FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ

Strana 2 od 6 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći

Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty ..

Počalji  Milan taj Pon Feb 08, 2010 2:40 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty Kakvo je misljenja komunista iz Srbije... ?

Počalji  Milan taj Ned Feb 28, 2010 3:22 pm

Смртна пресуда


Смртна пресуда српској држави и српском народу одавно је скројена на линији Вашингтон Брисел уз не малу помоћ осталих западних „пријатеља“ . За реализацију таквог пројекта који се спроводи у фазама није довољан само спољни притисак, већ су неопходни и домаћи помагачи.Да бисмо схватили да специјални рат против српског народа и Републике Србије од стране Запада никада није ни престајао у модерној историји, осврнућемо се на последња дешавања у Србији. Суштина ствари је у нечему што бисмо дефинисали геостратешким интересом Запада да Република Србија нестане са географске карте света. Ово је пре свега одраз мишљења на Западу да су Срби историјски брана продора Запада ка Истоку , без обзира ко је на челу српске државе. Чак ни оваква прозападна и интересима српског народа супротстављена власт није добра гаранција за остваривање циља растурања Србије, јер због нестабилне политичке и крајње тешке економске ситуације може бити замењена влашћу којој ће интереси српског народа и Републике Србије бити изнад било каквих личних и страначких интереса. Због тога се и прибегава непрестаном специјалном рату како би се изменила свест српског народа. Он се пре свега огледа у томе да се непрестано намеће осећај кривице за рат у бившој СФРЈ српском народу, иако је само српски народ имао интерес да се СФРЈ очува. Намеће се свим могућим фалсификатима да су Срби геноцидно настројен народ против кога су сва могућа средства дозвољена ( погледајте на шта личе холивудски филмови у којима се појављују српски ликови). Тиме се оправдава варварско и злочиначко бомбардовање свих територија на којима живи српски народ од стране НАТО пакта који је кулминацију доживео 1999.год. Рат протв Срба је дозвољен свим војним средствима до употребе осиромашеног уранијума ( искоришћено гориво у нуклеарим електранама са којим САД није знала шта ће, пошто складиштење тог нуклеарног отпада представља еколошки и технолошки, као и финансијски проблем ) који је сручен нама на главу. Последице тога осећамо сви ми, јер нам је загађено земљиште, вода и ваздух за дуги низ година, и што је за последицу имало драстичан пораст малигних обољења о којима марионетска власт не говори ништа, јер би иначе морала да тужи своје менторе за ратне злочине. Десет година касније увелико се од стране марионетске и компрадорске власти (компрадор на португалском означава „стручњака“ за варварска питања ) отвара питање прикључења Србије НАТО пакту. Образложење је: као све земље у окружењу су чланице НАТО пакта, па због своје сигрности и Србија мора да се придружи Нато пакту. Значи, ако нећемо да се придружимо НАТО-у рескирамо агресију НАТО-а на нас. Постанимо чланица НАТО-а да би нас НАТО штитио од НАТО-а.Зашто нам компрадори не кажу да ли смо ми угрожени можда од Руске Федерације , Кине, Индије или можда Бразила и Јапана па нам је потребна заштита НАТОа. Србија и српски народ су само добра лабораторија за много већи залогај који се зове Руска федерација.
Сада се гура кроз Скупштину Републике Србије лажљива резолуција о „геноциду“ над муслиманима у Сребреници из 1995.год. Иако ни по дефиницији, ни по стварним догађањима нема речи ни о каквом геноциду над муслиманима, лажна осуда само ће допринети уништењу Републике Српске и наметање плаћања ратних репарација муслиманско-хрватској фердерацији, а можда и Хрватској. Тиме ће бити натоварен терет који Република Србија неће моћи да отплати ни наредних 100 година.Нека знају они који ће гласати за такву резолуцију да су навукли омчу око врата српском народу у Републици Српској и Републици Србији. Заиста невероватно звучи да нико у и око Сребренице није снимио „геноцид“ над муслиманима,као и да амерички сателити који су могли снимити све што су желели,нису снимили ништа од „масовних гробница“. Немогуће да ни Холанђани, ни муслимани и ни било ко од Срба није снимио никакав „геноцид“ над муслиманима, јер такав број убијених муслимана није могао бити сакривен. Управо због тога је невероватно колико малоумности испољавају компрадори у испуњавању налога западних ментора када једну лаж покушавају претворити у неприкосновену „истину“. Следеће што ће се протурити кроз српски парламент је законско спречавање сваког покушаја да се утврди права истина на бази стварних чињеница о догађањима у Сребреници од 1992.год до 1995.год. Као да у свему томе нема границе понижавања српског народа, када никаква истина не може да добије право постојања.Хашка истина се утврђује као на пијаци. Није уопште важна истина по англосаксонском праву, већ је истина само оно око чега се договоре оптужени и судија. На тај начин може се исфабриковати и највеће небулозе које касније представљају „необориву“ истину. Наш Председник је изгубио и главу и образ извињавајући се свакаквом олошу за некакве ратне злочине, а да за узврат сем понижења није добио ништа. Наравно да сваки злочин мора бити испитан,а кривци кажњени,само што код околних народа то нећемо дочкати, јер тиме би ти исти народи изгубили ореол жртве. Тиме је наш Председник испао наивчина. Уместо извињавања требало је да тражи да се све избеглице врате на своја огњишта и да им се омогући да не буду грађани другог реда. Понављам, ово треба да важи за сва избегла лица. Управо због тога се и не врши попис становништва у муслиманско/хрватској федерацији јер би се тек ту видело драстичо етничко чишћење Срба од стране Муслимана и Хрвата. У једном од највећих српских градова после Београда Сарајеву, Срба готово више и нема. Од 150 000 Срба, није остао готово нико. Исти случај је и са Мостаром и са другим деловима муслиманско/хрватске федерације. Ако је неко директан кривац за рат у бившој БиХ, то је свакако Алија Изетбеговић и његова сулуда политика базирана на његовом руком написаној „Исламској декларацији“.
Никаква истина ни правда не постоје на Западу,само интереси и ништа друго. То су праве „вредности“ западне цивилизације које нам упорно намећу домаћи компрадори. Наравно да су у ову прљаву работу укључене пре свега неке „невладине“ организације познате по својој невероватно великој мржњи према свему што има српски предзнак, као и неке странке лажне опозиције. Међутим, они само служе да испипају пулс српском народу, како би странке на власти извршиле исти домаћи задатак.
Народ у Србији нема контролу над сопственим животом. Закони се доносе на штету грађана, а у интересу западне плутократије и домаћих криминалних „бизнисмена“. Медији, у рукама западних моћника служе улепшавању стварности, обмањивању јавности, све у циљу омогућавања што дужег опстанка ових марионета. За испирање мозга народу служе новине које се бесплатно деле, а којима се креира нека виртуелна стварност. У њима се ништа не догађа.
Прича о уласку у банкротирану Европску Унију постаје нова религија домаћих компрадора. Обећани „рај“ који нам се сваки дан сервира из свих могућих медија има за циљ стварање илузије да ће сви наши проблеми бити решени, а стварно стање је да је Република Србија земља под окупацијом глобалног мултинационалног капитала коме је једини интерес раубовање српских привредних ресурса по што нижој цени, а ако може бесплатно, још боље. Ни камате међународним лихварима на овом нивоу производње не можемо да вратимо. У овом тренутку дугујемо око 33 милијарде евра. Нешто мање од ове цифре износи наш брутодруштвени производ. Како домаћи компрадори мисле да врате узете кредите? Тиме је још једна смртна пресуда исписана овом народу, овог пута на економском плану.
Једино решење које може да измени постојеће стање је национални консензус који ће установити праг испод кога се не може ићи. Повезивање са свим оним државама које имају исти заједнички интерес као и ми, у борби против новог светског поретка може нам помоћи да опстанемо као држава и као народ у овом, по српски народ и Републику Србију, тешком времену. Променом друштвеноекономског система олакшаћемо одбрану опстанка Републике Србије и српског народа у целини.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty Valjda je ovo jedan od razloga za *jedinstvo akcije svih KP*

Počalji  Milan taj Pon Mar 08, 2010 5:26 pm

Потреба за новим изборима постоји јер би се у садашњим околностима на политичком плану највероватније профилисали и понудили ефикаснији политичко-економски концепти за суочавање са предстојећом кризом а вероватно и концентрисале снаге за суочавање са њеним нимало благотворним ефектима. Била би то прилика и да на површину изађу многе нове личности неупрљаних и некомпромитованих биографија које би могле обновити високо нарушено поверење народа у институције и представнике досадашњег режима. Боји ли се неко таквог могућег исхода? Одговорите нам!
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty KO JE OPOZICIJA...???

Počalji  aska07 taj Pon Mar 08, 2010 10:25 pm

Mislim da se celokupna politicka ,,elita,,u Srbiji boji nekompromitovanog kandidata.
Problem je kako takvog kandidata pribliziti siroj javnosti.
To je veliki problem i u ,,lokalnim samoupravama,,...
Nemamo vise cak ni opoziciju u parlamentu,jer izgleda se svi manje vise slazu sa aktuelnom vlascu,verovatno svi tu imaju neki svoj deo kolaca.
Napaceni narod je vec odavno digao ruke od misljenja da se nesto moze promenuti na bolje,pa sad cekaju svojih 1000evra od onog lopova Dinkica,kao bice za hleba i dobro je,bolje nego bez hleba.....
Hoce li i pred sledece izbore obecavati te fantomske evre,ili ce smisliti neku novu laz....
Bilo kako bilo,doticni gospodin ce sigurno imati novca za promociju svoje stranke,jer je mnoga preduzeca opljackao.Tako recimo u Zrenjaninu,JKP Pijace i parkinzi pripadaju doticnom gospodinu i njegovoj stranci,zamenica direktora ovog preduzeca ima platu 285.000.00din i ni to joj nije dosta,za potrebe preduzeceta je kupila novu skodu,ciji rezervoar puni o drustvenom trosku,a koristi ga za sopstvene potrebe,a bez potrebe za putnim nalogom.....Kada sam hteo da preko nekog poznanstva tamo zaposlim suprugu,da stoji 8 sati i naplacuje parking rekli su mi...Neka se uclani u stranku pa sa tom clanskom kartom dodje,videcemo sta mozemo da uradimo....Ima toga ovde u Zr-u jos,ali da neduzim toga ima u celoj Srbiji.....
Kako se sa njima boriti kad je u ovom drustvu sve ko ima vise,a ovi su se bas nakrali imaju vise nego drzava.....
Mozda jedino pomogne da se skupimo,uzmemo jednu povecu g..... motku,pa ih proteramo u tu njihovu EU,i tako im ispunimo zelju,nikad joj nece biti blizi.....

„Hasta la Victoria Siempre!“

aska07

Broj poruka : 12
Datum upisa : 28.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty Jedna motka nije dovoljna...

Počalji  Milan taj Pon Mar 08, 2010 10:42 pm

ali moze da posluzi..uz jednu dobru kofu punu do vrha !!
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty UZ POVECU KOFU...

Počalji  aska07 taj Pon Mar 08, 2010 11:35 pm

...mozda bi i uspeli...koliko su se oni posrali na ovu nasu drzavu i napaceni narod,tesko da ce i jedna poveca kofa mogla da posluzi,ali u svakom slucaju treba pokusati.....
Ja sam motku spremio,nisam je jos umocio da se ne osusi....

DOSTA JE!!!!!!!!!!!

ZIVELA REVOLUCIJA!!!!!!

aska07

Broj poruka : 12
Datum upisa : 28.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty ONI SU VLAST U ZR-u...

Počalji  aska07 taj Uto Mar 09, 2010 3:12 am

Зрењанин – Страначки пребези окупирали су, ових дана, зрењанински политички миље. Три донедавна функционера Г17 плус прешла су у Лигу социјалдемократа, а исто толико доскорашњих припадника градског врха Савеза војвођанских Мађара ушло је у Демократску странку. Највећим приливом хвали се најмлађа партија на политичкој сцени – Српска напредна странка. Иза ових трансфера вуку се репови разних нагађања.

У Динкићевој странци прелазак чланова у партију Ненада Чанка називају осветом те да се лигашима није свидело то што први човек Г17 плус у Зрењанину и Војводини Горан Каурић није бранио Александра Мартона када је овај прошлог лета упао у невољу када је откривено да је службеним аутомобилом с породицом ишао у Пулу. На подршку заменика градоначелника Каурића председнику Скупштине Мартону рачунало се, јер су две странке у коалицији на власти. Цео случај се нашао на дневном реду Скупштине и Мартон је „преживео”, односно већинска коалиција није се изјаснила за његову смену. Њима је пре седнице речено да ће ЛСВ ускоро сама повући Мартона и да његово смењивање гласањем не би било добро за скупштинску већину. Међутим, Мартон није отишао и по Зрењанину се причало да је чекао тренутак да се освети Каурићу. Председник Скупштине, међутим, оштро демантује све те приче и каже да није ничим утицао на прелазак чланова Г17 плус у ЛСВ, да нема речи о освети и да ове две странке годинама имају добре односе.

(Зло) употреба службеног аутомобила појавила се недавно и као кост у грлу Г17 плус. Наиме, чланици ове странке Мирјани Гавриловић, приговорено је да, као заменик директора у ЈП „Пијаце и паркинзи”, има плату 280.000 динара и да се вози на посао службеним аутомобилом. Испоставило се да је поменуту своту добила само за један месец и то због заостатака који су исплаћени по важећем правилнику.

– Моја редовна месечна плата износи 73.000, а службени аутомобил возим кући да би га паркирала у сопственој гаражи, јер друге немамо, а немамо ни возача – рекла је Мирјана Гавриловић новинарима.

Поред трансфера чланства из Г17 плус у ЛСВ, у Зрењанину су приступницу Демократској странци потписала и три члана која су прошле године искључена из Савеза војвођанских Мађара. Најављено је да ће њихов пример следити још десетак чланова СВМ, али за то још нема званичне потврде.

У првом обраћању новинарима, новопечени повереник Српске напредне странке за средњи Банат Горан Кнежевић, бивши градоначелник Зрењанина, рекао је да СНС има преко 50 одбора у свих пет општина и да напредњаци траже изборе на којима ће бити незаобилазни фактор. У овој странци тврде да је пријем нових чланова свакодневан, али нико не саопштава да ли је реч о грађанима који су до сада били неопредељени, или су припадали неким странкама.

Поводом најновијих политичких превирања, овдашњи аналитичар Мирослав Самарџић каже да у Зрењанину већ годинама траје жестока борба за власт између неколико конкурентских приватних клика које сурово злоупотребљавају власт у интересу појединаца и малих група.

– Вишепартијски систем на локалном нивоу није омогућио формирање компетентне и одговорне власти. Јавна предузећа и установе и градска управа нису сервис који пружа услуге грађанима већ резервоар
привилегија за припаднике владајућих странака . Проблем је системски и неће бити решен променом странака на власти. Морају се тражити нова системска решења како би се зауставила ендемска корупција и злоупотребе – каже Самарџић.

aska07

Broj poruka : 12
Datum upisa : 28.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty Ko je tu ko...?

Počalji  aska07 taj Uto Mar 09, 2010 3:35 am

Tri tamo,dva vamo i eto ti gradske vlasti....Ko tu koga,da izvinete j...
Nisam glasao na proslim izborima,jer nisam imao za koga...Nadam se da cu na sledecim imati...
Stvarno cu se potruditi svim snagama da pomognem da ovim lopovima jednom stanemo na kraj,a kad kazem lopovima znam sta pricam...Dobio sam 100% proverenu informaciju da je doticni bivsi gradonacelnik zrenjanina na nekoj proslavi svoje bivse stranke hveleci se stranackim kolegama,gasio tompus u pepeljaru sa recima ode jos 100evra u pepeljaru.Za silne pare koje su mu kojekuda pronalazili nosalantno je govorijo,neznam odakle to tu ili to mi je ustedjevina...Malo je cudno da covek koji pusi cigarete od 100evra ustedi toliki novac...Ali dobro ipak je ovo demokratska drzava,zaradio covek....Pustili ga iz zatvora....Neverovatno...Presao covek u SNS i pojeo vuk magarca,sto bi rekao nas narod...

Bolje mi je da poginem stojeci,dok sam jos na nogama...

Nemoze se vise ovako...dajte drugovi da se organizujemo malo...DOSTA JE!!!

aska07

Broj poruka : 12
Datum upisa : 28.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty *replika*

Počalji  Milan taj Pet Mar 12, 2010 1:50 pm

1)Ne interesuju me kredti i kamate. Interesuje me samo koliko treba
novog novca kao nekreditnog novca. Ako sam dao toga novca koliko je
potrebno ništa više nije važno. Ništa ne može da utiče na nivo cena.
Cene su realne i 20% niže nego sada. Koliko ima kredita i kolike su
kamate, državu ne treba da interesuje. To je privatna sfera. Javna
sfera je pravljenje novca i time se bavi država.
_________________
Nekreditni novac je jedini realan novac. Nekreditni novac nije dug
nego poklon. Nekreditni novac je potrebna dodatna količina novca u
opticaju (dM) kao procenat (k) od postojeće količine novca u opticaju
(M).
dM = kM ; k = (ponuda - tražnja)/tražnja ;
Ako se novac emituje kao poklon po navedenoj formuli, inflacija nije
moguća. Porezi se ukidaju za iznos nekreditnog novca. Potrošači
plaćaju manje a proizvođači dobijaju više nego danas, kada se novac
emituje kao kredit.
[Vrh]
2)drzavu ne intersuje...a *poverioca* i te kako interesyuje...da u ime
naplate duga uzme, proda....*proizvodjacke kapacitete*..robu, naravno
optereti zajmom i gubitcima...pa izvolte...posto *nekreditni* hleb,
struja, meso...itd itd...uz *opasku*...da NATO daje sebi za pravo da
samo *pomisli* sta mu je interes..oglasi naravno preko CNN, i ovlasti
sebe odmah da napadne, srusi mostove i td...*ponudi dobre usluge fonda
za obnovu i razvoj*...gde vec pocinje...*kreditni novac*...to je,
slabo ucena materija, spominjala se *nekada davno na brdovitom
balkanu*..sapucu je crkve...*srednja ekonomija*...a kontra ponuda je
*nulta ekonomija*...momentalno rec je o *nultoj*, ne pominjem je prvi
put...znaci, NATO itd, srusi most...ponudi *bratsku pomoc* da ti
obnovi ono sto ti je srusio. usput ti proda tenk i avion, da *branis
most*...a ti nema stoliko ni kreditnog ni nekreditnog novca, naravno,
za par desetina godina, opet ti rusi taj isti most..*opet* pritrcava u
pomoc, tui srecan radnici dobili posao...a drzava tapka u mestu,
drustvo sa i u njoj takodje,...100 godina zida jedan isti most, a
treba joj jos 10, iscrpljena u ovom *ponovljenom*...kuka za
kreditom....
[Vrh]3)Pridružen/a: 04. 12. 2005. (17:27:57)v: A to znaci... Citirajte i
odgovorite Uredite post Izbrišite ovaj post
Nije Nikolae Causeku izgubio glavu kao *diktator* nego kao *nekreditni
novac*..isplatio je dobre usluge MMF..i stradao, do Putina naravno
nemogu da dopru, a ljuti su, nekada davno dali su pare Lenjinu,
zavrnuo ih je, sada skoro ,mnogo skromnije Nobela Gorbacovu..opet
*nicevo tavarsc*...Aldo Moro nije u osnovici isti slucaj, ali vrlo
brzo...nije dobio saglasnost za industrijalizaciju, SFRJ..veci sistem,
mnogo radne snage, relativno jevtine radne snage...koja se
*samoupravno obezobrazila*...razbijena, onemocala.
[Vrh]
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty *nista nas nesme iznenaditi*

Počalji  Milan taj Uto Maj 25, 2010 11:35 pm

Joška Broz iznenadio sve
Da je Tito bio gej, danas bi ga svi voleli!

Jugonostalgičari iz raznih krajeva bivše SFRJ obeležili su juče rođendan Josipa Broza Tita na „tradicionalan način", uručivanjem štafeta mladosti, doduše ne davno preminulom Titu, već njegovom unuku Joški.
1
Titovo unuče, mi ti se kunemo... Proslavi „dana mladosti" na platou ispred Muzeja „25. maj" prisustvovalo 1.000 titovih pionira

Maršalov unuk Josip Broz primio je juče na platou ispred Muzeja „25. maj" na Dedinju osam štafeta iz svih republika bivše SFRJ, osim BiH.
Štafeta sa buvljaka
---------------------------
Josip Joška Broz tvrdi da organizaciju Dana mladosti nije platila njegova komunistička partija, već posetioci iz svog džepa.
- Ljudi sami dolaze da se poklone pred grobom čoveka koji im je omogućio bolji život. Ne plaća se niša. Niti nama ko plaća, niti mi nekome plaćamo. Ovo je sve iz srca - kaže Broz.
To su potvrdili nosioci štafete, Štefica Srića iz Rijeke i Stojanović Milorad iz Niša.
- Niko nam ništa ne plaća, sve sami plaćamo, i prevoz. A štafeta koju sam predao je iz 1990. godine, naparavljena u EI „Niš„. Našao sam je na buvljaku i platio 3.000 dinara.
Uz zvuke nekadašnje himne „Hej sloveni", partizanske pesme „Po šumama i gorama", i Balaševićeve „Računajte na nas", Joški su predate jedna zajednička slovenačko-hrvatska štafeta, po jedna makedonska i crnogorska i četiri iz Srbije.
Sećanje na Dan mladosti, Titov unuk je iskoristio za reklamiranje svoje neregistrovane komunističke partije. On je upozorio da je uslov za ulazak u EU da se svi deklarišemo kao homoseksulaci.
- Mit o Titu sve više raste. Mnogi pokušavaju da ga prikažu kao lošeg čoveka i ženskaroša. Ali to je normalno, da je voleo muškarce verovatno bi danas bio popularan... Danas nas teraju da uđemo u Evropu, a uslov za to je da budemo gej populacija. Pogledate u kojim su sve strukturama pedofili - u školama i u crkvi - oni koji treba da vaspitavaju našu decu. Mi nemamo ništa protiv gej populacije, oni imaju mogućnosti za svoje krugove, ovo-ono, ali nemojmo dozvoliti da nam to rade na ulici, da oni vaspitavaju našu decu... Za mene su gej svi oni, ako mušarac voli muškraca, žena ženu, žena devojčicu, muškarac muškarčića - „objasnio" je Broz pred oko hiljadu okupljenih građana, koji su ovo izglaganje pozdravili skadiranjem i aplauzom.

Broz se potom osvrnuo i na aktuelnu političku scenu u Srbiji.
3 Svi kažu da je u ono vreme bilo važno biti u partiji da bi čovek bio na nekoj funkciji. Danas je još gore, ne možeš ni čistačica da budeš ako nisi član stranke... Danas pričaju o ulasku u NATO pakt, a istovremeno održavaju Samit nesvrstanih. Kako to može jedno sa drugim? Mi imamo u planu da objedinimo sve komunističke partije u svetu i to ćemo uspeti - kazao je Broz.
Na pitanja Pressa planira li da registruje stranku pošto bi mogao da plati 30.000 dinara kazne što propagira stranačke stavove bez stranke, on je odgovorio:4
- Ne plašimo se kazne. Skupili smo oko 10.000 potpisa, ali ne žurimo. Stranku ćemo registrovati čim skupimo 19.000 do 20.000 potpisa. Partija koja ne može sama da se finansira ne treba da postoji. Iduće nedelje treba da se sklopi ugovor o izvozu poljoporivrednih, friških, smrznutih i prerađenih proizvoda između naših i ruskih privrednika. Mi ćemo od toga imati procenat i tako se izdržavati svojim radom.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty Obavestenje

Počalji  Milan taj Sre Maj 26, 2010 7:18 pm

Пре неколико дана добили смо текст од другова из Комунистичке Партије Грчке у преводу и редакцији друга Д.Опачића и преносимо га у целини.

РАПОРТ ИЗ ГРЧКЕ
МИЛИОНИ ГРКА ПРОТИВ ММФ-а и ЕУ
Стотине хиљада радника у приватном и јавном сектору, незапослени, млади, пензионери, имигранти и мали трговци, испунили су улице свих грчких градова прошле среде, 5.маја. 2010. и укључили се у генерални штрајк. То су најмногољудније и најмасовније демонстрације у последњих неколико деценија које су се догодиле у Грчкој. Велике демонстрације одржане су у Атини, Солуну, Патрасу, Јанини, Лариси, Волосу, као и у градовима Егејског мора, Јонских острва и већих градова Крита. На овај начин је постало јасно да је грчки народ великом већином против мера које је предузела влада заједно са ММФ-ом и ЕЦБ, и одлучни да се боре до повлачења ових мера.
Мере у договору са ПАСОК-овом владом, ММФ и ЕУ позива на велике платне резове у јавном сектору, као и на десетине хиљаде отпуштања, отпуштања у приватном сектору, смањења пензија, смањења надница, укидања колективних уговора, подизања пореза на додатну вредност, велике резове у државној потрошњи у здравству, образовању и социјалној заштити. У суштини свега наведеног је страшна политика варварства, пораст сиромаштва, незапослености и беду за велике делове друштва. Циљ ових мера је да спаси кредиторе и шпекуланте у земљи, како би радна снага била што јефтинија и како би привукли стране инвестиционе лешинаре да би се продали сви ресурси у земљи, а заштитила добит локалне буржоазије. Уз ове мере Грчка се предаје у потпуности страном капиталу и постаје економска колонија.Грчка нација постаје слуга и роб Међународног монетарног фонда и Европских империјалиста.
Овај развој није настао одједном. Пријем земље у ЕУ је означио подређивање грчке привреде директивама глобалног капитала и губитак економске независности. Постепено пољопривредни сектор је ликвидиран, заједно са лаком индустријом и производном инфраструктуром, пропао је извоз локалне производње и почео је увоз исте такве робе. Овај улаз Грчке у евро зону дао је као резултат онеспособљавање државе да има независну монетарну политику и губитак националне валуте.
Грчка, заједно са осталим земљама европске периферије, постала је најбољи клијент немачко - француског извоза који је субвенционисан од стране државе, док повољне кредите и експанзију уживају само поједине породице локалних капиталиста. Грчка, земља услуга и туризма, срушена је под диктатом страног капитала.
Дужничка криза Грчке је део опште кризе ЕУ и њене економије , као резултат рата капитала, валуте, девизног курса, и политике империјалистичких сила. Грчка је изабрана као слаба карика у овом ланцу.
Независно од курса евра и међународне кризе, важан део је да само борба радних људи може одбацити и победити варварску политику актуелних капиталиста и властодржца. Грчки радници се боре на улицама против полицијске бруталности и провокација од стране владе која жели да заплаши људе. Радници су послали поруку међународној радничкој класи на солидарност и позива раднике Европе да устану и да се боре против мера штедње које су преваљене на најсиромашније делове друштва.
Грчки радници, незапослени, имигранти, млади и стари људи се боре да протерају ММФ-а и Европске банке и да пониште мере које је предузела влада Папандреуа. Они се боре да изведу Грчку из Европске уније. Они морају да се боре за економски независну Грчку и социјалну правду, и то је једини излаз из ситуације где би глобални капитал и локална буржоазија доживала своју потпуну пропаст.
СВЕТ ПРИПАДА СОЦИЈАЛИЗМУ!
ДАНАС ГРЧКА СУТРА СРБИЈА!

Наш коментар

Оно на шта већ дуго времена упозоравамо домаће компрадоре је да ЕУ није никаква капиталистичка крава музара нити земља дембелија, већ сурова експлоататорска творевина створена у интересу капитала, а не рада, показује се како на примеру Грчке тако и на примеру многих слабих привреда држава ЕУ. Привреде периферије капитализма сурово су платиле лакомислено задуживање својих врхушки. Навучени на лакомислено трошење туђег новца који није потрошен у производне сврхе, већ у непроизводну потрошњу, опијени тако достигнутим високим животним стандардом, доживели су језиву реалност. Наиме, у капитализму нема бесплатног пића, све се мора платити. Дан за наплату је дошао. Глобални капитал у спрези са домаћим компрадорима је тријумфовао. Не треба заборавити да је услов за политичку самосталност неке земље, њена екомомска независност. Какву ће цену платити Грчка и остале европске несрећнице, тек ћемо видети. Наша је срећа да Србија није постала део ЕУ и надамо се да то никада неће ни постати, јер такву „срећу“сигурно не бисмо преживели.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty Kriza

Počalji  Milan taj Ned Jul 04, 2010 12:42 am

Криза без краја
Дубока криза се укоренила у западном капитализму изазивајући масовну незапосленост, осиромашење људи као и срозавање социјалних функција државе, а са друге стране криза подстиче нагли милитантни тоталитаризам на западу како би се под контролу ставило становништво дотичних земаља, а истовремено обезбедио људски материјал за вођење нових ратова које воде или ће покренути САД и њихови подрепаши из Натоа.Рат је неопходан услов за реструктуирање глобалне западне економије и за смањивање људских права људи на западу која су тешком муком и уз не мале жртве остварена. Опасно љуљање глобалног капитализма који показује да није систем који је по мери човека, изазива ужас код формалних и неформалних господара западне цивилизације од губитка моћи који неминовно следи са променом друштвено-политичког уређења. Управо због тога западна плутократија настоји да кроз милитаризацију друштва и стварања полицијске државе оствари потпуну контролу над појединцем како би се у друштву остварио status quo за дуги низ година. Глобална звер звана Нато пакт је под политичком контролом западне плутократије и извршилац циљева које политика није могла да оствари „мирним“ путем.Моћна западна плутократија која држи медије под својом контролом умива стварност и чисти је од свих могућих критика да јавност не би схватила да капитализам није ништа друго него корупција, финансијске махинације и превара и да постоји социјализам као алтернатива том дубоко нехуманом систему. Социјализам , а касније и комунизам постају егзистенцијална нужност човечанства, ако човечанство хоће да преживи. Ова криза није само економско-друштвена она је пре свега духовна криза. Решење није ни капиталистички „морал“, ни религијски морал, већ пре свега комунистички морал који једино може да успостави хумане односе међу људима и спречи милитантни тоталитаризам који је закономерна последица развоја капитализма.
Слом светских финансија није циклично појављивање криза у капитализму, већ је криза уткана у саму срж капиталистичког начина производње где сврха производње није задовољавање друштвених потреба, већ је сврха профит, профит и ништа друго. Слом финансијских тржишта 2008 год. била је измећу осталог и последица институционализованих превара и ни од кога контролисаних берзанских финансијских манипулација. Када су се западне банке нашле у колапсу, западне државе су интервенисале штампањем енормних количина долара и евра како би спасиле од банкрота комплетни западни капиталистички систем. Тиме је извршен највећи трансфер новца у модерној историји. Не треба заборавити да је новац такође и друштвени однос и друштвена обавеза која је наметнула дуг многим будућим генерацијама које га готово сигурно неће моћи вратити. Тиме су капиталистичке државе појеле своју будућност, јер је овај друштвено-политички систем доживео крах. Штампањем долара, евра и других валута без покрића само се одлаже неминовни крај у виду банкрота многих држава. Неминовни крај се одлаже драстичним смањивањем социјалних давања као што су пензије, социјална помоћ, здравство, школство, култура, a такође и инвестиције.Све ово води ка снижавању животног стандарда становништва и расту криминала и корупције. Порези ће се неумитно повећати. Ни једна држава запада нема начин да се извуче из омче јавних дугова. Уосталом то и јесте идеја господара западног света да се направи што је могуће већи јаз између два супротстављена друштвена слоја, власника капитала и власника радне снаге. Све се свело на то да се концентрација капитала и моћи преда што је могуће мањем броју руку и да се оствари потпуна контрола и још суровија експлоатација над свима осталима који капитал не поседују. За остварење тога циља потребна је што јача полицијска држава која би контролисала како опозицију, тако и појединца у циљу сузбијања сваког организованог отпора тоталитаризацији друштва.
Где је Србија у овој игри
Сви ми осећамо да нам се држава и друштво распадају. Србија, вољом компрадора на власти одавно је у сукобу како са интересима народа, тако и са здравим разумом. Интерес народа и државе су сарадња са оним земљама које имају истоветне интересе, а интерес власти је беспоговорно служење западној плутократији, правим господарима српске судбине. Да би што лакше и што дуже владали неопходно је било уништити сваку помисао на српски традиционални морал и комунистички морал који је тешком муком грађен више деценија. Што је друштво поквареније и у моралном смислу болесније, то је лакше владати над њим. Наравно, то се покрива фразама и лупетању о некаквим „ европским вредностима“ за све огавности које нам стижу са запада које се такође покривају провидним фразама о „људским правима и слободама“. Оно што је овде неопходно истаћи је да су многи „представници народа“ чланови масонерије, малтешких витезова и ко зна још каквих организација којима је циљ вечно управљање светом. Наравно да они никада неће бити чланови Билдербершког клуба, као ни Римског клуба нити сличних организација, већ ће увек бити само слепи извршиоци воље западне плутократије.
Шта је излаз
У овој текућој игри Србија може да представља оазу руског утицаја од највећег значаја захваљујући захваљујући географском положају и вековним симпатијама два народа , као и заједничким интересима. Интерес проласка Јужног тока гасовода кроз Србију, омогућава Србији потпуну безбедност од помахниталог западног капитализма, јер је гасовод Јужни ток продужена рука руске државе и ко год би покушао да угрози територију Србије директно би ушао у конфликт са Русијом, а тако нешто би био „луксуз“ за сваку иоле нормалну европску државу.
Свима онима који воде српску државу треба да буде јасно да у новој геостратешкој политици Србија треба да гради што тешње везе са Русијом и осталим земљама које имају или су имале судбину сличну нашој. Остаје само велика забринутост што слепи и заблудели српски компрадори политиком „Европска унија нема алтернативу“ воде српску државу у нестајање. Мудри политичари каквих данас нема на српској политичкој сцени ( иначе не би били компрадори, већ државници) креирали би политику гледајући најмање 20 година унапред, а не од данас до сутра, па нас не би својим идиотиским потезима свакодневно шокирали. Закамуфлирани својом пропалом „безалтернативном“ идеологијом, неспособни да схвате светска кретања,огрезли у корупцију,алавост сваке врсте и криминал, грчевито се држе власти као полуге за остварење својих личних и групно-партијских пљачкашких интереса. Јужни ток би била брана заштитница од западних лудака који би и даље да територијално черупају српску државу. Зато и не треба да чуди изузетно јак отпор западних подрепаша у Србији који се противе било каквом како енергетском, тако и сваком другом повезивању са Русијом и другим нама наклоњеним државама. То је и једини пут да се ова злочиначка демократура која је уништила српску државу и бацила је у друштвено-економску пропаст једном за свагда баци на сметлиште историје. Уместо да се позабаве наступајућом социјалном катастрофом српски компрадори, потпуно неспособни да схвате светске друштвене процесе, замајавају народ глупавим причама о чланству у банкротираној Европској Унији као да је то чланство решење свих српских проблема, а не схватају да се та иста ЕУ распада под буџетским дефицитима, штампаним еврима без покрића и лажним статистичким подацима. Потпуна неморалност српских компрадора се огледа у тежњи многих од њих да Србија постане чланица Нато пакта који нам је уништио земљу, створио лажну државу „Косово“ и убијао становништво Србије. Све ово тим будалама није важно. Једино је важно да се држава што више опљачка. У Србији је корупција постала најмоћнија привредна грана која служи за исисавање новца из беспомоћног становништва, а илузија „слободе“ увођењем вишепартијског система и увођење „тржишне“ економије одвела је становништво Србије директно у економско ропство, а то јесте закон „слободног“ тржишта.
Овде већ по ко зна који пут понављамо да је једино решење за опстанак Србије као државе промена друштвено-политичког система, али не насилно, већ сазревањем свести у сваком од нас да нас капитализам неминовно води ка неумитном и брзом биолошком нестанку, што се из дана у дан по многим параметрима све јасније види.

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty Jedan od komentara po osnivanju

Počalji  Milan taj Sub Jul 31, 2010 1:00 pm

Mislim da generacije koje se secaju samo devedesetih godina, rata i patnje imaju ruznu sliku o Titovom dobu zato sto nisu ziveli u to vreme, a politicari su u poslednjih 25 godina na sve nacine pokusali da komuniste okrive za sve sto nam se desilo.

Ne treba zaboraviti da je sve krupnije sto je izgradjeno u bivsoj Jugoslaviji kao sto su skole, bolnice, velika stambena naselja, mostovi, putevi, itd. izgradjeno bas u to vreme. Svojevremeno sam na televiziji cuo jednu staricu kad su je pitali o Titu: "E, deco moja, ne mozete vi ni da okrecite ono sto je Tito napravio".

Mislim da se danas niko ne bi bunio protiv besplatnog lecenja i skolovanja, protiv dobijanja besplatnog stana od firme, protiv regresa za godisnji odmor od koga ste stvarno i mogli da odete na more...

Jeste, slobode govora je bilo manje, nije se smelo govoriti protiv vlasti i raditi za strane obavestajne sluzbe, kao sto danas to mogu neke nevladine organizacije, ali smeli ste da spavate u parku a da vas niko ne ubije i ne opljacka, komsije su razgovarale jedan sa drugim i druzile se i pomagale medjusobno, bili smo ljudi vise nego danas.

Onaj ko ne shvata sta je to liberalni kapitalizam i koliko on ne vodi brigu o coveku, taj me nece ni razumeti. Covek je sada samo sredstvo za ostvarenje profita, koga treba jos, jos, jos ...

Sigurno da je doba Tita imalo i mnoge mane, ali i najgori ljudi u vreme komunizma nisu mogli da prigrabe toliko sredstava za sebe kao sto je to slucaj u sadasnje vreme.

To vreme je sigurno zauvek proslo, i ne treba se bojati povratka nekog totalitaristickog komunizma Staljinovog tipa, ali snage koje ce pokusati da uvedu socijalnu pravdu i da se bore za prava obespravljenih radnika i seljaka su uvek dobrodosle. Zato nemojmo da ih docekujemo sa bezrazloznom mrznjom, jer ce, mozda, za razliku od onih koje gledamo poslednjih cetvrt veka, ponavljam mozda i uciniti nesto za nas ili za nasu decu ...
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty KPS.RS

Počalji  Milan taj Sub Avg 21, 2010 11:01 am

Дно дна
Одлука такозваног „Међународног суда правде“ , а у ствари инструмента у рукама западне плутократије замотаног у омот квазиправа, само показује сумрак модерне цивилизације и крај стварног међународног права. Никада до сада није овако експлицитно у међународним односима установљен закон јачег. Ако погледамо како је ко од „судија“ гласао, видећемо да су све судије гласале не по праву, већ по инструкцијама матичних држава. Само будала је могла помислити да ће се судије држати правних норми. Захтев да се затражи мишљење МСП-а је најцрња издаја српских националних интереса када се знало да је већина „судија“ дошла из земаља које су већ признале независност Косова и Метохије. Идиотску одлуку српских компрадора да питају МСП за мишљење да ли је део српске територије Космет стварно део Републике Србије, МСП је сурово казнио. Када је „пријатељ“ Србије потпредседник САД Џозеф Бајден рекао да САД признају, подржавају и гарантују територијални интегритет марионетске државе Косово, онда је свакоме било јасно да је пресуда МСП-а већ донета, јер су амерички подрепаши чинили већину „судија“. Ако знамо да се „међународне институције“ налазе на платном списку западне плутократије која одређује судбину малих држава и народа, онда тражење правде од истих изазвало би забринутост за ментално здравље оних који воде Србију да није по среди нешто друго. Садашња квазидемократска власт je наметнута петооктобарским пучем 2000 год. парама, уз обуку и логистику представника тих истих структура запада које желе нестанак како српске државе, тако и српског народа у целини или свођење Срба на статус који имају Палестинци или Курди. Ти „безалтернативци“ инсталирани од стране западног олоша,воде Србију баш онако како им је наређено и довoдe je тачно овде где је она данас. Фарса, наметнута као расправа у Скупштини Србије, само је параван за унутрашњу употребу како би народ био обманут да власт нешто конструктивно ради на очувању Србије. Логичан наставак је сраман текст резолуције коју је мисија Србије при УН поднела Генералној скупштини.Резолуција личи као да је писана у Приштини , а не у Београду. Овакав текст, погубан по интересе Србије, не би боље написао ни зликовац Хашим Тачи ( комплетан текст Резолуције погледати под „Интегрални текст Резолуције саветодавног мишљења Међународног суда правде“ ). Овом Резолуцијом Србија де факто признаје независан статус Космета, јер се „ позивају стране да пронађу узајамно прихватљива решења за сва отворена питања путем мирног дијалога , у интересу мира, безбедности и сарадње у региону“. Овим „српска“ власт прихвата да је проглашење независности Космета у складу са међународним правом, али кao није прихватљив начин за решавање територијалних спорова и због тога „супротстављене“ стране треба да пронађу узајамно прихватљиво решење, како сецесија не би била једнострана. Још једна подвала марионетског режима српском народу и призивање нове несреће. Историја не памти да је марионетска власт која је неку земљу добровољно довела у стање окупације, на крају успела да је ослободи, нити да је окупирана земља успела да поврати део своје још окупираније територије.
Једини ближи интерес западне олигархије и њихових марионета у Србији је наставак економског черупања грађана Србије, а у политичком смислу скори нестанак државе Србије. Како другачије да тумачимо речи Председника Републике да се Србија не сме ни по коју цену конфронтирати са великим ( читај западним ) силама, сем са једном речју ИЗДАЈА. Да ли то значи да владајући безалтернативци сем што дижу руке од Космета, дижу руке и од Рашке области, Војводине или Прешева ако амерички монструми и њихови подрепаши одлуче да их узму ? Тиме смо им упутили позив да нас што пре раскомадају као државу. Не заборавимо да Војводина постаје држава у држави и да ће врло брзо бити одлучено ( ако већ није ) коме ће бити предата у руке, јер због већинског српског народа неће бити засебна држава. За рашку област, ако нисте знали, већ постоје „пријатељи Санџака“,( а непријатељи Србије ) у лику амбасада САД, Немачке, Велике Британије, Француске и наравно Турске, које ће „помагати“ неразвијени Санџак . Какву ће „помоћ“ Санџаку доставити, није потребно много маште да бисмо закључили о каквој се „помоћи“ ту ради. Несумњиво је једино да се овде припрема крвави сценарио за отцепљење Рашке области, а ништа није боља ситуација ни са Прешевом. Колики су лажови ова „безалтернативна“ власт види се рецимо по томе што су изгласали лажљиву и погубну резолуцији о Сребреници и при томе најавили да ће изгласати неку нову резолуцију о осуди злочина над Србима. Те резолуције о злочинима над Србима нема већ месецима, а чак и ако је и буде неће значити никоме ништа, јер је западним хуљама била потребна лажљива резолуција да би њом могли да машу сопственој јавности како су Срби непоправљиво геноцидан народ и као такви немају право на постојање. Сезона лова на Србе остаје стално отворена, а сва зверства која су учињена или ће бити учињена, унапред су амнестирана.
Погубна политика ових компрадора има тесну већину у српском парламенту, међутим, потпомогнута лажном опозицијом која је такође под контролом западне плутократије, доводи Србију у безизлазну ситуацију. Изварани и изманипулисани бирачи готово су запечатили судбину како Србије, тако и судбину српског народа гласајући против сопствених интереса, падајући на лажна обећања лажне опозиције да ће се борити против погубне политике садашње власти. Изгубљена је још једна илузија.
Једина шанса овог народа и ове државе је да створимо снажну комунистичку партију која ће моћи да заједно са патриотским странкама и патриотским удружењима грађана и целокупним народом стати на пут овој пошасти у лику владајуће коалиције и лажне опозиције. Србији приоритет мора бити сарадња како економска, тако и политичка са свим оним земљама које неће признати независност Космета, а пре свега са Руском Федерацијом. Руска иницијатива о колективној безбедности у Европи пружа сасвим довољну гаранцију територијалне целокупности Републике Србије којој би се требало придружити. Сарадњу са земљама Европске Уније које су признале независност Космета треба свести на минимум, а максимално повећати сарадњу са оним земљама које не прихватају сецесију Космета. Треба отворено рећи да су све земље које су признале независност Космета непријатељи Србије и тако их третирати. Напослетку, било би паметно одустати од идиотске жеље да се придружимо банкротираној ЕУ, пошто тиме само можемо убрзати економску пропаст, јер ЕУ није унија рада, већ унија капитала.Не дозволимо да нас олош на власти у фирмираним оделима која су извршила транзициону пљачку и садашња лажна опозиција, а њихови будући коалициони партнери, издају и распарчавају земљу, а нас све остале продају као јефтину радну снагу која је сва срећна што има ишта да ради за понижавајућу надницу.
Уосталом на нашем примеру се веома добро види како је једна средње развијена социјалистичка земља постала (путем транзиције) заостала колонија западног олоша. Само променом друштвено-политичког система можемо спречити пропаст Републике Србије.

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty presss...

Počalji  Milan taj Pon Nov 15, 2010 2:28 pm

hm, hmm...Borise sedi kec !

kad neznas ko *to moze bolje*...!

http://komunistiks.blog.rs/gallery/1825/previews-med/18358-IMG_0076.JPG
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty jedan pozajmljeni komentar

Počalji  Milan taj Čet Dec 02, 2010 1:23 pm

Necete odgovor ni dobiti od G-dina Tadica jer on nema odgovora. On samo zavitlava taj jadni narod, od prvog dana. Kako moze da obecava da ce Vas uvesti u Evropsku Uniju, kad je u Evropi sve privatno, sve fukcionise na principu privatnog vlasnistva a drzava ima svoje ustanove koje opet funkcionisu po zakonu za interes privatnog vlasnistva, sto je i normalno, jer svi ti pojedicni cini jedno drustvo. G-din Tadic ima jednu veliku manu, a to je da nema rijec, i nema dostojanstvo. Jer da ga ima ne Srbija molila Hrvatsku da povuce tuzbu, pa cemo i mi Srbi navodno povuci kontratuzbu, vec bi sa ponosom postenog covjeka tuzio prvi Hrvatsku za zla iz Prvog svjetskog rata, drugog, pa i ovog nametnutog a zna se od koga je nametnut. Pa tako na jedan demokratski nacin zavrsi za sva vremena sa zlom sto su napravili, stavio ih na cin srama, pered sudovima, naplatio stetu i pomogao koliko toliko narod koji je izubio imovinu. Molim Vas kakav je to vladar naroda kad daje sledecu izjavu:"Sve stambene i imovinske probleme Srbi iz Hrvatske treba da rijesavaju individualno, mi im nemozemo pomoci." Pa kakav je to demokrata, i kakav je on covjek, kad on sa svojim pravnim demokratskim institucijama nece da zastiti jadan narod koji je sve izgubio, ne poplavom vec otimacinom, pljackom, ubistvima i protjerivanjem. Ja mislim da sam dao odgovor svima koji su dobronamjerni, demokratama a i jadnim ljudima koji su sve izgubili i nema od koga da dobiju nista, vec jadni cekaju da umru na jedan surov nacin, a tp
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty Povesti malo racuna o *izdanjima*

Počalji  Milan taj Čet Dec 23, 2010 12:10 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty Bez Nenada Kulica

Počalji  Milan taj Sub Feb 05, 2011 8:55 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty kps.rs

Počalji  Milan taj Ned Feb 06, 2011 7:15 pm*Posmatrajući ovaj miting (protest)dovodi me u dilemu otkuda ovaj plagijat ?!
-Počeše da se brinu o radničkoj klasi a u skupštini dozvoliše sve da je sruše, mislim da su Shvatili iako to neće da kažu RUŠEĆI KOMUNIZAM UNIŠTILI SU RADNIČKU KLASU.Danas se pravdaju pred narodom da se zalažu za onakvo stanje koje smo imali 50 godina.Nijednom reči nisu rekli da su i oni krivi pošto ovih dvadeset godina tesno sarađuju sa režimom kojega ruše ISTI SU zato su KAMELEONI.
-KOMUNISTIMA neće biti lako pošto dobro poznajemo borbu vlasti u ljušturi poruka je DUVAJU U ISTU TIKVU. *

affraid affraid Very Happy
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty Zadatak Komunisticke partije

Počalji  Milan taj Sre Feb 09, 2011 11:34 am

je iskorenjavanje bede i sirotinje, otvaranje radnih mesta u proizvodnji, omogucavanje zivota dostojnog coveka !!

http://www.pressonline.rs/upload/boxImageData/2011/1/8/130393/UDZERICA.jpg
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty Obavestenje...

Počalji  Milan taj Pet Feb 11, 2011 12:50 am

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty Labudova pesma..*Nabuko*

Počalji  Milan taj Sub Feb 12, 2011 1:55 am

Нове интеграције на постсовјетском простору које предводи Русија све више добијају на значају. Са смањењем америчке глобалне моћи настаје геополитички вакум на простору некадашњег СССР-а где су били прозападни марионетски режими. Русија полако враћа утицај у свом дворишту и постаје један од најзначајнијих центара моћи у новом, полицентричном свету. Јасно је да се запад тако лако неће повући, а ако то буде и морао неће никад одустати од својих намера, па је самим тим неопходно јачање веза између Русије и њеног ''унутрашњег'' иностранства на постсовјетском простору. Повезивање Велике, Мале, Беле Русије и Казахстана и јачање даљих интеграционих токова (ЗНД, ОДКБ, ШОС итд.) представља ново буђење Русије. САД и запад су сада у положају некадашњих комунистичких земаља када се тај систем распадао. Апелују на ''неприкосновене'' идеолошке мантре типа ''демократије, људских права, слобода, тржишне економије'' баш као и некадашњи комунистички апаратчици о ''заштити светлих тековина револуције''. Пошто не могу да понуде ништа, а систем им полако пропада, позивају се на демагогију и разне евроатлантске лажне митове. Наравно, један од таквих ''митова'' је и ''Набуко'', чија ''лабудова песма'' представља увертиру за крај англоамеричке хегемоније.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty Karl Marks i mi...

Počalji  Milan taj Sub Feb 12, 2011 10:21 pm

Karl Marx profitira od krize

Voštana figura Karla Marxa u jednom muzeju u Berlinu
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Voštana figura Karla Marxa u jednom muzeju u Berlinu
Karl Marx je prije nešto više od 140 godina napisao knjigu koja u kriznim vremenima sve više dobiva na značaju: "Kapital". U Njemačkoj raste prodaja tog djela, kao i zvučnog zapisa s njegovim najpoznatijim tezama.

"Marx je trenutačno vjerojatno najčitaniji klasik društvenih znanosti", ocjenjuje sociolog Heinz Bude. Marxove teorije socijalizma sada je u Njemačkoj moguće i poslušati. Prvi dio "Kapitala" upravo je izašao kao zvučni zapis na ukupno šest CD-a u trajanju od sedam sati. Naravno, riječ je o znatno skraćenom izdanju, ali u njemu su zastupljene sve najvažnije teze.
Zvučni zapis "Kapitala"
Komunistički manifest Marx i Engels su izdali 1848. u Parizu.Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Komunistički manifest Marx i Engels su izdali 1848. u Parizu. "Kapital", najpoznatije djelo Karla Marxa, jedno je od najsloženijih i najteže razumljivih djela ekonomske teorije iz 19. stoljeća. Odkuda onda ideja da se baš ta knjiga snimi kao zvučni zapis? Nakladnica Margit Osterwold objašnjava da je glavni uzrok upravo financijska kriza: "Karl Marx se posvuda citira, ne samo u ekonomskim časopisima, nego i u privatnim krugovima."

Ona sama priznaje da nikada nije pročitala Marxova, a ni djela njegovog suradnika Friedricha Engelsa. I to iako sa svojih 65 godina pripada tzv. "generaciji 1968", za koju se uvijek vjerovalo da je barem ona pročitala sva djela poznatih teoretičara socijalizma. No, Margit Osterwold opovrgava taj mit: "Ma kakvi, ni ta generacija ih nije pročitala. To mi je postalo jasno tek kasnije." Unatoč tome, djela Marxa i Engelsa bila su 80-ih godina prošlog stoljeća kult bez kojeg je bilo nemoguće zamisliti police s knjigama u studentskim sobama. Sada zvučni zapis omogućava barem prvi korak u upoznavanju "Kapitala": on sadrži samo pet od ukupno 25 poglavlja prvog dijela
Marxova ostavština
Rodna kuća Karl Marxa u Trieru. Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Rodna kuća Karl Marxa u Trieru. Sabrana djela Marxa i Engelsa obuhvaćaju 43 knjige, među kojima je najvažniji "Kapital" sa svoja tri dijela. Od toga je samo jedan dio tiskan još za Marxova života. Nakon njegove smrti 1883. godine Friedrich Engels je izdao ostale zapise iz Marxove ostavštine. Ta su se djela tada sastojala od nepreglednih i nesređenih rukopisa. Trenutačno se jedan međunarodni tim znanstvenika bavi uređenjem čitavog "Kapitala". "Možda ćemo za deset godina imati novo, čitljivije izdanje", kaže Jörn Schütrumpf iz nakladničke kuće Karl-Dietz-Verlag u Berlinu, koja je i izdala sabrana djela Marxa i Engelsa.
Uprkos složenosti, "Kapital" upravo doživljava pravu renesansu: nakon izbijanja financijske krize 2008. godine prodano je čak 4500 primjeraka - za razliku od, recimo, 2005. godine kada je za to djelo zanimanje pokazalo samo 750 kupaca.

Marksizam na novi način

U mnogim njemačkim gradovima u posljednje se vrijeme čak osnivaju književni kružoci ljubitelja Marxovog stvaralaštva. Mlada studentska generacija danas ponovo otkriva tog teoretičara. Pa ipak, ta pojava nema ničeg zajedničkog s marksističkim kružocima iz 70-ih godina, tvrdi sociolog Heinz Bude, koji na Sveučilištu Kassel vodi seminar o toj temi, a također je izdao i knjigu o značenju Karla Marxa danas.Njemački filozof, političar i pisac Friedrich Engels. Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Njemački filozof, političar i pisac Friedrich Engels.
Dapače, Bude Marxova djela više ne čita kao djela teoretičara socijalizma i jednakosti. Ta je ideja, kaže ovaj sociolog, "ostavila duboke zločinačke tragove u ljudskoj povijesti". Ne, on u Marxu vidi teoretičara slobode koji nam danas prije svega pokazuje da se aktualno stanje ne smije prihvaćati bez pogovora, nego da se uvijek mora tragati za boljim alternativama.
Autorica: Christel Wester/Andrea Jung-Grimm
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty Izbeglice ocekuju podrsku od KP

Počalji  Milan taj Pet Feb 18, 2011 7:59 pm

BEOGRAD - Predstavnici izbegličkih udruženja i zavičajnih klubova predali su danas, na pisarnici Predsedništva, za predsednika Borisa Tadića kopije 45.000 potpisa podrške peticiji kojom se traži pravično i trajno rešenje stanarskih, imovinskih i drugih stečenih prava Srba iz Hrvatske.

Predsednik Koalicije izbegličkih udruženja u Srbiji Miodrag Linta rekao je ranije da su prošlog novembra Tadiću poslali peticiju s molbom da podrži zahteve, ali da odgovor nisu dobili i zato su se odlučili da predsedniku države dostave potpise kojima su zahtevi osnaženi.

"Ovom akcijom apelujemo na predsednika Tadića i sve relevantne institucije međunarodne zajednice da pomognu u pronalaženju trajnog i sveobuhvatnog rešenja problema izbeglica. Posebno apelujemo na primenu Aneksa G Bečkog sporazuma, koji kaže da izbeglicama moraju biti vraćena sva imovinska i druga stečena i statusna prava", rekao je novinarima Linta.

Linta je najavio da će kopije prikupljenih potpisa, sa molbom za podršku peticiji, biti dostavljeni i predsedniku vlade Mirku Cvetkoviću, predsednici parlamenta Slavici Đukić-Dejanović, predstavnicima Srba iz Hrvatske čelnicima i institucijama EU, UN i vladama SAD, Rusije, Kine i vodećih evropskih zemalja.

Predsednik Srpske narodne stranke iz Hrvatske Milan Rodić izrazio je podršku zahtevima izbeglih i prognanih Srba i rekao da će kopije potpisa sa peticijom predati i predsedniku i vladi Hrvatske.

"Hrvatska i Srbija se spremaju za ulazak u Evropsku uniju, ali pre toga mora svakome biti vraćeno ono što je njegovo - od stanova, imovine i kuća, koje treba obnoviti, do prava na rad", rekao je Rodić.

Predsednik Asocijacije izbegličkih udruženja u Srbiji Milojko Budimir je podsetio da je zahteve iz peticije podržao predsednik Evropskog parlamenta i da se sada očekuje i podrška predsednika Tadića.

On je podsetio da je imovina izbeglih i prognanih Srba iz Hrvatske procenjena na oko 30 milijardi evra i da obeštećenje izbeglica ne treba da košta ništa ni EU ni Hrvatsku, jer oni samo traže da im se vrati ono što im je oduzeto.

Na iste adrese biće polovinom aprila upućene i kopije potpisa prikupljenih u nastavku akcije koja traje do 31. marta.

Peticiju su prihvatila 103 udruženja i u njoj se traži da se Hrvatskoj ne dozvoli potpisivanje ugovora o pristupanju EU dok ne ispoštuje sva prava izbeglih i prognanih Srba.

Srbi iz Hrvatske zahtevaju obnovu imovine uništene u ratu i "terorističkim akcijama" ili pravičnu novčanu naknadu, kao i vraćanje nasilno oduzete i uzurpirane pokretne i nepokretne imovine.

Pored toga, traže da im se vrate stanarska prava ili isplati pravična naknada za nezakonito oduzete stanove, zatim isplatu dinarske i devizne štednje i zaostalih penzija, kao i pravo na rekonvalidaciju radnog staža ostvarenog u bivšoj Republici Srpskoj Krajini.

Oni ne odustaju ni od prava na deonice i akcije ili naknadu za neučestvovanje u procesu privatizacije, a traže i reviziju presuda za ratne zločine donete u odsustvu okrivljenih i prestanak etnički motivisanih suđenja, kao i završetak ekshumacija i identifikacija nestalih.

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty www.kp

Počalji  Milan taj Sub Mar 26, 2011 4:07 pm

Skup podrške narodu Libije

Predstavnici Društva prijateljstva Srbija-Libija i libijski studenti koji studiraju u Srbiji održali su danas protest na Trgu republike radi podrške stanovništvu Libije

Predsednik tog društva Borivoje Dukić rekao je Tanjugu da su, pored predstavnika tog udruženja, na protestu bili državljani Libije koji studiraju na nekom od fakulteta u Beogradu, kao i zaposleni u nekim kompanijama. Na skupu je bio i predsednik Komunističke partije Joška Broz.
Dukić je kazao da današnji skup pruža podršku narodu Libije u sadašnjoj situaciji.
Okupljeni su nosili transparente na kojima je pisalo "Libiji hvala na svemu", "Za bratstvo vera nije važna", kao i slike libijskog predsednika Muamera Gadafija i zastave Libije.

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ - Page 2 Empty Re: KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 6 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu