Brisel je izjavio...

Ići dole

Brisel je izjavio... Empty Brisel je izjavio...

Počalji  Milan taj Sub Jan 31, 2009 9:39 pm

Brisel je prema saopstenju *zabrinut* kriminalom i mafijom u Crnoj Gori....treba dodati da u Crnoj Gori nije bilo ni tolikog ni takvog kriminala dok na tela Crne Gore i cele SFRJ nije krocila belosvetska i *Briselaska nomenklatura*..koja je donela niz radnji upravo iz oblasti kriminala, morala, eksploatacija i prevare. Nekada smo svi na izust znali * Crna Gora jes malena al je casna i postena *. Sta su nam donele *euro-atlanske* saradnje i integracije ?
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Brisel je izjavio... Empty onzulat...izjvljuje

Počalji  Milan taj Pon Apr 13, 2009 2:17 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Brisel je izjavio... Empty Re: Brisel je izjavio...

Počalji  Milan taj Čet Maj 28, 2009 11:51 am

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Brisel je izjavio... Empty Tivat izjavio.......

Počalji  Milan taj Pon Jun 01, 2009 4:07 pm

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Brisel je izjavio... Empty Milo je izjavio....?

Počalji  Milan taj Čet Jun 25, 2009 1:31 am

Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Brisel je izjavio... Empty Pre 90 godina Versaj je izjavio....

Počalji  Milan taj Ned Jul 12, 2009 4:50 pm

Fakticki u to vreme je priznata Crna Gora. Kralj Nikola, razocaran odlukom o ujedinjenju sa Srbijom...itd...* na njega su ucesnici konferencije posmatrali kao kralja koji je u najtezim trenucima ostavio narod na milost okupatoru, dok se njegov zet Petar I povlacio preko Albanije...na zalost potomci Kralja Petra I uradili su isto, pa i gore, zbrisali su sa *apanazom* u Englesku, glavom bez obzirce, a *ostatci vlasti u otadzbini* bili su skloni saradnji sa okupatorom.....neki *faktori* besramno *propovedaju*..povratak monarhije, kleromonarhisti ocigledno neznaju za stid i sram...i saradjuju sa agresorima (okupatorima u pokusaju) koji su razarali SRJ...zajedno sa agresorima su i dan danas ljuti na *komunjare*, koje su toliko bezobrazne pa nece da prihvate okupaciju NATO, MMF...i drugih *cimbenika*...
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Brisel je izjavio... Empty 13 juli dan ustanka...

Počalji  Milan taj Pon Jul 13, 2009 12:53 pm

ponos, casti i junastva Crnogorskog stanovnistva...nemoze i nesme da se zaboravi...borba protiv okupatora i domacih izdajnika je neporeciva....srecan vam praznik braco Crnogorci !
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Brisel je izjavio... Empty jes malena ali ima i problema

Počalji  Milan taj Uto Okt 20, 2009 6:23 pm

*
*
* Odgovoriti sa citatom
*
*
*
*

ПЉЕВЉАЦИ АГЕНТИ БОСАНСКЕ УДБЕ

Nova poruka Prota Nikola Danas u 12:55 pm
OBJAVLjENI TRANSKRIPTI KOJI DOKAZUJU UČEŠĆE CRNOGORSKIH DRŽAVLjANA U ZLOČINU POČINjENOM NAD SRBIMA U ČAJNIČU

Pljevljaci agenti bosanske Udbe

Iz transkripta razgovora koje je objavio Semir Halilović, sin ratnog komandanta muslimanskih snaga u BiH, pokazuje se da su crnogorski državljani, iz Pljevalja, učestvovali u zločinima nad Srbima u Čajniču. Na osnovu tih transkripta se vidi da su pojedini pljevaljski muslimani pružali logističku podršku i aktivno učestvovali u pokolju srpskih civila 14. februara 1993. godine.

U dokumentima koje je objavio Halilović se precizno navodi naredba kako treba izvesti napad u Čajniče u ranu zoru preko teritorije Crne Gore. Takođe, otkrivaju se i detalji razgovora načelnika sektora Službe državne bezbjednosti Sarajevo Envera Mujesinovića i Fahrudina Radovčića. Halilović kroz dokumenta objašnjava kako su tekle pripreme za napad muslimanskih snaga iz Goražda na teritoriju Opštine Čajniče, kao i ko je bio saučesnik i pomogač pomenutim vojnim formacijama tokom napada, u kome je na zvjerski način ubijeno više desetina srpskih civila. Takođe, on detaljno objašnjava kroz pomenuti razgovor čelnika muslimanske državne bezbjednosti ko su bili saradnici snaga iz pljevaljske Bukovice i kako je uz njihovu pomoć izbjegnut susret sa Vojskom Jugoslavije, a pri tom iskorišćenja teritorija Crne Gore za napad s leđa na nezaštićena srpska sela čajničke opštine.
Halilović u knjizi "Državna tajna" navodi da su muslimanskoj vojsci pomagali kuriri, crnogorski državljani koji su im javljali kretanje pripadnika Vojske Jugoslavije. Oni su muslimanske snage, po dogovoru sa službenicima SDB, prihvatili na teritoriji Crne Gore i odveli ih na bezbjedno mjesto.

Decidno se u transkriptu navodi da napad treba izvesti sa teritorije Bukovice, te da je potrebno obezbijediti ljude koji dobro poznaju taj teren.

U navodima se, međutim, strogo upozorava da treba po svaku cijenu izbjeći sukob sa Vojskom Jugoslavije, kao i da je plan za napad dobro razrađen. Za to su bili zaduženi kuriri Pljevljaci Mamko Bungur i Samir Vranj, koji su obavljali prihvat muslimanskih jedinica na granici noć uoči napada.
Muslimanska Udba u Sarajevu je imala i razrađen plan šta treba činiti poslije napada.

Po okončanju napada, kako se navodi u "Državnoj tajni", neophodno je bilo inscenirati da Vojska Jugoslavije vrši pritisak na Muslimane u Bukovici, kako bi pojedinci od njih bili zaštićeni od bilo kakvog pritiska.

Oni, takođe, navode da u javnosti poslije akcije treba pustiti i vijest da Vojska Jugoslavije vrši pritisak na žitelje Bukovice da se isele, kako bi pojedince zaštitili od odgovornosti za napad.

Napad muslimanskih snaga na sela čajničke opštine Ponikve, Trpinje i Šapići počeli su u ranim časovima 14. februara 1993. godine. Muslimanska vojska je tom prilikom došla iz pravca Goražda na teritoriju Crne Gore, tačnije prostor pljevaljske Bukovice, odakle su uz pomoć Muslimana iz Bukovice napali pomenuta sela s leđa. Tokom tog napada ubijeni su: Dušanka i Željko Mašić, Božo, Stanojka i Trifko Dačević, Miroslav Krnojelac, Duško Katana, Dušan Čokorilo, Darinka Pjević, Vučko i Stevo Kovačević, Dušan i Rajko Pjević, Vukosav Ristanović, Zdravko Vuković, Milan Vujović, Ratko Krezović, Radovan Stanišić, Aleksa Tanasković, Todor Janjić, Mirko Lasica, Mlađen Drakula, Nikola Pljevaljčić i Vladislav Đuković. Pored poginulih, istog dana su zarobljeni Polka i njena šestogodišnja kćerka Ivana Mašić. Polka je četiri mjeseca nakon razmjene zarobljenika preminula od posljedica torture u muslimanskom zatvoru u Goraždu.

Tim povodom u nekoliko navrata je zahtijevano od bivšeg vrhovnog državnog tužioca da preduzme mjere kako bi se ispitalo učešće crnogorskih državljana u ovom zločinu. Ona je pred kraj svog mandata saopštila kako će tužilaštvo reagovati ukoliko bude bilo kakvih dokaza u vezi sa tim, kao i ukoliko to bude zahtijevalo tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Vrhovno tužilaštvo BiH se bavilo istragom o zločinu u Čajniču, a saslušano je i nekoliko svjedoka. Međutim, do danas niko nije procesuiran zbog tih nedjela.

Takođe, i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić je u crnogorskoj skupštini, na sjednici kojoj je prisustvovala i Vesna Medenica, dostavio brojne dokaze o zločinima koje su crnogorski državljani počinili u Čajniču nad srpskim civilima.

Mandić je tom prilikom poslanicima i vrhovnom državnom tužiocu dostavio video materijale na kojima se jasno vidi na koji način su mučeni i ubijani srpski civili u Čajniču, kao i svjedočenja preživjelih.
B.Je.-M.V.R.-D.Ž.

Transkript razgovora

U knjizi "Državna tajna" je objavljen dokument sa transkriptom razgovora između dvojice načelnika sarajevske SDB, koji dogovaraju pokolj Srba u Čajniču.

Enver: - ...Kako to izvesti kada je crnogorska granica dobro čuvana od pripadnika Vojske Jugoslavije?

Fahrudin: - Postoje kuriri na crnogorskoj teritoriji koji nas obavještavaju o kretanju Vojske Jugoslavije.

Enver: - Znači napad treba izvesti sa teritorije Bukovice, a da li postoje ljudi koji poznaju teren - navodi se u traskriptima razgovora muslimanskih starješina državne bezbjednosti Mujesinovića i Radovčića.

U navodima traskripta se upozorava da treba, po svaku cijenu, izbjeći sukob sa Vojskom Jugoslavije kao i da je plan za napad dobro razrađen.

Fahrudin: - Pa već sam ti rekao, kuriri Mamko Bungur i Samir Vranj će prihvatiti naše jedinice na granici i sprovesti ih na bezbjedno mjesto noć uoči napada.

Enver: - Trebalo bi kontaktirati Rizvanovića, njegov otac Šaban je naš čovjek za vezu.

Fahrudin: - Već sam to učinio, jedna će grupa 13.2.1993. biti smještena kod Rizvanovića. Nju će voditi Mujko Dedović. Svi oni su upoznati sa akcijom - navodi se u razgovoru pomenutih lica i dodaje da je po okončanju napada neophodno inscenirati da Vojska Jugoslavije vrši pritisak na Muslimane u Bukovici kako bi pojedinci od njih bili zaštićeni od bilo kakvog pritiska.

Enver: - U javnosti poslije akcije treba, takođe, pustiti i vijest da Vojska Jugoslavije vrši pritisak na žitelje Bukovice da se isele, kako bi pojedince zaštitili od odgovornosti za napad.

Fahrudin: - To je takođe u planu, na tome je insistirao i Rizvanović, jer je njegov otac Šaban poznat u tome kraju.

Enver: - Sa čitavim udruženjem Sandžaklija i svim građanima.

Fahrudin: - Imamo mi imena svih pripadnika Vojske Jugoslavije i policije na tom rejonu, pa ćemo smisliti dobru priču za javnost.

Enver: - Dobro, onda poselami naše.

Fahrudin: - Selam i tebi... - navodi se u razgovoru Envera Mujesinovića i Fahrudina Radovčića.

Krivične prijave protiv 38 lica

Zbog zločina nad civilnim stanovništvom 27. februara 1993. godine u Čajniču tamošnji centar bezbjednosti je izdao potjernicu za 38 Pljevljaka. Potjernica je nekoliko dana kasnije dostavljena i pljevaljskom centru bezbjednosti, ali do danas na tom planu ništa nije učinjeno.

Sva optužena lica za zločine nad srpskim življem u selima koja pripadaju čajničkoj opštini su rodom iz pljevaljskog sela Bukovice, koje se nalazi na samoj granici sa Bosnom i Hercegovinom. Mještani Bukovice su rijetko, sem zbog administrativnih obaveza, dolazili u SO Pljevlja. Nakon osnovne škole uglavnom su dalje školovanje nastavljali u desetak kilometara udaljenom Čajniču ili Goraždu, pa čak i u Sarajevu, gdje su se i zapošljavali.

Po nezvaničnim informacijama koje smo dobili iz CB-a Pljevlja, većina osumnjičenih je napustila Pljevlja prije nekoliko godina, dok neki više nijesu među živima.

Tako je Džemo Bavčić jedno vrijeme primao vojnu invalidsku penziju, a umro je u Turskoj 1994. godine. Šefko Osmanagić bio je pripadnik federalne vojske Bosne i Hercegovine i poginuo je tokom ratnih sukoba.

Džafer i Samir Bungur trenutno žive u Goraždu. Samir je prije nekoliko godina, zajedno sa nekoliko službenika Fonda za humanitarno pravo, istraživao otmicu nekoliko Muslimana iz Bukovice, koja se dogodila 1993. godine. Ešref Bungur nije u bliskoj rodbinskoj vezi sa Džaferom i Samirom, a prije rata radio je kao poštar u Čajniču. Poslije rata kratko je boravio u Pljevljima, a potom je otišao za Tursku. Sada živi i radi u Njemačkoj. Braća Suad i Jusuf Moćević su živjeli u Čajniču, a u Bukovici imaju porodično imanje. Braća Moćević bili su pripadnici "zelenih beretki".

Svjedočenja

Mještanin sela Bukovice Miloš Milinković, jedan od svjedoka zločina, ispričao je ranije da je u pokolju srpskog stanovništva na području sela opštine Čajniča učestvovalo 38 Muslimana njegovih komšija, koje je, kako kaže, predvodio Salem Tahirović, rezervni major bivše JNA iz bukovičkog zaseoka Cerjanca.

- Njima je oružje dopremao sa teritorije pljevaljske opštine Hamed Stovrag, zvani Hamče. Početkom ove godine trojica sa spiska za kojima je izdata potjernica pokušala su da dođu u Pljevlja. Međutim, iako ih je policija zaustavila i imala podatak da je za njima raspisana potjernica zbog ratnih zločina, oni nijesu uhapšeni, već vraćeni. To je bilo na Metaljci, a pouzdano znam da veliki broj ratnih zločinaca sa potjernice dolazi i glasa u Pljevljima kao da se ništa nije dogodilo – tvrdio je Milinković.
On je istakao da su pojedini Muslimani iz sela Bukovica već prvi dan nakon prelaska granice ubili bračni par Rajka i Darinku Pijević.

- Očevici tvrde da su zločinci, nakon što su ga zaklali, trinaestogodišnjem Željku Mašiću izvadili zube i pravili niske po njegovom tijelu. Ubadali su ga noževima po grudima, a izvađene zube zabijali u tijelo. Tripku Dačeviću ostao je nož u vratu i kada je naišao njegov sin Nebojša rekao mu je: "Zakla me Bungur". Polku Mašić su silovali pored njene sedmogodišnje kćerke skoro do besvjesti. Ona je samo ćutala, jer su joj prijetili da će silovati i kćerku. Ubrzo nakon razmjene zarobljenika Polka je umrla.
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Brisel je izjavio... Empty U Europu sa jos par novih slova...

Počalji  Milan taj Sre Dec 23, 2009 4:01 pm

*Crna Gora jes malena,sa slovarom pregolema*....bice posla, bice para nama Milo odgovara.Desetina hiljada gradjana, u obracanju *ljepoj njihovoj*morace da se *obrazuje i edukuje*kako bi prilikom obracanja opstinama i salterima..*narodna demokratska vlast * mogla da ih razume na svojem *maternjem jeziu*, jer ga narod ne poznaje...kako je to do sada uopste funkcionisalo i funkcionise do izmisljanja jos par novih slova kako najavljuje ministar iz CG...ostace nejasno, verovatno mimikom, mlataranjem rukama...*agencije* *sudski tumaci**prevodioci* su spremni...taksa na ekoloski vazduh se naplacuje, sledi i naplata slova..* Cool
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Brisel je izjavio... Empty Jevrem Brkovic i Franjo Tudjman...

Počalji  Milan taj Sre Mar 10, 2010 11:30 pm

15. I 1992.

Republika Hrvatska je međunarodno priznata država! Nezavisna suverena republika Hrvatska! Nakon 890 godina! Poslao sam čestitku predsjedniku dr Tuđmanu: "Gospodine Predsjedniče suverene države Hrvatske, konačno je dosanjan san svih Hrvata da Hrvatska bude i međunarodno priznata država. Istorija će u ovom velikom činu znati da prepozna Vašu presudnu ulogu Oca nove Hrvatske! Iskreno se radujem međunarodnom priznanju Hrvatske, s nadom da će i moja Crna Gora, koja, na- žalost, u ovom prljavom ratu nije imala nimalo časnu ulogu, smoći snage i zatražiti međunarodno priznanje i obnavljanje nekadašnjeg suvereniteta Kraljevine Crne Gore" (Zagreb, 15. I 1992).
Moju su čestitku u toku današnjeg dana objavila sva sredstva informisanja u Republici Hrvatskoj, i to nekoliko puta. Iskreno se radujem međunarodnom priznanju Hrvatske. Znači, kraj je onoj Zvonimirovoj kletvi, odnosno prokletstvu Hrvata! Legenda kaže da je hrvatski kralj Zvonimir prokleo Hrvate da nikada nemaju svoju državu i da uvijek nad sobom moraju imati tuđina za gospodara!
Raduje me kako se Hrvati danas raduju: bučno, dostojanstveno, uz dosta pjesme i pića. Bilo je i pucnjave, i to iz svih kalibara izuzev topovskih. Ovako bi se vjerovatno i Crnogorci radovali. Ne bi svi, recimo oni Kilibardini, oni bi možda i kukali. Samo da doživim da se vratim u suverenu Crnu Goru. Samo to, Gospode!
Milan
Milan

Broj poruka : 7174
Datum upisa : 26.06.2008

http://www.yu centar tito

Nazad na vrh Ići dole

Brisel je izjavio... Empty Re: Brisel je izjavio...

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu