FORUM - Web magazin KOMUNISTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ujedinjenje svih komunista?

Strana 2 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći

Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty Re: Ujedinjenje svih komunista?

Počalji  Milan taj Uto Nov 08, 2011 12:47 pm

Raspad Jugoslavije zavio Afriku u crno
Raspad Jugoslavije tokom 90-tih godina imao je, ne samo veliki geopolitički uticaj na Evropu, već i na svet, pre svega zato što je bivša SFRJ bila uticajna članica Pokreta nesvrstanih zemalja.
Raspadom zajedničke države je na prostoru nekadašnje Jugoslavije nastao mozaik malih nezavisnih zemalja, koji je evropskim liderima prouzrokovao niz problema, smatra Volfgang Hopken, profesor istorije jugoistočne Evrope na Univerzitetu u Lajpcigu.
„Na početku su se svi pitali kako bi se taj prostor mogao regionalno i politički organizovati. Kako da se Evropa rukovodi prema novim državnim uređenjima? Da bi rešili to pitanje, osmislili su politički instrument. Postavljen je cilj po kojem bi sve te zemlje vremenom trebalo da budu približene i integrisane u Evropsku zajednicu”, kaže profesor Hopken.
Jugoslovenski nemiri preneseni i na Afriku
Sa krajem hladnog rata između Istoka i Zapada, automatski je oslabljen i Pokret nesvrstanih zemalja. Sam raspad Jugoslavije direktno je uticao i bio veoma loš primer za afričke secesioniste, tvrdi Asfa-Vosen Aserate, politički analitičar i praunuk poslednjeg etiopskog cara, koji već godinama živi i radi u Frankfurtu.
Sve afričke zemlje su, baš kao i bivša Jugoslavija, višenacionalne. U državama Afrike živi hiljade različitih nacija koji se sporazumjevaju na više od 2.000 jezika. Događaji u Jugoslaviji ohrabrili su afričke secesioniste da krenu u realizaciju svojih planova, objašnjava Aserate.

Tito i Naser sa Indirom Gandi u Indiji, na sastanku tri najvažnije članice Pokreta nesvrstanihTito i Naser sa Indirom Gandi u Indiji, na sastanku tri najvažnije članice Pokreta nesvrstanih

„Do tog momenta su sve evropske zemlje poštovale granice afričkih država, koje su radi lakše raspodele kolonija, svojevremeno formirane u Francuskoj i Velikoj Britaniji. Secesionistički pokreti nisu prihvatani. Međutim, raspadom Jugoslavije razbijen je taj tabu i vremenom je prećutno odobrena borba secesionista za odvajanjem. Raspad Jugoslavije je za Afriku bio crni dan“, kaže Aserate.
1991. godina kobna i probna za međunarodnu političku elitu
Do početka rata u Hrvatskoj 1991. godine, svetski politički lideri imali su interes da Jugoslavija ostane celovita zemlja da ne bi ugrozili stabilnost celokupnog regiona. Međutim, brze političke promene koje su 1991. godine usledile na međunarodnoj sceni, preopteretile su tadašnje političare i diplomate, ocenjuje Holm Zundhausen, nemački istoričar.
„Kraj hladnog rata između istočnog i zapadnog bloka, raspad Sovjetskog Saveza, puč u Moskvi, ujedinjenje Nemačke, Zalivski rat - sve je to iz temelja promenilo smer međunarodne politike. Skoro nijedan političar i diplomata nije imao koncept, kako da se nosi sa tom situacijom“, podseća Zundhausen.
„Jugoslaviju uništili i opljačkali Jugosloveni“
Istoričar Zundhausen smatra da se Jugoslavija mogla razvijati u pravcu „male Evropske unije“. Međutim, tadašnji politički akteri u regionu nisu uspeli da veliki broj malih država koordinaraju pod jednim krovom, potvrđuje to i balkanolog i novinar iz Berlina Ridiger Rosig.
„Jugoslavija je zapravo eksplodirala. Možemo i narednih 50 godina da pričamo kako su Jugoslaviju uništile sile spolja. Međutim, Jugoslaviju je rasparčala, uništila i opljačkala njena sopstvena politička klasa. Sve dok to ne priznamo, mislim da na području bivše Jugoslavije nećemo imati ni političkog, a ni ekonomskog napretka“, smatra Rosig

Autorka: Selma Filipović, Berlin
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty Pa, bice *ujedinjenja*, samo kod Komunista nece...??

Počalji  Milan taj Pet Feb 17, 2012 11:40 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty JEDINSTVENA PRILIKA U KORAKU NAPRED (kp.rs)

Počalji  Milan taj Pet Apr 06, 2012 4:13 pm

Komunistička partija izlazi na izbore. Izlazimo samostalno, znači ne ulazimo u koaliciju ni sa kim. Kategorično smo protiv NATO i želimo da ostanemo vojno neutralni, a ako to ne bi bilo moguće (zbog pretnji i pritisaka koje naša zemlja trpi, a i zbog uništene vojske), onda bi naš izbor bio OUKB. Pitanje ulaska u EU je pitanje koje bi trebalo da oslikava volju naroda, znači raspisivanje referenduma, a KP ne želi Srbiju u EU (poučeni iskustvom naših suseda, kojima ulazak u EU nije doneo ništa dobro, i smatramo da naš narod ne sme nikome robovati). Preispitivanje SVE privatizacije i vraćanje fabrika radnicima na upravljanje (kažem preispitivanje, jer je mali procenat fabrika koje su otkupili radnici na čelu sa rukovodstvom i te fabrike odlično rade, zbog toga ne možemo reći poništavanje privatizacije). Besplatno zdravstvo i školstvo. Policija i vojska u službi naroda, a ne političkih stranaka. Dostojanstven život penzionera.....
imala bih još puno toga da napišem.
Vi postavljajte pitanja, a mi ćemo vam na svako odgovoriti.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty Ujedinjenje je pocelo...!vasom podrskom i glasanjem !!!

Počalji  Milan taj Sub Apr 21, 2012 2:38 pm

Predstavnici Komunističke partije sinoć su Republičkoj izbornoj komisiji predali izbornu listu Komunistička partija-Josip (Joška) Broz sa imenima kandidata za pralamenztarne izbore.

Predstavnici KP većinom obučeni u crvene majice sa likom nekadašnjeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, doneli su, kako su rekli, više od 10.000 potpisa u sedište RIK-a.

Oni su u zgradu skupštine Srbije stigli petnaestak minuta pre ponoći, ali su se u njoj zadržali više od sat ipo, koliko im je trebalo da pribave odgovarajuću dokumentaciju koja im je nedostajala.

RIK će validnost potpisa za listu komunista koje predvodi Joška Broz, unuk nekadašnjeg doživotnog predsednika Saveza komunista Jugoslavije i SFRJ, utvrditi najverovatnije u toku sutrašnjeg dana.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty 2009.godina..?

Počalji  Milan taj Čet Apr 26, 2012 12:11 pm

Lune taj 21/9/2009, 11:30
Ali resenje postoji,

Počalji Milan Danas u 12:26 pm
Ozbiljna politicka stranka, u vremenu i prostoru zakljucuje da sama nije u mogucnosti da funkcionise u korist gradjana, sama za sebe moze ljudi se druze, piju kafu, igraju sah, debatuju, evociraju dobre i lose uspomene...uspavani revolucijom secanja...zavijeni u secanja kako sam nazvao *kao svilena buba* u cauri, ni ne pomisljaju da se svet menja..u nazad !, da su komunisti pre 1941 bili u skupstini a da 2009 to nije moguce. Moze nama da se svidja ili nesvidja *levi blok*...ali mi pripadamo levom bloku, na nama je da ga prepoznamo i pristupimo... iz INTERESA..nove/stare kategorije...*novog nacina razmisljanja*. Sta na primer Cedomir Jovanovic stvarno misli to nezna ni on sam, ali u nekom bloku, koaliciji ispunjava nade i zelje svojih biraca. Prema tome ne videti, ne cuti nekog Ducija Simonovica...kandidovati ga....(ima njih jos)..je puko gubljenje, neopovratno gubljenje..vremena...petokraka, srp i cekic....nije *privatno vlasnistvo*...a ima levicara koji su vrlo blizu i bez pomenutih simbola. Desnica radi..Svakako pomenuti Cedomir Jovanovic, preko neke koalicije cini *sevis* svojim biracima..i to u sred parlamenta...A mi *zakleti levicari*..ne cinimo servis ni sami sebi, a kamoli gradjanima, radnicima o kojima pricamo..jer necemo da se udruzimo kao slicni, a o koaliciji sa manje slicnima ni pomisao. Verovatno je to zato sto je clanstvo KP..sastavljeno od bivseg proletarijata, proletarijata koji je stekao penzije, stanove...pa je ostrica i kremen revolucije otupela, nije *dogorelo do nokata*...drugovi, kupite na buvljaku grickalice za nokte.....a, ako vec igrate sah..zakazite meceve sa nekim skolama...po srbiji...budite u kontaktu sa mladima....


Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty od Korcagina do Tita, pa opet nazad, pa opet nazad

Počalji  Milan taj Čet Apr 26, 2012 3:08 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty 1 maj,

Počalji  Milan taj Uto Maj 01, 2012 12:15 am

1. maj - Međunarodni praznik rada

Međunarodni praznik rada- 1.maj, kao simbol internacionalne radničke i sindikalne solidarnosti, obeležava se širom sveta.

Sve je počelo u Čikagu

Istorija praznika počinje 1886. godine kada je 40.000 radnika Čikaga stupilo u štrajk, tražeći bolje uslove rada i uvođenje osmočasovnog radnog vremena.

Čikaška policija je tu obustavu brutalno okončala, a pet radničkih vođa osuđeno je na smrt, pa se 1. maj obeležava svake godine u znak sećanja na prve žrtve borbe za ostvarenje radničkih prava.

Tog dana širom SAD održano je oko 5.000 štrajkova nezadovoljnih radnika sa sloganom - tri osmice - osam sati rada, osam sati odmora i osam sati kulturnog uzdizanja.

Proslava praznika ustanovljena je tri godine kasnije, a odluku su doneli predstavnici radnika iz celog sveta na Prvom kongresu Druge internacionale u Parizu, proglasivši 1. maj za Međunarodni praznik rada, radničke i sindikalne odgovornosti.

Simbol njihovog protesta bile su crvene zastave s natpisom "Proleteri svih zemalja, ujedinite se".

Tu borbu za poboljšanje uslova života i rada radnici širom sveta nastavljaju i sada, pa se na taj dan u znak sećanja na prvu organizovanu sindikalnu borbu organizuju priredbe, zborovi i demonstracije.

Prve prvomajske proslave u Srbiji

Godine 1893. održana je prva prvomajska proslava u Srbiji u "Radničkoj kasini" u Makedonskoj ulici u Beogradu, odakle je 17 zanatlija krenulo u Topčider gde je pročitan pozdrav socijaliste Vase Pelagića "mladom srpskom proletarijatu".

Odmah zatim je zbor bio rasteran.

Prva proslava međunarodnog praznika rada na selu održana je 1895. u šumadijskom selu Dubona kod Mladenovca.

Masovna proslava Prvog maja u Srbiji organizovana je 1905. godine, kada je ulicama Beograda u prvomajskoj povorci prošlo 6.000 učesnika a na zboru u Topčideru bilo ih je oko 10.000. U Kragujevcu je bilo 8.000, u Nišu 2.000, u Pirotu i Šapcu, na proslavi 1.500...

Srpski radnici su posle Prvog svetskog rata proslavljali Prvi maj u znaku solidarnosti sa ruskim, koji su se tada borili protiv carizma. Posle Oktobarske revolucije u Rusiji, od 1919. godine pa nadalje tadašnja vlast u Kraljevini SHS uglavnom je zabranjivala proslave Prvog maja, ali su one održavane.

Na kraju Drugog svetskog rata, Beogradom je, Prvog maja 1945. godine prošla povorka od 250.000 ljudi i demonstrirala solidarnost sa završnim borbama protiv fašizma i spremnost radnika da svoj rad ulože u obnovu i izgradnju ratom razorene zemlje.

Takve parade su bile tradicija desetinama godina kasnije. Masovni su bili i prvomajski uranci, čija tradicija se vraća poslednjih godine, a održavaju se u izletištima širom Srbije, često i uz prigodan program u organizaciji lokalnih vlasti i organizacija civilnog društva.

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Srbiji, za Praznik rada, koji je državni praznik, neradni dani su 1. i 2. maj.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty ...

Počalji  Milan taj Pet Maj 11, 2012 1:40 pm“Ništa što je stvoreno ne sme za nas biti toliko sveto da ne bi moglo biti prevaziđeno i da ne bi ustupilo mesto onome što je još naprednije, još slobodnije, još ljudskije!”
/Zadnja recenica iz Programa SKJ usvojenog 1958. godine/
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty Da, ujedinjenje svih jer

Počalji  Milan taj Pon Maj 14, 2012 2:17 pm

"njima" se ne moze verovati, "oni" samo prelaze iz jednog oblika eksploatacije u drugi, i ako daju milosrdne izjave, a ona izvade "dzokera"..kapitalistickog "djoku" pa vozi misko..
...............................................................................................................................................................................................................................................
Globalna vladajuća klasa je izgubila legitimitet i prisustvujemo njenom krahu.

Iza proklamovane politike „podsticanja demokratije” u nerazvijenim zemljama u stvari se krije želja velikih sila, pre svega SAD, da se u zemljama „trećeg sveta” zadrži postojeće elitističko uređenje – jedna je od nosećih teza knjige „Podsticanje poliarhije: globalizacija, intervencija SAD i hegemonija” američkog profesora sociologije Vilijama I. Robinsona koju je proteklih dana kao gost Fakulteta političkih nauka predstavio ovdašnjoj čitalačkoj publici. Kao redovni profesor na Kalifornijskom univerzitetu u Santa Barbari, široj javnosti postao je poznat po oštroj kritici globalnog svetskog poretka i njegovog ustrojstva.

„Svedoci smo krize kapitalizma na globalnom nivou, a vladajuća elita pokazuje da nije u stanju da se nosi sa njom i ponudi održivo rešenje. Ogromne ekonomske razlike među različitim delovima sveta ne mogu više da opstaju zahvaljujući mehanizmima društvene kontrole. Vladajuća klasa je izgubila legitimitet i prisustvujemo krahu hegemonije vladajuće klase širom sveta”, kaže profesor Robinson u razgovoru za „Politiku”.

Kako će doći do tog kraha? Revolucijom?

Usred krize jedan od oblika promene postojećeg stanja može biti revolucija (mirna ili nasilna) ili da jednostavno dođe do kolapsa kapitalističkog poretka koji neće više biti u stanju da funkcioniše kao koherentan sistem. Smatram da bi bilo dobro kada bi došlo do revolucije, a još bolje ako bi ona bila nenasilna. Svetski kapitalizam mora da bude zbačen i zamenjen demokratskim socijalizmom, u kome profit ne rukovodi svakim aspektom organizacije društva, ali u kojem organizujemo globalno društvo kako bi se zadovoljile potrebe čovečanstva.

Možete li da prognozirate kada će doći do tih društvenih promena?

Plašim se da globalni sistem još ne izlazi iz haosa. Nemoć jednog dela čovečanstva da obezbedi puku egzistenciju u istom sistemu koji je nekolicini pružio mogućnost neograničenog bogaćenja ukazuje na to da je sistem u kome živimo definitivno u krizi.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty Nisu komunisti, ali je poucno

Počalji  Milan taj Sre Sep 05, 2012 5:26 pm

У марту 1970. ФБИ почиње да сеје семе раздора међу Црним пантерима, шаљући фалсификована писма члановима. Елриџ Кливер је једна од главних мета, живећи у избеглиштву у Алжиру – постепено су га убедили, сталним низом дезинформација да руководство Црних пантера покушава да га уклони из управе.

Кливер је примио гомилу кривотворених писама од тобожњих чланова партије, који критикују Њутоново вођство, тражећи да Кливер преузме контролу. Пример таквог фалсификата, написаног у име Кони Метјус, Њутонове личне секретарице:
Викицитати „Знам да Вам није речено шта се дешава у последње време... Ствари око штаба су ужасно неорганизоване, где друг командир не доноси исправне одлуке. Новине се урушавају. Нико не зна ко је главни. Стране испоставе не добијају подршку. Браћу и сестре оптужују за свакакве ствари...Збуњена сам, јер ја не знам на коју страну да се окренем... Када бисте само били овде да убризгате снагу у покрет или да нас посаветујете. Један од тих корака мора бити ускоро предузет и оба су драстична. Морамо се такође решити врховног команданта и нелојалних чланова... Хјуи је стварно све што имамо сада и не можемо га оставити, невезано са тим како се лоше држао, уколико Ви не мислите другачије.“

Кливер је примио слична фалсификована писма у распону од група изван Пантера до Пантера самих, од обичних чланова до Елберта Хауарда (уредника Црног пантера). До раздвајања је дошло када Њутон одлази на интервју са Кливером на телефону из Алжира. Кливер изражава свој апсолутни презир према ономе што се десило партији, захтевајући да Дејвид Хилијард буде уклоњен, чак као реформиста напада програм доручака. Кливер је избачен из Централног комитета и оснива своју Црначку ослободилачку армију. У 1973. Сил се кандидује за градоначелника Оукленда. Иако је добио 40% гласова, изгубио је.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty neka druga internacionala, eUropska se prodala.

Počalji  Milan taj Pet Sep 07, 2012 10:44 am

Do juce, pa ni sada,nisu bili pod "komunistima". i pored "postojanja bokca", bivsi crni robovi, preziveli indiosi, iz "americki sto godisnjih jJasenovaca", moraju sami da resavaju probleme, zloupotrebom vere, misionara "bledolikih lelemuda", drzani su u tami i ekspoatisani do smrti.
.......................................................................................................................................
Rekao je kako je Latinska Amerika
jako važna regija i pritom istaknuo kako "znatan broj važnih svjetskih
razvoja događaja odvija se upravo u ovoj regiji i nastaviti će se
događati ovdje".

"Latinska Amerika je početna tačka dubokog revolucionarnog ustanka kojeg
su arogantne sile gušile na najgore neljudske načine", istaknuo je
iranski predsjednik.

Takođe je napomenuo kako su narodi Latinske Amerike i Kariba sada
spremni ostvariti svoje revolucionarne i humane ideale, uz potporu
revolucionarnih pokreta. Posebno se osvrnuo na predsjednika Venezuele te
istaknuo kako je Hugo Chavez organizirao velik i snažan pokret koji se
suprotstavio imperijalizmu u regiji u vrijeme kada je taj isti
imperijalizam regiju smatrao svojim "vlastitim dvorištem".

"Unatoč tome što su međunarodni nasilnici pokrenuli svu silu da zaustave
val borbe za nezavisnost, pravdu i slobodu - ideale za koje se bore
zemlje ove regije, nisu uspjeli i sada su bespomoćni protiv ovog širokog
i snažnog fronta država Latinske Amerike", istaknuo je iranski
predsjednik.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty Re: Ujedinjenje svih komunista?

Počalji  Milan taj Pet Sep 14, 2012 9:49 am

Историја казује да је Запад вековима презирао Србе и опструирао њихову ослободилачку борбу против туђина. И у два велика светска рата Србија је била жртва западних земаља. Те државе и данас учествују у казненим експедицијама НАТО-а широм света. До данас Срби то нису научили, па и даље своје савезнике и пријатеље траже на Западу, код оних у чијој су немилости били. Данашња политичка елита је то савезништво и пријатељство крунисала паролом – Европа нема алтернативу, чиме је довела Србију на руб пропасти, а и показала да није дорасла државничким пословима.
Опасност од савезништва са Западом давно је уочио и Јосип Броз Тито. Он је успео да спречи продор утицаја западних земаља и њиховог капитала на простору СФРЈ, а самим тим и Србије. То је одрадио преко Покрета несврстаних, везујући своју политику за ваневропске државе. Тиме је спречио Запад да преко глобализма и ОУН диктира своју политику у циљу овладавања светом. Због такве несврстане политике Југославија је могла да се самостално развија, чак и да помаже друге државе, некадашње колоније империјалистичких сила. Успела је да изгради велики међународни углед. На унутрашњем плану подигла је стандард својих грађана који су неколико пута боље живели него данас. Није било мита, корупције, шверца дроге и цигарета, криминала. Бесплатно школовање, лечење (и у иностранству) и задовољење општег стандарда људи омогућио је непрекидни привредни раст у Југославији. Тај период друштвеног и привредног развитка пратиле су многе тешкоће (обнова ратом опустошене земље, сукоб са стаљинизмом, Голи оток, сукоби у партији (...), које су решаване искључиво сопственим снагама, без подаништва било коме (Истоку или Западу).
Рушење социјализма и рестаурација капитализма у последњој деценији 20. века означили су прекретницу у савременом свету. Чланице Социјалистичке интернационале издале су интересе радничке класе, социјалистичке идеје и основе социјалне правде, као и поставке научног социјализма. Урушен је социјализам као савремени и утемељени друштвени систем, а промовисан је пљачкашки капитализам. Тај рушилачки талас није мимоишао ни Србију. У Србији је то урадила Социјалистичка партија Србије (СПС) после пада Слободана Милошевића, тиме што је пришла странкама које су рушиле социјализам као систем хуманизма и социјалне правде. Повратак капитализма носи са собом, уместо револуционарних класа, експлоатисане раднике, бескућнике, гладне, понижене и унесрећене људе. А насупрот њима разне чуваре (обезбеђења), ескадроне смрти и милитаристе. Тако је крајем 20. и почетком 21. века почео најбеднији ток историје човечанства.
Увек су односи Запада према Србији били једносмерни и колонијални (у интересу Запада). Запад је користио јефтину радну снагу и тржиште за своје производе (па и оне произведене у Србији, српским знојем и радом). А прозападна оријентација се темељила на српском антинационализму, односно аутошовинизму. Запад је добио прилику, у првом реду Немачка, да настави тамо где је Хитлер заустављен. Србија је данас једина окупирана земља у срцу Европе. То је она Србија која је у окупираној Хитлеровој Европи 1941. године имала слободну територију (Ужичка Република).
Запад је преузео улогу некадашњег Информбироа, органа комунистичких партија, који је имао задатак да, по налогу Стаљина, диктира Југославији привредни и сваки други развој, а уз то наметне Југославији нови, марионетски режим. То Стаљину није пошло за руком, али Западу данас јесте. Запад Србију види као највећу сметњу глобализацији. Зато је и спречава да се консилидује као стабилна држава, изазивајући у њој поделе по свим могућим основама. На удару се нашла и свест о потреби афирмације културног наслеђа и очувања националног идентитета и територијалног интегритета, као темеља самосталног пута у даљем развоју. Главни град Србије постао је Брисел! Губљење осећаја сопствене вредности води коначном паду и сопствене државе. Наступило је поглавље српске историје у коме се већ исписује издаја саможивих политиканата (режимлија и привилегованих слојева), ради мрвица испод трпезе власти, на једној страни, и сатирање свега што је српско, у првом реду народа, на другој страни. Српско питање се нашло у чељустима савременог фашизма. То је допустила владајућа политичка елита која је судбину српског народа предала на милост и немилост варварској Европи. Некритичка наклоњеност према ЕУ увела је Србију у беспуће лавиринта западне политике и морала.
Овакав однос Запада према Србији, на једној страни, и домаћег подаништва, на другој страни, изазвао је у њој материјалну и духовну кризу која се огледа у дубоким поделама по многим питањима:
а) оштром раслојавању српског друштва на енормно богате и пауперизоване слојеве,
б) повезаности и превласти тајкунске и партијско-политичке олигархије,
в) непостојању средње класе,
г) настанку нове политичке класе
д) мањку револуционарних друштвених класа и слојева (због чега и нема напора за превазилажењем садашње кризе),
ђ) губљењу националних потенцијала,
е) медиокритетским управљачким структурама (које прете да државу доведу до банкрота)
ж) издајничкој и капитулантској политици садашњег режима и привилегованих слојева које тај режим подржавају.
Велика транзициона криза у Србији погоршана је очигледним уплитањем Запада у крупна питања унутрашње и спољне политика Србије: Спровођење реформи, привредни развој, функционисање институција, избори, улазак у ЕУ и НАТО, статус Косова и Метохије и сарадња са Хашким трибуналом. Сва ова питања чине један процес који производи оштре стандарде и налоге Запада према Србији, реметећи основне вредности српског друштва. Србија је доведена у стање да не може бити субјект у креирању сопственог политичког живота. ЕУ и НАТО, занемарујући аутентичне интересе Србије, слабе њену моћ и позиције. Зато сви они који се данас у Србији благонаклоно односе према Западу, према европским уличним пробисветима, окрећући леђа сопственој држави и народу, морају знати да чине злочин. Никада се није десило да пријатељске земље бомбардују своју пријатељску земљу као што су земље Запада бомбардовале Србију 1999. године. То значи да Србији нису биле пријатељске земље оне које су се представљале као традиционални пријатељи и савезници из минулих ратова. Као такав пример може послужити Француска. Такође се није десило да они који су бранили свој народ и своју земљу и њен интегритет заврше на суду за ратне злочине у Хагу. Тај Хашки суд Србе види као једине кривце за све злочине овога света. Зато хашка рука „правде“ стиже само Србе. Од свих председника бивших република СФРЈ та хашка рука је стигла само Слободана Милошевића. Ван домашаја хашке „правде“ остали су Милан Кучан, Фрањо Туђман и Алија Изетбеговић. Остала је и срамота за европљане. Двоструки стандарди хашког суда омогућили су да починиоци злочина над Србима остану ван домашаја закона.
У многим западним државама испољавају се механизми и одреднице карактеристичне за фашистичке режиме. „Демократе“ и „антифашисти“ фашизам који спроводе у циљним државама не могу сакрити.
Ален Далс (оснивач ЦИА-е и њен први директор) је пре више од 60 година изнео програм који се данас кроз медије и јавни морал реализовао буквално дословно у Србији! У том програму се наводи: „Употребићемо све што имамо, све злато, сва материјална средства и блага на обмањивање и затупљивање људи. Људски мозак и свест може да се мења. Посејавши на том пољу хаос, ми ћемо им неприметно заменити животне вредности фалсификатима и натерати их да верују у те вредности (…). Књижевност, позоришне представе, филмови - сви ће они приказивати и величати најнижа људска осећања. Ми ћемо свим средствима подржавати и уздизати такве уметнике, који ће почети да усађују и утискују у свест људи култ секса, насиља, садизма, издаје - једном речју сваког неморала. У државним управама створићемо хаос и неред (…). Поштење и честитост ће се исмејавати и неће никоме бити потребни, постаће траг прошлости. Вешто и неприметно ћемо усађивати безобзирност, дрскост, лаж и обману, пијанство и наркоманију, животињски страх од других људи, бестидност, издају, шовинизам и мржњу међу народима. На тај начин све више ћемо слабити морал поколења која тек стасавају. Ангажоваћемо се око људи већ од дечијег узраста, младалачких година, увек ћемо акценат стављати на омладину, почећемо да је кваримо, учимо неморалу и разврату. Направићемо од њих шпијуне и космополите. Ето тако ћемо све учинити“.91
Један фашистички плакат из 1943. године неодољиво асоцира на говор оних који се данас залажу за „Европску Србију“, или кажу - Европа нема алтернативу. Ево тог плаката и текста са плаката:

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty DOSMANLIJE iz "nove vlasti".nas opet pitaju...??

Počalji  Milan taj Pet Sep 14, 2012 9:58 am

http://www.vidovdan.org/images/stories/istorija/ww2/lalpjebilo41.jpg

Kada ce Komunisti da se ujedine, i prestanu da se otimaju za mesto.."vodje bez proletarijata"....?????

affraid affraid affraid affraid affraid Shocked Shocked Shocked Shocked Cool
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty Grcka praksa kao orijentir...?

Počalji  Milan taj Uto Sep 18, 2012 2:30 am

Velika analiza: kako je nastala grčka Koalicija Radikalne Ljevice - SYRIZA
D. Marjanović (advance.hr)
vrijeme objave: Utorak - 12. Lipanj 2012 | 22:40
(23)
Grčka Koalicija Radikalne Ljevice, poznatija kao SYRIZA, ima velike šanse osvojiti parlamentarne izbore koji će se u Grčkoj održati 17. lipnja, što bi im dalo priliku da formiraju ljevičarsku vlast koja može odbaciti drastične mjere štednje nametnute Grčkoj kao uvjet za dobivanje EU kredita kojeg je zatražila grčka financijska elita.

SYRIZA je od male političke alijanse došla do drugog mjesta na izborima koji su održani 6. svibnja ove godine, ispred stranke lijevog centra, PASOK-a, koja je bila na vlasti u Grčkoj velik dio prošla 4 desetljeća, i ravno uz vodeću stranku Nova Demokracija. Pošto nijedna od 3 stranke s najviše glasova nisu uspjele formirati vlast, izbori će biti ponovljeni 17-og ovog mjeseca. SYRIZA ima velike šanse postati prva stranka u zemlji.

Stoga je ovo idealno vrijeme da pogledamo kako je došlo do stvaranja SYRIZA-e koja je nastala kao alijansa više manjih ljevičarskih organizacija i individualaca.

Službeni logo SYRIZA-e, tekst: SYRIZA, Koalicija Radikalne Ljevice
SYRIZA je politički projekt grčkih ljevičarskih stranaka i organizacija, u njenoj strukturi se nalaze i reformističke i revolucionarne snage. Ovo su ujedno dva glavna čimbenika koja su dovela do evolucije koalicije i njene današnje snage.

Prva stavka je da sve stranke koje čine SYRIZA-u imaju pravu nezavisno javno nastupati i iznositi svoje ideje i politike. Tako da je unutarnja debata između različitih snaga često žestoka i otvorena. No, upravo to je osiguralo SYRIZA-i evoluciju, činjenica da koalicija nije dominirana isključivo jednom snagom.
Druga važna stavka je ta da je SYRIZA svojim otvorenim karakterom uspjela oko sebe okupiti aktiviste koji nisu direktno vezani uz strukturu organizacije.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty Postovani posetioci

Počalji  Milan taj Pon Apr 08, 2013 5:14 pm

Smatrate li da organizacija koju vodi Nenad Kulić spada u progresivne i napredne organizacije i da se isti bori za ciljeve i vrednosti koje smo mi
definisali našim sporazumom?
Taj isti Kulić se do pre nekoliko godina kleo u Staljina i Generalnog sekretara NKPJ, pokojnog Branka Kitanovića, Golootačkog robijaša i zaverenika protiv Tita i samoupravne nesvrstane Jugoslavije. Posle toga je formirao svoju lokalnu partiju i tvrdio da ima na hiljade članova po čitavoj Srbiji. Inače posle toga kreće da se zaklinje Joški Brozu, a kada je video da tamo ne može da izvuče nikakvu ličnu afirmaciju napušta Jošku Broza, ali ne zbog programskih neslaganja, jer je isti učestvovao u donošenju programa Joškine KP, već zbog ličnih interesa. Sada je taj isti Kulić kumovao Komunističkom pokretu, zajedno sa njegovim nacional drugovima iz KPS-a, koji su svoju političku karijeru većinom započeli kod svog velikog učitelja Veroljuba Nedeljkovića, o kome je suvišno govoriti.
Ovo su pojedine komunističke partije!!
Smatrate li da je Komunistička Partija Srbije, opredeljena ka Jugoslovenstvu i očuvanju lika i dela Josipa Broza Tita, ka bratstvu i Jedinstvu, a ne ka srpskom nacionalizmu što se da zaključiti iz njihovog delovanja.
Prenosimo prepisku između KPS-a i nas. Citiramo pismo KPS-a.
“Ne verujemo više u stvaranje nove Jugoslavije”, - Da li je ovo u skladu sa sporazumom koji smo potpisali ?! ( Čl.5 Sporazuma između JU Centra Tito i Narodnog Fronta).

“Mi smo se formirali 2007 godine kao odgovor na nepostojanje nacionalne Komunističke partije” – Pravi komunisti su uvek po automatizmu bili i INTERNACIONALISTI. Šta znači nacionalna Komunistička Partija?! Nacionalkomunizam! Striktno zatvaranje u granicama Srbije i odricanje socijalističke prošlosti. Borba za Srpski nacional-komunizam praćen nacionalizmom u zavijenoj formi.

Ono što nas je razočaralo je otkuda vi u ovakvom društvu skupljenom od otpadnika Komunističke ideje, crvene buržuazije i marioneta organizacija iz senke!?

Mi nismo pozvani na sastanak 24. marta, kada ste vi potpisali ovaj sporazum, a i da smo pozvani nebih se odazvali jer i posle više naših poziva da se sastanemo sa KPS-om, sve se svodilo na reči nacionalizma, vređanja i obstrukcije od strane KPS-a. Što se tiče nas oni su svoje rekli i pokazali da ne spadaju u progresivne snage, već u srpske nacional komuniste, kako se oni i sami nazivaju.
Ono što Vam ne možemo zameriti je odlazak na sastanak i razgovori, jer ipak ste možda Vi više pragmatični od nas. Mi takvu dozu pragmatizma ne dozvoljavamo sebi, ali u redu.

Moramo Vam zameriti to što se prekršili interni dogovor između Vas, SKJ u Srbiji i Narodnog Fronta, a to se odnosilo da ne možemo potpisati sporazum sa drugim organizacijama samostalno ako se druge dve organizacije ne slože sa time. Prema tome za potpisivanje ovakvog sporazuma, a prema sporazumu i dogovoru koji imate sa nama, trebali ste održati sastanak sa SKJ u Srbiji i Narodnim Frontom i onda da zajednički analiziramo situaciju i donesemo odluku hocemo li sarađivati sa njima ili ne, potpisati svi mi sporazum sa njima ili ne.

Za kraj da rezimiramo.
Mi nismo zadovoljni načinom na koji ste potpisali sporazum i pristupili Komunističkom Pokretu Srbije. Pokretu koji je napravljen s brda - dola i koji sačinjavaju grupacije iz Joškine Partije koje su ga napustile zbog rasprave oko nekog novca kao i one grupacije o kojima smo već govorili.
Mi sa vaše strane nismo konsultovani i tu ste prekršili sporazum koji imate potpisan sa nama, kao i naš interni dogovor oko potpisivanja sporazuma sa novim organizacijama.

Na Vama je sada da nam odgovorite na ovo pismo, kao i da definišete dalje korake. Ukoliko vaše dalje aktivnosti ne dovedu do ispravljanja ovog nesporazuma i pronalaženja adekvatnog rešenja za novonastalu situaciju, kao i ukoliko nastavite saradnju sa organizacijama koje u svom svakodnevnom radu krše načela našeg sporazuma, skreću u nacionalizam, birokratizam i radikalizam….
Naši buduci koraci će biti poništenje sporazuma koji imamo sa Vašom organizacijom jer je to za nas jedino moguće rešenje u tom slučaju.

GLAVNI ODBOR
POKRETA NARODNI FRONT
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty Faktori uticaja...

Počalji  Milan taj Pon Apr 08, 2013 8:52 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty .

Počalji  Milan taj Sre Jul 17, 2013 5:21 pm

Kod nas ima lokalizma, vi to znate. A taj lokalizam, taj lokalpatriotizam, ta lokalna samoinicijativa nije losa kad ima pozitivan karakter. To je dobro, to je, u stvari, takmicenje sa drugima, to nije u raskoraku sa interesima zajednice. Ali, kad se lokalizam pretvori u svoju krajnost, kad postane negativan, onda to ide protiv interesa zajednice. Kad neko u lokalnim okvirima hoce da postigne nesto na racun drugih, onda je to negativan lokalizam. Mi smo protiv pozitivne lokalne inicijative i iskoriscavanja svih postojecih mogucnosti jedne komune. Mi smo za to, i tako treba da bude, ali preko tih granica ne treba da se ide. Jer, mi smo svi jedna jedinstvena cjelina, jedinstvena zajednica, a svaki nas gradjanin treba uvijek da ima pred ocima tu cjelinu, tu zajednicu. Zato mi ne treba da se odvajamo i ne treba na to da zaboravljamo. A u cilju brzeg zajednickog, opsteg napredovanja treba da ostvarujemo sto vise razmjenu iskustava i misljenja. Toga jos nema dovoljno, a to bi trebalo da bude ostvareno da bi se nasi narodi medjusobno jos bolje upoznali i zblizili. Evo, vi, omladinke i omladinci, koji ste gradili ovaj auto-put i koji cete sada ici natrag svojim kucama sirom nase zemlje, vi imate najbolje mogucnosti da budete onaj cement koji ce cementirati tu nasu zajednicu u cvrstu monolitnu cjelinu; a tada nas nikakva sila iz vana ne moze ni skrenuti sa naseg puta niti nam nanijeti stetu, u toliko prije sto je nasa ruka uvijek okrenuta onome ko je nas prijatelj i ko to hoce da bude.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty Slede,opsezni radovi a vreme prolazi,

Počalji  Milan taj Pon Avg 26, 2013 1:40 am

SAVEZ KOMUNISTA JUGOSLAVIJE U SRBIJI

TRADICIJA I BUDUCNOST


Vodeca snaga jugoslovenskog društva sa preko dva miliona clanova, Savez komunista Jugoslavije nije mogao da se suprotstavi kontrarevolucionarnim dogadajima s kraja 80-tih i pocetka 90-tih godina. Birokratizovana partijska i državna rukovotstva nisu bila sposobna, niti voljna da pronadu puteve za savladivanje ekonomskih i politickih teškoca i da odbrane revolucionarne tekovine i socijalisticki društveni poredak. Epilog svega su tragicni dogadaji: razbijanje SKJ, gradanski ratovi i razbijanje SFRJ koje još uvek traje, sve vece strano mešanje i prisustvo, a pod sloganom "nikad više na staro" restauriran je kapitalisticki poredak koji je narod zbacio pre više od pola veka. Novembra 1990. godine formiran je Savez komunista - pokret za Jugoslaviju kome su prišli mnogi komunisti koji su izgubili svoju partiju. U atmosferi nacionalistickog i antikomunistickog divljanja u novonastalim državama na tlu SFRJ u samom SK-PJ je pocla da deluje jaka struja koja je zagovarala novi pravac - tzv. "kapitalizam sa humanim likom" što je izazvalo veliko nezadovoljstvo kod komunista Titovog kova. Istovremeno je donet Zakon kojim se Armiji, Policiji i državnim organima zbog navodne depolitizacije zabranjuje partijsko delovanje. Dolazi do partijskog osipanja. Na inicijativu Beogradske partijske organizacije, 28. i 29. novembar 1993. godine u Beogradu je održan 15. Kongres obnove i kontinuiteta Saveza komunista Jugoslavije koji nije priznao razbijanje SFRJ i SKJ. Vec sledece 1994. godine, na 16. Kongresu SKJ održanom u Kotoru, donet je program SKJ. Ocenjeno je da "da ovaj program zajedno sa programom Saveza komunista Jugoslavije iz1958.godine cija osnovna nacela nisu ništa izgubila od svoje aktuelnosti, pbezbeduju neophodno teorijsko "rukovodstvo za akciju" u bliskoj buducmosti". Republicke organitacije pored naziva SKJ dobile su dodatak u i naziv republike (npr. SKJ u Srbiji, SKJ u Hrvatskoj, SKJ u Makedoniji itd.). Upravo zbog svog programa SKJ biva izložen mnogim pritiscima i napadima kako od strane nacionalistickih i gradanskih partija tako i od strane kvazi levih partija koje u svom nazivu imaju komunisticki ili socijalisticki predznak ali njihov odnos prema privatnoj svojini otkriva njihovo pravo usmerenje. Poseban doprinos antikomunistickoj histeriji dale su proinformbirovske revanšisticke komunisticke partije svojim antiistorijskim pristupom prikaza dogadaja iz prošlosti kojim se kazna istice kao zlocin a ne kao cin izdaje. U svojim programima ne priznaju ništa od zbivanja na jugoslovenskom prostoru posle 1948. godine. Podrivanje organizacije SKJ pocelo je aktiviranjem "krtica" koje su navodile Organizaciju da se bavi sama sobom. Nacionalisticko-SPS-ovska grupa koja je imala oslonac u najvišem rukovodstvu partije, radila je na ukidanju Republickog komiteta SKJ u Srbiji zbog njegove jugoslovenske orijentacije, velike aktivnosti i privrženosti programu SKJ. Zbog ovakvog delovanja najviše rukovodstvo CK SKJ snosi punu odgovornost pred radnickom klasom i komunistickim pokretom. Na Prvoj vanrednoj konferenciji 1998. godine doneta je odluka da SKJ u Srbiji nastavi rad kao samostalna organizacija. Poslednji pokušaj eliminacije da SKJ u Srbiji, odvijao se kroz formu ujedinjenja sa drugim partijama (uglavnom istim od kojih se vremenom odvojio) što je osujeceno na Drugoj vanrednoj konferenciji SKJ u Srbiji aprila 2008. godine. Šteta je ipak naneta. Cetiri opštinske organizacije su napustile SKJ u Srbiji radi pristupanja Kongresa ujedinjenja. Svoju snagu SKJ u Srbiji ispoljio je na Trecoj vanrednoj i izbornoj konferenciji održanoj 17. maja 2008. godine u Beogradu. Rad Konferencije je bio prvenstveno posvecen stanju u Organizaciji i njenim prioritetnim aktivnostima u narednom periodu. Konstatovano je da je Organizacija uspešno odolela najnovijim pokušajima njenog razbijanja i da je posle Druge vanredne konferencije izašla osnažena. Po svojoj programskoj orijentaciji i delovanju ona je jedini naslednik KPJ (KPS) i SKJ (SKS) u Srbiji. Usvojene su predložene mere za njenu još bolju idejnu i akcionu osposobljenost kao i vecu brojnost clanstva. Posebno pitanje je pitanje imovine Saveza Komunista Jugoslavije. Ona je u ovom periodu tranzicije kao i društvena svojina razgrabljena i privatizovana. Decenijama su generacije komunista sticale ovu imovinu iskljucivo placanjem clanarine i svojim prilozima. SKJ u Srbiji ima nameru da obnovi sudski postupak za povracaj imovine. Trenutno je Republicki komitet SKJ u Srbiji smešten u potkrovlju zgrade u ulici Obilicev venac 4/V u postoriji 7,5 m² koju je zakupio od "Poslovnog prostora" Opštine Stari grad. Napominjemo da se u ovoj zgradi pre i za vreme Drugog svetskog rata nalazilo policijsko antikomunisticko odeljenje i da je RK SKJ u Srbiji smešten u jednu od nekadašnjih celija u kojima su ispitivani i muceni clanovi KPJ. Iako malobrojna, SKJ u Srbiji je organizacija hrabrih i ambicioznih komunista Titovog kova. Ima strategiju nastupa koju stalno razvija i prilagodava novim situacijama i svojim mogucnostima. U atmosferi stalnih pritisaka, kleveta i medijske izolovanosti nalazi nacina za ostvarenje svojih prioritetnih ciljeva i obavljanja stalnih aktivnosti. Za izlazak iz anonimnosti u mnogome je pomogao interni informator "Stvarnost" koji simpatizeri citaju i van granica Srbije. Veliki podstrek je Program SKJ koji danas nalazi svoju potvrdu u svim dogadajima na našim prostorima i koji je sasvim sigurno program buducnosti. Borba za reintegraciju Jugoslavije koja je jedini garant opstanka naših naroda i koja ce biti istorijski dogovor o udruživanju Jugoslovenskih naroda u novu Jugoslovensku zajednicu je trajan zadatak SKJ u Srbiji. Borba za obnovu samoupravnog socijalistickog društva i njegovog daljeg razvoja kao vida neposredne demokratije i velikog civilizacijskog dostignuca (na zapadu se sve više nagoveštavaju oblici participativne demokratije) deo je stalnih aktivnosti. Toliko napadana Politika Nesvrstanosti potrebna je danas kao i u prošlosti. Blokova i interesnih svera je bilo i bice. Prioritetni zadaci su svakako rad na pospešivanju sindikalne borbe, povezivanju radnicke klase i njenu pripremu za preuzimanje vlasti. Odbrana svega što je izloženo kleveti i laži, pre svega velicanstvene NOB Jugoslovenskih naroda od 1941.-1945., kao i socijalistickog posleratnog razvoja koji je omogucio pola veka mira i blagostanja. Borba se vodi u saradnji sa društvima. Udruženjima i pokretima istih ciljeva - ODBRANA ISTINE. Najzaslužniji za opstanak Organizacije Saveza Komunista Jugoslavije u Srbiji su clanovi starije generacije. Na redu je srednja generacija koja ce sacuvati stare a privuci mlade clanove. Podstrek i ohrabrenje su pojave komunistickih udruženja i pokreta mladih ljudi sa kojima SKJ u Srbiji uspostavlja saradnju. Buducnost obecava.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty Ko uvlaci Srbiju u medjunarodni terorizam ?

Počalji  Milan taj Ned Sep 01, 2013 11:43 pm

http://cetnici.rs/clanci/udruzenje-srpskih-cetnika/
...........................................................................
To je pravo pitanje za „parlamentarne stranke desnice i lazne levice. Kakve su to "vojno politicke snage", ko ih „ne primecuje ? Sta je „cilj i sredstvo“..“tih drustvenih snaga, sa miloscu drzave i drustva“.. Ako nekim „snagama i bastinicima“ nije dovoljan poraz, ako tim istim snagama nije dovoljna mislost drzve i drustva kroz proklamovanu i primenjenu amnestiju..znacili to da te „vojno politicke snage“, imaju snage i pripremaju novo zlo..ne odustaju od svojih ciljeva..i cekaju „njihov odsudni momenat u tolikom nizu godina“, bez obzira na drzvu i drustvo, sada parlamentarnu kazu demokratiju?
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty Vid komunikacije "FRAKCIJA kOMUNISTA"

Počalji  Milan taj Sub Okt 05, 2013 5:51 pm

Mogu li Komunisti u Srbiji, bez obzira na razlike u stavovima, da se ipak organizuju i dogovaraju i u svoje programe, uvrste zajednicke odluke pod uslovima "unije Komunista u Srbiji"
.........................................................................................................................................................................................................................................
Demokratski centralizam je ime za način unutrašnjeg uređenja koje koriste lenjinističke političke stranke, i ovo je izraz koji se koristi kao sinonim za sve lenjinistička pravila unutar neke političke stranke, ili kako sam naveo "UNIJE KOMUNISTA U SRBIJI"... Demokratski dio ove organizacijske metode odnosi se na slobodu članova stranke..tj.."UNIJE"..! da otvoreno raspravljaju o programu djelovanja i smjera, ali kada se donosi odluka tada se donosi sa većinskim glasovanjem delegata "UNIJE". Kada je odluka napravljena tada svi članovi "UNIJE"..moraju držati odluke - centralizam. Lenjin je objasnio da je demokratski centralizam sastavljen od "slobode raspravljanja, i jedinstvo u djelovanju" .
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty leleeee...pogresili kapidzik..?

Počalji  Milan taj Pet Nov 08, 2013 3:28 pmКомунистичка партија осуђује нападе режима на опозициони покрет Двери, Покрет за Србију и опозициони радио СНАГА НАРОДА.

Наш протест поводом ових догађаја је строго принципијелан, јер ми са наведеним политичким организацијама немамо сарадњу због значајних идеолошких разлика.

Ако се режим за ове тоталитарне потезе одлучио после јучерашњег говора Бошка Обрадовића у Косовској Митровици да ће свим потписницима Бриселског споразума бити суђено кад Двери буду власт, желимо свима јасно да ставимо до знања да ће потписницима Бриселског споразума свакако бити суђено када Комунистичка партија дође на власт, као и одговорнима из Уставног суда Србије који својим нечињењем омогућавају издајничком режиму флагрантно кршење Устава и гажење закона и права.

Комунистичка партија је у својим саопштењима већ истакла да никакав датум приступања ЕУ није вредан издаје земље, народа и његове историје. Данашњи издајници, признавањем независности самопрокламоване државе Косово, пљунули су у лице хиљадама људи и њиховим потомцима који су за ту свету српску земљу гинули генерацијама.

Својим потписом на тзв. "Бриселском споразуму" они су укинули државу Србију на Косову и Метохији, предали део територије Србије терористима и изручили српску нејач на милост и немилост албанским сепаратистима. А сада још и тај исти народ салвама лажних обећања и отворених претњи невиђено притискају да изласком на приштинске изборе дају свој легитимитет тој велеиздаји! И ни то им није доста! Хоће још и да ућуткају и најмањи опозициони шапат који им се противи! То не смемо дозволити! Зато, нека знају сви:

Када Комунистичка партија дође на власт на удару закона и права наћи ће се сви чиновници и припадници странака на власти и у опозицији који у овим догађајима нису поштовали Устав Републике Србије, већ су дозволили издају земље дајући легитимитет овом споразуму у парламенту.

Поништићемо све споразуме и уговоре које су претходне владе закључиле, и прекинути све процесе које су започеле, а који не одговарају интересима нашег народа и државе.

Прогласићемо ванредно стање на Косову и Метохији, као привремено окупираној територији.

Одустаћемо од Кумановског споразума због непоштовања друге стране која није дозволила повратак наше војске и полиције, тако што ће наша војска и полиција одмах заузети сав простор до Ибра, без борбе, и стационирати се на тој линији.

Прекинућемо дипломатске односе са свим земљама које су признале Шиптарима државу на делу територије Србије и са њима свести односе на ниво отправника послова.

Обновићемо поступке за ратне злочине против руководилаца свих држава и НАТО пакта за дивљачко, антиљудско и антиеколошко бомбардовање, са захтевом за ратну штету.

До победе!
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty Oni mogu....a mi...komunisti..?

Počalji  Milan taj Uto Apr 01, 2014 12:44 pm

Komunisticke i slicne partije, moraju da izadju iz svojih "caura ko svilene bube"..moraju, da odrze "makar telefonsku sednicu"...izadjuiz svojih "rovova" i prekinu "da teraju inat"...od 1948 pa do dana danasnjeg.
.......................................................................................................................................................................................................................................
Trenutno,stvarise odvijaju vrtoglavom brziom. U nizu izbora,od 1990 godine, sezdestosmasi i devetomartovci,koji su spremali paradrzavu i srpsku gardu,sa otporasima,usli su u vladu Srbije,pod skutima Aleksandra Vucica,nekada laznog radikala.Situacijaje opasna po suverenitet,nezavisnos drzave i naroda,proslo je pet minuta do dvanaest.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty U cemu KP u Srbiji imaju "razlike" u stavovima...?

Počalji  Milan taj Pet Apr 11, 2014 6:57 pm

Што се тиче савременог радничког покрета, интересантна је тврдња ФредерикаЏејмсона да Марксов Капитал „није књига о радништву, већ о незапослености. На свом врхунцу, Капитал показује како капитализам производи тзв. резервну армију незапослених, како сама његова структура производи незапосленост. Мислим да тој димензији Капитала није посвећено довољно пажње, а да је она за нас данас од изузетне важности. Она је у вези са технологијом, улагањем у технологију која смањује број запослених и то је један од лекција Капитала коју треба да научимо. Данас, када је раднички покрет ослабио, кључно питање није како организовати раднике, већ како организовати незапослене – ту се крије могућност глобалне промене.“ (27) Одавно су капиталисти успели да поделе раднике на „плаве“ и „беле“ крагне и да од других направе „савезника“ у борби за опстанак капитализма. Џејмсонова концепција омогућава да се успоставе нове поделе међу радницима – на „незапослене“ и „запослене“, од чега ће користи имати само капиталисти. Истинско класно организовање радника подразумева њихово заједничко организовање независно од тога да ли имају или немају посао. Поред тога, они који су запослени немају загарантован посао: егзистенцијална неизвесност је оно што погађа све раднике. Они су сведени на робу на тржишту рада и то је оно што одређује њихов конкретни друштвени положај и егзистенцију. Иначе, ни код Џејмсона нема речи о екоцидном карактеру капитализма и сходно томе свести о императиву борбе за опстанак живота на планети као најважнијем сегменту класне свести радништва. Џејмсон тврди да “сама структура капитализма производи решења за проблеме на које наилази и која онда стварају нове проблеме које опет треба решити, а што је део самог динамичног кретања капитализма“. (28) Ова теза има конкретни историјски смисао само уколико се пође од тога да је капитализам постао тоталитарни поредак деструкције. Тенденције развоја савременог света указују на то да капитализам може да „реши“ проблеме које ствара само укидањем елементарних људских и грађанских права, пре свега права на живот. Теорија о „златној милијарди“, по којој треба уништити највећи део човечанства да би преживело „елитно“ станивништво најразвијенијих капиталистичких земаља, указује на то како „структура капитализма производи решења“ за проблеме које ствара. „Динамично кретање капитализма“ претставља, заправо, динамику капиталистичког уништавања живота на Земљи.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty Ujedinili se na planini Jelici...?

Počalji  Milan taj Sre Apr 30, 2014 10:10 am

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje svih komunista? - Page 2 Empty Re: Ujedinjenje svih komunista?

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu