FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Libija

Ići dole

Libija Empty Libija

Počalji  Milan taj Uto Avg 23, 2011 11:21 am

GADAFI JE ŽELIO AFRIČKI MONETARNI FOND I NOVU monetu

Naime, ogrommnim novcem koji je Libija zaradila od nafte vođa revolucije desetljećima marljivo kupovao i zlato. Koliko točno ima zlata u Libiji nitko ne zna, ali MMF procjenjuje da imaju oko 4,6 milijuna unci, a to je blizu 144 tone. To na tržištu trenutno vrijedi preko 6 milijardi dolara. I Libija ga najvećim dijelom čuva u svojim sefovima u Libiji, a ne u Švicarskoj, kao što moraju ostale porobljene i vazalne zemlje. Samo dvadeset zemalja u svijetu ima veće zlatne rezerve. Britanija, na primjer ima duplo više, ali i deset puta veći broj stanovnika. I Alžir ima ogromne količine zlata. Sa tim zlatom koje su vodeće afričke države nagomilale, Gadafi je predložio stvaranje Afričkog monetarnog fonda (u koji MMF neće moći pristupiti) koji bi onda mogao emitirati vlastitu afričku monetu u čijoj osnovi bi bio – zlatni islamski dinar. Riječ dinar znači zlato.

I afrička nafta bi se onda prodavala samo za ovu monetu. I svi koji žele afričku naftu morali bi prvo kupiti ovaj novac. I spekulativnim naftnim dolarima i eurima bi bio kraj. Baš kao i londonskim lihvarima. I Gadafijevi bi preuzeli bankarski tron Rothschildima. U islamu je lihvarenje, odnosno prodaja novca s interesom zabranjena. I u Libiji je najstrože zabranjeno davati kredit sa kamatom. Islamski dinar bi zato bio veoma stabilna moneta, a beskamatni krediti bi bili vrlo poticajni. I sve više poslovnih ljudi u svijetu to podržava i više vjeruje islamskim bankama, jer to nisu banke za golu pljačku već za stvarni razvoj biznisa.
Sve ove političke marionete (koje mediji predstavljaju kao najznačajnije državnike svijeta) odmah su se povinovali zahtjevu londonskog kartela koji je naložio da se Gadafi mora skloniti s vlasti i formalno su odobrile vojnu intervenciju koja uključuje razaranje Libije i ubijanje civila u cilju zastrašivanja naroda. Čak ni dobitnik Nobelove nagrade za mir nije smio usprotiviti, već je pozvao na “oslobadjanje” Libije od “diktatora”. I Rusija je ovo podržala. O tome kakav je interes Rusije da podržava ovu NATO intervenciju, samo još najzagriženiji rusofili nastoje dokučiti ne želeći prihvatiti surovu istinu da je i “majčica Rusija” nakon Oktobarske revolucije postala još jedna kolonija trgovačkog Londona. Svi njeni KGB tajkuni su u službi Londona. O tajnim poslovima Deripaske i Rothschilda uz posredovanje članka Blerove vlade, a sada člana Doma lordova, Pitera Mendelsona i (Gidiona) Georgea Osborna britanska štampa se dugo bavi. Mendelson je posredovao iu biznisu Deripaske i Gadafija, pa se nagađa da ga fianansira porodica Rothschild (čiji je Deripaska tajkun). Britanski premijer Cameron sada javno kritizira Mendelsona što je britanskim tvrtkama pravio biznis s libijskim “diktatorom”. (Naravno, to su političke fraze za “malu djecu” koja vjeruju u britansku demokraciju, vladu i parlament. Cvrc!). Politika je isključivo biznis.

I to je razlog zašto se zapadne “demokracije” sada “brinu” za ljudska prava Libijaca i njezinih susjeda, zašto financiraju pobunjenike (zapravo plaćenike koje ubacuju preko Tunisa i Egipta, gdje su svgnuli Gadafijevog saveznika “tiranina” Ben Alija i egipatskog predsjednika Hosni Mubaraka , “despota”). Glavni cilj je očito bio Gadafi. U stvari, pobunjenici (kao mala skupina koja svakodnevno demonstrira ispred veleposlanstva Libije u Londonu i snimaju je svi svjetski mediji) više su strani plaćenici jer je Libijci veoma teško podbosti protiv vlastite zemlje. Kako formirati Otpor protiv države u kojoj svi imaju besplatnu zdravstvenu zaštitu, besplatno školovanje, malu nezaposlenost iu kojoj je prošle godine svaki stanovnik na poklon dobio 500 US dolara? Libija je bila vrlo prosperitetno socijalističko društvo, praktički bez kriminala i nasilja. Zato agenti CIA i MI6 oko nje pletu mrežu već trideset godina.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Libija Empty Pomozimo Libijskoj revoluciji u borbi sa kontrarevolucijom

Počalji  Milan taj Uto Sep 13, 2011 11:43 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Libija Empty Borci za ljudska prava..

Počalji  Milan taj Pon Apr 09, 2012 11:44 am

zat Ibrahim al Duri, šef Baat partije i saradnik bivšeg iračkog predsednika Sadama Huseina, kritikovao je aktuelnu vladu i apelovao na pripadnike ove stranke da se reorganizuju i suprotstave vlastima u Bagdadu, navodi se na video-snimku koji je objavljen na sajtu Baat partije.

"Moramo odmah da počnemo da gradimo i obnavljamo revolucionarnu Baat partiju", rekao je povodom 65 godina Baat partije Duri, koji je još na slobodi.
Kritikuje aktuelnu vlast: Izat Ibrahim al Duri
Duri je kritikovao aktuelnu iračku i arapske vlade koje su podržale vlast u Bagdadu, optuživši ih za veleizdaju i zaveru protiv iračkih gerilaca koji su se borili protiv američke vojske posle invazije. Američki zvaničnici optužili su Durija za oragnizovanje pobune.

"Devet godina prošlo je od invazije i okupacije te korumpirane izdajice okrenuli su leđa herojskom otporu Iraka", rekao je Duri.
Na snimku se vidi Duri u uniformi iz vremena Huseina ispred stare iračke zastave, okružen telohraniteljima, kao što je radio i u prošlosti.
Sadam je zbačen i kasnije pogubljen, a njegova stranka zabranjena posle invazije koju su predvodile SAD 2003. godine. Snimak nije datiran i Durijev identitet ne može se nezavisno potvrditi. Duri je prošle godine objavio snimak na kome kritikuje premijera Nurija al Malikija zbog hapšenja pripadnika Baat partije u Iraku.
Posle invazije Duri je bio šesti na američkog vojnoj listi od 55 najtraženijih Iračana sa nagradom od 10 miliona dolara za njegovo hapšenje.
Duri je bio šef iračkog Saveta revolucionarne komande u vreme Sadama Huseina i preuzeo je vođstvo Baat partije posle pogubljenja Sadama 2006. On se retko mogao videti u javnosti od 2003. godine.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Libija Empty Re: Libija

Počalji  Milan taj Pon Apr 28, 2014 11:40 am

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Libija Empty Re: Libija

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu