Neonacističke note

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Ići dole

Neonacističke note Empty Neonacističke note

Počalji  rozalin taj Pet Feb 01, 2008 5:56 pm

O Thompsonu u Kongresu

Thompson izvodi glazbu na vrlo podvojen način, ne samo nacionalistički, ne samo povezano s ustaškim sloganima, već realno tu se radi o nekoj vrsti neonacizma', rekao je predstavnik OESS-a.

WASHINGTON – Pred Helsinškom komisijom američkog Kongresa održano je saslušanje na temu borbe protiv antisemitizma u 56 zemalja članica Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (OESS), na kojem je ukazano na zabrinjavajući trend povećanja broja napada na Židove.

Posebni predstavnik OESS-a Gert Weisskirchen iznio je podatke o rastu antisemitskog nasilja u Europi, posebno u Francuskoj i Velikoj Britaniji, gdje se u 2006. za petinu povećao broj napada na osobe, sinagoge i groblja, prema transkriptu saslušanja održanog 29. siječnja.

Kao jedan od trendova koji najviše zabrinjava, utvrđeno je da su u 2006., kao i 2007. godini škole i đaci postali važne mete, ali i forumi za manifestiranje antisemitizma.

Tijekom 2006. godine židovske škole bile su izložene prijetnjama i/ili napadima u Austriji, Mađarskoj, Danskoj, Fracuskoj, Velikoj Britaniji, Rusiji, Ukrajini, SAD-u i Kanadi, naveo je Weisskirchen.

On je opisao i jedan incident od prije dva tjedna u Berlinu, u Njemačkoj, gdje je petoro židovskih đaka pred njihovom školom napao pas kojeg je nahuškao vlasnik s dvojicom prijatelja, uz antisemitske povike i prijetnje.

Također je ukazao na problem antisemitskog nasilja mladih nacionalista u Rusiji, te na pojavu skupina neonacista među mladima u Mađarskoj i Češkoj.

Kazavši kako se i u drugim zemljama regije nailazi na takvu vrstu problema, Weisskirchen je naveo primjer Hrvatske i pjevača Marka Perkovića Thompsona, kod kojeg se, po njemu, također radi o "vrsti neonacizma".

"Ako pogledate, recimo Hrvatsku, postoji rock-pjevač imenom Thompson. On je nedavno bio u Kanadi i Australiji, gdje je njegovu glazbu došlo slušati više od 20.000 ljudi", kazao je Weisskirchen.

"Thompson izvodi glazbu na vrlo podvojen način, ne samo nacionalistički, ne samo povezano s ustaškim sloganima, nego se realno govoreći tu radi o nekoj vrsti neonacizma", ustvrdio je.

Weisskirchen je također istaknuo kako vlade u Hrvatskoj, Slovačkoj, Njemačkoj, Ukrajini i Rusiji suzbijaju antisemitizam kroz sustav obrazovanja.

Osim na porast svih tipova antisemitizma u Europi, predstavnik OESS-a je ukazao i na pojavu anticionizma, posebno među mlađom imigrantskom populacijom.

U raspravi je istaknutu ulogu imao republikanski kongresnik iz New Yerseja Christopher Smith, koji je za antisemitizam rekao da je "jedinstveno zlo, upečatljivi oblik netolerancije, najstariji oblik vjerske netrpeljivosti na svijetu".

Također je vrlo aktivno sudjelovao republikanski senator srpsko-slovenskog podrijetla George Voinovich iz države Ohio, koji borbu protiv antisemitizma ističe među prioritetima svoje politike.

Helsinška komisija američkoga kongresa 7. veljače održat će saslušanje na kojem će razmotriti napore koji se ulažu u borbu protiv antisemitizma u SAD-u.
rozalin
rozalin

Broj poruka : 84
Datum upisa : 07.01.2008

http://www.titanik.bloger.hr/

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Orjuna iznad Splita...Sta je to *orjuna*..?

Počalji  Milan taj Pon Nov 17, 2008 10:09 pm

Jedna mala ali izdrzljiva grupa Splicana, Hrvata, vec 17 godina nosi teret *orjunastva* trpi pretnje, uvrede, fizicke napade i ostale oblike maltretiranja kojih, mozda necete verovati, ima u nezavisnoj Hrvatskoj. Na celu te grupe nalaze se novinari nedavno ugasenog *Ferala* (Dezulovic, Lucic, Ivancic, pa Djermano Senjanovic, Markovina, Ivanisevic, Kucic, Pilic....
U Splitu 25. januara 1921. godine osnovana je Jugoslovenska napredna nacionalisticka omladina, koja u maju 1922. menja ime u ORganizacija JUgoslovenskih NAcionalista, dakle - ORJUNA. Organizacija je osnovana da se na prostoru Dalmacije i Hrvatske neutralisu sve snage koje su ugrozavale novostvorenu Kraljevinu Srba Hrvata i Slovenaca. U ideoloskom smislu orjunasi propagiraju integralno jugoslovenstvo i tezu o Srbima i Hrvatima kao jednom narodu, podeljenom samo verskom linijom. Posebno su na udaru Orjune bili hrvatski nacionalisti sa separatistickim teznjama, klerikalisti, frankovci, pravasi, ali i komunisti....Uvodjenjem Sestojanuarske diktature 1929. godine, medju ostalim strankama i organizacijama, kralj Aleksandar zabranio je i Orjunu ali su ideje te organizcije nastavile da zive u formi *integralnog jugoslovenstva* na koje je kralj tada i pozvao....Orjuna je mrtva ali njen duh, kao velika opasnost za samostalnu Hrvatsku, i dalje zivi.

Ceo tekst... PECAT MAGAZIN strana 29 /14.novenbar.2008
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Otkuda tolika netrpeljivost Hrvata pema Srbima.. ?

Počalji  Milan taj Pet Nov 21, 2008 5:29 pm

Ante Starcevic je rodjen u selu Zirniku selu pored Gospica. Otac mu je bio srpskog porekla, iz Istocne Hercegovine, pokatoliceni hrvat, a majka cista Srpkinja, pravoslavne vere, zvala se Milica Bogdan. Antin *pajtos* i stranacki saborac bio je Josua Josip Frank, advokat jevrejskog porekla. Rodjen je u Osijeku, tamo je zavrsio gimnaziju a potom otiso na studije u Bec, vraca se u hrvatsku..advokat i politicar... Ante Starcevic je pisao u vreme dok je Hrvatska bila samo pokrajina u Austrougarskoj..* Narod horvatski nece trpeti da ta suzanjska srpska pasmina oskvernjuje zemlju Horvatah*...*Srbi su smece, nakot koji se hrani fekalijama i zdere ostatke zrtava*..* Srbi su po svojoj naravi bez uma i postenja, proti slobodi i proti svakom dobru*...Zastrasujuca je istina do dan danas da je samo jedan Hrvat javno reagovao na Starcevicevu mrznju prema Srbima. Poznati filolog Tomo Maretic (1853-1938) napisao je 1892. godine * Starcevic je paklenom mrznjom mrzio Srbe i tu mrznju tri decenije u veliki deo Hrvata*....da to je *Hrvatska stranka prava*..Prva * Kristalna noc* dvadesetog veka nije bila ona u Nemackoj 1938 godine, vec ona u Zagrebu, Karlovcu i Slavonskom Brodu 1902 godine kada je razularena masa Hrvata-pravasa, predvodjena Josipom Frankom, razbijala po tim gradovima izloge radnja ciji su vlanici bili Srbi. To im njie bilo dovoljno pa su ulazili u stanove, tukli ih, izbacivali namestaj na ulice....Tim povodom u javnosti je istupio Stjepan radic (bezumnim cinom ubijen kasnije u Beogradu) i rekao da je takav odnos prema Srbima *svinjski posao koji ce Hrvatsku osramotiti za sledecih 100 godina*. Nije ni slutio da Hrvatsku prave svinjarije tek cekaju..Jasenovac, HDZ vladavina, Bljesak, Oluja.. Starcevicu spomenik *blista* na centralnom trgu u Osijeku, i jos stotine ulica u Hrvatskoj nose njegovo ime...da li je moguce obnavljanje *Bratstva i Jedinstva sa narodom i drzavom koja neguje mrznju prema srbima od 19)2 godine.. ?
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty *Niti grmi nit se zemlja trese....

Počalji  Milan taj Pon Feb 09, 2009 2:43 pm

..to udara B92 o mramorje*..prenosi u organizaciji transforimisanog OTPORA intervju Vi ktora Juscenka...Ukrajinskog...profasiste...nece gas..da plati. Nema dzabe ni kod babe !
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Ojkan...

Počalji  Milan taj Sre Feb 25, 2009 11:56 am

* Oj fasisti jadna li vam majka, duvat ce te *curac* Oreskovic Marka..*
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Nisu note, nego i sine...

Počalji  Milan taj Sre Feb 25, 2009 12:25 pm

http// Plavi voz gubi svoj peron
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Lika..Udbina

Počalji  Milan taj Čet Apr 02, 2009 12:03 am

Na udbini je srusen hotel da bi se izgradila crkva hrvatskih mucenika, oni koji neznaju...za vreme Drugog svetskog rata, ustase sa Udbine, sela Podlapace..pocinili su jezive zlocine po srpskim selima u siroj okolini...*mucenici..?*
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Re: Neonacističke note

Počalji  Milan taj Čet Apr 23, 2009 6:41 pm

www.branko gora marinkovic bolivija
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Re: Neonacističke note

Počalji  Milan taj Pon Maj 18, 2009 12:23 am

Kamenovan autous LASTA, sa Srbima koji su otisli na demokratske izbore u Hrvatsku..*neka blljesci bljesak*..porucio je Stipe Mesic pre nekoliko danna ! Twisted Evil
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Re: Neonacističke note

Počalji  Milan taj Ned Maj 24, 2009 4:49 pm

Malo ko zna da je Andrija Hebrang, veliki borac za
rehabilitaciju NDH i ustaštva u stvari Jevrejin, čiji je brat ubijen u
Jasenovcu.

Kako je moguće da jedna država na pragu EU sa nostalgijom obeležava krah fašističke države kakva je bila NDH.
I ove godine na jednom polju kod Blajburga u Austriji, mestu poraza
i stradanja ustaške vojske „Nezavisne države Hrvatske“ održan je pomen
na taj događaj. Već godinama to se odigrava pod pokroviteljstvom Sabora
i Vlade Hrvatske, ali ne one izbegličke, latinoameričke vlade,
sastavljene od ustaša i njihovih potomaka, već od ove sadašnje,
„demokratske“ Hrvatske. Kako je moguće da jedna država na pragu
Evropske unije sa nostalgijom i setom obeležava krah fašističke države
kakva je bila NDH i poraz jedne vojske, po delima i zverstvima nije
pitanje za moju malenkost. Davno sam o tome rekao šta sam imao, i bio
napadnut čak i od onih za koje sam držao da su normalni. Neka se
gornjim fenomenom bave teoretičari fašizma i antifašizma u Hrvata.
DOSLEDNO ĆUTANJE Na blajburškoj livadi ove godine u
ime Sabora Hrvatske prisutnima se obratio Andrija Hebrang, član
Predsedništva Hrvatske demokratske zajednice, saborski zastupnik i
jedan od bliskih saradnika premijera Sanadera, čovek čija je mržnja
prema Srbima neupitna, konstantna i nekontrolisana. Kao takav Hebrang
je u samom središtu srpsko-hrvatskih odnosa simbol ili privid simbolike
o kojoj se dosledno ćuti u srpskoj i hrvatskoj istoriografiji, život
čiji koreni mnogo govore ali ništa ne objašnjavaju.
Više u 64. broju magazina “Pečat” Shocked
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Re: Neonacističke note

Počalji  Kurbla taj Čet Maj 28, 2009 1:39 am

Kako je moguće da jedna država na pragu EU sa nostalgijom obeležava krah fašističke države kakva je bila NDH.

Na Blajburgu se obilježavaju zločini nad ratnim zarobljenicima koji su tamo izručeni partizanima. Među tim zarobljenicima je bilo domobrana, ustaša, četnika, slovenskih domobrana, kozaka, itd. Zločini su počinjeni protiv međunarodnih pravnih normi, zakona AVNOJ i marksističkih principa i pažljivo su sakrivani i držani u tajnosti od naroda preko 40 godina. Danas se smatraju najvećim zločinima u Evropi nakon II.s.r.
Poslednji izmenio Kurbla dana Čet Maj 28, 2009 1:50 am, izmenjeno ukupno 1 puta

Kurbla

Broj poruka : 83
Datum upisa : 21.09.2008

http://drugkurbla.blog.hr

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Re: Neonacističke note

Počalji  Kurbla taj Čet Maj 28, 2009 1:41 amObrati pažnju na 2:09

Kurbla

Broj poruka : 83
Datum upisa : 21.09.2008

http://drugkurbla.blog.hr

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Re: Neonacističke note

Počalji  Kurbla taj Čet Maj 28, 2009 1:43 amObrati pažnju na 1:52

Kurbla

Broj poruka : 83
Datum upisa : 21.09.2008

http://drugkurbla.blog.hr

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Re: Neonacističke note

Počalji  Milan taj Čet Maj 28, 2009 5:09 pm

Smatrati i *cvece brati* nije isto...! Vracanjem *ideologije* zrtava, i ustasa iz dijaspore..dovrsen je posao zapocet 1941..pokrstiti, poklati, proterati..!
Najveci zlocin u Evropi...kada iskopaju najmanje 6.000.001 les pocecu da verujem u taj obracun sa pobednikom...!
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty * Daleko je sunce*....?

Počalji  Milan taj Ned Jun 28, 2009 9:07 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Medjunarodne pravne norme...?

Počalji  Milan taj Ned Jun 28, 2009 9:12 pm

Provociranje rata, materijalna podrska ratu u SFRJ, napad i razaranje SRJ...komadanje Srbije..uz podrsku *blajburgasa* je u toku...
Pravedno su kaznjeni...bez pardona !!!
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Re: Neonacističke note

Počalji  Kurbla taj Pet Jul 03, 2009 1:02 pm

Sama činjenica da su Tito i partizani skrivali ta ubojstva 40 godina i uništavali sve tragove o njima govori ti o čemu je riječ. Sudovi ne skrivaju kazne koje izriču, vojnici ne skrivaju da su ubijali neprijatelje u bitci - samo zločinci skrivaju kad ubiju nekoga. I zaista, prema zakonima AVNOJ, međunarodnom pravu i marksističkoj ideologiji - o tome nema ama baš nikakve sumnje, riječ je o zločinima.
Obrati pažnju na 2:09.

Kurbla

Broj poruka : 83
Datum upisa : 21.09.2008

http://drugkurbla.blog.hr

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty A uuuuuuuuuuuuuuu ...

Počalji  Milan taj Pet Jul 03, 2009 5:51 pm

Rasplakacu se...stvarno nije fer, oni sve srbe *pravosnazno* sudskom presudom atrpali u Jasenovac, Staru Gradisku, Jasenovac...onako civilizovano *europejski*...a partizani to onako bez suda... Cool Cool Cool
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Re: Neonacističke note

Počalji  Kurbla taj Pet Jul 03, 2009 11:06 pm

U tom i je stvar - ti se zalažeš za imitiranje fašista. Ako su fašisti klali, po tebi bi trebali i partizani. Ako su fašisti ubijali malu djecu, novorđenčad, onda bi po tebi to trebali i partizani raditi. Ako su fašisti ljudima kopali oči i čupali jezike, onda bi to po tebi trebali i partizani. Ako su fašisti ljudima vadili zlatne zube, onda to trebaju i partizani. Rezultat je, naravno, da su partizani koji se tako ponašaju isti kao i fašisti - i jedni i drugi kolju, ubijaju djecu i sl.

Na sreću, većina partizana se tako nije tako ponašala, nije im padalo na pamet da imitiraju fašiste. Išli su se boriti da spriječe zločine, a ne da rade iste takve. I takve zakone je onda AVNOJ i donio. AVNOJ je izraz želje naroda Jugoslavije za oslobođenjem i novim društvom. Po zakonima AVNOJ, ako ubiješ malo dijete - zločinac si bez obzira jesi li fašist ili partizan ili Srbin ili Hrvat. Tito je, naravno, dobro znao zakone AVNOJ, i znao je da mu narod nikad ne bi oprostio fašističke zločine kakve je naređivao. Zato ih je i pokušao zataškati i sakriti. Da je mislio da radi nešto dobro, ne bi to sakrivao pred vlastitim narodom i vojskom kojoj je bio komandant. Zakoni AVNOJ su jasni - po njima je Tito jedan od najvećih ratnih zločinaca II.s.r.

Inače, nema to nikakve veze sa nacionalizmom, Hrvatima i Srbima kao što ti pokušavaš implicirati. Rat koji su vodili partizani nije bio rat jedne nacije protiv druge. To je bio rat svih naroda Jugoslavije protiv svih fašista Jugoslavije. Logika Tita i njegovih suradnika, ali najviše Tita na kraju rata bila je sasvim drugačija. Ubijanje koje je naredio nije bilo nikakvo kažnjavanje za zločine - jer bi kažnjavanje bilo javno, ne bi se skrivalo. Tito je naredio da se poubija što više ljudi koji bi mogli biti njegovi politički neprijatelji nakon rata, tamo su ubijani i ustaše i četnici i nedićevci i domobrani i ljotićevci, žene, starci, djeca, ubili su i puno partizana, i komunista - samo ako nisu bili za Tita. I naravno, one koje se moglo potajno ubiti, da narod ne sazna. Svrha je bila osigurati da Tito i najuži krug oko njega dođe na vlast. Što je i uspio, pa kad je došao na vlast, razbacivao se radničkim novcem, častio najgore kapitaliste poput Onassisa, ali to je već druga priča. Masovna ubijanja po Srbiji su izvršena prije, jer je Srbija prije i oslobođena, a po Hrvatskoj i Sloveniji kasnije.Obrati pažnju na 2:09.

Kurbla

Broj poruka : 83
Datum upisa : 21.09.2008

http://drugkurbla.blog.hr

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Da li je ovo osveta zbog *Blajburga*..ili produzetak

Počalji  Milan taj Pon Avg 03, 2009 6:42 pm

*sporazuma o dobrima nemaram Pavelic Hitler*...morace opet neki Blajburg dok se neki *nacisticki faktori ne urazume !*
http://krajiski-patrioti.forumotion.com/forum-f5/topic-t325-15.htm#4146
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Re: Neonacističke note

Počalji  Kurbla taj Sre Avg 05, 2009 1:49 am

Na sreću, većina partizana se tako nije tako ponašala, nije im padalo na pamet da imitiraju fašiste. Išli su se boriti da spriječe zločine, ne da rade iste takve. I takve zakone je onda AVNOJ i donio. AVNOJ je izraz želje naroda Jugoslavije za oslobođenjem i novim društvom. Po zakonima AVNOJ, ako ubiješ malo dijete - zločinac si bez obzira jesi li fašist ili partizan ili Srbin ili Hrvat.

Tito je, naravno, dobro znao zakone AVNOJ, i znao je da mu narod ne bi oprostio zločine kakve je naređivao. Zato ih je i pokušao zataškati i sakriti. Da je mislio da radi nešto dobro, ne bi to sakrivao. Naravno, sad su ta vremena u kojima su počinitelji mogli sakrivati zločine prošla, pa je onda dobro iskoristiti svaku priliku da se na zločine podsjeti i o njima raspravi. Što više ljudi budu razmišljali o tome, to će im biti jasnije da je Tito jedan od najvećih ratnih zločinaca II.s.r.Obrati pažnju na 2:09.

Kurbla

Broj poruka : 83
Datum upisa : 21.09.2008

http://drugkurbla.blog.hr

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Note su razne....gudaci takodje..

Počalji  Milan taj Sre Sep 16, 2009 10:36 pm

nama se nije dogodio Blajburg 1991-1995. godine, permanentno i stalno *kurblanje* odvlacenje paznje od danasnjice je svesno zamajavanje i bezanje od istine objasnjavanjem neke istine iz proslosti. To je taj kontinuitet 1941-1995...i vidimo prema komentarima jos je u toku poput vesti da ce usrtase posetiti i Ravnu goriu, da ce dici spomenik Pavelicu. Neke *logike* ima, sporazum Stojadinovic-Pavelic je sproveden...gde su te zdrave snage, nekomunisticke i komunisticke da osude Blajburg i masovno isterivanje Srba sa Kosmeta, RSK...itd.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Sta reci o *Blajburgu*

Počalji  Milan taj Sre Sep 16, 2009 10:39 pm

Tomislav Merčep rođen je 28. rujna 1952. u Borovu naselju. Potječe iz partizanske obitelji i jedno je od četvero djece doseljenika iz dalmatinske Zagore u Slavoniju. Osnovnu je školu završio u rodnom Borovu naselju, a srednju i Višu građevinsku školu u Vukovaru. Prije ulaska u politiku radio je kao građevinski poslovođa u poduzeću Borovo, bio je pomoćnik šefa gradilišta, a kasnije i šef gradilišta te šef sektora i član uprave SOUR-a Borovo. Prvi puta za Tomislava Merčepa u hrvatskoj javnosti čuje se 1990. kada je kao kandidat HDZ-a na prvim višestranačkim izborima ušao u vukovarsku gradsku vladu i postao sekretar narodne obrane. U vrijeme prvih predratnih napetosti veoma je aktivan - organizira seoske straže i nabavlja oružje, smjenjuje sve direktore tvornica, preuzima radio postaju i postaje praktički prvi čovjek policije. Nakon glasina o specifičnim ispitivanjima u podrumu Policijske uprave i tajanstvenim nestancima ljudi, sredinom kolovoza uhićuje ga skupina njegovih suradnika, ali je uskoro pušten i s obitelji odlazi u Zagreb, tjedan dana prije početka napada na Vukovar.
Uskoro je imenovan za savjetnika ministra unutarnjih poslova, te dobiva dvoetažni stan na Jarunu iz kojega odlazi na hrvatska ratišta. O njegovim izletima na ratišta uskoro počinju stizati i izvješća međunarodnih tijela i humanitarnih organizacija. Počektom 1992. nekoliko njegovih suboraca je u istražnom zatvoru zbog ubojstva zagrebačke obitelji Zec (kada je ubijena i četrnaestogodišnja djevojčica Aleksandra Zec). Istraga je otkrila mnogo više od tog ubojstva, ali priznanja ubojica zbog proceduralne greške nikada nisu iskorištena na sudu i cijeli slučaj na inzistiranje tadašnjeg državnog tužitelja Vladimira Šeksa je zataškan. Nakon što je u kolovozu 1992. poražen na izborima za Zastupnički dom Sabora, godinu dana kasnije uspio je ući u Županijski dom. Politički pad počinje na Trećem saboru HDZ-a, kada ga je predsjednik Tuđman optužio za stvaranje tajnih terorističkih organizacija. Uskoro istupa iz HDZ-a, a 3. ožujka 1997. daje ostavku na mjesto savjetnika u Ministarstvu unutarnjih poslova. Nezadovoljan listama HDZ-a za izbore u Podunavlju sastavlja svoju listu s kojom osvaja dva mandata u vukovarskoj skupštini. Nešto kasnije osnovati će i vlastitu stranku - Hrvatsku pučku stranku (HPS).
Nakon šokantne ispovijesti Mire Bajramovića (krajem listopada 1997. u splitskom listu Feral Tribune), pripadnika specijalne jedinice MUP-a pod Merčepovim zapovjedništvom, a koji je detaljno opisao zločine, ubojstva i mučenja koje su pripadnici postrojbe počinili u Pakračkoj Poljani policija ga je istog dana privela u istražni zatvor. Dan kasnije javljeno je da su privedena i trojica drugih članova postrojbe - Munib Suljić, Nebojša Hodak i Igor Mikola. Merčep tada u interviewu TV Mreži kazuje: "Pravna država djeluje samo onda kada treba djelovati protiv Hrvata i protiv onih koji su stvarali ovu hrvatsku državu, i mi smo sve manje zadovoljni tom pravnom državom. Ja Mira Bajramovića ne poznajem. Tomislav Merčep nikoga nije uhapsio, a još manje nekoga držao u zatvoru. Pa nisam ja netko tko može nekoga držati u zatvoru! ... Tomislav Merčep ne prijeti nikome. Međutim, zasigurno nisam čovjek koji u nedolged trpi nepravdu. Tražim zaštitu hrvatske pravne države!"
Iste godine u javnost izlazi (Feral Tribune, br. 627) i dramatični apel što ga je Marin Vidić Bili, bivši povjerenik vlade Republike Hrvatske za Vukovar u kolovozu 1991. uputio najvišim predstavnicima tadašnje vlasti (predsjedniku Republike, premijeru, ministrima obrane i policije), ali i nekolicini oporbenih čelnika (Ivici Račanu, Savki Dabčević - Kučar, Draženu Budiši i Marku Veselici) upozoravajući na djelovanje postrojba pod Merčepovim zapovjedništvom. U pismu, između ostalog, kaže: "Imenovanjem Merčep Tomislava za sekretara Općinskog sekretarijata u Vukovaru došlo je do uzurpacije vlasti i koncentracije funkcija u jednoj osobi i to predsjednika HDZ-a te faktički zapovjednja ZNG-a, policijom te civilnim organima vlasti. Okružen ljudima sumnjivih moralnih i stručnih kvaliteta, bivšim kriminalcima, preuzeli su apsolutno nadzor nad svime u Općini Vukovar, ne prezajući od nasilnih i represivnih mjera nad građanima Općine Vukovar (bespravnim upadajem u privatne stanove, upućivanjem usmeno i pismeno u napuštene stanove osoba koje su tražile smještaj, pljačkanjem stanova, oduzimanjem privatnih vozila, nasilnim privođenjem na saslušanje pa čak i egzekucije. Takvim ponašanjem stvorio je u gradu opću psihozu straha među hrvatskim i srpskim pučanstvom što je rezultiralo masovnim bijegom iz grada, totalnom blokadom rada polcije, ZNG-a, organa uprave i stvorilo opću konfuziju..." U svom izvješću spominje ga i američka obavještana služba CIA 1995. godine.
Danas Merčep obožava pečene krumpire i Coca colu, rekreira se igrajući nogomet i pecajući. Od tiskovina rado čita Arenu i Tenu, sluša domaću glazbu i rado pleše sa suprugom kojoj za rođendan kupuje ciklame. Najdraži glumac mu je John Wayne, a film Rio Bravo. .....(.Dzon Wayne je inace poznati, otvoreni antikomunista sa izjavama koje se mogu podvesti i pod govor mrnje..)
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Re: Neonacističke note

Počalji  Kurbla taj Pet Sep 18, 2009 5:21 am

Ovdje si u pravu, istina je da su se u Hrvatskoj događali masovni zločini nad Srbima te da je Merčepov odred bio jedan od najznačajnijih u prvoj fazi ratovanja, dok su još pobunjeni Srbi i JNA imali vojnu nadmoć. Najveći zločini nad Srbima su se događali ipak neposredno nakon Oluje, a ne znam koje točno grupe su vršile te zločine, ali je umiješanost državnog vrha nesumnjiva i ti zločini sigurno zadovoljavaju sve kriterije da ih se smatra genocidom.

Kurbla

Broj poruka : 83
Datum upisa : 21.09.2008

http://drugkurbla.blog.hr

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Oprosti im *pape* neznaju sta rade...*punci*

Počalji  Milan taj Ned Okt 11, 2009 2:00 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Neonacističke note Empty Re: Neonacističke note

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu