FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo...

Strana 7 od 10 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći

Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty Druze Micunovicu samo reci...?

Počalji  Milan taj Sub Avg 31, 2013 3:07 pm

HOROR U STARAČKOM DOMU: Dao sam im stan u centru za izdržavanje, a oni me izgladnjuju da umrem!
Godinama mi daju da jedem samo kačamak i poparu, pretvorio sam se u kost i kožu, priča slikar Dragan Momčilović (61), koji je zatočen u domu za stare u Kumodražu

Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty Vi ste "antivagonisti"..

Počalji  Milan taj Ned Sep 01, 2013 8:40 pm

Petak, 6 januar 1984.

"Goša". Prijem delegacije IRAN KAVEH-a (kupci niskonosećih poluprikolica – 3775 kom.! Izvozni posao oko 22,5 miliona USD).

"Goša" – Pregovori sa delegacijom iranske firme "Iran Kaveh" o saradnji u proizvodnji prikolica.

Za vreme iransko–iračkog rata imali smo dosta posla. Naime, Iračanima smo radili specijalni putnički voz (posebna kompozicija, uključivo "salon vagon" – za Sadama Huseina, njihovog predsednika)!

U isto vreme Iran je poručio enormnu količinu specijalnih plato-poluprikolica (nose tenkove i teške mašine). Cela Evropa je bila zainteresovana za taj posao, a rok je bio izuzetno kratak (4 meseca)! Trebalo je za to vreme nacrtati, poručiti materijal iz železara, napraviti i isporučiti robu!

Mi smo sve te uslove prihvatili i organizovali posao tako da smo sve uradili u roku kvalitetno! Naravno, angažovali smo i druge fabrike da nam pomognu.

Iranski kupac je lako prepoznao da su u pitanju priključna drumska vozila, po licenci američke firme "Fruehauf" (Fruhof). Međutim, pošto sa Amerikancima nisu imali dobre odnose, (posle zbacivanja Reze Pahlavija), to su postavili uslov da na robi koju isporučujemo piše samo "Goša". Mi smo, po licencnom ugovoru sa firmom "Fruehauf", imali pravo da koristimo tri varijante natpisa: "Goša – Fruehauf", samo "Fruehauf" i najzad samo "Goša"! Tako smo prevazišli i ovaj problem.

Prilikom posete njihovih predstavnika pojavio se još veći problem!? Mi smo u istoj hali proizvodili – vagone za Irak i poluprikolice za Iran!

Da bi se to "sakrilo", morali smo da postavimo specijalnu "zavesu" od visokih panoa.

Međutim, istina se, izgleda, i ne može sakriti! Prolazeći kroz pogon, njihov nadzorni organ je nekako primetio i putničke vagone za Irak! Poznao ih je po zelenoj boji, a i natpisima – koji su već bili ispisani... Nismo znali kako da se postavimo!? Problem je rešio naš kupac iz Irana.

Rekao je dosta ironično: "Šta će im vagoni, kad ćemo mi sve to da uništimo – bombardovanjem"... I mi smo se "snašli" i u šali rekli: "U tom slučaju, verovatno će da poruče novu količinu vagona", i svi smo se nasmejali i na tome se sve završilo!

Naslovi i podnaslovi redakcijski
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty Naravno da niste vi ste sadisti, staracki dom

Počalji  Milan taj Pon Sep 02, 2013 2:24 pm

"Naš list je razotkrio da, kako nam je ispričao jedan od stanara Dragan Momčilović (61), Gordana i njena ćerka Nevena više starijih osoba hrane samo kačamakom i poparom, ne čiste im sobe, godinama im nisu dali mleko ni meso, i sve to bez ikakve dozvole nadležnih. Zbog onoga što smo otkrili, kako saznajemo, one nameravaju da stanare presele na drugu lokaciju."
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty "pod budnim okom partije"..?

Počalji  Milan taj Ned Sep 08, 2013 1:59 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty Hm,hmm.. nije nion ali nije "povlo"...!

Počalji  Milan taj Pon Apr 21, 2014 3:46 pm

Bio sam kolateralna šteta u aferi „Šutanovac“

Ilić priznaje da su mnogi davali razne negativne etikete zato što mu je zet bivši ministar Dragan Šutanovac.
Miroslav Ilić..."Ja sam u svemu tome bio kolateralna šteta, jer da bi njemu nešto napakovali, vezivali su se za moje ime. Kada su mi pripisali da imam neka četiri bagera u rudniku „Kolubara“, tada sam stvarno odreagovao i tužio sve koji su me klevatali, jer nikom ne dozvoljavam da mi kalja ime, zato što sam sve pošteno stekao." Very Happy  Very Happy  Very Happy  Very Happy  Very Happy  Very Happy 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty Re: Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo...

Počalji  Milan taj Sre Apr 30, 2014 9:55 am

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty Naravno da niste, Vi ste "koalicioni partner" uz imovinu SKS

Počalji  Milan taj Sre Apr 30, 2014 6:09 pm

Tokom poznih devedesetih godina grupa mlađih istoričara, ideološki bliskih četničkom pokretu, proizvela je jedan broj monografija o tom pokretu, biografije Draže Mihailovića, pa i četničku čitanku za najmlađe. Radilo se o idealizovanoj slici koja je sama sebi naložila da »naučnim argumentima« dokaže romaneskne teze Vuka Draškovića. Izuzev što je doprinela opštoj konfuziji, ta istoriografija nije dobila naučni status.
Činjenica da je istoriografija ostala po strani tih diskusija otvorila je prostor za obimnu reviziju Drugog svetskog rata, posle promene vlasti 2000. godine. Prvo se pošlo od onoga što je najuočljivije i što najviše dotiče živote običnih građana: promene imena ulica i uklanjanja spomenika onima koji su ranije slavljeni kao heroji Drugog svetskog rata. Podaci o broju srušenih spomenika nisu precizno utvrđeni, ali je dovoljan podatak o promeni imena 800 ulica u Beogradu posle 2000. godine da bi se uočila opsežnost promena izvršenih nad »mestima sećanja«. Te tendencije postale su jasne i zahvaljujući ponašanju predstavnika novih vlasti prilikom obeležavanja različitih datuma koji se odnose na Drugi svetski rat.
Već prilikom prve godišnjice oslobođenja Beograda, 20. oktobra 2000. godine, novoizabrani gradonačelnik, istoričar Milan Protić, izjavio je da on taj događaj ne smatra oslobođenjem već okupacijom i da se taj datum više neće slaviti. Naredna predsednica gradske skupštine ipak je redovno obeležavala taj dan, ali je treći izabrani
gradonačelnik, takođe iz redova Demokratske stranke, po stupanju na dužnost izjavio da je reč o kontroverznom događaju, da o njemu postoje različiti sudovi i da ga on lično neće obeležavati. Gradski praznik prebačen je sa oktobra na april, najuglednija gradska nagrada u svim oblastima stvaralaštva promenila je svoje oktobarsko ime i dodeljuje se u aprilu, pa je sećanje na dan kada su partizanske jedinice zajedno sa Crvenom armijom ušle u glavni grad postepeno počelo da bledi brzinom kojom su rasli trava i korov na groblju oslobodilaca Beograda. I udžbenike

istorije pogodio je isti proces revizije kad je u pitanju tumačenje događaja iz oktobra 1944. godine. Deo lekcije koji se odnosi na ulazak partizana u Srbiju 1944. godine, pa i na 20. oktobar, nosi naziv »Ofanziva na Srbiju«, čime se već terminološki pravi jasna distinkcija u odnosu na ranije korišćeni termin »oslobođenje«. I poslednja rečenica svedoči da su u novoj interpretaciji istorije sam kraj Drugog svetskog rata i pobeda Titovih partizana označeni kao poraz Srbije: »U Drugom svetskom ratu srpsko građanstvu bilo je uništeno, nacionalni pokret razbijen a inteligencija je doživela slom«.14 Teško bi se iz takve formulacije moglo zaključiti da su se Srbija i Jugoslavija u tom ratnom sukobu našle na strani sila pobednica.
Posebno je za ovu temu bila važna 2005. godina, kada je čitav svet obeležavao 60. godišnjicu kraja Drugog svetskog rata. Jedina država koja nije imala svog predstavnika na proslavi 60. godišnjice oslobođenja Aušvica bila je Srbija, pri čemu su njeni najviši predstavnici davali neuverljive izjave o tome zbog čega na tu proslavu nisu stigli. Na proslavu 60. godišnjice dana pobede u Moskvi Srbija nije poslala delegaciju na najvišem nivou, kao što su to učinile sve druge zemlje. To je takođe bio jasan signal da Srbija ima problem sa interpretacijom Drugog svetskog rata, ali je to posebno postalo jasno iz ponašanja ključnih političkih ličnosti na dan proslave 60. godišnjice. Premijer Vojislav Koštunica položio je 9. maja 2005. godine cveće na spomenik avijatičarima, braniocima Beograda za vreme bombardovanja 1941. godine, čime je izbegao da se odredi prema pobednicima iz 1945. godine. Predsednik Republike, Boris Tadić, položio je venac na spomenik Neznanom junaku, podignut posle Prvog svetskog rata, čime je i on ostao mimo, u tom trenutku, važne evropske i svetske diskusije o fašizmu i antifašizmu. Istovremeno, tadašnji ministar spoljnih poslova Vuk Drašković otišao je nekoliko dana kasnije, 13. maja, na Ravnu goru gde je proslavio početak četničkog ustanka iz 1941, čime je i on izbegao da pomene 1945, godinu koja se tada slavila. Uz to, te 2005. godine proslava na Ravnoj gori koju je Drašković uveo kao ritual svoje stranke još tokom 90-ih, dobila je i državnu finansijsku pomoć. Ta državna potpora postala je sasvim logična, budući da je u decembru 2004, u Narodnoj skupštini, ogromnom većinom poslanika usvojen zakon kojim su izjednačeni četnički i partizanski pokret i kojim su rehabilitovani svi oni koji su tokom rata bili u jedinicama Draže Mihailovića. Četnici su time i zvanično postali ravnopravna antifašistička snaga sa partizanima, pa su njihova kolaboracija sa nemačkim i italijanskim okupacionim snagama, kao i zločini nad civilima nesrpske i srpske narodnosti postali »zaboravljeni deo istorije«.
Tokom tih prvih godina posle političkih promena 2000. godine promenjeni su i udžbenici istorije. Novi udžbenici, koji se i dalje nalaze pod monopolom Zavoda za izdavanje udžbenika, ključne izmene uneli su upravo u tumačenje Drugog svetskog rata. Bad guys i good guys promenili su mesta. To postaje već sasvim jasno iz uporednih biografija dvojice vođa – Josipa Broza Tita i Draže Mihailovića. Draža Mihailović se opisuje kao čovek obrazovan u Francuskoj, koji je »voleo francusku književnost«, dok je Tito u istoj kratkoj biografiji predstavljen kao »notorni agent Kominterne«.15 Partizani su sada oni koji su kolaborirali sa okupatorima. U prvim udžbenicima objavljenim 2003. godine četnička kolaboracija nije ni pomenuta, ali je u kasnije objavljenim udžbenicima, posle kritika u javnosti, kolaboracija pomenuta, doduše samo ona sa Italijanima. Autori su osećali potrebu i da tu saradnju opravdaju i učine krajnje logičnom, pa u udžbeniku piše: »Među mnogim četničkim starešinama prevladalo je mišljenje da je italijanska vojska znatno manje opasna od ustaša i da stoga treba obustaviti dalju borbu. Italijanska okupacija bila je najbolje ‘ratno rešenje’ za očuvanje golog života Srba, naročito na prostoru Like, severne Dalmacije i Hercegovine, a italijanski vojnici najmanje zlo od svih zala s kojima su imali da se nose«.16
U školskim knjigama se ne navode četnički zločini nad drugim bivšim jugoslovenskim narodima, već isključivo, kako se kaže, nad »komunističkim jatacima«, što, pretpostavlja se, samo po sebi daje iskupljenje. Podvučeno je i da su ta ubistva činile pobunjene četničke jedinice koje nisu bile ni pod čijom kontrolom. Uz to se dodaje da je jedna od»najprimenjivanijih mera zastrašivanja kod četnika bilo batinanje«.17 S druge strane, za partizane se kaže da su za sobom ostavljali »pasja groblja«, dakle neobeležene masovne grobove svojih protivnika, i da je u narodu postojao strah od partizana čiji su »preki sudovi i ne trepnuvši osuđivali ljude na smrt. (...) Tajna i javna ubistva uglednih ljudi i običnih seljaka, ubistva iz osvete, kao i onih članova KPJ koji su se tome suprotstavljali, bili su skoro svakodnevne pojave«.  Shocked Shocked Shocked Shocked affraid 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty " u Rusiji nista novo "...?

Počalji  Milan taj Sre Apr 30, 2014 7:51 pm

Kako je saopštila ruska ambasada u Beogradu, Nariškin će razgovarati sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković i grupom poslanika srpskog parlamenta.

Nariškin, koji je i predsednik ruskog Državnog Odbora za obeležavanje 100-godišnjice Prvog svetskog rata, 5. maja će u Rektoratu Beogradskog univerziteta otvoriti okrugli sto "Rusija i Srbija: zajednička sećanja i bratstvo naroda", kojem će prisustvovati poznati srpski istoričari i kulturni radnici.

Ruska ambasada će uveče tog dana, prirediti svečani prijem povodom Dana pobede nad fašizmom, kojem će, osim Nariškina, prisustvovati i poslanici ruske Dume, predstavnici državnog vrha Srbije, ruski naučnici i veterani Drugog svetskog rata, navedeno je u saopštenju.

Nariškin će, drugog dana posete, u hotelu "Hajat" otvoriti forum "Balkanski dijalog 2014" na kojem će biti reči o poukama svetskih ratova za međunarodnu bezbednost i međunarodnu saradnju, kao i o uspostavljanju uzajamnog poverenja i dijaloga u svojstvu preduslova za izlaz iz globalnih kriza.

Planirano je i da predsednik ruske Dume položi vence na spomen Groblju oslobodiocima Beograda i na Spomeniku žrtvama NATO bombardovanja 1999. godine, stoji u saopštenju ruske ambasade.  Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Twisted Evil 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty Vi ste samo "naplatna rampa" na Kumrovackim putevima

Počalji  Milan taj Ned Maj 11, 2014 6:51 pm

Soroseva skola"..?
.............................................................................................................
A sa nama je išao i Petar Stambolić. On je bio mnogo smiješan, zvali smo ga Pera Konj. Jednom je bio sastanak kod Tita, bilo srbijansko rukovodstvo, razgovaralo se o privrednoj reformi koja je pokrenuta ‘65. Na sastanku je bilo riječi o izgradnji puteva, zašto se kasni. I Tito nakon sastanka uzme Peru, sjedne za volan automobila, on da vozi, stavi Peru Konja pored sebe i krene put Šapca, da se uvjere kakvi su putevi. A putevi su bili loši, puni rupa, a Pera je bio visok kad sjedi, glavom dodiruje krov automobila. A Tito onda namjerno ide na rupe, i Pero se vratio izubijane glave. Tito se puno smijao... Cool Cool Cool Cool 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty Jednom prevaranti, uvek prevaranti bez efekata rada !

Počalji  Milan taj Ned Maj 11, 2014 11:33 pm

SPS je odustao od članstva u Socijalističkoj internacionali i već duže vreme radi na pridruživanju „progresivcima“, novom pokretu koji okuplja stranke levo od centra sa ciljem da postanu protivteža najuticajnijoj političkoj organizaciji u EU – Evropskoj narodnoj partiji (EPP), pišu “Večernje Novosti”.
Kako nam je potvrdila Nataša Gaćeša, internacionalni sekretar SPS, oni su krajem aprila učestvovali na konferenciji u Amsterdamu, na kojoj su obavljene pripreme za start ove organizacije, a da će krajem godine znati više o načinu organizovanja i radu „Progresivne alijanse“.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty Re: Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo...

Počalji  Milan taj Ned Maj 11, 2014 11:35 pm

Progresivna laburistička partija (Progressive Labour Party, PLP) je politička stranka na Bermudima. Osnovana je 1963. i predstavlja najstariju političku stranku na Bermudima. Na vlasti je od 1998. godine kada je osvojila parlamentarne izbore, a dobila je i izbore 2003. i 2007. godine.

Po političkom usmjerenju se obično smješta na ljevicu.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty " Rimski klub" 2012.godine...?

Počalji  Milan taj Ned Maj 11, 2014 11:39 pm

Почасни председник Демократске странке Борис Тадић учествује у раду конференције Нове прогресивне алијансе која се одржава у Риму. Прогресивна алијанса је група партија социјалдемократске оријентације које имају заступнике у Европском парламенту.

На конференцији је било речи о будућности странака левичарске оријентације у новом окружењу и начинима на које могу да одговоре изазовима у време кризе.

Борис Тадић обратио се учесницима конференције током панел расправе. Он је рекао да је неопходно реаговати на нове изазове на другачији начин. "Политика није само техника, већ филозофија, и зато је потребно да се, у одговору на општу економску, друштвену и политичку кризу, ангажују све политичке странке, интелектуалци, филозофи, писци, научници. Ако су иновације претпоставка привредног развоја, онда и политика мора да буде иновативна, а не традиционална и ослоњена на старе одговоре", поручио је Тадић.

Лидер СПД Немачке Зигмар Габријел свој говор почео је цитирајући Бориса Тадића који је рекао да је новој Прогресивној алијанси потребна нова политичка филозофија.

У раду коференције учествовали су и лидер Социјалистичке партије Француске Харлем Дезир, гувернер Вермонта Питер Шамлин, председник аргентинских социјалиста Алфредо Лазарети, и многа друга истакнута имена светске политике.

Информативна служба Демократске странке
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty Anatomija jednog morala ili moral jedne anatomije...?

Počalji  Milan taj Pon Maj 12, 2014 11:23 am

Pa, Tadic je bio soc internacionala, ali je od 2012 U "novoj semi".."rimski progresivac"..sada vidimo i njegov "partijski druk"..Dacic,prelazi iz internacionale u "rimski klub"..pardon "progresivne gospodare prstenova" Vuka Drakovica. Ta "nekumrovecka udruga" delovace iz vana a, SNS iznutra..uz nekadasnji pozdrav Putina.."pozdravite gospodina Tadica".."Srbijica ili Beogracki pasaluk" pitanje sad..
..................................................................................................................................................................................................................................
http://kapitalac.wordpress.com/tag/progresivizam/
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty zasto je Sloba, prvo razbucao "kumrovacku SDK..".?

Počalji  Milan taj Pon Maj 12, 2014 11:29 am

Računovodstveni sud vrši reviziju finansija EU. Ovaj sud ima mogućnost provere finansijskog poslovanja bilo kog pojedinca ili organizacije koji imaju pristup EU fondovima. S obzirom da nema sudske prerogative, jedan od najvažnijih zadataka ovog suda jeste godišnji finansijski izveštaj koji podnosi Evropskom parlamentu i Savetu ministara. Sastav suda čini 27 sudija, po jedan iz svake države članice. Shocked 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty Joj,,,hm,hmm.."u prostorijama cluba"

Počalji  Milan taj Pon Maj 12, 2014 2:06 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty "braco srbi i sestre srbkinje" mi moramo da nastupimo

Počalji  Milan taj Uto Maj 13, 2014 12:17 pm

"kao jedan", nismo mi vise tamo neke "espeesadzije".."kumrovacka skola"..mi, sva nasa pocinjena zla ostavljamo nasoj mracnoj proslosti, i istoriji, " mi dizemo celo, mi gazimo smelo...."

http://images.kurir-info.rs/slika-620x419/evrovizija-ap-1399643748-493641.jpg  affraid affraid affraid 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty Ali, sustina nije u "trandzama"..

Počalji  Milan taj Uto Maj 13, 2014 2:27 pm

On (Ivica Dacic).." je dodao da to podrazumeva modernizaciju stranke,prilagođavanje programa realnoj politici, a ne kao iz vremena "kumrovačkih političkih škola" i novi način rada sa građanima".........Hm,hmm.. tacno je da su u "kumrovackim skolama", ucile gradivo i neke "debeljuce bubalice",koje izdeklaju gradivo za ocenu, ali, kasnije u radu izostane primena u praksi, nisu razumeli marksizam, pa sada vuku velikog brata za rukav da mu doture "puskice".."bubice u uhu"...kako bi mogli nesto da rade..da rade makar i "vazalski" jos desetak godina "do penzije".  Cool Wink Wink 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty Cakaju te "bolne odluke"..98% !!!

Počalji  Milan taj Uto Maj 13, 2014 11:34 pm

На плебисциту који је одржан 19. августа 1990. преко 98% Срба се на питање „да ли сте за српску аутономију?“ изјаснило позитивно. Посланик СДС-а Ратко Личина је 24. августа 1990. на ванредној сједници Сабора Републике Хрватске изнио резултате српског плебисцита те у име СДС-а најавио повлачење из рада Сабора због покушаја спречавања српског изјашњавања и државног терора. Српско национално вијеће је 30. септембра 1990. прогласило српску аутономију на основу резултата плебисцита.Српско национално вијеће и Заједница општина Сјеверне Далмације и Лике су 19. децембра 1990. прогласили Српску Аутономну Област Крајину. За председника САО Крајине изабран је Милан Бабић.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty " nismo mi mame mi"...?

Počalji  Milan taj Sre Maj 14, 2014 12:32 pm

„Pre bih rekao da vaša štampa i pojedinci, prema onome što sam video i čuo, mešaju Rusiju u predizborne aktivnosti. Treba imati na umu još nešto, u Rusiji je sada na sceni pseudopatriotski nacionalizam, potpuno isto što sam video devedesetih na prostorima bivše Jugoslavije. Iza toga ne stoji zvanična politika Moskve”, rekao je Grizunov.

Dakle, ističe Grizunov, izjave koje su na račun crnogorske politike i njenih zvaničnika treba posmatrati i iz tog ugla.

“To je propaganda kakvu su nekada imali Milošević, Karadžić, Mladić... Gde su oni završili... Mislim da će i oni koji prete Crnoj Gori jednog dana završiti u Hagu“,  affraid  affraid  affraid  affraid  affraid  affraid naglasio je on, prenela je Pobjeda.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty Vi ste mamlazi koje konacno hapse !

Počalji  Milan taj Ned Maj 25, 2014 7:54 pm

Pripadnici Uprave kriminalističke policije jutros su priveli osam osoba, među njima i bivšeg predsednika Upravnog odbora "Galenike" Dejana Backovića, visokog funkcionera SPS, zbog sumnje da su učestvovali u malverzacijama čime su kompaniju ošetiti za 75 miliona evra, potvrđeno je Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal.  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Very Happy 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty hm,hmm...foto modeli...?

Počalji  Milan taj Pon Maj 26, 2014 4:45 pm

Gde si bio u subotu i nedelju kada nisam imao gde da stavim stoku? Gde si bio??? Kaži mi gde si bio?“, pitao je ogorčeno jedan od meštana ovog naselja.
gradonacelni, pozarevac, maljurevac, foto printskrin
POŽAREVAC – Selo Maruljevac, koje je u potpunosti poplavljeno u subotu 17. i nedelju 18. maja, gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić obišao je tek u petak 23. maja. Tom prilikom njega je verbalno napalo nekoliko meštana ovog sela što dokazuje i snimak nepoznatog autora.
„Gde si bio u subotu i nedelju kada nisam imao gde da stavim stoku? Gde si bio??? Kaži mi gde si bio?“, pitao je ogorčeno jedan od meštana ovog naselja.
Ilić je odmahivao rukom i sklonio se od meštanina koji je vidno ljut išao za njim.
…………………………………………………………………………………………………………………………….
„Kako vas nije sramota? Došli ste sada ovde da se slikate… Pogledajte koliko vas ima sad ovde – nastavio je jedan od meštana sela.
……………………………………………………………………………………………………………………………..
Grupu vidno iznerviranih meštana uspeli su da smire članovi MUP-a Srbije zaduženi za vanredne situacije.
Pripadnici sektora za vanredne situacije i ekipa francuske civilne zaštite su uveliko tog dana radili na ispumpavanju voda iz dvorišta i čišćenju terena ali su izgleda meštani ovog sela bili vidno nestrpljivi i ljuti zbog nesreće koja ih je snašla.

Inače, Ilić je kadara SPS.  Cool Cool Cool Cool Cool Cool 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty Sas nas nema zezanje..slus !

Počalji  Milan taj Sre Maj 28, 2014 1:07 pm

Бранко
А шта ми обични грађани да радимо? Када сам полицији пријавио класично рекетирање, уместо да провере моје наводе, мене су малтретирали, долазили у вечерњим сатима у зграду и распитивали се о мени до те мере да је цео комшилук почео да зазире од мене!
Жалио сам се Министарству унутрашњих послова али ништа.
Preporučujem (84) 76 Ne Preporučujem (Cool affraid affraid affraid 
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty " otkud vi u pola tri " u "koaliciji"..?

Počalji  Milan taj Ned Jun 01, 2014 3:01 pm

Стаљинов „минимални план“
У наставку расправе Стаљин је допунио свој став детаљима, тако што је одговорио на забринутост Гротевола, Елзнера и Пика, посебно на Пикову опаску да се СЕД залаже за строгу денацификацију на Западу. Где најопакији реакционари из бивше нацистичке партије заузимају руководећа места.
„…Друг Стаљин је рекао да није реч о реакционарима. Реакционари не смеју бити пуштени у нову партију, већ само патриоте и неактивни фашисти. Реч је о радницима, интелектуалцима, сељацима. Онда ће они доћи к себи и охрабрити се. Нужно је да бивши фашисти не крену другим путем. Тај проблем се мора решити. Питање је интересантно. У фашистичкој партији је било много људи из народа. Уколико СЕД мисли да проблем није довољно зрео онда она- ето, боље зна. У том случају ће друг Стаљин ћутати и повући своје питање.
Али је проблем ипак можда зрео? Мора се размислити. Друг Стаљин је уверавао да он, Стаљин, није на страни реакције. Овде нема странпутице. Они морају бити пуштени у нову партију. Али у односу на Западну зону позиција СЕД-а је исправна.“
Стаљинова размишијања показују колико је силно био заинтересован за јединство Немачке (као услов за мировни уговор) и преображај земље у неутралну државу. За остварење свог „максималног плана“ позвао је СЕД да не допусти да парола о јединственој Немачкој пређе из руку СЕД-а у руке буржоазије. Предложио је да се ,,што је то пре могуће у Западној Немачкој оснује једна СЕД“.
У случају пак да не успе конституисање свенемачке владе која би била у стању да закључи мировни уговор, на начин којем је Совјетски Савез стремио на Московској конференцији министара иностраних послова, Стаљин је имао и „минимални план“. Но он га је означио као „другу етапу“ и није га детаљно објашњавао. На састанку 31. јануара 1947. немачким друговима је само кратко рекао: „…Уколико нам прва етапа успе, онда добро. Уколико нам не успе онда ћемо прећи на уједињење немачке управе у совјетској зони.“
То је очигледно значило стварање немачке администрације или владе у Источној Немачкој. Стаљин је, пак, пропустио да то конкретизује, што је блиско закључку да није хтео да преузме одговорност за стање. Он је преферирао да тај део препусти Западним силама. Стаљинова тактика по питању политике према Немачкој не може се назвати другачије него подмукла: увек је пуштао Западне силе да учине први корак, а он би их потом следио.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty Berija se naljutio i lupio sakom o sto ! to cile tooo!

Počalji  Milan taj Pon Jun 02, 2014 10:57 am

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo... - Page 7 Empty Re: Ivica Dacic..*mi nismo Titoisti*..mi smo...

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 7 od 10 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu