FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Josipoviceva republika...?

Ići dole

  Josipoviceva republika...? Empty Josipoviceva republika...?

Počalji  Milan taj Pet Avg 17, 2012 2:17 pm

Pupovac odgovorio Josipoviću"Predsednik je iz nekog razloga, ne samo prevršio meru u jeziku, nego i u svojim unutrašnjim stanjima, koja ga od predsednika pretvaraju u privatnu osobu jer se iz privatnih razloga obračunava sa mnom", rekao je Pupovac za Danas.hr.

Pupovac je ocenio da je Josipović odlučio da žrtvuje političko prijateljstvo i do sad uspešno partnerstvo zbog svog poslovnog prijateljstva i dojučerašnjeg partnerstva u poslu s naplatom autorskih honorara.

Pupovac kaže da Josipović želi da zaštiti svoje dojučerašnje partnere od pitanja koje novinari u svojim tekstovima postavljaju o tim poslovima u "Novostima"."

U tu svrhu predsednik je odlučio formirati savez s drugačijim osobama unutar srpske zajednice, marginalnim akterima, preuzimajući njihovu ulogu, njihov jezik i sve u cilju da ućutka one koji pišu u Novostima, da uništi manjinske institucije koje smo stvarali godinama kao što su SNV i SDŠ i da pokuša mene javno diskvalifikovati", rekao je.

Predsednik sve to čini u suprotnosti s Ustavom na koji smo se zakleli i on i ja, on kao predsednik, a ja kao narodni poslanik, rekao je Pupovac.On je dao komentar na činjenicu da u svom pismu Novostima Josipović ni jednom rečju ne pominje "Emporion" i ZAMP i profit koju ima od naplate muzičkih prava.

"Predsednik je odlučio mene proglasiti problemom, a ne ono što pišu Novosti. Išao je tako daleko da me proglasio autorom teksta Ivice Đikića, potcenujući činjenicu da su Đikić i novinari koji pišu u Novostima zbog svoje samostalnosti i slobode i ostajali bez posla ili su, da bi sačuvali volju ili slobodu, odlučili da ne rade tamo gde se na njih vrše pritisci", rekao je Pupovac.

Naglasio je da "kao predstavnik izdavača i kao saborski poslanik slobodu javne reči smatra temeljem demokratskih procesa i demokratske javnosti, dok predsednik to ne misli tako".

Na pitanje o prozivci za navodno reketiranje bivše vlasti na polju izbornog zakona, kojim bi se SDŠ stavilo u povlašćeni položaj u odnosu na druge predstavnike Srba, Pupovac je rekao da će se o toj optužbi, kao i onoj da unosi razdor među Srbe i Hrvate detaljnije izjasniti "Predsednikov je jezik je potpuno nepredsednički, naročito korišćenje reči reket za političko pogađanje i pregovaranje. Time je nas i druge poslanike nacionalnih manjina etiketirao mafijaškom retorikom i na taj način dezavuirao legitimna politička pregovaranja i pogađanja, koja rade sve političke stranke koje poznaju sve demokratije, ali koje nisu reket", rekao je Pupovac.

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu