FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srbija i medjunarodni terorizam...?

Ići dole

Srbija i medjunarodni terorizam...? Empty Srbija i medjunarodni terorizam...?

Počalji  Milan taj Sub Avg 17, 2013 10:16 am

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Srbija i medjunarodni terorizam...? Empty Filip David

Počalji  Milan taj Sub Avg 17, 2013 11:42 pm

U svojoj znamenitoj studiji »Izdaja intelektualaca« objavljenoj 1927. godine u Parizu, Žilijen Benda pisao je o doprinosu intelektualaca različitim oblicima strasti, političkim i nacionalnim pre svega, koje su naš vek obeležili kao » vek intelektualnog organizovanja političkih mržnji «. Dok se u proteklih gotovo dve hiljade godina ljudske istorije taj isti poseban sloj ljudi, »proizvođača duha«, umetnika, naučnika, filosofa, suprotstavljao »realizmu mnoštva«, političkim strastima, raznim oblicima mržnje, individualnom egoizmu. Istina je, piše Benda »oni nisu mogli sprečiti laike da celu istoriju ispune svojim mržnjama i klaonicama… ali ih jesu sprečili u tome da ta dela pretvore u religije, da ih usavršavaju, verujući u svoju veličinu. Zahvaljujući njima možemo reći da je čovečanstvo tokom dve hiljade godina činilo zlo, a hvalilo dobro. Ta nepomirljivost dobra sa zlom, koja služi na čast čovečanstvu, pukotina je kroz koju se mogla provući uljudnost. Međutim, krajem XIX veka dolazi do bitne promene: intelektualci pristaju na igru političkih strasti«.

Samo moderno doba, ističe Benda, poznaje mislioce koji proglašavaju neprijateljima naroda one svoje sunarodnike koji su zadržali pravo da misle i govore slobodno i koji veruju da rodoljublje ne isključuje pravo na kritiku, i ne slažu se »da je domovina u pravu i kada greši«. Taj oblik sumnjivog rodoljublja modernog intelektualca ispoljava se u teškim oblicima ksenofobije, mržnji i strahu prema drugima i potcenjivanju svega što nije »naše«. Za njih su pojmovi pravednosti i istine samo »metafizičke magle«, po njima je, kako ističe Benda, »istinito ono što je korisno, a pravedno ono što zahtevaju okolnosti«. Tako su intelektualci izneverili i izdali svoj poziv, a i neke od osnovnih postulata slobode i tolerancije izražene u mislima Renana: »Čovek ne pripada ni svom jeziku, ni svom narodu; on pripada samo sebi samome, jer je slobodno biće, to jest moralno biće« i u poznatoj Plutarhovu rečenici kako »čovek nije biljka, nisu mu koreni srasli sa zemljom na kojoj se rodio da se ne bi mogao pomeriti«.

Izdaja intelektualaca, po Bendi, proističe zbog odricanja od nekih univerzalnih vrednosti, a prihvatanja posebnih, nacionalnih, lokalnih zapovesti, koje zadovoljavaju uske, egoistične interese često veoma udaljene od pravde i istine, od stvarne demokratije i slobode. Intelektualci, tobože služeći domovini, služe ustvari političkim interesima i strastima, iskazuju lojalnost političkim vođama. Benda je svoju studiju pisao u vreme nastajanja italijanskog fašizma, imajući dobar uvid u delovanje nacionalistički orijentisanih francuskih, nemačkih i italijanskih intelektualaca.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Srbija i medjunarodni terorizam...? Empty Nemora covek da bude intelektualac pa da bude normalan,

Počalji  Milan taj Ned Avg 18, 2013 1:19 pm

Nacionalizam, nije nikakva „ideologija“, to je opravdanje za pljacku i bogacenje..na prostoru SFRJ..sredstvo za stvaranje „prvobitne akomunlacije kapitala“.Skloni su mu ljudi, velikih zelja i ambicija, bez mentalnih i strucnih uslova „da rade i da se obogate“…sve jedno, hocemo li ih zvati „varvari“ ili „barbari“..primitivan,bastijalan svet, na koji u onom manjem delu obrazovanih, stepen obrazovanja ne utice na svest..“bili su bubalice, ili su kupili diplome“..ostalo je svedeno na „dokazivanje“..gusle,frule,zurle, talambasi.. i „resavska skola“, prepisivanje „knjiga starostavnih“..podmetanje nekakvih „Justina i Tarabica, bozijih izaslanika na zemlji“..sa pljuvanjem Vuka Karadzica,Dositeja Obradovica…i citavog niza ljudi, delatnika,iz blize i dalje proslosti. Zivimo u vreme, kada nam se kojekakva belosvetska fukara mota po dusi,telu „otpozadi“, tvrdeci da su to „sve bogo ugodne radnje“.
.....................................................................................................................................................................................................................................
Ali, nije sve bilo pod „ingerencijama Srbije i Milosevica“ u „sirem regionu“..pozajmljen komentar,

„prisustvovao sam jednoj svađi između starijeg Dalmatinca i mlađeg rvata iz Bosne.
Dalmatinac mu je rekao da se tornja odakle je došao jel da su BiH rvati okupirali Dalmaciju,na šta mu je on rekao da je on 29 godina tu i da je ratovao za državu i da ima više prava ostati ovdje nego on i onda mu dobacio to da ga jebu talijanski geni,jel nema jake bosanske planinske gene,na što je ovaj popizdio.“
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Srbija i medjunarodni terorizam...? Empty Kalemi zla se i dalje neometano odvijaju..

Počalji  Milan taj Uto Avg 20, 2013 12:44 am

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Srbija i medjunarodni terorizam...? Empty " TESNA KOZA "

Počalji  Milan taj Uto Avg 27, 2013 1:41 pm

Prošle godine navršilo se 100 godina otkako je formirana pmenuta loža. danas u Srbiji ima četiri velike lože, nekoliko divljih i oko 2.500 slobodnih zidara.
Treba naglasiti da maleni grad Hamilton koji se nalazi izmedju Nijagare Falsa i Toronta je centar Masonerije za Kanadu.U tom gradu je i ogromna zgrada Scotish Rite koji je isto tako centar za Kanadu.U tom centru postoji registracija vladike Nikolaja prilikom njegove posete. Desava se da se registruju pri dolasku i ljudi koji nisu Masoni i to obicno ako je “open haus” kada se primaju posetioci da im se nesto javno pokaze…ili ako trebaju da u lozi odrze neki govor kada se rad loze zatvara i otvara za posetioce.Medjutim u registraciji se lepo vidi da to vece nije bilo za posetioce vec samo za clanove.Niko u lozu ne moze da udje ako nije clan.Ako dolazi sa strane tada u pretsoblju tri clana delegirana od staresine loze moraju da ga ispitaju da bi isti dokazao da je clan postojece organizacije.Toliko o tome koliko ja znam.
Slicno se pitanje postavljalo za pokojnog kralja Petra Prvog.Kralj Petar Prvi je postao clan Masonskog pokreta u Francuskoj,kao sto je i njegov sin kralj Aleksandar Prvi bio mason.Za kralja Petra Prvog koliko je meni poznato isto tako postoji njegov potpis u knjigi registracije kada je bio u poseti Velikoj regularnoj lozi Francuske.
Godinama se nagadjalo za jedinog Srpskog Nobelovca knjizevnosti Ive Andrica da je bio Mason.Tek odskora i to je dokazano.Postao je Mason jos pre Drugog svetskog rata i za to je znao cak i Hitler koji je inace bio veliki anti mason.Ivo Andric je godinama bio Konzul kraljevine Jugoslavije u Nemackoj.
Pukovnik Draza Mihajlovic je postao Mason u Bugurskoj gde je niz godina bio vojni atase kraljevine Jugoslavije.Za njega se to samo pricalo jer nije bilo cvrstih dokaza.U njegovom stabu skoro svi su bili masoni,ali normalno da ga to ne bi cinilo da i on bude Mason.Licno se nije nikada izjasnjavao da je to iako je pokojni Kosta Kumanudi to jednom potvrdio.
Pre 20 godina vojvoda Momcilo Djujic,predratni Zboras,u svom zvanicnom glasilu “Srbija” objavio je omanji clanak gde nam kaze da je on jos za vreme rata znao da je djeneral Draza Mihajlovic bio Mason…
Na sudjenje Gavrilu Principu katolicka Austro-Ugarska je sve pokusala da za organizovanje atentata svali svu krivicu na malenu kraljevinu Srbiju i Slobodne Zidare.Nisu uspeli da dokazu ni jednu ni drugu tezu.Medjutim stampali su kopiju masonske diplome gde se vidi da je Princip bio clan Masona.Imao je samo Prvi stepen i tu kopiju posedujem.
Stvarno je ljudska masta beskrajna,puna fantazija kojima nema granica,srecom o Slobodnom Zidarstvu ne treba mnogo fantazirati iako kazu da vuce korene jos iz doba starog Egipta.Tradicija pisana i nepisana,kao nase stare junacke pesme postoje,ali i postoji bogata pisana dokumentacija.Ako koza laze rogovi ne lazu.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Srbija i medjunarodni terorizam...? Empty " poslanicko pitanje koje niko ne postavlja"

Počalji  Milan taj Ned Sep 01, 2013 11:47 pm

Ko uvlaci Srbiju u medjunarodni terorizam ?
http://cetnici.rs/clanci/udruzenje-srpskih-cetnika/
...........................................................................
To je pravo pitanje za „parlamentarne stranke desnice i lazne levice. Kakve su to "vojno politicke snage", ko ih „ne primecuje ? Sta je „cilj i sredstvo“..“tih drustvenih snaga, sa miloscu drzave i drustva“.. Ako nekim „snagama i bastinicima“ nije dovoljan poraz, ako tim istim snagama nije dovoljna mislost drzve i drustva kroz proklamovanu i primenjenu amnestiju..znacili to da te „vojno politicke snage“, imaju snage i pripremaju novo zlo..ne odustaju od svojih ciljeva..i cekaju „njihov odsudni momenat u tolikom nizu godina“, bez obzira na drzvu i drustvo, sada parlamentarnu kazu demokratiju?
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Srbija i medjunarodni terorizam...? Empty "Isto to samo malo drukcije"..?

Počalji  Milan taj Pon Sep 02, 2013 1:49 pm

Prodaja indulgencija – oprosta grijeha

Kad se o pomirenju radi i 'opraštanju krivica' treba se zapitati tko treba da oprosti što i kome? Žrtve, kojih više nema ili njihovi navodni zastupnici i nasljednici? Oni nisu pozvani niti imaju ikakav legitimitet da bilo što i bilo kome oproste, jer se o njima ne radi i u proteklim sukobima nisu sudjelovali. U tom poslu oni su potpuni samozvanci. A kad se već o toliko rastrubljivanom oprostu i pomirenju radi, treba se sjetiti poznate pričice poljskih Jevreja. Dva su jevrejska mladića putovala u Žitomor vlakom i drsko se rugala starcu, koji je s njima dijelio isti vagonski odjeljak. Došavši u grad nekoliko dana su obavljali poslove potom otišli u sinagogu. Tada su shvatili da je njihov suputnik iz vlaka uvaženi i poštovani rabin. Pohitali su da ga zamole za oproštenje. Rabin im je odgovorio: 'Rado vam ja opraštam danas, ali neznam da li će to učiniti onaj, kojeg ste vrijeđali u vlaku prije nekoliko dana!'

Ovo je pitanje, vrlo umjesno, jer žrtava više nema, a organizatori ovakvih propagandnih pomirenja ne samo da ga ne postavljaju, nego vjerojatno nisu u stanju ni da razumiju istinski cilj takvih hodočašća i mirenja. Giogio Bocca, talijanski partizan, novinar i pisac, na te je pojave odgovorio, da su se kao ljudi svi učesnici II svjetskog rata pomirili njegovim završetkom, a sa nakaznim, retrogradnim i nakaradnim idejama protivnika, on se ne miri i ne misli se miriti nikad - od sada do vječnosti.

Naravno, u tim pričicama s istočne i zapadne strane, koje nisu nimalo benigne, u prvi su red stali ambiciozni tipovi ( i nitkovi),koji su i u prijašnjem sistemu imali značajna mjesta, kako im ista ne bi izmakla u velikoj promjeni. Oni isti što su bili glasni i opasni kao nositelji i čuvari bivšeg, kao apostati, pristaše i adepti novog poretka i njegove ideologije, postali su još opasniji i još glasniji.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Srbija i medjunarodni terorizam...? Empty Registrovana Grcka stranka u Cupriji...?

Počalji  Milan taj Uto Sep 03, 2013 7:37 pm

Током рата у Босни, на страни Републике Српске се борио одређен број грчких добровољаца, већину њих су чинили чланови Златне зоре, који су се борили у саставу Грчке добровољачке гарде (грчки-Ελληνική Εθελοντική Φρουρά), која је постала легална формација 1995. године када је наређењем команданта Главног штаба Војске Републике Српске Ратка Младића, стављена под команду Дринског корпуса.[12][13] Грчка добровољачка гарда је учествовала у заузимању Сребренице 1995. године.[13] Данас се у седишту ове странке налазе слика Жељка Ражнатовића Аркана, четнички симболи и српска застава.[14]
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Srbija i medjunarodni terorizam...? Empty Zlatna zora , Arkan i cetnici..?

Počalji  Milan taj Sre Sep 18, 2013 11:40 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Srbija i medjunarodni terorizam...? Empty A u "kontri patrotizmu"

Počalji  Milan taj Sre Sep 18, 2013 11:49 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Srbija i medjunarodni terorizam...? Empty Zlatnozorci na sahrani

Počalji  Milan taj Čet Sep 19, 2013 11:50 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Srbija i medjunarodni terorizam...? Empty Bora Corba i Srdja Popovic "u medjunarodnom duetu"...?

Počalji  Milan taj Čet Dec 18, 2014 6:01 pm

Bora Đorđević, ipak, neće sa "Ribljom čorbom" nastupiti u subotu u Temišvaru, na koncertu podovom pada režima Nikolaja Čaušeskua affraid i dan kasnije u Nišu. Zbog upale pluća koja nije u potpunosti sanirana on je i dalje je na bolničkom lečenju. Lekari smatraju da još nije vreme za koncerte, pa će najavljeni nastupi "Riblje čorbe" biti odloženi do Borinog potpunog oporavka. king queen jocolor drunken
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Srbija i medjunarodni terorizam...? Empty Re: Srbija i medjunarodni terorizam...?

Počalji  Milan taj Ned Jan 11, 2015 12:50 pm

Намеће се очигледан закључак да је Краљевина СХС заједно са другим страним државама учествовала у Руском грађанском рату као агресор против државног субјекта једне стране у унутрашњем руском конфликту (тј. против Совјетске републике) на страни сила које, као и совјетска власт, нису били легитимни наследници ни царске ни републиканске Привремене владе (ове владе су управљале Русијом до 1917). affraid affraid affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Srbija i medjunarodni terorizam...? Empty Kao da je "OTPOR"

Počalji  Milan taj Čet Mar 19, 2015 6:32 pm

Radomir Počuča, poznati tv voditelj i dobrovoljac na ratištu u Ukrajini uhapšen je pre dva dana. Njega su navodno uhapsili pripadnici novih, proruskih snaga, bezbedonosne agencije DNR. affraid affraid affraid affraid affraid affraid
Prema zvaninčnoj optužnici njega terete za pripremu atentata i diverzantskih akcija, a optužen je i za pripremu ubistva dvojice srpskih državljana, Dejana Vujića i Dejana Berića.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Srbija i medjunarodni terorizam...? Empty "gospodari prstenova"..i ostali "otporasi"

Počalji  Milan taj Pet Mar 20, 2015 1:00 pm

Vojska NATO može slobodno da "krstari" Srbijom affraid affraid affraid affraid
Vojnici NATO ubuduće bi trebalo da imaju slobodan tranzit kroz Srbiju, da koriste srpsku vojnu infrastrukturu i budu "zaštićeni" posebnim statusom dok borave na teritoriji Srbije.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Srbija i medjunarodni terorizam...? Empty Re: Srbija i medjunarodni terorizam...?

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu