FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tito - Crveno i crno

Strana 1 od 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći

Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Tito - Crveno i crno

Počalji  Janko taj Sub Dec 15, 2007 6:59 pm

14.12.2007. počela je repriza serijala pod gornjim nazivom na RTS. Kao i pred parlamentarne izbore početkom godine, tako i repriza serijala, puna laži i podmetanja, plasira se i sada, pred predstojeće predsedničke izbore. Cilj je, ponovo i po ko zna koji put, na najprljaviji način govoreći o Titu, komunistima, NOB-u,... kod naroda stvarati veoma negativnu sliku o najboljem periodu ukupnog života, koji su na prostorima nekadašnje SFRJ, imali svi narodi i narodnosti.
A pred izbore zato, da se pokuša, ispiranjem iz mozga, upravo tog pozitivnog pamćenja, privući, iz sve veće armije nezadovoljnih politikom prvobitnog i sadašnjeg DOS-a, jedan broj glasača, da se smanji sve veća bruka, zbog sve veće apstinencije birača. I da se pokuša, politika usmerena protiv najvećeg broja građana, prikazati kao za njih dobra i prava. Ja se nadam da građani više neće nasedati, mada je realna ponuda neodgovarajuća. Zato se komunisti što pre moraju ujediniti, kako bi u najskorije vreme zauzeli mesto koje im u društvu realno pripada i time omogućili velikoj masi sa pravom nezadovoljnih i izigranih građana, da im se pridruži.
Na sajtu web magazina KOMUNISTI, o ovoj temi ima i članak Dušana Milenkovića, pod nazivom: "Samo Srbi plaćaju laži" (
Web magazin KOMUNISTI)


Poslednji izmenio dana Ned Jan 27, 2008 1:01 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Janko
Janko
Admin

Broj poruka : 54
Datum upisa : 15.12.2007

https://komunisti.forumotion.com

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Re: Tito - Crveno i crno

Počalji  generalisimus taj Sub Dec 22, 2007 4:44 pm

U potpunosti se slazem sa ocenom da je ovaj "serijal" cisto ispiranje mozga.Cim su uvideli da Titu raste rejting,nas 'javni servis evropske Srbije' radi sve da ne samo Tita,vec i citav NOB(ovde nije rec samo o Titu) okvalifikuje najgorim lazima.Moram priznati,na tome bi im i Milan St Protic pozavideo.
generalisimus
generalisimus

Broj poruka : 4
Datum upisa : 22.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Re: Tito - Crveno i crno

Počalji  Janko taj Pon Jan 07, 2008 1:08 pm

Evo i reakcije Društva za istinu o antifašističkoj borbi u Jugoslaviji (1941-1945):

"Otvoreno pismo predsedniku Saveta i direktoru RTS

Tito i javni servis

Nedavno emitovani serijal "Tito - crveno i crno" zadovoljava, možda, interese i potrebe vladajuće dnevne politike, ali ni u kom slučaju nije objektivna interpretacija ličnosti koja predstavlja simbol jednog vremena. Ironičan pristup, citiranje uglavnom proverenih antititoista, nastojanje da se po svaku cenu Tito prikaže u negativnom svetlu, neuvažavanje principa da se o prošlosti mogu donositi validni sudovi samo ako se imaju u vidu tadašnje okolnosti i uslovi političkog i drugog delovanja - sve je to prisutno u pomenutom serijalu te se sa pravom može postaviti pitanje koji su bili motivi nacionalne televizije da ga uvrsti u svoj program.

S obzirom na to da se najavljuju nove epizode te da se stiče utisak da će njihovo snimanje biti finansirano sredstvima RTS-a, smatramo da ne bi smela da se ponovi manipulacija javnim servisom. U skladu s tim, očekujemo da ćete uticati da se bar u naredne epizode ugradi objektivan pristup po ugledu, na primer, na BBC (popularno, ali ozbiljno, bespoštedno kritički, ali objektivno i dokumentovano). Ako se autori toga ne budu pridržavali, neka svoja viđenja prezentiraju posredstvom neke druge, a ne nacionalne televizije koja nema pravo na jednostrana tumačenja, na podsticanje podela i zapostavljanje raspoloženja značajnog broja građana.

Ne bismo želeli da verujemo da je pomenuti serijal emitovan sa namerom da ironičnim prikazom jednog vremena i Titove ličnosti posluži kao dimna bomba koja će skrenuti pažnju sa nedaća koje su građani naše zemlje doživeli u poslednjih petnaestak godina i iz kojih se ni danas ne izlazi baš zato što se ne uvažavaju postojeće međunarodne okolnosti, dok se Titu, pored ostalog, zamera što ih je shvatao, uvažavao i koristio.
Takođe očekujemo da pred TV-gledaocima organizujete raspravu o pomenutom serijalu u kojoj bi, pored autora i njihovih istomišljenika, ravnopravno bili zastupljeni i oni koji tumačenju prošlosti prilaze bez ideoloških predrasuda i isključivosti.

Oba zahteva smatramo umesnim zbog toga što, kao građani, učestvujemo u finansiranju RTS-a i što je RTS dužan da se ponaša kao javni servis.

Društvo za istinu o antifašističkoj narodnooslobodilačkoj borbi u Jugoslaviji (1941-1945)"

Izvor: "DANAS"


Poslednji izmenio dana Ned Jan 27, 2008 1:00 pm, izmenjeno ukupno 1 puta

_________________
Do pobede - zauvek!
Janko
Janko
Admin

Broj poruka : 54
Datum upisa : 15.12.2007

https://komunisti.forumotion.com

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Re: Tito - Crveno i crno

Počalji  Janko taj Ned Jan 27, 2008 12:59 pm

Evo i danas, kada se Tito besomučno napada, naiđemo na komentare, kratke a jezgrovite, koji svu tu besomučnu histeriju uperenu protiv Tita, SFRJ, komunista,... sruše, kao kulu od karata.
Objavio sam ovaj članak i na sajtu KOMUNISTI i Titovom forumu.


"DANAS, 15.1.2008.
PISMA
TV serija o Titu podstiče na razmišljanje

Diva nasledili patuljci

Na Prvom programu RTS odnedavno se emituje serija "Tito, crveno i crno". Teško je govoriti o tom poduhvatu, jer videli smo tek tri epizode od 24 predviđene. No, prvi utisak se nameće. Gledajući i slušajući hronologiju događaja u nekim presudnim trenucima bivše države, čovek, bez obzira na dobronamerne (ređe) ili nedobronamerne (češće) komentare, dobija pouzdanu sliku o ugledu te države širom sveta, a pre svega o ugledu ličnosti koja je bila na njenom čelu. Ko sve od svetskih uglednika nije dolazio u posetu Titu i našoj domovini... Kakvom je državničkom mudrošću i instinktom taj Zagorac vodio naš brod između Scile i Haribde, kakvom je inteligencijom nalazio rešenja za najteže i, naizgled, nerešive situacije. Već prve tri epizode ocrtale su portret državnika svetskog formata.

A onda, i ne hoteći, počnu da vam se naturaju uporedbe sa onima koji su se ređali ili se danas ređaju na čelu ove naše nesređene i, mnogi kažu, nesrećne zemlje. Zapitate se: šta bi s vremenima kada su najveći svetski državnici dolazili u Beograd da čuju šta Tito misli u nekim, za čovečanstvo, kriznim trenucima? I postanete svesni da su patuljci nasledili diva. Kad to kažem, mislim i na sve loše i na sve dobro što su učinili i prvi i ovi drugi. I ostajem očajan što naša Srbija nikako ne uspeva da iznedri nekoga barem sličnog Titu.

Radoslav Đerić Beograd

_________________
Do pobede - zauvek!
Janko
Janko
Admin

Broj poruka : 54
Datum upisa : 15.12.2007

https://komunisti.forumotion.com

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Mnogo trnja smo prosli i presli...zajedno....

Počalji  Milan taj Pon Sep 15, 2008 2:07 pm

Danas je 90 godina od proboja Solunskog fronta, nisu nam dali mira uprilicili su nam II svetski rat...u kome uz velike probleme nisu uspeli, prosli su kao bosi po trnju. Djavo ne spava...ostatci smrada, saucesnici od pre 90 godina, koji su se vukli i u II sv. ratu, nasrnuli su 1990 u konacnom udaru na *geopoliticki* faktor koji se zvao Jugoslavija. Ucesnici uglavnom isti, kapitalisticke zemlje sa imperijalistickin ciljevima..uspeli su uz pomoc okupatorskih slugu da slome Jugoslaviju, Gavrila Principa d zovu Teroristom, Tita diktatoroim... Sevnula je tvrdnja da je Jugoslavija stvorena da zaustavi komunisticku avet, pa posto te *aveti* vise nema...rasturna je 1980, bar u Srbiji, bilo je dovoljno jedno polovno Versace odelo..pa da pomahnitali i neuracunljivi Vuk Draskovic krene............
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Ali ostace zabelezeno..da je u Srbiji kombinovanu

Počalji  Milan taj Čet Sep 18, 2008 3:33 pm

visoko strucnu kontrarevoluciju izvela grupa kolega nekada studenata pravnog fakulteta, koja se bez obzira na licnu ideolosku podeljenost po pravili * da se ne drze zakona ko pijani plota *, nasrnula na ustav, zakone, granice, drzavnu, drustvenu i privatnu imovinu. Tako da je ispostovan generacijski niz pravnika.. Dimitrije Ljotic, Slobodan Milosevic, Vuk Draskovic, Vojislav Seselj, Kosta Cavoski,Aleksandar Vucic,..ima toga jos. Dok su gradjani radili, odvajali od usta da bi ih skolovali, gajili nade u njih i drzavu..oni su se pripremali..za naravno licnu buducnost...a mozda nesvesno pripremili teren za revoluciju...jer Drug Staljin pise....* Kada je, u doba feudalnog poretka mlada burzoazija Evrope naporedo s malim cehovskim radionicama pocela da podize krupna manufakturna preduzeca i da na taj nacin krece proizvodne snage drustva, ona, razume se, nije znala i nije razmisljala o tome do kakvih ce drustvenih posledica dovesti ta novina, ona nije bila svesna i nije shvatila da ce ta *mala* novina...*Madona*..*TV Kosava*...dovesti do takvog pregrupisavanja drstvenih snaga, koje se mora zavrsiti revolucijom i protiv kraljevske vlasti, ciju je milost ona tako visoko cenila, i protiv plemica, u cije se redove vrlo cesto sanjali da prodru njeni najbolji predstavnici, ona je prosto htela da pojevtini proizvodnju robe, da baci vise robe na trziste Azije i upravo otkrivene Amerike, i da dobije sto vise profita, njena svesna je drlatnost bila ogranicena uskim okvirom te svakodnevne prakse* (Pitanje Lenjinizma strana 558)
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Dalo je statistika zla celokupna, da li fale neki delovi,

Počalji  Milan taj Pet Sep 19, 2008 3:11 pm

Tabloidi trube o povratku Gorice Gajevic za javnog pravobranioca u Raskoj, posecaju da je oko 40.000 clanova SPS-e proganjano, nikako da objave kako su prosli clanovi SKS, kada su oni krenuli *stazama revolucije* Winstona Cercola, Tonija Blera..*.. SPS ce da bude moderna partija levice po uzoru na Laburisticku stranku Engleske...Milosevic 1992 godine*...postujuci *Europsku demokratiju*...na cuvenom *kanabetu*..nasao se Vuk Draskovic, Zoran Djindjic...Seselj...TV javlja..u Italiji uhapseno oko 200 mafijasa i 15 tona kokaina, tragicni repovi *saveznika* koji su se iskrcali na Siciliju, goneci *fasiste*..*saveznici* su pobili oko 100.000 italijanskih patriota, partizana i komunista..sa sobom su iskrcali i Cikasku mafiju, italijanskog porekla..da *organizuju* humanitarnu pomoc italijanskom gradjanima...zaposeli su sve, od zelene pijace..pa redom, vatreni okrsaji, sabotaze i ubistva traju i dan dnas..*Noam Comski..Sra to hoce amerika*...citajte Noama svedoka istorije...tumaca americkog medjunarodnog terorizma..razbijaca KP i svega sto daje pravo obicnom gradjaninu na normalan zivot.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Dogadjaje 1941 - 1948 smo dobrano sazvakali...

Počalji  Milan taj Pet Sep 19, 2008 3:22 pm

Ali u dogadjaje 1980....1990...2000...smo se upetljali ko pile u kucine...na sajtu *tvrdi komunisti*..traze da se izjasnimo o Radovanu Karadzicu, ili je mozda bolje ako neko ima podatke da se izjasnimo * o polozaju komunista u RS za vreme dok je Rasa guslao na planini*...ali budimo u trendu u RS i potrazimo odgovore...kako je bolji oficir, covek od Ratka Mladica...Slavko Lisica, prdnuo u fenjer, dunuo u levak...kod *nacionalnog heroja Rase* u Republici Srpskoj, da li je samo on *udario u ledinu*..svi su bili na istoj ili slicnoj akademiji...jedino se razlikuju po tome ko ciju *tradiciju* sledi, *Cicina* tradicija i politika je jedva stvorila RS, uz pogibiju oko 17.000 mladih vojnika a zgazila izdala i u pepeo zatrpala RSK...! Nemate pravo da *skiljite* na jedno oko !!! Nemate pravo da se malo *pognete, sagnete* kako je to objasnjavao Dobrica Cosic...nemate pravo zato sto tvrdite da ste KOMUNISTI... !
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Dragoljub Subotic prof istorije

Počalji  Milan taj Sre Dec 10, 2008 4:50 pm

logoras Banjice i Mauthauzena iz cacka pise...*Kako je moguce da gospodin Djurovic (neka kurbla)..i njemu slicni govore da su *komunisti* 1944 streljali 100.000 vidjenih ljudi ? Kako je moguce objasniti da se neznaju imena tolikog broja *vidjenih* koji su usmrceni ? Mozda je najbolji primer moj grad Cacak, u kome su *istoricari* novijeg kova, radnici Istorijskog arhiva i Narodnog muzeja, tvrdili da su u *crnom teroru* komunisti u cacku ubili 12.000 ljudi. Tu tvdnju prihvatio je i dr radoslav Stojanovic, to srpsko *veliko ime* kome je titula bila garancija istine. Nesto kasnije brojka je smanjena na 6.000 da bi, kasnije, zahvaljujuci publikacijama koje su obradjivale NOB cacanskog kraja, Popis palih boraca i zrtava sa 4.654 imena sa generalijama i na kraju sa monografijom partizanskog odreda, ta cifra bila svedena na 247, od istih autora. Gospodin Djurovic se vrlo lako opredeljuje kada nesto *kurbla* zlocinima. Kako bi krstio cinjenicu da su ravnogorci u mom kraju ubili i zaklali 702 rodoljuba, medju njima 61 zenu ? kako bi krstio da su Nemci na raznim stratistima streljali 497 medju kojima 18 zena. Medju usmrcenima od ravnogoraca i nemca 1377 ih je bilo mladje od 20 godina, a 479 strijih od 20 godina. Na kraju, posto tvrdi da je *komunisticki pokret* gori od fasizma, zamolio bih gosposdina Djurovica da objasni kako je moguce da na shrani Josiba Broza Tita, celnika oslobodilackog pokreta u Jugoslaviji, prisustvuju gotovo svi celnici drzava na svetu.

Jedan licni dodatak..bagra Milana Nedica, Becarevica, Kosmajca i ostali..pohapsila je omladinu Beograda zbog pomaganja NOP, medju njima bila je moja majka...nakon batina,*sudjenja*.. sudski je osudjena na progonstvo iz Beograda..negde na zeleznickoj pruzi, SKOJ je zaustavio voz...usli su u putnicke vagone..* Drugovi i drugarice, citamo spisak dobijen od partijske veze, zandarmerije u cacku, osudjeni iz Beograda na progonstvo u Cacak bice pobijeni...cim stignu, mi mozemo da vas sprovedmo u partizane...* Majkla i jedan broj je poverovao, izasli su i otisli u partizane, jedan broj nije..ostali su u vozu, nikada niuje cula za njih posle rata... Evil or Very Mad
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Re: Tito - Crveno i crno

Počalji  Kurbla taj Čet Dec 11, 2008 12:04 am

zamolio bih gosposdina Djurovica da objasni kako je moguce da na shrani Josiba Broza Tita, celnika oslobodilackog pokreta u Jugoslaviji, prisustvuju gotovo svi celnici drzava na svetu.
Ne možeš istovremeno gunđati kako svijetom vladaju imperijalisti a onda se hvaliti kako su svjetski lideri došli na Titovu sahranu.

Kurbla

Broj poruka : 83
Datum upisa : 21.09.2008

http://drugkurbla.blog.hr

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Re: Tito - Crveno i crno

Počalji  Narodni-Front taj Čet Dec 11, 2008 3:20 am

mene interesuje gde je ovaj janko bio da brani radnike kad su ih otpustali, nego se uhvatio za tita, pa mu jos nosi i stafetu za rodjendan koji uopste nije njegov...
Narodni-Front
Narodni-Front

Broj poruka : 115
Datum upisa : 11.03.2008

http://www.narodni-front.dzaba.com

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Pakosna primedba....

Počalji  Milan taj Čet Dec 11, 2008 1:16 pm

Ideja slobode je sa Titom obisla svet...pokret nesvrstanih je dostignuce i uspeh, veoma dobar razlog da ga isprate sve ideologije ! Tito nije podelio otkaze, otkaze su dobili oni koje je zaposlio i uhlebio...! Pod tackom *razno*..to smo resili 1948 ?
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Re: Tito - Crveno i crno

Počalji  Milan taj Čet Dec 11, 2008 1:45 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Re: Tito - Crveno i crno

Počalji  Milan taj Sub Dec 13, 2008 2:37 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Psiholozi NATO pakta rade li rade...

Počalji  Milan taj Pet Jan 23, 2009 7:14 pm

u Srbiji su ostvarili prisustvo na medijima i stampi 100%..zato i serviraju razne price o Titu, SKJ...da se mi zamajavamo sa stvarima iz proslosti i ne ucstvujemo u odbrani od fasisticke i ekspoloatatorske buducnosti...*cast* da brani nacionalne i suverene interese Srbije imasju Radikali...poslednja stepenica..*crvena crta*..NATO..jer se radi o desnici...desnica po prirodi uvek koristi stranom faktoru. Ispod *crvene crte*, nedosupni javnosti nalaze se istinski levicari, komunisti, socijalisti...razjedinjeni, usitnjeni..svojom voljom ! Ruski komunisti, Kineski komunisti...svi su u *novim* uslovima naslonjeni na naku firmu...pojedince jaceg depa...nametnuti novi nacin zivota trazi sredstva..nisu li nam stalno tucali u mozak da je *demokratija skupa*..okupirali su javna preduzeca i fondove pa ..*izvolte u kolimaaaa..* Sta je resenje... ?
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Vala baš ;-)

Počalji  Forum B92 taj Sre Jan 28, 2009 8:27 pm

Milan ::u Srbiji su ostvarili prisustvo na medijima i stampi 100%..zato i serviraju razne price o Titu, SKJ...da se mi zamajavamo sa stvarima iz proslosti i ne ucstvujemo u odbrani od fasisticke i ekspoloatatorske buducnosti...*cast* da brani nacionalne i suverene interese Srbije imasju Radikali...poslednja stepenica..*crvena crta*..NATO..jer se radi o desnici...desnica po prirodi uvek koristi stranom faktoru. Ispod *crvene crte*, nedosupni javnosti nalaze se istinski levicari, komunisti, socijalisti...razjedinjeni, usitnjeni..svojom voljom ! Ruski komunisti, Kineski komunisti...svi su u *novim* uslovima naslonjeni na naku firmu...pojedince jaceg depa...nametnuti novi nacin zivota trazi sredstva..nisu li nam stalno tucali u mozak da je *demokratija skupa*..okupirali su javna preduzeca i fondove pa ..*izvolte u kolimaaaa..* Sta je resenje... ?

Vala baš. Evo i o meni svašta pričaju, a zna se da je moj rad uvek bio javniji od rada svake javne kuće.
J.V.Dž. Staljin
Forum B92
Forum B92

Broj poruka : 9
Datum upisa : 27.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Ali osim nas pricali su svasta jos

Počalji  Milan taj Sre Feb 04, 2009 3:59 pm

*neki nasi rodjaci*...gde su, sta rade...gde smo mi...www.komunjare
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Re: Tito - Crveno i crno

Počalji  Milan taj Uto Feb 10, 2009 1:38 pm

www.329 cetvrti plenum ck skj
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Lazna levica se uzmuvala...

Počalji  Milan taj Čet Mar 05, 2009 7:08 pm

Tiskaju se..oko vagon restorana....muzejski salon karadjordjevica..neki pa opet...tiskaju se oko Plavog voza Broza....sve levi do levog..do mo... *budi se istok i zapad, busi se sever i jug..koraci tutnje u napad napred uz druga je drug*.....SPS,PS,Zeleni,NKPS,KPS,....gadafi, Koreja,Kuba....Kina....a kod njih takodje *promene* Ostaje da vidimo ko ce da glumi *kapitalistu Engelsa..* finansirao je Marksa....a ko je *novi MARKS*...za sada ga nema...ima jedan pametan prof, ali nesto ne voli da se *slika* u pomenutom miljeu....sta da radi kad drugih nema...ali...svega ima to istina, RADNICI OSTAJU RADNICI, klasa ostaje klasa...podrzavaju ih komunisti...kod njih nema u ziro racunu firme konto koji se zove PROFIT...!!! Kod njihovih sindikata ima, cekamo da dodju kod nas, nije lose kada se radnik aindikalno i partijski organizuje...*naoruza*...
Tako nadam se misle komunisti..bez interesa, a forumasi neka komentarisu izlozenu semu levice....
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty crveno i crno..sta to bese

Počalji  Milan taj Sre Mar 11, 2009 4:42 pm

Neki ce danas da se poklone senima Slobodana Milosevica, neki ce sutra da se poklone senima Zorana Djindjica...moguce su i poprecne posete...komunisti i gradjani Srbije uz prisustvo gostiju postovalaca Josipa Broza i SFRJ...ucinice to 25.maja....na putu do Broza ..mnogi detalji, izgradjeni objekti, zgrade, hale,...podsecaju, dokumentuju, zasluge...prethodna dva...nisu nista ostavili narodu u nasledje...osim medijskih bajki, haosa, nezaposlenost, pljacku naroda i narodne imovinu, materijalno obezbedjene porodice, a da nisu dovrsili radni staz, supruge su im *dame*....o drugarici Jovanki skoro nisam cuo nista, voleo bih da nas ne ostavi bez neke njene licne poruke...ona je svedok...svih dogadjaja.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Srce Sumadije Kragujevac

Počalji  Milan taj Sub Mar 14, 2009 1:55 pm

Kontakti kojeje Tito imao sa Sandrom Pertinijem i Italijanskom KP rezultirali su razvojem industrije..*ZAVODI CRVENA ZASTAVA**PRVI PARTIZAN**FILIP KLJAJIC*..automobili, kamioni, naoruzanje....cuveni gradonacelnik zvani *Verko lamela*, zbog nekih mangupskih radnji u proslosti, sada *drma* FIJATOVIM lamelama, i sadasnji kosmati Europejac gradonacelnik, uputili su 30.000 opomena za neplacene komunalije najurenim radnicima, unistena industrija i mangupske privatzacije sada unistavaju porodicne domove i porodice, nakon unistenja industrije i radnih mesta.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty *Efekat Tito*

Počalji  Milan taj Sre Mar 18, 2009 1:31 pm

Autorka izlozbe Marina Dokmanovic kaze *Svi ti sletovi, na stotine izvezenih goblena koje je Tito dobijao...zamislite sate izgubljenog vremena*...Treba Marinu upitat da li je izgubljeno vrme sat i sati na ORA..vezni su putevi, pruge,Novi Beograd...ili sati i sati djuskana uz Cecu Raznatovic, sati i sati u nekom rijaliti sou...sati i sati, godine i godine 1.000.000 isteranih sa posla posle 5 og oktobra..sati i sati blejanja mladih po kaficim....sati i sati pod eksploatacijom...radeci za Sorose....*Efekat Marina Dokmanovic*....?
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Marina Dokmanovic i *njeno vidjenje*

Počalji  Milan taj Sre Mar 18, 2009 1:56 pm

da su to *sati i sati izgubljenog vremena*...treba malo da se rasita o *radnom vremenu*...o tome da se za razliku od danasnjeg, postovalo osmocasovno radno vreme, gradjani su imali osam sati garantovanog za duhovne i druge potrebe, da hekla, slika, izradjuje makete..salje poklone, veoma kreativne zabave, opustanja u svakom slucaju pametnije od ispijanja Coca-cole, kazina, kladionice...tretirati slobodno vreme kao izgubljeno vreme...je *zlocin protiv covecnosti*...priznavati radno vreme, maratonsku eksploataciju...bez adekvatne nadoknade i rezultata rada je jos gora varijanta *novog poretka*...teror bogate manjine.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty *Roman o londonu*

Počalji  Milan taj Sub Mar 21, 2009 4:57 pm

Mira Adanja Polak, osim sto je u americi pronasla novog patrijarha, novog predsednika fk Crvena zvezda, u jednom muzeju u Londonu pronsla je i skupu tabakeru Josipa Broza sa ugraviranim datumom kada je bio u Lepoglavi, ocekuju se jos tabakera..Mladjana Dinkica, Bozidara Djelica, Cedomira Jovanovica...cekamo !
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Komunisti...Broz i drugi

Počalji  Milan taj Sub Mar 21, 2009 5:10 pm

Nisu imali racune , Dayners i Dinkic kartice..*Nacionalnih stedionica*...nekog Dinkica i slicno, morali su da imaju sredstva za zivot i partijski rad. Problem je resen tako sto su osim novca nosili i pojedine skuplje predmete od zlata..tabakere, prstenje, kako bi u nekim slucajevima i potrebama dosli do sedstava...bez mogucnosti blokade racuna, intrvencije tipa Dinkic *na Cipru*..i slicno...
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Tito - Crveno i crno Empty Re: Tito - Crveno i crno

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu