FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ujedinjenje svih komunista?

Strana 4 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4

Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 4 Empty Re: Ujedinjenje svih komunista?

Počalji  Milan taj Uto Jan 20, 2015 12:50 amСРЕЋНА НОВА 2015. ГОДИНА Very Happy

Грађанима са простора Југославије , члановима Координационог одбора комунистичких и радничких партија са југословенског простора, члановима Комуниста Србије и других комунистичких и радничких ппртија у Србији и Југославији желимо срећну нову 2015. годину и успешнији рад на остварењу заједничких циљева који стоје пред комунистима.

КОМУНИСТИ СРБИЈЕ
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 4 Empty Izdajnici i diverzanti Srbije

Počalji  Milan taj Uto Jan 20, 2015 2:47 pm

Vuk Draskovic je, potpisao slobodan prolaz NATO, Boris Tadic je spalio vojnu opremu i naoruzanje, kao faktor odvracanja i odbrane, i niko da im sudi i da ih izvede pred "zasluzeni streljacki stroj." affraid affraid affraid affraid
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 4 Empty Re: Ujedinjenje svih komunista?

Počalji  Milan taj Čet Feb 05, 2015 3:27 pm

ЖИВОТ ПОСВЕЋЕН ИСТИНИ И АНТИФАШИЗМУ

На београдском Новом гробљу, у присуству бројне породице, поштовалаца, чланова борачке организације, више стотина људи и уз акорде чувене песме – химне ”Партизан сам, тим се дичим”, достојанствено и са пуно пијетета сахрањен је председник СУБНОР-а Србије, истакнути научни радник и стваралац, универзитетски професор др Миодраг Мића Зечевић.

Последњу стражу крај одра чували су чланови Председништва Републичког одбора СУБНОР-а Србије, а пре тога почаст су одали Клуб генерала и адмирала Србије, Градски одбор Београда, Окружни одбор СУБНОР-а Шумадије.

Испред капеле најпре је говорио о животном путу проф.др Миодрага Зечевића његов дугогодишњи пријатељ Јово Поповић. Надахнуто и емотивно, са пуно слика о упечатљивој каријери човека кога су красиле изузетне врлине, велики елан, поштење и храброст.
НЕПОКОЛЕБЉИВ И У ТЕШКИМ ВРЕМЕНИМА

Потом се обратио члан Председништва Душан Чукић и, поред осталог, рекао:

”Опраштамо се од барјактара СУБНОР-а Србије, патриотске антифашистичке организације са преко 100 хиљада агилних делатника, опраштам се од баштиника славне традиције нашег народа, слободара, суптилног интелектуалца, напредног универзитетског професора, теоретичара права и законодавца, историчара, борца за истину, шумадијског дечачића коме су шума и партизански одред били једино уточиште у смутним годинама с почетка Другог светског рата.

Опраштамо се од полетног гимназијалца из Аранђеловца и Београда, коме је младалаштво вијало жељу да се као војни пилот пропне небу под облаке. Висине су увек одређене за великане, али је време још раније одлучило другачије. На Црном врху, на радној акцији за дрва, кад су болнице и интернати сакупљене нејачи из рата у главном граду вапили за топлином, скојевцу из Липовца крај Тополе су утемељили љубав ка праву и историји, којима је, са више стотина радова, и позније као професор на Правном и Факултету политичких наука Београдског универзитета, дао крупан допринос и на међународној сцени.

Био си, драги наш Мићо, на сваком месту и у разним етапама свог живота успешан. Добродошао енциклопедијским знањем, интелектуалним поштењем, красили су те скромност и добронамерност, разумевање за околину, врхунска промишљеност, стамена опредељеност али и максимална телеранција и према мишљењима што су клизила у неповрат.

Због тога си вешто крманио и СУБНОР-ом Србије у годинама кад су тајфуни брисали све око себе и подређивали сопственим погледима. Био си преграда нападима са разних страна, многобројно чланство и ТИ остали сте аутентични и непристрасно непоколебљиви само кад су у питању бољитак и интегритет отаџбине.

Тај наук и мислим завет добро су научили и они после Тебе и почивај у миру сигуран да СУБНОР Србије – широки покрет бораца, потомака и поштовалаца славне прошлости о којој са дивљењем никад ни у свету неће престати да говоре, СУБНОР Србије чувар антифашизма као темељног принципа и буктиње слободе коју нико и нигде не може да утули, наставиће сигурним путем у интересу народа Србије. Обећавамо пуна срца и са свим знањем чланства више генерација.

Професоре докторе Миодраже Зечевићу, председниче СУБНОР-а Србије, драги наш друже и пријатељу, хвала Ти за све што си урадио за организацију. И за Србију којом си се поносио” – рекао је члан Председништва Душан Чукић.

Над ковчегом су се опростили кћерка Пава и унук Лука, а захвалност, у име породице и супруге проф. Зечевића Љубице, син Срђан.
ЖИВОТНИ ПУТ – ЕПОПЕЈА

У крцатој дворани СУБНОР-а Србије, на Савском тргу у Београду, одржана је комеморација. Присуствовале су многобројне делегације. Владе Србије, Министарства одбране и Војске Србије, придружених чланова попут Клуба генерала и адмирала и Београдског форума за свет равноправних, дипломатских представништава акредитованих у Београду, разних градова и општина, затим народни хероји, чланови борачке организације из Србије, као и званична делегација СУБНОР-а Црне Горе.

Међу првим говорницима био је и потпредседник Републичког одбора генерал др Бранислав Бацко Поповић. Наглашавајући да је цео животни пут Зечевића био епопеја, изнео је и врхунске заслуге за успешан рад СУБНОР-а:
”Основни задатак били су му развој и јачање организације у свим деловима државе, а знао је значај међународне сарадње и томе поклањао посебну пажњу.

СУБНОР има моћну подршку у народу, због тога и жестоке противнике.И у томе су били видни квалитети др Миће Зечевића да се јавно, на сваком месту, храбро и без пардона одупре нападима и брани идеале, славну прошлост, антифашизам као константу у сваком цивилизованом друштву”.

У име Министарства за рад и борачка питања говорио је државни секретар Драган Поповић и, поред осталог, истакао:

”СУБНОР је више од удружења, а проф. др Миодраг Зечевић био је својеврстан сарадник и партнер. До само пре три месеца активно је учествовао у припремама на изради Нацрта закона о борцима, ратним инвалидима и породицама палих бораца. Борци и антифашисти жалиће за њим, али ће бити поносни што су заједно корачали”.

На комеморацији су говорили и потпредседник Српске академије наука и уметности, проф.др Љубиша Ракић, генерални секретар СУБНОР-а Црне Горе Драган Ђуровић, председник Градског одбора Београда Бора Ерцеговац и председник Градског одбора Крагујевца Жељко Зиројевић.

СУБНОР Србије примио је стотине телеграма и порука саучешћа. Међу првима су се јавиле међународне организације као ФМАК са седиштем у Паризу и ФИР који има централу у Берлину.

Изразе дубоког жаљења су упутили Сверуски савез ветерана у председник генерал проф, др Михаил Мојсејев, затим Бугарски антифашистички фронт и академик Велко Влканов, председници борачке организације Републике Српске, Словеније и Хрватске. СУБНОР Србије је примио поруке истог садржаја од више амбасадора акредитованих у нашој држави.

Саучешће су упутиле многобројне организације бораца широм Србије, поштоваоци и потомци и антифашисти, представници политичких странака и удружења, а и разних градских и општинских управа локалне власти. Међу њима и од челника Београда Синише Малог, Николе Никодијевића и Горана Весића.

Поруке су примљене и од републичких функционера. Међу њима је министар одбране Братислав Гашић, начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић, министри Александар Вулин и Александар Антић и многи други.

СУБНОР Србије и овим путем захваљује свим организацијама, установама, појединцима на саучествовању у великом болу због одласка у вечност свог председника проф.др Миодрага Зечевића.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 4 Empty Kad nema "komunista" dobri su i "ovi"

Počalji  Milan taj Sre Feb 18, 2015 8:52 pm

SDS predao zahtev za razrešenje predsednika Nikolića Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Poslanička grupa SDS, Zajedno za Srbiju i Zeleni Srbije predala je zahtev za pokretanje postupka za razrešenje predsednika Tomislava Nikolića jer je, kako tvrde, povredio Ustav.
SDS predao zahtev za razrešenje predsednika Nikolića

Zamenik šefa poslaničke grupe SDS Janko Veselinović objasnio je novinarima u parlamentu da je zahtev predat zbog Nikolićeve izjave dnevnom lilstu "Politika" u kojoj je komentarisao najavu Vladimira Vukčevića, tužioca za rate zločine o pokretanju postupka istrage protiv Ljubiše Dikovića, načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

“Na taj način on je povredio više članova Ustava, član 4 u kome se govori da je vlast podeljena na zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, član 149 u kome se govori o nezavisnosti sudske vlasti i član 156 koji garantuje nezavisnost javnog tužioca i tužilaštva uopšte”, precizirao je Veselinović.
On je dodao da je predlog predat i ostalim poslaničkim grupama koje je pozvao da se pridruže tom zahtevu.
“Mi narodni poslanici vraćamo se u srednji vek kada nije bilo važno postojanje Ustava već je postojala jedna ličnost koja je bila iznad Ustava i iznad pravnih dokumenata”, rekao je on.
Poslanička grupa SDS dostavila je novinarima deo izjave predsednika Srbije u kojoj je Nikolić, između ostalog rekao, da je odnos prema optužbama na račun generala Ljubiše Dikovića pokazao tako što je već sutradan razgovarao sa njim pred kamerama.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 4 Empty Re: Ujedinjenje svih komunista?

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 4 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu