FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Slavoj Zizek,

Ići dole

Slavoj Zizek, Empty Slavoj Zizek,

Počalji  Milan taj Ned Maj 19, 2013 11:54 pm

Istaknuti slovenački filozof Slavoj Žižek u izjavi za Novosti, tvrdi da se u Sloveniji i Hrvatskoj rehabilituje fašizam. Antihrist već došao na zemlju i to je Papa.
Slovenački filozof svetskog ugleda Slavoj Žižek tvrdi da se u Sloveniji i Hrvatskoj javno rehabilituje fašizam. ”Čuje se Hitler je bio loš,zli generalisimus Franko možda i nije toliko.
Katolička crkva u Hrvatskoj javno slavi rođendan Ante Pavelića. Pre tridesetak godina to je bilo nezamislivo”, kaže Slavoj Žižek na Subversiv festivalu koji se održava u Zagrebu.
”U Evropi, koja je osnovana na antifašističkim temeljima, ponovo se ispisuje istorija Drugog svetskog rata, potiho. To se događa i u Sloveniji i u Hrvatskoj, traje rehabilitacija fašizma. I ne događa se to samo među konzervativnim istoričarima nego mnogo šire”, tvrdi slovenački filozof.
Po njemu mnogi pokušavaju da menjaju javni diskurs i rehaibilitacijom fašizma nastoje mladim ljudima promeniti stav o zlu koje je haralo Evropom i svetom.
Žižek je veoma kritično govorio i o Vatikanu, rekavši da kao svaki dobar protestant veruje da je Antihrist već došao na zemlju i da je to papa. Slovenački filozof kritikovao je i radikalne leve pokrete koji traže rušenje liberalnog kapitalizma i banaka u svetu, ocenivši da je to nerealno.
”Kapitalizam će još da ostane neko vreme”, zaključio je Žižek, ali i uputio kritiku bankama. Otvoreno je priznao da ne zna kako rešiti problem dugova u svetu. Pohvalio je grčku stranku Sirizu, koja ima viziju o rešavanju teške krize u toj zemlji.
.............................................................................................................................................................................................................................................
неимени • 2 hours ago
Госпон жижек су га баш пили па так задњих двадесетак годишч. Јучер су се госпон жижек пробудили из алкохолног сна и приметили ту некак как усташе се врзмају код јужњаки и неки как фашисти ту дома, как јанша и так. Су се госпон жижек баш запрау престрашили, анпак су одмах зели пенкало и писали у тисковшчине. И проти банки су писали, анпак, потом су пришли код здојца попити коју, се их је тај как напор при таком много писању зморил. Нич а да ен литар по шанк не бу попрауил. Ше ен литар, ше ен литар, по шанк, жижеков панк.

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Cool
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu