FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo...

Strana 4 od 10 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći

Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty Danas je 1 maj, 1995. umarsirali "opet" krajisnici

Počalji  Milan taj Uto Maj 01, 2012 1:15 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty Neznate vi vise ko ste i sta ste, opet masete petokrakom

Počalji  Milan taj Ned Maj 06, 2012 4:16 pm

U SFRJ je bila primenjena varijanta ovog koncepta pod nazivom radničko samoupravljanje ili socijalističko samoupravljanje, a trebalo je da predstavlja suprotnost etatističkom socijalizmu kakav se javio u SSSR.

U parlamentarnim demokratijama zapadnog tipa, je u opštoj upotrebi druga varijanta ovog koncepta koja se naziva lokalna samouprava, a podrazumeva da na nacionalnom nivou mora postojati vlada koja će upravljati društvom "odozgo", ali ipak vlast ne sme biti totalitarna, tako da drušvo putem lokalne samouprave ipak poseduje izvesnu autonomiju od centralne vlasti. U Srbiji je ovaj pojam, takođe, sve više popularan u poslednje vreme.

U Italiji je pojam samouprave najviše korišten od strane antagonističkog, kontrakulturnog pokreta, omladinskih skvotiranih socijalnih centara.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty Vi ste..nam nesto poznati...?

Počalji  Milan taj Pon Maj 07, 2012 1:40 pm

TAJKUN IZ SENKE
Kurir otkriva ko je Petar Matić, vlasnik MPC holdinga i jedan od deset najbogatijih Srba, za koga većina građana nikad nije čula

BEOGRAD - Petar Matić, vlasnik i predsednik "MPC holdinga", jedan je od desetak najbogatijih biznismena u Srbiji! Ali i jedan od najmisterioznijih! Za razliku od svojih kolega, koji gotovo svakodnevno pune tabloide slikajući se pored skupih jahti u društvu lepotica, Matić nikada nije dao intervju, niti je njegova fotografija ikad objavljena. Kurir otkriva Matićevu "američku" biografiju, o kojoj više znaju samo njegovi najbliži prijatelji.
Novinar Kurira se nedavno sreo s njim na 21. spratu bivše zgrade CK, čiji je odnedavno jedini vlasnik. Dočekao nas je nasmejan, visok, sportski građen muškarac sa izrazito plavim očima i malo dužom sedom talasastom kosom. Sivo odelo, kravata i na ruci sat marke "frenk miler". Navija za Crvenu zvezdu, ali je dobar prijatelj s generalnim sekretarom Partizana Žarkom Zečevićem.
Matić nije hteo da intervju, niti da se slika zbog, kako je rekao, svoje privatnosti.
- Kad me niko ne zna, mogu sutra bilo gde da popijem sa prijateljima i da opušteno zapevam neko pesmu a da niko ne pokaže prstom na mene - objašnjava on.
Kad se u svetu srpskih biznismena danas pomene Matićevo ime, njihova prva reakcija je "taj je zaradio ogromne pare na švercu cigareta"! On to i ne krije, cigarete i viski su i danas u asortimanu njegovih proizvoda. Ali, krenimo redom.
Slovenac
Petar Matić je rođen u Mariboru septembra 1966. godine u porodici lekara, majka i otac su mu stomatolozi. Kako u Sloveniji ne postoji ime Petar već Peter, i on je u knjigu rođenih upisan sa tom slovenačkom varijantom imena. Iz mladalačkog perioda među prijateljima je ostao upamćen kao najbrži vozač motora od Šibenika do Benkovca. Naime, Matić je vrlo kratko živeo u Sloveniji.
Roditelji su se preselili u Benkovac, gde i on ostaje sve do pred sam rat. Svoju privatnu firmu MPC, kako je napisano na sajtu, osnovao je 1989. godine u Hrvatskoj, ali ju je dve godine kasnije preregistrovao i u Beogradu. Kako nam je nezvanično ispričao, Matić je prvi veliki biznis napravio kad je pokrenuo lanac maloprodaje sa Italijom.
Kupovina "Ušća"
Konzorcijum koji čine MPC kompa-nija, Internešnel trejding partners iz Londona, MK Komerc iz Novog Sada i Union intertrejd LTD sa Devičanskih Ostrva dobio je pravo da za 300 miliona dinara otkupi u bomba-rdovanju oštećenu zgradu Poslovnog centra "Ušće" i tu izgradi biznis kompleks.
Šoping centar
Pre nekoliko dana Matićeva firma je počela sa izgradnjom šoping centra od 120.000 kvadrata uz zgradu CK. Taj centar će biti duplo veći od Miško-vićevog i najveći na Balkanu. Građen je po uzoru na američke centre, čak su ga Amerikanci dizajnirali. Centar će koštati 120 miliona evra, a biće izgrađen uz pomoć "sindiciranog kre-dita", jedinstvenog kredita kojeg daje više banaka.
Prvi je prodavao italijanske cipele u Benkovcu, Zadru i Šibeniku, a kasnije je snabdevao čitavu Dalmaciju. Matić u Beograd dolazi pred početak rata, tačnije 1991. godine. Dobro upućeni tvrde - sa legitimacijom tajne policije!
Markov drug

U vreme sankcija najunosniji biznis bio je sa naftom, cigaretama i stranim pićima. Petar Matić otvara četiri fri-šopa. O tome ko je tada mogao da se bavi ovim poslom, govori i podatak da je jedan od vlasnika ovih prodavnica na graničnim prelazima, dakle Matićev kolega u biznisu, bio i Marko Milošević, sin predsednika. A jedna od prvih prodavnica koju je otvorio nalazila se u blizini američke ambasade.
Matić je bio blizak i sa bivšim srpskim premijerom Mirkom Marjanovićem, a firmu "Progres" još čuvaju ljudi iz Matićevog obezbeđenja. Promenu vlasti 2000. godine Matić je dočekao spremno. Uz pomoć Zorana Janjuševića, postaje blizak s premijerom Zoranom Đinđićem i nesmetano nastavlja svoj biznis.
Kupuje fabriku čarapa "Partizanka" i tu gradi apartmane svetskog renomea. Na Novom Beogradu, u ulici Dušana Vukasovića, gradi novi tržni centar. U Knez Mihajlovoj kupuje "Elektrotehnu" i pretvara je u robnu kuću "Planet". Za 2.600 kvadrata platio je četiri i po miliona evra. Stručnjaci, tvrde da bi najniža realna prodajna cena bila između 15 i 20 miliona evra. Ali, "privatizacija" je izvedena uz podršku vlasti, pa je i cena išla dole.
Sa Miodragom Kostićem Koletom Matić kupuje zgradu bivšeg Centralnog komiteta, renovira je i prodaje Slovencima. Potom celu zgradu kupuje sam. Pored direkcije "Srbijašuma" na Novom Beogradu, Matić je izgradio nov, supermoderan poslovni objekt. Jedna od poslednjih Matićevih investicija je gradnja "Sitroenovog" servisa na Čukarici, u koji je, zajedno sa Milijom Babovićem, uložio četiri miliona evra.
Iza rešetaka
Uspešnu poslovnu karijeru Petra Matića pre osam godina nakratko je prekinuo boravak iza rešetaka. Proveo je ukupno 41 dan u pritvoru, počev od 28. aprila 1998. godine. Matić kaže da su ga uhapsili zbog navodne zloupotrebe službenog položaja, ali da je pravi razlog bio politički. Naime, pred izbore u Crnoj Gori, SPS je sumnjao da je Matić u dobrim odnosima s Milom Đukanovićem, pa je sklonjen u zatvor. Međutim, u obrazloženju rešenja o hapšenju piše da postoji osnovana sumnja da je Matić utajio porez u visini od tri miliona dinara.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty i to znamo odavno...1989.godine !

Počalji  Milan taj Pon Maj 07, 2012 3:34 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty znamo, vi ste i dalje na vlasti !!

Počalji  Milan taj Uto Maj 08, 2012 11:11 am

“Imam ja mjesto za tebe”

Međutim, kada su izbjegličke kolone stigle do Srbije, dočekalo ih je iznenađenje: srpski carinici tretirali su ih kao ološ, što je ljude dodatno razočaralo. Očekivali su pomoć i zagrljaj, a dobili administrativno nepovjerenje i ograničavanje slobode kretanja. Za njih je Beograd postao zabranjeni grad. Do tada su već čuli da Knin nije srušen do temelja, da nije točno da ustaše kolju sve redom i da je odlazak bio greška.

Tezu o dogovoru Tuđmana i Miloševića svakako podgrijavaju i podaci da su Srbi iz Hrvatske, kao uostalom i Hrvati iz Bosne, planski naseljavani u ona mjesta i krajeve koje je, prema idejama “etničkih čistača”, trebalo “srbizirati” odnosno “kroatizirati”. Srbi su tako naseljavani na Kosovo, u istočnu Bosnu i južnu Srbiju. One koji su bili sposobni nositi pušku čekalo je posebno iznenađenje. Jedan anonimni Ličanin zaustavljen je 14. kolovoza u Beograd. S njim su u automobilu bili supruga i djeca. Policajac ih je upitao kamo idu, a kada je čovjek rekao da ne zna, Slobin organ mu je odgovorio: “Imam ja mjesto za tebe.” Čovjek je, kao i tisuće drugih, završio na fronti u Bosni kao “dobrovoljac”, a mnogi drugi završili su u kampovima u istočnoj Slavoniji, gdje su ih fizički zlostavljali arkanovci, koji su ih optuživali za izdaju.

O tome kakvi su bili političari koji su vodili RSK najbolje svjedoče riječi Slobodana Jarčevića, savjetnika predsjednika RSK, koji nakon “Oluje” na pitanje je li očekivao pad Krajine odgovara: “Ni u snu. Nisam video vojsku na Balkanu, koja bi mogla da pobedi Srbe…”

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty dok plme njisu grane i vros tiho spi...? trubaduri..?

Počalji  Milan taj Uto Maj 08, 2012 12:53 pm

zbori - Ispod palme na obali Egejskog mora
Arkanovci u grčkom parlamentu

Došlo je vreme da izdajnici otadžbine strahuju, poručio lider Zlatne zore .... Srbi - Ekstremno desničarska partija Zlatna zora, koja je na izborima u nedelju osvojila 21 mandat, u stranačkim prostorijama drži Arkanovu sliku i šubaru sa četničkom kokardom
Radikalno .... Nikos Mihalolijakos, predsednik Zlatne zore, sa gorilama

Ekstremno desničarska partija Zlatna zora zaprepastila je svetsku javnost pošto je na nedeljnim parlamentarnim izborima u Grčkoj osvojila 6,97 odsto glasova, odnosno 21 poslaničko mesto u parlamentu.

Ali ta neonacistička partija ima veze i sa nama, pošto se sa zida njenih prostorija smeši lik ubijenog vođe Srpske dobrovoljačke garde i bivšeg poslanika u Skupštini Srbije Željka Ražnatovića Arkana.

Rezultat i stavovi Zlatne zore uplašili su Grčku i svet. Njihov glavni simbol podseća na kukasti krst, a jedna od glavnih programskih ciljeve je proterivanje imigranata iz Grčke.
Za kralja i otadžbinu

Televizija Al-Džazira Balkan zavirila je u njene prostorije i jedan od najjačih utisaka jeste da je u sedištu te ultranacionalističke partije na zidu okačena Arkanova slika! Ispod se nalazi i uramljena srpska zastava „Sa verom u Boga, za kralja i otadžbinu", a pored nje je i šubara sa četničkom kokardom.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty vi ste "modelsice"

Počalji  Milan taj Sre Maj 09, 2012 2:38 pm

Nevena Adžemović, nekadašnja članica dens grupe Models iz 90-ih godina biće poslanica u novom sazivu Skupštine Srbije. Sastav Models je bio prepoznatljiv po golišavim nastupima i spotovima, piše dnevni list Kurir.
Ona inače, kao član NS, zauzima 75. mesto na listi koalicije okupljene oko SNS. Iako naprednjacima sleduje 73 mesta u parlamentu, izvesno je da u Skupštinu neće ući svi sa spiska, tako da je nekadašnjoj modelsici mandat zagarantovan.

Milanka Karić zauzela je 9. mesto na listi SNS, a njen dever Dragomir je na 37. mestu, tako da oboje ulaze u Skupštinu.

"I Milanka i Dragomir Karić sigurno će biti poslanici", poručili su nam u ovoj stranci.

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty Re: Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo...

Počalji  Milan taj Uto Maj 15, 2012 2:52 pm

http://www.glas-javnosti.rs//files/image_for_teaser/Thumb_16ataman3.jpg

BARJAK VOJVODE ĐUJIĆA
Vojvoda Rade Čubrilo, sada i ataman, sačuvao je barjak koji mu je vojvoda Momčilo Đujić predao u julu 1993. godine u selu Lazarica kod Knina i pod kojim su se borili četnici pod komandom Rada Čubrila.

Baja *mala mindza* pjeva li pjeva,

https://www.youtube.com/watch?v=vJstcCDk6MA
..........................................................................................................................................................................................................................................
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/220210/Da%C4%8Di%C4%87+zahvalio+ruskim+kozacima+na+humanitarnoj+pomo%C4%87i.html

affraid affraid affraid affraid king queen
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty vi, niste ni socijalisti,ni...ni...

Počalji  Milan taj Pon Maj 21, 2012 5:08 pm

Obraćanje javnosti Milošević počinje rečima:

„Poštovani građani, pred drugi krug izbora želim da vas na ovaj način upoznam sa svojim viđenjem izbornih i političkih prilika u našoj zemlji, posebno u Srbiji. Kao što i sami znate, punu deceniju traju napori da se Balkansko poluostrvo stavi pod kontrolu nekih zapadnih sila. Veliki deo tog posla je obavljen uspostavljanjem marionetskih vlada u nekim zemljama, pretvaranjem tih zemalja u zemlje ograničenog suvereniteta ili lišene svakog suvereniteta.
Zbog našeg otpora takvoj sudbini za našu zemlju, bili smo izloženi svim pritiscima kojima u savremenom svetu ljudi mogu biti izloženi. Broj i intenzitet tih pritisaka umnožavao se kako je vreme prolazilo. Iskustvo u drugoj polovini dvadesetog veka koje velike sile imaju u rušenju vlada, izazivanju nemira, podsticanju građanskih ratova, kompromitovanju i likvidiranju boraca za nacionalnu slobodu, dovođenju država i naroda na rub siromaštva – sve je to primenjeno na našu zemlju i narod. Događaji koji su organizovani za naše izbore su, takođe, deo organizovane hajke na zemlju i narod, zato što su naša zemlja i narod barijera uspostavljanju potpune dominacije na Balkanskom poluostrvu.“
Dalje, u obraćanju javnosti, Slobodan Milošević izražava sumnju u pozadinu nastanka „organizovane grupacije” stranaka pod imenom Demokratska opozicija Srbije, napominjući da deluju pod uticajem zemalja sa Zapada koje su učestvovale u ratu protiv Jugoslavije i Srbije. Zatim pominje da su obećanja DOS-a lažna i da do brzog rasta standarda građana i ekonomskog prosperiteta neće doći, naprotiv. Zatim kaže da bi nova, kako kaže „marionetska vlast”, imala ograničen uticaj i da bi pod pritiskom zemalja NATO alijanse bili nastavljeni pritisci na zemlju u pokušaju da se dalje dezintegriše i slabi. Milošević smatra da bismo pod tim zapadnim pritiscima i popuštanjima „novih” vlasti mogli da dočekamo sudbinu sličnu skoro kao Kurdi, a Crna Gora bi imala sudbinu države pod kontrolom mafije. Napominjući primer zemalja istočne Evrope, gde je podela društva na veliku većinu siromašnih i manjinu bogatih, Milošević kaže da bi i nas slična sudbina zadesila. To isključuje nadu u pravednije i humanije socijalne odnose.
Milošević dalje kaže:
Manjina bogatih bila bi sastavljena od švercerske manjine, kojoj bi bilo dopušteno da bude bogata samo pod uslovom da u svakom pogledu bude lojalna komandi koja odlučuje o sudbini njihove zemlje. Javna i društvena svojina brzo bi se transformisale u privatnu, ali vlasnici te svojine, iz dosadašnjeg iskustva naših suseda, po pravilu bi bili stranci. Mali izuzeci bili bi isključivo oni koji bi pravo na vlasništvo kupovali lojalnošću i pokornošću koja izmešta ljude iz sfere elementarnog nacionalnog i ljudskog dostojanstva. Najveća nacionalna dobra u tim prilikama postaju vlasništvo stranaca, a oni koji su dosad njima upravljali činili bi to, u ovim izmenjenim prilikama, kao službenici stranih firmi u sopstvenoj državi.
Uz nacionalno poniženje, rasturanje države i socijalnu bedu, nužno bi moralo da dođe do mnogih oblika socijalne patologije, među kojima bi kriminal bio prvi. To nije puka pretpostavka, već iskustvo svih zemalja koje su prošle taj put koji mi izbegavamo po svaku cenu. Prestonice evropskog kriminala već skoro decenijama nisu na Zapadu, kao što je nekada bilo, već na istoku Evrope. Našem narodu i ovaj sadašnji kriminal teško pada jer smo dugo, od Drugog svetskog rata do 90-tih godina, živeli u društvu koje za kriminal takoreći nije znalo.“
U obraćanju mladim naučnicima, stručnjacima i intelektualcima, Milošević kaž
„Naročito želim da naglasim, zbog mladih ljudi, intelektualaca, naučnih radnika, da su zemlje lišene suvereniteta po pravilu lišene i prava na stvaralaštvo, a naročito na stvaralaštvo u oblasti nauke. Veliki centri velike moći finansiraju naučno stvaralaštvo, kontrolišu domašaje i odlučuju o primeni njegovih rezultata. Zavisne države, ukoliko imaju naučne laboratorije i naučne institute, nemaju ih kao samostalne subjekte, već kao ispostave centrale koja im kontroliše sve, a naročito domašaje u stvaralačkom mišljenju i radu. Ti domašaji moraju se kretati u granicama koje u okupiranu zemlju i okupirani narod neće uneti seme pobune ili emancipacije.“
Pri kraju obraćanja javnosti , Milošević napominje da se pred drugi krug izbora novac unosi u zemlju i potkupljuju građani, da se koristi za štrajkove, zastrašivanje, želja im je da „ život stane ” i drugo. Jedan broj građana učestvuje u raznim subverzivnim delatnostima za koje Milošević kaže da time svesno učestvuju u porobljavanju sopstvene zemlje, s pogubnim posledicama, ali i da snose istorijsku odgovornost za ukidanje prava svojoj zemlji da postoji, kao i odgovornost za gubljenje kontrole nad sopstvenim životom i životom svoje dece. I mnogih drugih ljudi. On nastavlja:
„Građani mogu da mi veruju, a i ne moraju da mi veruju. Moja je želja da se u moja upozorenja ne uvere kasno, da se ne uvere tek onda kada bude teško da se isprave greške koje su građani u svojoj naivnosti, površnosti ili zabludi sami učinili. Pa će se te greške teško otklanjati, a neke možda neće moći nikada da se otklone.“
I na kraju svog obraćanja javnosti, Slobodan Milošević kazuje:
„Moj motiv da izrazim svoje mišljenje na ovaj način nije uopšte lične prirode. Dva puta sam biran za predsednika Srbije i jednom za predsednika Jugoslavije . Valjda bi svakom posle ovih deset godina trebalo da bude jasno da oni ne napadaju Srbiju zbog Miloševića, nego napadaju Miloševića zbog Srbije. Moja savest u tom pogledu je savršeno mirna. Moja savest, međutim, ne bi bila ni najmanje mirna ako svom narodu ne bih, posle svih ovih godina na njegovom čelu, rekao šta mislim o njegovoj sudbini ako bi mu tu sudbinu nametnuo neko drugi, makar i tako što bi narodu objašnjavao kako je takvu sudbinu izabrao sam. Ta zabluda da bira sam ono što za njega bira neko drugi najopasnija je zabluda i glavni je razlog moje odluke da se obratim građanima Jugoslavije. Hvala.“Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty SPS.."landare pisore"

Počalji  Milan taj Pet Maj 25, 2012 10:46 am

Čime se razlikuju komunisti od socijalista?

Odgovor: Takozvani socijalisti dijele se u tri klase:

Prva klasa sastoji se od pripadnika feudalnog i patrijarhalnog društva, koju je uništila i svakodnevno uništava krupna industrija, svjetska trgovina i buržoasko društvo koje su one stvorile. Ta klasa zaključuje iz nevolje sadašnjeg društva da bi feudalno i patrijarhalno društvo trebalo ponovo uspostaviti, jer u njemu nije bilo tih nevolja. Svi njeni prijedlozi idu direktno okolnim putem tome cilju. Tu klasu reakcionarnih socijalista komunisti će neprestano energično napadati, bez obzira na njene vruće suze i tobožnju samilost za bijedu proletarijata, jer

1. teži nečemu sasvim nemogućemu;
2. hoće da uspostavi vlast aristokracije, cehovskih majstora i manufakturista s njihovom pratnjom: apsolutnim i feudalnim kraljevima, činovnicima, vojnicima i popovima, društvo koje je, doduše, bilo oslobođeno nedostataka sadašnjeg društva, ali je za to imalo barem isto toliko drugih nedostataka, a nije pružalo nikakvu nadu za oslobođenje ugnjetenih radnika pomoću komunističke organizacije;
3. pokazuje svaki put svoje prave namjere kad proletarijat postane revolucionaran i komunistički; tad se ona odmah povezuje s buržoazijom protiv proletarijata.

Druga klasa sastoji se od pripadnika sadašnjeg društva, kod kojih je, uslijed bijede koja iz njega nužno proizlazi, probuđeno strahovanje za opstanak toga društva. Oni, dakle, teže za tim da održe sadašnje društvo, ali da uklone nevolje koje su s njim vezane. U tu svrhu jedni predlažu obične mjere za poboljšanje, drugi grandiozne sisteme reformi, koji, pod izgovorom reorganizacije društva, hoće održati osnove sadašnjeg društva, a time i samo sadašnje društvo. Te buržoaske socijaliste komunisti moraju također neprestano pobijati, jer oni rade za neprijatelje komunista i brane društvo, koje komunisti upravo hoće razrušiti.

Napokon, treća klasa se sastoji od demokratskih socijalista, koji, isto kao i komunisti, hoće jedan dio mjera naznačenih u 18. pitanju, ali ne kao prelazno sredstvo ka komunizmu nego kao mjere koje su dovoljne da ukinu bijedu, da ukolne nevolje sadašnjeg društva. Ti demokratski socijalisti su ili proleteri koji još nisu dovoljno upoznati s uvjetima oslobođenja svoje klase, ili su predstavnici malograđana, klase koja sve do osvajanja demokracije i socijalističkih mjera koje iz nje proizlaze, u mnogim stvarima ima isti interes kao i proletarijat. Komunisti će se stoga u momentu akcije sporazumijevati s tim demokratskim socijalistima i po mogućnosti provoditi s njima trenutno zajedničku politiku, ukoliko ti socijalisti ne stupe u službu vladajuće buržoazije, i ne napadnu komuniste. Jasno je da to zajedničko djelovanje ne isključuje diskusiju o razlikama, koje postoje između njih i komunista.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty " mi smo ministri"

Počalji  Milan taj Sub Maj 26, 2012 2:15 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty Re: Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo...

Počalji  Milan taj Uto Jun 05, 2012 10:52 am

Tetrebi, Peti oktobar i malo feta sira
Amfibolije
30. 04. 2012.

Posle posta o Dverima mnogi su me optužili da sam eldepeovac. To prosto nije tačno. Bez ikakve satire i drugih pisanih formi, koje očigledno ozbiljno zbunjuju ljude, priznaću Vam da sam ja svoju političku opciju odavno izabrao. Ja jednostavno volim SPS i oduvek sam ga voleo. SPS je najbolja partija u Srbiji. Oduvek je to bila.

Još kao klinac sam socijaliste zavoleo, zato što su pravdoljubivi, filantropi i istinske patriote. Ali, to su sve opšta mesta, koja mogu da budu shvaćena ili ne. Evo nekoliko ličnih razloga zbog kojih je Espees večno u mom srcu:

- Zato što se sećam Ivice Dačića dok je bio PR socijalista u vreme kada se to zvalo portparol. Imao je veću ćubu i gušću kosu

- Zato što u vreme njihove vladavine nisam išao na more, pa sam shvatio koliko je Dunav zapravo sjajan

- Zato što se od devedeset treće do devedeset pete nismo kupali u Dunavu, jer je bio prekriven benzinom od šverca. Tada sam naučio i osnove ekonomije

- Zato što nas je devedeset i treće bilo 17 (slovima: sedamnaestoro) u kući. Nikada se ne bismo toliko porodično družili da nije bilo ratova u koje nas je SPS pravedno poveo

- Zato što moja baka sada ne živi u svojoj kući, jer nije u Republici Srpskoj. Kuća je ionako bila sranje. Ovo izbegličko naselje je mnogo lepše

- Zato što smo stan ’99 prodali za 3.500 DM (slovima: tri i po hiljade dojč maraka) i to je odlična cena, taman koliko i polugodišnja kirija stana u kom živim

- Zato što sam još u osnovnoj školi imao probleme zbog političkih uverenja mojih roditelja. Tako sam na vreme sam naučio koliko ljude zapravo boli dupe za decu u odnosu na lični plitkopolitički interes

- Zato što me je turbo folk muzički odredio

- Zato što sam se super zezao za vreme bombardovanja

- Zato što nam je garderobu slala tetka iz Švedske, pa sam uvek bio lepo obučen

- Zato što sam probao klopu iz humanitarne pomoći i sada znam šta je pravi feta sir, a ne ova sranja što se danas valjaju

- Zato što su sportske sankcije značile da ne moram da se nerviram zbog reprezentativnog sporta

- Zato što sam se zaljubio ko tetreb pred Peti oktobar

- Zato što umem da nerviram fašiste i to mi dođe neki special skill

- Zato što sam više puta promenio državu boravka, a da se nisam ni pomerio

- Zato što sam shvatio da parodiju možeš da živiš, bez da se naročito trudiš

Ja volim SPS ♥

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty onako uspu "zlu netrebalo"

Počalji  Milan taj Čet Jun 07, 2012 1:43 pm

Tužilaštvo u Atini izdalo je nalog za hapšenje portparola ultradesničarske stranke Elijasa Kasidiarisa zbog toga što je, u televizijskoj emisiji koja je jutros emitovana uživo, napao i išamarao članicu Komunističke partije i polio vodom članicu levičarske partije Siriza
Kasidiaris, bivši poslanik stranke "Hrisi avgi" (Zlatna zora), prvo je tokom žučne diskusije na privatnoj televiziji Antena polio vodom iz čaše Renu Duru, koja je njegovu partiju optužila da vraća Grčku pet vekova unazad, a njega da je pre pet godina bio umešan u oružanu pljačku, prenele su agencije.
Bivši poslanik KP Liana Kaneli ustala je da bi protestovala zbog njegovog ponašanja, a Kasidiaris je onda napao i nju i ošamario je tri puta, a potom je napustio studio.Tužilaštvo u Atini izdalo je nalog za hapšenje Kasidiarisa.
Predstavnici grčkih političkih partija osudili su Kasidiarisovo ponašanje.
Debata na televiziji vođena je 10 dana uoči ponovljenih izbora u Grčkoj, zakazanih za 17. juni.Grčka je bila primorana da raspiše nove izbore pošto posle parlamentarnih izbora 6. maja niko nije uspeo da formira vladu.
"Hrisi avgi", koju mnogi smatraju neonacističkom strankom, iznenadila je čitavu Evropu kada je 6. maja osvojila sedam odsto glasova i ušla u parlament.To je prvi put od okončanja vojne hunte 1974. godine da je u grčku skupštinu ušla neka ekstremnodesničarska partija.
Lider te stranke Nikos Mihaloliakos izjavio je da u logoru u Aušvicu nije bilo gasnih komora, a doveo je u pitanje i broj ubijenih Jevreja tokom holokausta.Mihaloliakos je predložio i da se na grčko-tursku granicu postavi minsko polje kako bi se sprečili upadi ilegalnih imigranata.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty "oni" o Titu,

Počalji  Milan taj Sre Jun 13, 2012 3:26 am

Srpski nacionalisti pokušavaju da dokažu da je Jugoslavija bezvredna zajednica u kojoj je srpski narod samo stradalnik, a da je glavni krivac za njen raspad Tito. Ne može se tvrditi da su za ratni raspad Jugoslavije jugoslovenski komunisti bez ikakve krivice, ali ne stoji tvrdnja da je titoizam pokretač raspada Jugoslavije, da je vodio pravo u građanski rat, kao što tvrdi istoričar Dušan Bataković. Time pokušava da se prikrije ključna krivica režima Slobodana Miloševića za taj raspad.

Negativna slika o Srbiji u svetu, po mišljenju Dušana Batakovića nije uzrokovana osvajačkim ratovima koje je vodio srpski režim Slobodana Miloševića, već je proizašla iz šinjela „zvanične hrvatske politike i prateće, austronemačke propagandne mašinerije“. Zločine počinjene u tom ratu u ime srpskog naroda, Bataković, Ćosić i drugi, ako ne mogu da ih sasvim skriju, nastoje da ih opravdaju i minimiziraju. Priznaju da je u tom ratu činila zločine i srpska strana, ali samo kao osvetu i revanš za zločine počinjene prema srpskom narodu.

Najgrlatiji u antititovskom diskursu je književnik Dobrica Ćosić. Ćosić se ne ustručava da kaže kako se titoizam ostvario kroz „raspad srpskog narodnog bića“, on zamera Titu i ono što je njegovo najveće ostvarenje - da Jugoslavija, navodno, „nije mogla da opstane kao zemlja ravnopravnosti“, pa je u poslednjim decenijama postojala na devizi antisrpske koalicije „Slaba Srbija - jaka Jugoslavija“.

Dakle, Jugoslavija je, po Ćosiću, antisrpska tvorevina. Ali kako je mogao jedan „antisrbin“ da ima izvanrednu podršku najbrojnijeg srpskog naroda? Ćosić deluje kao pretplaćeni oplakivač teške sudbine srpskog naroda u koju ga je najpre on gurnuo. Ćosić i istomišljenici prihvataju i svoju krivicu za takvu sudbinu, ali samo zato što su prihvatali „jugoslovenstvo“ i „titoizam“. U stvari obrnuto, krivci su zato što su se okrenuli protiv tih vrednosti.

Unižavanjem Tita srpski nacionalisti nisu toliko naškodili njegovom ugledu koliko su uspeli da zakoče procese izrastanja demokratskog društva u Srbiji. Sa besomučnim napadima na Tita i titoizam, srpski nacionalisti otežali su povratak Srbije u evropsko demokratsko društvo.

Kako demokratski pokret i demokratska vlast treba da odnose prema levom pokretu pod okrilljem Josipa Broza Tita? Svakako kritički, ali ne i ideološki negatorski ili potcenjivački, kao da nije postojao. Nova demokratska vlast u Srbiji mora da ima jasnu svest o tome da za sobom ima osim demokratskog nasleđa, pod okriljem Ljube Davidovića, i nezaobilazno levo nasleđe Josipa Broza Tita. Ne samo zbog toga što je to nasleđe pola stoleća predstavljalo vladajuću ideologiju Jugoslavije, već pre svega zato što je materijalno, civilizacijski i kulturno ostavilo tragove unutar jugoslovenskog društva.

Vrednosti titoizma koje mogu da služe demokratskoj transformaciji društva svakako nisu jednopartizam i partitokratija, odnosno-partijsko društvo. Ali postoji jedan krug vrednosti u Titovom nasleđu na unutrašnjem i spoljnom planu (participacija, socijalno tržište, nezavisna spoljna politika) koje mogu poslužiti kao kritička konsultacija za savremene potrebe društvenog razvoja.

Autor je član Saveza antifašista Srbije
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty znamo da niste

Počalji  Milan taj Čet Jun 14, 2012 12:36 am

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty SPS recept za "SrBsko pitanje"

Počalji  Milan taj Pon Jun 18, 2012 1:35 pm

05.08. U 12,30 hrvatske snage su bez borbe ušle u Knin. Hrvatske snage zaužele Sv. Rok kod Gračaca. Lansirane su lažne vijesti preko srpskih medija o napadu na Osijek i Vinkovac, te o zauzimanju sela Nuštar.

06.08. Sredstva informisanja u Srbiji isticala sukob Karadžića i Mladića.
Mediji u Srbiji su davali šture izvještaje iz Krajine, tek pri kraju informativnog programa. Sve radio stanice u Srbiji su emitovale zabavni i veseli program.
Borci 11. kordunaške brigade napredovali u pravcu Karlovca. Bez znanja Štaba kordunaškog
korpusa „Orkan” prebačen u RS, preko mosta između Dvora i Bosanskog Novog.
Kroz Republiku Srpsku kolone u kojima je oko 250 000 izbjeglih Krajišnika. Poslije prelaza u Srbiju kolone su posredstvom policije usmjeravane u pravcu Kosova.

affraid affraid affraid king queen pig affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty vi ste ipak "izdajnici"

Počalji  Milan taj Čet Jun 21, 2012 12:04 pm

Đukić: Jovanović bi dobro vodio Skupštinu

Funkciju predsednika Skupštine Srbije odlično bi obavljao lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović, ocenila je potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić-Dejanović u intervjuu za frankfurtske "Vesti"

affraid affraid affraid affraid affraid affraid affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty SPS uzas Srbije,

Počalji  Milan taj Čet Jun 21, 2012 4:18 pm


On Sada sve može: „Čeda Jovanović dobar predsednik Skupštine“
...............................................................................................................

Neverovatno je, da tako nesto izjavi visoka funkcionerka SPS i drzave, Slavica Djukic Dejanovic,za coveka koji je, na ovaj ili onaj nacin, saucesnik, organizator prevare, diverzije na sopstvenu drzavu, ustav. To je covek, koji je saucesnik organizovanog kidnapovanja Milosevica iz drzavnog zatvora, to je covek koji vodi "uspesnu kampanju" za utiranje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Drzave Srbije.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty vi ste sada za "zapusenog nosa"...??

Počalji  Milan taj Sub Jun 30, 2012 3:53 pm

Lideri stranaka clanica Demokratske opozicije Srbije, na ciji je racun iznet niz teskih kvalifikacija i uvreda u danasnjoj "Politici", ocenili su da je to dokaz straha i panike koji su zahvatili vlast pred septembarske izbore. U tekstu naslovljenom "Zapusenog nosa prodjite kraj DOS-a", list je optuzio ovaj opozicioni blok da zeli da "pusti zemlju da po NATO stazama klizi u ponor", a u opisivanju lidera pominju se termini "cvetak zanovetak", "smokljav i nikakav", "doktori davno prevazidjenih nauka", "kucici".

Predsednik Demokratske alternative Nebojsa Covic, koji je svrstan u grupu "Otpustenih cinovnika Velikog Sefa", podsetio je da je opozicija najavljivala "najprljaviju" kampanju vlasti do sada i ocenio da je tekst u "Politici", "po reci, stilu i delu proizvod kuhinje gospodje Mire Markovic". "Sve sto pise o ljudima govori o njoj samoj i njenom muzu", rekao je Covic, prenosi Beta. Prema njegovim recima, taj tekst i slicni napadi su proizvod straha, jer SPS svakog cetvrtka sprovodi istrazivanja javnog mnenja i ona im ukazuju da ce izgubiti izbore. Predsednik Demokratske stranke i sef kampanje DOS-a Zoran Djindjic je tekst u "Politici" oznacio kao "prvi dokaz da se vlastima blizi poraz".

Cool Cool Cool Cool Cool Cool
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty Dragoljub Micunovic i Dimitrije Tucovic

Počalji  Milan taj Sre Jul 04, 2012 12:09 am

Kao što znamo, međutim, prvi maj u praznike nije proizvela radost pojedinca, nego muka miliona. Donedavno su bile posve zaboravljene neljudske okolnosti u kojima su (na „trulom“ Zapadu) čak i djeca od 12 godina radila šest dana u sedmici po 12 sati za mizernu nadnicu.
Jedan od pametnijih zapadnih mislilaca, Andre Gorc, pisao je prije tridesetak godina u knjizi „Zbogom proletarijatu“ kako u razvijenom kapitalizmu zapravo više i nema radničke klase (u klasičnom obliku) već je ovo što se kotrlja u „društvu spektakla“ (termin Gija Debora) manje-više jedna vrsta lumpenproletarijata, nešto što liči na nekadašnjeg rabotnika, ali to više nikako nije.
Ni kod nas ovdje, na brdovitom Balkanu, nije bilo drugačije. Iz perioda Titinog socijalizma, zastava, parola, uranaka i pjesama uskočismo u eru jagnjetine, prasetine i drugog roštilja u čijem se dimu izgubio svaki dokaz o porijeklu praznika koji slavimo. A onda je došao liberalizam i njegova kriza, došli su (na Zapadu) socijalni protesti i sa lica grube stvarnosti spala je svaka pozlata.

Ovdje, u ovoj zabiti čovječanstva, mnogi u privatnom sektoru već dirinče po 10-12 sati, gazde im dugo ne uplaćuju staž ni socijalno (sad se nešto kao popravlja) i, sve u svemu, vratiše se vremena Mite Cenića i Dimitrija Tucovića. Samo što nema ovog potonjega, kao što nema ni njegova herojstva ni junačke smrti. A i kosti će mu uskoro neki lopatar iskopati sa Slavije.

(Goran Babic)
Sad Sad Shocked
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty Vi ste na vlasti, to vidimo,

Počalji  Milan taj Sub Avg 04, 2012 11:36 am

http://izbori2012.istinomer.rs/blog/tetrebi-peti-oktobar-i-malo-feta-sira/
.....................................................................................................
Parastosi žrtvama "Oluje" u Beogradu i Banjaluci

Povodom 17. godišnjice agresije hrvatskih oružanih snaga na područje Srpske Krajine i Republike Srpske, u beogradskoj Crkvi svetog Marka danas će biti služen parastos srpskim žrtvama operacije "Oluja"
Parastosu koji počinje u 11 časova, između ostalih, prisustvovaće ministar odbrane Aleksandar Vučić. Parastos žrtvama "Oluje" biće služen u isto vreme i u Crkvi Svete Trojice u Banjaluci u prisustvu najviših zvaničnika s predsednikom Miloradom Dodikom na čelu. Posle parastosa, na centralnom groblju Svetog Pantelije biće položeni venci i odata pošta stradalima, a nakon toga u Kolu srpskih sestara, u duhu pravoslavnih običaja, biće služena daća.

Obeležavanje godišnjice stradanja Srba u operacije "Oluja" u Republici Srpskoj počelo je danas i traje do 8. avgusta, do kada će biti održan niz manifestacija na lokalnom nivou. U organizaciji Odbora vlade RS za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova i "Veritasa" danas je u Banjaluci održan okrugli sto na temu "Oluja u svetlu međunarodne pravde". Pred hramom Hrista spasa večeras će banjalučani zapaliti 7.000 sveća za pobijene Krajišnike.

Potom će biti održana Duhovna akademija na kojoj će se prisutnima obratiti pomoćnik ministra za rad, socijalna i biračka pitanja Dušan Milunović i predsednik "Veritasa" Savo Štrbac. U prigodnom programu učestvuju pesnik Mićo Jelić Grnović i nekoliko krajiških horova, a biće prikazan dokumentarni film pod nazivom "Tamo daleko - Olujni inferno" čiji je autora Rade Mitić, a govori o stradanju Srba u izbegličkim kolonama pod granatama i bombama hrvatskih oružanih snaga.

U nedelju, 5. avgusta, žrtvama "Oluje" biće služen parastos u crkvi u Novom, a potom će članovi porodice, prijatelji na čelu s predstavnicima opštine i SPC krenuti "putem spasa" kojim su Srbi iz Hrvatske bežali u RS. Oni će na Tunjicama, gde je podignut spomenik položiti vence i odati poštu za oko 100 stradalih na području od Kostajnice do Novog. Narednog dana biće služen parastos u crkvi sela Svodno, između Novog i Prijedora, a potom će, pored ranije podignutog metalnog krsta, biti otkrivena i osveštana ploča s imenima pobijenih u izbegličkoj koloni na ovom području.

U utorak, 7. avgusta, predstavnici lokalne zajednice, SPC i nevladinih organizacija položiće vence i na spomen-ploču pored 6,5 metara visokog krsta pored Petrovačke ceste, na mestu gde su takođe pobijeni Srbi u napadu hrvatskih aviona na izbegličku kolonu. U operaciji "Oluja", na prostoru bivše Republike Srpske Krajine, poginulo je i nestalo blizu 2.000 Srba i proterano oko 220.000, a u akciji "Maestral", koja je bila njen produžetak, hrvatske oružane snage u sadejstvu sa Petim korpusom muslimanske armije, ubile su još 655 i prognale oko 125.000 srpskih stanovnika s područja 13 opština u BiH.

Pupovac: Srpske žrtve bez priznatog statusa

Srbi su jedine civilne žrtve rata devedesetih kojima taj status nije priznat, rekao je danas u Zagrebu predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) Milorad Pupovac. Na komemorativnoj sednici SNV na kojoj su odate počasti žrtvama "Oluje" i "Bljeska", ali i svim drugim ratnim žrtvama, Pupovac je istakao da zajedničke aktivnosti srpske zajednice i ministra veterana Predraga Mtića treba da stvore pretpostavke za konačno davanja adekvatnih prava srpskim žrtvama i otkrivanje sudbine nestalih.

"Naša je obaveza da žrtvama damo pravo građanstva, zato udruženje porodica nestalih 'Protiv zaborava' nastoji da se to omogući", kazao je Pupovac. "Sećamo se ljudi koji su žrtve rata i ratnih politika i koje se zbog ratne propagande i izbegavanja suočavanja s prošlošću ne spominju kada se sudi za ratne zločina, ali ni kad se obeležavaju ratna stradanja drugih", rekao je Pupovac.

Pupovac

Ponovivši da je ustaški logor Jadovno matica svih kasnijih zločina, Pupovac je onima koji se bune što se navodno omalovažavaju stradanja Hrvata od 1941. do 1945. ili opravdavaju zločini nakon Drugog svetskog rata, poručio da su Srbi suviše ranjivi zbog stradanja iz 40-ih i 90-ih godina, da bi to učinili. "Hrvati ne znaju kako je rat stvaran ni kako su im susedi Srbi stradali, od gubitka posla i stana, do izbeglištva iz velikih gradova u male ili na ruralna područja, odnosno direktno u Srbiju ili BiH. Stradanja Srba po gradovima 1991. i 1992. godine nisu manja od stradanja Srba 1995. godine", rekao je Pupovac.

On je podsetio na komemoracije i obeležja podignuta u severnoj Dalmaciji, u selima Varivode, Gošići i Golubić, kao i u Donjem Selištu kod Gline i u Dvoru na Baniji, ali i u Vukovaru i to žrtvama koje su stradale pre nego što su u tom gradu počeli sukobi. "Ne želimo da se komemoracije koriste u političke svrhe, bilo da to žele pojedinici iz Hrvatske ili Srbije, jer su stradanja sama po sebi strašna, pa ne treba manipulisati brojem žrtava ili povratkom ljudi", rekao je Pupovac.

Onima koji osporavaju ili ometaju pravo na obeležavanja stradanja žrtava od 1941. do 1945. i od 1991. do 1995. godine poručio je da ih oni "mogu usporiti, ali ne i zaustaviti u nameri da žrtve dobiju adekvatan status koji bi trebalo da imaju i njihova rodbina i potomci". Komemorativne sednice na kojima se odaje počast stradalima u "Oluji", ali svim ratnim žrtvama, već se petu godinu održavaju u svim srpskim županijskim manjinskim većima u Hrvatskoj.


Udruženje prognanih Srba iz Hrvatske: "Oluja" još traje


Za izbegle i prognane Srbe iz Hrvatske, "Oluja" još traje, jer ogromna većina nije mogla da se vrati na ognjišta, a osnovna imovinska i ljudska prava su im uskraćena u zemlji porekla, saopštilo je Udruženje izbeglica i prognanika u Srbiji. U saopštenju se podseća da je tokom građanskog rata 1991/95 oko 400.000 Srba iz Hrvatske "isterano zbog nacionalističkih pobuda i ratnohuškačke politike tadašnje vlasti".

"Retki povratnici teško žive, jer uglavnom nemaju redovnih prihoda, ni posla, još postoje brojne ruševine, kuće koje se ne obnavljaju..." navedeno je u saopštenju udruženja povodom 17. godišnjice operacije hrvatskih oružanih snaga "Oluja". Prognani i izbegli iz Hrvatske, podsećaju da su im vlasti u Zagrebu uskratili imovinska prava i da njih 46.000 potražuje stanarska prava koja su priznata ostalim građanima.

"U zemlji prihvata, majci Srbiji, mnogi stradali, pristigli u dugim kolonoma na traktorima i automobilima, danas se bore za egzistenciju i jedva preživljavaju", navedeno je u saopštenju. "Mnogi su se snašli, zamenili ili prodali kuće i imanja, a deo je zbrinut uz pomoć države Srbije i donacija iz inostranstva", ukazali su članovi udruženja, istakavši da "zbog teške ekonomske krize i nezaposlenosti najveći problem predstavlja rad na crno".

"Naše udruženje i ostala udruženja okupljena oko Asocijacije izbegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske, očekuje dalje mirno rešavanje sporova i izbegličkih problema i traži da se zauvek zakopaju ratne sekire", naveli su prognani i izbegli Srbi, jer "ne treba zaboraviti da još treba pomoći onima koji su za jednu noć izgubili SVE".

Oni su apelovali na državne organe Srbije da adekvatno i racionalno utroše 335,2 miliona evra koliko je iz donatorskog fonda namenjeno za trajno stambeno zbrinjavanje izbeglica. Istu poruku su uputili i vlastima u Zagrebu uz podsećanje da je Hrvatskoj za stambeno zbrinjavanje izbeglica pripalo 119,7 miliona evra. Članovi Udruženja izbeglih i prognanih Srba pozvali su sve zainteresovane da se do 27. avgusta prijave na konkurs za rešavanje stambenog problema koji je raspisao srpski Komesarijata za izbeglice.


Nerasvetljena i dalje sudbina 975 srpskih žrtava "Oluje"


U Srbiji i Republici Srpskoj danas se obeležava 17. godišnjica stradanja Srba u vojnoj operaciji "Oluja" u kojoj su hrvatske oružane snage, u sadejstvu s muslimanskim snagama susedne Bosne i Hercegovine, ubile ukupno 2.650 i u egzodus naterale 340.000 ljudi. U "Oluji" je na prostoru bivše Republike Srpske Krajine poginulo i nestalo blizu 2.000 Srba i proterano oko 220.000, a u akciji "Maestral" koja je bila njen produžetak, hrvatske oružane snage u sadejstvu sa Petim korpusom muslimanske armije, ubile su još 655 i prognale oko 125.000 srpskih stanovnika s područja 13 opština u BiH.
Vojna operacija "Oluja" predstavlja najmasovnije i jedno od najsurovijih etničkih čišćenja izvršenih u ratovima na prostorima bivše SFRJ u kojoj su oko 62 procenta žrtava bili civili. Prema podacima "Veritasa", od 1.922 žrtve na području Krajine, 546 ili 28 odsto su žene, od toga su dve trećine starije od 60 godina. Ubijeno je i 19 osoba do 18 godina starosti, od toga devetoro dece uzrasta do 14 godina, dok je bez roditelja ostalo 1.772 dece.

I danas još nije rasvetljena sudbina 975 osoba, od toga 674 civila, među kojima je 331 žena, dok Hrvatska i dalje izbegava ekshumacije iz poznatih grobnih mesta sa najmanje 413 posmrtnih ostataka i oteže identifikacije 263 ekshumirana, saopštio je "Veritas". Operacija "Oluja", koja je dovela do pada bivse RSK, prema prvostepenoj presudi Haškog tribunala hrvatskim generalima, predstavlja "udruženi zločinački poduhvat" s tadašnjim predsednikom Hrvatske Franjom Tuđmanom na čelu, čiji je "cilj bio prisilno i trajno uklanjanje srpskog stanovništva i naseljavanje tog područja Hrvatima".

Hrvatska je ovu operaciju preduzela, uprkos tome što je na sastanku u Ženevi, a zatim i u Beogradu, srpska delegacija prihvatila predlog međunarodne zajednice o političkim pregovorima na osnovu Plan Z-4 za mirnu reintegraciju Krajine, koji je Srbima garantovao političku autonomiju, a uz čvrste garancije da će poštovati primirje i da to područje neće biti napadnuto. Hrvatske oružane snage su, međutim, dan kasnije, 4. avgusta 1995, izvršile agresiju na srpsku oblast Krajina pod zaštitom UN.

Napad je počeo oko pet sati ujutro artiljerijskom vatrom po Kninu, tadašnjem sedištu RSK, a istovremeno je napadnuta većina drugih gradova i sela u Krajini. Knin je ceo dan bio pod artiljerijskom paljbom, poginulo je oko 30 civila, a tog i narednog dana na grad je palo blizu 4.000 projektila. Oko 1.000 civila je potražilo zaštitu u bazi Unprofora, dok je većina stanovnika krenula u egzodus prema Republici Srpskoj i Srbiji.U agresiji na područja Banije, Korduna, Like i Dalmacije, na kojima je tada živelo 230.000 Srba, učestvovalo je oko 138.500 pripadnika hrvatskih oružanih snaga i Hrvatskog veća odbrane iz susedne BiH, uz sadejstvo oko 15.000 snaga muslimanske Armije BiH. Prema izveštaju hrvatskog Helsinškog odbora za ljudska prava, hrvatske snage su četiri dana "neselektivno granatirale civilna naselja u kojima nije bilo vojnih ciljeva, pljačkale i uništavale imovinu Srba".

Kolonama srpskih izbeglica muslimanska armija je blokirala puteve, a pripadnici hrvatskih snaga ubili su oko 400 civila koji su automobilima i traktorima bežali iz zone sukoba. U napadima je korišćena i avijacija. Izbeglice su kamenovane prilikom prolaska pored naseljenih mesta, dok su Srbi koji su ostali u svojim selima, većinom stariji ljudi, bili izloženi nasilju hrvatskih vojnika i policajaca. Oko 400 ljudi je ubijeno u vlastitim kućama, oko 700 je likvidirano posle završetka borbenih dejstava, a 3.200 koji nisu hteli ili nisu mogli da napuste ognjišta, na silu su internirani u logore za civile.

U oružanom sukobu s daleko nadmoćnijim i brojnijim neprijateljem u kome je omer snaga bio 7:1, otpor oko 31.000 pripadnika Srpske Vojske Krajine bio je slab i kratkotrajan, pa je slomljen posle četiri dana - 7. avgusta. Prema podacima "Veritasa" od ukupnog broja žrtava, do kraja avgusta su ubijene 1.764 sobe - u proseku 68 dnevno, dok izveštaji vojnih posmatrača UN kažu da je spaljeno 22.000 srpskih kuća i drugih objekata, pri čemu nisu pošteđeni ni crkveni, istorijski, antifašistički i spomenici kulture.

Prema popisu Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, po završetku "Oluje" na području nekadašnje RSK ostalo je manje od 8.500 Srba, uglavnom starijih i nemoćnih osoba. Savet bezbednosti UN, osim verbalne osude, nije izrekao nikakve sankcije Hrvatskoj, a vlasti u Zagrebu tvrde da su vodeće svetske sile odobrile napad na Krajinu uz uslov da akcija bude "munjevita i bez masovnih zločina". Za ratne zločine za vreme i nakon "Oluje" osim dvojice hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača niko nije osuđen, pa ni njihov kolega Ivan Čermak kome se takođe sudilo u Hagu.

"Oluja" je bila završna operacija u ratu 1991-1995. tokom kojeg je u Hravtskoj ubijeno i nestalo ukupno blizu 7.000, a proterano 404.887 Srba, od toga 141.887 iz gradova van ratnih dejstava. Za proteklih 17. godina na ognjišta u Hrvatsku se trajno vratilo samo 57.000 izbeglih i prognanih Srba. Prema podacima "Veritasa", od 1996. do 2006. godine u etnički motivisanim napadima je ubijeno najmanje 70 Srba, uglavnom povratnika, a njihove ubice u pravilu ostaju neotkrivene, dok je 13 povratnika izvršilo "samoubistva" pod veoma sumnjivim okolnostima.

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty Pa, pokazite vec jednom sta ste...??

Počalji  Milan taj Uto Avg 07, 2012 2:11 am

OSVEĆEN CE-KA

BEOGRAD - Ogroman svetleći krst, koji je za Božić krasio zgradu palate "Ušće", oduševio je mnoge sugrađane, koji smatraju da je ideja za čistu peticu. Međutim, ima i onih koji smatraju da je u pitanju neukus, ali i provociranje onih kojima ova zgrada i dalje budi sećanje na sedište Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije, na čijem se vrhu nekad vijorila petokraka...

Stevan Mirković, nekadašnji Titov general i komunista, kaže u izjavi za Kurir da ga ne čudi što je tu osvanuo krst, jer je danas "normalno da on zamenjuje petokraku".

- Velika ideja, nema šta! Klasičan neukus ovih novih! Krstove stavljaju oni što pljuju petokraku. Ali, dobro, i mi smo skidali krstove - priznaje Mirković.

On dodaje da "i kad bi se na zgradu Centralnog komiteta postavili krstovi na sve četiri strane, to ne bi moglo da poništi istoriju tog zdanja".

- Zgradu su podigli komunisti od svoje članarine i ona je simbol stvaralačkog komunizma, koji je danas i dalje prisutan u Kini. Taj komunizam se ne zadovoljava postignutim. Inače, lepe godine sam proveo u toj zgradi, koju većina naših ljudi i dalje zove CK - objašnjava Mirković.

Aleksandar Vulin, komunista po opredeljenju, smatra da je krst na zgradi bivšeg CK neprikladan za ovu zgradu, ali i za krst.

- Svi znamo kako je ta zgrada kupljena i od tih ljudi ne očekujem nikakav moral, a kamoli poštovanje komunizma ili hrišćanstva. Ko zna, možda ispod tog krsta žele da sakriju svoj lopovluk. Prvo, krst je simbol religije, pa nije baš najjasnije šta on traži na poslovnoj zgradi u kojoj se uglavnom nalaze banke. One se bave zelenašenjem i sticanjem bogatstva i to nikakve veze nema sa Hristom i njegovim učenjem o siromaštvu. Mislim da i kada bi se Hristos ušetao u neku od tih banaka, da bi ga pitali da li je kreditno sposoban. Pošto ti isti koji su u zgradi ne žive po njegovom učenju, nije mi jasno što se kite njegovim znacima. Hristos je iz hrama isterao trgovce, a oni ga uvlače u hram. Neukusno! - konstatuje Vulin.

Ivica Dačić, lider SPS, kaže da je ova partija tužila državu zbog otimanja zgrade, ali da proces još nije završen, i da mu se ne dopada krst na njoj iako je vernik.
- Ta zgrada je oteta i prodata u bescenje. Ništa ne vredi to što su je okitili krstom jer to neće moći da zabašuri pravu pljačku koja je učinjena - mišljenja je on.

Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty vi ste "reli vozaci"..

Počalji  Milan taj Čet Avg 16, 2012 9:46 am

Zaprosio Slavicu crvenim BMW-om
Predsednica Skupštine u novinama je objašnjavala da ju je Ranko Dejanović, njen drugi muž, zaprosio tako što je pod prozor njenog direktorskog kabineta u Kragujevcu ostavio novi crveni BMW umotan u celofan, ispred koga je cvetovima ljubičica bilo ispisano: „Slavice, ja te volim.“ Zanimljivo je da joj je taj automobil ukraden 5. oktobra 2000. godine, kada je zamalo izbegla linč izlazeći iz kragujevačkog KBC-a. Suprug ju je utešio novim „pežoom“.

Shocked Shocked Shocked Shocked confused confused confused confused affraid affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty A "zgrade su usili".../

Počalji  Milan taj Pon Avg 27, 2012 9:45 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty Samo "koalicioni partneri"

Počalji  Milan taj Pet Avg 31, 2012 12:27 pm

Njegove, Seseljeve vojvode Vaske Vidović i Brne Gavrilović Brne danas žive u Zemunu. Vaske je imao dva infarkta srca, dok Brne ima problema s kičmom. Prilikom nedavne predizborne kampanje u Srbiji, od udaraca šipkama koje su mu nanijeli aktivisti Seseljevog vojvode Nikolića,njegove stranke, vojvoda Vaske je, dok je lijepio plakate Šešeljeve supruge Jadranke, zadobio nekoliko prijeloma i završio u bolnici na Bežanijskoj kosi.

affraid affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 4 Empty Re: Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo...

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 4 od 10 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu