FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

"komunisticki mrsimudi" govorio je Brana Crncevic

Ići dole

"komunisticki mrsimudi" govorio je Brana Crncevic Empty "komunisticki mrsimudi" govorio je Brana Crncevic

Počalji  Milan taj Pet Maj 31, 2013 11:02 pm

Brana – cenzor

Više od dvadeset godina uveseljavao je uticajnog srpskog političara Branka Pešića. Dok je Pešić bio predsednik Skupštine grada Beograda, Crnčević nije izlazio iz Kluba poslanika Gradske skupštine. U to vreme Crnčević je pisao za “Dugu“, tada najugledniju jugoslovensku reviju, a Branko Pešić je bio predsednik Izdavačkog saveta. Uvek važan, Crnčević je izigravao i glavnog cenzora u listu, i njegovog zaštitnika, pozivajući se na svoje veze sa Pešićem.
Urednici “DUGE“ Velja Vesović, Mihailo Kovač i Grujica Spasović još pamte kako je Crnčević urednikovao u njihovom listu.
Svojevremeno je na Crnčevićevu intervenciju zabranjen broj “Duge“, , jer je legendarni Dragoljub Golubović – Pižon bio preneo nekoliko rečenica iz intervjua koji je sa tadašnjim disidentom Dobricom ćosićem objavilo ljubljansko “Delo“. Uz nekoliko Ćosićevih rečenica o kulturnim prilikama u zemlji, bila je u “Dugi“ objavljena i Ćosićeva slika. I to je bilo dovoljno da Crnčević podigne dreku, i “Duga“ je bila zabranjena. Urednik zabranjuje svoj list! To je za Crnčevića bila poslastica. Pozivajući se na svoje uticajne veze, Crnčević je zabranio “Dugu“ kada je objavila karikaturu kojom je kritikovan Homeini, mada ne tako direktno, jer je karikatura bilka preneta iz jednog stranog lista. Oba puta, sećam se, urednik Golubović je na Crnčevićevo traženje bio suspendovan.
Koketiranje Brane Crnčevića sa političarima je za žaljenje. Novinari “Duge“ se sećaju Crnčevićevog druženja sa svojim zemljakom Boškom Krunićem. Crnčević se godinama po Beogradu kleo kako je Boško Krunić najveći srpski političar. Na njega se uvek pozivao, kada mu je trebalo novaca. A Crnčević ih je trošio u neograničenim količinama.Navodni kritičar režima dobio je četvorosobni stan, imao uvek najveću platu, honorare, žario je i palio srpskom kulturom i novinarstvom, ali uvek kao cenzor. Književnik i aforističar Petar Lazić, pripadnik najmlađe garde književnih stvaralaca izgubio je svoju rubriku u “Dugi“ zbog ljubomore senilnog humoriste Brane Crnčevića.
Brana – šahista
Stara kurva i skutonoša političkim moćnicima, Crnčević je nudio i svoje obaveštajne usluge. O trošku “Duge“ putovao je na šahovski meč Korčnoj – Karpov, “Duga“, kao dvonedeljnik, nije imala potrebe za ekskluzivnim izveštačem, ali je Crnčević uzeo dnevnice, mesec dana u Bagiju. Istovremeno, dnevnice je dobio i od srpske policije, na Pešićevo insistiranje. Kada se Brana Crnčević vratio sa meča, Pešić ga je, pred svedocima obavestio, da su i drugovi sa “nadležnog mesta“ zadovoljni njegovim “učinkom“. Uz duple dnevnice, Brana Crnčević je dobio i 50 hiljada dolara je je bio istovremeno i Korčnojev sekretar za štampu, au svojim tekstovima je na sva usta pljuvao po Rusiji i Rusima. Uzgred treba napomenuti da je Petra Leverik, Korčnojev sekretar, posle rata uhvaćena u SSSR-u kao agent gestapoa, sudio joj pukovnik Baturinski, iz KGB-a, koji je na tom meču bio sekundant Karpovu! Obaveštajni interesi sukobili su se i na jednom šahovskom meču.
Brana Crnčević je svojevremeno pljuvao po Minoviću i “Politici“, danas je prvi saradnik ovog lista, punih usta za Minovićev rad.
Nema tog principa, nema te reči koje Crnčević ne može, i nije pogazio, i nema političara, koga je zabavljao, a koji je pao, a da ga posle toga Crnčević nije oblatio. Takav je on čovek.
Brane – Srbin
Kada je na scenu stupio Milošević se i njemu ponudio da služi. I to bezgranično.udvorički, ponizno, a u javnosti nastupajući prepotentno, kao da je pisac “Rata i mira“, a ne kao piskaralo jadnih zajebancija u novinama.
nastavak slijedi……………….

affraid affraid affraid affraid affraid affraid affraid Cool
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

"komunisticki mrsimudi" govorio je Brana Crncevic Empty U Srbiji sve neki "sahisti"..ko Brana Crncevic ?

Počalji  Milan taj Sub Maj 03, 2014 12:53 pm

Mihalj Kertes je delio zaplenjene automobile, a "ovi" danas "mrsimudaju" sa novim uvoznim automobilima,

SRBIJOM KRSTARI 40.000
SLUŽBENIH AUTOMOBILA

Vučić je rekao da, po uredbi Vlade, samo najmanji broj državnih funkcionera ima pravo na službena kola.
- Svi ostali moraju da upute dopis i da se na njega u pismenoj formi odgovori. Postoji trag za svako službeno vozilo - rekao je premijer i dodao da ne zna njihov tačan broj: svega 320 ih je u Upravi za zajedničke poslove, a računa se da ih je oko 40.000 na nivou države.
.........................................................................................................................................................................................................................................
Nebojša Stefanović, novi ministar policije, kazao je po preuzimanju dužnosti da u njegovom novom resoru vlada veliki javašluk, pa se tako čak i neke sekretarice voze u službenim policijskim automobilima. Kurir saznaje da je reč o sekretarici i bliskoj prijateljici načelnika saobraćajne policije Dragiše Simića!

- Neke sekretarice se voze službenim policijskim džipovima! I ko zna čega sve tu ima, koliko državnog novca nestaje, koliko se službenih kola vozi... - rekao je nedavno Stefanović.

Da plati iz svog džepa

Prema rečima našeg izvora, Simić je omogućio povlašćeni status sekretarici i bliskoj prijateljici, koja se, doduše, ne vozi u džipu već u najnovijem „golfu“, čija je cena od 15.000 evra pa naviše.

- Svi znaju koja sekretarica ima privilegije kao da je sam ministar, pa to nije nikakva tajna. Simić je toliko siguran u sebe i svoj položaj da se čak i ne trudi da sakrije kako je zbrinuo jednu od sekretarica, s kojom je inače u veoma bliskim odnosima. Nit niže funkcije nit većih privilegija. Ceo MUP raspreda kako je ovaj načelnik pre nekoliko meseci dao sekretarici službeni „golf“, kojim dolazi i odlazi s posla i koji, naravno, koristi i u privatne svrhe - kaže izvor Kurira iz MUP i dodaje:

- Građani Srbije imaju pravo da znaju na šta ide njihov novac i za šta se koriste službeni automobili - da se pojedine sekretarice ne bi „maltretirale“ po prevozu. Lepo je što Simić brine o svojoj prijateljici, ali neka joj onda on kupi automobil, a ne da njen komfor plaća narod. Cool Cool Cool Cool Cool Shocked 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

"komunisticki mrsimudi" govorio je Brana Crncevic Empty A "njegov bratac" mrsi i dalje..kao "pocetnik"

Počalji  Milan taj Pet Maj 09, 2014 11:46 am

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

"komunisticki mrsimudi" govorio je Brana Crncevic Empty Kazem ja tebi "bratac"

Počalji  Milan taj Sub Maj 10, 2014 11:28 am

Dragoljub Petrović, kolumnista Danasa i jedan od recenzenta ove knjige uz opasku da još jedan kolega trenutno sprema sličnu knjigu o karijeri Tomislava Nikolića koja se zove „Krvava bajka“ kaže: “Mislim da je to precizniji naziv koji opisuje političko delovanje trenutnog predsednika Srbije u poslednjih dvadesetak godina. Međutim, naslov Lekićeve knjige ‘Zamlaćivanje’ jeste šarmantniji i možda pravi opis za politiku čoveka koji se prvih 18 godina karijere bavio crtanjem granica Karlobag - Ogulin - Karlovac - Virovitica, pa naglo postao evropejac, koji se sada kao predsednik ističe uglavnom podelom ordena poput kralja Nikole u onoj drami Stevana Koprivice koja se slučajno zove ‘Dugo putovanje u Evropu’. Druga stvar po kojoj je poznat Nikolić kao predsednik jeste proizvodnja tomovače, jerbo je te rakije sve više po raznim srpskim vinsko-rakijskim manifestacijama, ima je u ogromnim količinama i očigledno da je to prvi predsednik Srbije koji ima vremena i da peče rakiju i da se bavi državničkim poslovima”.

Pažljivom čitaocu ovog lako čitljivog štiva po sklapanju korica biće jako teško da razluči koji je Nikolić onaj pravi: onaj, recimo, koji domaćinski peče srpsku šljivovicu, ili onaj koji u “gluvim sobama” diplomatski nazdravlja “Jack Danielsom”; onaj koji je Miloševića nazivao “ratnim huškačem” (“Ja sam pošao u rat, jer je on pozvao u rat") ili onaj koji je i sam huškao ("Mi smo socijaliste naučili patriotizmu. Za nama su pošli u ovaj rat"); onaj koji seksistički proziva svoje skupštinske koleginice ("Njene tesne farmerice pokazuju neke kvalitete koji uopšte nisu bitni za narodnog poslanika" - Aleksandri Jerkov) ili onaj koji preti (”Ko mi pipne ženu Dragicu, slatku ću mu nanicu”); onaj koji se, po sopstvenom priznanju, trudi da protivnika razoruža “blagošću u govoru” ili onaj koji 17 dana pre atentata poručuje Zoranu Đinđiću “da je i Tito pred smrt imao probleme s nogom"; onaj kome je narod, uvek, bitniji od stranačkog rejtinga ili onaj koji je, uoči bombardovanja, dok su se građani Srbije, iz svojih stanova spuštali u podrume, iz podruma useljavao u stan od cirka 160 kvadrata preko noći dobijen od Vlade Srbije; onaj kome je prioritet biti obračun sa kriminalom ili onaj koji je sekundirao Vojislavu Šešelju u njegovim šahovskim obračunima sa Dušanom Spasojevićem, jednim od organizatora ubistva Zorana Đinđića; onaj koji je od građana na izborima za predsednika Srbije tražio podršku “kako bi naterao policiju i pravosuđe da rade u interesu građana” ili onaj koji je istoj kampanji najavljivao u da će proveriti da li su Legija i pripadnici "zemunskog klana" krivi; onaj koji se 500 dana kleo da “radikali neće sarađivati ni sa DS ni sa DSS” ili onaj koji je mesecima preklinjao Koštunicu da prihvati pruženu mu ruku; onaj koji Tadića otvoreno naziva “ustašom” ili onaj koji se u potaji konsultuje sa njim; onaj koji kliče “Srbija über alles” ili onaj koji u Skupštini najavljuje da će brzo doći dan kad će se u Srbiji šesto slušati ruska himna; onaj koji zapeva o srpskom putu “I na Istok i na Zapad…” ili onaj kome je jedno oko upereno ka Rusiji, a drugo – slepo; onaj iz hrvatskog Antina ili onaj iz Brisela; onaj koji Srbiju vidi na granicama Karlovac, Karlobag, Ogulin, Viroviticu ili onaj koji lobira za Srbiju u granicama Evropske unije; onaj koji namiguje evropskim zvaničnicima ili onaj koji inauguriše i odlikuje Lukašenka; onaj koji je pravio razliku između prava Srba da žive zajedno i prava ostalih da žive bilo kako…

“Tomislav Nikolić se od kad je javno progovorio, držao devize da se baš ne mora misliti da bi se govorilo, ali da se pričati mora da bi izgledalo da se i misli. Važi to za sve njegove inkarnacije: od četničkog vojvode do pokajnika, od radikala sa redenicima do evropejca sa istim takvim principima, od skupštinskog kabadahije do proizvođača rakije”, kaže Zoran Pavić, drugi recenzent “Zamlaćivanja”.

Iako je izdavač imao stanovitih problema da obezbedi adekvatan prostor za predstavljanje knjige (na kraju je promovisana u Centru za kulturnu dekontaminaciju, “oazu slobode” iz vremena Slobodana Miloševića) “ZAMLAĆIVANJE – politička ‘autobiografija Tomislava Nikolića” nesmetano se prodaje u vise u od 300 knjižara širom Srbije, a može i da se naruči na ovom linku.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

"komunisticki mrsimudi" govorio je Brana Crncevic Empty "mrsimudi" su otisli a vi ste opstali "bratac" moj

Počalji  Milan taj Sre Maj 14, 2014 12:48 pm

Kada je počeo sukob unutar klana i kada je Spasojević pokušao da likvidira Ljubišu Buhu, kralj droge se "sklonio" u London, gde je ostao i posle ubistva Zorana Đinđića.

Posle "izbeglištva" u Londonu, vratio se u Srbiju, au Beogradu je razgranao legalan biznis, gradnja zgrada i držanje restorana.

Posle niza godina, policija mu je prvi put upala u kuću u januaru u akciji "Grom". U kući je nađeno oružje, a on je pzovan u policiju. Međutim, oružje je registrovano na članove njegove porodice.

Ovaj Zvezdarac godinama je interesantan stranim službama koje su Srbiji često slale zahteve za njegovu proveru. Takvi zahtevi su često stizali iz okruženja, zemalja zapadne Evrope, Amerike i Kanade.

U dopisima su tražene informacije o njemu, ali stranci zauzvrat nisu davali nikakve informacije.

U praksi, takva komunikacija ukazuje na to da je bio saradnik stranih službi, rekli su u policiji.

Uticaj i moć koju je ovaj Zvezdarac, odrastao u ulici Milana Rakića, imao u podzemlju, nikada se nije menjala. Bio je moćniji i od Željka Ražnatovića Arkana.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

"komunisticki mrsimudi" govorio je Brana Crncevic Empty Brana Crncevic "dozivotni mrsimud"

Počalji  Milan taj Pon Jun 30, 2014 7:23 pm

Вучић, као ни сви његови сарадници, никада нису хтели или знали да ми одговоре ко је Никола Петровић и чиме се бави. На помен његовог имена само би ућутали, слегли раменима и уплашено мењали тему. Углавном, причало се да је он син неког Пироћанца, који је у Француској успео да направи велику фирму за производњу и трговину рибом, воћем и поврћем. Стари Брана Црнчевић, кад је ушао у неки сукоб с Петровићем, врло уверљиво је тврдио да Пироћанац Јуниор у Србији ради с парама Станка Суботића Цанета.
Знајући за Вучићеве оптужбе на рачун Суботића – да је шверцер дувана, нарко-дилер и један од вођа највећег европског мафијашког клана – нисам поверовао у те приче. Ипак, поред Црнчевићевих удбашких сазнања, постојале су и конкретније индиције. На Петровићев предлог Вучић је дистрибуцију „Правде“ уступио „Футури плус“, фирми Станка Суботића. О расподели тиража, наплати и исплати бринуо се лично Ненад Милановић, један од директора „Футуре“, познатији као брат Милана Милановића Мргуда, најближег Суботићевог сарадника и другооптуженог за шверц дувана. По тој линији, у „Правду“ је стигао и Душко Вуксановић, дан након што је Суботић угасио свој дневни лист „Борба“, у којој је Вуксановић био директор. Уз Петровићеву подршку, Вучић је на име Ане Стефановић, супруге Небојше Стефановића, с Вуксановићем основао заједничко предузеће „Правда Пласман“.
Никола Петровић је увео Александра Вучића у сиву политичку и пословну зону, повезао са Станком Суботићем и претворио у боса владајућег картела. Још док је СНС била у опозицији, Петровић је статус владара из сенке користио за добијање огромних кредита, развој своје фирме за производњу и трговину електричном енергијом, а по доласку на власт постављен је, без обзира на очигледан сукоб интереса, на место директора Електромреже Србије.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

"komunisticki mrsimudi" govorio je Brana Crncevic Empty Jos mrse ??

Počalji  Milan taj Ned Feb 12, 2017 12:32 am

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

"komunisticki mrsimudi" govorio je Brana Crncevic Empty Branini "branitelji"

Počalji  Milan taj Pet Avg 04, 2017 3:02 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

"komunisticki mrsimudi" govorio je Brana Crncevic Empty Re: "komunisticki mrsimudi" govorio je Brana Crncevic

Počalji  Milan taj Pet Avg 04, 2017 3:04 pm

Neznam Kako Ali neko,omega I rediguje test ukljucujuci I ovaj
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

"komunisticki mrsimudi" govorio je Brana Crncevic Empty Re: "komunisticki mrsimudi" govorio je Brana Crncevic

Počalji  Milan taj Pet Avg 04, 2017 3:06 pm

Bokan branislav
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

"komunisticki mrsimudi" govorio je Brana Crncevic Empty Re: "komunisticki mrsimudi" govorio je Brana Crncevic

Počalji  Milan taj Pet Avg 04, 2017 3:06 pm

Bokan branislav
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

"komunisticki mrsimudi" govorio je Brana Crncevic Empty Re: "komunisticki mrsimudi" govorio je Brana Crncevic

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu