FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Komunisticka partija Kine.... ?

Ići dole

Komunisticka partija Kine.... ? Empty Komunisticka partija Kine.... ?

Počalji  Milan taj Čet Dec 10, 2009 5:09 pm

Kakva je to KP Kine, koja je na vlasti u kontinuitetu od 1949. goine, koja je ukinula besplatno skolovanje, i ne postoji zdravstvena zastita. Prema istrazivanjima postoji nekoliko gradova-regiona u kojima je veliki napredak, u kojima se radi sedam dana po 13 casova. Kakva je to zemlja, kakva je to politika u kojoj u *naglom skoku*, seljaci napustaju imanja i porodice i lutaju po Kini od gradilista do gradilista gde dobijaju posao uz ugovor da se isplata zarade vrsi na kraju godine...ne retko, radnici se najure neisplaceni. Roditelji po novom, placaju skolarinu od osnovne skole, zdravstvena zastita besplatna ne postoji, niti su lekari dostuoni u *ruralnim sredinama*, nego se stanovnici oslanjaju na seoske travare, samane i *tradicionalnu medicinu*... Napredna Kina je stvorila *srednju klasu* koja se broji na oko 200.000.000 stanovnika, sta sa ostalom *lutajucom ne isplacenom radnom snagom*... Poceli su nakon objasnjenja...Denga..* vi ste u jednoj prostoriji sa dvoje vrata, jedna vrata vode u politiku a druga u ekonomiju*...disciplinovani radnici su odabrali ekonomiju, a doziveli mereno stotinama hiljada dusa...*srednje vekovnu i ropsku eksploataciju*... affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisticka partija Kine.... ? Empty Devetka...

Počalji  Milan taj Sre Feb 24, 2010 12:53 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisticka partija Kine.... ? Empty Nesto nestima...?

Počalji  Milan taj Pet Apr 13, 2012 10:59 pm

Tisuće ljudi izašli su na ulice nekoliko gradova diljem Kine, došlo je i do sukoba s policijom, prenosi list Times of India. Veliki prosvjedi izbili su nekoliko dana nakon što je vrh Komunističke partije iz politbiroa isključio političara po imenu Bo Xilai. Xilaia su optužili za korupciju, a njegovu suprugu da je sudjelovala u ubojstvo britanskog državljanina. No, mnogi Kinezi ne vjeruju u ove službene navode i tvrde da se radi o orkestriranom izgonu Xilaia iz visoke politike.
Od Xilaia se očekivalo da će ove godine napredovati u sam vrh izvršne vlasti - takav proces su podržali mnogi stanovnici, naročito radnici. Za razliku od aktualnih šefova partije, koji se godinama sve više udaljavaju od socijalističkih principa i priklanjaju kapitalizmu, Bo Xilai bio je drugačijih ideala.
Xilai je postao glavni predstavnik tzv. "nove kineske ljevice", sastavljene od Maoista i socijal-demokrata koji su duboko razočarani uvođenjem tržišne ekonomije i sve većeg jaza između bogatih i siromašnih.

Nema sumnje kako su mnogi kineski radnici upravo u Bo Xilaiu vidjeli simbol borbe za očuvanje egalitarnih vrijednosti u zemlji.

Bo Xilai je u periodu 2004-2007 obnašao dužnost ministra ekonomije, nakon toga je postavljen za glavnog upravitelja grada Chongqing i cijele metropolitanske provincije (oko 29 milijuna ljudi).
Ovdje je Xilai dobio priliku istaknuti svoje ideološke smjernice - za vrijeme njegove uprave pokrenuo je brojne maoističke kampanje u svrhu oživljavanja "crvene kulture", uključujući promociju učenja Mao Ce-tunga, pjevanje "revolucionarnih" pjesama, poticanje studenata da uz redovne studije rade na polju itd.
Xilai se zavjetovao da će vratiti marksističke ideale u Chongqing, što mu je osiguralo brojne simpatije diljem Kine.

Dok mu je rasla popularnost među narodom, nema sumnje da je također rastao i strah među najvišim dužnosnicima Komunističke partije.
Već dugi niz godina jednostranački "komunistički" sistem u Kini služi isključivo za autoritativnu kontrolu radnika koji su u međuvremenu postali izvor jeftine radne snage za zapadne, ali i domaće, kapitaliste.

Monolitna "crvena" elita očito se prestrašila retorike kojom je Xilai pridobio simpatije naroda i stoga su ga se - dok je još vrijeme - nastojali riješiti. No, izgleda da je njegov izgon možda ipak došao prekasno - zbog izbacivanja Xilai iz politbiroa Kina ovih dana proživljava najveću političku krizu još od prosvjeda na Tiananmenskom trgu 1989. Bliska i daleka povijest su sklone reviziji, stoga ne čudi da danas mnogi imaju potpuno krivu ideju što je zapravo predstavljao masovni prosvjed na Tiananmenu 1989. Mnogi će tako potpuno krivo zaključiti kako su kineski studenti htjeli pad socijalizma i tranziciju u zapadnjački kapitalizam - u stvarnosti bilo je potpuno suprotno, studenti su zahtjevali od Komunističke partije da pruži otpor prema ulasku kapitalizma u Kinu. No, 1989. već je bilo kasno i pobuna studenata je ugušena brutalno i u krvi. Kapitalizam je ušao u Kinu već dolaskom Deng Xiaopinga na vlast 1982. Od tada se koristi floskula "socijalizam s kineskim karakteristikama", u stvarnosti to je "kapitalizam s kineskim karakteristikama".

U tvornicama diljem Kine radnici se koriste kao jeftino roblje i prisiljeni su raditi u strašnim uvjetima, nazivati takav sistem "socijalističkim" je najveća nepravda prema svakom autentičnom socijalističkom idealu, taj sistem je izrabljivački - dok se strelice na ekonomskim izvještajima uspinju, narod trpi sve više i više. Zapadne sile toleriraju represiju i brutalno zakidanje slobode govora i informiranja isključivo zato jer to paše njihovim korporacijama - koje na leđima kineskog radnika ostvaruju gigantske profite, pritom stvarajući jad i nezaposlenost i u svojim matičnim državama - posebice SAD-u, ali i u Europskoj Uniji.

Da li je Bo Xilai "heroj radničke klase"? Vjerojatno nije, prije će biti da je parolama o marksizmu nastojao osigurati svoju političku poziciju, no to možda nije ni važno - činjenica je da se nešto događa u Kini, nešto značajno. Dok gledamo blještave slike Pekinga i drugih velikih gradova, diljem ove najveće zemlje svijeta očito vrije nezadovoljstvo i gnjev. Izbijanje neke vrste pobune u Kini temeljito bi promijenilo svijet u kojem danas živimo, stoga ovu temu valja budno pratiti iz dana u dan.

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisticka partija Kine.... ? Empty ljudska prava u neljudskoj zemlji??

Počalji  Milan taj Pon Maj 28, 2012 3:46 pm

Kina je odlučila da u vremenima kada su "ljudska prava" postala snažno političko oružje, uzvrati SAD-u na isti način - samo dan nakon što je SAD objavio izvještaj u kojem stoji kako se "stanje ljudskih prava u Kini pogoršava", Kina je danas uzvratila istom mjerom - objavljeno je istraživanje u kojem se oštro kritiziraju SAD i brojna kršenja ljudskih prava u toj zemlji, prenosi CNN.

"Izuzetno loše stanje ljudskih prava u SAD-u toj zemlji više jednostavno ne dozvoljavaju da - moralno, politički ili pravno - djeluje diljem svijeta kao 'sudac za ljudska prava'", stoji između ostaloga u kineskom izvještaju u stanju ljudskih prava u SAD-u.
Navode se brojna uhićenja pripadnika Occupy Wall Street pokreta. Također se ističe kako je policija često koristila brutalnost protiv mirnih prosvjednika. Nadalje, SAD se proziva zbog "poprilično striktnih ograničenja na slobodu interneta" - u dokumentu se ističe kako kontroverzni američki zakoni kao što su "Patriot Act" i "Homeland Security Act" imaju klauzule prema kojima se nadzire korištenje interneta. Ta invazija privatnosti daje vlastima i organima sigurnosti mogućnost da nadziru i blokiraju "internetski sadržaj opasan za nacionalnu sigurnost", ističe izvještaj o ljudskim pravima u SAD-u.

"Navodi u ovom dokumentu su samo mala frakcija koja prikazuje opširno kršenje ljudskih prava u SAD-u", navodi se u dokumentu.
Službeni dokument također ističe kako SAD stalno kritiziraju druge države diljem svijeta, no, "okreću glavu kada je riječ o kršenju ljudskih prava unutar vlastite zemlje". Dužnosnici navode kako je cilj ovog dokumenta "cijelom svijetu pokazati 'stvarnu sliku' ljudskih prava u SAD i potaknuti SAD da se suoči s tim činjenicama".
Dokument se bazira na nekoliko važnih tema: život, imovina i osobna sigurnost, građanska i politička prava, ekonomija, socijalna i kulturalna prava, rasna diskriminacija, prava žena i djece i kršenje ljudskih prava od strane SAD-a u drugim državama.
Također se navodi kako se u SAD-u "ozbiljno" krše ljudska prava, kao i da SAD "laže sam sebe" kada se nazivaju "zemlja slobodnih".

Na dokument se nadovezao dužnosnik kineskog ministarstva vanjskih poslova, Hong Lei, koji je poručio SAD-u da se "prestanu petljati u unutarnje poslove drugih zemalja". Također je istaknuo kako se stanje vezano uz ljudska prava u Kini "izuzetno poboljšalo u posljednjih 30 godina", no, ističe Lei - "uvijek postoji prostora za poboljšanje. Ipak, nijedna zemlja ne bi smjela koristiti ljudska prava kao polugu za uplitanje u unutarnja pitanja drugih zemalja. Ozbiljno pozivamo SAD da prije svega malo pogledaju situaciju u vlastitoj državi".

LINK | cijeli dokument na engleskom: http://www.chinadaily.com.cn/cndy/2012-05/26/content_15392452.htm


U dokumentu se ističu brojni primjeri kršenja ljudskih prava - od uhićenja Occupy prosvjednika, rasne diskriminacije do nerazmjerne podjele na bogate i siromašne. "SAD je najbogatija zemlja na svijetu, no, mnogi njeni stanovnici nemaju adekvatne ekonomske, socijalne i kulturalne garancije koje su predispozicija za osobni dignitet i osobni razvoj", ističe se u dokumentu.

U sekciji 6 - kršenje ljudskih prava od strane SAD-a u drugim državama, kineski dokument navodi: "SAD širi hegemoniju diljem svijeta, gaze suverenitet drugih država i neprestano krše ljudska prava u tim zemljama. Sve više i više se čini kako je SAD glavni krivac za međunarodni kaos".

Navode se brojni ratovi koje vode SAD i velika stradavanja civila u istima - "Masakr nad civilima u prepoznatljivom 'američkom stilu' još je jedan u nizu detalja koji potpuno bacaju u vodu američke izjave da su oni 'zemlja pod vladavinom prava' i 'zaštitnici ljudskih prava'".

Američku ekonomsku blokadu Kube dokument opisuje kao "genocid" i pritom ističe: "Blokada SAD-a protiv Kube može se klasificirati kao genocid prema Članku II povelje o prevenciji i kazni genocida, koja ja prihvaćena 1948".

Svi navodi poduprijeti su brojnim referencama. Dokument je izuzetno opširan, tako se primjerice navodi i podatak kako je u posljednjih 10 godina u SAD-u ubijeno čak 20,000 djece od strane vlastitih obitelji. Ističe se kako su brojne skupine u SAD-u izložene rasnoj i seksualanoj diskriminaciji i nasilju.

Analiza:
Jedan ovakav "direktan" dokument svakako je presedan u odnosima prema SAD-u. Ovim potezom je Kina, nakon dugo vremena šutnje, uzvratila SAD-u na isti način kojim SAD već godinama kritizira doslovno cijeli svijet - izuzev najbližih suradnika i partnera. Daleko od toga da je Kina idealan primjer ljudskih prava u svijetu, no, jedna stvar je sigurna - Kina je ovim potezom napravila važan korak i povukla crtu kada je riječ o državnom suverenitetu.
SAD već dugi niz godina koristi ljudska prava kao polugu za nametanje vlastite politike zemljama diljem svijeta, one koje ne pristanu na ultimatum često - zapravo, gotovo redovno - bivaju vojno napadnute.

Kina osjeća kako se taj trend sve više okreće i u njihovom pravcu, priča o Chenu, tzv. "slijepom disidentu" koji je odlučio pobjeći iz Kine u SAD, već danima i tjednima ne silazi s naslovnica američkih vodećih medija - svima koji prate rad američkih medija jasno je da se radi o režiranoj i personaliziranoj kampanji kojom se želi stvoriti veliki politički pritisak na Kinu iz brojnih razloga. Kina je do sada njegovala politiku "šutnje", na međunarodnoj sceni suzdržavaju se od komentiranja aktualnih žarišta - za razliku od Rusije, koja postaje glasna protuteža SAD-u - no, ako je suditi prema ekspoziciji aktualnog dokumenta, Kina je shvatila da je vrijeme šutnje završeno.
Kina je odlučila da u vremenima kada su "ljudska prava" postala snažno političko oružje, uzvrati SAD-u na isti način - samo dan nakon što je SAD objavio izvještaj u kojem stoji kako se "stanje ljudskih prava u Kini pogoršava", Kina je danas uzvratila istom mjerom - objavljeno je istraživanje u kojem se oštro kritiziraju SAD i brojna kršenja ljudskih prava u toj zemlji, prenosi CNN.

"Izuzetno loše stanje ljudskih prava u SAD-u toj zemlji više jednostavno ne dozvoljavaju da - moralno, politički ili pravno - djeluje diljem svijeta kao 'sudac za ljudska prava'", stoji između ostaloga u kineskom izvještaju u stanju ljudskih prava u SAD-u.
Navode se brojna uhićenja pripadnika Occupy Wall Street pokreta. Također se ističe kako je policija često koristila brutalnost protiv mirnih prosvjednika. Nadalje, SAD se proziva zbog "poprilično striktnih ograničenja na slobodu interneta" - u dokumentu se ističe kako kontroverzni američki zakoni kao što su "Patriot Act" i "Homeland Security Act" imaju klauzule prema kojima se nadzire korištenje interneta. Ta invazija privatnosti daje vlastima i organima sigurnosti mogućnost da nadziru i blokiraju "internetski sadržaj opasan za nacionalnu sigurnost", ističe izvještaj o ljudskim pravima u SAD-u.

"Navodi u ovom dokumentu su samo mala frakcija koja prikazuje opširno kršenje ljudskih prava u SAD-u", navodi se u dokumentu.
Službeni dokument također ističe kako SAD stalno kritiziraju druge države diljem svijeta, no, "okreću glavu kada je riječ o kršenju ljudskih prava unutar vlastite zemlje". Dužnosnici navode kako je cilj ovog dokumenta "cijelom svijetu pokazati 'stvarnu sliku' ljudskih prava u SAD i potaknuti SAD da se suoči s tim činjenicama".
Dokument se bazira na nekoliko važnih tema: život, imovina i osobna sigurnost, građanska i politička prava, ekonomija, socijalna i kulturalna prava, rasna diskriminacija, prava žena i djece i kršenje ljudskih prava od strane SAD-a u drugim državama.
Također se navodi kako se u SAD-u "ozbiljno" krše ljudska prava, kao i da SAD "laže sam sebe" kada se nazivaju "zemlja slobodnih".

Na dokument se nadovezao dužnosnik kineskog ministarstva vanjskih poslova, Hong Lei, koji je poručio SAD-u da se "prestanu petljati u unutarnje poslove drugih zemalja". Također je istaknuo kako se stanje vezano uz ljudska prava u Kini "izuzetno poboljšalo u posljednjih 30 godina", no, ističe Lei - "uvijek postoji prostora za poboljšanje. Ipak, nijedna zemlja ne bi smjela koristiti ljudska prava kao polugu za uplitanje u unutarnja pitanja drugih zemalja. Ozbiljno pozivamo SAD da prije svega malo pogledaju situaciju u vlastitoj državi".

LINK | cijeli dokument na engleskom: http://www.chinadaily.com.cn/cndy/2012-05/26/content_15392452.htm


U dokumentu se ističu brojni primjeri kršenja ljudskih prava - od uhićenja Occupy prosvjednika, rasne diskriminacije do nerazmjerne podjele na bogate i siromašne. "SAD je najbogatija zemlja na svijetu, no, mnogi njeni stanovnici nemaju adekvatne ekonomske, socijalne i kulturalne garancije koje su predispozicija za osobni dignitet i osobni razvoj", ističe se u dokumentu.

U sekciji 6 - kršenje ljudskih prava od strane SAD-a u drugim državama, kineski dokument navodi: "SAD širi hegemoniju diljem svijeta, gaze suverenitet drugih država i neprestano krše ljudska prava u tim zemljama. Sve više i više se čini kako je SAD glavni krivac za međunarodni kaos".

Navode se brojni ratovi koje vode SAD i velika stradavanja civila u istima - "Masakr nad civilima u prepoznatljivom 'američkom stilu' još je jedan u nizu detalja koji potpuno bacaju u vodu američke izjave da su oni 'zemlja pod vladavinom prava' i 'zaštitnici ljudskih prava'".

Američku ekonomsku blokadu Kube dokument opisuje kao "genocid" i pritom ističe: "Blokada SAD-a protiv Kube može se klasificirati kao genocid prema Članku II povelje o prevenciji i kazni genocida, koja ja prihvaćena 1948".

Svi navodi poduprijeti su brojnim referencama. Dokument je izuzetno opširan, tako se primjerice navodi i podatak kako je u posljednjih 10 godina u SAD-u ubijeno čak 20,000 djece od strane vlastitih obitelji. Ističe se kako su brojne skupine u SAD-u izložene rasnoj i seksualanoj diskriminaciji i nasilju.

Analiza:
Jedan ovakav "direktan" dokument svakako je presedan u odnosima prema SAD-u. Ovim potezom je Kina, nakon dugo vremena šutnje, uzvratila SAD-u na isti način kojim SAD već godinama kritizira doslovno cijeli svijet - izuzev najbližih suradnika i partnera. Daleko od toga da je Kina idealan primjer ljudskih prava u svijetu, no, jedna stvar je sigurna - Kina je ovim potezom napravila važan korak i povukla crtu kada je riječ o državnom suverenitetu.
SAD već dugi niz godina koristi ljudska prava kao polugu za nametanje vlastite politike zemljama diljem svijeta, one koje ne pristanu na ultimatum često - zapravo, gotovo redovno - bivaju vojno napadnute.

Kina osjeća kako se taj trend sve više okreće i u njihovom pravcu, priča o Chenu, tzv. "slijepom disidentu" koji je odlučio pobjeći iz Kine u SAD, već danima i tjednima ne silazi s naslovnica američkih vodećih medija - svima koji prate rad američkih medija jasno je da se radi o režiranoj i personaliziranoj kampanji kojom se želi stvoriti veliki politički pritisak na Kinu iz brojnih razloga. Kina je do sada njegovala politiku "šutnje", na međunarodnoj sceni suzdržavaju se od komentiranja aktualnih žarišta - za razliku od Rusije, koja postaje glasna protuteža SAD-u - no, ako je suditi prema ekspoziciji aktualnog dokumenta, Kina je shvatila da je vrijeme šutnje završeno.

Cool Cool Cool affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisticka partija Kine.... ? Empty Kulturna revolucija u Kursumliji...?

Počalji  Milan taj Sre Avg 22, 2012 7:21 pm

„Članovi i simpatizeri DS-a i URS-a u Kuršumliji su ovih dana prisiljeni da čiste grad, da obavljaju poslove na kojima nisu zaposleni i bez ikakvog rešenja, sistematizacije ili pravnog akta rade poslove namenjene ponižavanju i ugrožavanju ljudskog dostojanstva“, navodi Jelena Trivan.

Naravno, te poslove, "koji ponizavaju ljudsko dostojanstvo" obavljaju neki, sigurno bedno placeni ljudi, sto je za nekakve DS,,"ponizavajuce", kada su oni u pitanju.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisticka partija Kine.... ? Empty " NEBESKI MIR" kao da je malo poremecen..?

Počalji  Milan taj Ned Maj 19, 2013 8:38 pm

У прошли понедељак америчка шпијунска мрежа је забележила лансирање кинеске ракете из Сателитског лансирног центра Xицханг. То и није било неко изненађење, јер је Xицханг један од најактивнији космичких центара у Кини. Међутим, овог пута се није радило о космичком лету. Кинеска новинска агенција „Xинхуа“ је изјавила да се радило о рутинском лансирању научне соундинг ракете која ће да проучава Земљину магнетосферу. Али изгледа да ова верзија није тачна.

Заправо, чини се да су Американци присуствовали пробном лансирању новог антисателитског система (АСАТ) а да је „соундинг ракета“ био заправо тростепени пројектил „Донгненг-2“ (ДН-2 /能二号). То је новина само по себи, јер су Кинези 2007. извели један АСАТ тест и у ниској орбити уништили свој метеоролошки сателит, створивши хиљаде опасних крхотина космичког отпада. Новина је у томе што је, према прелиминарним подацима, ДН–2 достигла висину од преко 10.000 км, што значи да је овај суборбитни лет достигао највећу висину још од 1976. године, када је лансиран амерички експеримент за тестирање теорије релативитета, „Гравитy Пробе А“.

До садашњи кинески рекорд лансирања на суборбитну висину износио је око 2 хиљаде километара. Након што је ослободила облак баријума ради оптичког праћења, остатак ракете – вероватно са кинетичким пресретачем – убрзо се вратио у атмосферу и пао у Индијски океан. Ако су способности ДН–2 тачно процењене, Кина је, дакле, у стању да обори непријатељске сателите стациоиране и на високим орбитама, као што је ГПС. Неки непотврђени извори говоре и о геостационарним орбитама високим преко 36.000 км, где се налазе комуникациони сателити за рано упозоравање и електронску шпијунажу.

Нико не зна детаље о конструкцији ДН–2, али се шпекулише да би могла имати четири степена на чврсто гориво и један или два додатна степена на течно гориво са моторима који могу да регулишу потисак како се пресретач приближава мети. АСАТ тест из 2007. лансиран је системом СЦ–19, базираном на балистичком пројектилу ДФ-21. Верује се да је ДН–2 користио сличну технологију.

Како је све почело

У јануару 2001. амерички (Бушов) министар одбране Доналд Рамсфелд, постављен за заповедника Конгресне комисије за космос, предложио је да „УС морају оштро да појачају националну космичку политику и створе могућност да председник може да постави оружје у космос кадро да одбрани сваки напад на америчке интересе“. Већ следеће године Америка је иступила из Уговора о антибалистичким пројектилима, што им је дало одрешене руке да постављају пројектила и „одбрамбено“оружје у космос.

Само тупсони нису могли да схвате да је читава стратегија окренута директно против Кине као тихог непријатеља број 1 америчкој експанзији не само у региону већ и у свету. Уз то, Кинеска ослободилачка армија је још једина у свету која бројчано и материјално може теоријски да се супротстави Америци.

Као одговор америчком наоружавању у космосу, Кинези су започели војни одбрамбени космички програм, који је укључивао и антисателитску одбрану.

А онда је почетком 2007. светом прострујала вест да су Кинези оборили свој метеоролошки сателит ФY-1Ц из серије Фенгyун, тежак 750 кг, који је летео на поларној орбити високој 865 км. Американци су били згранути – био је то први познати „напад” на неки сателит још од 1985, када су они извели сличан тест користећи пројектил АСМ-135 АСАТ за уништавање сателита П78-1. Кинези су се правили луди, а амерички министар војске је хитно одлетео за Пекинг да се жали како, ето, такве ствари немају смисла и да Кина покушава нешто што се „свету” не допада.

Најновије лансирање је само наставак старе приче. Сигурно се неће завршити на овоме.

Cool Cool Cool Cool Question Question Question Question
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisticka partija Kine.... ? Empty Momir Bulatovic insert

Počalji  Milan taj Uto Jun 03, 2014 12:21 pm

" Да подсјетимо. Од почетка финансијске кризе (2008) Федералне резерве су у америчку економију упумпале (одштампале) 3,4 трилиона (хиљада милијарди) долара. Импресиван неуспјех! И умјесто да погледа стање у свом дворишту, предсједник Обама је био на пацифичкој турнеји на којој је не само критиковао Кину него је и војно окружио храбрећи своје савезнике и штићенике, зарад чије ће „независности“ употребити и војна средства против ње. Потпредсједник Бајден је, разумије се, био задужен за „лакши“ дио посла − препуцавање са Русијом преко пуцања кичме Украјине.

Згрожен нечињењем у области економије и више него забринут за своју домовину, Џек Крокс (Блек свон капитал) духовито је представио своје виђење америчке спољнополитичке стратегије (у шест корака): /1/ Накваси кажипрст; /2/ Подигни влажан прст у ваздух; /3/ Одреди смјер вјетра; /4/ Крени у смјеру дувања вјетра; /5/ Прогласи побједу или окриви друге за неуспјех и /6/ Настави и свуда помажи да се створи све већи хаос."
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Komunisticka partija Kine.... ? Empty Re: Komunisticka partija Kine.... ?

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu