FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON

Počalji  Stojan Nenadović taj Sre Avg 04, 2010 2:57 pm

Nekreditni novac kao poklon je jedini pravi novac. Nekreditni novac kao poklon ulazi u opticaj bez troška i meri realne troškove i cene. Kreditni novac ulazi u opticaj kao dug i podiže realne troškove i cene na nivo nominalnih troškova i cena. Nominalni trošak (cena) = realni trošak (cena) + dug.
Kreditnog novca ima koliko ima duga što znači da ga nema dovoljno da kupi ceo nominalni proizvod. Otud je nužna inflacija ili ekonomska kriza. Nekreditni novac je pravi (realan) novac kod koga nema ni inflacije, ni deflacije, ni privredne krize.
Nekreditni novac je potrebna dodatna količina novca u opticaju (dM) kao procenat (k) od postojeće količine novca u opticaju (M). dM = kM ; k = (ponuda - tražnja)/tražnja ; k = 5% na primer.
Ako se nekreditni novac emituje po navedenoj stopi, inflacija nije moguća. Porezi i dugovi se ukidaju za iznos nekreditnog novca. Potrošači plaćaju manje a proizvođači dobijaju više nego danas, kad porezi i dugovi opterećuju cene. Svi dobijaju poklon iz nekreditnog novca. Izvor nekreditnog novca leži u porastu ekonomske racionalnosti. Nekreditni novac raste kako raste progres čovečanstva. Nekreditni novac je monetizacija progresa. Postoji kako nacionalni tako i svetski nekreditni novac. Komunisti moraju izgraditi kako nacionalni tako i svetski poredak nekreditnog novca. Tako će rešiti svetsku krizu i osloboditi svet dužničkog ropstva.

Stojan Nenadović

Broj poruka : 17
Datum upisa : 11.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON

Počalji  Stojan Nenadović taj Čet Avg 05, 2010 9:59 pm

Biagio Bossone je bio izvršni direktor Svetske banke i izvršni direktor MMF-a, i određen je za šefa radne grupe koja je trebala da pripremi predloge za Samit G-20 u Londonu, 2. aprila 2009. godine. 8. marta 2009. godine on je napisao: "Da rešimo ovu krizu, pustimo misao iz boksa...Mi predlažemo sistem nekreditnog novca, da se stvaranje novca odvoji od pozajmljivanja." Ovo je objavljeno na sajtu Evropske Unije http://voxeu.org Predlog se nije našao na dnevnom redu Samita a članak u kojem je predlog objavljen, uklonjen je iz Arhiva sajta na kojem je objavljen. Bosone je smenjen sa mesta vođe radne grupe i završio je u Centralnoj banci San Marina. Održana su tri samita G-20, i ni na jednom nije pomenut ovaj predlog. Da li su sve članice grupe bile uopšte upoznate sa ovim predlogom? Mislim da postoji opravdan razlog da neka članica OUN, ili grupa zemalja, iznese ovaj predlog pred Generalnu Skupštinu OUN. Ako može da se iznese rezolucija kojom se kritikuje mišljenje Međunarodnog suda pravde, utoliko pre treba da je moguće da se postavi pitanje zašto grupa zemalja nije razmatrala predlog kojim se rešava ekonomska kriza u svetu, i obezbeđuje blagostanje i napredak svih država u svetu. Da li oni koji svetom vladaju putem kreditnog novca, kriju od sveta da postoji način emitovanja novca koji nije samo kredit. Novac mora da se emituje kao poklon. To je pravo stvaranje pravog novca a pozajmljivanje novca kao kedita je pravljenje lažnog novca.

Stojan Nenadović

Broj poruka : 17
Datum upisa : 11.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON

Počalji  Stojan Nenadović taj Ned Avg 08, 2010 2:34 pm

Da li je bilo nekreditnog novca u ljudskoj istoriji? Bendžamin Franklin u Pensilvaniji, u toku borbe za oslobađanje od kolonijalnog ropstva, upotrebljavao je novac "bez duga i kamate", dakle nekreditni novac, i kolonije su se oslobodile ropstva, i osnovane su Sjedinjene Američke države. Ne mnogo zatim, SAD su se našle u građanskom ratu, između Severa i Juga. Linkoln je koristio nekreditni novac i Sever je pobedio u ratu. Odmah zatim je ubijen.
Kenedi je pokušao da emituje novac bez duga i kamate. Emitovao je 4,3 milijarde dolara. Prošlo je 5 meseci i on je ubijen, a eksperiment je prekinut.
Pošto je izgubila Prvi svetski rat Nemačkoj su nametnute reparacije. Pored toga izbila je hiper inflacija i Nemačka je dočekala Hitlera kao najgora zemlja na svetu. Za pet godina je Hitler uvećao proizvodnju Nemačke za 30 puta i krenuo u osvajanje sveta. Mislio je da je najmoćniji na svetu. Objašnjenje za tako impresivan napredak može biti samo u tome da je Hitler koristio nekreditni novac. Ali, on je izgubio rat i nikoga nije interesovalo kako je bilo moguće da Nemačka tako brzo izgradi takvu moć. Ostalo je na tome da su Nemci to mogli, jer su oni viša rasa.
Posle Drugog svetskog rata, SAD su Evropi poklonile Maršalov plan. Plan je iznosio 12 milijardi dolara, što je 5% GDP SAD za godinu dana a primenjivao se pet godina, što je 1,25% GDP SAD godišnje. Sa tako malo društvenog proizvoda SAD, koji je dobila kao poklon, Evropa je povećala svoj proiizvod za 30%, i brzo otklonila posledice rata. Novac kao poklon je mnogo efikasniji nego novac kao dug.
Kina ima za 45% manje cene nego ostali svet. To znači da Kina otpisuje 45% svojih kredita i pretvara ih u poklon, te tako ti krediti ne opterćuju kineske cene. Pored toga Kina ima malu razliku između bruto i neto zarada
, što znači da Kina umesto poreza koristi nekreditni novac. Kina je već industrijski najjača država na svetu. Porezi koji se ne vraćaju, zovu se non-performing loans, a to su najlošiji zajmovi, nenaplativi dugovi koji se ne vraćaju, brišu se iz evidencije i pretvaraju u poklon. To su najlošiji krediti za Rokfelere i Rotšilde, ali ne za Kinesku vladu, koja grade svoju zemlju, poklanjajući novac svom stanovništvu. Tako može svako da radi, ako ima nezavisnost i suverenitet svoje zemlje.

Stojan Nenadović

Broj poruka : 17
Datum upisa : 11.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty Ali, u pitanju su *prepone*.. ?

Počalji  Milan taj Ned Avg 08, 2010 6:59 pm

toga, kada danas govorimo o „Evropi“ i njenom „ujedinjavanju“, previđamo da je njen glavni protivnik bio komunizam, a ne fašizam. U strahu od socijalističke revolucije u „Evropi“, i paralelne težnje za širenjem i jačanjem kapitalizma, došlo je do stvaranja NATO-a i Evropske zajednice. Isti razlozi doveli su do prethodnog jačanja fašizma u mnogim evropskim zemljama, koji se može razumeti kao brutalna, teroristička reakcija kapitalizma na revolucionarni socijalistički talas koji je dolazio sa istoka Evrope. Zato „liberalna demokratija“ i „fašizam“ nisu dva potpuno nezavisna i suprotstavljena društvena projekta. Kako reče Herbert Markuze: „Liberalna demokratija je lice koje vladajuće klase pokazuju kada se ne plaše, - fašizam je ono lice koje one pokazuju kada se plaše“. S druge strane, Maks Horkhajmer je, imajući u vidu istu unutrašnju povezanost kapitalizma i fašizma, mogao da kaže: „Ko nije spreman da govori o kapitalizmu, onda neka ćuti o fašizmu“.

Nakon pada Berlinskog zida mogli smo da vidimo oba lica kapitalizma, u njihovom istovremenom delovanju. Kao nekada, u vreme Trećeg Rajha, započeo je agresivni prodor na Istok, ovog puta posredstvom NATO i EU. Tamo se nalazi dosta uglja i čelika, ali i drugih materijalnih resursa i jeftine radne snage. Takođe, ponovo se počelo govoriti o „novom evropskom poretku“ i „porodici evropskih naroda“, ovog puta u diskursu „liberalne demokratije“. Onde gde ekonomsko, političko i ideološko nasilje nisu uspevali, kao u slučaju Jugoslavije i Srbije, prelazilo se na direktno vojno nasilje. Opet, mimo odluke Ujedinjenih nacija i njene Povelje, inače nastale iz želje da se fašizam više nikada ne ponovi. Zato s pravom pitamo, u trenutku kada obeležavamo 9. maj, da li je fašizam uopšte definitivno poražen? I da li napadno proslavljanje Dana „Evrope“, naročito na ovim prostorima, treba samo da prikrije da sa (anti)fašizmom još nije gotovo?
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON

Počalji  Stojan Nenadović taj Ned Avg 08, 2010 9:27 pm

Druže Milane, ja sam našao da ste Vi, 12. marta na temi "Komunistička partija Srbije Josip Broz", dali moju formulu i svoj komentar da su sa nekreditnim novcem, cene niže za 20%, iz čega sam zaključio da ste shvatili o čemu se radi, i zato sam došao kod Vas. Ja poznajem nekoliko mladih ljudi koji su upoznati sa nekreditnim novcem, a bliski su saradnici Joške Broza, tako da sam još više ohrabren, da komunisti mogu nešto učiniti. Vi samo ukazujete na probleme. Ja imam 68 godina, i ceo život se borim sa problemima i nije potrebno da mi ukazujete na probleme. Da li komunisti Srbije mogu pisati komunistima Grčke, jer su komunisti Grčke pisali komunistima Srbije. Ja sam nekoliko puta pisao premijeru Papandreuu i sindikatima Grčke, ali nisam dobio nikakav odgovor. Vaš odgovor komunistima Grčke ima šanse da dobije njihov odgovor. Tako počinje saradnja koja može da obuhvati ceo svet. Tako nešto mi pričajte, a ne o problemima. Pokretu za nekreditni novac pristupiće ceo svet, jer je došlo vreme za tu ideju. A najmoćnija je ideja kojoj je došlo vreme. Vreme je za nekreditni novac.

Stojan Nenadović

Broj poruka : 17
Datum upisa : 11.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty * imam novac *

Počalji  Milan taj Uto Avg 24, 2010 6:47 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty Poklone daju sami sebi, i muce ljude i privredu,

Počalji  Milan taj Sub Avg 28, 2010 10:07 pm

*dokazuju da je drustveno nesposobno*...
-------------------------------------------------------
* Dejan Miljković objavio članak "Povratak u ekonomsku realnost" u kojem sam našao rečenicu u kojoj on navodi da je Svetska banka u svom izveštaju navela da u Srbiji "veliki deo finansijskih sredastava Fonda za razvoj odlazi na društvena preduzeća gde se manje od 10% zajmova otplaćuje; ostatak se otpisuje u procesu restruktuiranja pred privatizaciju". Znači da se 90% zajmova otpisuje, tj. pretvara u nekreditni novac da bi se pomoglo budućim kapitalistima, a nema novca za penzije i za dečije dodatke. Ono što se daje budućim privatnicima, može da se da i društvenom preduzeću pa bi ono moglo da posluje. Fond za razvoj troši polovinu budžetskog deficita *
affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty neka razmisljanja..

Počalji  Milan taj Pon Sep 06, 2010 2:28 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON

Počalji  Stojan Nenadović taj Čet Sep 16, 2010 10:32 pm

Danas, 14. septembra 2010. godine "Politika je objavila članak "Čajanka" kvari političke računice" u kojem se iznosi da se u okviru Republikanske stranke formirala grupa ultrakonzervativaca, koje predvodi Sara Pejlin, bivči guverner Aljaske i kandidat za potpredsednika SAD. Čajanka, tj. Tea Party je potsećanje na borbu američkog naroda za slobodu od Britanske imperije. U to vreme Bendžamin Franklin je emitovao nekreditni novac, koji je pomogao u borbi za nezavisnost i stvaranje SAD. Sada Sara Pejlin, pošto je uvela nacionalnu dividendu kao novac koji se poklanja narodu, želi da svoju reformu proširi na cele SAD. Neka Sara postane prva žena - predsednik SAD, i neka uvede nekreditni novac. Komunisti će podržati takvu akciju, i ako Saru prati glas da je ultrakonzervativac. Nekadašnje podele na desnicu i levicu gube značaj. Došlo je novo doba. Sada je glavna podela - da li si ili nisi za nekreditni novac.

Stojan Nenadović

Broj poruka : 17
Datum upisa : 11.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty Po automatizmu

Počalji  Milan taj Pet Sep 17, 2010 8:45 pm

korisnici nekreditnog novca ce biti vlasnici na sredstvima za proizvodnju, prihodovace i onaj deo *ugasene kamate, ali uveliko u strukturi cene robe*..stapanje levica-desnica, je po meni davanje saglasnosti za eksploataciju radnika...od strane Komunista, ukoliko se oni saglase, podrze bez prethodne promene drustvenog, ekonomskog i politickog sistema. Cemu sve, ako se ne menja polozaj radnika i seljaka.., ne garantuje socijalna sigurnost itd, itd...?
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON

Počalji  Stojan Nenadović taj Sub Sep 18, 2010 1:55 pm

Druže Milane, kao komunista Vi smatrate da je najvažnije vlasništvo nad sredstvima za proizvodnju. To neka ostane Vaš politički program, kojim se komunisti razlikuju od ostalih stranaka. Ali ja mislim da se oko nekreditnog novca kao zajedničkog programa mogu udružiti svi ljudi, osim Rotšilda, Rokfelera i njima najbližih. Ako pokret za nekreditni novac, osvoji celu planetu, doneće mnogobrojne promene. Na prvom mestu, nestaće Svetska banka i MMF, bar u sadašnjem obliku i funkciji. Nestaće NATO. Nestaće SAD i EU, bar u sadašnjem obliku. Otvoriće se mnogo šire mogućnosti delovanja demokratskim putem. Neće biti potrebna revolucija kakve su nekad ble revolucije. Krupna, najvažnija sredstva za proizvodnju biće u rukama države odnosno društva kao celine, a sitna preduzeća i radnje ostaće u rukama privatnika, sitnih kapitalista. Mi ne možemo znati šta će biti u budućnosti. O tome će odlučiti ljudi koji budu tada živeli. Najvažnije je da uklonimo glavnu prepreku na putu napretka, a to je kreditni novac. Kad ne bude kreditnog novca i dužničkog ropstva, sve će bti drugačije, ne možemo ni zamisliti kako. Počeće nova era u istoriji čovečanstva.

Stojan Nenadović

Broj poruka : 17
Datum upisa : 11.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty Ali, novac odredjuje *podrsku*

Počalji  Milan taj Sub Sep 18, 2010 6:50 pm

Kome i sta da objasnjavaju, sta da nude...*radna mesta*..kod *privatnika, gulikoze*..da to nije neka sala sa vase strane...?? Tok, prema novim resenjima, udaljavanju od *drustvenog vlasnistva* ...i ostalo, prostepano ratovima, bas zbog te vazne odrednice..*vlasnistvo na sredstvima za proizvodnju*..jer, materijalna proizvodnja..*pravi novac*, a on pripada po meni..*vlasnicima* a po vama pripadao bi *vlasniku*...!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ser(onja) Vinston Cercil je bio laburista, znaci stranka koja je u svom statutu.(do Tonija Blera) imala odrednicu *drustveno vlasnistvo na sredstvima za proizvodnju*..pa je moguce da je to jedan od razloga blizeg kontakta i poverenja.....(radi se o relaciji Tito-Cercil, drugi sv, rat i neke *otuzbe*)..... U kasnijem toku, Cercil, prelazi u drugu stranku itd..Toni Bler, je takodje bio laburista, i simpatikus 1968..asa,ali, uspeva da izbaci *cilj iz statuta*..*drstveno vlasnistvo na sredstvima za proizvodnju*, da bih, kasnije, procitao 1992.godine, izjavu takodje *simpatikusa* 1968..osmasa Slobodana Milosevica..* socijalisticka partija, ce da bude moderna partija levice po ugledu na laburisticku stranku engleke*..naravno, neki nose *gajbice za pivo*, neki capaju i same pivare, pretvaraju ih u *pivovare*,,,neki idu dalje..*isto to samo malo drukcije*..*svetsko a nase*..a, *braca srbi i sestre srpkinje*, ljuti sto je *cercil prodao Drazu*, demonstrativno napustaju Britis ervejz, i on kako kaze, napusta letove iz Beograda za London, mozda to i nije tako lose, nece moci vlada da nam zbrise kao 1941. godine kod nekog novog *cercila*..hm, hmm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON

Počalji  Stojan Nenadović taj Sub Sep 18, 2010 7:30 pm

Druže Milane, Nekreditni novac se stvara u proizvodnji, tačnije iz povećanja proizvodnje, tj. ponude. Ali nekreditni novac se stvara i kad se smanjuje tražnja, odnosno kad se usporava brzina opticaja novca. Onda novac nestaje iz opticaja pa mora da se nadoknadi, tj. da neutrališe deflaciju koja se pojavljuje. U svakom slučaju, izvor nekreditnog novca leži u porastu ekonomske racionalnosti. Ako raste racionalnost proizvodnje, onda se smanjuju troškovi a povećava proizvodnja i ponuda. Ako raste racionalnost potrošnje, onda se usporava brzina opticaja novca i smanjuje tražnja. Marks je mislio da upotrebna vrednost ne može da se meri, nego se i tržišna cena (prometna vrednost) i upotrebna vrednost (koja predstavlja korisnost robe) svode na uloženi rad koji je samo deo troškova. Marks je tri dimenzije vrednosti robe, uloženi rad (trošak), tržišnu cenu i korisnost (tj. upotrebnu vrednost), sveo na jednu jedinu veličinu - ljudski rad. Ja smatram da su to tri različite veličine. Rad odnosno trošak je najmanja veličina. Tržišna cena je srednja veličina, a korisnost je najveća veličina. To je dohodak nekog društva. Razlika između dohotka nekog društva i troškova toga društva čini veličinu koju sam ja nazvao višak korisnosti koji se meri nekreditnim novcem. Marksova teorija je teorija viška vrednosti a moja teorija je teorija viška korisnosti. Stvaranje viška korisnosti je uslov normalne reprodukcije savremenog društva i njegovog neprestanog razvoja.

Stojan Nenadović

Broj poruka : 17
Datum upisa : 11.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty Te stvari..se gledaju..

Počalji  Milan taj Pon Sep 20, 2010 9:41 pm

iz *zablje perspektive*..iz novcanika..sa pogledom u izlog sa cenama roba za *zadovoljenje osnovnih potreba*, primera radi na danasnji dan...bez promena drustvenih i produkcionih odnosa, a dodeljivanjem poklon sredstava nosiocu vlasnistva na sredstvima za proizvodnju,koji mi odredi *nadnicu* na primer 200 evra..je kod mene prica zavrsena.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON

Počalji  Stojan Nenadović taj Pon Sep 20, 2010 10:39 pm

Nekreditni novac se ne poklanja vlasnicima sredstava za proizvodnju. Ja sam predložio za Srbiju, za početak, da se nekreditni novac daje za penzije i za dečije dodatke. U SAD Ričard Kuk predviđa nacionalnu dividendu koju bi dobijali svi građani SAD. Tako se već radi u državi Aljaska. Kongresmen Dennis Kucinich predložiće u Kongresu Američki Monetarni Akt, kojim se predviđa da se nekreditni novac ulaže u infrastrukturu, prosvetu, zdravstvo i penzije. Više se ne pominju penzije nego nacionalna dividenda, koja uključuje širi krug korisnika a ne samo penzionere. Niko ne spominje vlasnike sredstava za proizvodnju. Ne znam kome Kina daje nekreditn novac, ali vidim da ima snažan ekonomski rast i male poreze i jeftine cene. Nekreditni novac treba da donese blagostanje svim članovima društva i ubrzani razvoj uz punu zaposlenost. To je, valjda, dovolno, za početak. Bitno je da država preuzme na sebe pravo pravljenja novog novca, i da to pravo oduzme iz ruku privatnih bankara. Pravo pvljenja novca daje najveću moć nekome u društvu. Vlasništvo nad sredstvima za proizvodnju gubi na značaju.

Stojan Nenadović

Broj poruka : 17
Datum upisa : 11.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON

Počalji  Stojan Nenadović taj Čet Okt 07, 2010 6:24 pm

Danas, 7. oktobra 2010. godine "Politika" je objavila članak "Ven: Kina želi reforme, ali ne i pritisak", u kojem se kaže kako EU, kao i SAD, vrše pritisak na Kinu da podigne vrednost juanu. Ja sam ostavio komentar u kojem sam rekao da Kina ima male cene zato što otpisuje 45% svojih kredita i tako ih pretvara u poklon, tj. u nekreditni novac. Zapad kada bi emitovao nekreditni novac imao bi mnogo niže cene nego sada, pa ne bi vršio pritisak na Kinu, da podigne vrednost juanu. Kina još uvek neće da kaže, zašto su kineske cene tako male. Neće da podstakne druge na emisiju nekreditnog novca. Čeka da se drugi, pre svega SAD, sami sete toga.

Stojan Nenadović

Broj poruka : 17
Datum upisa : 11.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty SAD,,,?

Počalji  Milan taj Pet Okt 08, 2010 4:42 pm

Prostim jezikom receno, veliko je pitanje kakvo je stanje *knjigovodstveno i stvarno*, americkog dolara. Sva je prilika da je jedna velika gomila *bonova za topli obrok* zvana dolar rasprostrta po svetu, radi se o gomili *nekreditnog novca, papira zelene boje*, dobro izreklamiranog, i nasilno uvedenog, ne samo kod amera nego svuda. Tako da sto se tice amerike, ona ga ima odavno, sada je faza kada je Kina, Rusija, Azija uce da *zivi od svoga rada*...
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty SAD,,,?

Počalji  Milan taj Pet Okt 08, 2010 4:43 pm

Prostim jezikom receno, veliko je pitanje kakvo je stanje *knjigovodstveno i stvarno*, americkog dolara. Sva je prilika da je jedna velika gomila *bonova za topli obrok* zvana dolar rasprostrta po svetu, radi se o gomili *nekreditnog novca, papira zelene boje*, dobro izreklamiranog, i nasilno uvedenog, ne samo kod amera nego svuda. Tako da sto se tice amerike, ona ga ima odavno, sada je faza kada je Kina, Rusija, Azija uce da *zivi od svoga rada*...
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty Princip zapada je...

Počalji  Milan taj Pet Okt 08, 2010 4:48 pm

postizanje vece cene na trzistu, i postojanje sve vece cene na trzisu, jer veca cena je veca osnovica za agencije, osiguravajuce kuce..provizionasko drustvo, sa organizovanom, cesto neopradanom deracinom..izmisljanjem ..zastupnika, posrednika agenata, itd..itd
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON

Počalji  Stojan Nenadović taj Pet Okt 08, 2010 6:38 pm

Postoji Equal Money Party (equalmoney.org), Partija jednakog novca za sve stanovnike planete od rođenja pa do njihove smrti. To je nešto kao nacionalna dividenda Ričarda Kuka (richarccook.com) koji predlaže da se dividenda daje za sve državljane SAD, a ova partija se bori da se to daje svim ljudima na ovoj planeti. Obradovao sam se i odmah se registrovao na njihov Forum i postavio temu o nekreditnom novcu. Banovan sam i moja tema nije izašla na njihovom Forumu. Ja sam za to da svaki stanovnik planete dobije neku količinu novca na poklon, ali ta partija misli da sam ja lud i da ja obaram njihov koncept, jer oni ne veruju da se novac može poklanjati nego misle da se novac mora oduzimati od nekog da bi se dao nekom drugom.
Autor Matematički Pefektne Ekonomije (MPE) Majk Montanj (mathematicallyperfectedeconomy.org) kaže da je novac po definiciji dug odnosno da mora da ulazi u opticaj samo kao kredit. Ako je tako, onda tu nema perfektne matematike. Matematički, nekreditni novac izlazi samo iz formule koju sam ja dao. Ako izlazi više stvara inflaciju, ako izlazi manje stvara deflaciju. Mora da izlazi tačno po formuli. Ovo šta Amerikanci rade sa dolarom nije nekreditni novac. Danas sam u "Politici" dao komentare o ekonomskom čudu u Koreji i o krizi u Grčkoj.

Stojan Nenadović

Broj poruka : 17
Datum upisa : 11.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty hm, hmm...*ko ima i...maze*...!!

Počalji  Milan taj Čet Okt 14, 2010 2:01 pm

Čaves će se sresti sa ruskim predsednikom Dmitrijem Medvedevom i premijerom Vladimirom Putinom, a očekuje se da će biti potpisan akcioni plan koji će postaviti bazu za razvoj saradnje do 2014. godine, javila je agencija Itar-Tas s.U dokumentu će, navodi ruska državna agencija, biti utvrđeni konkretni pravci saradnje u oblasti spoljne politike, finansija, industrije nafte i gasa, vojno-tehničke saradnje, atomske energetike, telekomunikacija, poljoprivrede i ribolova, saobraćaja, obrazovanja, zdravstva, turizma, sporta, kulture i otklanjanja posledica prirodnih nepogoda.Itar-Tas s podseća da je Čaves uoči posete rekao da je ona usmerena na dalje produbljivanje strateških odnosa sa Rusijom .Venecuelanski predsednik je najavio formiranje rusko-venecuelanske banke, čije će sedište biti u Moskvi, a filijale u Kini i Venecueli, dok će osnivački kapital biti do četiri milijarde dolara.Prema Čavesovim rečima, do kraja ove i početka 2011. godine u Venecuelu će početi da stiže nova vojna tehnika - moderni tenkovi i instalacije protivvazdušne odbrane .Itar-Tas s navodi da je Venecuela lider regiona po razmerama ugovora zaključenih sa 'Rosoboroneksportom' i prenosi ocenu Putina da bi obim izvoza ruske vojne tehnike u Venecuelu mogao dostići u skorije vreme pet milijardi dolara.Rusija vodi pregovore i o prodaji 50 civilnih aviona tipa An-148 i Be-200 , navodi agencija.Čaves će se sastati i sa rukovodstvom Moskve i istupiće na konferenciji Dva veka nezavisnosti Latinske Amerike .Poseta venecuelanskog predsednika Rusiji, deveta od 2001. godine, trajaće do 15. oktobra, a Čaves će 12-dnevnu turneju nastaviti posetom Belorusiji, Ukrajini, Iranu, Siriji i Portugaliji, navodi Itar-Tas s.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty *sa izvora dva putica vode na dve strane*

Počalji  Milan taj Čet Okt 14, 2010 3:00 pm

Vlada Srbije nema ekonomski koncept jer se u svim segmentima života beleži krah, rekao je danas koordinator Ekonomskog tima Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Dželetović, navodeći da su "jedini lek vanredni parlamentarni izbori"

"Katastrofalni rezultati desetogodišnje vladavine propalog ekonomskog koncepta, doveli su većinu građana do ivice siromaštva, a privredu gurnuli u hroničnu nelikvidnost", rekao je Dželetović na konferenciji za novinare.On je naveo da je potrebno promeniti ekonomski model i dovesti "odgovorne, moralne i profesionalne ljude", kako bi Srbija uhvatila priključak ka razvijenim zemljama EU.Prema procenama SNS, 1,1 milion građana Srbije živi ispod granice siromaštva, rekao je Dželetović, ističući da imamo najveću inflaciju u Evropi, najniže prosečne plate, pošto su nas, kako je rekao, pretekli i Albanija, BiH, Makedonija i sve druge zemlje iz okruženja.Ekonomski tim SNS upozorava da je u Srbiji tempo rasta životnog standarda najniži u jugoistočnoj Evropi kao i da je spoljna zaduženost sa 10,8 milijardi dolara na kraju 2000. godine, dospela na više od 33 milijarde dolara."Tako ispada da su nas Brozov i Miloševićev režim za 55 godina zajedno zadužili po glavi stanovnika sa 1.444 dolara, a Dinkićev sposobni reformski kurs to duplirao za samo deset godina, tako da je danas svaki državljanin Srbije zadužen u proseku sa više od 4.300 dolara", kazao je Dželetović.Takođe, rast industrijske proizvodnje praktično je na nuli, oko 700.000 ljudi zaposleno je u sivoj ekonomiji, nelikvidno je oko 70.000 preduzeća u kojima je zaposleno više od 100.000 radnika, rekao je on.O urgentnosti problema govori i podatak da tako iscrpljena i nelikvidna privreda finansira 690.000 zaposlenih u javnom sektoru i državnoj akministraciji, blizu 800.000 socijalno ugroženih ljudi i više od 1,5 miliona penzionera, ukupno oko tri miliona ljudi, dodao je Dželetović.On je naveo podatak da je broj zaposlenih u državnoj administraciji tri i po puta veći nego 2000. godine, kada ih je bilo oko 8.000 zaposlenih a sada 28.000, podsetivši da 200.000 ljudi odlazi na posao a ne prima platu, kao i da oko milion penzionera ima penzije od 11.000 do 28.000 dinara.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON

Počalji  Stojan Nenadović taj Čet Okt 14, 2010 7:36 pm

Nekreditni novac je jedini način da neka zemlja može uspeti. Ja sam nekreditni novac nudio radikalima dok je još Šešelj bio u Srbiji. Slao sam poruke Nikoliću, Vučiću i Jorgovanki Tabaković. Nikada nisu ništa odgovorili. Oni hoće izbore pa da pobede. Ali ako nisu prihvatili nekreditni novac, neće moći ništa da urade. Biće samo nova prevara naroda. Komunisti su prihvatili nekreditni novac na njihov web magazin i na njihov Forum. Spremili su neka pitanja za mene ali do danas nisam to dobio. A vreme brzo prolazi. U Srbiji se niko ne interesuje za nekreditni novac. Da li Joška Broz zna za nekreditni novac? Ja sam predložio da komunisti Srbije upute poruku komunistima Grčke, ali ni tu ne vidim ništa. Uskoro su izbori za Kongres u SAD. Videćemo da li će se tu pojaviti neko novo lice. Najšira koalicija u Srbiji, među svim strankama vlade i opozicije, postoji jedino oko podrške MMF-u i kreditnom novcu. Svi su utuvili u glavu da novac mora biti kredit.

Stojan Nenadović

Broj poruka : 17
Datum upisa : 11.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty bio je to vid *nekreditnog novca*...ispalo je

Počalji  Milan taj Pet Okt 15, 2010 12:15 pm

*ne bacaj pred svinje bisere*...!!!
.....................................................
*
Roza U toku NOB formirane su Omladinske radne brigade i cete, koje su dale 35 000 000 radnih sati. Na samom pocetku rata prikupljali su oruzje i municiju.
Prva veca organizovana radna akcija je odlazak 150 mladica i djevojaka, u oktobru 1941, iz slobodnog Uzica u okolinu Visegrada na berbu kukuruza.
U toku 1942. popravljane su pruge Drvar -Kljuc i napravljen put Glamoc- Rora. U toku avgusta organizovana je najveca radna akcija u toku NOB.
Bila je to "zetva u Sanickoj dolini". Na ovoj akciji ucestvovalo je vise od 7000 mladih. U akciji prikupljano je:
270 vagona psenice, jecma, zobi, kukuruza
osusena su 3 vagona sljiva i jabuka
izvadjeno je i utrapljeno 17 vagona krompira
Napravljeno je 4 vagona pekmeza
otpremano po 3.000 kilograma voća i povrća, podijeljeno je oko 150 vagona razne hrane, žita, voca i povrca, a u rezervu je stavljeno 750 vagona razne hrane.
Poseban podvig ove akcije bila je zetva 800 zetelaca, koja je obavljena 27.08.1942. godine ispred samih ustaskih bunkera. Omladina je tada potpuno ispunila zavjet
"Ni zrno zita okupatoru".
1943. godina bila je godina velikih bitki. Omladina je pomagala NOP radeci na slobodnoj i okupiranoj teritoriji.
U toku 1943. pred II kongres USAOJ-a svojim rezultatima su takmicili. Dali su oko 5 000 000 radnih dana, a najbolje rezultate postigli su omladinci Like.
Pred samo oslobodjenje zemlje, mladi su radili na rasciscavanju rusevina, obnovi puteva, pruga i mostova, a posebno se svojim radom istice na sjeci drva na Crnom vrhu (od polovine januara - do polovine marta 1945), gdje je po dubokom snijegu i jakoj zimi pripremljeno hiljade kubnih metara ogrevnog drveta za potrebe Beograda. U slicnim uslovima mladi sijeku drvece na Rudniku (od polovine januara do polovine februara 1945) koje je noseno za Beograd, a narocito u bolnice na Sremskom frontu.
over a year ago
*
Roza U toku izgradnje pruge Brcko - Banovici iskopano je oko 1 361 680 m^3 zemlje i 134 460 m^3 kamena, izgradjena su 2 tunela u duzini od 667 m i 22 mosta ukupne duzine 455 m.
Tito je prvi put posjetio Banovice 26.09.1946. godine. Tom prilikom Tito je rekao:
“Ovdje se kuju novi ljudi. Ovdje se kuju i prekaljuju i izlaze iz rada novi ljudi sa novim pojmovima o radu. Stvara se jedan radni kolektiv koji se ponosi svojim radom, ono sto on stvara svojim sopstvenim rukama… Kad kroz nekoliko godina budemo mogli da pogledamo unatrag na predjeni put, mi cemo zaista s ponosom moci da kazemo da smo taj put - iako je bio trnovit, tezak I prepun svih mogucih zapreka – savladali blagodareci samo tome sto se nismo bojali nikakvih teskoca, sto smo duboko vjerovali u nasu pobjedu u izgradnji”
Tito se obratio omladini rijecima:

“Borba za pobjedu u obnovi zemlje, u savladjivanju privrednih teskoca, sastavni dio je ove velike borbe na bojnom polju u kojoj su ginule desetine hiljada omladinaca I omladinki…”
Dvadeset godina kasnije nakon prve posjete Tito je posjetio Banovice. U svom govoru 18.11.1966. godine drug Tito je rekao:
“danas kad sam posjetio Banovice na mjestima gdje su nekada bile barake u kojima je bila smjestena omladina, video sam impozantne nove zgrade, i stambene i upravne.
Vidio sam koliko su mnogo ucinili rudari, radni ljudi ovog basena. Obezbjedjujuci nasoj zemlji, nasim narodima gorivo za zimu oni su ujedno izgradjivali novi rudarski grad. U tom gradu danas, gdje su nekada bili polupismeni ljudi, mlade generacije imaju sve uslove da se skoluju i svestrano osposobljavaju kao svjesni graditelji socijalizma i nase socijalisticke zemlje.”
over a year ago
*
Roza U toku 1946. godine omladina je radila i na:
izgradnji Novog Travnika,
zavrsavanju radova na izgradnji rudarskog naselja u Banovicima,
pripremnim radovima za izgradnju auto-puta Beograd-Zagreb,
izgradnji 36 km kolosjeka izmedju Foce i Kopaca, i
izgradnji 40 km dugog Posavskog kanala koji je predstavljao prvi melioracioni objekt kojeg su gradili mladi.
Tokom 1947. godine zapocinje se s gradnjom druge velike omladinske pruge između Sarajeva i Samca (od 1.04. do 15.11.1947) cija duzina iznosi 242 km (skoro tri puta duza od prethodne), a gradilo ju je 217.234 omladinaca. Prilikom izgradnje ove pruge trebalo je izgraditi 17 mostova (duzina svakog je između 90 i 180 metara), 9 tunela ukupne duzine 2.525 metara i obaviti zemljane radove sa preko 5 miliona kubnih metara. U prugu je bilo ugradjeno 335.000 pragova i kolosjeka cija tezina iznosi oko 22.000 tona, odnosno za izgradnju pruge je trebalo ugraditi 68.000 vagona materijala za sto je bilo potrebno 3 miliona radnih sati.
Omladina je još jednom napravila veliki podvig zavrsivsi prugu 14 dana prije zadatog roka. Pored ovih radnih rezultata mladi su na strucnim kursovima sticali nova znanja, mnogi su ne samo naucili prva slova, nego su procitali i vise knjiga, mnogi su postali kvalifikovani radnici spremni da odu u fabrike na nove zadatke.
Izgradnja pruge Doboj-Banja Luka je bio jedan od poslednjih velikih radova omladine na prugama u periodu obnove Jugoslvije. Od 1.03. do 20.12.1951. godine, 90 kilometara dugu prugu gradilo je više od 87.000 mladih. Zadatak je bio velik, jer je trebalo izgraditi 34 mosta i 3 tunela čija je dužina oko 3,5 km, a u nasipe je trebalo ugraditi oko 2 miliona kubnih metara zemlje i kamena. Poseban podvig ove pruge je izgradnja tunela Ljeskove vode, kojeg su kasnije nazvali "institut tunelogradnje", jer su vrlo snazne podzemne vode i cesto urusavanje ometali nesmetani rad. Slicno je bilo i kod izgradnje tunela Tromedja. I pored ovih nezgoda prvi voz je ovom prugom prosao 20.12.1951. godine.
Pored izgradnje pruga omladina je ucestvovala i u izgradnji velikih industriskih objekata:
fabike "Ivo Lola Ribar" u Zelezniku (od aprila 1947. do pocetka 1948. uz ucesce 15.566 omladinaca);
fabrike hidraulicnih lezajeva i parnih kotlova u Zitnjaku, kod Zagreba; fabrike za prehrambenu i hemijsku industriju "Jedinstvo" u Zitnjaku, kod Zagreba;
fabrike za proizvodnju tempera i sivog liva "Titarf" u Kamniku;
fabrike magnezijskih opeka (danasnji "Magnohrom") u Kraljevu; hemijski kombinat u Vitkovicima, kod Gorazda (od 1950. do 1951.); fabrike "Maglic" i "Sutjeska" u Foci (1950);
fabrike tekstila "Raska" u Novom Pazaru (od 1951. do 1953.);
fabrike kablova "Mosa Pijade" u Svetozarevu (1952);
fabrike u Arandjelovcu i Mladenovcu; fabrika "Krusik" u Valjevu; zeljezare u Zenici (od 1948. do 1953.);
valjaonice bakra u Sevojnu, kod Uzica (od 1950. do 1952.);
zeljezare u Niksicu (1951).
Kao i na izgradnji nekoliko hidrocentrala:
u Jablanici (od 1947. do 1954.);
sistemu hidrocentrala u Mavrovu (od 1948. do 1952. uz ucesce 37.000 omladinaca);
hidrocentrali u Zvorniku (od 1950. do 1955.);
sistemu hidrocentrala na Vlasini (od 1950. do 1955.); hidrocentrali u Vinodolu (od 1950. do 1954.)
U ovome periodu mladi rade i na izgradnji Novog Beograda.
Prva faza ove akcije traje od 1948. do 1951. godine, a u radovima ucestvuje 140.000 omladinaca i omladinki, da bi druga faza bila u periodu 1968. do 1969. godine.
U periodu od 1948. do 1951. godine traje izgradnja Nove Gorice, a radovi se odvijaju i na izgradnji studentskih gradova u Zagrebu, Sarajevu, Ljubljani itd.
over a year ago
*
Roza Nakon velikih radnih akcija dolazi period koji se naziva "vrijeme malih akcija" ili akcija koje su imale lokalni znacaj. Taj zastoj u organizovanju velikih, saveznih radnih akcija ne znaci da su radne akcije zamrle, jer je omladina kroz taj period ipak odrzavala svoju aktivnost radeci u svojoj lokalnoj sredini. U ovom periodu, izmedju 1953. i 1958. godine racuna se da je bilo oko 20.000 lokalnih omladinskih gradilišta. Radovi su se posebno odvijali na izgradnji objekata za razvoj nekoga grada ili kraja. Glavna tacka koja je cinila prekretnicu jednom takvom stanju bio je poziv Josipa Broza Tita da se nastavi sa izgradnjom auto-puta, izrecen na VI kongresu Narodne omladine Jugoslavije 27.01.1958. godine.
Izgradnja auto-puta "Bratstvo-Jedinstvo"
Omladina je odusevljeno prihvatila poziv Josipa Broza Tita i nastavkom radova na izgradnji auto-puta zapocinje nova faza radnih akcija u Jugoslaviji. Inače, izgradnja auto-puta "Bratstvo i Jedinstvo" odvijala se u dvije faze.
Prva faza u izgradnji auto-puta je isla paralelno s izgradnjom velikih omladinskih pruga, a cilj joj je bio da poveze putem Beograd i Zagreb. Prvi radovi na trasi zapoceli su jos 1946. godine i sve do 1948. godine vrsile su se pripreme za akciju koja ce trajati naredne tri godine. Zvanicni pocetak izgradnje dionice auto-puta izmedju Zagreba i Beograda je bio 1.01,1948. godine, a radovi su trajali do 15.07.1950. godine. U tom periodu omladina je izgradila 9 metara širok kolovoz u duzini od oko 400 km i tako povezala ta dva grada.
Nakon 8 godina zapoceo je nastavak izgradnje tog velikog puta. Omladini je povjereno da u nekoliko etapa potpuno izgradi autoput "Bratstvo i Jedinstvo". Za nepunih sest mjeseci, do 23.11.1958. godine, 53.323 brigadira je izgradilo 80 km modernog auto-puta i tako povezalo Zagreb i Ljubljanu. U proljece 1959. godine zapocinje izgradnja dvije dionice auto-puta: izmedju Nisa i Paracina i izmedju Demir-kapije i Negotina u ukupnoj dužini od 110 km, a te godine tu dionicu je gradilo 51.000 brigadira. Sljedece, 1960. godine grade se dionice Nis-Grdelica i Udovo-Djevdjelija. Put u duzini od 113 km te godine je gradilo 48.557 omladinaca.
Dionicu auto-puta Grdelica-Skoplje 1961. godine u ukupnoj duzini od 138 km gradi 46.699 omladinaca. Godine 1962. zapocinju posljednji radovi na auto-putu da bi sljedece 1963. godine mladi zavrsili posljednju dionicu autoputa izmedju Osipaonice i Beograda. Tako je 251737 brigadira za sest godina povezalo Ljubljanu s Djevdjelijom.
Nakon pokretanja velike akcije na izgradnji auto-puta dolazi do ponovnog ozivljavanja saveznih radnih akcija. Medju brojnim akcijama koje se u tom periodu pokrecu posebno se istice ORA "Sava", koja je pokrenuta 1960. godine i koja je okupila veliki broj mladih na izgradnji nasipa i uredjenju Zagreba i okoline. Ali broj saveznih radnih akcija ostaje tek na njih nekoliko, tako da 1968. godine egzistira nekoliko vecih radnih akcija: ORA "Novi Beograd '68"; ORA "Sava '68"; ORA "Zeleni pojas Djerdapa"; ORA "Motovun '68" i nekoliko manjih. To je bio period kada ponovo opada broj brigada i brigadira.
over a year ago
*
Roza Radne akcije iz 1969. i 1970. godine bile su zacetak reafirmacije dobrovoljnog rada omladine. Tako su 1970. godine organizirane sledece akcije: u Banja Luci na otklanjanju posledica od zemljotresa, Sava, Novi Beograd, Djerdap, a s radom pocinju akcije u Nisu i na Tjentistu - ORA "Sutjeska". Sledece godine se pokrecu dvije nove akcije: na regulaciji Morave i izgradnji pruge Beograd-Bar. U tom periodu sve veca paznja se poklanja drustvenim aktivnostima, a 1972. godine potpisan je Drustveni dogovor o izvodjenju radova na objektima od sireg drustvenog znacaja. U 1973. godini, uz vec postojece, izrastaju nove radne akcije: Kumrovec, Kozjansko, Kopaonik i Jasenovac. Sledece 1974. godine ORA "Sava" slavi svoju 15-godisnjicu postojanja i organizovanog okupljanja mladih, a od vecih akcija te godine bile su ORA "Sutjeska"; ORA "Nis"; ORA "Morava"; ORA "Beograd-Bar"; ORA "Kozara"; ORA "Sabac" itd. U 1975. godini organizuje se 15 saveznih omladinskih radnih akcija sa oko 15.500 brigadira.

Na osnovu masovnog ucesca mladih na lokalnim omladinskim radnim akcijama izrasta sve veci interes omladine za ucesce na akcijama saveznog značaja. Tako se u toku 1979. godine organizovalo 32 omladinske radne akcije saveznog značaja, sa ukupno 46.663 brigadira, a uz njih i 13 akcija republickog i 3 akcije pokrajinskog znacaja. U 1980. godini organizirane su 34 savezne omladinske radne akcije sa oko 43.000 brigadira, a istovremeno su organizirane 23 akcije republickog i pokrajinskog znacaja. Sljedece godine (1981) organizirano je 36 saveznih omladinskih radnih akcija i 60 omladinskih radnih akcija na republickom i pokrajinskom nivou. U okviru tih akcija učestvovalo je oko 60.000 brigadira.

over a year ago
*
Roza Pored izgradnje pruga omladina je ucestvovala i u izgradnji velikih industriskih objekata: fabika "Ivo Lola Ribar" u Zelezniku (od aprila 1947. do početka 1948. uz ucesce 15.566 omladinaca); fabrika hidraulicnih lezajeva i parnih kotlova u Zitnjaku, kod Zagreba; fabrika za prehrambenu i hemijsku industriju "Jedinstvo" u Zitnjaku, kod Zagreba; fabrika za proizvodnju tempera i sivog liva "Titarf" u Kamniku; fabrika magnezijskih opeka (danasnji "Magnohrom") u Kraljevu; hemijski kombinat u Vitkovicima, kod Gorazda (od 1950. do 1951.); fabrika "Maglic" i "Sutjeska" u Foci (1950); fabrika tekstila "Raska" u Novom Pazaru (od 1951. do 1953.); fabrika kablova "Mosa Pijade" u Svetozarevu (1952); fabrike u Arandjelovcu i Mladenovcu; fabrika "Krusik" u Valjevu; zeljezara u Zenici (od 1948. do 1953.); valjaonica bakra u Sevojnu, kod Uzica (od 1950. do 1952.); zeljezara u Niksicu (1951).

Kao i na izgradnji nekoliko hidrocentrala: u Jablanici (od 1947. do 1954.); sistemu hidrocentrala u Mavrovu (od 1948. do 1952. uz učesce 37.000 omladinaca); hidrocentrali u Zvorniku (od 1950. do 1955.); sistemu hidrocentrala na Vlasini (od 1950. do 1955.); hidrocentrali u Vinodolu (od 1950. do 1954.)

U ovome periodu mladi rade i na izgradnji Novog Beograda. Prva faza ove akcije traje od 1948. do 1951. godine, a u radovima ucestvuje 140.000 omladinaca i omladinki, da bi druga faza bila u periodu 1968. do 1969. godine. U periodu od 1948. do 1951. godine traje izgradnja Nove Gorice, a radovi se odvijaju i na izgradnji studentskih gradova u Zagrebu, Sarajevu, Ljubljani itd.
over a year ago
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty Znaci..ipak je vazno *pitanje vlasnistva na sreedstvima*

Počalji  Milan taj Čet Okt 28, 2010 9:43 am

jer, u konacnom *skoru*..nekreditni novac bi se slio kod *okupatora*,,,jer, ako das pare penzionerima i slicno. loko-okupator uvozi hranu, utire domaceg proizvodjaca..hrane, odece, obuce, itd..prodaje strane proizvode, nama ka ostaje turizam...itd...???
..............................................................................................................................................
*Razgovor sa Džonom Perkinsom

Uterivanje zemalja u dužničko ropstvo omogućavao je sistem koji funkcioniše po sledećoj šemi: najpre nastupaju ekonomske plaćene ubice; ukoliko mi ne uspemo da zavrbujemo šefove vlada ili predsednike država za naše ciljeve, na scenu stupaju „šakali“: ljudi zaduženi za poslove svrgavanja vlada ili ljudi koji ubijaju lidere zemalja u koje želimo da prodremo. I, tek onda šaljemo vojsku. Vojska je poslednje sredstvo.*
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON Empty Re: NEKREDITNI NOVAC KAO POKLON

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu