KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ

Strana 3 od 6 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći

Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty neprijatelj dize glavu !

Počalji  Milan taj Sub Apr 30, 2011 11:31 am

PONOVO O JOSIPU BROZU TITU
Početkom decembra 2010. godine u njemačkom sedmičnom listu „Der Spiegel“ objavljen je tekst pod naslovom „Titos geheime Mörder“ (Titove tajne ubice), u kom se bliže iznosi pozadina podnošenja zahtjeva za oduzimanje njemačkog ordena Izvanrednog saveznog krsta Josipu Brozu Titu. Njemački list prenosi navode pojedinaca, koji sebe predstavljaju kao žrtve neuspješnih atentata nekadašnje DB. Naravno, iako bez dokaza poznat je i „glavni krivac“ – Tito. Ovdje možete pronaći izvorni tekst na njemačkom jeziku: (http://wissen.spiegel.de/wissen/image/show.html?did=75477005&aref=image045/2010/12/04/CO-SP-2010-049-0052-0056.PDF&thumb=false), a vijest je na više ili manje pretenciozan način prenesena i na područje nekadašnje SFRJ. Jedan od priloga: (http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6298846_page_1,00.html).
U nastavku donosimo stav Udruženja „Naša Jugoslavija“ na neshvatljivo ignorisanje ovog događaja od strane društava „Josip Broz Tito“.Tito je povijesna ličnost koja ima svoje pristalice i svoje protivnike. Prijatelje i neprijatelje. Samo nekoliko godina nakon njegove smrti 1980. godine, počeli su sve glasniji biti njegovi protivnici. Kao reakcija tome dogodilo se osnivanje društava "Josip Broz Tito" na području cijele predhodne Jugoslavije.

I dok 30 godina nakon Titove smrti glasovi njegovih protivnika ne gube na snazi (naprotiv, stiče se osjećaj da su sve glasniji), glasovi društava, organizacija, centara i ... koji su sebi postavili zadatak očuvati lik i djelo Josipa Broza Tita, postaju sve tiši.

Dnevni list „Glas Istre“ je u svom broju od 05.12.2010. godine prenio izvještaj njemačkog tjednika „DER SPIEGEL“ po kojem je njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere tjedan dana ranije zaprimio zahtijev nepoznatog pošiljaoca („Glas Istre“ je saznao da se radi o izvjesnom Gojku Bošnjaku) da se Josipu Brozu Titu oduzme orden Izvanrednog saveznog križa koji mu je 1974. godine dodijelio tadašnji predsjednik SR Njemačke Gustav Heinemann. Cijeli izvještaj možete pročitati ovdje:

http://122635.iboox.com/go/?u=http://www.glasistre.hr/hrvatska/vijest/291914

Ubrzo nakon objavljivanja teksta u DER SPIEGEL organizacije i partije koje imaju Tita na "crnoj listi" pozivaju na prosvjede po SR Njemačkoj (povodom posjete predsjednika RH dr. Josipovića SR Njemačkoj) i zahtijevaju prijem kod Predsjednika dr. Josipovića.

Nasuprot tome društva „Josip Broz Tito“ šute. Potaknuto tom šutnjom Udruženje "Naša Jugoslavija" osjeća potrebu da se javi po ovom pitanju

Udruženje "Naša Jugoslavija" gleda realno na ličnost i djelo Josipa Broza Tita. Smatrali smo da ima dovoljno društava, organizacija, udruženja... kojima je glavni cilj očuvanje lika i djela Josipa Broza i da naše Udruženje može svoj rad usmjeriti na druge ciljeve.

Stoga postavljamo direktna pitanja: Do kada mislite šutjeti? Kada mislite reagirati i prosvjedovati?

Zlatko Stojković, dipl.ing
Predsjednik Udruženja "Naša Jugoslavija" za Hrvatsku
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty Pozajmljen komentar (Ljiljana Jokic Kaspar_

Počalji  Milan taj Čet Maj 26, 2011 7:24 pm

Ne znam zašto današanja demokratska vlast zdušno učestvuje u tom palamuđenju i bruka nas pred svetom. Pokušavam da shvatim potomke četnika i zagovornike rehabilitacije dokazanih zločinaca i imam samo jedan zaključak: prosto rečeno oni veruju da su četnici bili u pravu što su ubijali nesrpsko stanovništvo! Još manje ih je briga što su ubijali i sopstveni narod koji je bio drugačijeg političkog opredeljenja. Javno tvrde da su komunisti i partizani najveći ološ i zločinci dvadesetog veka! To sluša i trpi demokratska vlast koja valjda nema vremena da se bavi trivijalnostima. Put u EU im je važniji od istine! Kolaboracija sa fašistima im nije strana samo zato što su im bliski i političari koji su otoič zagovarali „preseljenje naroda" i „čišćenje teritorija“ od nesrpskog stanovništva

Trenutna vlast u Srbiji se trudi iz petnih žila da dokaže da je privržena demokratskim principima i navodno želi da nas što pre odvede u EU. Usput čini mnogo toga da preskoči što više (demokratskih) stepenica, verujući da se iz aviona ne vidi šta se radi ispod žita. Sve radi u svrhu zadržavanja privilegija po cenu da je stalno kritikuju i opominju da se ne ponaša dovoljno demokratski. Pljušte primedbe na blanko ostavke poslanika, duple funkcije, razne monopole, partijsko kapitalisanje, legalizovanu korupciju, pljačku državne imovine i sve ono što pojedincima na vlasti donosi ličnu korist i bogatstvo. Razumljivo za srpske političare kojima je prosto takva tradicija vladanja - iskoristiti priliku da se nafatiraš, obezbediš i zaposliš širu i užu familiju, jer čemu inače služi država ako kao političar od nje nemaš korist!

Poslednjih godina na političkoj sceni Srbije nalaze se i pojedini političari od kojih su neki zagovarali politiku krvavog raspada bivše države. Sećamo se kako je zlo počelo kopanjem po prošlosti i prebrojavanjem žrtava Drugog svetskog rata. Tada se povampirila crna prošlost dobivši novi lik i nove vođe. I ne bi bilo zanimljivo pominjati ono što bismo rado zaboravili da nekome u Srbiji nije neophodna žeravica za potpalu nove vatre (ako zatreba). Nisu više problem ustaše, sada su na redu unutrašnji neprijtelji i bivši komunisti. Da nije zlih namera ne bi danas nikome smetali antifašisti čijom smo se zaslugom kao država dočepali slobode i stekli ugled u svetu. Zahvaljujući Brozovim komunistima naš totalitarizam je bio podnošljiviji od onog koji je vladao istočnom polovinom sveta. Beše to bljutav čaj od kamilice u poređenju sa toksičnim pomijama. Oslobodivši se totalitarizma danas još uvek mnogi ispiraju usta tim čajem dok koračamo ka demokratiji, te nikako ne razumem kakve zasluge za razvoj demokratije ima poništavanje antifašističke prošlosti. Idu li igde na svetu pod ruku demokratija i fašizam, nacionalizam i šovinizam?

Demokratska vlast ne samo da podržava laži i izmišljotine istorijski dokazanih zločina, već je otišla i korak dalje, izjednačivši četnike i partizane u svrhu istorijskog pomirenja. Tim činom legalizovano je četništvo kao oslobodilački pokret i anulirane istorijske činjenice da je antifašizam bio pozitivan pokret koji je jugoslovenske narode spasao istorijske sramote, ropstva i mraka. I nije bilo dovoljno divljanje dobrovoljačkih hordi Miloševićevih neočetnika koji su se naklali i naubijali po Bosni i Hrvatskoj na kraju dvadesetog veka, već nam današnja vlast sugeriše da prihvatimo četništvo kao oslobodilački pokret jednako antifašistički kao što je bio partizanski! Slažem se da potomci i jednih i drugih treba danas da žive u miru, ali ne po cenu laži i izmišljotina, pljuvanja po antifašizmu i veličanju dokazanih izdajnika, fašističkih kolaboracionista i koljača. Sramnu odluku donetu u Skupštini Srbije da su četnici i partizani imali isti cilj - oslobođenje od okupatora, opovrgle su istorijske činjenice koje godinama unazad brišu i „ispravljaju“ lažni istoričari i plaćenici smutnje. Oni žive na političkoj sceni Srbije više od dvadeset godina, sede u SANU, na univerzitetima i u raznim institucijama nauke i kulture. Zato nije čudo što tamo neki Aleksandar Čotrić iz Asocijacije za negovanje Ravnogorskog pokreta predlaže da se postavi spomen ploča na kuću u kojoj je živeo četnički general Dragoljub Mihailović Čiča. O njemu se danas raspredaju legende kao o pravdoljubivom paćeniku koga su na pravdi boga osudili i ubili komunisti. Inače ga je voleo i obožavao čitav svet i gledao kao istinskog borca protiv fašističke Nemačke (kad bi se zajebavali), pri čemu se Draža Mihailović poslednjih decenija prikazuje kao najveća žrtva komunizma.

Zreo za pušačku rehabilitaciju: Čiča Draža on tobacco road
Photo: Stock
Dosta je više laži i slinavljenja za fašistima! Ne znam zašto današanja demokratska vlast zdušno učestvuje u tom palamuđenju i bruka nas pred svetom. Pokušavam da shvatim potomke četnika i zagovornike rehabilitacije dokazanih zločinaca i imam samo jedan zaključak: prosto rečeno oni veruju da su četnici bili u pravu što su ubijali nesrpsko stanovništvo! Još manje ih je briga što su ubijali i sopstveni narod koji je bio drugačijeg političkog opredeljenja. Javno tvrde da su komunisti i partizani najveći ološ i zločinci dvadesetog veka! To sluša i trpi demokratska vlast koja valjda nema vremena da se bavi trivijalnostima. Put u EU im je važniji od istine! Kolaboracija sa fašistima im nije strana samo zato što su im bliski i političari koji su otoič zagovarali „preseljenje naroda" i „čišćenje teritorija“ od nesrpskog stanovništva.

Kad slušam lajavce koji trabunjaju o moralu i časti četničkih vođa mislim da ih uopšte nije briga za „nepravedno osuđenog“ i streljanog Dražu Mihailovića, nad čijom sudbinom kukaju. Neočetnicima je blisko ubijanje Muslimana, Bošnjaka, Hrvata, Slovenaca, Mađara, Albanaca i drugih naroda. Njihov krajnji cilj može biti želja da očiste Srbiju, kao što su pokušali da očiste delove bivše Jugoslavije 1991. Ne kriju želju da u Srbiji uspostave monarhiju, patrijahalni život iz osamanestog veka i stave crkvu na čelo države. Oni maštaju i uživaju u primitivnoj prošlosti u kojoj se davila Srbija pre no što je imala čast da postane monarhija tri najmnogobrojnija naroda na Balkanu. Slušamo ih poslednjih dvadesetpet godina, a zamalo su ostvarili ono što su naumili. Za zločinačku politiku nisu odgovarali, ceh su platili pojedinci, a kad pomislim koliko je palo žrtava u vreme raspada bivše države, malo je robijaša u Hagu. Zato demokratska vlast mora držati do istine, anulirati laži iz perioda Miloševićeve vladavine i stati na kraj zabludama.

Trebaće nam još dvadeset godina da dostignemo nivo života iz perioda koji su srušili satrapi. Bez opšte katarze i kazne za počinjena nedela, nove zveri se udružuju sa starim. Budućnost nam je kao voda, providna i bez sadržaja. EU nam ne može mnogo pomoći, jer smo samo sluge i sirotinja koja je ostala kratkih rukava posle tranzicione pljačke. Jedini kapital koji imamo i koji će imati generacije koje dolaze je antifašizam! Doba socijalizma će se pamtiti kao period koji je doneo progres i život nepismenoj sirotinji, gologuzim bezemljašima, obespravljenima i ugnjetavanima koji su pobedivši fašizam dobili priliku za život dostojan čoveka. Socijalna država koju pljuju im je dala ono što nisu ni sanjali da će ikada imati. Danas mnogi nesuđeni čobani pljuju u lice pravde i istine, a ne vide lice onih kojima služe! Dok se zabavljamo pričom gde se krije istina iz naše prošlosti, sadašnjost nam izmiče.
......................................................................
dudovo lisce...?

http://www.e-novine.com/files.php?file=photo/srbija/licnosti/mihailovic_draza/Draza_04_u_946113446.jpg

baba roga...?

http://www.e-novine.com/thumbnail.php?file=photo/entertainment/ravna_gora/Od_stotinu_leta_01_u_143122512.jpg&size=article_large&scale_by=width
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty OBAVESTENJE

Počalji  Milan taj Pet Avg 26, 2011 3:20 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty Radice mo, bez korupcije i pljavcke,

Počalji  Milan taj Čet Sep 01, 2011 1:44 pm

pod uslovom da KP-e, nadju zajednicki jezik ,

Prilika za promociju

Kako je Press već pisao, samo je princ Mohamed Bolkijah od Bruneja rezervisao dva sprata u „Hajatu", pošto dolazi sa svitom od 25 ljudi.

- Niko nije očekivao da će biti tako veliko interesovanje za obeležavanje 50 godina od osnivanja Pokreta nesvrstanih. Od 120 članica tog pokreta, dolazak je već potvrdilo 98 delegacija - navode naši sagovornici iz Vlade Srbije, i ističu da će ovo biti odlična prilika za promociju Srbije i u političkom, ali i u privrednom svetlu, u mahom bogatim nesvrstanim zemljama.

Biće to šansa za susret šefova diplomatija iz država bivše SFRJ, a dolazak u Beograd su već potvrdili ministri spoljnih poslova Slovenije, BiH i Crne Gore - Samjuel Žbogar, Sven Alkalaj i Milan Roćen.

Podsetimo, Pokret nesvrstanih osnovan je 1961. u Beogradu od zemalja takozvanog Trećeg sveta koje su u tom trenutku želele da budu protivteža Moskvi i Vašingtonu u vreme njihovog Hladnog rata. Nesvrstani su bili protivteža vojnim alijansama NATO i Varšavskom paktu.
Velika četvorka

Ključnu ulogu u formiranju Pokreta nesvrstanih imala je „velika četvorka" - predsednici Jugoslavije Josip Broz Tito, Indije Džavaharlal Nehru, Indonezije Sukarno i Egipta Gamal Abdel Naser. Oni su do kraja političke karijere bili lideri pokreta.
Ovako je počelo ... U Beogradu 1961. godine Tito, Nehru, Sukrano i Naser osnovali Pokret nesvrstanih

Poslednji Samit nesvrstanih u Beogradu održan je 1989. i bio je to poslednji na kom je učestvovala SFRJ. Države koje su nastale cepanjem Jugoslavije danas u pokretu učestvuju kao gosti ili posmatrači.

Konferencija će u svom programu imati i svečani i radni karakter, a gostima će se obratiti predsednik Srbije Boris Tadić i šef diplomatije Vuk Jeremić.

Nenad Čaluković, Beograd
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty Prenesi dalje,

Počalji  Milan taj Uto Sep 13, 2011 11:47 pm

Obraćanje Muamera Gadafija 24. avgusta 2011. godine preko satelitskog telefona.
(Preveo sa ruskog i engleskog Nikola Tanasić.)

Ugnjeteni ljudi sveta, borba je počela!

Ne očajavajte, pomoć je skoro tu. Znate li da je danas Noć predodređenja?[1] Ona je bolja od hiljada drugih noći, ona je sudbina, kada su nebesa hiljadu puta više otvorena za vaše molitve.

Gledajte šta se događa u Americi! Zar smo ih mi gađali našim raketama? Ne, oni su došli i tuku po nama, 64 udara po Bab al-Aziziji, koja je sada razrušena, a ja sam na kraju morao da napustim svoj dom, gde su oni ubili tolike nevine ljude. Ali ja nikada neću napustiti Libiju i ishod te borbe je – ili pobeda, ili smrt.

Vama u Sjedinjenim Američkim Državama: Ja nisam vaš vođa. Ako se nalazite u toj propaloj državi, trebalo bi da se spremate da je napustite. Idite u Venecuelu! A ako ostanete, pratite mog zamenika, duhovnog vođu i ministra Luisa Farakana (Louis Farrakhan). Poslušajte ga – on će znati da vam kaže sve što treba znati o razvoju događaja.

Vama u Evropi: Budite spremni da se udavite u događajima i klevetama. Premalo vas se podiglo. Vi ćete morati odgovarati za posledice, a najbolji među vama treba da idu u Afriku. Idite u zapadnu Afriku. U severnoj Africi više nije bezbedno, sada kada je celi region postao bojno polje. U zapadnoj Africi moći ćete da se skućite i nađete dobar posao.

Vama u Srbiji: Vi ste pravi prijatelji Libije, i vi ste uz mene. Ne očajavajte, pacovi su okačili zastavu samo na jednu zgradu od milion. Vi možete izrezati zastavu od zelene tkanine, u razmeri 2:1 – i to je vaša zastava, zastava narodne vlasti, nade, istine i budućnosti.

Svima vama u svetu, koji podržavate istinu, slobodu, Džamahiriju – okačite tu zastavu na milione kuća, automobila. Zelena zastava je vaša i pripada svim masama sveta. U zoru narodne vlasti i kraja vladа̂, mi smo izabrali zelenu zastavu i učinili njegovu boju i razmere jednostavnim za sve. Izaberite bilo koju zelenu boju! Izrežite ga jedan naprema dva, i okačite svuda, nosite sa sobom!

Uskoro će se zelena zastava vijoriti širom sveta, kako vlade budu padale jer su izneverile svoje narode, dok sam ja lično učinio više od svih njih. Oni su služili raznim gospodarima. Oni nikada nisu imali nameru da služe narodu, nikada! Oni su tuđe vlasništvo. Oni ništa ne rade za vas. Ignorišite ih, i oni će nestati. Pripremite se, obrazujte komitete, otvoreno ili tajno, pokrenite svoje mesne matabe,[2] kako bi se susretali i razmenjivali informacije. Planirajte put napred. Zelena zastava pripada svima vama.

Džamahirija[3] je budućnost, svuda. Mnoštvo samoupravnih zajednica, narodni kongresi i narodni komiteti. Zeleni komiteti – tu da predvode, brane, razobličuju, pozivaju i pokazuju put narodne vlasti. Sve to piše u Zelenoj knjizi – pročitajte je, kopirajte je, podelite je sa drugima. Koristite svoje sopstvene sisteme komunikacija, ne oslanjajte se na neprijatelja! Napravite svoje sopstvene komunikacije! Preuzmite resurse u svoje ruke, nemojte se plašiti moći, vladajte njom! To je vaša moć, vaše bogatstvo, i vaše oružje, koje su vlade, banke i vojske otele od vas.

Ne možete tražiti od drugih da vas predstavljaju. Ne možete lopovima poveriti svoje bogatstvo. Ne možete zahtevati od drugih da se bore i ginu u vaše ime, da vas brane. To ja vaša čovečanska odgovornost, i kada ovo učinite, svet će postati slobodan, organizovan po sistemu džamahirije, a sloboda, sreća i izobilje postaće dostupni svima.

Epoha vlada približava se kraju i oni se bore za vazduh. Oni očajavaju. Oni su bankrotirali, ne samo finasijski, oni su bankrotirali moralno, religijski, obrazovno, intelektualno i idejno, i za njih nema puta napred. Oni se nalaze pred propašću. Ta propast je dobra za narode sveta, koji se pate jer nisu slobodni.

O, dobri narode sveta, znaj da Islam nije ono što vam predstavljaju neznalice koje od molitve prave javnu predstavu, a u stvarnosti služe šejtanu. Islam, to je pokoravanje volji Alaha, jednog Boga celog čovečanstva. Ovo je noć molitve. Vaše molitve biće uslišene. Svi ste vi Muslimani, koji se molite i ne stavljate nikoga ispred Alaha.

Ljudi Bosne, mnogi od vas su zavedeni, mnogi Arapi su beskorisni i slabi. Srpski narod, koji su Hrišćani, kao i drugi, mogu biti bliži Bogu. Postoji samo jedan Bog. Taj Bog je sa istinom, gde god se ona nalazila – čitajte Kuran da bi znali istinu i ne slušajte one koji hoće da vas zavedu. Jer ako je Bog sa vama, ko može da vam se suprotstavi?

Kakav Šerijat tražite mimo onoga koji već imamo, jer ja sam prvi pretočio Kuran u Društveni zakon u Džamahiriji. Tražite Šerijat nepravde? Tlačenja? Kukavičluka? Ubistva? Ludila? Droge? Je li Šerijat to, što diže naoružane pacove, i dopušta ima mučenja, silovanja, krađu? Ne! To nije Šerijat, to ignoriše sve što piše u Kuranu.

Molitve će biti uslišene. Više od četrdeset armija krenulo je protiv mene samo zato što sam govorio istinu, samo zato, što lopovima nisam dao da mimo mene prođu u Afriku. Africi sam obećao da je neću izdati. Obećao sam svetu, milionima koji me nose u srcima, da ću se boriti do kraja.

Ne verujte njihovim trubama! Ko god sluša trube, čini grešku. Imate svoje matabe, gde možete dobiti informacije, sastajati se i prosuđivati. Ne obraćajte pažnju na njih. Do sada bi trebalo da vam je jasno. Vatra je voda, voda je vatra. Znajte da je budućnost vaša, vlade su gotove, a nova epoha narodnih masa se približava, kao što i predviđa Zelena knjiga.

Ja vas čujem. Mnoge vaše poruke dolaze do mene. Ne mogu vam odgovarati pojedinačno, ali delima vaš bol. Neki od vas su toliko potreseni lažima poslednjih dana, da su čak razmišljali o samoubistvu. Ne! Nikada, samoubistvo nije opcija, ne kada se nalazimo pred velikom pobedom. Cena će biti visoka, ali ne smemo posustati.

Vidim vas, Afrikanci, širom sveta, čak i u Australiji, vaše slike dolaze do mene. Vidim vas kako skupljate novac da pomognete istočnoj Africi. Belci su oni koji su doneli ove probleme i odsekli nas od naše braće i sestara, kojima je potrebna naša pomoć. Hvala vam na molitvama! Ali sačuvajte svoj novac! Bolje ga upotrebite boreći se protiv ovih ugnjetača!

Obrazujte među sobom zelene komitete, sastajte se tajno ili javno! Zakunite se na vernost Zelenoj povelji! Proučite Zelenu knjigu! Registrujte svoje narodne konferencije, ohrabrite druge širom sveta, spremite se za budući svetski kongres o zločinima protiv čovečnosti, imate šest meseci da se spremite.

Mart sledeće godine može postati najveći narodni kongres, a vi to možete da ostvarite. Spremite se već sad! Napravite internet stranicu – takvu, da na njoj budu nabrojani svi zločini. Dok se mi borimo da odbranimo svoju zemlju, vi se borite na bojnom polju istine, jer olovka je moćnija od mača.

Neki od vas su došli do naše zapadne granice, ali morate da se vratite. Imate porodice o kojima morate da brinete. Sada je put slobodan, ali NATO neće dozvoliti mir. Oni se plaše primera Velike Džamahirije. Oni mogu uništiti naše materijalne uspehe, ali ne mogu uništiti istinu. Što više budu pokušavali, to ćemo ih više pobeđivati, jer pobeda je uz narod, nikada uz ugnjetače.

Hiljade čekaju na različitim stanicama, vidim vas u Tanzaniji u Kongu, Gani, Nigeriji i mnogim drugim krajevima Afrike. Kako da pređete pustinju do Libije? Umesto toga, grupišite se tu gde jeste! Bitka izgubljena u Libiji doći će do vas. Budite spremni za nju. Spremite zamke za napadače. Branite svoj kutak!

Afričke vlade su slabe. One kontrolišu samo nekoliko gradskih centara. Oni često uopšte ne služe, i narod živi bez njih. One vam neće stajati na putu kada dođe vreme. Oni su siromašni. Opljačkali su ih rasisti, kolonijalisti, beli lopovi sa severa. Suprotstavite im se samo ako se oni suprotstave vama! Budite spremni! Izgradite svoje matabe! Branite svoj kontinent!

Oni mogu napadati sa svojim bombama, ali mi branimo istinu! Oni se nikad ne bore sa nama prsa u prsa. Oni su samo kukavice, bolesni, poremećeni, kriju se iza mašina, jer oni nikada ne smeju izaći na oči Afrikancu jedan na jedan. Afrička deca mogu da poraze bilo kog belog plaćenika, zato se oni sakrivaju i, puni mržnje, uništavaju izdaleka.

Ne dajte im da vas iskorištavaju! Budite jedinstveni! Izgradite svoju odbranu, jer oni dolaze kod vas, ako uspeju da prođu Libiju. Ako unište Libiju, napadnite ih s leđa!

Ibegavajte borbu gde god možete! Neprijatelj želi da nas sve zaglavi na bojnim poljima, želi da nas sve baci u rat. Afganistan je sada sa nama, Irak je sa nama, Venecuela je sa nama. Mi hoćemo mir. Mi hoćemo pravdu. Radite za konferencije o zločinima protiv čovečnosti, koristite svoje mreže mataba, jer matabe su sedišta zelenih komiteta, idite napred, pobeda je naša!
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty Re: KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ

Počalji  Milan taj Pon Sep 19, 2011 12:50 pm

Pripremni štab Susreta akcijaša
„Beograd – Grad otvorenog srca“
01. i 02. oktobar 2011


Poziv

Pozivamo sve drugare nekadašnje i sadašnje akcijaše, sve Vas kojima je akcija u srcu, sve ljude dobre volje i dobrog raspoloženja da dodjete i svojim prisustvom uveličate IIsusret akcijaša u Beogradu.


1. Okupljanje počinje 01.10.2011 od 8h.
- Bilo bi poželjno da se svi gosti okupe do 9,30
- Registracija gostiju, kotizaciija.

2. Kotizacija iznosi:
- bez noćenja 1.350,00 din.
- sa noćenjem i doručkom 2.550,00 din.

3. Mesto okupljanja je Studentsko odmaralište „Radojka Lakić“ na Avali – Avalski put 1
- Na Vaš zahtev, sačekaćemo Vas i zajedno otići na mesto okupljanja.
- Ukoliko najavite Vaš dolazak ranije, obezbedićemo prenoćište.

4. Okvirno vreme polaska sa Avale je 10,00 – 10,30

5. Obezbedjen je organizovani prevoz autobusom.

6. Obilazak starog jezgra grada i ...još po nešto

7. Organizovani povratak na Avalu izmedju 18 – 19 h

8. Smeštaj gostiju koji su prijavili noćenje. Obezbedjeno je do 60 noćenja i poštovaće se redosled prijave. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, TV, klima. Nalaze se u istoj zgradi gde je i sala u kojoj se održava zabava.

9. Potom, oko 20h - Svečana večera i zabava uz muziku i neograničeno piće.
- Ukoliko imate potrebe za specifičnim načinom ishrane, dovoljno je da to naglasite prilikom prijave .
10. Sutradan 02.10.2011 posle doručka, slobodno vreme, druženje do ispraćaja gostiju
Dragi prijatelji, želimo da sa svima Vama podelimo lepote naših druženja. Dodjite nam u goste, obradujte nas svojim dolaskom. Svi koji ste bili naši dragi gosti na I susretima, znate kako nam je lepo bilo - ko nije bio, ne zna šta je propustio.
Nadamo se da ćemo se i ove godine okupiti u velikom broj i dodati još jedan biser na nisku naših druženja.

Beograd i Beogradjani Vas čekaju

„Beograd – Grad otvorenog srca“

ps. za više informacija pogledajte ovde http://bilten-ora-sfrj.com/public_html/index.php?topic=6750.30 a možete se obratiti i preko privatnih poruka, organizatorima susreta ( po nickname -u na Biltenu) Alimpa, Micha, glavonja, Ivonne
Хвала вам,
Bilten ORA SFRJ Leksikon Omladinskih Radnih Akcija тим.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty Pozdrav iz EU

Počalji  Milan taj Uto Sep 20, 2011 3:44 pm

Citajuci komentare dolazim do zakljucka da su mnogi ogorceni na komunizam jer ga porede sa vladom Slobodana Milosevica, ili su pak mladi pa nisu svesni kako se zivelo za vreme vladavine Joskinog dede Tita. Radio sam u Titovoj Jugoslaviji, a sada radim u Nemackoj. Tito je rekao i tako je i bilo: 8 sati rada, 8 sati odmora i 8 sati spavanja. Nemac kaze: 10 do 15 sati rada, mora se prihvatiti ponudjeno radno mesto do 100 kilometara od mesta stanovanja, sto je jos 2-3 sata putovanja svakoga dana. Tito: danas kraj skole, vec sutra posao (6 meseci probni rad, pa zatim ugovor o stalnom radnom mestu-do penzije). Nemac daje sansu za ,,stalno,, radno mesto mladima do 27 godine starosti. Rec ,,stalno,, sam napisao pod znacima navoda jer se u demokratiji nikada ne zna kada ce vlasnik prodati ili preseliti u neku drugu drzavu svoju firmu. Ako imate 30 godina, mozete dobiti posao samo preko lajv firme, koja ce vas prodavati po ceni od 7 eura na sat a vi cete dobiti platu 900 eura, sto je sasvim dovoljno da platite stan, struju, gas, televizor i komunalije, a za hranu, cigarete, kafu, cete morati da nadjete sebi zenu koja radi preko iste firme ali za dosta manje para jel je zena i nema snage da radi kao musko. U zajednici sa zenom ili ako ste gey, muskarcem, imacete i za hranu i duvan, ali pod uslovom da sami zavijate cigarete jer kutija gotovih iznosi 4 eura. Ako dvoje trebaju 3 kutije na dan, onda je to 360 eura mesecno. Radnik u Nemackoj MORA BITI ZDRAV, jer ako je bolezljiv, brzo ce ostati na ulici. Dalje, u Nemackoj se mora raditi do 67 godine starosti, pa se postavlja pitanje da li cete doziveti te godine kada se nepravilno hranite vec 15 godina? Ovde se bolje jede, pa mnogi ne dozive 67 godinu zivota. Sa drugom Titom para za kafane sa muzikom, u Nemackoj kuca i firma jer se nema para. Sa Titom puno kucnih prijatelja, u Nemackoj sam bez prijatelja jer se za druzenje nema vremena. Kada sam dosao u Nemacku iznenadio sam se kada sam cuo da mladima od 25-26 godina treba vijagra, a sada mi je jasno i zasto. Toliko ste svakodnevno premoreni od posla da niste sposobni da ispunjavate bracne obaveze. Toliko su zapadne sile rasturile nasu divnu zemlju da cete morati postati robovi kapitalista, pa cete se i licno uveriti u istinitost moga teksta. Pogledajte samo na radnike koji danas rade kod kapitaliste, i pitajte one koji su radili kod komuniste Josipa Broza Tita, pa tek onda pljujte komunizam ili kapitalizam. Sto se mene tice, ako treba neko da nas dokusuri, onda neka to bude Titov unuk, pa da mi ne bude krivo kao sto ce mi biti ako nas dokusure kapitalisti. Moram vam reci i to da nikada nisam glasao za Milosevica, i nikada nekoga nisam mrzeo kao njega. Kada je preminuo drug Tito svi smo plakali kao mala deca. Mislite li da smo plakali sto nam je sa njim bilo lose? Ne, plakali smo jer smo znali da je gotovo sa pravom na zivot dostojan coveku.
(Ausburg, 6. januar 2011 08:13)
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty Dosta je bilo ponizavanja !

Počalji  Milan taj Ned Okt 02, 2011 8:24 pm

Već duže vreme, vlada Republike Srbije, radi direktno protiv interesa svog naroda. Znajući da su im dani odbrojani, zadužuju se na sve strane, ne razmišljajući kako će se ti dugovi vratiti. Srbiju su ponovo doveli do ruba propasti, a srpski narod na Kosovu i Metohiji su prodali još 2008 god. za "beli Šengen". U ovom trenutku kada je opstanak, a i životi srpskog naroda u pitanju, njima je važnije da organizuju i propagiraju "gej paradu". Umesto da sve svoje raspoložive snage stave na političku borbu za građane Srbije, oni diskutuju o EU. A šta nam je sve to donelo?

I kao što jedan pametan čovek reče :" Uvoditi sada Srbiju u EU, bilo bi isto, kao i terati pacove da se penju na brod koji tone!" Goloruki narod stoji na bedemima odbrane Srbije, jer Srbija se brani na Kosovu i Metohiji, a vlada šalje vojnike na Kipar i u Angolu.U zemljama u kojima vlada zna šta je njena dužnost, već par sati nakon sukoba, koji su bili kod nas, vlada i parlament bi se sastali, osudili grubo kršenje Rezolucije 1244 i teror stranih plaćenika nad Srbima na Kosovu i Metohiji, a zatim bi doneli plan odbrane. Ali, naša vlada to ne čini. Njima je za sve potrebno vreme. Naša vlada dobija instrukcije od svojih stranih mentora kako da reši probleme u svojoj rođenoj zemlji! I kao što je ruski Predsednik Medvedev morao da ih uči kako se poštuje vlastita istorija, tako ih sada ambasador Ruske Federacije uči kako se brine o svom narodu. Sve ovo njih ne interesuje, jer im je održanje na vlasti jedina briga, pa makar nas ponovo uveli u rat i razaranja.Zaboravljaju samo jedno, da je srpski narod slobodarskog duha i da nas je mnogo koji smo spremni da branimo svoj narod i svoje teritorije.

Ne želimo da prikupljamo političke poene kao druge partije. Neka narod na Kosovu i Metohiji odluči o svojoj sudbini, a mi smo spremni u svakom trenutku da im se pridružimo, ako to budu želeli. Mi možemo još da obećamo da ćemo se boriti, da svi oni koji su do ovoga doveli, stanu pred lice pravde. Narod će im suditi! Dok oni po nalogu mentora prave sukobe na Kosovu i Metohiji, u Vojvodini i Sandžaku priprema se isti scenario.
I zato, braćo i sestre, drugarice i drugovi! pozivamo vas da se svi stavimo pod jednu zastavu odbrane Srbije, bez obzira na versku, nacionalnu ili stranačku pripadnost. To nam je jedina šansa za opstanak države. Pokažimo svetu da smo jedinstveni kada je država u pitanju, jer ovo je jedini način da je sačuvamo.


Predsednik komunističke partije
Josip Broz
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty Azbuka !!!

Počalji  Milan taj Pon Okt 31, 2011 10:47 pm


Kada su nacisti došli po komuniste,
ja sam ćutao;
jer nisam bio komunista.

Kada su zatvorili socijaldemokrate,
ja sam ćutao;
jer nisam bio socijaldemokrata.

Kada su došli po sindikalce,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalac.

Kada su došli po mene,
nije preostao niko da se pobuni.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty Saopstenje OK KP Backa Palanka

Počalji  Milan taj Čet Nov 10, 2011 9:23 pm

Dragi naši sugrađani, želimo da Vas podsetimo da su nekada u “dobra stara vremena” penzioni, zdravstveni , stambeni i mnogi drugi mnogo manje bitni fondovi bili puni. Tako lepo puni, dočekali su inflaciju u kojoj se nisu istopili, pošto se materija ne stvara i ne gubi, već samo prelazi iz jednog oblika u drugi, te su se tako svi ti naši puni fondovi, prelili u ,,njihove,, sa velikim NJ, džepove ,jer su to, po današnjim nakaradnim merilima sposobni, poslovni ljudi, a sve zahvaljujući našem zavlačenju glave u pesak.Možemo slobodno izvesti zaključak da nije kriva manjina koja nas je opljačkala već većina koja joj je ćuteci to sve dozvolila.
Vreme koje čovek utroši u odrastanje i shvatanje sveta, nas nauči da smo svi koliko nas ima, različiti. Upravo zbog te različitosti, sve stvari bitne za većinu neke zajednice , nikada i ni pod kojim uslovima ne treba da zavise od bilo kog pojedinca. Pojedinac ne može biti kriv! Kriva je uvek većina koja dozvoli da se dešava to što se dešava. Za sve i uvek je kriva većina, koja je na žalost uspavana i po pravilu ide linijom nanjeg otpora. Princip je u zadnje vreme uvek isti ,, Što manje znamo, manje nas boli glava,,.
Samovoljno smo uništili vreme u kome je radnik mogao na sastanku da ustane i pita direktora zašto je potrošio toliko na reprezentaciju ili gorivo. Čuvajuci svako svoju stražnjicu, doveli smo te iste stražnjice do toga da služe samo za šutiranje sa radnog mesta,po eventualnom ulasku u Evropsku uniju, ponekome za još po nešto, zvanično. Ko je kriv??? Mi što puštamo da naši životi teku mimo nas! Svi mi koji nećemo da se zameramo jer se osećamo slabima i nezaštićenima!! Svi koji neće da se mešaju iz razloga što su usamljeni i misle da jedinka ne može ništa. Dragi naši sugrađani, uvek i uvek i isključivo jedinka menja svet. Možda u ovom trenutku sve zavisi baš od Vas, vas imenom i prezimenom. Bitno je pokrenuti grudvu sa vrha brega, a svako od nas je grudva za sebe i neka će izazvati lavinu a neka neće.
Dragi naši sugrađani, reagujte, dajte znak da ste živi, dok još uvek to jesmo. Ne postoji hiljadu načina. Postoji samo jedan, potpuno prirodan i neminovan, što će vreme na kraju i pokazati. Da li ste svesni zašto se komunizam prethodnih pedesetak godina satanizuje??? Čega se čovek najviše boji??? Čovek se najviše boji, onoga protiv čega je potpuno nemoćan! Istina je da je jedini prirodan način opstanka na Zemlji, komunizam i da je on jedini način da većina upravlja i donosi odluke. Budite se!!! Vreme radi protiv nas i ako svaki put dozvolimo da reagujemo tek kada nam i prsti izgore, rađaćemo generecije i bez ruku i bez mozga. Zašto smo onda uopšte postojali?
Većina je uvek kriva i živimo upravo onako kako smo svojim nečinjenjem , samoživošću i samosažaljenjem ,učinili da živimo . Nisu krivi oni koji rade pogrešno. Oni su uvek manjina. Krivi smo svi mi koji ćutimo i trpimo.
............................................................................................................................................................................................................
prilog Kragijevcani u Beogradu,

http://www.mondo.rs/v2/view_photo.php?id=536963
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty Izbori su vrlo izgledni...

Počalji  Milan taj Čet Nov 17, 2011 12:51 am

oška Broz, Titov unuk i predsednik Komunističke partije, pravoslavne je vere i kršten je u ruskoj pravoslavnoj crkvi! Ipak, on tvrdi da nije vernik, a da se u crkvene knjige upisao kako bi mogao da krsti decu svojih venčanih kumova.
Joška Broz: Pravoslavac bez vere
"Verovaću u boga onog dana kada ispratim nekog na groblje, a on se vrati kući", rekao je Joška Broz.
Međutim, napominje da iako nije vaspitavan da veruje, ipak poštuje crkvu, kao i obaveze prema porodici i prijateljima.
"Odlučio sam da se krstim 2001. godine jer su moji kumovi izrazili želju da baš ja krstim njihovu decu od 17 i 18 godina. Obred je obavljen u ruskoj pravoslavnoj crkvi u Beogradu. Krstio me je tamošnji glavni sveštenik. Nisam se dvoumio oko izbora crkve jer imam oko 70 odsto ruske krvi. Obe babe i majka su mi Ruskinje", napominje on. Kako sam kaže, tom prilikom priredio je svečani prijem za porodicu i prijatelje.
"Ceremoniji je prisustvovao veliki broj ljudi. Kum mi je bio Slobodan Komatina, nekadašnji generalni direktor Kontrol banke. Nakon obreda u crkvi, priredio sam veselje. Otišli smo u restoran, gde sam za njih organizovao ručak. Od tada do danas krstio sam veliki broj dece, a neke i venčao u crkvi", kaže Broz, koji ne misli da bi Tito da je živ imao nešto protiv ovakve njegove odluke.
"Zašto bi imao nešto protiv?!? Komunizam nije zabranjivao religiju. Mnogi su slavili i u to vreme. Sećam se da sam sa svojim prijateljima slavio Srpsku novu godinu još 1976. godine. Takođe, u statutu Komunističke partije sam istakao da svi građani mogu biti članovi bez obzira na veroispovest ili religiozno opredeljenje", poručuje Broz, koji kao primer fleksibilnosti navodi i činjenicu da je komitet u Bačkoj Palanci za Uskrs farbao jaja u crveno i lepio sličice sa njihovim grbom.
Slavi slavu - 29. novembar
Ipak, Josip Broz ističe da on slavu ne slavi. "Moja je slava 29. novembar! Nisam jedan od bivših komunjara koji sad ne izlaze iz crkve. Međutim, idem na slave svojih rođaka i prijatelja. U crkvu idem kada su krštenja i venčanja, a prekrstim se i sveću zapalim samo kada premine neko ko mi je mnogo drag", poručuje Titov unuk.
Joška Broz se priprema za izbore, na koje će izaći samostalno, dok je za priču o koalicijama, kako sam kaže, rano.
"Znam s kojim partijama sigurno neću razgovarati. Na prvom mestu sa 'žutima', a onda sa LDP-om, G17 plus i ostalima koji su uništili ovu zemlju. Što se SPS-a tiče, on bi trebalo da vodi politiku koju smo mi planirali, ali čim sedi u vlasti sa DS-om, očigledno je da nije tako", kaže on, ističući da danas programski nema razlike između levičarskih i desničarskih partija.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty komentari na sajtu..*NOVI STANDARD*

Počalji  Milan taj Pet Nov 18, 2011 11:45 am

Imaju obicaj, da brisu,baniraju...ali treba biti uporan !
...................................................................................................................
Није тачно да ваше паре иду у Београд, па вам Београд враћа колико му се ћефне. Ви имате ваш буџет (цео) и још 7% добијате од остатка Србије и не знам зашто бисмо ми плаћали вашу ароганцију да сте најбогатији...можда што пљачкате остатак наше земље. Укинути аутономију и ако кренем да се бавим политиком борићу се за две ствари: укидање покрајина и стварање Уједињених Српских Земаља (Република Српска Крајина, Српска Далмација, цела Босна, Јужна Србија, Скадар). Доле комунистички олош предвођен Чанком и Пајтићем...
.....................................................................................................................

odgovor na Milamilla

Budi ljubazna i ne trpaj olos u Komuniste, to je ofucan fazon, za nemanje argumenata,odma kleveta,,,*Komunisti*..i hajka !!! Ali, idu izbori, pa ce biti, slazem se smena *olosi*, iz nekomunisticke sfere. Komunisticka partija, izlazi samostalno na *prve, prave, visestranacke izbore*...!!
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty !!!!!

Počalji  Milan taj Ned Nov 20, 2011 6:23 pm

IMPERIJALISTIČKI SPORAZUM
Široj javnosti manje je
poznato da su Pavelić i Stojadinović krajem 1954. godine u Buenos
Airesu, gdje su obojica živjeli kao emigranti, potpisali sporazum o
razbijanju tadašnje FNRJ. Taj je sporazum trebao zamijeniti stari
sporazum Cvetković-Maček iz 1939, kojim je stvorena Banovina Hrvatska, i
omogućiti stvaranje tri nezavisne države: Slovenije, Hrvatske i Srbije.
Sa Slovenijom se, doduše, nisu previše bavili, ali su zato u tančine
odredili buduću granicu između Hrvatske i Srbije, koja bi išla rijekom
Bosnom, te donjim tokom Neretve do Jadranskog mora. Posavina i Bosanska
Krajina pripali bi Hrvatskoj, a centralna i istočna Bosna sa starom
Hercegovinom i južna Dalmacijom (uključujući i Dubrovnik) Srbiji.
Sporazum je već tada predvidio ili, bolje reći, najavio tzv. humano
preseljenje, koje će se dogoditi u ovom ratu. Muslimani su se kao
„cvijeće hrvatskog naroda“ trebali preseliti na hrvatski teritorij, a
Srbi iz Hrvatske, a posebno iz krajiških područja, u Srbiju. Sporazum
Pavelić-Stojadinović nije, dakako, vodio računa o drugim južnoslavenskim
narodima i njihovim državama. U njemu nema riječi ni o Crnoj Gori, a ni
o Makedoniji, za koje se valjda podrazumijevalo da pripadaju Srbiji.
To je bio tipični imperijalistički sporazum, kojeg su komunisti s
pravom nazvali „račun bez krčmara“, jer se u to vrijeme nikako nije
mogao sprovesti. Prof. Goran Denis Tomašković, koji upravo završava
magistarski rad o Pavelićevoj drugoj emigraciji, podsjeća da je
Stojadinović u vrijeme potpisivanja sporazuma bio financijski savjetnik
argentinskog predsjednika Juana Perona. „Stojadinović je izjavio
doslovno da on i Pavelić misle jednako, da su obojica nacionalisti
kojima je komunizam zajednički neprijatelj“, kaže Tomašković.

Mnogima se čini nevjerojatnim da su Pavelić i Stojadinović bili kućni
prijatelji, i da su slično razmišljali, ali to i nije tako
nevjerojatno, ako znamo tko je bio Stojadinović u Kraljevini
Jugoslaviji. Moramo znati da je Stojadinović među Srbima bio Musolinijev
čovjek, kao i Pavelić među Hrvatima, s tim da je Pavelić surađivao s
Musolinijem u emigraciji, a Stojadinović s pozicije vlasti, kao
predsjednik jugoslavenske vlade. U predvečerje Drugog svjetskog rata,
Stojadinović je s grofom Ćanom potpisao tajni sporazum o teritorijalnim
podjelama na Balkanu. Po tom se sporazumu Srbija trebala odreći
Jugoslavije i jednog dijela hrvatskog teritorija (Gorski Kotar,
Jadranska obala od Sušaka do Splita) u korist Italije, dok bi Italija
zauzvrat podržala stvaranje Velike Srbije, koja bi amputirala preostali
dio hrvatskog i bosanskohercegovačkog teritorija. Međutim, kada su
Britanci saznali za taj sporazum, zatražili su od kneza Pavla kao svog
čovjeka da odmah smijeni Stojadinovića. Za novog predsjednika vlade
imenovan je Dragiša Cvetković, koji je potom 1939. godine s Vlatkom
Mačekom dogovorio novi teritorijalni preustroj Kraljevine Jugoslavije.
Hrvatsko pitanje nakratko je riješeno stvaranjem Banovine Hrvatske.

Stojadinović, nekadašnji predsjednik Jugoslavenske radikalne
zajednice (poznate Jereze), osnovao je 1940. godine profašističku Srpsku
radikalnu stranku, koja je u svom programu istaknula kao svoj cilj
„ujedinjenje svih Srba“. Na mitinzima Stojadinovićeve stranke, po uzoru
na Hitlerove i Musolinijeve manifestacije, pozdravljalo se uzdignutom
desnicom. Pavelić je simpatizirao Stojadinovića iz još jednog razloga.
Naime, Pavelić je bio vjerni papin sluga, a Stojadinović je 1935. godine
po preporuci Musolinija potpisao u tajnosti Konkordat s Vatikanom,
pogubni ugovor u kojem se, između ostalog, predviđa „ravnopravnost
katolicizma s ostalim priznatim konfesijama“. Protiv Konkordata
organizirane su masovne demonstracije koje će se ubrzo pretvoriti u
antivladine demonstracije. Tada su se na istoj strani našli i komunisti i
pravoslavna crkva. Glavni protivnik Konkordata, patrijarh Varnava,
nedugo nakon krvavog sukoba litije s žandarmerijom u Knez Mihailovoj,
umro je pod nerazjašnjenim okolnostima. Postoji opravdana sumnja da je
otrovan, jer je ubrzo na njegovo mjesto izabran Stojadinovićev lični
prijatelj Gavrilo Dožić. Bilo kako bilo, Stojadinović je po odluci
Krunskog savjeta interniran 1941. u Grčku i predat Britancima na
čuvanje. Smatralo se da je čovjek Trojnog pakta i da stoga treba
spriječiti njegov ponovni dolazak na vlast. Iz Grčke je poslije rata
emigrirao u Argentinu, gdje je, kao što smo već rekli, 1954. uspostavio
suradnju s Pavelićem.

http://t2.gstatic.com/images?q...
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty 21 decembar 2011

Počalji  Milan taj Čet Dec 22, 2011 2:10 pm

Danas je održana proširena sednica CK KP u
prostorijama sedišta partije. Na sednici su drugovi i drugarice koji su
došli iz svih delova Srbije imali prilike da se bolje upoznaju i razmene
pozitivna iskustva iz dosadašnjeg rada parije, kao i da čuju pozitivne
utiske iz Ruske Federacije u kojoj je boravila naša delegacija pre mesec
dana.http://www.kp.rs/images/stories/001/c...
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy bounce
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty jedna Komunisticka partija..??

Počalji  Milan taj Čet Feb 02, 2012 3:18 pm

Kada bi *ta komunisticka partija*, izrucila taj svoj tovar mrznje i pljuvacke, koji istresa na KP.RS i na Josipa Josku Broza, istresla u javnosti na DS,LDP i ostale, vlada bi pala za jedan dan. Neosporna je cinjenica da je Komunisticka partija, pod vodjstvom druga Broza, zvanicno registrovana, i to je podatak vredan paznje i postovanja. Sva druga pracakanja ne pomazu, nego *samorevizija stavova*, obzirom da je program kp.rs verifikovan od strane najmanje 10.000 gradjana i uredno registrovana.

(nisam clan ni jedne partije,zbunjen kao mnogi, landaranjem,nejedinstvom,itd,itd)
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty Srbija nesme stati, Srbija koraca dalje

Počalji  Milan taj Ned Feb 12, 2012 12:01 am

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty Re: KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ

Počalji  Milan taj Pon Feb 27, 2012 4:03 pm

Politika nesvrstavanja smatra se jednim od najvećih uspeha spoljne politike tadašnje Jugoslavije, čiju su socijalističku ideologiju pratile novonastale države. Njihovo priklanjanje Internacionali i socijalizmu smetalo je Zapadu. Za njih je nesvrstanost „trojanski konj komunizma“, pa SAD počinju vojno da pomažu antikomunističke režime širom sveta. Ne želeći da uđe u direktne sukobe sa SAD-om, SSSR prikriveno pomaže komuniste. Uporedo s tim SSSR počinje ekonomsku saradnju sa zemljama u razvoju, pa ukupna trgovinska razmena s tim zemljama sa 783 mil. rubalja 1960. godine u 1976. dostiže 6.545 mil. rubalja.

Ni Jugoslavija u tome nije zaostajala, pa je političke odnose sa nesvrstanim državama pratila ekonomska i kulturna saradnja. Iako je i sama dobijala kredite (1963. od Francuske 150 miliona franaka, od Velike Britanije za izgradnju železare 28 miliona. funti, a od MMF-a 30 miliona dolara), FNRJ, kao motorna snaga Pokreta i daleko razvijenija od većine ostalih članica, investirala je i kreditirala druge države. Primera radi, u Sudanu je 1963. godine puštena u rad fabrika lepenke koju su izgradila jugoslovenska preduzeća. U Keniji i Tanzaniji jugoslovenske firme izgradile su oko 3.000 kilometara puteva. Na gradilištima širom nesvrstanog sveta bili su angažovani radnici „Energoprojekta“, „Aeroinženjeringa“, „Planuma“, PIM-a… Za njima su ostali aerodromi, hidrocentrale, luke, vodosistemi… Sve je naplaćeno po tržišnim cenama.

Ukupno 20 zemalja dobilo je oko 200 mil. dolara kredita za nabavku opreme, mašina i transportnih sredstava u Jugoslaviji, sklopljeni su sporazumi o trgovinskoj i naučno-tehnološkoj saradnji s Čileom, Burmom, Meksikom, Etiopijom, Indonezijom, zemljama Istočne Evrope...

Godine 1981. SFRJ se sa 2.430 dolara po stanovniku nalazila u zlatnoj sredini među nesvrstanima, a robna razmena s tim zemljama iznosila je 4,5 milijardi dolara, od čega se 45 odsto odnosilo na izvoz, što je bilo 10 puta više nego 1971. godine. SFRJ je nesvrstanima izvozila sirovine, opremu i mašine, industrijske i prehrambene proizvode, a uvozila naftu, pamuk, bakar, gvožđe, boksit, južno voće, kafu, kožu... Sa 350 miliona dolara investirala je u radove u poljoprivredi nesvrstanih zemalja. Na radovima u SFRJ bilo je uključeno 27 zemalja u razvoju. U Jugoslaviji su se obrazovali strani kadrovi, a jugoslovenski stručnjaci su radili u Iraku, Libiji, Egiptu... Navešćemo i primer Angole iz koje „Naftagas“ već 30 godina povlači sopstvenu naftu iz zajedničkih ulaganja sa najvećim evropskim i svetskim naftnim kompanijama.

Posle Titove smrti 4. maja 1980. nije došlo do poremećaja u odnosima Jugoslavije i ostalih država, ali je usled sukoba između članica PN-a (Irak–Iran, Indija–Pakistan, Irak–Kuvajt), pokret izgubio svoju glavnu ulogu – očuvanje mira. Tada na scenu stupaju lokalne asocijacije: Organizacija afričkog jedinstva, ASEAN, Arapska liga i druge. Među članicama Pokreta počinje i rivalstvo za preuzimanje vodeće uloge, mada su neslaganja došla do izražaja još ranije 1979. godine, kada su Sovjetske trupe ušle u Avganistan, te je došlo do podele na pristalice i protivnike ove intervencije.

Nakon pada Berlinskog zida krajem 1989. godine i prestanka blokovske podele sveta nesvrstani, koji su dali veliki doprinos smanjenju blokovske zategnutosti, gube važnost. To je pokazala konferencija u Beogradu održana u septembru 1989, u vreme gašenja hladnog rata i Varšavskog pakta, promena u istočnim zemljama, na geopolitičkoj mapi Evrope i u međunarodnim odnosima. Ubrzo je 1991. godine, posle raspada SFRJ, zemlja suspendovana iz članstva, a Pokret, koji je u periodu hladnog rata odigrao istorijski značajnu ulogu u dekolonizaciji, smanjivanju blokovske konfrontacije, jačanju solidarnosti među zemljama u razvoju i preko UN uticao na demokratizaciju međunarodnih odnosa preko Ujedinjenih nacija, sa svojih 118 članova traži svoje mesto na geopolitičkoj mapi sveta.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty Re: KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ

Počalji  Milan taj Ned Mar 25, 2012 11:10 am

Kakav je to cinizam kada se Amerika bori za demkratiju u tuđim zemljama dok u samoj Americi 17 miliona visoko školovanih ljudi radi teške fizičke poslove.

Da li je Amerika izmislila Al Kaidu kako bi lakše osvajala ciljeve?

Kako Turska namerava da se vrati na granice nekadašnjeg otomanskog carstva?
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty Re: KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ

Počalji  Milan taj Pon Mar 26, 2012 9:36 am

rojter [neregistrovani] (25. 03. 2012, 17:44:03)
ДОЂИТЕ (СВИ ) НА ГРОБЉЕ У ВРАНИЋ?

Ко и са којим правом говори о покољу у Вранићу те кобне ноћи , када се догодило нешто што многи желе да оспоре.Неко је и данас на страни четника , многи траже и данас гроб Драже Михаиловића , наравно подржани од стране оних који су и направили много зла не само Србији. Чак смо на страни оних који су нам упропастили земљу , убијали децу током НАТО бомбардовања , уништили интелект , командују и на кашичицу нам дају а ми све сиромашнији, наравно да је добро данашњим слугама ВАЗАЛИМА!!!А раја ћути ! Видећемо докле. Постали смо слепци задужени и презадужени а по многима из власти тако мора и треба да буде. По њима никада нико није постојао , све су они учинили , били су прогреси и били за боље. А зашто нам није боље!! Није и неће бити јер су изучили ЛОШ ЗАНАТ ОД ОНИХ који су их и поставили да буду то што јесу. Шта њих брига за рођени народ! Ма који рођени народ , они гледају себе , а не на ову слепачку Србију коју су довели до пропасти. Зар Радоје Домановић са сатиром "ВОЂА" није рекао све. Али кога од данашњив политичара и оних који нас воде у пропаст потпомогнти спољним факторима - агресорима то занима. Они су ВОЂЕ , да читају Домановића за њих је бесмислено.
Сведока је било када је покољ у Вранићу у питању, многи су нестали са овог света али у сваком слуачају зар неко може да замери аутору кљиге "Ноћ каме" сада покојног Драгољуба Пантића уз поштовање да му је лака земља да он никада ништа не би измислио. И добро је урадио , тачно је да то није велико књижевно дело , али је оставило трага записано језиком обичног човеека . Многи би да оживе Дражу , Ђоку , Перу , али доста је да многи причајуо историјским чињеницама када многи данас само желе да се баве историјом коју нису учили. Или су је слабо научили. Што се тиче покоља и књиге " Ноћ каме" најбоље је да дођете на гробље у Вранић па да тамо поведемо полемику о вашим ставовима који су дрски , безобраѕни , а онда ћемо видети да ли сте ви ѕаиста историчар или и даље желите да прекрајате и браните оне који су убијали И НАТО је убијао али Вранић и не само Вранић се таквима не недодворава?
А када дођете у Вранић најавите се rojteru како би вас дочекао спреман.
Заиста сте прави четник веома дрски и не дирајте МРТВЕ ......
Rojter u Vranicu postoji...
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty " da te pitam"...?

Počalji  Milan taj Sub Apr 07, 2012 11:59 am

Nisam znao pod koju temu da ovo stavim pa mi je ova zvucala kao najprikladnija.Ja sam Luka Niciforovic iz Nisa imam 13 godina i proucavam komunizam i socijalizam vec 3 godine.Zalim sto nisam ziveo u SFRJ i sto zivim u ovoj ,pa da je nazovem tako,propaloj drzavi.Zelim da ucinim nesto sto ce promeniti nacin na koji napaceni narod Srbije zivi ali neznam sta.Pa posto sam video da je bilo i ranijih slicnih posova voleo bih od vas neki savet za nesto sto bi mogao da ucinim iako sam maloletan.

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty Sa njima nekada nismo imali embahadu,

Počalji  Milan taj Ned Apr 15, 2012 10:51 pm

Visoki oficir izraelske armije snimljem je kako tuče u lice puškom M-16 levičarskog aktivistu.
Na video snimku jučerašnjeg incidenta, koji je danas postavio Međunarodni pokret solidarnosti na Jutjub vidi se potpukovnik Šalom Eisner kako udara mladića, učesnika propalestinske vožnje biciklom u Jordanskoj dolini.
U subotu je grupa od 250 aktivista, uglavnom palestinske omladine sa Zapadne obale krenula biciklima kroz dolinu u znak tihog protesta.
U jednom trenutku zaustavili su ih izraelski vojnici i ubrzo je izbio sukob. Vojnici su udarali aktiviste i bacali njihove bicikle.
Jedan od dobrovoljaca koji je orgnizovao vožnju rekao je da su vojnici čekali aktiviste i započeli sukob.
"Pokušao sam da razgovaram sa njima, da objasnim da samo želimo da uživamo u lepom putu i Jordanskoj dolini u proleće, ali bez uspeha. Aktivisti su tučeni jako i oficiri su nam samo rekli da ne možemo biti u tom podrucjcu", kazao je jedan aktivista.
Četvoro povređenih ljudi je preneto u bolnicu u Jerihonu.
Nakon što je snimak objavljen, komandant centralne komande Nican Alon naredio je istragu.
Vojni portparol ocenio je da je incident ozbiljan i najavio odgovarajuće korake.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty Grcka..

Počalji  Milan taj Ned Apr 15, 2012 11:22 pm

Prema poslednjim statistikama, nezaposlenost je porasla na 21,8 odsto, dvostruko u odnosu na januar 2010. godine.Trenutno je u zemlji od 11 miliona stanovnika 1,1 milion bez posla.Među njima je najviše mladih,više od polovine.

Nacionalna statistička služba objavljuje da je oko 400.000 mališana u Grčkoj gladno, da je sa primanjima po domaćinstvu manjim od 470 evrajedna trećina nacije na ivici bede.

Na uskršnjoj trapezi to je vidljivije nego ikada jer je za nju potrošeno za petinu manje nego lane.Na centralnoj atinskoj pijaci mesari se utrkuju sa cenama ne bi li privukli kupce koji,očigledno u nadi da će sniženja biti veća, čekaju poslednji trenutak.

Jagnjetina, koja je prošle godine bila deset i više evra,nudi se po prosečnoj ceni od sedam evra za kilogram. A Grci kupuju po pola kilograma, ili manje.

„Očajna sam ali nemam izbora. Kupila sam samo tri šnicleza unuke.Mi ćemo se snaći sa povrćem,krompirom, pitama“, jada se 80-godišnja penzionerka Eleni Terzidu i tvrdi da su u istom položaju sve njene susetke.
.........................................................................................................................................................................................................
Godinama sam se pitao kako to da Grci nisu nasledili ništa od svojih predaka (starih Grka), ni pamet, još manje lepotu, ni sposobnost visokoumnog razmišljanja... Kakva monumentalna zabluda! Živi su stari Grci, samo u novom, lepšem pakovanju, i zaposleni su u državnoj službi!
Ako vam nije jasno zbog čega se Grci toliko protive najavljenim merama štednje i zašto su stalno na ulicama, vreme je da vas upoznam sa nekim od silnih beneficija koje dobijaju (ili su dobijali) zaposleni u grčkom državnom sektoru.
Priča počinje davne 1911. kada je tadašnja kraljevina Grčka donela Ustav, u kojem se navodi i da je državnim službenicima posao zagarantovan a otkaz zabranjen... I posle rušenja vojne diktature i donošenja novog Ustava 1975. ova odredba se i dalje primenjivala u praksi jer nijedna od brojnih nestabilnih Vlada nije želela da se zamera glasačima. A na to su nadovezale desetine, možda i stotine neverovatnih dodataka na platu. Pa kaže:
Državni službenici su dobijali 13. i 14. platu, pola mesečne zarade su dobijali za Uskrs, drugu polovinu pred godišnji odmor, a 14. plata se delila za Božić. U penziju se može i pre 50. godine života, a rođaci 4.500 umrlih Grka, koji su radili u javnom sektoru, godinama su dobijali penzije. Sasvim opravdano, velika pažnja je posvećena budućim naraštajima: neudate ili razvedene kćerke državnih službenika, nakon smrti roditelja, nastavile su da primaju njihove penzije, a tu povlasticu je koristilo oko 40.000 Grkinja, što je državu koštalo bednih 550 miliona evra godišnje! Tu nije kraj brige o deci - roditelji zaposleni u državnom sektoru su dobijali dodatak za dete (jedno) i to sve dok se naslednik/ca ne ožene ili udaju! Sa druge strane, bonus sledi i neoženjenim i neudatim radnicima/radnicama... jasno, što da se zlopate deca. Em su sami em se ubijaju od posla.
Kuriri u ministarstvima su imali dodatak od 290 evra zato što su na vreme preneli poneku kovertu iz kabineta u kabinet, u istoj zgradi. Zaslužene bonuse su imali i službenici koji su pokazali da znaju da koriste foto-kopir aparat, radnici u državnom osiguranju su dobijali naknadu za prevoz iako nikada nisu izašli na teren, a šumarima je, između ostalog, pripadao i dodatak za rad na otvorenom... Mučenici, tolika drva, a oni sami, i još duva vetar! Buuuuuu! Državna železnica je mašinovođe nagrađivala sa 420 evra za redovno pranje ruku, a službenicima je sledovao dodatak za redovno dolaženje na posao, a ova nepopularna mera je uvedena nakon što su istraživanja pokazala da oko 50 odsto od 730.000 državnih službenika uopšte ne dolazi na posao! Zato i ne čudi što su, na primer, vozači autobusa u Atini imali mesečni dodatak od 310 evra ukoliko tokom meseca nijednom ne zakasne na posao.
Oni koji se izdvajaju od proseka moraju da budu stimulisani, je l' tako - bonus za znanje stranog jezika i korišćenje kompjutera. Na početku PC ere, u Grčkoj je bilo opšteprihvaćeno mišljenje da su računari štetni i da treba nagraditi sve koji se nalaze u istoj prostoriji sa tim mehaničkim zverima... Nema veze da li u kancelariji u kojoj radi 40 ljudi ima samo jedan kompjuter, svih 40 heroja dobija bonus! Vozači starijih službenih automobila su mesečno dobijali 25 evra zato što moraju da zagreju motor pre vožnje, a dodaci su sledovali i za korišćenje fabričke menze, i za iscrpljujuće gledanje u propeler broda kao što je to slučaj u Gčkoj obalskoj straži. Ministarstvo pravde je nagrađivalo službenike koji parnice završe na vreme...
Kao i Srbi, i Grci mnogo vole razne Savete i Upravne odbore, a ne znam zašto, svi su okomili na vredne ljude iz Saveta koji vodi računa o jezeru Kopijas. Možda zato što je jezero presušilo još početkom tridesetih godina prošlog veka! Međutim, tradicija mora da se poštuje pa kada neki od članova ovog Saveta, ne daj bože umre, bira se njegov doživotni naslednik.
Kada sam prvi put čuo za neke od ovih zezancija, mislio sam da su izmišljene, međutim, sve ove podatke sam kasnije pronašao u grčkim medijima i izveštajima ozbiljnih novinskih agencija. Kada sam video sve ove stavke na gomili, prvo sam počeo da se smejem, a onda sam se nekako rastužio. Pa, Grci su bar imali sve ove dodatke koje mi nikada nećemo imati, opušteno su živeli 30 godina, nisu se mnogo mešali u svoj posao... a bankrot? Koga briga... vredelo je... kao da smo mi u nešto boljoj situaciji.
Kad bolje razmislim za ovakve uslove rada se vredi boriti svim sredstvima. Kakve bre demonstracije, kakvi bakrači! Grcite! Revolucijaaaaaaaaaa....
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty Saopstenje

Počalji  Milan taj Sub Apr 28, 2012 11:24 pm

Zbog mnogih, javno izrečenih, neistina u poslednje vreme i objavljivanja samo delova izjava izvađenih iz konteksta, saopštavamo sledeće:

Komunistička partija na izborima nastupa SAMOSTALNO, i nije deo niti jedne koalicije.
Izjava u "Blic"-u od 22.04.2012. godine je pogrešno interpretirana, a izjava glasi: "Prilikom posete Ruskoj Federaciji, delegaciji Komunističke partije, članovi ruske Dume su izrazili želju „da se napravi patriotski blok sačinjen od : SNS, DSS, SRS i KP, jer bi se jedino tako sigurno promenila trenutna vlast u Srbiji“.
Komunistička partija nikada neće prihvatiti bilo kakvu saradnju sa strankama i ljudima koji su dovele do trenutnog stanja u državi.
Komunistička partija je kategorički protiv bilo kakvog razgovora i pregovora sa NATO alijansom po bilo kom osnovu. Nismo za ulazak u EU što ćemo narodu pokušati da objasnimo u narednom periodu, već se zalažemo za Evroazijsku uniju.
Posle izbora ostavljamo mogućnost razgovora isključivo sa predstavnicima onih stranaka koje se zalažu za celovitost i jedinstvenost zemlje, nacionalno pomirenje i socijalnu pravdu.
Komunistička partija se zalaže za zaustavljanje dalje i preispitavanje postojeće privatizacije, hapšenje i procesuiranje svih onih koji su učestvovali u kriminalnim radnjama u proteklom periodu. Naše insistiranje po tom pitanju je moguće, jer u našim redovima nema takvih, sem ako nas neće hapsiti zbog neplaćenih računa za struju, komunalije ili rate kredita.
Borićemo se za to da se fabrike, koje ne rade, stave u funkciju, za obnovu samoupravljanja, za besplatno zdravstvo i školstvo, za penzije od kojih se može dostojanstveno živeti i za sve ono što je u proteklom periodu obespravljeno, osiromašeno i poniženo.
Program KP mnogi kopiraju i prisvajaju naše ideje, koje koriste u svojim predizbornim aktivnostima. Ono što obećavamo od osnivanja je, da ćemo se svim raspoloživim sredstvima boriti za: zapošljavanje uz indeks, a ne uz partijsku knjižicu, vraćanje poljoprivrednih zadruga, vraćanje mesnih zajednica, kontrola i popunjavanje penzionih fondova, ulaganje u poljoprivredu, jer je to osnovna grana koja najbrže donosi dobit, a kasnije i ostale grane privrede, kontrolu i procesuiranje svih onih koji su zloupotrebili službeni položaj.
Borićemo se za nezavisno sudstvo, medije, jaku vojsku i policiju i za ujedinjenje sindikata.

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty svega ima to istina pa i Ceca pije vina..?

Počalji  Milan taj Ned Apr 29, 2012 11:46 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 3 Empty Re: KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 3 od 6 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu