FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Autonomija

Ići dole

 Autonomija Empty Autonomija

Počalji  Milan taj Sre Okt 03, 2012 1:04 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

 Autonomija Empty Autonomija ili glad..?

Počalji  Milan taj Sre Okt 03, 2012 2:13 pmKomunisti Srbije
Opštinski komitet
Subotica
Br. 011/2010

Predsedniku vlade Republike Srbije


Poštovani,

Pišemo Vam na osnovu razgovora i uvida u stanje a u ime radnika i inženjera Fabrike za proizvodnju električnih motora i generatora "ATB Sever" AD iz Subotice. Radnici Vam neće pisati, plašeći se od otkaza. Do sada je iz ove firme otpušteno 1600 zaposlenih, a i za 2010. godinu uplanirano je dalje smanjenje broja radnika za 160 zaposlenih. Ovo nije u skaldu sa porukom Predsednika Republike Srbije: "... moramo se boriti za svako radno mesto!"
Pišemo Vama iz razloga što Agencija za privatizaciju nije odradila svoje obaveze kako naši zakoni nalažu, iako je na anomalije u ovom AD bila upozorena više puta. Vama g-dine Cvetkoviću kao bivšem radniku "RTB Bor"-a i ekonomisti poznato je da je "Sever" dugi niz godina bio kičma privrede Subotice, AP Vojvodine i stabilan deo kičme privrede i razvoja Srbije. Danas od toga nema ništa, i po svemu sudeći "Sever" ce ponovo postati jedna mala radionica za elektromotore, od čega je i krenula a razvojem izrasla u gigant u svojoj branši. Ne može biti razvoja Srbije ako se njena preduzeća unazađuju, ako se iz godine u godinu u ovoj firmi iskazuje gubitak, itd. AD ATB Sever po već poznatom scenariju opasno klizi ka stečaju, što radnici nisu spremni prihvatiti, a verujemo ni Vi, ni Vlada, ni aktuelna vlast u Srbiji.
Svima nama je poznato šta je privatizacija trebala da donese. U "ATB Sever"-u nema ni jednog pozitivnog pomaka od svega deklarisanog, kao ni od izvršenja ključnih obaveza preuzetih ugovorom o kupoprodaji kapitala:
- kupac je ugasio sve proizvodne programe "Sever"-a osim dva. Ne može se prihvatiti da kupac održava kontinuitet proizovdnih programa ako, na primer, reduktore sklapaju tri (3) radnika. Isto je i kod drugih programa koje je vlasnik ugasio;
-nisu izvršene sve obaveze iz investicinog programa. Zašto Agencija prihvata dopremanje starih a novoprefarbanih mašina kao investiciono ulaganje (?!);
- nisu izvršene sve obaveze iz programa dokapitalizacije preduzeća;
- sva imovina koju je "Sever" posedovao u inostranstvu pre privatizacije, prodata je;
- nije izvršena tenderskom dokumentacijom i odlukom skupštine akcionara utvrđena obaveza da se isplati razlika do pune cene rada zaposlenim i bivšim radnicima za period 1997. – 2002. godine. Zbog toga se sada oko 1.300 radnika tužaka na sudu i već pristižu prva pozitivna rešenja, ali sve se to odugovlači i neopravdano dugo traje.
Ukoliko zaista želimo zaštititi interes države Srbije i njenih gradana, mi zahtevamo, kao i sadašnji i bivši radnici, da se raskine ugovor sa firmom "ATB" iz Austrije. Činjenično stanje ukazuje da "Sever" nije kupljen da bi se transferom novih proizvodnih programa i novih tehnologija osposobio za efikasan nastup na svetskom tržištu, već da se, kao konkurent, isisavanjem i iznošenjem kapitala iz zemlje eliminiše sa svetskog tržišta.
"Sever" je imao dobre proizvodne programe, svetski kvalitet svojih proizvoda, raspolaže (i u firmi kao i u gradu Subotica) sa kvalifikovano osposobljenim radnicima i inžinjerima, koji "Sever" mogu izvesti iz agonije i negativnog bilansa u koji je namerno doveden. Zato je neophodno da se postojeći ugovor raskine i da država preuzme ovo preduzeće, uz uslov da kupac izmiri sve obaveze.
Sve napred navedeno može se utvrditi efikasnom kontrolom poslovanja i neizvršenih obaveza iz kupoprodajnog ugovora na licu mesta u "ATB Sever " AD. Uvereni smo da ste i Vi zato da se ne dozvoli uništavanje još jedne svetski poznate firme u Srbiji.

S poštovanjem,

Subotica, 02.02.2010. god.

Komunisti Subotice
Olajoš Nad Mikloš
adresa: 24104 Kelebija, Izletnicka 31
tel. 024 780-708, mob. 064 5052-355
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

 Autonomija Empty prava....??

Počalji  Milan taj Sre Okt 03, 2012 5:55 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

 Autonomija Empty Mirko Djordjevic..deo

Počalji  Milan taj Sre Okt 10, 2012 8:22 pm

Komunisti su navodno proglasili kneza Pavla Karađorđevića izdajnikom, ali to sa komunistima nikakve veze nema – komuniste to nije ni zanimalo. Bila je to godina 1941. u noći nakon 27. marta. Kralj Petar II Karađorđević. On je preuzeo vlast i knez Pavle je uhapšen, jer se tajno sastao sa Hitlerom i zemlju uveo u Trojni pakt. Vraćen je sa otvorene pruge kod Zaprešića na Savi i doveden u Beograd. Prva odluka koja je data bila je da se knez izdajnik strelja i to na licu mesta. Život mu je spasao patrijarh srpski Gavrilo Dožić, koji je bio prisutan u Generalštabu u momentu kada je knez priveden.
– Ne, ljudi, nemojmo tako! Hajde da izdajniku stavimo lisice na ruke i da ga proteramo iz zemlje bez prava povratka – knez je proteran i umro je u emigraciji. Patrijarh Gavrilo je bio ubeđeni antifašista i tri puta je iste noći pozvao svoju ”decu svetosavsku” preko radio Beograda da se ”odupru Hitlerovoj nemani”. Zemlja se digla na ustanak, Hitler je bombardovao Beograd i patrijarha bacio u tamnicu. Rat je proveo u tamnici i umro je pod Titom u svojoj zemlji. Mi sada nećemo da citiramo sve, sve je poznato, i tu su i Memoari patrijarha Gavrila u izdanju kuće “Sfairos” (Beograd 1990). Patrijarh SPC Gavrilo bio je ne samo krunski svedok 27. marta 1914. godine, već i arhitekta tog puča hrabrih oficira koji su se oduprli Hitleru i to je poznato svima, no bilo im je naugodno da to kažu. Istorija je o tome sve rekla. Na Oplencu je bilo tužno. Nije uopšte kriva gospođa Jelisaveta, krivi su zvaničnici Republike na čelu sa Tomom N. A činodejstvovao je i vladika vranjski Pahomije. A “Memoare” patrijarha Gavrila treba pročitati – neće
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

 Autonomija Empty VOZI MISKO...?

Počalji  Milan taj Pet Okt 19, 2012 4:01 pm


http://img594.imageshack.us/img594/3873 ... 546234.jpg

" Ukoliko Jugosloveni iz drugih republika budu i dalje u našoj državi raspisivali izbore, upravljali medijima i utvrđivali izborne rezultate, nametnuće starosedeocima Srbije prelazak na oslobodilačku borbu. Jer, ako Srbijom ne vladaju ljudi iz Srbije koji su je stvorili i izgradili, a na njenim teritorijama je stvorena tuđinska legionarska plicija koja vrši represije nad domaćim stanovništvom, Srbija ima sve karakteristike okupirane države – objašnjava Popović dodajući da u svim strukturama, posebno među lekarima i u „srbijanskim delovima vojske i policije, oni imaju puno simpatizera“.".. Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Laughing Laughing
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

 Autonomija Empty ..

Počalji  Milan taj Pet Okt 19, 2012 4:03 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

 Autonomija Empty DOKLE TAKO...?

Počalji  Milan taj Pon Okt 22, 2012 2:01 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

 Autonomija Empty Jedan komenta sa Autonomija

Počalji  Milan taj Sub Apr 19, 2014 1:57 pm

Prika
1 day ago

Luka

“E Srbi, Srbi, uvek dogmatski. Pre 40 godina biste ovako sa sajma izbacili predstavnike crkve jer to tada nije bilo „in“. Danas nije „in“ biti ateista pa izbacujete ateiste. Uvek mi se gadio taj kukavičluk. Kako mi se pre gadio strah od „vernika“, tako mi se danas gadi taj strah od „nevernika“.
Ste imada čuli za dijalektiku? Ko ovce ste neke.”

Tipična šovinistička izjava osobe koja mrzi Srbe.

Da su SPC popovi bili proganjani za vreme Tita je najveća laž – jednostavno, SAMO komunistima je bilo zabranjeno da odlaze u crkvu i javno ispoljavaju svoja religiozna osećanja. Neki su se toga pridržavali, a neki nikada nisu.

Naravno, uvek je bilo dežurnih idiota i komesar iz pasivnih krajeva, uglavnom po selima Vojvodine, koji su bili previše revnosni (kao Nikoletina Bursać).

Religiozni ljudi, nekomunisti, su svoju veru slobodno praktikovali.

Ti Luka izgleda nikada nisi išao po Srbiji i pojma nemaš o Srbima.
......................................................................................................
(baniran sam vec neko vreme pa nemogu da ucestvujem"
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

 Autonomija Empty Re: Autonomija

Počalji  Milan taj Sre Apr 23, 2014 3:40 pm

U vreme kada je u Vojvodini oduzeta zemlja Srbima – kolonistima i data folksdojčerima, kada su kvislinške vlasti isporučivale godišnje preko 300.000 tona pšenice, 600.000 tona kukuruza i oko 100.000 tona ječma i raži[16]. Nedićev režim je sprovodio infamnu politiku o srpskom selu.

Seljaštvo će biti temelj novog srpskog društva – tvrdila je Nedićeva propaganda. Seljaci su u svim desnim ideologijama viđeni kao osnova nacije (rase). Ovde nalazimo dobar primer anticivilizacijskog i nacional-romantičarskog pristupa jednom društvenom problemu. Seljaštvo je osnova srpske nacije, ono je Srbiju i ovoga puta (misli se na ugušenje ustanka 1941) spasilo. Nasuprot seljaštvu, obrazovani Srbi nadahnuti tuđim i pogrešnim idejama razbili su naciju i doveli je do sloma.

„(…) Kad smo zaboravljali mleko koje smo posisali na njivi, kad smo bežali od rodne grude u grad, u strani svet, u tuđu kulturu, zlo smo prolazili, redali smo neuspehe, doživljavali smo poraze i katastrofe.

Ovo iskustvo posvedočeno celom našom istorijom, ovo saznanje da država i sve tekovine duha, koji nam daju posebno obeležje među narodima, jesu gotovo isključivo delo samoukih i golorukih srpskih seljaka, daju pravo generalu Nediću da novi srpski patriotizam postavi odlučno i jasno na seljaštvu (…)“[17].

Nije nevažna ni kultizacija Nedića kao „oca nacije“, „srpske majke“ i stvaranja mita oko njegove ličnosti – General Nedić, poseduje „nepogrešivo osećanje“ za stremljenja našeg nacionalnog bića, on je taj osećaj „posisao sa majčinim miškom“ i razvio ga u vojničkoj službi naciji. On će, navodno okupiti naciju oko programa obnove, discipline, socijalne pravde. On je tvorac novonacionalnog. Vjeruju u nebuloze fantazmagorije.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

 Autonomija Empty Re: Autonomija

Počalji  Milan taj Pon Sep 29, 2014 6:58 pm

MILOŠ VASIĆ: Kako je Vučić i stisnuo i prdnuo Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Very Happy

Sep 28 2014

Studija slučaja: Politička volja

Eto smo doživeli i tu nesretnu Paradu ponosa, koja je – kao što slušamo godinama – bila samo pitanje „političke volje“. „Politička volja“, kao što znamo, njihova je volja: u njih su i nož i pogača; i makaze i sukno; šio nam ga Đura. Ove godine policija, džandari i ostali „subjekti“ uradili su sve ono što su mogli da urade i u prethodnih četiri godine – da je bilo „političke volje“. Uprkos svim radikalskim prenemaganjima oko „bezbednosnih procena“ – te ne znamo; te možda; te ako, pa onda – bilo je danima jasno da će Parade ponosa biti. Videlo se to iz medijske logistike, iz ministarskih izjava, iz policijskih „procena“ (te hoćemo, te nećemo), iz ideoloških rezervi nasuprot „ustavu i zakonu“, ali eto – kad se mora, nije teško.

Još se to malo jada nije ni razišlo ispred Skupštine grada, a premijer Vučić smesta je održao vanrednu konferenciju za štampu, odmah u tri popodne, samo što je stigao iz Tekije, gde je lično rukovodio popravkama i lopatanjem mulja kao Kim Il Sung, po svom običaju, samo da ne bude u Beogradu. Ovoga puta nije vikao po svom običaju; bio je ponosan; i to je nešto.

Premijer Aleksandar Vučić osetio je potrebu da se zahvali „desetinama hiljada“ (kako kaže) građana Beograda, za koje on zna da se gnušaju nad tim bolesnim i perverznim gejovima i gejkama, zato što su ostali kod kuće i nisu izašli da im jebu milosnu mater. Tako skrušeno zahvalan njima što nas nisu tukli i razbucali Beograd – a mogli su – Vučić je pokazao puno razumevanje i za žandarme koji su usput izbubecali njegovog brata Andreja i telohranitelje mu: razume on njih, nervozni neki ljudi, moraju „protiv svojih uverenja“ da rade svoj posao, pa su, eto, nervozni i ko bi im zamerio? Vučić, naime, zna da „desetine hiljada“ Beograđana i „velika većina stanovnika Srbije“ ne odobrava „homoseksualizam“; da su ovlašćena službena lica unutrašnjih poslova „nervozna“ jer da moraju da rade „protiv svojih uverenja“, jer da je bilo po njihovim „uverenjima“, razbili bi ih kao gajbe, ako se ne varam. Ali, svi su oni velikodušno i nadasve evropejski prevazišli svoja „uverenja“ i „odvratnost“, pa su jedni ostali kod kuće i nisu razbili Beograd, policiju i „bolesnike“ (a mogli su…), dok su drugi vršili dužnost zaštite ustavnog poretka, javnog reda i mira i zaštite života i imovine građana, što im inače piše u zakletvi koju su položili kad su se zapošljavali u MUP.

Tako je Aca Vučić uspeo i da stisne i da prdne: em je ta Parada održana, em je on zahvalio „građanima“ što su se uzdržali od prekršaja javnog reda i mira većih razmera, sa materijalnom štetom i povređenima (dobro sad: nekoliko policajaca zaista je bilo povređeno, neki braneći RTV B92, ali šta je to u odnosu na veliki naš evropejski uspeh?) kao i policiji koja je uredno obavila svoj posao. Bitno je da je on usput nedvosmisleno stavio do znanja da on „građane“ razume (mada ih nije pitao) i da kao olakšavajuću okolnost tim džandarima koji su izbubecali brata mu uzme njihova „uverenja“ za koja ih takođe nije pitao: on zdravo za gotovo uzima olaku pretpostavku da bi „građani“ – da ih se pitalo – rasterali tu „bolesnu i perverznu bandu“ kao mačke s jebišta, a da žandarmi, vršeći dužnost, postupaju „protiv svog uverenja“ za koje Vučić bez pitanja zna kakvo je. Ja ne znam, nisam pitao ni građane, ni džandare. Možda Vučić dobro nagađa – ali on i dalje samo nagađa. Meni je svečano svejedno šta možda osećaju „građani“ i šta je „protivno“ mogućim žandarskim „uverenjima“: građani ima da poštuju zakon, a žandarmi da ga sprovode; šta oni o tome misle u svojim „građanskim“ i žandarmerijskim glavama – nas se ne tiče. Ne bi smelo da se tiče ni Aleksandra Vučića, ali on ne može da odoli iskušenju javnog kurčenja: eto sam i stisnuo i prdnuo.

Tu je indikativan njegov stav oko tog blesavog incidenta sa bratom Andrejem, na Slaviji. Aca Vučić mesecima se prenemaže i kuka: kako je, eto, svaka kritika njegove politike napad na njega i njegovu „porodicu“; od toga se ne može više živeti. U nedelju, kad je njegova „porodica“, tj. braca Andrej, završila na VMA okrvavljene glave od žandarskih palica, Aca Vučić pun je razumevanja za žandare. Eto su, jadni, bili „nervozni“, jer da rade „protiv svojih uverenja“, je li, pa ih on, premijer Vučić, nekako razume, a braca i telohranitelji neće ih „privatno goniti“, a i stiglo je izvinjenje od nekog Božovića (ne reče kojega; ima ih više tamo). Kao prvo: kad neko naiđe na kordon žandarmerije (nervozne ili ne) i hoće da prođe, a oni mu kažu da ne može nego okolo, čovek se okrene i ode; ne svađa se s njima, jer nije higijenski, kao što vidimo. Tu se nešto desilo; došlo je, kaže Vučić (Aca) do „koškanja“, pa su tri aktera te žaljenja dostojne priče završili na VMA, k sažaljenjiju. Telohranitelji, „divni momci“ (Aca Vučić, njegovi su) imali su kao prvu dužnost da zaštićeno lice (Andreja Vučića) sačuvaju od sukoba sa organima javnog reda i mira; jesu li tako postupili? Ne: oni su se upustili u „koškanje“. Lepo. I eto nam „napada na porodicu“. Andrej Vučić inače prolazi kroz evidenciju po nizu svojih političkih gestova (ja znam za Pančevo) i ovo mu nije trebalo.

Na kraju, kad je Aca Vučić slavodobitno završio svoju konferenciju za štampu i dostojanstveno se udaljio, kad se društvo ispred Skupštine grada u miru Božjem razišlo, a Dverjani skupili pred Svetosavskim hramom da nariču nad „porodičnim vrednostima“, tamo, na tom platou gde usklikujemo s ljubavlju našim sportistima, pojavila se ekipa popova sa kadionicama i svetom vodicom da od papaka Nečastivog očisti i blagoslovi svetu našu srbsku zemlju.

Sve se, dakle, završilo kako se dostoji: imali smo Paradu, Vučić se uredno ogradio i podržao istovremeno, Andrej se oporavlja (a žandarima šta Bog da), trag Nečastivog raskužen je, a Srbija ide dalje.

(Autonomija)
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

 Autonomija Empty Re: Autonomija

Počalji  Milan taj Čet Mar 26, 2015 5:02 pm

Access Denied! Your address is blacklisted. More information about this error may be available in the server error log. affraid affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

 Autonomija Empty Prilog sa Autonomija,

Počalji  Milan taj Pet Maj 08, 2015 11:57 am

lala4ever
1 day ago

Ali,
Gro krivice za SVE.
Uništeno
Poharano
Zaparloženo
Sjebano
I definitivno snosi Vučić, Nikolić, Dačić…
Sva ta Miloševićeva bulumenta.
Koja je žarila i palila 90-tih.
Kojoj kohorti je pripadao – i pripada – i sam ZIGor Mirović.
Ne političar.
Ne!
Video taj politike nije!
Mafijaš.
Kriminalac.
Ratni zločinac.
Koji će tek krivično odgovarati.
Jer zločin i kriminal ne zastarevaju.
Pa, ako treba, i sa 70-80 godina.
Svi će oni dopasti suda i konsekvetno – zatvora.
Neće im pomoći nikakve Organizacije.
Jer bi same sebi sakakale u usta.
Dakle, jedan takav – Mafijaš i Kriminalac – Ratni Zločinac.
Sociopata.
Bez ikakvih Moralnih Skrupula,
Etičnosti,
Savesti,
Griže Savesti.
Taj planira da sedne u poziciju Prvog čoveka Vojvodine.
Možete samo da zamislite
Na čega će ličiti Vojvodina,

Komentar se sviđa čitaocima. Ocenite ga: Thumb up 18 Thumb down 1
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

 Autonomija Empty ...

Počalji  Milan taj Sre Apr 27, 2016 2:51 pm

www.autonomija.info/zlatko jelisavac-fasizam je oko nas Shocked Question
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

 Autonomija Empty Re: Autonomija

Počalji  Milan taj Ned Sep 10, 2017 10:41 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

 Autonomija Empty Hm,hmm..

Počalji  Milan taj Pet Okt 06, 2017 7:04 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

 Autonomija Empty Re: Autonomija

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu