Sedi kec ! Tomislave Nikolicu !

Strana 4 od 9 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći

Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Re: Sedi kec ! Tomislave Nikolicu !

Počalji  Milan taj Sub Jan 04, 2014 5:31 pm

„Политика“ је објавила и информацију о разлозима застоја поступка о рехабилитацији Драгољуба Драже Михаиловића. Због лажног сведочења Косте Николића и Бојана Димитријевића, познатих у ширењу историјске неистине, Антифашистички Савез Србије поднео је тужбу о којој по налогу суда у року од 45 дана треба да се изјасни Прво основно тужилаштво у Београду.

Постојећа дружина, која је носилац предлога за рехабилитацију, добила је појачање у лику професора грађанског, односно наследног права, др Оливера Антића, иначе саветника Председника Републике Томислава Николића, који је постао и нови пуномоћеник предлагача за рехабилитацију. Антић је у завршној речи закључио да сматра да је ирелевантно свако даље саслушавање сведока и да треба на следећем рочишту завршити посао. Иначе, овај професор је познат по ауторативном мешању у области права које су му непознате.Cool Cool Cool Cool Cool Cool 

Што је саветник Председника Републике присутан у Крунском савету, то није проблем СУБНОР-а.  affraid affraid affraid affraid 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Diplomislav Nikolic "okajava" Karlobag,hmm,hmmm Pristina...

Počalji  Milan taj Pet Jan 10, 2014 3:51 pm

Bajčetina via Andrićev venac

Događaj koji je emitovan na televiziji zatekao me je sa ukućanima u prazničnom raspoloženju koje je ubrzo narušila informacija o obeležavanju drugog dana Božića, Sabora presvete Bogorodice. Isprva, učinilo mi se da se svetac/svetica proslavlja u nekoj crkvi, bar je takav utisak ostavljala atmosfera skrušenosti i bogobojažljivosti prisutnih; čak mi je i ambijent bio poznat, onolike crkve i manastire sam obišao, ali u ovom zdanju osim popa, ne videh freske, ikonostas i oltar. Onda sam prepoznao ambijent, odlazio sam tamo nekoliko puta novinarskim poslom, mnogo pre nego što je u svetu stolicu Predsedništva na Andrićevom vencu seo velečasni Tomislav Nikolić.

Bozic

I baš tu, u toj zgradi, predsednik svih građana (s naglaskom na Srbe) upriličio je crkveno činodejstvovanje kakvo nije viđeno, tako se priča, od Drugog svetskog rata. „Nema pisanih tragova kada su ovim povodom dolazili sveštenici u ovaj dom. Danas smo prvi put došli na poziv predsednika Srbije Tomislava Nikolića, u ovaj najvažniji srpski dom”, omače se protojereju Miletu (ili Milu?) Miljančeviću, Nikolićevom komšiji iz Vaznesenjske crkve. Potom se pop-Mile/o pomolio za sve koji rade u toj zgradi s posebnim naglaskom „da bog izlije milost i da snagu predsedniku Nikoliću da donosi mudre i hrabre odluke u ovom delikatnom vremenu”, te da „zaposlene u toj zgradi zaštiti od gladi, bolesti, zemljotresa i drugih nepogoda”. Usput, protojerej je u molitvi pomenuo i ostale hrišćane.

Interesantan performans, za turiste sa Dalekog Istoka i još daljeg Novog Zelanda živa atrakcija, ali koreografu takvog spektakla zalutali s kraja sveta nisu bili ni na kraj pameti, događaj je trebalo da opčini pravoslavni svet. S obzirom na to da se ne pamti da je tako nešto činjeno u zgradi Predsedništva, čin je sasvim neobičan. Pretpostavljam da je poslednji put u prostorijama te zgrade nešto slično upriličio kralja Aleksandar Prvi Karađorđević, dok je kao regent u njoj živeo. S pravom je to mogao da čini, to mu je nalagala privatnost porodičnog doma u koji se uselio kada se oženio kraljicom Marijom. Kada se odselio na Dedinje, zgradu je poklonio državi za budući muzej, ne slutivši da će jednog dana „kustos” muzeja imati titulu predsednika koji će razvlačiti slamu po kraljevskim muzejskim odajama kao po očevini u Bajčetini.

U onoj gužvi oko božićnog stola gledalac je među okađenim zaposlenima mogao da prepozna i jednu nezaposlenu osobu, Dragicu, kulturnu poslenicu koja je jednom bila na Sajmu knjiga, jednom u Narodnom muzeju kojom prilikom je izjavila da skele oko njega treba što pre skloniti (jes’, pa da se sruči fasada!) i jednom u Prirodnjačkom muzeju kada je zaključila da bi bilo dobro ponuditi sponzorstvo svetskim gigantima, kakav je npr. „Pežo”, koji bi sačuvali zbirke leptira i buba od propadanja. Od nje dovoljno, da nije zauzeta čitanjem knjiga kupljenim na Sajmu i seoskim poslovima u Bajčetini, stigla bi da poseti još koji muzej.

Ambijentu duhovnosti doprineli su i urednici nekih medija i Prvo beogradsko pevačko društvo, nosilac Zlatne medalje za dopinos kulturi kojom ih je ovenčao Nikolić. Ostala osamdeset četiri laureata, koliko ih je na spisku odlikovanih Nikolićevom rukom, nisu prisustvovala ceremoniji. Imali ljudi preča posla. Sedeli s familijama u svojim domovima i na svom gumnu proslavljali najradosniji hrišćanski praznik.
omislav Nikolić pokušao je nešto što nije niko pre njega, što, međutim, nije dovoljno da ga svrsta čak ni u nepostojeću kategoriju „kreatora nove originalnosti”. Kao predsednik svih građana ove zemlje, kojom se titulom često busa u grudi, Nikolić je izabrao da samo svoj i praznik većinskog naroda obeleži javno, u državnom preduzeću. Nije to činio kada su građani drugih veroispovesti slavili svoje najradosnije praznike. Nikolić je, zapravo, populista s najjeftinijim političkim marketingom kojim pokušava da još jednom, u praznične dane – kada je najopijenije tradicijom, prošlošću, emocijama i alkoholom – potkupi zabludelo stado i dodvori mu se udarajući po tankoj žici et(n)osa. Srećom, ima nas koji bolje razumemo praznike i praznovanje, običaje i kućni red. Nismo svi iz Bajčetine.
Osim što neki jesu odonud, trebalo bi i da nam kažu da li se u zgradi Predsedništva nalaze u funkciji građanskog lica na službi u crkvi ili su tu kao crkveni velikodostojnici u civilnoj službi. Bili bi dobro da znamo ko nas predstavlja na Andrićevom vencu i tako rešimo dilemu za nekoliko božićnih praznika unapred. Ako me kojim slučajem posao nanese na Andrićev venac, voleo bih da znam da li ću tamo morati da se prekristim ili da to obavim kod kuće. Pošto to već ionako činim svaki put kad na televiziji vidim Bajčetinu.
- See more at: http://www.istinomer.rs/stav/bajcetina-via-andricev-venac/#comment-26601
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Re: Sedi kec ! Tomislave Nikolicu !

Počalji  Milan taj Pet Jan 10, 2014 9:39 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Prostri slamu "vojvodo".

Počalji  Milan taj Sub Jan 11, 2014 4:20 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Re: Sedi kec ! Tomislave Nikolicu !

Počalji  Milan taj Ned Jan 26, 2014 8:40 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty He, he...pardon Xe,xe...Hm,hmm...

Počalji  Milan taj Čet Feb 20, 2014 8:32 pm

Ekskluzivno: Predsedništvo Srbije izdalo zvanično saopštenje povodom tendecioznih tvrdnji da je Tomislav Nikolić na prevaru doveden na koncert Dip Parpl, misleći da je reč o tradicionalnom nastupu braće Bajić za dan vinogradara.
Dip Toma Parpl

„Sa gnušanjem odbacujemo tvrdnje da se predsednik Nikolić na koncertu pomenutog Parpla osećao kao Džej na Egzitu, i da je reč o marketinškom triku, jer samo oni kratkog pamćenja i zle namere ne pamte da je predsednik nekada bio poznat u zavičaju kao Toma- Travolta i da je zbog nekonvencionalnog ponašanja i izgleda za to doba više puta izbacivan sa prela i posela!

Godinama pre nego što će postati četnički vojvoda gospodin Nikolić je osnovao prvi rokerski moto- klub u Bajčetini: „Oktanske đuvegije“ i deda Milisavov gunj preradio u kožnu jaknu, koju je javnost imala prilike da vidi na kocertu. Uzgred, i dalje mu savršen stoji!

Gospođa prva dama, poznata i kao Dragica, zagledala se baš u tog i takvog neobuzdanog mladića, koji je „tomosom“ utomatik znao da na jednom točku prođe čitavim selom i digne prašinu koja se danima vila nad selom. Oblak je bio toliki da se video čak iz Kragujevca, u kojem su imali običaj da kažu: „Travolta opet turira! Biće od tog dečka ili rok zvezda ili barem predsednik“!

Za neupućene, prva ploča Dip Parpla stigla je u Bajčetinu dva dana pre nego što se i pojavila u prodaji, i već na prvoj sledećoj igranki Toma- Travolta je na dvojnicama izveo numere A1; A3 i B2, što je izazvalo bes okružnog komiteta i oduševljenje omladine koja je tražila hitno oslobađanje idola iz protvora, odnosno, sobe u koju ga je otac zaključao, zapretivši mu: „Ako tako nastaviš ja dižem ruke od tebe, pa diplomiraj pod stare dane i zakopaj diplomu u temelj crkve, jer ti za drugo neće ni valjati“!

Predsednik se, međutim, nije pokolebao, naprotiv! Vremenom se pečenje rakije i druženje uz kazan nije moglo zamisliti bez hard- rok ritma, niti su se krave telile dok Travolta u već legendarnom „kožnjaku“ ne dođe u štalu i odsvira na dvojnicama početne taktove „Smoke on the water“, iliti u doslovnom prevodu: „Dim nad Moravom“!

Još se pamte i prepričavaju nastipi bojs-benda „Teško oranje“ koje je osnovao gospodin Nikolić i s kojim je nastuapao i van granica Bajčetine, ostavivši pokolenjima neke od najlepših rok balada: „Kum i ja, vragolana dva“; „Kožnu jaknu uništih sa bedžom“; „Za slomljeno radikalsko srce nema (A)leka“; „Zbog tebe ću štrajkovat' do smrti“; „Nije sreća glasova puna vreća“ i još sijaset drugi, koji se i danas pevaju kao dodolske i koledarske himne.

U ostalo, koliki je uticaj grupa Dip Parpl imala na današnjeg predsednika svedoči i činjenica da je zbog onoga „Dip“ (duboko) u njenom nazivu odabrao i profesiju kojom se znatan niz godina bavio!

Za kraj, želimo da dematujemo i laž, plasiranu iz reda iza predsednika, prema kojoj je u jednom trenutku navodno rekao prvoj dami: „Dragice, ustaj, idemo, zajebali su nas, ovi nisu predgrupa Baji malom Knindži i izgleda nemaju nameru da sviraju „Na planini na Jelici“!

Ne samo da predsednik to nije rekao, već ni pomislio, jer je sa planinama ospkurnih imena odavno raskrstio, osim ako nije reč o planinskom masivu Brisel, koji iznova osvaja i osvaja...

Dakle, predsednik nije napustio koncert pre kraja, već se na zahtev članova grupe popeo na binu, izveo solažu na dvojnicama, i za pojas zadenuo!

Kamere to nažalost nisu zabeležile, ali valjda je normalno da javnost više veruje nama nego sopstvenim očima!

Sve vas srdačno pozdravlja Toma- Travolta, odnosno, predsednik Srbije gospodin Tomislav Nikolić, uz svetosavski poklič: „Dip Parpl- vaistinu Parpl“!
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Re: Sedi kec ! Tomislave Nikolicu !

Počalji  Milan taj Sub Feb 22, 2014 9:12 pm

Писмо Председнику Републике објављујемо у целини.

„Уважени господине Председниче,

после нашег летошњег сусрета, између два славна датума антифашистичке борбе у Србији, остали смо у уверењу да се прошлост и историјска истина неће мењати по идеолошкој, партијској и накнадној групној вољи. У међувремену су и поједини високи државни функционери, међу њима дакако и Ви, јавно потврђивали како је антифашизам трајна одредница државе Србије која јесте и мора да буде поносна на свој допринос у сламању фашизма у Другом светском рату. Речи се, на жалост, доста разликују од праксе.

Ми вам се, господине Председниче, не обраћамо с молбом за помоћ (а било је, сећате се, у разговору и баш Ваше иницијативе у том погледу), већ у жељи да обавестимо, као председника свих грађана, о ставу у изборном процесу за сваког респектабилне организације која има преко 100.000 чланова.

СУБНОР Србије је нестраначка организација и у изборима у свим срединама неће бити полигон ни за кога. Наши чланови ће се опредељивати, уколико желе, према личним проценама, али ће, дајући глас, водити рачуна и о томе колико је која изборна листа наклоњена управо СУБНОР-у као баштинику славне наше прошлости.

У прилогу Вам, слободни смо, достављамо и званичан став Председништва Субнора Србије о понашању у изборном поступку.

Желимо да Вас, господине Председниче Републике Србије, обавестимо и о томе да је Влада најновијом уредбом укинула законски одређену репрезентативност и представљање програма и на тај начин поништила даљу могућност досадашњег начина финанисрања организација попут СУБНОР-а Србије. Упућивање на конкурсе, о којима одлучују неке тројке, дају шансу за опстанак, али значи и индиректно затварање врата и онемогућавање рада непрофитних али сигурно изузетно корисних и масовних организација.

Није нам позната (угледни смо чланови неколико регионалних и две светске изузетно признате организације бораца) ни једна држава са антифашистичком традицијом, посебно у Европи, која се тако лишава поносне прошлости и спречава делатност на домаћем и међународном плану.

Примите, господине Председниче Републике, наше поздраве“ – стоји у писму које је председнику Томиславу Николићу упутио проф. др Миодраг Зечевић, председник СУБНОР-а Србије.

СТАВ ПРЕДСЕДНИШТВА СУБНОР-а СРБИЈЕ О ИЗБОРИМА МОЖЕТЕ ПРОЧИТАТИ НА ОВОМ ПОРТАЛУ ПОД НАСЛОВОМ „ИСТРАЈАЋЕМО У СВОЈОЈ БОРБИ“
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Vojvoda toma u akciji..

Počalji  Milan taj Sre Mar 05, 2014 7:31 pm

Srpski dobrovoljci stigli na Krim?!

Nekoliko dobrovoljaca iz Srbije koji sebe nazivaju “Četnički pokret” prijavilo se lokalnim odredima samoodbrane i kozacima u Sevastopolju sa željom da pomognu čuvanju poretka u gradu i oko njega.  affraid affraid affraid affraid 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Nema sanse da padnu u zaborav "od rehabilitacija"

Počalji  Milan taj Sre Apr 02, 2014 2:32 pm

Prva osoba koja je proglašena za narodnog heroja, bio je Petar Leković, kamenorezački radnik iz Užičke Požege i borac Druge proleterske udarne brigade, proglašen još za života, februara 1942. godine. Pored Lekovića zvanje narodnog heroja, do 15. avgusta 1943. godine, kada je ukazom Vrhovnog štaba NOV i POJ uveden Orden narodnog heroja, steklo je još dvadesetčetvoro boraca i rukovodilaca Narodnoodlobodilake vojske Jugoslavije: Savo Belović, Zdravko Čelar, Ante Jonić, Rade Končar, Špiro Mugoša, Đuro Petrović, Danilo Soldatić, dr. Mladen Stojanović, Simo Šolaja, Miloje Milojević, Slobodan Princip Seljo, Milan Simović, Mihailo Đurić, Boško Karalić, Danilo Đokić, Mikan Marjanović, Živko Bronzić, Zarija Vujošević, Aleksa Dejović, Pero Ćetković, Sava Kovačević, Nikola Maraković Nina i Drago Štajnberger Adolf. Istim ukazom Vrhovnog štaba NOV i POJ odlučeno je da se svim osobama koje su stekle naziv narodnog heroja dodeli Orden narodnog heroja.

Najveći broj narodnih heroja je proglašen posmrtno, pa je tako u trenutku donošenja ukaza o uvođenju Ordena narodnog heroja bilo živo samo dvoje narodnih heroja - Miloje Milojević i Boško Karalić. Do kraja Narodnooslobodilačkog rata proglašeno je ukupno 163 narodnih heroja, od kojih su njih 13 bili oficiri i vojnici sovjetske Crvene armije. Godine 1945. bilo je živo svega 32 narodnih heroja (19 jugoslovena i 13 rusa) - Petar Borojević, Josip Broz Tito, Anton Vidmar Luka, Stojan Grujičić Jaruga, Peko Dapčević, Milan Žeželj, Albert Jakopič, Danilo Jauković, Boško Karalić, Đuran Kovačević, Dimitrije Lazarov Raša, Lazar Lopičić, Miloje Milojević, Dušan Pekić, Jovo Radovanović Jovaš, Aleksandar Ranković, Stane Semič Daki, Ivan Hariš i Lazar Šteković; kao i državljani Sovjetskog Saveza: Ivan Bulkin, Andrej Vitruk, Pavel Dmitrijenko, Vladimir Ždanov, Pavel Jakimov, Boris Kalinkin, Semjon Kozak, Ivan Konstantinov, Aleksandar Managadze, Grigorij Orhimenko, Fjodor Tolbuhin, Vasilj Ulisko i Aleksandar Šornikov.

Odluke o proglašenju narodnih heroja donosio je najpre Centralni komitet Komunističke partije Jugoslavije, na predlog Vrhovnog štaba NOV i POJ, a od Drugog zasedanja AVNOJ-a, 29. novembra 1943. godine, Predsedništvo AVNOJ-a. Obrazovanjem Narodne skupštine FNRJ, 1945. godine, odluke je donosio Prezidijum narodne skupštine, a od 1953. godine predsednik FNRJ. Od 1980. godine odluke je donosilo Predsedništvo SFRJ.

Ukupno je proglašeno 1.322 narodnih heroja od čega 91 žena. Najveći broj narodnih heroja je odlikovan posthumno i to u peridu od 1951. do 1955. godine, povodom desetogodišnjice Narodnooslobodilačkog rata. Pored boraca i rukovodilaca NOVJ, Ordenom je odlikovano 22 stranih državljana, 32 jedinice i ustanove NOVJ, 8 gradova u Jugoslaviji i 4 društveno-političke organizacije. Jedini višestruki nosilac Ordena bio je Josip Broz Tito, koji je odlikovan tri puta: 19. novembra 1944, 15. maja 1972. i 16. maja 1977. godine. Odlukom iz 1946. godine, Ordeni poginulih narodnih heroja čuvaju se u Vojnom muzeju u Beogradu.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Re: Sedi kec ! Tomislave Nikolicu !

Počalji  Milan taj Ned Apr 06, 2014 1:01 pm

Питање повраћаја имовине Подунавским Швабама већ више од десет година постављају потомци оних који су са првим данима Титове Југославије морали да напусте своје домове. Међутим, како то и приличи представницима некада поражене, а данас вољом победника силе у порасту, ово питање што, истини за вољу, никада до краја није решено, временом је постајало све више политичко, а све мање је у фокусу имало „невине“ страдале од руку партизана, док су главни протагонисти његовог решавања безмало постали бивши припадници оружаних формација Трећег рајха: од обичних редова, преко добровољаца у СС до истакнутих злочинаца и обавештајаца.

Да ће рад ових немачких удружења на територији Србије бити знатно другачији од рада на територији околних земаља, показало се већ 2001. године, када се кренуло са уређењем гробаља и напуштених цркава (што, наравно, у читавој причи није и никада не би смело да буде спорно) али и са подизањем споменика „невино пострадалим“ и често се није водило довољно рачуна да ли међу онима којима је хладан мермер посвећен има и припадника Вермахта односно СС јединица. Уосталом, немогућност добронамерних Подунавских Шваба да се ослободе нациста у својим редовима показала се када је ратни злочинац Петер Егнер посетио Нови Сад. Он је током само две ратне године организовао и наредио убиства преко 17.000 Срба, Рома, Јевреја и комуниста у Београду. Оваква пракса наставила се до данас, како у Бачкој и Банату, тако и у Срему, о чему ће бити речи нешто касније.

ОРДЕЊЕ ЗА „ПОМИРЕЊЕ“ Везе фолксдојчера са српском државом, разним удружењима и појединцима у Србији све су јаче и оне, како смо рекли, немају много заједничког са повраћајем имовине, за шта је у Агенцију за реституцију стигло свега осамдесетак формалних захтева. Захваљујући овим контактима, у Србији се појавила велика квазиисторијска литература, чији аутори нису били вођени „глађу за истином“, него потребом да у српској кризи идентитета, свесно или не, докажу геноцидност сопственог народа. И мада таква литература најчешће не завређује посебну пажњу, треба истаћи књигу „Геноцид над немачком мањином у Југославији 1944 – 1948“ коју је 2004. године објавила Радна група за документацију а издало Друштво за српско-немачку сарадњу. Ту се на тенденциозан начин, вешто избегавају „замке“ историјске истине о улози Подунавских Шваба у Другом светском рату и непрекидно се говори о геноцидној намери Титових комуниста и „невиним“ Швабама које је најпре „искористио“ Трећи рајх, а касније побио српски део КПЈ
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Sinja kukavica

Počalji  Milan taj Sre Apr 09, 2014 10:27 pm


НИКОЛИЋ ПОНОВО ИЗБЕГАО СУЂЕЊЕ

Припремно рочиште које је заказано за данас по приватној тужби Војислава Шешеља против Томислава Николића због изношења у јавност лажне информације да је Шешељ из Хага наручио Николићево убиство одложено је за 16. мај 2014. године.

 Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes 

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Re: Sedi kec ! Tomislave Nikolicu !

Počalji  Milan taj Sre Apr 16, 2014 4:03 pm

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izgleda da više nije toliki vernik kako je ranije tvrdio, budući da se u Strasnoj sedmici Vaskršnjeg posta omrsio, i to ni manje ni više nego jagnjetinom.  affraid affraid affraid affraid affraid affraid affraid affraid Shocked 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty "Diplomci"...???

Počalji  Milan taj Čet Apr 17, 2014 12:28 pm

Da zaključimo:

1. Zakon o rehabilitaciji nije nikakav pravni akt već izraz političke samovolje i osionosti sledbenika kvislinških snaga koje tim zakonom i onim o izjednačavanju četnika i partizana žele da izvrše prekrajanje istorije. To što on nosi naziv “zakon” ne znači da je zaista zakon i pravni akt, kao što ni “Marfijev zakon” nije nikakav zakon i pravni akt.

2. Ovaj zakon predstavlja flagrantno kršenje međunarodnih konvencija o kažnjavanju krivičnih dela protiv čovečnosti koje je Srbija prihvatila i po kojima nema zastarelosti krivičnog gonjenja za takva dela, pa sledstveno tome ne može biti ni rehabilitacije.

3. Ovim zakonom povređen je krivično-pravni sistem Srbije, uključujući i odredbe Ustava Srbije, te on mora biti proglašen za neustavan.

4. Ovaj zakon i onaj o izjednačavanju četnika i partizana predstavljaju pokušaj političkog krijumčarenja, tj. pokušaj da se u antifašističku tradiciju Evrope ubace kvislinški elementi, te stoga Evropska unija treba od Srbije da zahteva ukidanje ta dva zakona, kao uslov za nastavak evropskih integracija.

Tekst je pročitan na protesnom skupu povodom pokrenutog sudskog postupka za rehabilitaciju Draže Mihailovića 19.05.2009.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Moz i to da bidne...?

Počalji  Milan taj Sub Apr 19, 2014 1:39 pm

Humanitarna akcija – dinar za Tomin džip

Prema još nepotvrđenim informacijama, Tomislav Nikolić se sprema za još jedan u nizu štrajkova glađu do smrti, revoltiran najavom smanjenja plate, oduzimanjem diplomatskog pasoša tašti i svakodnevnim gunđanjem supruge, koja se u ime Humanitarnog fonda „Dragica Nikolić“ obratila pisanom izjavom upućenom medijima!
Humanitarna akcija – dinar za Tomin džip

„Slušaj me dobro, Tomislave: pare za opravku džipa da nađeš pod hitno. Već dva puta su zvali iz servisa i pitali kad dolaziš po „mercedesa“, a ja više neću da crvenim i lažem kako si sprečen državničkim poslovima! Čujem ih, bre, kako se kikoću i došaptavaju: ‘Izgleda da je otišao na brucošijadu, hahahaha’, a ja ćutim, šta ću, setim se da ni na tu prokletu brucošijadu nisi išao, jer si spremao diplomski za ponedeljak!

Nego, lepo da se spakuješ i pravac kod Vučića, i da čekaš dok te ne primi, a ne kao prošlog puta da te sekretarica posle četiri sata zamoli da odeš jer gospodin PPV više nije mogao da izdrži u plakaru, morao vizionar do toaleta…

I sve da mu kažeš u lice: ‘Ko si, bre, ti da meni skidaš od plate?! Da ja nisam onomad pobedio na predsedničkim izborima, ti bi danas eventualno bio šef kadrovske službe u opštini Voždovac, znaš?! I znaš kad bi video Emirate – kad te povedem u Marinkovu baru, ima tamo jedan šeik, Safet, prodaje kopije parfema, pa bi s njim dogovarao poslove… Znači, platu da mi ne diraš, moram da pokupim džipa s opravke, inače ode kod Čumeta na rastavljanje! Da odem sa ženom i taštom u Bajčetinu bez „mečke“, pa ko bi mi više verovao da sam predsednik?!’

Dakle, Tomislave, nesrećo, danas dobro da mi se najedeš, od sutra u dvodnevni štrajk do smrti, a posle u servis po džip!

I nemoj zmija da te ujede da u kaseti džipa ne bude mamin diplomatski pasoš, već je s komšinicama dogovorila šverc, pardon, edukativne ture do Istanbula, Soluna i Segedina, a znaš šta će ona pokvarena Dobrila da joj uradi ako čuje da više nije ambasador…

E da, to ti nisam rekla: za komšije u selu mama je ambasador u Vašingtonu, nemoj da te uhvate u neznanju! Ako pitaju kako je to moguće kad na engleskom zna da kaže samo ‘koka-kola’, Blejk Karington i ‘Maj nejm iz Tomislavova tašta’, reci da Obama ubrzano uči srpski i da ste se zbog toga onoliko kikotali na Mandelinoj sahrani kad je počeo sve redom da psuje na našem!

Ovo posebno da zapamtiš i dobro da izvežbaš: ako neko i pita zbog čega smo na poklon dobili džip od milion evra, odmah ga proglasi domaćim izdajnikom i kočničarem reformi! Šta je danas milion evra, bre?! Pa, kad smo mogli s tvojom poslaničkom platom da otplaćujemo kredit od 400.000 evra za stan, zašto da ne primimo poklon od milionče?! I da kažeš kako šeik ništa ne očekuje zauzvrat, on to tako svima koje simpatiše po džipić od milion, a šta ko ima uopšte i da pita?! Pitaš li ti narod kako sa 25.000 dinara ima za hleb i mleko svaki dan? Ne pitaš, naravno, a jeste sumnjivo i vredno provere, ali…

Za kraj – obaveštavamo javnost da će moj Tomislav, a vaš voljeni predsednik štrajkovati zbog svih, ne samo zbog sebe!

Jer danas on nema za opravku džipa, a već sutra ista sudbina može da zadesi bilo koga od vas i zato očekujemo podršku, razumevanje i novu lamelu, ako neko ima viška!

Predsednik se izvinjava što vam se nije on obratio, u „Meku“ je na pripremama za štrajk.

Živela Srbija! Živeli mi! Dobro, ajde, živeli i vi!

Predsednica fonda „Dragica Nikolić“ Dragica Nikolić, moja mama sa diplomatskim pasošem i komšinica Dobrila (zapela da je potpišem)!“

Autor: Mihailo Medenica
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Sedi...hm,hmm kec !

Počalji  Milan taj Uto Apr 22, 2014 10:09 pm

Posle rata, po osnivanju Jata, postao je prvi šef Jatovih pilota. Iškolovao je plejadu pilota koji su bili okosnica naše avijacije; bio je pilot predsednika Tita sa kojim je je obišao ceo svet. Žalosno je, nedopustivo i sramotno da nijedan avion Air Serbia ne nosi ime Milisava Semiza, iako je reč o čoveku koji je bio vazduhoplovna legenda, već se imena daju teniserima (Đoković), filmadžijama (Kusturica), košarkašima (Divac), a ne bih se iznenadio kad bi jedan od njih poneo ime srpske pevaljke Cece Ražnjatović
Ko mu je kriv, nije igrao košarku: Milisav Semiz, samo pilot i - ništa više
Izvor: www.mycity-military.com

Kao poslednji živi pilot kojeg je školovao kapetan Milisav Semiz, zapanjen sam vešću da je novi avion u floti Air Serbia dobio ime po kosarkašu Vladi Divcu. Nemam ništa protiv gospodina Divca, ali imam protiv ljudi koji su svojim nepoznavanjem istorije vazduhoplovstva, patriotizma te nepoštovanjem zaboravili na najsvetliji lik srpskog vazduhoplovstva.

Ovog meseca navršilo se 73 godine od mučkog fašističkog bombardovanja Beograda, kad se zaboravljeni kapetan Milisav Semiz viteški sukobio sa 120 nemačkih „štuka“ i sa svojim avionom “Rogozarski-ik 3“, oborio četiri nemačka aviona iznad Beograda.

O Semizovoj hrabrosti, humanosti i odvažnosti objavljeno je stotine članaka širom sveta; engleski magazin „Aircraft profile 242“ tek je jedan od mnogih koji je Semiza proglasio herojem. Mnogi bi bili iznenađeni saznanjem o njegovom briljantnom svetskom rekordu, kada je Jatovim avionom „Konver cv-340“ 1954. godine preleteo Atlantik za neverovatnih šest sati! Njegov podvig ostao je zabeležen u američkom Muzeju avijacije u Las Vegasu; njegovo ime se, takođe, nalazi u Muzeju vazduhoplovstva u Londonu, jer je bio jedan od vodećih pilota-heroja Drugog svetskog rata, braneći ne samo svoju zemlju i svoj grad već nastavljajući borbu na strani saveznika do kraja Drugog svetskog rata.

Posle rata, po osnivanju Jata, postao je prvi šef Jatovih pilota. Iškolovao je plejadu pilota koji su bili okosnica naše avijacije; bio je pilot predsednika Tita sa kojim je je obišao ceo svet.
Nema Rolan Garos, ali ima avion: Novak Đoković iz profila
Photo: TANJUG

Žalosno je, nedopustivo i sramotno da nijedan avion Air Serbia ne nosi Semizovo ime, iako je reč o čoveku koji je bio vazduhoplovna legenda, već se imena daju teniserima (Đoković), filmadžijama (Kusturica), košarkašima (Divac), a ne bih se iznenadio kad bi jedan od njih poneo ime srpske pevaljke Cece Ražnjatović.

Neverovatno je da u Beogradu nema mesta za spomenik Milisavu Semizu, bar ne toliko grandiozan kao onaj na Tašmajdanu, čuvenog “humaniste i državnika“ Alijeva. Takođe je nedopustivo da pored raznih vojvoda, ruskih knezova i oficira, nijedna ulica u Beogradu ne nosi njegovo ime, bez obzira što je Semiz u glavnom gradu proveo ceo svoj život.

Čak ni predsedniku Tomislavu Nikoliću, Shocked  Shocked  Shocked  Shocked  koji je podelio odlikovanja i kurti i murti, nije palo napamet da na godišnjicu šestoaprilskog bombardovanja Beograda dodeli kapetanu Milisavu Semizu makar jedno skromno, posthumno odlikovanje. Beograde i zemljo Srbijo, sramite se!

S poštovanjem,

Captain instructor, Branko Savićević
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Re: Sedi kec ! Tomislave Nikolicu !

Počalji  Milan taj Ned Apr 27, 2014 12:37 pm

Sličan stav deli i reditelj Gorčin Stojanović koji je prekjuče saslušan.
Ne razumem se u pravo. Kao građanin Srbije imam poverenje u njene institucije, a kao pozorišni čovek citiraću Šilera koji kaže da „pozorište počinje tamo gde prestaje pravosuđe“. Drugim rečima, pravna strana mi je manje zanimljiva od društvene ovog i ovakvih slučajeva. U slavnom Klajstovom komadu “Razbijeni krčag” jedan sudija primoran je da vrši istragu koja ga vodi pravo do njega samog, što mislim da je ovde slučaj - kazao je za “Blic” Gorčin Stojanović.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Re: Sedi kec ! Tomislave Nikolicu !

Počalji  Milan taj Ned Apr 27, 2014 9:12 pm

2009. godine Skupština Republike Srbije je donela zloglasni Zakon o političkim strankama, koji u mnogo čemu predstvalja savremenu „Obzanu“. Zakon je prvenstveno uperen protiv komunista sa ciljem da onemogući učešće na izborima jedinoj istinskoj opoziciji buržoaskim partijama, tj buržoaskom sistemu. Ovim zakonom NKPJ je izbrisana s liste registrovanih partija a za ponovno registrovanje je neophodno sakupiti 10.000 potpisa i overiti ih kod nadležnih organa, što je po sebi drakonski preduslov za političko organizovanje. Time ovaj Zakon u svojoj suštini predstavlja i jedan neustavni akt koji je dakle, paradoksalno, čak u suprotnosti i sa vrhunskim buržoaskim pravnim aktom. affraid affraid affraid affraid affraid 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Re: Sedi kec ! Tomislave Nikolicu !

Počalji  Milan taj Uto Apr 29, 2014 12:51 pm

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, pokrenuta je istraga protiv Dušana Stupara, vlasnika i direktora firme „Univerzal-holding“, zbog sumnje da je Stupar, inače član SNS i prijatelj Tomislava Nikolića, nezakonito otuđio imovinu ovog privrednog društva i preneo je na članove svoje porodice i druga lica.

 Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty orden sv Nikolaja Velimirovica

Počalji  Milan taj Sub Maj 03, 2014 2:58 pm

Николај Велимировић је 1935. године упутио такве похвале Хитлеру у предавањима на Коларчевом универзитету, какве му је, ја ово засигурно тврдим, мало ко упутио за живота. Поредио га је са Светим Савом, при чему је Хитлер испао већи од Светог Саве, јер, наводно, он тек данас разуме велику идеју Светог Саве, а то је наводно некакав хришћански национализам. Узмите други пример – 27. марта, а то је један преломни датум у нашој историји, он се врло брзо преорјентисао и почео да даје подршку пучистима, па је почео да важи за енглеског човека. Из тих разлога су га Немци и интернирали 1941. године. Касније је он био кратко у Дахауу, врло кратко. Ни о каквом се ту мученику не ради, он је имао статус посебних особа и никаквој тортури није био изложен. На крају, најчуднија је, кад смо код тога, та његова књига 'Кроз тамнички прозор' – порука Србима из логора Дахау
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Opa bato

Počalji  Milan taj Pon Maj 05, 2014 9:30 pm

Bivši predsednik UO “Vršačkih vinograda” Pavle Bašić je posle pljačkaške privatizacije našao utočište u kabinetu predsednika Republike.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Bivse "kolege" su shvatile igru,

Počalji  Milan taj Čet Maj 08, 2014 7:17 pm

Сутра, 9. маја, функционери Српске радикалне странке положиће венце палим борцима за ослобођење Београда. Позивамо све грађане да нам се сутра придруже испред Новог гробља у 9:45 сати и заједно са нама одају почаст палим борцима!
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Sam o sebi

Počalji  Milan taj Sub Maj 10, 2014 11:33 am

Predsednik o sebi

PRAZNIK: „Rođen sam na Sretenje, veliki ljudi se rađaju na velike crkvene praznike.“ („Kurir“, 16. februar 2008)

PEH: “Imao sam nesrećno detinjstvo, a i u školu sam morao da idem.”

(“Nije srpski lupati”, 2007.)

WIKITOMA: “Čitao sam po ceo dan, čak i za druge koje je mrzelo da čitaju lektiru. Bio sam živa enciklopedija. Upisao sam Pravni fakultet, išla mi je škola. ”

(Press, 3. januar 2011.)

SUROVE BAJKE: "Nekako sam bio tužan dok sam čitao bajke. Čitao sam Ivicu i Maricu, Palčića, i nikako da dočekam srećan kraj. Suviše prepreka ima u tim bajkama. Uvek se nekome zabode led u srce.”

("Evropa", jun 2004.)

PEH, DRUGI: “Nisam završio fakultet jer nije valjao Zakon o univerzitetu.”

(Blic, 31. decembar 1998.)

USPOMENE: „To što radi Ronaldinjo, to je neponovljivo. Kao da gledam sebe kad sam se kao dečak igrao na livadi.“ („Nije srpski lupati“, 2007)

DU JU SPIK...?: „Engleski govorim, ali nerado. Ne mogu da govorim engleskim kad ne mogu da sastavim misao.“ („Velika Srbija“, oktobar 2008)

FILOZOF: „Život je kratak, a ja to znam najbolje, radio sam na groblju.“ (Narodna skupština Srbije, 7. oktobar 1993)

DOSLEDAN: „U SRS ću ostati do kraja bavljenja politikom.“ („Standard“, 9. novembar 2007)

ISKREN: „Nikada neće biti dosta podela na patriote i izdajnike.“ („Večernje novosti“, 4. septembar 2004)

SKROMAN: „Ja sam jedini spas za Srbiju.“ („Kurir“, 25. maj 2004)

ŽELJA: „Iskreno se nadam da ću obići i Karlobag, i Ogulin, i Viroviticu. To mi je velika želja.“ („Kurir“, 24. jun 2004)

SAN: „Svake noći sanjam Veliku Srbiju.“ (TV Politika, 17. jun 2004)

BRŽI OD GOSPODA: “Bog je stvarao svet šest dana, a ja sam ga uzdrmao za dva. ” ("FoNet", 13. maj 2007.)

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Re: Sedi kec ! Tomislave Nikolicu !

Počalji  Milan taj Sre Maj 28, 2014 12:54 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty "vojvodo"..moze i Oliver Antic "dovojvoda"

Počalji  Milan taj Ned Jun 01, 2014 12:47 pm

Hm,hmm..Komunisti su bili po snazi treci u parlamentu monarhije,a, narod ih je izneo na prvo mesto 1945.godine,..sto se tice „ostalih problema“ i „paje patka“, sada kada pada „berlinski zid“ sa druge strane Berlinske kapije, da malo pozurite…..hm,hmmm…“mislim na probleme probleme „blajburgasa-danasnjih burgijasa i komedijasa“, neka se obrate „patriotskom demokratskom tuzbom“ protiv „saveznika“ u Drugom i hm,hmm..1990-2014 godine, za nadoknadu..“stete i penzije“..izazvanu, vracanjem preko granice „mecki na rupu“,kasnije NTO bombardovanju, i tekucem HAARPovanju po Srbijisa takodje uzasnim posledicama i dosta sranja po Srbiji, naplatite se i napij tese.  Twisted Evil  Twisted Evil  Twisted Evil 
………………………………………………………………………………………….......................................................................................................................
У обрту пуном ироније на рубу гротеске, један од кључних људи новог, прозападног режима у Либији тужи своје добротворе – британску државу, и тражи милионску одштету због директног учешћа британске владе и њених шпијунских служби у његовом изручењу Гадафијевим властима, и потоњој тортури коју је искусио у злогласном затвору „Абу Салим“.Абделхаким Белхадз, вођа такозване Либијске исламске борбене групе, а тренутно висока фигура у врху новог либијског режима, захваљује и своју позицију у власти и мучење кроз које је прошао, управо Британији. Cool  Cool  Cool  affraid 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Hm,hmm..

Počalji  Milan taj Pet Jun 06, 2014 3:59 pm

Šta je to, gospodine Nikoliću, “Alo!” učinio pa, kako kažete, u sklopu te kampanje “u kontinuitetu nastoji da naruši ugled predsednika Srbije”? Jesmo li mi vašu suprugu, inače domaćicu bez primanja, obukli u markiranu odevnu kombinaciju od 10.000 dolara da se šepuri po ojađenoj zemlji? Jesmo li mi pekli rakiju dok su se Obrenovčani davili, a onda ih optužili da su sami krivi što su se udavili, da bismo na kraju, okruženi pretorijancima, otišli u njihov uništeni grad da im, kao na safariju, mašemo sa oklopnog transportera? Jesmo li mi onomad vašu taštu naterali da se iživljava nad lekarima i osobljem ugledne bolnice? Podržavamo li mi vaše korupciji i nepotizmu sklone saradnike kada prete državnim činovnicima ne bi li im ovi “završili” privatne poslove?

Tomislave Nikoliću, uprli ste pogled na pogrešnu stranu. Krivca za rušenje ugleda predsednika Republike ugledaćete svakog jutra u ogledalu neke od vaših brojnih stambenih jedinica. Kad se pozivate na volju građana koji su vas pre dve godine izabrali za šefa države, ne mislite valjda da su vam time dali mandat da radite šta vam je volja i unapred vas abolirali od svake odgovornosti? Niste valjda toliko skrenuli s puta na koji ste voljom građana izvedeni?

Poštovani predsedniče, uprkos pritisku na slobodu medija kojem ste nas vašim neosnovanim optužbama podvrgli sa najvišeg mesta u državnoj hijerarhiji, poručujemo vam da smo taj pritisak ozbiljno shvatili, ali ga se nismo uplašili. Nastavićemo da vas opominjemo svaki put kad zloupotrebite ili narušite ugled institucije na čijem ste čelu, a time i ugled države i građana koji su vas, građanina Nikolić Tomislava, postavili na to čelo. Tačnije, budite apsolutno sigurni da vam “Alo!” neće dozvoliti da nesmetano brukate i sebe i državu i narod. To je naša profesionalna i patriotska dužnost.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Sedi kec ! Tomislave Nikolicu ! - Page 4 Empty Re: Sedi kec ! Tomislave Nikolicu !

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 4 od 9 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu