FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vijesti iz BiH

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Ići dole

Vijesti iz BiH Empty Vijesti iz BiH

Počalji  rozalin taj Uto Feb 19, 2008 10:28 am

Među demonstrantima u Banja Luci nije bilo predstavnika vlasti i političkih stranaka

Više hlijada, uglavnom, studenata i srednjoškolaca danas je protestvovalo u Banjaluci zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova. Pokušaj približavanja demonstraata prostorijama kancelarije američke ambasade spriječile su jake policijske snage. Najviši zvaničnici Republike Srpske osudili su proglašenje nezavisnosti Kosova.

Više od hiljadu a potom i nekoliko hiljada studenata kojima su se naknadno pridružli i srednjoškolci te građani protestvovalo je danas u Banajluci zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova. Uz parole Ne damo Kosovo i Srpsku, Kosovo je Srbija, Evropo poštuj međunarodno pravo i druge, studenti su izrazili podršku kolegama sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici te jasno poručili da se protive nezavisnosti Kosova.

Nakon protesta na banajlučkom Trgu Krajine gdje je spaljena i zastava Evropske Unije veća grupa demonstranata se zaputila ka prostorijama američke ambasade u čijoj su blizini bacali kamenje i jaja na kordon policije koji ih je spriječio da dođu do ovog objekta.

Uz pratnju jakih policijskih snaga i specijalaca povorka se kretala ispred zgrade Narodne skupštine i Vlade a potom su svoje nezadovoljstvo, uz povike fašisti, bacanjem kamenja i jaja ispoljili na objektu u kome su smješena predstavništva ambasada Njemačke i Francuske. Veće incidente spriječili su pripadnici policije.

Među demonstrantima nije bilo predstavnika vlasti i političkih stranaka ali su primjećeni pojedini članovi nevladinih organizacija među kojima je bio i predsjednik Srpskog pokreta nevladinih asocijacija SPONA, Branislav Dukić.

Inače, za danas zakazana sjednica Narodne skuopštine je otkazana a najavljeno je održaanje posebne sjednice parlamenta na kojoj bi se zauzeo stav o proglašenju nezavisnosti Kosova.

Tim povodom, predsjednici Republike Srpske i Narodne skupštine Rajko Kuzmanović i Igor Radojičić te premijer Milorad Dodik su u zajedničkoj izjavi saopštili da ne prihvataju jednostranu nezavisnost Kosova i poručili da neće dozvoliti da bilo koji organ Bosne i Hercegovine prizna Kosovo.

U izjavi se pozivaju i druge zemlje da ne priznaju Kosovu dok je od KFOR-a zatraženo da garantuje bezbjednost srpskom narodu, a građanima Republike Srpske je poručeno da imaju pravo da mirno izraze svoje nezadovoljstvo.

EUFOR - BiH je, nakon proglašenja nezavisnosti Kosova, mirna i stabilna

Sigurnosna situacija u BiH je, nakon proglašenja nezavisnosti Kosova, mirna i stabilna, izjavio je glasnogovornik EUFOR-a David Fielder. On je kazao da će EUFOR nastaviti pratiti situaciju i reagirati u slučajevima kada to bude neophodno. Uvijek imamo planove za reakciju na svaku situaciju, ali trenutno je okruženje u BiH sigurno i stabilno, naglasio je Fielder.

Gruјica Spаsоvić, аmbаsаdоr Rеpublikе Srbiје u Bоsni i Hеrcеgоvini, danas je u odvojenim susretima razgovarao sa članovima bh Predsjedništva, upoznavši ih sa stаvоvima držаvnоg rukоvоdstvа Rеpublikе Srbiје pоvоdоm јučеrаšnjеg prоglаšеnjа nеzаvisnоsti Kоsоvа.

Član Predsjedništva BiH, Nebojša Rаdmаnоvić је pоnоviо rаniјi јеdinstvеn stаv člаnоvа Prеdsјеdništvа BiH u vеzi prеgоvоrа о kоnаčnоm stаtusu Kоsоvа, kао unutrаšnjеm pitаnju Srbiје kоје trеbа rјеšаvаti dоgоvоrоm Bеоgrаdа i Prištinе uz pоmоć mеđunаrоdnе zајеdnicе, kоје Prеdsјеdništvо BiH оbаvеzuје, i kоје trеbа sliјеditi i sаdа nаkоn оnоgа štо sе dеsilо јučе u Prištini. Tаkоđеr je izrаziо pоtrеbu dа sе u BiH u оvоm trеnutku sаčuvа mir i stаbilnоst i nе dоzvоlе nikаkvе nеpоtrеbnе i ishitrеnе rеаkciјe.

Odmah nakon što je iz Prištine stigla vijest o nezavisnosti Kosova, Predsjedavajući bh Predsjedništva Željko Komšić rekao je da BiH sigurno neće biti jedna od prvih zemalja koja će priznati nezavisnost Kosova. Komšić je istakao da će se BiH kad tad naći u situaciji kada će morati pratiti stavove zemalja članica EU, ali za to, kako je rekao, još nije došlo vrijeme.

Član Predsjedništva dr. Haris Silajdžić smatra da promjena statusa Kosova nije stvar Bosne i Hercegovine i u tom okviru ona neće dozvoliti miješanje u njezine unutrašnje stvari.

Nadležne institucije u BiH su dužne zaštititi mir i sigurnost građana u slučaju pokušaja prenošenja napetosti u našu zemlju. To se posebno odnosi na povratničku populaciju koja je u centru pažnje domaćih nadležnih institucija i međunarodnog faktora.
rozalin
rozalin

Broj poruka : 84
Datum upisa : 07.01.2008

http://www.titanik.bloger.hr/

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty Re: Vijesti iz BiH

Počalji  rozalin taj Uto Feb 19, 2008 10:07 pm

SARAJEVO - Dva člana Predsjedništva BiH pokrenuće zaštitu vitalnog nacionalnog interesa u entitetskim parlamentima, jer juče po drugi put nisu postigli konsenzus o istim pitanjima.
Potvrdio je ovo Haris Silajdžić, bošnjački član Predsjedništva BiH, nakon sjednice kolektivnog šefa države. Silajdžić će pokrenuti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa u Domu naroda parlamenta FBiH, nakon što je juče preglasavanjem prihvaćena ratifikacija sporazuma o dvojnom državljanstvu između BiH i Hrvatske.

"Glasao sam protiv ove odluke, jer se pitanje dvojnih državljanstava na ovaj način ne rješava, već se situacija čini težom. Ratifikacijom ovog sporazuma državljani BiH sa hrvatskim državljanstvom bili bi u povlaštenom položaju, a ostali bi bili dovedeni u podređen položaj", objasnio je Silajdžić.

Dodao je da želi sve građane BiH dovesti u ravnopravan položaj, te da se to može učiniti ukidanjem člana 17 Zakona o državljanstvu BiH, kako bi se i bh. građanima u inostranstvu omogućilo da zadrže matično državljanstvo nakon sticanja drugog.

"Mi smo jedina zemlja u svijetu koja dvojno državljanstvo uslovljava bilateralnim sporazumom", kazao je Silajdžić i apelovao na poslanike da promijene ovaj zakon.

On je kazao da to nije bila jedina tačka o kojoj juče nije bilo konzenzusa, te da očekuje kako će se i Nebojša Radmanović, član Predsjedništva iz RS, pozvati na veto u Narodnoj skupštini RS.

"Gospodin Radmanović bio je protiv upućivanja zahtjeva Vijeću sigurnosti UN radi poduzimanja mjera za provođenje presude Međunarodnog suda pravde, kojom se presuđuje da je Srbija prekršila konvenciju o genocidu po tri tačke. Jedna od obaveza je bila i da izruči optužene za ratne zločine, a do danas Srbija nije postupila po nalogu Suda", kazao je Silajdžić.

Istakao je da prema Povelji UN-a oštećena strana, odnosno BiH, ima pravo da se obrati Savjetu bezbjednosti UN.

Silajdžić je rekao da je s dnevnog reda juče skinut i odgođen za iduću sjednicu zahtjev da se arhiva Haškog tribunala prebaci u BiH. Prošli put protiv ovog zahtjeva bio je Radmanović.

Komšić pozvao Lajčaka da ukine član

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić poslao je juče pismo visokom predstavniku Miroslavu Lajčaku u kojem traži ukidanje člana 17 Zakona o državljanstvu BiH. Komšić traži od Lajčaka da iskoristi bonska ovlaštenja i ukine sporni član 17 koji se, "osim što je diskriminatorski za građene BiH u inostranstvu, svakodnevno koristi u dnevno-političke svrhe, čime se podižu tenzije".

Zatvaranje Konzulata u Bonu

Predsjedništvo BiH zadužilo je juče Ministarstvo inostranih poslova da u roku od 90 dana zatvori Generalni konzulat u Bonu, a do kraja godine otvori konzulat u Frankfurtu. Predsjedništvo je ranije donijelo odluku o zatvaranju konzulata u Bonu, ali je njeno provođenje odgođeno zbog protesta bh. građana u Njemačkoj.
rozalin
rozalin

Broj poruka : 84
Datum upisa : 07.01.2008

http://www.titanik.bloger.hr/

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty Re: Vijesti iz BiH

Počalji  rozalin taj Sre Feb 20, 2008 9:29 am

Zahtjevi neodgovornih pojedinaca da vještački povežu Bosnu i Hercegovinu i Kosovo bit će odlučno odbijeni. Bosna i Hercegovina nije otvoreno pitanje i od političkih čelnika očekujemo da govore i djeluju na način kojim se podržava Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum, izjavio je danas u Sarajevu glasnogovornik OHR-a Mario Brkić, komentirajući pozive iz RS-a za izdvajanjem tog entiteta iz sastava BiH nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

"Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država s teritorijalnim integritetom garantiranim u Daytonu. Ustav zemlje precizira da se BiH sastoji od dva entiteta i da su Bošnjaci, Srbi i Hrvati konstitutivni narodi", precizirao je gospodin Brkić.
rozalin
rozalin

Broj poruka : 84
Datum upisa : 07.01.2008

http://www.titanik.bloger.hr/

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty Re: Vijesti iz BiH

Počalji  rozalin taj Čet Feb 28, 2008 12:53 pm

Dodik: Disolucija moguća ukoliko se prekrši Dejtonski sporazum

U slučaju da se Dejtonski sporazum odnosno jasno postojanje Republike Srpske ne uzme u obzir prilikom budućih ustavnih promjena u Bosni i Hercegovini, onda su otvorene sve varijante, pa i „disolucija“, izjavio je danas u Bruxellesu premijer Republike Srpske Milorad Dodik.

„Ukoliko Dejton nije osnov za ustavne promjene, onda su sve varijante otvorene i onda je apsolutno moguća i disolucija. To sam jasno rekao svim članovima Vijeća“ za primjenu mira, koji se danas sastao u Bruxellesu, izjavio je Dodik.

„Mi želimo da imamo potvrdu da smo dobrodošli u BiH. Ako nemamo tu potvrdu, onda će naša upozorenja jednog dana morati da shvate oni koji uporno odbijaju činjenicu da je BiH ustavna, dejtonska kategorija", istakao je Dodik, javio je Tanjug.

Odgovarajući na kritike Vijeća upućene Banjoj Luci zbog rezolucije Narodne skupštine Republike Srpske nakon otcjepljenja Kosova, Dodik je odgovorio da je „rezolucija jasan odgovor na situaciju koju su prouzrokovale neke zemlje koje su kritikovale rezoluciju“.

„U njoj smo jasno rekli da su teritorijalni integriteti neprikosnoveni - naravno, to znači i u BiH - ali se neki nisu pridržavali tog principa. Ukoliko dejtonska pozicija bude ugrožena, naravno da ćemo imati pravo na svoju političku odluku, kakva god bila", istakao je Dodik.

„Niko ne bi trebalo da pokrene pitanje priznavanja Kosova u BiH. Više prava na reakciju o Kosovu imaju Srbi nego neki drugi u BiH“, istakao je premijer Republike Srpske.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić izjavio je da su na sastanku Vijeća pojedine zemlje kritizirale rezoluciju Narodne skupštine, ocjenjujući da je ona „antidejtonska“.

„Međutim, predstavnici RS su je branili na dosta korektan način. Ta rezolucija je pisana s ciljem da RS zatraži puno uvažavanje i da se usprotivi stalnoj negaciji RS“, istakao je Špirić.

Predsjednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić istakao je da ne vidi problem u rezoluciji Republike Srpske.

"Jeste bilo nešto više kritika na račun rezolucije Skupštine Republike Srpske, međutim ni tu nije bilo ništa dramatično. Sve dok se RS tretira ravnopravno, ta rezolucije neće biti problem, ali ako ne bude tretirana korektno, onda će nastati problem“, istakao je on.

„Prema tome, bitno je da se poštuje Dejton i sve će biti uredu“, istakao je Ivanić.
rozalin
rozalin

Broj poruka : 84
Datum upisa : 07.01.2008

http://www.titanik.bloger.hr/

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty Re: Vijesti iz BiH

Počalji  rozalin taj Čet Feb 28, 2008 6:38 pm

Jure Galić, predsjednik SUBNOR-a BiH: "Ovo je vrijeme pljački"
"U meni traje borba pozitivnih i negativnih osjećanja, ali ne mogu se omesti dojmu da ona negativna ipak pobjeđuju. Ali, to je samo trenutno, jer ja znam da će BiH na kraju izaći kao pobjednik", kaže Jure Galić, predsjednik SUBNOR-a BiH i učesnik NOB-a od 1941. godine.

List "San" je sa njim razgovarao o Danu državnosti BiH.

"Tužno je što se zaboravlja da je BiH je nastala u velikim mukama, okupana krvlju svih njenih naroda, a sada nas neki po uzoru na svoje prethodnike, četnike i ustaše, pokušavaju strpati u nacionalne torove. Ali, ja sam ubjeđen da im to neće poći za rukom, jer mi smo navikli da živimo jedni sa drugima i znamo da smo zajedno jači. U BiH i dalje postoje određene snage koje su spremne da se bore i uhvate u koštac sa ovim nedaćama koje su nas spopale i ja vjerujem da će one na kraju i pobjediti", kaže Galić.

Na prvom zajsjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu ozakonjeno je, a na Drugom zasjedanju AVNOJ-a u Jajcu potvrđeno da BiH nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego da je i srpska i hrvatska i muslimanska.

"BiH je naša zajednička domovina i ona je nedjeljiva. To je jedina ispravna orijentacija", ističe Galić.

Upoređujući atmosferu iz tih godina ZAVNOBIH-a i sada, Galić ne krije ogorčenje činjenicom da je, kako kaže, u II svjetskom ratu ona bila bolja.

"Prije se znalo šta se hoće i sve se radilo na tome kako bi se postigao taj cilj. Ljudi su bili spremni da grade bolju budućnost. A, sada je došlo vrijeme pljački i to onoga što su ranije generacije godinama stvarale. Mi smo to izgradili, a sada gledamo kako to neki ruše, razaraju, pljačkaju, rade od toga sve i svašta, a ništa što ije za dobro naroda, već samo za njihove džepove. Mi sada nemamo perspektive, jer su ove snage koje danas vladaju, okupirane pljačkom, a ne nekom izgradnjom i izlaskom iz ove bjede. U tome je to zlo", kaže Galić.

Galić misli da se to moglo spriječiti, a krivca za to treba tražiti u vladajućim strukturama, a ne u običnom narodu.

"Mi nismo morali biti ovakva bijeda i ovo ni jedan narod, ni Srbi, ni Hrvati, ni Bošnjaci, kao ni svi drugi građani BiH, nisu zaslužili. Mi smo mogli biti do kraja sređena država i živjeti u sređenom odnosu jer to je naša tradicija. Mi smo naučili na zajednički život i sve što smo ovdje izgradili, to smo uradili zajednički, a sada su se odjedanput našle neke snage da to razaraju i pričaju priče kako ne možemo skupa. To nije tačno", kaže Galić.

Moraju prijetiti

Oni koji žele zavaditi narod moraju se, kaže Jure Galić, koristiti raznim prijetnjama, kao što je i priča o novim sukobima.

"Prijete ratom, a ljudi, posebno generacije koje su preživjele oba rata, znaju šta to znači, koliko je to strašno i koliko to sa sobom nosi nekontrolisanog zla. Oni to psihološki i sistematski rade kako bi narod stalno živio u strahu", objašnjava Galić, prenosi "San".[center]
rozalin
rozalin

Broj poruka : 84
Datum upisa : 07.01.2008

http://www.titanik.bloger.hr/

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty Queer...................

Počalji  Milan taj Pet Sep 26, 2008 7:12 pm

Tada je Silajdzic dobio izbore tvrdeci da ce nam doneti sto odsto BiH i ukinuti Republiku Srpsku....Komsic je podsetio da je * za vecinu stanovnika BiH, nazalost,genocid vec odavno nagradjen samim cinom potpisivanja Dejtonskog sporazuma...* !? * tara tara tarabica jedu . . . . . obojica*
Stvari nekako stoje upravo suprotno, Dejtonskim sporazumom sprecen je genocid vecine nad manjinom !!! Srpski narod nije hteo da ostane u Queer drzavi !
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty dr Dzafer Abdulmahdi Sahib, profesor medjunarodnog prava

Počalji  Milan taj Uto Sep 30, 2008 3:32 pm

Pravljene su istorijske greske. U popisu stanovnistva u Srbiji 1991. godine, kao nacije prikazani su Srbi, Crnogorci, Albanci, muslimani,Romi,Turci,Mekedonci....Devedeset odsto Albanaca nisu svrstali u muslimane, kada oni to jesu po religiji. Isto je tako i sa vecinom Roma i delom Makedonaca. Popis se radi po naciji. Ovaj popis nema veze sa verom nego sa prikazivanjem izmisljene nacije, koja ne postoji, a to je muslimanska. Za vreme komunizma nisu mogli da se muslimanima proglasavaju komunisti, koji imaju islamska imena..Kako oni mogu bitimuslimani ako su ateisti. Mislim da je vecina onih gradjana na prostoru bivse SFRJ koje nazivaju muslimanima srpskog porekla, koji su prihvatili Islam kao religiju u vreme Osmanlijskog carstva, Srbi su prihvatili zbog dece da im sinove ne vode u Istanbul, sacuvaju malo zemlje ..itd. Slusaio sam gadafija 1993, godine posle bitke u Srebrenici kada je rekao da su Izetbegovic i Karadzic isti narod, kao kovanica. Isto je kao novcic, samo ima dva lica. Hteo je da kaze da je to isti narod, samo dve religije. Gadafi je rekao da su pravoslavci kao vera najblizi deo hriscanskog sveta sa Islamom. Prvi koji su bili ljubazni prema muslimanima bili su pravoslavci. Proroku Muhamedu pomogao je pravoslavac u Etiopiji. Taj pravoslavac primio je prve izbeglice, muslimane na celu sa prorokom Muhamedom, koje su proterali iz Meke, i koji su pobegli u Etiopiju. Tada je etiopski car Al-Nadzasi cuvao muslimane. U muslimanskoj veri postoji nesto sto je suprotno sa katolickom verom. Kod katolika se moze oprostiti najveci zlocin, a kod pravoslavaca i Islama zlo ide u grob sa covekom. jedini koji moze da oprosti je Bog, a ne kao kod katolika svestenik. (Jasenovac jedna prica...????)
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty Sarjevo

Počalji  Milan taj Sre Feb 11, 2009 10:27 pm

http//www.sarajevo-x.com/forum
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty Nacisticko i versko ludilo

Počalji  Milan taj Sre Apr 08, 2009 5:08 pm

Imam dzamije Kralja Fahda u Sarajevu izjavio je da je srpski pisac i nobelovac Ivo Andric cetnicki ideolog...
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty Re: Vijesti iz BiH

Počalji  Milan taj Ned Maj 24, 2009 11:40 pm

Vladajuća garnitura iz RS prihvatila je sve zadatke koje je
ispred BiH postavio potpredsednik SAD Džozef Bajden, među kojima se
posebno izdvaja zahtev za jedinstvenom državom i ulazak u NATO.

SAD INSISTIRAJU DA BIH ŠTO PRE
POSTANE ČLANICA NATO-A, PRE SVEGA ZBOG RUSKOG UTICAJA KOJI JE U RS
POSLEDNJIH GODINA SVE SNAŽNIJI.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty Ratomir-Rade Hamovic

Počalji  Milan taj Pet Jun 05, 2009 9:26 am

Umro je u 94. godini narodni heroj Ratomir-Rade Hamovic,nosilac Spomenice 1941. godine, general-pukovnik JNA u penziji, dugogodisnji nacelnik Generalstaba JNA. Umro je poslednji clan plejade Titovg vrhovnog staba NOB i POJ jos od pocetka 1942.godine, sa sedistem u Foci, i vodeci operativno-strategijski tvorac i planer pobedonosnih zavrsnih operacija JNA za oslobodjenje Jugoslavije 1945. godine-najvecih i najuspesnijih u vaskolikoj istoriji Jugoslovenskih naroda od dolaska na Balkan.
Umro je komandant Kalinovickog partizanskog odreda, koga je Tito pocetkom 1942.imenovao za clana vrhovnog staba u njegovoj 26. godini.
* Ide Rade i vodi brigade, cetnicima da obrije brade*...........
Komemoracija povodom smrti generala Hamovica obavice se 6. juna 2009. u Klubu vojske Srbije, polaganje urne istog dana u 15 casova u Aleji narodnih heroja na Novom groblju u Beogradu.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty Re: Vijesti iz BiH

Počalji  Milan taj Ned Jun 21, 2009 11:08 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty Re: Vijesti iz BiH

Počalji  Milan taj Pon Jun 22, 2009 12:23 am

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty vesti iz BiH..ali preko Beca

Počalji  Milan taj Čet Jun 25, 2009 11:29 am

# Ibrahim Hlalilovic dana 24. jun 2009 u 23:17:
Samo hvalite Tanaskovica. Ja sam uvjek bio jugoslavenski musliman. Tanaskovic je u periodu neposredno prije rata 1992. godine u vise svojih javnih nastupa branio Aliju Izetbegovica. I cak proglasavao da je Alija Jugoslaven koji nece rat. Zbog njega su mnogi protivnici SDA bilo Srbi bilo ateisticki muslimani ostali u Sarajevu, jer su vjerovali tim Tanaskovicevim rijecima. I sam sam bio jedan od njih . Jedva sam se spasio i sada zivim u izbjeglistvu u Becu
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty pisu pesme..opevase ih

Počalji  Milan taj Ned Avg 30, 2009 2:28 pm

sa nekog foruma..

U Tite je bila dezinfekcija,dezinsekcija i deratizacija
U ovih novih TRANZICIJA i privatizacija
Tito je unistavao insekte, zohare i buba svabe
A ovi novi radnike, studente, djecu i stare babe
Tito je uzimao fabrike od kapitalista i davao ih radnicima
A ovi, demokrati novi, od radnika otimaju i cekic i fabrike i ponos i hljeb i prave ih novim «Jadnicima»
Tito nas je vodio u ljepsu buducnost i ma kako daleko izgledalo je lijepo
Ovi novi nas guraju u ambis i propast a mi tamo picimo ko stado ovaca, slijepo
I niko da digne glas
Izgleda nikom i nije do boja
Niko ne zeli da ponovi sudbinu Sedam sekretara SKOJ-a
Niko ne pobijedi ko odluci da se preda
A ovdje dugo smrdi i na lesinu vonja
Izbacimo iz Bosne zapadnog trojanskog konja
Zar nam nije dosta nasih i svjetskih budala
Sto toboz nam pomazu a ispod njihovog sala
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty Pravo na zivot i drugacije misljenje

Počalji  Milan taj Čet Sep 17, 2009 6:02 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty OSLOBODJENI STRAHA OD STRAHA...

Počalji  Milan taj Sub Okt 10, 2009 11:59 am

svesni da *tudja ruka svrab ne cese*..pronuli su na posao * u se i u svoje kljuse*...primer mnogima, primer pogotovo postradalim kucama i njivama u ratu, nisu radne akcije bile puka *ideoplogija*.. nego pre svega sanacija posle rata, pokretacka snaga dinamike razvoja...i stvaranje uslova za normalan zivot...i naravno otvaranja radnih mesta...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty Organizovali su se kako *znaju i umeju* a da ne opljackaju,

Počalji  Milan taj Sub Okt 10, 2009 12:00 pm

jer to su videli sta je i ko je...

О-рук под Козаром

Од нашег дописника
Подграци – Под Козаром, као некада давно, окупили се акцијаши из Словеније, Хрватске, Србије, Републике Српске и БиХ. Занесени акцијашким духом и неком новом носталгијом..., око две стотине младих, међу којима су се нашли и они проседи, брало је кукурузе, крушке, јабуке... Радили су и на грађевинама. Помагали сељанима Подграца, поткозарске вароши у којој су се, после више година, појавиле Титове слике и тробојке бивше домовине.

– Наши очеви и деде, некада давно, акцијама су подизали, односно градили државу. Данас ми градимо пријатељство које су нам неки други људи на силу отели. У Подграцима су на окупу били само добри људи, а не муслимани, православци и католици. Нико није питао одакле је ко и коме припада. У Подграцима смо, за двадесетак дана акцијашке јесени, били само пријатељи – прича акцијаш Душко Јерковић, студент права из Београда.

Друговање и акцијаштво под Козаром заправо је идеја групе предратних пријатеља, а данас извиђача и чланова друштава „Јосип Броз Тито” из Санском Моста, Градишке, Бањалуке, Пуле, Љубљане и Бихаћа.

– У Подграце нас је довела идеја коју би требало да следе многи, посебно млађи људи. Не кажем да је у оно време било све потаман, али мора се издвојити оно што је тада за људе било добро, попут акцијаштва, на пример, а не све из Титовог времена бацати под ноге – констатује Душко.

Под Козаром је био и Мирнес Шабић, средњошколац из Санског Моста.

Ста­ра зна­ме­ња но­вих ак­ци­ја­ша (Фото С. Сабљић)
– Био сам у Подграцима да бих заједно са осталима показао да још има оних који су за свет љубави, радости, заједништва и добра међу људима. Дошли смо да, уз рад, покажемо свима да још има људи који би да живе заједно или бар једни поред других, али у миру, а не као данас када нас неки политичари гурају да се опет хватамо пушке – прича Мирнес додајући да ће у једној од идућих акција он бити домаћин на свом имању у Санском Мосту.

У Подграцима се највреднијим признањем окитио Мирсад Жерић из Санског Моста. Осим што је радио заиста ударнички, био је активан и на другим пољима. Попут љубави коју је даривао једној Поткозарки, смеје се Душко и истиче да су сви учесници овогодишње омладинске радне акције „Подграци 2009.” добили пригодне похвалнице, односно уверења која ће сведочити о друговању и акцијашком „о-рук” под Козаром.

Одушевљење радном акцијом исказали су посебно чланови породица Илишевић, Малешевић и Вељић. Акцијаши су их подсетили на не тако давно време када су се под Козаром градили и путеви и подизали бројни објекти углавном на омладинским радним акцијама. Учесници овогодишње акције договорили су се о новом сусрету под Козаром, идуће године.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty Kratak i jasan komentar...

Počalji  Milan taj Uto Okt 13, 2009 8:50 pm

pricas nebuloze i lazi,dobro ti rece taj lazni tubex izgleda nisi nista drugo procitao osim biblije.ne mozes pricati o necemu sto nisi dozivio,a ja sam zivio i stvarao u oba sistema i znam gdje mi je bilo bolje,jer praveci crkve i dzamije ulaze se ogroman novac a stvara se radno mjesto samo za jednog covjeka,tipa crkva na trgu u doboju vrijednosti 4 miliona km,a za te pare bi trebalo da se izgradi fabrika koja bi zaposljavala barem 50 ljudi,e vidis to je moja matematika i moja vjera,a to sto ti kazes za moih 7 stanova,nisi dobro svatio,ja u mojoj karijeri sam sluzbovao na 7 aerodroma u 7 gradova,pa je logicno da skolovanom pilotu koi cuva nebo i koi je izlozen svakodnevnom rizku barem da se rjesi osnovno krov nad glavom jer dok si gore pri brzinama od 500 do 1200 km/h nemas vremena da razmisljas gdje ce ti bit porodica,znaci ja sam recimo kada sam dobio prekomandu iz pule za pristinu vratio stan u zadru a dobio vojni stan u pristini posle u bihac i tako u krug od grada do grada.dok su komunisti bili na vlasti i gradilo se i radilo i zaposljavalo a bogami mogao si spavat u parku a da ti ne fali dleka sa glave a sad nisi bezbijedan u svojoj kuci ako nemas alarm blindirana vrata i restke na prozorima a i tad je pitanje,ali ti se zaklinjes u bibliju koi ce tebi kurac stan posao miran san bezbjednost i slicne stvari iz perioda komunizma,a sto se tice oficirskog kadra samo mi reci koliko je to oficira odskolovano posle komunizma i koi ih odškolova,koliko pilota,koliko generala,koliko kupiste tenkova koliko aviona kamiona pusaka stanova za vojsku ,...AJDE PRESTANI VISE SRAT MAJKE TI,PA KOMUNISTI NISU NA VLASTI VEC 20 GODINA.

Ja sam samo naveo golu istinu a ti mi se tu zaklinjes u bibliju koja nikom nije dala hljeb u ruke,i komunisti nisu zabranjivali vjeru,da jesu nebi bilo nigdje ni crkve ni manastira ni dzamije ni svestenog lica,cak naprotiv imali ste i skole za svestenike sirom bivse JUGOSLAVIJE,ali samo nije dozvoljeno bilo vjeri da se mjesa u drzavne poslove jer se znalo sta posle proilazi,kao sto je i bilo,a bio je RAT sve na nacionalnoj i vjerskoj osnovi,e sad ti vidi dali smo bili u pravu sa tom ideologijom ili nismo jer izginu oko 600 000 ljudi na podrucju bivse Jugoslavije i raseli se oko 2 miliona ljudi a bez egzistencije zivota ostade oko 4 milina,ono sto se stvaralo u komunizmu to se pokrade i unisti posle komunizma u vasoj demokratiji.Al vama je bitno da mozete psovat TITA i PARTIJU da mozete pljackat a kako je narodu koga ga jebe.A to sto kazes da je covjek bez vjere prazna kesa,mnogo grijes,ja cu ti rec bez vjere se moze zivjet vjeruj mi znam o cemu govorim,al bez posla i novca nemoze,jer kad ti djete zatrazi da jede nemozes ga nahranit vjerom i biblijom ili kuranom,a posao kada imas mozes mu kupit hranu odjecu obucu knjigu svesku torbu,znaci to je moja vjera a ne suplja prica sto se zbori po crkvama i dzamijama,druze slavu niko nikom nije branio da slavi ali nisi mogao bit komunista a da slavis iako je bilo i tih slucajeva,kao sto ni danas ne mozes biti clan sds a da klanjas,ili da budes clan sda a da se krstis,e to ti je tako funkcionisalo i tako ce bit vjek vjekova.


DRUGARICE POSADIMO CVIJEĆE
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty Abdulah Sidran...(press, 22novembar, 2009)

Počalji  Milan taj Ned Nov 22, 2009 2:46 pm

Patite li za Jugoslavijom ?
* Imam dovoljno drugih i tezih razloga za patnju. A jeste istina da me do nervnog rastrojstva dovodi bezobrazluk onih koji za sve grozote, maloumnosti i lopovluka ovoga *sistema* traze opravdanje i uzroke u prethodnom. To jedno, a drugo..Jugoslavija nije bila ni idiotska ni zlocinacka tvorevina. Nju nisu skrojile budale, nego su o njoj sanjali i stvorili je, u skladu sa razumom, najplemenitiji umovi nasih juznoslovenskih naroda. Hegel kaze *Sve sto je propalo, moralo je da propadne*, a ja mu u pesmi *Jugonostalgija* toboze repliciram *Osim sto jeste propala, kakvoga drugoga dokaza imate da morala je propasti*...*.......

*Bosnjaci jesu pocinili zlocine, ali razlika je u tome sto oni nisu imali silu u svojim rukama, a Srbi i Hrvati jesu. Srbi i Hrvati su se u ovom ratu borili za teritorije, a bosnjacki vrh nije imao nikakve ideje, osim da se Bosnjaci *uteraju* u islamsku *suru*. Zato Bosnjaci i danas tragaju vlastitim identitetom.*
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty Srecno....

Počalji  Milan taj Čet Dec 10, 2009 2:32 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty * rP*...BiH..saopstava...

Počalji  Milan taj Pet Dec 18, 2009 1:01 am

*71a7f4c35d9fcc42fab8ee63438a8ea4_150x150

Drugovi i drugarice.
Jasno nam je da ste zbunjeni nakon dogadjaja od predhodne noći.
U ime predsjednika partije želim vas uvjeriti da je sa Radničkom Partijom sve u redu te da će vam se predsjednik i lično obratiti uskoro.
Drugovi i drugarice sada vam mogu sa sigurnoscu reci da se rP odbranila od napada iznutra. Raskol u partiji koji je u ime nacionalizma pokusao da izazove nas član i drug to-ti je bila kap koja je prelia čašu. Bilo je očito da jedinstvu u Radničkoj partiji prijeti potplacena grupa ljudi koja sa idealima komunizma i nema mnogo veze. Zbog sumnje da će na slijedećim kongresnim izborima zbog neprijatelja iznutra rP loše proći, te pokusaja hacka ovoga orga. DrugZrno je poduzeo akciju i umjesto untrasnjeg sukoba, ispred vas je sigurno najprecijzniji i najambiciozniji ekonomski, vojni i politički program bilo koje komunističke partije na svijetu. rP zeli biti partija koja se bori za vlast a ne minorna ljevicarska partija kakve se osnivaju u eBiH.
Od vas samo trazimo da procitate manifest i ustroj partije i da date partijsku kritiku.

GlasPartije će danas početi objavljivati u nastavcima ekonomski, politicki i vojni manifest
u kojem ce u detalje iznjeti svoj plan kako funkcionisati u sistemu kapitalisticke ekonomije, a svi clanovi rP ce dobiti word verziju Statuta i Manifesta.
Komunisti radničke partije, ma kako vam ovaj prelaz u totalitarzam izgledao iznenadan, bilo je krajnje vrijeme da se probudimo i da se borimo za ekomunizam na jasno definisan način.*
eRvolucija danas.
affraid farao affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty Avionska nesreca u BiH

Počalji  Milan taj Sre Dec 23, 2009 2:54 pm

*Najgora avionska nesreca u povijesti Bosne i Hercegovine dogodila se jucer oko 17.00 kada se avion dvosjed marke Cessna 150, kojim su upravljala dva neiskusna pilota Mujo B. (27) i Haso M. (26),
srusio usred gradskog groblja.

Spasitelji su do 22.00 sata uspjeli iz rusevina izvuci 324 tijela, kada su zbog mraka i nevremena morali prekinuti potragu.
Pilot i kopilot su prosli bez vecih ozljeda i nakon manje lijecnicke intervencije, nastavili pomagati spasilackoj ekipi.*
Shocked
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty Edo..matere vam..?

Počalji  Milan taj Pet Jan 15, 2010 1:03 am

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty *neki velij da ne, a neki pak da je*

Počalji  Milan taj Sre Jan 27, 2010 6:09 pm

* Postovani zemljače Zorane,
mi upotrebljavamo rijec "cetnici" upravo zato da bi razlikovali izrode srpskog naroda od ostalih Srba.
Cetnici su samo oni koji slijede velikosrpsku ideologiju, a koja je nozem "ocistila" pola BiH od Bosnjaka i Hrvata. Lideri RS su nazalost svi na toj strani, pa zato cesto upotrebljavamo tu rijec "cetnici".
Mi nikada ne bi, niti jesmo, cetnicima nazvali ljude kao sto su Natasa Kandic, Miro Lazovic, Bogicevic, Divjak, Srebrov, Biserko, Dzindic, Petar Lukovic itd. itd.
Ako ste pazljivo citali mogli ste primjetiti da jednako kao i cetnike mrzimo i nase izrode Aliju i Bakira Izetbegovica, Tihica, Silajdzica, Lagumdjiju i ostale izdajnike Republike BiH.
Dakle, ne postoji nas sovinizam prema Srbima, nego smo mi kriticari svakog izdajnika nase domovine Republike BiH, bez obzira na vjeru i etnicku pripadnost.

Pozdrav.*
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Vijesti iz BiH Empty Re: Vijesti iz BiH

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu