сатиричног листа „Шарли“,нахушкали ЦИА и Мосад“?
Четрнаест година касније,највећи живи мислилац Ноам Чомски , подсећа Америку и Запад, на терористички чин 1999.против Србије и њене Телевизије, после кога је, уместо терориста и
злочинаца, осуђен директор РТС Драган Милановић,који је заједно са Редакцијом бранио своју земљу и свој народ и 10 година невин лежао у затвору.
Очигледно је да се ради о двоструким стандардима – само оно што је у интересу Запада и што му одговара је дозвољено.Ништа више од тога.Французи су свог држављанина ,пореклом из Туниса ,осудили на 10 месеци затвора због изјаве „Французи су то заслужили“.Где је ту право на слободу говора и другачије мишљење?
У јеку рата у Босни ,коме је опредељујуће допринео исти тај либерални и демократски Запад ,подвргнут сам оштрој критици и оптужбама што сам као главни уредник на првој страни „Дневника“ објавио муџахедина који држи одсјечену српску главу негде у врлетима Босне.Критика се заснивала на узнемиравање јавности и подстицај на рат. А шта је са истином и чињеницама. И откуда муџахедини у Босни?
Када су јуче ,исти ти муџахедини почели да одсецају западњачке главе онда су то биле ударне вести на свим западним и светским медијима.
Тероризам је највеће зло,али погледајмо истини у очи и запитајмо се -ко га и у чије интересе изазива и подстиче.


Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty Sta ste uradili..? sve ste usrali !

Počalji  Milan taj Čet Mar 12, 2015 12:23 pm

akademik Mihajlo Markovic
..........................................
Da li Vas situacija u Srbiju danas podseća na onu pre Drugog svetskog rata – za vlast se bore desničarske partije, a prave levice nema.

Sadašnja situacija u Srbiji liči na onu pre Drugog svetskog rata utoliko što su se za vlast borile iste dve partije – demokrate i radikali. Bitna razlika je u tome što je tada levica bila silom izgnana iz javnog života („demokratska“ vlada Vesnića 1920-1921. godine donela je „Obznanu“ , zakon o zaštiti države, kojim je KPJ stavljena izvan zakona, sva njena imovina zaplenjena, a članovi i aktivisti pohapšeni). Pred rat levica je bila ilegalna, ali, iako malobrojna, bila je odlično organizovana i moralno snažna, pa je zato i mogla da odigra vodeću ulogu u ustanku 1941. godine. Danas je levica brojnija i legalna, ali u velikoj meri demoralisana i sklona oportunizmu.

Kada ste osnivali SPS da li ste ga zamišljali ovakvim kakav je danas?

Nisam ga ja samo zamišljao, već je on i bio bitno drugačiji. Bio je nosilac nade u bolju budućnost, bio je prihvaćen od većine naroda, okupljao je ne samo gotovo celu radničku klasu i seljaštvo već i brojne najistaknutije intelektualne stvaraoce. Imao je najmoderniji levičarski program i na čelu Slobodana Miloševića, jednu ličnost kakvu Srbija još od vremena Karađorđa nije imala.

U kojoj meri je za rezultat sadašnjeg SPS-a zaslužna njegova prošlost a u kojoj njegova sadašnjost?

Ovo malo glasova sadašnjeg SPS posledica su delom ogromnih grešaka u prošlosti, sa kojima se partija još nije kritički suočila, a delom i trenutno sasvim nedovoljnog rada u narodu i imidža koristoljubivosti nekih aktuelnih vođa.

Šta je potrebno levici u Srbiji da bi se oporavila: novi program ili novi ljudi?

I najbolji program vremenom treba redigovati i dopunjavati. Ali ako bi ga SPS bitno promenila, izgubila bi svoj identitet. Ako hoće da opstane kao leva partija, SPS ne sme menjati osnovne principe jer oni važe za celu epohu kapitalizma (u kojem smo danas znatno više nego juče). Neophodni su novi ljudi i, pre svega, novi stil rukovođenja – svakodnevno odlaženje u mesne organizacije i objašnjavanje narodu društevne situacije, a ne sitno kalkulisanje i trgovanje sa drugim partijama.

Postoje pojedinci koji bi mogli da doprinesu obnavljanju levice, ali u ovom času još ne postoji dovoljna kritička masa za ostvarenje toga cilja. Nažalost, sadašnja većina u SPS-u nekritički se svrstava iza svake dobro organizovane grupice koja zasedne na čelo. Nesumjivo je da su potrebni „neki novi klinci“. Ali, jedno novo okupljanje, moguće je pre svega oko jednog levog časopisa kao što je „Pečat“. To je njegov veliki značaj. Važno je podsetiti da je Lenjin prvi put okupio ruske revolucionare oko časopisa „Iskra“ koji je počeo da izlazi u Lajpcigu i Minhenu 1900. godine.

Podržali ste Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima. Zašto? affraid affraid affraid affraid affraid affraid affraid affraid

Kao što sam već objasnio, ovo nije bio samo izbor između ličnosti i partija, nego pre svega između puta daljeg srozavanja Srbije, sve do statusa kolonije i, sa druge strane, puta veće nezavisnosti naše spoljne, ekonomske i kulturne politike. Pogrešili su oni (kao i SPS) jer su na prvo mesto stavili ineters partije, njenog učešća u osvajanju nekog procenta glasova s kojim bi se pred drugi krug moglo trgovati. Pobeda Tome Nikolića bila je moguća i u prvom krugu. Ona je bila realno moguća i u drugom krugu da je Nikolić razgovarao sa vođama narodnjaka i socijalista i obezbedio da pozovu svoje birače da glasaju za njega. Što on to nije učinio, ljudski je razumljivo, ali je u politici, onakvoj kakva je, to bilo neophodno.

U kojoj meri je i danas podela na levicu i desnicu aktuelna?

I dalje važi tradicionalna podela na političke snage koje se oslanjaju na strani i domaći kapital, i koje oslonac traže u svetu rada. Kod nas bi se moglo reći: na dobitnike i gubitnike tranzicije. Ali to više nije jedini kriterijum razlikovanja političkih stranka. Dodatno merilo jeste i odnos prema nacionalnim interesima. Postojala je rodoljubiva levica (SPS) i anacionalna levica (JUL), isto tako rodoljubiva desnica (DSS i radikali) i anacionalna desnica (DS, G17 plus i LDP). U poslednje vreme u celom svetu odnos prema globalizmu postaje novi i najbitniji činilac političke podele. U tom smislu na našoj političkoj sceni prirodna podela mogla bi se izvršiti na proglobalistički tabor (DS, G17plus i LDP) i antiglobalističku grupaciju (radikali, socijalisti i DSS). Ovakvu polarizaciju do sada su ometali lični motivi (strah, sujeta, bahatost, osvetoljubivost).

Koliko otpor korporacijskom globalizmu izjednačava levicu i desnicu?

Otpor korporacijskom globalizmu jedna je od definišućih karakteristika levice. Nekadašnji laburisti i socijaldemokrati, Bler i Solana, koji su postali globalisti, ne mogu se više smatrati levičarima ni u jednom smislu te reči. Desničari po prirodi stvari podržavaju globalizam, osim kada su izrazito patriotski opredeljeni, kao što je bio francuski degolist, general Pjer Galoa, ili kao što su kod nas trenutno radikali i narodnjaci.

Postoji li ideologija u našem političkom životu?

Ako pod „ideologijom“ podrazumevamo skup ideja kojima se trvdi da već jeste ono što tek treba da bude, i kojima se posebni sebični interesi proglašavaju za opšte interese – onda je naš politički život prezasićen raznim ideologijama. Tu su najpre liberali koji se kunu u slobodu a krajnje su netolerantni i ostrašćeni kada su u pitanju opredeljenja koja su različita od njihovih (izraziti su antikomunisti, antiradikali, ogorčeni protivnici bilo kakve saradnje sa nosiocima drugih ideologija). Tu su zatim „demokrate“ koji hoće da „lustriraju“ svoje protivnike i da ih sistematski eliminišu iz medija.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty co/ ivici dacicu "po golubu"

Počalji  Milan taj Čet Mar 12, 2015 3:07 pm

На састанку комунистичких и радничких партија Европе, одржаном у Бриселу 2. октобра 2014. Године на тему: Европа 100 година после Првог светског рата. Капитализам: кризе, фашизам и ратови; Задаци комунистичких и радничких апртија у борби за Европу мира, социјализма и социјалне правде.

ДРУГАРИЦЕ И ДРУГОВИ,

Ми комунисти ћемо се сложити да су узроци за почетак Првог и Другог светског рата, као и свих осталих ратова, изузев ослободилачних и антиколонијалних, били империјалистички и експанзионистички. Све је то чињено, а и данас се чини, у име и за рачун крупног капитала великих капиталистичких држава. Сарајевски атентат је био само повод за први светски рат чије су последице биле људске жртве и материјални губитци невиђених размера, чиме је капитализам показао сву своју нехуманост и деструктивност. За историју човечанстав је најзначајније да је за време Првог светског рата дошло до победе Велике Окробарске социјалистичке револуције у Русији и ставрање прве социјалистичке државе на свету. Идеје Октобарске социјалистичке револуције и даље служе као вечити пламен и путоказ прогресивним снагама човечанства у борби за праведнији и хуманији свет.

Србија је у Првом светском рату изгубила трећину свог становништва и претрпела огромне материјалне губитке, али је остварила вековну слободарску тежњу јужнословенских народа да живе у једној држави Југославији. Потпуну слободу и равоправност југословенски народи су добили тек победом за време Другог светског рата у Антифашистичкој народно-ослободилачакој борби и социјалистичкој револуцији коју је организовала и предводила Комунистичка партија Југославије са другом Титом на челу. Други светски рат је однео 60 милиона људских живота и довео до невиђених материјалних разарања. Нажалост, нацизам је побеђен, али фашизам још увек није. Нама изпартије Комуниста Србије није никакав проблем да изјавимо и ми то стално понављамо да су главни носиооци неофашизма данас САД и водеће државе ЕУ. Нехуманост и деструктивност неофашиста достигли су неслућене размере. Своја зверстава су показали у локалним ратовима у Кореји, Вијетнаму, Ираку, Авганистану, итд. Неофашизам је мутирао и он је увијен у листове западне демократије. Уместо конц логора милиони људи се убијају суптилним средствима као што су глад, затровани пољопривредни производи, нове и старе болести, дрога, штетне вакције и лекови, живот под сталним стресом, итд. Неофашисти су све укључили у процес одржавања капитализма: политику, економију, науку и технологију, здравство, културу, спорт, а нажалост и велики број припадника радничке класе преко својих поткупљених синдиката. Зато нема сарадње, преговора и договора са капиталистима и њиховим партијама, него их треба немилосрдно поразити, користећи сва средства која нам стоје на располагању, укључујући и оружану револуцију када за то постоје повољни услови.

Нажалост, данас комунизам не представља баука за европски капитализам, зато што стање у комунистичком покрету Европе није добро и он нема снагу ни у једној капиталистичкој држави да изведе револуцију и сруши капитализам.

Комунисти Србије имају непоколебљив став да се капитализам данас не може поправити ни хуманизовати, већ се мора срушити и то искључиво револуцијом. Тешка је заблуда, што показује историја парламентаризма да ће комунисти на изборима у некој европској држави узети апсолутну власт. Да будемо јасни КС нису против парламентарне борбе кроз коју комунисти јачају своју организацију и пласирају своје идеје у јавност, али смо резолутно против учешћа комуниста у буржоаској власти где постају икебана западне демократије и активни учесници у процесу одржавања капитализма. Комунисти морају коначно очистити штеточине из своји редова, који отворено или прикривено пактирају са десницом и социјалдемократском псеудо левицом, чиме збуњују раднике и друге слојеве који су нам наклоњени и наносе велику штету угледу комунистичких и радничких партија. У нашим партијама треба да остану кадрови који имају храброст револуционара који су срушили капитализам у Русији, Југославији, Кини, Вијетнаму, Северној Кореји, Куби, итд. Сигурни смо да и данас постоје храбри људи који то могу урадити. Када је НАТО пакт 1999. године напао Савезну републику Југославију преко 200.000 људи је обукло униформе и узело пушке да се бори против 100 пута јачег непријатеља. То су све били радници и незапослени који су сви до једнога незадовољни својим друштвеним статусом. Таква сила би извела револуцију у Србији без икаквих већих проблема. Нажалост, у Србији не постоји јак и јединствен комунистички покрет који би повео радничку класу у класну борбу и припрему за револуционарни преображај, укључујући и оружану револуцију ако би се за то створили повољни услови.

Комунисти Србије су револуционарна маркисистичко-лењинистичка партија чврсте југословенске оријентације, која не признаје резултате разбијања Југославије, која се залаже за њену обнову на социјалистичким основама уз отклањање грешака из прошлости. Колико год нам то у овом тренутку изгледало нереално, ми стојимо на становишту, аналогно ставу о реинтеграцији Југославије, да Међународни комунистички и раднички покрет треба да има јединствен став да је обнављање Совјетског Савеза, уз отклањање грешака из прошлости, најбржи пут за обрачун са капитализмом у Европи и свету и једино решење за кризе каква је данас Украјинска.

На крају предлажемо да се усвоје следећи политички ставови: Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Да се изврши диференцијација у Међународном комунистичком и радничком покрету како би се из њега елиминисале квази-левичарске партије са комунистичким називом, а како би у њему остале партије које испуњавају следеће најосновније услове:

Да буду револуционарне партије које не одустају од оружане револуције, ако мирним средствима она није изводива;
Да им марксизам-лењинизам буде теоријски основ, као наука која се стално уанпређује и развија, а не да буде збир окамењних догми:
Да се боре за социјализам у коме је доминантна друштвена и државна својина, као и остали облици колективне својине. Приватна својина је могуће само ако нема експлоататорски карактер;
Да су посвећене пролетерском интернационализму и помажу друге комунистичке и радничке партије, организационо, теоријски, акционо и амтеријално;
Да не пактирају, не сарађују и не праве коалиције са партијама квазилевице и деснице.

Ови услови ће нам олакшати пут ка формирању нове Комунистичке Интернационале која ће предводити радничку класу у револуционарној и класној борби широм планете.

ЖИВЕО КОМУНИСТИЧКИ РАДНИЧКИ ПОКРЕТ!

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty Nesposobni da vodite drzavu i privredu,uradili ste

Počalji  Milan taj Sre Mar 18, 2015 11:53 am

Višak zaposlenih, odnosno tehnološki višak (termin iz prethodnog Zakona o radu, često spominjan u sprskim medijima), može nastati usled različitih promena u konkretnom preduzeću. U prvu grupu promena spadaju tehnološke promene, kada npr. zamenom mašina modernijom i efikasnijom opremom, dolazi do smanjenja potrebe za radom jednog broja proizvodnih radnika. Organizacione promene, poput spajanja preduzeća iz iste delatnosti, mogu dovesti do ukidanja nekih radnih mesta. Ekonomske promene, prouzrokovane smanjenjem obima poslovanja, ukazuju na neophodnu redukciju "troškova", a to povlači za sobom i otpuštanje određenog broja radnika. affraid affraid affraid affraid affraid affraid

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty 101 godina...?

Počalji  Milan taj Pet Mar 20, 2015 7:22 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty Jos pitas sta ste uradili...?

Počalji  Milan taj Ned Mar 22, 2015 12:10 pm

MANIJAK SA SNAJPEROM :
Svi su se obogatili, a ja sa 30 godina nisam. Posmatrao sam ih kako
lagodno žive, a ja nemam ni posao, rekao Miloš Marić, koji je danima
terorisao sugrađane... Shocked Twisted Evil

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty Sta ste radili i uradili od 1989...godine..?

Počalji  Milan taj Uto Mar 24, 2015 7:29 pm

Nije u pitanju „restruktuiranje“, nego puka pljacka i otimacina !
…………………………………………………………………………………………..
Konvergencija jugoslavenskog samoupravnog socijalizma sa zapadnim ekonomijama
U razvijenim kapitalističkim zemljama bila je moda od 1960-ih cijepati velike mamut korporacije na manje organizacione jedinice, zbog lakše kontrole poslovanja i povećanja njihove efikasnosti, razno raznim organizacionim formama franšiza, holding … Nesumnjivo je da su se i jugoslavenski kreatori OOUR-a ugledali na zapadne uzore i željeli postići slični efekt tom formom u jugoslavenskoj privredi.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty " karali smo drugovi koliko smo hteli"...?

Počalji  Milan taj Čet Apr 02, 2015 3:44 pm

Крајем јануара, сад једна посластица, пошто сам вас растужио са овим заиста тешким и озбиљним информацијама, ево и једна посластица, да се мало насмејете. Крајем јануара и почетком фебруара 2010. године, приликом службеног пута Ивице Дачића, као министра унутрашњих послова и првог потпредседника Владе у Украјину, у оквиру званичне делегације налазили су се, погодите... Ивица Тончев, саветник Дачића у влади, ’ајде, Миле Брезанчић и његова супруга, хајде и то некако да поднесемо, али и четири девојке из плесне школе „Флај“, која је власништво супруге Милета Брезанчића. Званична делегација у Украјини. Те девојке су заиста биле чланови званичне делегације. и тамо су ваљда вођене као забављачице. Како је та делегација одсела у хотелу, тамо је организовала и забаве. Том приликом Ивица Тончев је захтевао да му једна од тих девојака, по имену Мина, игра у хотелској соби и да буде у току ноћи сама у соби, што се и догодило. После проведеног времена од око два сата, девојка Мина је истрчала уплакана и сва поцепана у горњем делу одеће из његове собе. И тада је рекла, плачући, да је силована од манијака Тончева. То је рекла у присуству полицијског службеника Бојчића, који је такође био у званичној делегацији на захтев Ивице Дачића, као и у присуству Брезанчића и његове супруге и осталих девојака из делегације. Овај случај нити је негде пријављен у Украјини, нити у Србији. То је заташкано. Због наведеног инцидента, Ана, супруга Милета Брезанчића, изнервирана инцидентом и у шоку, направила је вербални инцидент и рекла да они нису дошли у Украјину да се тиме баве. Брезанчић је тада купио, као члан делегације, брод у Украјини, у вредности од два и по милиона евра. Тај брод је допловио у Србију и сада се налази на реци Дунав у Београду. Брод Брезанчић користи за шверцовање гаса, али по неким подацима и дроге, која једним делом завршава у Падинској Скели, а већи део код криминалца Шакала, криминалца под називом Шакал, на Дорћолу, где он има штек. Тако се каже скровиште у криминалним круговима – штек. Докази о овим догађајима постоје у Влади Републике Србије, а увидом у пасоше наведених особа може се и утврдити да су заиста у то време били у делегацији која је ишла за Украјину. affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty Hm,hmm...Vi niste nista uradili, sve ste usrali !

Počalji  Milan taj Sub Apr 11, 2015 1:36 pm

Ali, bilo je i drugih, onih koje ste proganjali na prinudne odmore,tehnoloske viskove..pa im opljackali rezultate rada sa sve minulim radom i industrijskom i drugom opremom !
........................................................................................................................................................................................................................................
Vratite nam jagnjeće brigade

Izgradnja tri najskuplja vojna objekta u Jugoslaviji, luke Lora u Splitu, Titovog atomskog skloništa u planini Prednja kod Konjica i čuvenog bihaćkog podzemnog aerodroma, koštala je bivšu državu skoro 18 milijardi dolara!
Ta prokužena SFRJ je prema procenama nekih istraživača potrošila neverovatnih 90 milijardi dolara na četrdesetak objekata strateške namene! Hoćete brojevima - 90.000.000.000 dolara. Nekih 80 puta više nego što je Srbiji ponuđeno za 51 odsto „Telekoma".

Sad verovatno mislite da ću ostatak teksta da optužujem vođstvo nekadašnje države za rasipništvo. Ne, hvaliću ih za neverovatno dobro organizovan ekonomski sistem koji je uspeo da napravi tolike pare. A kako odmah ne bi skočili netalentovani kritičari društvene i državne svojine i plaćeni pobornici liberalnog kapitalizma, valja podsetiti da je SFRJ svoj životni vek završila sa spoljnim dugom od oko 20 milijardi dolara, što će reći da je ogroman deo svega što je napravljeno finansirano sopstvenim parama! A pomenuli smo samo strateške vojne objekte, šta je sa kompletnom industrijom, tolikim putevima, prugama, mostovima, hotelima duž Jadrana...

Zaključak nije teško izvesti. U poređenju sa današnjom jadnom srpskom privredom, efikasnost ondašnje ekonomije bila je kolosalna! Sve još više dobija na težini ako se zna da je ostvareno u komunističkom režimu, koji svojim građanima nije garantovao neke osnovne slobode, pa se s pravom postavlja pitanje - kako je moguće da su ljudi u ovoj zemlji pre tridesetak godina bili toliko organizovaniji i pametniji od nas danas?

A stvar je relativno prosta - ondašnja država napravila je bar po jednu fabriku za sve proizvode koji su građanima bili potrebni i strogo kontrolisala uvoz. I to je sve. Rezultat su bili ogromna proizvodnja i izbalansiran spoljnotrgovinski bilans. Nije, doduše, u prodavnicama bilo popularne zapadne uvozne robe, ali je standard građana bio neuporediv.

Danas bi naravno bilo potpuno deplasirano zabranjivati uvoz bilo čega, ali bi skoro isti posao napravile pametna carinska i poreska politika, uz bilateralne sporazume o uvozno-izvoznim kvotama. Jer, insistiranje Zapada, koje mi bespogovorno potpisujemo, da Srbija potpuno otvori svoje granice za svu njihovu robu, a sve u uslovima njihove apsolutne tehnološke superiornosti, ima svoje pravo ime - ekonomsko porobljavanje.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty Hm,hmm..ima tu jos nekih detalja,

Počalji  Milan taj Ned Apr 12, 2015 3:04 pm

Da je tadašnji predsednik Srbije Slobodan Milošević aminovao ovu akciju kojom je rukovodio lično predsednik Hrvatske Franjo Tuđman, svedoči izveštaj tadašnjeg episkopa slavonskog Lukijana, koji je on podneo Svetom arhijerejskom saboru SPC. Naime, episkop Lukijan, uz detaljan opis stradanja naroda na prostoru zapadne Slavonije, navodi da je pošto su kolone izbeglica krenule ka Srbiji lično išao kod Miloševića da traži pomoć, ali da mu je ovaj odgovorio da ne brine jer „sve teče po planu“! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil affraid king queen jocolor
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty Podrzali st "novi svetski poredak" !!

Počalji  Milan taj Ned Apr 26, 2015 9:35 pm

1. U Libiji ne postoje racuni za struju. Elektricna energija je besplatna za sve gradjane.

2. U Libiji ne postoji kamata na kredite. Sve banke u Libiji su u drzavnom vlasnistvu i po zakonu se bankarski krediti za gradjane Libije izdaju sa 0% kamate.

3. Imati kucu i dok se u Libiji smatra ljudskim pravom.

4. Svi mladenci u Libiji od drzave dobijaju 60.000 dinara (oko 50.000 dolara) da kupe kucu i zapocnu zajednicki zivot.

5. Obrazovanje i medicinska zastita u Libiji su besplatni. Pre Gadafija, svega 25% Libijaca je bilo pismeno. Danas je taj broj mnogo veci, cak 83%.

6. Ukoliko u Libiji zelite da zapocnete poljoprivrednu proizvodnju, od drzave cete dobiti: kucu, njivu, opremu, seme, stoku... I sve to besplatno. Da lakse zapocnete biznis.

7. Ukoliko gradjanin Libije ne moze da pronadje odgovarajuce medicinske i obrazovne usluge u svojoj zemlji, drzava ce mu platiti put u inostranstvo uz 2.300 dolara pomoci mesecno za vreme trajanja odsustva.

8. Ukoliko gradjanin Libije kupi novi automobil, drzava ce subvencionisati 50% cene.

9. Cena benzina u Libiji je 14 centi po litru.

10. Libija je zemlja koja nikome ne duguje nista. Njene rezerve od 150 milijardi dolara u inostranim zemljama sada su zamrznute.

11. Ukoliko gradjanin Libije nakon sto zavrsi skolu ne moze da pronadje odgovarajuce zanimanje, drzava ce mu placati prosecnu platu za njegovu profesiju sve dok ne pronadje posao.

12. Deo zarade od nafte koju Libija proda, uplacuje se na racun svakog stanovnika Libije.

13. Majka koja rodi dete, dobije od drzave pomoc od 5.000 dolara.

14. 40 vekni hleba u Libiji kostaju 15 centi.

15. 25% gradjana Libije ima diplomu fakulteta.

16. Gadafi je sprovodio najveci projekat navodnjavanja na svetu poznat kao "Great Manmade River Project", kako bi vodu ucinio dostupnom sirom pustinje.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty Sta ste vi uradili " a ne mi"..?

Počalji  Milan taj Pet Maj 01, 2015 5:47 pm

Nije problem sto ste izvrsili unutrasnji udar i razorili SKS,problem je sto ste razorili i obrlatili stotine hiljada radnika, napravili od njih proskake i besposlicare..jad i bedu na "cuvemom kanabetu" Slobodana Milosevica "en company"...

http://kojeodgovoran.rs/Video/klip/intervju-nenad-mihailovic affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty Hm,hmm..Ivice,

Počalji  Milan taj Pet Maj 01, 2015 6:35 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty Re: Dacic, sta smo uradili za 100 godina...?

Počalji  Milan taj Pon Maj 04, 2015 1:48 pm

Ipak, najviše novca Crkva dobija od donatora, tj. “versko pomodarstvo” je doživelo procvat jer novokompani vernici misle da će svoje grehe sprati ako daju priloge crkvi. Blic podseća na slučaj jedne beogradske crkve, gde se među donatorima isticao kriminlac ubijen u sačekuši koji je donirao 500.000 evra.

Inače, država iz budžeta plaća socijalno i zdravstveno osiguranje sveštenicima SPC i za te namene će ove godine biti izdvojeno devet miliona evra, a to je ujedno i jedini zvanični podatak o prihodima Crkve kada je reč o državnom novcu. U državnim organima navode da su verske zajednice po zakonu oslobođene poreza i da je stav da se porez na imovinu ne naplaćuje dok se verskim zajednicama ne vrati sva imovima oduzeta u posleratnom periodu. Da u SPC ima novca govori i slučaj iz 2013. godine kada je uhapšen blagajnik arhiepiskopije beogradsko-karlovačke zbog krađe gotovo milion evra u kešu.

Blic je u sklopu istraživanja o prihodima SPC izneo i statističke podatke o crkvi, kao i njenim prihodima i cenama.

SPC U BROJKAMA:

– 15 eparhija u Srbiji
– 13 eparhija u bivšim zemljama SFRJ
– 12 eparhija u dijaspori
– 2.863 sveštenika
– 1.461 monaha i monahinja

PRIHODI (u evrima)

– Donacije 20.000.000
– Prodaja sveća 16.000.000
– Prilozi vernika 13.000.000
– Opela 12.000.000
– Turizam i hotelijerstvo 12.000.000
– Prodaja vina 11.000.000
– Venčanja 10.000.000
– Rentiranje objekata i zemljišta 9.000.000
– Prodaja rakije 9.000.000
– Budžet Srbije 9.000.000
– Krštenja 6.500.000
– Prodaja kalendara i suvenira 2.500.000
– Prodaja organske hrane 2.000.000
– Prodaja meda 2.000.000
– Posebni programi 2.000.000
– Osveštavanje kuća i stanova 1.500.000
– Prodaja ulja 1.000.000
– Prihodi od izdavaštva 1.000.000
– Prodaja sira i kačkavalja 900.000
– Prodaja aronije 500.000

CENOVNIK CRKVENIH USLUGA:

– Venčanje od 9.000 do 32.000 dinara
– Opelo od 5.000 do 9.000
– Krštenje od 4.000 do 7.000
– Osvećenje kuće od 4.000 do 7.000
– Svećenje vodice od 1.000 do 3.000
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty SPS naravno nista,

Počalji  Milan taj Sre Maj 13, 2015 3:32 pm

„National Intelligence Service (NIS)“ je južno-korejska služba, a ne severno-korejska – tako da je sve jasno. Oni su inače ti „pouzdani“ izvor svih budalaština koje se plasiraju na Zapada (pa i kod nas) o Severno-korejskom režimu.
Drugo, pomenuti smenjeni rođak se ne zove „Džang Song Tek“ već Čang Sung-t’aek. I nije „ujak“ neko „teča“ (muž je sestre pokojnog Kim Jong-Ila). Uz to prema navodima očevidaca (Denis Rodman), bio je živ i zdrav 2014-te, godinu dana nakon suđenja i navodne egzekucije 13. decembra 2013.

Severna Koreja se predstavlja kao zaostala zemlja, što isto nije tačno. Na primer, njihov glavni provajder mobilne telefonije (egipatski Orascom), tvrdi da preko 60% stanovnika Pjong-janga (25-50 godina) poseduje 3G mobilne telefone. Od 1998. praktično je cela zemlja povezana optičkim kablovima (telefonija i internet). Uporedimo to sa Srbijom ili da uporedimo industrijsku proizvodnju: Koliko Srbija ima fabrika LCD televizora ili DVD-plejera ili brodogradilišta ili funkcionalnih željezara ili fabrika automobila? Zaključak je porazan za nas: Spram naše srpske, njihova industrija je kao „Space-shutle“ u poređenju sa „Yugom“.
Da se razumemo, daleko od toga da je NR Severna Koreja idealna država, ali nije ni onakva kakvom je predstavljaju mediji pod kontrolom CIA (USA).
Sve to uprkos neverovatnim pritiscima, izolaciji i sankcijama od strane USA i njenih saveznika. Ko zna kakav bi standard ova država i njen vredan i ponosan narod imali da nije tako i da njena industrija i proizvodi mogu da se plasiraju slobodno na međunarodnom tržištu?
Stvari će se možda promeniti sada kada su najzad uspeli da ostvare solidan arsenal atomskog oružja – tako da će moći značajno da smanje ulaganja u skupu konvencionlnu vojsku, a na taj način su praktično i neutralisali opasnost od invazije i vojnih avantura USA i njenih saveznika.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty Sta ste unistili posle 100 godina ?

Počalji  Milan taj Ned Maj 31, 2015 11:50 am

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty Hm,hmmmm

Počalji  Milan taj Sre Apr 27, 2016 5:04 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty Hm,hmmm..." uz vasu pomoc"

Počalji  Milan taj Pet Maj 06, 2016 5:59 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty Kucaj i citaj

Počalji  Milan taj Ned Jul 10, 2016 3:13 pm

Kupleraj ispod palme affraid affraid affraid king queen
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Dacic, sta smo uradili za 100 godina...? - Page 3 Empty Re: Dacic, sta smo uradili za 100 godina...?

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 3 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu